PLOVIE

Divers


Dénomination : PLOVIE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 883.353.957

Publication

13/02/2014
ÿþ Mal 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



NaRGUEGDTERGRIFFIEVAN DE MONITEUR BELGE ECHT8ANKVANKOOPHANDELTE

elilJGGE(AFDEMBROGGE)

201ii PID: 2 3 JAN. 2014

tiegriffier.

6 -02-

LG1SCH STAATSBLAD Griffie

111i111111tIIII

II

11

II

bel

az Be

Ste

Ondernemingsnr : 0883 353 957

Benaming Plovie

(voluit) ;

Rechtsvorm:

Zetel:

Onderwerp akte

CVOA

Julius en Maudis Sabbestraat 62, 8100 Brugge

Verslag van de vergadering van de CVOA Plovie, betreffende het voorstel tot omvorming naar een VOF, gehouden in de zetel van de vennootschap, Julius en Maurits Sabbestraat 62 te 8000 BRUGGE op 01/10/2013,



Aanwezig:

- %vie Kelly, Noordreiestraat 49, 8000 Brugge

Laveyne Severine, Rode Beukendreef 6, 8210 Loppem

Aile vennoten verklaren op rechtsmatige wijze te zijn uitgenodigd tot deze vergadering. Alle aandeelhouders aanwezig zijnde kan de vergadering rechtsgeldig zetelen.

Wegens de wettelijke scheiding en de verdeling van het vermogen tussen Mevr. Plovie Kelly en Dhr.' Lanckriet Birger zijn er in CVOA Plovie nog slechts 2 aandeelhouders.

Daarom werd er beslist om de huidige vennootschapsvorm, de coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid, om te zetten naar een vennootschap onder firme.

De huidige statuten worden vervangen door de volgende:

Artikel 1

De vennootschap neemt de vorm aan van een vennootschap onder firma. Haar benaming luidt VOF Plovie,

Artikel 2

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur; zij kan ontbonden worden door een beslissing van

de algemene vergadering, handelend zoals voor een statutenwijziging.

De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaam- verklaring, het faillissement of de

staat van kennelijk onvermogen van een vennoot.

Artikel 3

De zetel is gevestigd te 8000 Brugge, Julius en Maurits Sabbestraat 62, en mag overal in België in het Nederlands taalgebied en in het tweetalig gebied Brussel worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, bekend te maken in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

De vennootschap kan ook bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, administratieve zetels, agentschappen, werkplaatsen, opslagplaatsen, filialen en bijkantoren vestigen in België of in het buitenland.

Artikel 4

De vennootschap heeft als doel:

* Kapsalon.

* Detailhandel in cosmetica, toiletartikelen en kledingaccessolres.

* Schoonheidssalon,

* Gespecialiseerde detailhandel in souvenirs en ambachtelijke producten.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen-bij-fret Itelgisch-Stawtsblffez13/02120t4---AffiïèïêÏ iiiiiiiiiiiiiiiiiii i tiétë

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan alle om het even welke verrichting uitvoeren nodig of nuttig voor de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel. De vennootschap mag alle handels-, nijverheids-, financiële-, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. De vennootschap mag zich borg stellen voor en waarborgen verlenen ten gunste van derden. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in het binnen- als in het buitenland, op alle wijzen die zij het best geschikt zal achten. De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijke, een gelijkaardig of samenhangend doel hebben of haar grondstoffen kunnen leveren, of de afzet van haar producten kunnen vergemakkelijken en allerhande roerende waarden, daaronder begrepen, de aankoop, de verkoop, arbitrage van dergelijke waarden. Bovendien kan zij functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 5

Het kapitaal is vastgesteld op 1.500,00 E (duizend vijfhonderd euro), vertegenwoordigd door 150

(honderdvijftig) aandelen met elk een nominale waarde van 10,00¬ (tien euro).

-Plovie Kelly: 75 aandelen

-Laveyne Severine: 75 aandelen

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar.

Indien een aandeel aan verschillende personen toebehoort mag de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen zolang één enkele persoon ten overstaan van de vennootschap niet ais eigenaar van de aandelen aangewezen wordt.

Ingeval van splitsing van het eigendomsrecht in blote eigendom en vruchtgebruik, worden de eraan verbonden rechten door de vruchtgebruiker uitgeoefend.

Artikel 6

Ingeval van kapitaalverhoging in speciën, zullen de nieuwe aandelen bij voorkeur aangeboden worden aan

cle vennoten.

De aandelen waarop niet werd ingeschreven door de aandeelhouders zullen slechts aan derden worden

aangeboden na eenparig toestemming van de aandeelhouders.

Artikel 7

De overdracht van aandelen, zowel onder levenden als bij overlijden.

is onderworpen in ondergeschikte orde en achtereenvolgens

a)Aan een voorkeurrecht;

b)Ingeval van niet uitoefenen voor het geheel of voor een deel van het voorkeurrecht door aile andere

vennoten, buiten de afstanddoeners of de rechthebbenden, aan de goedkeuring van aile aandeelhouders zoals

voorzien in punt b (goedkeuring)

c)Aan de beslissing van de rechtbank;

a)Voorkeurrecht

De vennoot die van plan is het geheel of een deel van zijn aandelen over te dragen, zef hiervan de zaakvoerder inlichten per aangetekende brief met vermelding van het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen. Het voorkeurrecht tot aankoop van deze aandelen wordt aangeboden aan elke vennoot, in verhouding tot het aantal aandelen dat hij bezit. De zaakvoerder licht de vennoten hierover in binnen de acht dagen en per aangetekende brief.

Ingeval van gehele of gedeeltelijke verzaking aan zijn voorkeurrecht door een vennoot zal hierdoor in dezelfde mate het voorkeurrecht aanwassen aan aile belanghebbende vennoten.

In geen geval mogen de aandelen gesplitst worden.

De vennoot, die al dan niet zijn voorkeurrecht wenst uit te oefenen, is verplicht dit bekend te maken aan de zaakvoerder bij aangetekend schrijven, binnen de veertien dagen na ontvangst van het aangetekend bericht van de zaakvoerder en dit op straffe van verval van zijn recht.

De prijs van de overdracht van de aandelen zal in onderlinge overeenstemming bepaald worden. Bij ontstentenis wordt een onafhankelijk persoon aangesteld.

De prijs is betaalbaar binnen de drie maand na de overdracht. Het dividend van het lopend jaar wordt verdeeld pro rata temporis tussen de afstanddoener en de afstandhouder.

b) Goedkeuring

De aandelen die niet verhandeld zijn ingevolge de uitoefening van het voormeld voorkeurrecht, mogen niet worden overgedragen aan de voorgestelde ovememer, erfgenaam en/of legataris, tenzij met de goedkeuring

.

'4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

van tenminste de helft der vennoten, die samen ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de aandelen die worden overgedragen.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen de veertien dagen te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekend schrijven door de zaakvoerder toegestuurd, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Erfgenamen of legatarissen die geen vennoot kunnen worden, hebben recht op de vermogenswaarde van de overgegane aandelen,

c)Gerechtelijke beslissing

Na uitputting van alle voormelde middelen zal de afstanddoener zich kunnen wenden tot de bevoegde rechtbank.

Artikel 8

Uittreding: De vennoten kunnen de op hun aandelen gestorte gelden niet terugnemen zonder toestemming van de algemene vergadering, die beslist met een meerderheid van 50% + 1, In geen geval kan een vennoot de intrekking vragen van slechts een gedeelte van z'n aandelen, tenzij de algemene vergadering anders toelaat.

De aandelen van de uittredende vennoot zullen worden geschrapt waardoor er de facto een kapitaalsverlaging plaatsvindt. Dit echter zonder onder het statutair minimum vastgesteld kapitaal te zakken. De waarde van de hoeveelheid aandelen die worden geschrapt zal worden bepaald via de methode zoals hieronder vermeld. Die waarde zal door de vennootschap worden vergoed aan de uittredende vennoot. De waarde van de aandelen wordt bepaald door het resultaat van het lopende boekjaar voor afschrijvingen en fiscale boekingen op te tellen met het saldo van het eigen vermogen. Deze methode is enkel bindend voor de waardering bij uittreding of toetreding. Er wordt uitdrukkelijk gesteld dat deze waardering niet bindend is bij een verkoop van aandelen,

Artikel 9

De vennootschap wordt bestuurd door een of meerdere zaakvoerders, al dan niet vennoot, Aan deze

personen alleen, wordt de leiding van de zaken van de vennootschap toevertrouwd.

Voor aile administratieve aangelegenheden evenals voor aankopen en leningen die een bedrag van

3.000,00 euro overschrijden is een goedkeuring van de meerderheid van de bestuurders vereist.

Benoemingen gebeuren door stemming in de algemene vergadering.

De uitoefening van het ambt van bestuurder is onbezoldigd, tenzij anders bepaald door de algemene

vergadering.

Artikel 10

Om lid te worden van de vennootschap moet men door twee vennoten worden voorgedragen en worden

aangenomen door het college van bestuurders, die beslist met gewone meerderheid en bij geheime stemming.

Artikel 11

Een vennoot kan uitgesloten worden door de raad van bestuur bij een beslissing genomen met de meerderheid der stemmen van zijn leden wegens tekortkomingen aan de verplichtingen die uit de statuten voortvloeien of indien hij andere daden stelt die met de belangen van de vennootschap strijdig zijn.

Een proces - verbaal moet worden opgesteld waarin de beweegredenen worden vermeld, die dan aangetekend wordt verzonden aan de betrokken vennoot.

Artikel 12

De zaakvoerder kan, overeenkomstig artikel 257 van de vennootschapswetgeving, alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die welke de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt; elke zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Tegenover derden kunnen de zaakvoerders, onder hun verantwoordelijkheid, bijzondere machten toekennen aan gevolmachtigden naar hun keuze.

Artikel 13

Het toezicht op de vennootschap wordt uitgeoefend door de vennoten; ieder vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht op de verrichtingen van de vennootschap. Hij mag inzage nemen van de boeken, de briefwisseling en van elle geschriften van de vennootschap, eventueel bijgestaan door een accountant.

Het toezicht wordt slechts uitgeoefend door een commissaris-revisor in de gevallen door de wet vereist of wanneer de algemene vergadering der aandeelhouders daartoe beslist heeft met een meerderheid der aanwezige stemmen.

Artikel 14

De vennoten komen in algemene vergadering bijeen om te beraadslagen over alle zaken die de

vennootschap aanbelangen of die buiten het bestuursrecht van de zaakvoerders vallen.

Artikel 15

De gewone algemene vergadering van de vennoten wordt elk jaar gehouden op de 1 ste maandag van de maand mei op de plaats die vermeld is in de oproepingsbrief. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag,

De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist. Dit kan ook door een eenvoudig verzoek van de aandeelhouders indien deze samen over 45 % van de totale aandelen beschikken.

Artikel 16

Iedere aandeel geeft recht op een enkele stem.

Niemand mag als lasthebber een vennoot bij de algemene vergadering vertegenwoordigen, zo hij zelf geen

stemgerechtigde vennoot is.

Artikel 17

Het boekjaar van de vennootschap volgt het kalendeijaar,

Artikel 18

Bij de ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden, zal de algemene vergadering de vereffenaar

benoemen en zijn bevoegdheden bepalen.

Artikel 19

Bil gebrek aan woonplaats in België worden de vennoten en de zaakvoerder verondersteld woonst gekozen

te hebben op de zetel voor al wat de uitvoering van deze statuten betreft.

Artikel 20

Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de onderhavige statuten wordt er verwezen naar de

gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen.

Gedaan te Brugge op 01/10/2013

Plovie Kelly Laveyne Severine

Bestuurder Bestuurder

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz, van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PLOVIE

Adresse
JULIUS EN MAURITS SABBESTRAAT 62 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande