PALLIATIEF DAGCENTRUM DE KUST

Association sans but lucratif


Dénomination : PALLIATIEF DAGCENTRUM DE KUST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 866.116.661

Publication

24/02/2012
ÿþ MOE} 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- «iao+soes

behouder

aan het

Belgisch

5taatsblat





N`.,"erg etegt3 van da

rechtbartk ven itczpllarzdel

Brugge - afdeling te OOSTENDE

ciP EB. 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 866.116.661

Benaming

(voluit) : Dagcentrum Complementaire Zorg

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kairostraat 84 te 8400 OOSTENDE 0.866.116.661

Onderwerp akte : Aanpassing statuten :

TITEL I  Benaming, zetel, & en duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam Dagcentrum Complementaire Zorg"

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8400 Oostende, Kairostraat 84, gelegen In het gerechtelijk arrondissement Brugge

Art. 2 De vereniging heeft tot doel:

Er naar te streven om de mogelijkheden die terminate patienten hebben om thuis te verblijven en thuis te sterven te verruimen, door:

-de patienten in het dagcentrum aangepaste, gespecialiseerde zorg te geven die in het thuismilieu niet of moeilijk kan verleend worden om zo het fysiek en psychisch comfort van de patient te verhogen en onnodige ziekenhuisopnames te vermijden.

-via een aangepast activiteitenaanbod en via de mogelijkheden tot sociaal contact die het dagcentrum biedt, de autonomie en het psychisch welzijn van de patient te verhogen.

-de belasting voor de familie en de mantelzorg (en eventueel ook voor de betrokken zorgverleners van de eerste lijn) , te verminderen, door de patient de gelegenheid te geven bepaalde dagen in hetdagcentrum door te brengen.

-er op toezien dat het dagcentrum haar diensten inzake palliatieve verzorging aanbiedt aan patienten, hun zorgverleners en begeleiders, ongeacht het ras, de leeftijd, het geslacht, de religie, levensbeschouwing of seksuele voorkeur van de zorgbehoevende.

-te werken in een geest van pluralisme en non-discriminatie, uitgaand van het respect voor ieders religieuze en filosofische overtuiging en zelfbeschikking.

Teneinde het maatschappelijk doel te kunnen uitvoeren dient de vzw over de nodige erkenningen te beschikken : De beheerders zullen de benodigde erkenningen aanvragen, conform de machtiging van de Algemene Vergadering op basis van de ad hoc gestelde erkenningsvoorwaarden,

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL il.  Algemene Vergadering

Art. 4. Samenstelling algemene vergadering :

Er zijn stemgerechtigde leden en niet-stemgerechtigde, toegetreden leden.

De stemgerechtigde leden van de vereniging zijn de afgevaardigde stemgerechtigde leden van de raad van

beheer van het AZ St Jan Brugge- Oostende.

De algemene vergadering van de vereniging bestaat naast de bovengenoemde stemgerechtigde leden

eveneens uit niet stemgerechtigde leden : de directieleden, coördinatoren en of dienstverantwoordelijken

afgevaardigd door het AZ St Jan Brugge-Oostende, dewelke voorgedragen zijn door Raad van Beheer en

goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de vzw.

Het lidmaatschap van toegetreden lid neemt van rechtswege een einde bij het einde van diens verbintenis met het AZ St Jan Brugge-Oostende of bij beslissing van de algemene vergadering van de vereniging.

Art 5. Voorzitterschap: de algemene vergadering wordt voorgezete:n door de afgevaardigde Voorzitter van de Raad van bestuur van het H. AZ St Jan Brugge-Oostende of door een bes,tuurder die hem vertegenwoordigt.

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 6 Stemrecht : leder stemgerechtigd lid beschikt over een stem op de algemene vergadering. Een stemgerechtigd lid mag zich door een ander stemgerechtigd lid laten vervangen op de algemene vergadering, ieder stemgerechtigd lid mag hoogstens een lid vertegenwoordigen, mits schriftelijke volmacht.

Buiten de gevallen voorzien door de wet en/of de statuten, worden de beslissingen bij gewone meerderheid van stemmen genomen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend

Art. 7 Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, zijn de leden geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd.

Art. 8. De algemene vergadering heeft de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten,

Ze is als enige bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van de bestuurders, kwijting geven aan bestuurders en eventueel commissarissen, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van rekeningen en budgetten, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Art. 9 De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen om de rekeningen van het voorgaande jaar goed te keuren en dit ten laatste in de loop van de maand juni.

De algemene vergadering kan slechts rechtsgeldig vergaderen en beslissen mits de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De raad van bestuur is verplicht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer een vijfde van de stemgerechtigde leden dit vraagt of telkens wanneer het doel of de belangen van de vereniging zulks vereisen.

Om geldig te zijn, moeten oproepingen voor de algemene vergadering getekend zijn

Door de voorzitter en de gevolmachtigde Beheerder zoals aangeduid door de Raad van bestuur en goedgekeurd door de Algemene Vergadering

De oproeping vermeldt plaats, datum en uur van de vergadering. Ze bevat eveneens de agenda, opgesteld door de raad van bestuur.

Elk voorstel dat uitgaat van een lid van de algemene vergadering en dat tenminste 12 dagen voor de datum van de vergadering aan de voorzitter wordt bezorgd moet ingeschreven worden op de agenda.

De punten die niet op de agenda staan, kunnen slechts worden besproken bij consensus of indien twee derde van de leden het vragen.

Art, 10

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de ontbinding van de vereniging of een wijziging van de statuten in overeenstemming met artikel 8 en 20 van de Wet van 22 mei 2002.

Art 11 De beslissingen van de algemene vergadering worden vastgelegd in notulen, ondertekend door de voorzitter en de gevolmachtigde Beheerder zoals aangeduid door de Raad van bestuur en goedgekeurd door de Algemene Vergadering

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur

Art. 12 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die samengesteld is uit 3 stemgerechtigde leden: de afgevaardigd voorzitter van de A.V, St Jan Brugge-Oostende en 2 daartoe verkozen leden van de algemene vergadering van de vereniging

Daarnaast zetelt als niet stemgerechtigd lid in de Raad van Bestuur van de vereniging: de directieleden, coördinatoren en of dienstverantwoordelijken afgevaardigd door het AZ St Jan Brugge-Oostende, dewelke voorgedragen zijn door Raad van Beheer en goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de vzw.

De bestuurders met stemrecht worden door de algemene vergadering benoemd voor de duur gelijk aan de duur van hun mandaat in de raad van bestuur van het AZ St Jan Brugge- Oostende, tenzij aan hun mandaat van bestuurslid van het ziekenhuis vroegtijdig een eind komt waardoor zij van rechtswege ontslagnemend zijn en er een einde wordt gesteld aan hun mandaat van bestuurder.

De afzetting van een lid van de raad van bestuur vereist de beslissing van een tweederde meerderheid van de leden algemene vergadering.

Art. 13. De afgevaardigd voorzitter van de raad van bestuur van het AZ St Jan Brugge- Oostende, is van rechtswege voorzitter van de vzw.

De voorzitter roept de raad bijeen.

De voorzitter zit de vergadering voor. Indien de voorzitter verhinderd of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een andere stemgerechtigd bestuurder daartoe aangeduid door de overige aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beraadslagen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. Een bestuurder mag zich door een ander bestuurder [aten vervangen, elkeen mag houder zijn van ten hoogste twee volmachten,

Voor elke vergadering worden notulen opgesteld, ondertekend door de voorzitter en de gevolmachtigde Beheerder zoals aangeduid door de Raad van bestuur en goedgekeurd door de Algemene Vergadering en ingeschreven in een daartoe voorbehouden register.

~

a s Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijl gën bij hel Bë1 i a Staatsblàd - 2470272û12 - Annexes du Wfóniteur beTge







Luik B Vervolg

Voor-Luik B - Vervolg

behouden

aan het

BelgischAkten die de vereniging verbinden en niet onder het dagelijks beheer vallen worden ondertekend

door

Staatsbladde voorzitter en de gevolmachtigde Beheerder zoals aangeduid door de Raad van bestuur en

goedgekeurd door de Algemene Vergadering

Art. 14. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt ze bij alle gerechtelijke en

buitengerechtelijke handelingen.

Hij is bevoegd voor alle materies, met uitzondering van die welke de wet en de onderhavige statuten

uitdrukkelijk voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden volledig of gedeeltelijk overdragen aan een of meer van zijn

leden.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd, zelfs tegenover derden,

door door de voorzitter en de gevolmachtigde Beheerder zoals aangeduid door de Raad van bestuur en

goedgekeurd door de Algemene Vergadering welke hiervoor gezamenlijk optreden.

De raad van bestuur stelt alle huishoudelijke regels op die hij nodig acht.

Art. 15. De bestuurders gaan uit hoofde van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan, en zijn

slechts aansprakelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit laatste is onbezoldigd. Wel kunnen hen

zitpenningen toegekend worden, waarvan het bedrag vastgesteld is door de raad van bestuur en bekrachtigd

door de algemene vergadering.

TITEL IV.  Huishoudelijk reglement

Art. 16. Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur voorgesteld worden aan de algemene

vergadering. Wijzigingen aan dit reglement zullen aangebracht kunnen worde-i door algemene vergadering,

beslissend bij gewone meerderheid van de aanwezioe of

vertegenwoordiode Inc en.

TITEL V.  Rekeningen en budgetten

Art. 17. Het maatschappelijk boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december

Het eerste boekjaar zal echter heginnen op de dag van de oprichting en eindigen op 31 december 2004.

De raad van bestuur stelt de rekeningen en budgetten op en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene

vergadering.

TITEL VI.  Ontbinding

Art. 18. In geval van vrijwillige ontbinding stelt de algemene vergadering of, bij ontstentenis daarvan, de

rechtbank een of meer vereffenaars aan. Ze bepaalt tevens hun bevoegdheden on de wijze van vereffening.

Art, 19. Bij ontbinding zal het actief, na delging van de schulden worden overgemaakt aan een vereniging,

stichting of instelling dewelke een gelijkwaardige doelstelling nastreeft als huidige vereniging.

TITEL VII.  Diversen

Art. 20, Alles wat niet uitdrukkelijk bepaald is in deze statuten wordt geregeld door de wet van 27 juni

1921, gewijzigd bij wet van 22 mei2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale

verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PALLIATIEF DAGCENTRUM DE KUST

Adresse
KAIROSTRAAT 84 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande