PGBL

Divers


Dénomination : PGBL
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 837.139.593

Publication

01/07/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Ma 12.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGEi__.;

21, 06,

RECHTSALK KC7f1;'-1 "

KCGfiffié



Luik B



*11099090"

Vc behc

aan

Bel£ Staat

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naarn en handtekening.

Ondernemingsnr Benaming S3 43g'SY3

(voluit) : PGBL

Rechtsvorm : Commanditaire vennootschap op aandelen

Zetel : Schaapsdreef 28 te 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : OPRICHTING  BENOEMING - VOLMACHT

Uittreksel uit de akte van oprichting verleden voor notaris Jean-Philippe Lagae te Brussel, op 17 juni 2011

1. De heer Philippe Charles Antoine Blanckaert, wonende te 8500 Kortrijk, Schaapsdreef 28.

2. De heer Bernard Antoine Louis Blanckaert, wonende te 8500 Kortrijk, Fabriekskaai 8.

3. De heer Ruben Marc Paul Speybrouck, wonende te 8500 Kortrijk, Ten Akker Dreef 30.

4. De heer Pauwel Hendrik Gabriella Blanckaert, wonende te 8500 Kortrijk, Schaapsdreef 28.

hebben een commanditaire vennootschap op aandelen opgericht, waarvan de statuten onder meer vermelden wat volgt.

Beherende en stille vennoten

De comparanten verklaren dat de heer Pauwel Blanckaert hoofdelijk aansprakelijke vennoot is en dat de heren Philippe Blanckaert, Bernard Blanckaert en Ruben Blanckaert stille vennoten zijn. Oprichtersaansprakel ijkheid

De heren Pauwel Blanckaert en Philippe Blanckaert hebben de hoedanigheid van oprichter zoals gedefinieerd in artikel 450 van het Wetboek van vennootschappen (hierna ook genaamd "de oprichters"); de andere comparanten handelen als eenvoudige inschrijvers zoals gedefinieerd door dit artikel.

Artikel 1. Naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een commanditaire vennootschap op aandelen, afgekort "Comm. VA.".

Zij draagt de naam PGBL.

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te Schaapsdreef 28, 8500 Kortrijk. (.,.) Artikel3. Doel

De vennootschap heeft tot doel in eigen naam en voor eigen rekening, alle handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het aanhouden van deelnemingen in de vennootschappen betrokken in de exploitatie van het oeuvre van Maurice De Bevere (Morris) en afgeleiden hiervan. De vennootschap mag haar onroerende goederen in hypotheek geven en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand geven en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en alle andere verbintenissen, zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft. Zij mag bij middel van inbreng, deelneming, fusie, plaatsing of op iedere andere wijze belangen nemen in alle vennootschappen of ondernemingen die een soortgelijk of gelijkaardig doel hebben. In het algemeen mag zij alle industriële, commerciële, financiële, onroerende en roerende verhandelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn haar nijverheid of haar handel uit te breiden of te bevorderen.

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt eenenzestig duizend vijfhonderd euro (61.500 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door eenenzestig duizend vijfhonderd (61.500) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, waarvan:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011- Annexes du Moniteur belge

éénenzestigduizend vierhonderd negenennegentig (61.499) Klasse A Aandelen;

I Klasse B Aandeel.

Het kapitaal is volledig en onvoorwaardelijk geplaatst en is integraal volgestort.

Volstorting

Elk aandeel werd volledig afbetaald door overschrijvingen op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij ING België NV.

Ondergetekende notaris bevestigt dat deze deponering heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet. De vennootschap zal bijgevolg de beschikking hebben over een som van éénenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500,00 EUR).

Artikel 6. Aard en klassen van aandelen

Aard van aandelen

(...) Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars, moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort. Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s). (...)

Artikel 7. Oproeping tot volstorting

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar. De stortingen op de niet volledig volgestorte aandelen moeten gebeuren op de plaats en de datum bepaald door de zaakvoerder, die hierover alleen mag beslissen; de uitoefening van de lidmaatschapsrechten toekomende aan deze aandelen wordt geschorst zolang de stortingen, behoorlijk opgevraagd en invorderbaar, niet zijn gedaan. (...)

Artikel 9. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder. Tot zaakvoerder wordt aangesteld voor de duur van de vennootschap een Klasse B Aandeelhouder.

De zaakvoerder kan worden vervangen door de algemene vergadering, ten overstaan van een notaris en met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging ingeval van een gegronde reden in de zin van artikelen 636 en 642 van het Wetboek van vennootschappen toe te rekenen aan de zaakvoerder.

Bij vervanging van de zaakvoerder om enig welke reden, zal de zaakvoerder zijn Klasse B Aandelen overdragen aan de nieuw benoemde zaakvoerder tegen de marktwaarde.

De heer Pauwel Blanckaert, wonende te 8500 Kortrijk, Schaapsdreef 28, oprichter en Klasse B Aandeelhouder, wordt als zaakvoerder benoemd voor de duur van de vennootschap. Ingeval het mandaat van de heer Pauwel Blanckaert om enig welke reden dan ook, een einde neemt, wordt de heer Phillipe Blanckaert, wonende te 8500 Kortrijk, Schaapsdreef 28, aangesteld als plaatsvervangend statutair zaakvoerder, die aanvaardt om, vanaf de invoegetreding van zijn mandaat, de hoedanigheid van beherend vennoot op zich te nemen.

Artikel 10. Bevoegdheden en delegatie van bevoegdheden

De Taakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. De zaakvoerder neemt alle beslissingen naar eigen inzicht.

Ingeval de vennootschap aangewezen wordt tot bestuurder benoemt de zaakvoerder een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

Artikel 11. Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door de zaakvoeder.

De vennootschap is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden.

Artikel 14. Jaarvergadering  Buitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering zal gehouden worden op de tweede dinsdag van de maand mei om elf uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011- Annexes du Moniteur belge

De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats aangegeven in de oproeping.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag worden bijeengeroepen telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

De aandeelhoudersvergaderingen mogen worden bijeengeroepen door de zaakvoerder of de commissarissen en moeten worden bijeengeroepen op aanvraag van de aandeelhouders die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De bijzondere of buitengewone aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief of op andere wijze medegedeeld.

De algemene Vergadering beschikt exclusief over de volgende bevoegdheden:

(i) de bevoegdheden die haar zijn voorbehouden overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen en de statuten van de Vennootschap en (ii) de volgende bijzondere bevoegdheden (hierna de "Bijzondere Bevoegdheden"):

de overdracht (in de meest ruime zin) door de vennootschap of één van haar rechtstreekse of onrechtstreeksc dochtervennootschappen van een intellectueel eigendomsrecht; het vestigen van een last en/of zekerheid door de vennootschap of één van haar rechtstreekse of onrechtstreekse dochtervennootschappen op Strategische Activa zoals gedefinieerd in de Overeenkomst;

de overdracht van aandelen gehouden door de vennootschap in één van haar rechtstreekse of onrechtstreekse dochtervennootschappen; en

het uitoefenen van de stemrechten van de vennootschap dan wel één van haar rechtstreekse of onrechtstreekse dochtervennootschappen op algemene vergaderingen van aandeelhouders van vennootschappen met betrekking tot agendapunten die ertoe zouden kunnen leiden dat (i) haar aandeelhouderschap in één van haar rechtstreekse of onrechtstreekse dochtervennootschappen zou verminderen of (ii) zij niet langer de controle over baar rechtstreekse of onrechtstreekse dochtervennootschappen kan uitoefenen.

Artikel 16. Vertegenwoordiging

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhoudersvergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het burgerlijk wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd.

Artikel 19. Verdaging van de jaarvergadering

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing van de jaarvergadering zoals bedoeld in artikel 14 van deze statuten met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

De zaakvoerder moet de algemene vergadering opnieuw bijeenroepen, met de uitgestelde agendapunten op de agenda binnen de termijn van drie weken.

De formaliteiten die vervuld werden om aan de eerste vergadering deel te nemen, met inbegrip van de eventuele neerlegging van volmachten, blijven geldig voor de tweede vergadering. De verdaging kan slechts één keer gebeuren. De tweede algemene vergadering beslist definitief over de uitgestelde agendapunten.

Artikel 24. Boekjaar  jaarrekening  jaarverslag

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar. (...)

Artikel 25. Winstverdeling

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf percent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Artikel 26. Uitkering

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op de plaatsen bepaald door haar of door de zaakvoerder.

dr7 ' "Voorbehouden aan h.at Belgisch Staatsblad

Niet geïnde dividenden verjaren door verloop van vijfjaar.

Artikel 27. Interimdividenden

De zaakvoerder is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren,

mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 28. Ontbinding en vereffening

(...) Na aanzuivering van alle schulden en lasten en van de vereffeningkosten wordt het netto-acief

in speciën of in effecten over al de aandelen verdeeld.

Indien niet alle aandelen in gelijke verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars, vooraleer tot

de uitkering over te gaan, met deze verscheidenheid van toestand rekening houden en de gelijkheid

onder al de aandelen herstellen, hetzij door bijkomende stortingsopvragen ten laste van de

aandeelhouders van onvoldoende volgestorte effecten, hetzij door voorafgaande terugbetalingen ten

bate van de in hogere verhouding volgestorte effecten.

Slot- en (of) overgangsbepalingen

De comparanten nemen eenparig de volgende beslissingen die slechts uitwerking hebben vanaf de

neerlegging ter griffie van een uittreksel van de oprichtingsakte, in overeenstemming met de wet.

1. Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar wordt afgesloten op 31 december 2012.

De eerste algemene vergadering heeft plaats in het jaar 2013.

2. Bezoldiging van de zaakvoerder

Het mandaat van de zaakvoerder wordt niet bezoldigd tenzij de algemene vergadering een

andersluidende beslissing neemt.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend: Jean-Philippe Lagae, Notaris.

Neergelegd samen met een uitgifte en drie volmachten.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

02/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 14.05.2015, NGL 27.05.2015 15133-0077-008
05/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 11.05.2016, NGL 27.08.2016 16504-0218-008

Coordonnées
PGBL

Adresse
SCHAAPSDREEF 28 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande