PERFORMANT

Association sans but lucratif


Dénomination : PERFORMANT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.582.357

Publication

28/03/2011
ÿþ1111J1!!!!!Rill!il

0.8: 58235TPERFORMANT

-

ln de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Mt7O 2.2

ERGELEGD ter GRIFFIE der HTBANK VAN KOOPHANDEL TE RUGGE (Afdeling Brugge)

P: 1 1 MAART 2011

De griffier,.

Griffie

;s1t:~:;p:ii

: Verenigirg: zbn4.er Winstaognerk

Z.etEil7 Koning Atbert~aan 2912, 8370 BLANKENBERGE arider/,rsr~ :~~:~ . OPRICHTING

Tekst PERFORMANT vzw

~Stióhting)'

Op 27 januari 2011,

zijn ondergetekenden

~ 1)

2)

Y~4 3)

~

4)

5)

g M 6)

g M

O

7)

0e 8)

" N 9)

genoot Nadine, Wulpenlaan 5, 8370" Blankenbergc, Rijksregisternummer 450614- "

118.61

De Klerek Patrick, Schaapstraat 93, 8370Blsnkcnbergc, Rijksregistemummer 650601.

169.44 "

De Clerck Ivan, Kerkstraat 196/302, 8370 BIartkenberge, Rijksregisternummer 590521- 325.28

De Ville Fric, Zuidlaan 14, 8370 Blankenberge, Rijksregisternummer 370830-161.63 Hindervckx Gasrit, Koning Albertlaan 2912-,:Rijksregistemummer 491026-115.10 Konings hilia, Pater Pirelaan 12, S370Blattkenbergc, Rijksregistcrnummcr 620508201.23

vionset I,udovicus, Franchommelaan 38/501, 8370 Blankenberge, Rijksregisternummer " 461007-139.08

Presse Bifirn, Ramstraat 30, 8370 Blankenberge, Rij ksregistemummer-800607-023.34 Van Rvssel Catharine, Kerkstraat 327, 8310 Blankenberge, Rijksregistemummer 531025- 118.24

"

"

"

allen van Belgische nationaliteit, overgegaan tot de stichting van een vereniging zonder

" winstgevend doel, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, en waarvan de statuten zijn ais volgt :

Naam, zetel doel. duur.

Art. 1 : De vereniging draagt de naam PERFORMANT, vereniging.zonder winstoogmerk. Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven, publiciteit en andere stukken, uitgaande van de vereniging moeten de benaming vermelden,. met on-

middellijk daarna vzw, alsook het ondernemingsnummer. "

Art. 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te 8370 Blankenberge, Koning Albert I-laan 29/2, en kan dooreen beslissing van de Raad van Bestuur, " bekrachtigd door de Algemene VergáderWvergebracht worden naar elke andere plaats in België. .

Art. 3 : De vereniging heeft tas doel de sportieyc, recreatieve, sociale, caritaticvc, cultai-rele, morele en intellectuele belangenvan de Blankenbergsc bevolking in de ruimste zin van het woord te behartigen," zonder onderscheid van stand, geslacht, . levensopvatting, etnische afkomst, leeftijd, dit in een geest ván pluralisme.

De vereniging zal dit doel bereiken door het organiseren, inrichten, steunen van-vergaderingen, cursussen, congressen, feestelijkheden, filmvoorstellingen, ten-toonsteltingen, colloquia, informatiecentra,.ontmoetingscentta voor volwassenen en senioren, ontspanningsactiviteiten, enalle" andere middelen die het vooropge-

.tip de ian ute bt. vert Luik 13 v' enel'ie: - 9 " :i? ''~ r:l er î:oedani9heio van de i'.. ?" 7t-n r? i.,,i.o l

I ~SÈ.i.iiE .. 911~1r~ f3E. .. =,S:~ij'~ar! de ÿP.`" â0;viil~~1'7

i}ç _ ÿcÍ " :?e ':efe.nep ng, stichtin0 of organ;sn1t;" ?;;sr eeanzi=?n inrri Ce'der1 te verrtE:oeuwoerçiiger1

M00. 2.2

stelde doel dienstig kunnen zijn : verspreiden van geschriften en uitgaven en publicaties, oprichten en inrichten van ontspanningsmogelijkheden, jeugdcentra, ondersteunen van mindervaliden en zorgbehoevenden, evenals huur en verhuur van woningen en appartementen in het kader van een sociale verhuring en van het sociaal huurstelsel, huur en verhuur van lokalen in het kader van de sociale economie en de dienstencheque-economie, alle welkdanige activiteiten in het kader van de dienstencheque-economie. Deze opsomming is niet beperkend, en is enkel gegeven als voorbeeld.

Met het enige oogmerk deze richtlijnen te volgen, en het doel te bereiken met uitsluiting, volgens de geest van de Wet, van elk winstbejag, zal de vereniging zich zekere materiële, financiële en andere voordelen mogen verschaffen, verwerven en verlenen, waarvan het nastreven geenszins de belangloosheid van het doel uitsluit, daar deze voordelen onmisbaar zijn om de vereniging toe te laten een oogmerk van verheven morele en sociale waarde te betrachten en te bereiken.

De vereniging mag, om haar sociaal doel te bereiken, alle roerende en onroerende goederen, nodig en nuttig tot dit doel, zowel ten kosteloze als ten bezwarende titel verwerven, kopen en 'verkopen, oprichten, aanschaffen, verwisselen, verhuren, huren, schenkingen, legaten en toelagen ontvangen en aanvaarden. De vereniging mag overeenkomsten afsluiten, regelingen treffen en zich versmelten met andere verenigingen die hetzelfde doel nastreven, dit alles binnen de perken van de Wet.

De vereniging kan, voor het ontwikkelen van haar activiteiten, het nodige personeel aanwerven en laten afvloeien.

Alle activiteiten in het kader van de buurt- en nabijheidsdiensten kunnen worden uitgeoefend met dienstencheques

Art. 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 5 . De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Leden.

Art. 6 : De vereniging omvat twee soorten leden :

a) effectieve leden, waarvan het aantal niet beperkt is, doch niet minder dan drie mag bedragen, en die volledig de rechten en plichten als voorzien in deze statuten uitoefenen, en die opgenomen worden op de lijst voor de Rechtbank van Koophandel

b) toetredende leden, waarvan de rechten en plichten vastgelegd worden in een huishoudelijk reglement.

c) Enkel de effecieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

d) Uit de door de vereniging aangegane verbintenissen Ontstaan er voor de effectieve leden en de toetredende leden geen welkdanige persoonlijke verplichtingen.

e) De Voorzitter van de Open VLD Blankenberge wordt uitgenodigd op de algemene vergaderingen.

De bijdrage van de effectieve leden is een bevoegdheid van de Algemene Vergadering.

Nieuwe effectieve leden worden voorgedragen door bestaande effectieve leden, en worden aanvaard door de Algemene Vergadering. Kandidatuurstelling als lid kan gebeuren, schriftelijk aan het adres van de Voorzitter.

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft aan de Voorzitter, en mits de Algemene Vergadering aanvaardt, uit de vereniging treden. Het ontslag dient bij aangetekend schrijven aan de Voorzitter ter kennis worden gebracht.

Uitsluiting van een effectief kan alleen hij beraadslaging door de Algemene Vergadering, en met tweederde van de stemmen.

~ ?astste nl'_ . :r - - ~-s~, .. ~,~,:.c.......~~._..~- bdf " ie't.1crSGEGii[if;!1j

t~9vC3,~~ de .,e;w"~~'ÿ'=:-'_. :+~'c:'~tl;iÇ, of ,::ynsrrli ?" .n c~GR7t"r'il van a~8fL7i~llrte 3JerrB,QE-:1YJOC;'!}it,jSn

Verso : Naam Fp ^;aïáíit8kelïirl2.

"

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes-du Moniteur be

Art. 7 :

Art. 8

Art. 9 :

Een uittredend of uitgesloten lid, en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen generlei aanspraak maken op het patrimonium van de vereniging, noch kunnen zij teruggave van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

In geen geval kan een uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van de rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van inventaris verlangen.

L ie. a - vervolg

MOD. 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2011- Annexes du Moniteur belge

. `n Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bestuur.

Art. 10 : De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders, effectieve leden van de vereniging. Zij worden benoemd door de

Algemene Vergadering voor 5 jaar. Hun mandaat is verlengbaar.

Hun mandaat eindigt door overlijden, ontslag, afzetting.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en, zo daartoe aanleiding bestaat, een ondervoorzitter. De functies van secretaris en penningmeester mogen samengevoegd worden.

Art. 11 . De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling.

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen organisatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van personeel, het uitvaardigen van huishoudelijke en arbeidsrechtelijke reglementen, het nemen van bewarende maatregelen.

De Raad van Bestuur heeft de residuaire bevoegdheid en is dus bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de Wet en de statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. In alle verrichtingen vallend onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur is de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter en een lid van de Raad van Bestuur.

Het bestuur kan, op zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één der bestuurders. Het bestuur kan zich te allen tijde door raadgevers laten bijstaan.

Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun bestuur bedreven zware misgrepen en fouten.

Art. 12 : De voorzitter, de secretaris, de penningmeester, en de ondervoorzitter in voorkomend geval, vonnen het dagelijks bestuur.

Art: 13 De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter.

De Raad van Bestuur bepaalt zelf zijn huishoudelijk reglement, in voorkomend geval.

Er kan slechts beraadslaagd worden als minstens de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De Raad van Bestuur beslist als een college. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Algemene Vergadering.

Art. 14 : Het aantal leden van de Algemene Vergadering moet groter zijn dan het aantal bestuurders in de Raad van Bestuur.

Art. 15 " De Algemene Vergadering bestaat uit de effectieve leden. Haar besluiten verbinden alle leden, dus ook de afwezigen en dezen die niet of tegenstemmen.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

.~

.

Ir Voor- l ( - vervolg

llehouden

aan het

Belgisch



Staatsblad

Moo. 2.2

"

Een beraadslaging van de Algemene Vergadering is vereist voor

1° wijziging van de statuten;

2° benoeming en afzetting van de bestuurders;

3° benoeming en afzetting van de commissarissen, en het bepalen van hun be;

zoldiging, in voorkomend geval;

4° kwijting aan bestuurders en commissarissen;

5° goedkeuring van begroting en rekening;

6° ontbinding van de vereniging en bestemming van het overblijvend actief;

7° aanvaarding en uitsluiting van leden.

8° omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9° alle gevallen waarin de statuten of de Wet dit vereisen.

Art. 16 : De Algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereisen, maar zeker ten minste één-maal per jaar voor het goedkeuren van de rekeningen en de begroting en van het beleid van de bestuurders.

De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering te laten bijeenroepen telkens als ten minste één vijfde van de effectieve leden daarom verzoeken en wel binnen de maand na het indienen van zulk een verzoek bij het bestuur.

Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen ten minste 8 dagen vóór de vergadering. Dit geschiedt bij gewone brief die de agenda bevat. De vergaderingen hebben plaats op de zetel of op de plaats in de oproeping vermeld.

Het schriftelijk verslag van de Algemene Vergadering wordt aan de effectieve leden bezorgd per gewone post of via e-mail.

Art. 17 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van

Bestuur, en bij diens afwezigheid door de oudste bestuurder in dienst.Elk effectief lid beschikt in de Algemene Vergadering over één stem. Er wordt niet bij volmacht gestemd.

De agenda wordt vastgesteld door de Raad vanJ3estuur.

Over punten die niet op de agenda staan kan niet geldig worden gestemd.

Elk punt dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste 5 leden moet op de agenda worden geplaatst, op voorwaarde dat het 2 dagen voorafgaand schriftelijk aan het adres van de voorzitter is aangevraagd.

Art. 18 : De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Over wijziging van de statuten kan slechts worden beraadslaagd als deze wijziging op de agenda voorkomt en mits art. 8 van de Wet van-27 juni 1927, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 wordt nageleefd.

Tot ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten overeenkomstig art. 20 van voornoemde Wet.

Begrotingen en rekeningen.

Art. 19 : Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Voor het stichtingsjaar loopt het boekjaar tot 31 december van het navolgende. jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekening van het verlopen jaar afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Zij worden aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering onderworpen binnen de 6 maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

Bijlagen bij hëf Bëlgiscli St atsbla d

Op de laatste blz. van Luik B vermelden :

Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

F, "

L)+r a " vervolg

moi 2.2

Ontbinding. vereffening.

Art. 20 : De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden Of uittreden van een lid, in zover het aantal.ieden daardoor niet minder. dan 3 bedraagt. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering overeenkom-stig.art. 1.8 van deze statuten; of door een gerechtelijke beslissing.

Ingeval-van:vrijwitiige-trntbindirig zuitett'ddvcfe#feh-airs dpff als béSu üi= -- -

" ders van de vereniging in vereffening. .

Art. 21 : In geval van ontbinding zal het actief; na aanzuivering van de schulden, over-

, gedragen worden aan de.verénigingi.stichting, instituut, die hetzelfde doel als der heden opgerichte vereniging nestrecf,'of waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij nakomt.

- Art. 22 : Voor alles waarin hier niet üitdtitkkelijk.is voorzien blijven de bepalingen van de Wegvan 27juni 1927, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002; en de gebruikelijke regcls=inzake verenigingen, van toepassing."

Berge Raad van Bestuur.

Art. 23 . De eerste Raad van Bestuur is aldus samengesteld :

Voorzitter : De Klerek Patrick " Secretaris : Hirideryckx.Garrit Pennirtstmeester : De Ville Eric

Leden : Benoot Nadine, De Clerck Ivan, Konings Philip, Manset. Ludovicus, Prasse BjBm Van Ryssel Catharina

Volgen de handtekeningen van de ondergetekenden

Voor-

`bshouden aan het Belgisch

Staatsblad

.0p de laatste blz. van Luik B vermeiden :

Recto,:.Naarnfen hoedanigheid;van de.instrumenterende-nbteris;._hetzif..v"edé erso(ü}n(en) bevoegd de veÍénlgIng, stichting or organisme ten aanzien van derden te:vertegenwoordigen

Verso : Naam en hardtekening.....

Coordonnées
PERFORMANT

Adresse
KONING ALBERT I LAAN 29, BUS 2 8370 BLANKENBERGE

Code postal : 8370
Localité : BLANKENBERGE
Commune : BLANKENBERGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande