PREMAN

NV


Dénomination : PREMAN
Forme juridique : NV
N° entreprise : 433.903.764

Publication

02/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 27.06.2014, NGL 30.06.2014 14235-0384-022
09/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 28.06.2013, NGL 02.07.2013 13267-0018-023
06/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 29.06.2012, NGL 02.07.2012 12251-0229-022
25/01/2012
ÿþ Mod Word 11.1

,u'rK _ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0433.903.764

Benaming

(voluit) : PREMAN

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Doornikserijksweg 95, 8510 Kortrijk, Bellegem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Omzetting van de bestaande aandelen in aandelen op naam en beslissing dat de aandelen voortaan op naam of gedematerialiseerd zullen zijn - wijziging datum jaarvergadering - invoeren van de mogelijkheid een directiecomité op te richten - wijziging statuten

UIT DE AKTE verleden door meester Bernard Boes, notaris te Kortrijk, ondergetekend op zevenentwintig december tweeduizend en elf

En houdende proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de: naamloze vennootschap ""PREMAN", met maatschappelijke zetel te 8510 Kortrijk, Bellegem, Doornikserijksweg

95.

Ingeschreven in het rechtspersonenregister te Kortrijk, ondernemingsnummer 0433.903.764 niet

BTWplichtig.

BLIJKT HET VOLGENDE:

UITEENZETTING DOOR DE VOORZITTER.

De voorzitter zet uiteen en verzoekt de instrumenterende notaris bij akte vast te stellen dat:

I. De vergadering van vandaag volgende agenda heeft:

Agenda

1.Omzetting van de bestaande aandelen in aandelen op naam en beslissing dat de aandelen voortaan op

naam of gedematerialiseerd zullen zijn.

2.Aanpassing van de artikelen 8 en 22 der statuten.

3.Schrapping van artikel 7 der statuten inzake toegestaan kapitaal aangezien dit vervallen is.

4.Wijziging datum jaarvergadering naar de laatste vrijdag van juni om 14 uur en aanpassing artikel 24 der

statuten.

5.Invoeren van de mogelijkheid een directiecomité in te richten.

6.Invoering van een nieuw artikel 8bis in de statuten houdende een regeling van overdracht van aandelen

en volgrecht.

7.Aanpassing van de statuten aan de genomen besluiten en aan de meest recente wetgeving, zoals

opgenomen in het wetboek van vennootschappen, en als gevolg hiervan, aanneming van een volledig nieuwe

tekst van statuten, na eventuele hernummering van de artikelen.

Il. Dat de aandeelhouders vrijwillig in vergadering zijn bijeengekomen, voltallig aanwezig of

vertegenwoordigd zijn en de algeheelheid van het kapitaal aldus vertegenwoordigd is, zodat de voorwaarden

voorzien door artikel 781 van het Wetboek van vennootschappen vervuld zijn.

III. Dat de bestuurders eveneens hier aanwezig zijn, en verklaren te verzaken aan de oproepingsformaliteiten voorzien door het wetboek van vennootschappen.

IV. Dat huidige vergadering derhalve geldig is samengesteld en regelmatig kan beraadslagen over de punten op de agenda.

V. Dat de statuten geen beperking van stemrecht voorzien.

VI. Dat om te worden aangenomen, de voorstellen van de agenda, de drie vierden van de stemmen die aan de stemming deelnemen, moeten bekomen voor wat de statutenwijzigingen betreft, en de gewone meerderheid voor de overige besluiten.

VI I. De vennootschap geen publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen.

VIII. De vennootschap geen converteerbare obligaties of warrants uitgegeven heeft;

IX. De vennootschap geen commissaris aangesteld heeft.

VASTSTELLING DAT DE VERGADERING GELDIG IS SAMENGESTELD.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MONITEUR BELGE

18 moi-2012 ELG!SCH STAATS3L.r

i\+;acP. G EL,tGD

10, 01. 2012

FECHTP HANDEL~OOP

Gftt~~n,"r~1JK

NV II flI I1I AV II MII AI

*12023379*

bel a; Be Sta

E

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De uiteenzetting door de voorzitter wordt door de vergadering als juist erkend; zij stelt vast dat ze geldig werd samengesteld en dat ze bevoegd is om over de onderwerpen van de agenda te beraadslagen.

De voorzitter zet de redenen uiteen die de onderwerpen van de agenda motiveren.

BERAADSLAGING.

De vergadering vat de agenda aan en neemt na beraadslaging volgende besluiten:

Eerste Besluit.

De vergadering besluit de bestaande aandelen om te zetten in aandelen op naam en zij besluit dat de aandelen van de vennootschap verplichtend op naam of gedematerialiseerd zullen zijn.

De vergadering stelt vast dat ingevolge dit besluit de bestaande aandelen aan toonder van rechtswege van onwaarde zijn geworden, en dat deze worden vervangen door een inschrijving in het register van aandelen. Tweede Besluit

De vergadering besluit de artikelen 8 en 22 van de statuten aan te passen aan de genomen beslissingen zoals hierna weergegeven.

Derde Besluit

De vergadering besluit de datum van de jaarvergadering te wijzigen en zij beslist dat deze voortaan zal gehouden worden de laatste vrijdag van juni om 14 uur. De vergadering beslist eveneens artikel 24 der statuten aan de genomen beslissing aan te passen zoals hierna weergegeven.

Vierde Besluit

De vergadering besluit de mogelijkheid in te voeren om een directiecomité in te richten.

Vijfde Besluit

De vergadering besluit een nieuw artikel 8bis in te lassen in de statuten inzake overdracht van aandelen en volgrecht bij overdracht, waarvan de tekst zal luiden als volgt:

ln het belang van de vennootschap is de overdracht van de aandelen van de vennootschap onderworpen aan een voorkooprecht en volgrecht voor de andere aandeelhouders.

Onder overdracht van aandelen wordt verstaan elke al dan niet onmiddellijke overdracht ten bezwarende titel (zoals koop, ruit, afstand, inbreng, overdracht van een algemeenheid, fusie, splitsing), elke overdracht ten kosteloze titel, het toestaan van een optie die geheel of gedeeltelijk betrekking heeft op de volle of de naakte eigendom, dan wel op het vruchtgebruik van de aandelen van de Vennootschap, evenals alle andere effecten die recht geven op aandelen. Deze opsomming is niet beperkend.

Een inpandgeving van de aandelen als zekerheid voor een Lening aangegaan ter financiering van de aankoop van de aandelen van de vennootschap door een aandeelhouder die de aandelen, met respect van de toepasselijke overdrachtsbeperkingen of het akkoord van de andere aandeelhouders heeft verkregen, wordt niet aanzien als een overdracht van de aandelen.

De hierna bedoelde overdrachtbeperkingen zullen evenmin van toepassing zijn op (i) de overdracht van aandelen aan een bloedverwant in rechte lijn of een echtgenoot en (ii) de overdracht van aandelen aan een door de overdrager gecontroleerde vennootschap. Een vennootschap wordt geacht gecontroleerd te worden door één van de Aandeelhouders als deze ten minste 81 procent van de aandelen van deze vennootschap bezit. Indien de overdrager de controle over de vennootschap verliest aan wie hij de aandelen heeft overgedragen, wordt deze vennootschap geacht de aandelen van de vennootschap die zij bezit over te dragen zodat het voorkooprecht van toepassing wordt.

De aandeelhouder die zijn aandelen wil overdragen (hierna genoemd : "de kandidaat-overdrager"), zal de andere aandeelhouders hiervan bij aangetekend schrijven op de hoogte brengen. In dit schrijven za! melding worden gemaakt van (i) de naam, voornaam en woonplaats of, indien het een rechtspersoon is, de naam, de rechtsvorm en maatschappelijke zetel van de overnemer aan wie de kandidaat-overdrager zijn aandelen wenst over te dragen, (ii) de prijs of tegenprestatie en de overige financiële voorwaarden zoals geboden door de overnemer, met dien verstande dat het bod bindend en onherroepelijk dient te zijn om geldig te zijn, (iii) het aantal en de nummers van de aandelen die de kandidaat-overdrager wenst over te dragen en (iv) alle overige voorwaarden van de voorgenomen overdracht waaronder de verbintenis het eventueel volgrecht te zullen eerbiedigen.

De andere aandeelhouders genieten een voorkooprecht op de aandelen van de vennootschap waarvan de overdracht wordt voorgesteld, evenals een volgrecht.

(i) Voorkooprecht

Een aandeelhouder die zijn voorkooprecht wenst uit te oefenen, moet de kandidaat-overdrager hiervan binnen de 60 dagen na de kennisgeving van de kandidaat-overdrager, bij aangetekend schrijven, op de hoogte brengen. Dit schrijven moet melding maken van het aantal aandelen van de vennootschap dat de andere aandeelhouder wenst aan te kopen. Indien de andere aandeelhouders hun voorkooprecht niet wensen uit te oefenen, delen zij dit binnen dezelfde termijn mee aan de kandidaat-overdrager. Indien de andere aandeelhouders nalaten om binnen deze termijn te antwoorden, worden zij geacht hun voorkooprecht niet uit te oefenen.

De aandelen worden toegekend in verhouding tot het aantal aandelen van de vennootschap dat de andere aandeelhouders bezitten.

Ingeval van de uitoefening van het voorkooprecht, worden de aandelen van de Vennootschap vervreemd aan een prijs gelijk aan de werkelijke waarde van de aandelen. Indien de betrokken aandeelhouders er niet in slagen om deze waarde, uiterlijk binnen de 80 dagen na de kennisgeving van de kandidaat-overdrager, in onderling overleg te bepalen, zal deze worden bepaald door een deskundige die in gemeenschappelijk overleg tussen de betrokken aandeelhouders wordt aangesteld overeenkomstig artikel 31 van het Wetboek van Vennootschappen of, indien er geen overeenstemming bestaat over de deskundige, door de deskundige aangesteld door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

maatschappelijke zetel van de Vennootschap. De deskundige zal de definitieve prijs voor de aandelen meedelen uiterlijk binnen de 120 dagen na de kennisgeving van de kandidaat-overdrager. De kosten voor de deskundige worden in gelijke delen verdeeld tussen de betrokken aandeelhouders.

De door de deskundige vastgestelde prijs mag in geen geval hoger zijn dan de prijs die de overnemer voor de aandelen heeft geboden.

Indien de door de deskundige bepaalde prijs meer dan 20 procent lager ligt dan de prijs of de tegenwaarde die de overnemer heeft geboden, heeft de kandidaat-overdrager het recht om af te zien van de overdracht. De aandeelhouders die hun voorkooprecht hebben uitgeoefend hebben altijd het recht om af te zien van het voorkooprecht nadat de prijs door de deskundige werd bepaald. De kandidaat-overdrager die wenst af te zien van de overdracht of de andere aandeelhouders die wensen af te zien van de uitoefening van hun voorkooprecht, dienen dit binnen de 30 dagen na de bepaling van de prijs, per aangetekend schrijven, aan de andere aandeelhouders respectievelijk aan de kandidaat-overdrager mee te delen.

De aandeelhouders die hun voorkooprecht hebben uitgeoefend en niet van hun voorkooprecht hebben afgezien, betalen de prijs voor de overdracht van de aandelen binnen de 60 dagen na de bepaling van de prijs. De overdracht van de aandelen vindt plaats op het moment van de betaling van de prijs. De aandelen blijven onvervreemdbaar tot na de betaling van de volledige prijs.

De aandelen waarvoor het voorkooprecht niet wordt uitgeoefend, kunnen aan de overnemer worden overgedragen tegen de voorwaarden bepaald in de hierboven vermelde kennisgeving. In geval van overdracht van aandelen van de vennootschap aan een derde, zal de derde dezelfde rechten en verplichtingen genieten als de aandeelhouder van wie hij de aandelen heeft aangekocht.

(ii) Volgrecht

Indien de kandidaat-overdrager aandelen van de vennootschap aan een derde overdraagt, genieten de aandeelhouders die hun voorkoop recht niet hebben uitgeoefend of die van hun voorkooprecht hebben afgezien van een volgrecht. Zij dienen de kandidaat-overdrager hiervan op de hoogte te stellen door middel van een aangetekend schrijven, ofwel binnen een termijn van 60 dagen na de ontvangst van de oorspronkelijke kennisgeving van de kandidaat-overdrager (voor de aandeelhouders die hun voorkooprecht niet hebben uitgeoefend), ofwel binnen een termijn van 20 dagen nadat zij van hun voorkooprecht hebben afgezien (voor de aandeelhouders die hun voorkooprecht in eerste instantie wel hebben uitgeoefend).

Indien de andere aandeelhouders hun volgrecht niet wensen uit te oefenen, delen zij dat binnen de hoger vermelde termijnen mee aan de kandidaat-overdager. Indien de andere aandeelhouders nalaten te antwoorden binnen deze termijn, worden zij geacht hun volgrecht niet uit te oefenen.

In geval van uitoefening van hun volgrecht zal het aantal aandelen van de vennootschap dat de andere aandeelhouders aan de derde kunnen overdragen, percentueel gelijk zijn aan het aantal aandelen van de vennootschap dat de kandidaat-overdrager aan de derde overdraagt, berekend op basis van het aantal aandelen van de vennootschap dat alle aandeelhouders, voorafgaandelijk aan de uitoefening van het volgrecht, bezitten.

Ingeval van de uitoefening van het volgrecht, worden de aandelen van de vennootschap van de andere aandeelhouders waarvoor zij hun volgrecht hebben uitgeoefend, vervreemd aan dezelfde prijs en voorwaarden die gelden voor de overdracht van de aandelen door de kandidaat-overdrager, zoals vermeld in de initiële kennisgeving van de kandidaat-overdrager.

De overdracht van de aandelen van de andere aandeelhouders en de betaling van de prijs voor de overdracht van deze aandelen vindt plaats op hetzelfde moment als de overdracht van de aandelen van de kandidaat-overdrager en de betaling van de prijs aan de kandidaat-overdrager.

(iii) algemeen

Indien de prijs of de andere voorwaarden voor de overdracht van de aandelen wijzigen na de hierboven vernielde kennisgeving, of indien een overdracht aan een andere natuurlijke of rechtspersoon zal gebeuren dan degene vermeld in deze kennisgeving, dient de aandeelhouder die zijn aandelen van de vennootschap wenst over te dragen een nieuwe kennisgeving aan de andere aandeelhouders te doen. In dat geval dient de procedure van voorkooprecht en volgrecht opnieuw te worden nageleefd.

Elke inbreuk op de procedure van voorkooprecht geeft aanleiding tot schadevergoeding ten voordele van de andere aandeelhouders. Deze schadevergoeding wordt forfaitair begroot op tweemaal het bedrag van de prijs waaraan de andere aandeelhouders hun voorkooprecht hadden kunnen uitoefenen. In dit geval mag de prijs die eventueel door een deskundige vastgesteld wordt wel hoger zijn dan de prijs die de overnemer voor de aandelen heeft betaald. Elke inbreuk op de procedure van volgrecht geeft aanleiding tot schadevergoeding ten voordele van de andere aandeelhouders. Deze schadevergoeding wordt forfaitair begroot op tweemaal het bedrag van de prijs die de andere aandeelhouders hadden bekomen in geval van uitoefening van hun volgrecht.

Elke kennisgeving moet op straffe van nietigheid en verval gedaan worden per aangetekend schrijven. De termijnen worden berekend vanaf de datum van afgifte in de post van het aangetekend schrijven."

Zesde besluit

De vergadering besluit de statuten aan de genomen beslissingen aan te passen, en zij besluit eveneens de statuten aan te passen aan de meest recente wetswijziging, zoals opgenomen in het wetboek van vennootschappen.

Als gevolg hiervan besluit de vergadering een volledig nieuwe tekst van statuten aan te nemen, welke zal luiden als volgt:

TITEL I.: AARD VAN DE VENNOOTSCHAP.

Artikel 1.: Aard  Naam.

De vennootschap is een naamloze vennootschap. Zij draagt de naam : "PREMAN".

Artikel 2. : Zetel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8510 KORTRIJK  BELLEGEM, Doornikserijksweg, 95.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het nederlandstalig taalgebied of het tweetalig taalgebied Brussel-hoofdstad bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, te publiceren in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, bijkomende administratieve en bedrijfszetels, alsmede kantoren, bijhuizen en agentschappen oprichten bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur. Artikel 3.: Doel.

De vennootschap heeft tot doel alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en uitbreiding van een onroerend patrimonium, vooral door verhuring en andere overeenkomsten met derden in verband met hun gebruik, genot en opbrengst.

De vennootschap mag onder meer onroerende goederen aanwerven, bouwen, opschikken, uitrusten, ombouwen, doch alleen met het oog op verkoop of werderverkoop, zij mag onroerende goederen vervreemden met het oog op wederbelegging en opbrengst, zij mag beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden; zij mag belangen nemen door middel van inbreng, aankoop van aandelen of op een andere wijze in andere ondernemingen en vennootschappen met gelijkaardig of aanverwant doel of waarvan de bedrijvigheid voor haar nuttig kan zijn.

De vennootschap mag alle burgerlijke-, handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende of andere verrichtingen, of handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar doel of die eenvoudig nuttig zijn of dit doel vergemakkelijken.

De vennootschap kan persoonlijke of zakelijke borgen stellen in het voordeel van derden.

Het uitvoeren voor eigen rekening of voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland van:

a) dienstbetoon inzake handels, sociale, fiscale, financiële en economische wetgeving, alsook inzake bedrijfsorganisatie;

b) Het verlenen van bijstand en hulp onder hun meest verschillende vormen aan derden, bijvoorbeeld andere vennootschappen en/of éénmanszaken, en dit op het vlak van bestuur, organisatie, enzovoort;

Het optreden als bestuurder van andere vennootschappen, het verlenen van adviezen en intellectuele en administratieve hulp, het ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm ook van benodigdheden, materiaal, instrumenten, hard- en software, het uitvoeren in verband met hetgeen voorafgaat van concrete projecten, het ter beschikking stellen van management, het uitoefenen van bedrijfsleiding en het organiseren ervan, alsook het waarnemen van het beheer op alle niveaus, zowel voor eigen rekening als voor rekening van of in deelneming met derden, van handels- nijverheids- of andere ondernemingen, bestaande onder om het even welke vorm en dit zonder enige beperking.

Het lenen aan en ontlenen van alle bestaande of te stichten vennootschappen, zowel in België als in het buitenland.

Artikel 4. : Duur.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

TITEL Il.  KAPITAAL.

Artikel 5. : Kapitaal.

Het kapitaal is vastgesteld op VIERHONDERD ZESENVEERTIGDUIZEND TWEEHONDERD EN TIEN EURO (¬ 446.210,00), vertegenwoordigd door veertienduizend zeshonderd (14.600) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, elk aandeel vertegenwoordigend 1/14.600ste van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 6. : Wijziging van het kapitaal.

In geval van kapitaalverhoging waarop in geld wordt ingeschreven, moeten de aandelen eerst aangeboden worden aan de aandeelhouders naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen. De aandelen die deze alleen verkrijgt, komen hem toe in volle eigendom.

Elke aandeelhouder zal op de aangeboden titels mogen inschrijven in verhouding tot de titels die hij bezit.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend volgens de modaliteiten voorzien door de wet.

De algemene vergadering kan het voorkeurrecht beperken of opheffen in het belang van de vennootschap.

Aan de raad van bestuur wordt eveneens de bevoegdheid verleend om, in het belang van de vennootschap, het voorkeurrecht te beperken of op te heffen zelfs ten gunste van een of meer bepaalde personen andere dan personeelsleden van de vennootschap of haar dochtervennootschappen, wanneer de kapitaalsverhoging geschiedt binnen de grenzen van het eventueel toegestane kapitaal.

Artikel 7.: Opvraging van fondsen.

De raad van bestuur beslist soeverein over de stortingen die moeten gedaan worden op de aandelen die niet volgestort werden bij hun inschrijving.

De stortingen moeten gedaan worden op de tijdstippen en op de wijze die door de raad van bestuur bepaald worden.

Iedere storting wordt aangerekend op het geheel der aandelen, waarvan de aandeelhouder eigenaar is.

De aandeelhouder die, na een voorafgaandelijke aanmaning van één maand, betekend bij aangetekend schrijven, in vertraging is met het voldoen aan elke opvraging van fondsen op de aandelen, moet aan de vennootschap de intresten vergoeden, berekend tegen de wettelijke intrest in voege op het ogenblik van de opeisbaarheid, te rekenen vanaf de dag der eisbaarheid van de storting.

De raad van bestuur kan bovendien, na een tweede aanmaning die zonder resultaat gebleven is gedurende één maand, de aandeelhouder vervallen verklaren en zijn aandelen in de beurs doen verkopen, door het ambt van een wisselagent, onverminderd het recht van hem het nog verschuldigde overschot te eisen, evenals alle

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

gebeurlijke schadeloosstellingen, indien daartoe aanleiding bestaat, en onverminderd de, zelfs gelijktijdige uitoefening van alle andere rechtsmiddelen.

De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de vereiste stortingen niet werden uitgevoerd, blijft geschorst zolang deze stortingen, regelmatig opgevraagd en eisbaar, niet geschied zijn.

Artikel 8. : Aard van de aandelen.

De aandelen zijn op naam of gedematerialiseerd naar keuze van iedere aandeelhouder.

De overdracht van aandelen op naam geschiedt schriftelijk onder partijen en wordt ingeschreven in het aandelenregister. De overdracht van gedematerialiseerde aandelen geschiedt schriftelijk onder partijen en wordt uitgevoerd door overschrijving van rekening op rekening.

Artikel 8bis. : Overdracht van aandelen.

In het belang van de vennootschap is de overdracht van de aandelen van de vennootschap onderworpen aan een voorkooprecht en volgrecht voor de andere aandeelhouders.

Onder overdracht van aandelen wordt verstaan elke al dan niet onmiddellijke overdracht ten bezwarende titel (zoals koop, ruil, afstand, inbreng, overdracht van een algemeenheid, fusie, splitsing), elke overdracht ten kosteloze titel, het toestaan van een optie die geheel of gedeeltelijk betrekking heeft op de volle of de naakte eigendom, dan wel op het vruchtgebruik van de aandelen van de Vennootschap, evenals alle andere effecten die recht geven op aandelen. Deze opsomming is niet beperkend.

Een inpandgeving van de aandelen als zekerheid voor een lening aangegaan ter financiering van de aankoop van de aandelen van de vennootschap door een aandeelhouder die de aandelen, met respect van de toepasselijke overdrachtsbeperkingen of het akkoord van de andere aandeelhouders heeft verkregen, wordt niet aanzien als een overdracht van de aandelen.

De hierna bedoelde overdrachtbeperkingen zullen evenmin van toepassing zijn op (i) de overdracht van aandelen aan een bloedverwant in rechte lijn of een echtgenoot en (ii) de overdracht van aandelen aan een door de overdrager gecontroleerde vennootschap. Een vennootschap wordt geacht gecontroleerd te worden door één van de Aandeelhouders als deze ten minste 81 procent van de aandelen van deze vennootschap bezit. Indien de overdrager de controle over de vennootschap verliest aan wie hij de aandelen heeft overgedragen, wordt deze vennootschap geacht de aandelen van de vennootschap die zij bezit over te dragen zodat het voorkooprecht van toepassing wordt.

De aandeelhouder die zijn aandelen wil overdragen (hierna genoemd : "de kandidaat-overdrager"), zal de andere aandeelhouders hiervan bij aangetekend schrijven op de hoogte brengen. In dit schrijven zal melding worden gemaakt van (i) de naam, voornaam en woonplaats of, indien het een rechtspersoon is, de naam, de rechtsvorm en maatschappelijke zetel van de overnemer aan wie de kandidaat-overdrager zijn aandelen wenst over te dragen, (ii) de prijs of tegenprestatie en de overige financiële voorwaarden zoals geboden door de overnemer, met dien verstande dat het bod bindend en onherroepelijk dient le zijn om geldig te zijn, (iii) het aantal en de nummers van de aandelen die de kandidaat-overdrager wenst over te dragen en (iv) alle overige voorwaarden van de voorgenomen overdracht waaronder de verbintenis het eventueel volgrecht te zullen eerbiedigen.

De andere aandeelhouders genieten een voorkooprecht op de aandelen van de vennootschap waarvan de overdracht wordt voorgesteld, evenals een volgrecht.

(1) Voorkooprecht

Een aandeelhouder die zijn voorkooprecht wenst uit te oefenen, moet de kandidaat-overdrager hiervan binnen de 60 dagen na de kennisgeving van de kandidaat-overdrager, bij aangetekend schrijven, op de hoogte brengen. Dit schrijven moet melding maken van het aantal aandelen van de vennootschap dat de andere aandeelhouder wenst aan te kopen. Indien de andere aandeelhouders hun voorkooprecht niet wensen uit te oefenen, delen zij dit binnen dezelfde termijn mee aan de kandidaat-overdrager. Indien de andere aandeelhouders nalaten om binnen deze termijn te antwoorden, worden zij geacht hun voorkooprecht niet uit te oefenen.

De aandelen worden toegekend in verhouding tot het aantal aandelen van de vennootschap dat de andere aandeelhouders bezitten.

Ingeval van de uitoefening van het voorkooprecht, worden de aandelen van de Vennootschap vervreemd aan een prijs gelijk aan de werkelijke waarde van de aandelen. Indien de betrokken aandeelhouders er niet in slagen om deze waarde, uiterlijk binnen de 80 dagen na de kennisgeving van de kandidaat-overdrager, in onderling overleg te bepalen, zal deze worden bepaald door een deskundige die in gemeenschappelijk overleg tussen de betrokken aandeelhouders wordt aangesteld overeenkomstig artikel 31 van het Wetboek van Vennootschappen of, indien er geen overeenstemming bestaat over de deskundige, door de deskundige aangesteld door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement van de maatschappelijke zetel van de Vennootschap. De deskundige zal de definitieve prijs voor de aandelen meedelen uiterlijk binnen de 120 dagen na de kennisgeving van de kandidaat-overdrager. De kosten voor de deskundige worden in gelijke delen verdeeld tussen de betrokken aandeelhouders.

De door de deskundige vastgestelde prijs mag in geen geval hoger zijn dan de prijs die de overnemer voor de aandelen heeft geboden.

Indien de door de deskundige bepaalde prijs meer dan 20 procent lager ligt dan de prijs of de tegenwaarde die de overnemer heeft geboden, heeft de kandidaat-overdrager het recht om af te zien van de overdracht. De aandeelhouders die hun voorkooprecht hebben uitgeoefend hebben altijd het recht om af te zien van het voorkooprecht nadat de prijs door de deskundige werd bepaald. De kandidaat-overdrager die wenst af te zien van de overdracht of de andere aandeelhouders die wensen af te zien van de uitoefening van hun voorkooprecht, dienen dit binnen de 30 dagen na de bepaling van de prijs, per aangetekend schrijven, aan de andere aandeelhouders respectievelijk aan de kandidaat-overdrager mee te delen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De aandeelhouders die hun voorkooprecht hebben uitgeoefend en niet van hun voorkooprecht hebben afgezien, betalen de prijs voor de overdracht van de aandelen binnen de 60 dagen na de bepaling van de prijs. De overdracht van de aandelen vindt plaats op het moment van de betaling van de prijs. De aandelen blijven onvervreemdbaar tot na de betaling van de volledige prijs.

De aandelen waarvoor het voorkooprecht niet wordt uitgeoefend, kunnen aan de overnemer worden overgedragen tegen de voorwaarden bepaald in de hierboven vermelde kennisgeving. In geval van overdracht van aandelen van de vennootschap aan een derde, zal de derde dezelfde rechten en verplichtingen genieten als de aandeelhouder van wie hij de aandelen heeft aangekocht.

(ii) Volgrecht

Indien de kandidaat-overdrager aandelen van de vennootschap aan een derde overdraagt, genieten de aandeelhouders die hun voorkooprecht niet hebben uitgeoefend of die van hun voorkooprecht hebben afgezien van een volgrecht. Zij dienen de kandidaat-overdrager hiervan op de hoogte te stellen door middel van een aangetekend schrijven, ofwel binnen een termijn van 60 dagen na de ontvangst van de oorspronkelijke kennisgeving van de kandidaat-overdrager (voor de aandeelhouders die hun voorkooprecht niet hebben uitgeoefend), ofwel binnen een termijn van 20 dagen nadat zij van hun voorkooprecht hebben afgezien (voor de aandeelhouders die hun voorkooprecht in eerste instantie wel hebben uitgeoefend).

Indien de andere aandeelhouders hun volgrecht niet wensen uit te oefenen, delen zij dat binnen de hoger vermelde termijnen mee aan de kandidaat-overdager. Indien de andere aandeelhouders nalaten te antwoorden binnen deze termijn, warden zij geacht hun volgrecht niet uit te oefenen.

In geval van uitoefening van hun volgrecht zal het aantal aandelen van de vennootschap dat de andere aandeelhouders aan de derde kunnen overdragen, percentueel gelijk zijn aan het aantal aandelen van de vennootschap dat de kandidaat-overdrager aan de derde overdraagt, berekend op basis van het aantal aandelen van de vennootschap dat alle aandeelhouders, voorafgaandelijk aan de uitoefening van het volgrecht, bezitten.

Ingeval van de uitoefening van het volgrecht, worden de aandelen van de vennootschap van de andere aandeelhouders waarvoor zij hun volgrecht hebben uitgeoefend, vervreemd aan dezelfde prijs en voorwaarden die gelden voor de overdracht van de aandelen door de kandidaat-overdrager, zoals vermeld in de initiële kennisgeving van de kandidaat-overdrager.

De overdracht van de aandelen van de andere aandeelhouders en de betaling van de prijs voor de overdracht van deze aandelen vindt plaats op hetzelfde moment als de overdracht van de aandelen van de kandidaat-overdrager en de betaling van de prijs aan de kandidaat-overdrager.

(iii) algemeen

Indien de prijs of de andere voorwaarden voor de overdracht van de aandelen wijzigen na de hierboven vermelde kennisgeving, of indien een overdracht aan een andere natuurlijke of rechtspersoon zal gebeuren dan degene vermeld in deze kennisgeving, dient de aandeelhouder die zijn aandelen van de vennootschap wenst over te dragen een nieuwe kennisgeving aan de andere aandeelhouders te doen. In dat geval dient de procedure van voorkooprecht en volgrecht opnieuw te worden nageleefd.

Elke inbreuk op de procedure van voorkooprecht geeft aanleiding tot schadevergoeding ten voordele van de andere aandeelhouders. Deze schadevergoeding wordt forfaitair begroot op tweemaal het bedrag van de prijs waaraan de andere aandeelhouders hun voorkooprecht hadden kunnen uitoefenen. In dit geval mag de prijs die eventueel door een deskundige vastgesteld wordt wel hoger zijn dan de prijs die de overnemer voor de aandelen heeft betaald. Elke inbreuk op de procedure van volgrecht geeft aanleiding tot schadevergoeding ten voordele van de andere aandeelhouders. Deze schadevergoeding wordt forfaitair begroot op tweemaal het bedrag van de prijs die de andere aandeelhouders hadden bekomen in geval van uitoefening van hun volgrecht.

Elke kennisgeving moet op straffe van nietigheid en verval gedaan worden per aangetekend schrijven. De termijnen worden berekend vanaf de datum van afgifte in de post van het aangetekend schrijven.

Artikel 9. : Ondeelbaarheid van de aandelen.

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

De vennootschap erkent slechts één enkele eigenaar per aandeel voor de uitoefening jegens haar van de rechten eraan verbonden.

Ingeval een aandeel onverdeeld toebehoort aan meerdere personen of nog, indien het in pand werd gegeven, worden de rechten van de aandeelhouder geschorst tot dat de belanghebbenden het eens zijn geworden over de aanduiding ten overstaan van de vennootschap van één titularis of van één enkele vertegenwoordiger.

De rechten verbonden aan aandelen die met vruchtgebruik zijn bezwaard, worden door de vruchtgebruiker uitgeoefend, behoudens verzet van de naakte eigenaar, in welk geval zij geschorst zijn tot na akkoord van de belanghebbenden of rechterlijke uitspraak.

TITEL III.  BESTUUR.

Artikel 10.: Raad van bestuur.

De raad van bestuur is samengesteld uit een paar aantal leden, met minimum 2 indien de wet het toelaat, al dan niet aandeelhouders, die herkiesbaar zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De duur van hun opdracht (die geldt wettelijk voor ten hoogste zes jaar) wordt bepaald door de algemene vergadering.

Artikel 11. : Vacature.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij afzetting van een bestuurder door de algemene vergadering, voorziet deze laatste onmiddellijk in zijn vervanging, desgevallend uit een dubbele lijst van kandidaten voorgedragen door de aandeelhouder (s) die de afgezette bestuurder heeft (hebben) voorgedragen, indien hij (zij) dit wenst (wensen).

Indien een functie als bestuurder vacant wordt, afgezien van het in het vorige lid bedoelde geval, moeten de resterende bestuurders voorlopig voorzien in een vervanging voordat wordt beraadslaagd over de agenda van de eerste raad van bestuur na de vaststelling van die vacature.

De nieuwe bestuurder wordt aangewezen door de raad, eventueel uit een dubbele lijst van kandidaten voorgedragen door de aandeelhouders die de te vervangen bestuurder hebben voorgedragen, indien zij dit wensen.

Artikel 12. : Voorzitterschap.

De raad van bestuur verkiest onder zijn leden een voorzitter en kan ook onder hen één of meer ondervoorzitters verkiezen. Bij afwezigheid van de voorzitter, wordt de raad van bestuur voorgezeten door een ondervoorzitter en bij afwezigheid van de voorzitter en van de ondervoorzitter, wordt de raad van bestuur voorgezeten door de oudste in leeftijd der aanwezige bestuurders, tenzij de voorzitter zelf zijn plaatsvervanger aangeduid heeft.

Artikel 13.: Vergaderingen.

De raad van bestuur vergadert in de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats aangeduid in de bijeenroeping, telkens de belangen van de vennootschap dit vereisen, na oproeping door de voorzitter of door twee bestuurders.

De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten nemen wanneer de meerderheid van zijn leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Indien nochtans de raad op een zitting niet voldoende in getal is, mag hij, tijdens een tweede vergadering, gehouden ten laatste vijftien dagen na de eerste, beraadslagen over de onderwerpen die voorkwamen op de agenda van de vorige vergadering, welke ook het aantal der tegenwoordige of vertegenwoordigde leden zij. De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Behoudens dringende gevallen in het proces-verbaal te verrechtvaardigen, zullen de oproepingen minstens acht dagen voor de vergadering, bij gewone brief worden verstuurd. Indien één of meerdere bestuurders niet kunnen deelnemen aan de beraadslaging wegens tegenstrijdigheid van belangen, worden de besluiten geldig genomen bij gewone meerderheid van de andere tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. ledere afwezige bestuurder kan, zelfs bij eenvoudige brief of telegrafisch, per telex, per telefax of een analoog procédé, een ander bestuurder volmacht verlenen om hem te vertegenwoordigen en in zijn plaats aan de stemming deel te nemen.

Een bestuurder mag echter aldus over niet meer dan twee stemmen beschikken.

Indien de raad van bestuur slechts uit twee leden bestaat, moeten zij steeds persoonlijk aanwezig zijn in de raad en is het in dit geval verboden gebruik te maken van een volmacht.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders.

Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening, of in enig ander geval dat door de statuten is uitgesloten.

Artikel 14. : Notulen.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in een bijzonder register; de notulen worden ondertekend door de meerderheid van de bestuurders die deelnamen aan de beraadslaging. Bij weigering te ondertekenen wordt hiervan melding gemaakt in het proces-verbaal van de vergadering.

De kopijen en uittreksels van de notulen, in gelijk welke omstandigheid af te leveren, worden gelijkvormig verklaard en ondertekend door twee bestuurders, samenhandelend.

Artikel 15. : Machten van de raad van bestuur.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel met uitzondering van deze welke door de wet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De raad kan machten delegeren aan één of meer directeuren of een directiecomité oprichten, al dan niet in zijn midden gekozen, en waarvan hij de bevoegdheden en machten bepaalt.

Het dagelijks bestuur van de vennootschap kan door de raad van bestuur worden toevertrouwd aan één of meer gedelegeerd bestuurders, handelend gezamenlijk of afzonderlijk, volgens beslissing ter zake te nemen door de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan bovendien machten voor bepaalde doeleinden verlenen aan om het even welke personen, in of buiten zijn midden gekozen, al dan niet aandeelhouders. Dit alles onverminderd zijn recht deze bevoegdheden zelf uit te oefenen.

Met uitzondering van de zogenaamde dubbele handtekeningclausule zijn de beperkingen van hun vertegenwoordigingsmacht met betrekking tot het dagelijks bestuur niet tegenwerpbaar aan derden zelfs indien zij worden bekendgemaakt.

Artikel 16.: Vertegenwoordiging.

Behoudens in geval van delegatie of bijzondere volmachten en onverminderd de in vorig artikel vermelde delegaties, wordt de vennootschap in het algemeen en meer in het bijzonder bij alle gerechtelijke en administratieve voorzieningen, zij het als eiser of als verweerder, alsook bij alle rechtshandelingen en volmachten, waaronder deze waarbij een overheids- of ministerieel ambtenaar betrokken is, in het algemeen rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk handelend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL_ IV.  ALGEMENE VERGADERINGEN.

Artikel 17. : Samenstelling en bevoegdheden.

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algeheelheid der aandeelhouders.

Artikel 18. : Vertegenwoordiging.

De aandeelhouders mogen zich op de algemene vergadering enkel laten vertegenwoordigen door een andere aandeelhouder die zelf stemgerechtigd is.

Nochtans mogen de minderjarigen, de ontzette personen en andere onbekwamen vertegenwoordigd worden door hun wettelijke vertegenwoordigers en de rechtspersonen door hun organen of conventionele vertegenwoordigers, zelfs niet aandeelhouders.

Elke aandeelhouder kan stemmen per brief door middel van een formulier waarin de agenda is opgenomen met opgave van alle te nemen besluiten. Voor elk te nemen besluit afzonderlijk dient de aandeelhouder zijn aanvaarding of verwerping ervan aan te duiden. Een voorwaardelijke aanvaarding of aanvaarding met voorbehoud wordt gelijkgesteld met een verwerping. De stembrief dient door de aandeelhouder gedagtekend en ondertekend te worden en aan de zetel van de vennootschap gericht minstens vijf dagen op voorhand. Deze stembrief mag door de voorzitter slechts geopend worden op de vergadering zelf.

Artikel 19.: Bijeenroepingen.

De raad van bestuur, de commissaris(sen), zo die er zijn, zijn gerechtigd om de algemene vergadering bijeen te roepen. Ze zijn verplicht ze bijeen te roepen zodanig dat zij binnen de termijn van één maand gehouden wordt, wanneer aandeelhouders die één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen zulks vorderen bij middel van een schriftelijke aanvraag waarin de agenda vermeld is.

Artikel 20. : Jaarvergadering.

De jaarlijkse algemene vergadering wordt van rechtswege gehouden de laatste vrijdag van juni om 14 uur, in de zetel of in iedere andere plaats bepaald in de oproeping.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt ze gehouden op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

De raad van bestuur, de voorzitter van de raad van bestuur of de commissaris, zo er één is, zijn gerechtigd de algemene vergadering bijeen te roepen. Zij zijn daartoe verplicht, wanneer aandeelhouders die een vijfde van het kapitaal vertegenwoor-'dhgen zulks vorderen bij middel van een schriftelijke aanvraag waarin de agenda vermeld is. In dit laatste geval dient de vergadering gehouden te worden binnen de termijn van een maand te rekenen vanaf de datum van voornoemde schriftelijke aanvraag.

Artikel 21. : Buitengewone algemene vergaderingen.

Een buitengewone algemene vergadering mag bijeengeroepen worden telkens als de belangen van de vennootschap het vereisen.

De buitengewone algemene vergaderingen wordt gehouden op de plaats aangeduid in de bijeenroepingen. Artikel 22. : Neerlegging van de aandelen.

Om de algemene vergadering te mogen bijwonen moeten de aandeelhouders, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, ten minste 5 werkdagen voor de dag van de vergadering, hun voornemen tot deelneming aangetekend aan de vennootschap meedelen.

Zij worden toegelaten op de algemene vergadering op voorlegging van het bewijs van de tijdige verzending van voormeld voornemen.

Indien de raad van bestuur dit eist in de oproeping, dienen de houders van gedematerialiseerde effecten binnen dezelfde termijn een attest van onbeschikbaarheid neerleggen op de zetel van de vennootschap of de instellingen die in de bijeenroepingberichten worden vernield. Dit attest van onbeschikbaarheid wordt opgesteld hetzij door de erkende rekening houder hetzij door de vereffeninginstelling.

Een aanwezigheidslijst met opgave van de namen van de aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, moet door ieder aandeelhouder of lasthebber ondertekend worden vooraleer tot de vergadering toegelaten te worden. Elke overdracht van aandelen op naam in het register van aandelen wordt gedurende een periode van 5 dagen voor de algemene vergadering geschorst.

De obligatiehouders mogen aan de algemene vergadering deelnemen, doch slechts met raadgevende stem, indien zij de neerlegging voorgeschreven door het eerste alinea van dit artikel hebben verricht.

Artikel 23. : Stemrecht.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 24. : Bureau.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij gebreke, door een ondervoorzitter of, bij zijn ontstentenis, door de oudste tegenwoordige en aanvaardende bestuurder, tenware de voorzitter zelf een bestuurder aangesteld heeft om hem te vervangen.

Zijn alle bestuurders afwezig of blijven zij in gebreke, dan wordt de vergadering gehouden onder het voorzitterschap van de belangrijkste tegenwoordige en aanvaardende aandeelhouder of, zo er meerdere zijn met dezelfde belangen die aanvaarden, door de oudste onder hen.

De voorzitter van de vergadering duidt de secretaris aan.

Deze mag verkozen worden buiten de leden van de vergadering, maar in dit geval is hij niet stemgerechtigd. De vergadering mag onder haar leden, één of twee stemopnemers kiezen.

Het bureau beslist, bij meerderheid van stemmen over aile vragen betreffende het recht de vergadering bij te wonen of eraan deel te nemen en over alle vragen betreffende de wijze van beraadslaging en van stemming; de stem van de voorzitter is hierover beslissend.

Artikel 25. : Agenda.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering komt slechts rechtsgeldig bijeen indien de onderwerpen aan de vergadering speciaal werden vermeld in de oproepingen en indien deelnemers aan de vergadering meer dan de helft van de aandelen vertegenwoordigen.

Indien deze laatste voorwaarde niet vervuld is, wordt een tweede vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda en die vergadering kan rechtsgeldig beraadslagen zonder aanwezigheidsvereiste.

Geen enkel door de aandeelhouders voorgesteld onderwerp moet op de agenda geplaatst worden indien het niet door aandeelhouders die tenminste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen, ondertekend werd, indien het niet aan de raad van bestuur werd medegedeeld om in de bijeenroepingen ingelast te worden tenminste één maand voor de vergadering en indien de aandelen niet terzelfdertijd werden neergelegd; deze neerlegging zal tot na de vergadering gehandhaafd worden en geschieden op de plaats door de raad van bestuur aangeduid.

De kandidaturen voor het mandaat van bestuurder moeten vijftien dagen voor de datum van de vergadering bij de raad van bestuur ingediend worden.

Artikel 26.: Besluiten.

Behoudens de gevallen voorzien bij de wet, beraadslaagt de vergadering geldig welke ook het aantal vertegenwoordigde aandelen zij en worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel op staande voet aan een tweede stemming onderworpen. Geeft de tweede stemronde geen meerderheid, dan is het voorstel verworpen.

De benoemingen van bestuurders en in voorkomend geval van commissaris(sen) en de besluiten over alle welkdanige onderwerpen geschieden bij geheime stemming indien ten minste de helft van de leden der vergadering het vraagt.

Indien, in geval van benoeming van een bestuurder, geen enkele kandidaat de meerderheid behaalt, wordt er overgegaan tot een herkiezing tussen de twee kandidaten die de meeste stemmen hebben verkregen. In geval van gelijkheid van stemmen bij de herkiezing, wordt de oudste kandidaat verkozen.

Artikel 27. : Verdaging.

Elke jaarvergadering of buitengewone algemene vergadering kan, staande de zitting, op drie weken verdaagd worden door de raad van bestuur. Deze verdaging vernietigt elk reeds genomen besluit. De volgende vergadering doet definitief uitspraak.

Artikel 28. : Notulen.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de aandeelhouders die zulks vragen.

De afschriften voor derden worden ondertekend door twee bestuurders, samen handelend.

TITEL V. : JAARRREKENING  RESERVES  DIVIDENDEN.

Artikel 29. : Boekjaar.

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 30.: Stemming over de jaarrekening.

De jaarvergadering beslist over de goedkeuring van de jaarrekening.

Na goedkeuring van de jaarrekening, spreekt de algemene zich, bij bijzondere stemming, uit over de kwijting van de bestuurders en in voorkomend geval van de commissaris(sen).

Artikel 31. : Winstaanwending.

Het positief saldo van de resultatenrekening opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de nettowinst uit van een boekjaar.

Van deze winst, wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds. Deze voorafneming houdt op verplichtend te zijn wanneer de wettelijke reserve één/tiende bereikt van het geplaatst kapitaal.

De vergadering beslist op voorstel van de raad van bestuur over de aanwending van het saldo. Bij gebrek aan meerderheid wordt de helft van dit saldo gereserveerd en de andere helft uitgekeerd aan de aandeelhouders.

De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de plaats waarop de dividenden zullen uitbetaald worden.

De raad van bestuur mag eveneens beslissen tot het uitkeren van een interimdividend op het resultaat van het lopend boekjaar, mits naleving van de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 32. : Vereffening.

In geval van ontbinding van de vennootschap, wordt de vereffening gedaan op de wijze aangeduid door de algemene vergadering, die één of meer vereffenaars benoemt en hun machten en hun vergoedingen vaststelt.

Bij gebrek aan een dergelijke benoeming, wordt de vereffening uitgevoerd door de zorgen van de raad van bestuur, die op dat tijdstip in functie is en die optreedt in zijn hoedanigheid van vereffeningscollege.

De vereffenaars zullen evenwel pas in functie treden na bevestiging van hun aanstelling door de Rechtbank van Koophandel.

Na delging van al de schulden en lasten en van de kosten van vereffening, dient het netto-aktief eerst tot de terugbetaling van het geplaatst kapitaal aan de aandelen. Indien de aandelen niet alle in dezelfde verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars alvorens tot de terugbetaling over te gaan, rekening houden met dit verschil van toestand en de gelijkheid van al de aandelen herstellen, hetzij door aanvullende fondseninvorderingen ten laste van de aandelen die in onvoldoende mate werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in het voordeel van de aandelen die voor een hoger bedrag werden volgestort.

Het beschikbaar saldo wordt in gelijke delen onder alle aandelen verdeeld.

TITEL VII.  ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 33. : Keuze van woonplaats.

Voor alles wat de uitvoering van deze statuten betreft, moet elke niet in België gedomicilieerde bestuurder woonplaats in België kiezen; gebeurt zulks niet, dan wordt hij geacht zijn woonplaats in de zetel van de vennootschap te hebben gekozen, waar alle kennisgevingen, betekeningen en aangetekende brieven betreffende de zaken van de vennootschap hen geldig kunnen worden gedaan en geadresseerd.

De vergadering stelt vast dat alle besluiten werden genomen met eenparigheid van stemmen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

"getekend door notaris Bernard Boes, met standplaats te Kortrijk"

Tegelijk hiermee neergelegd:

- afschrift van de akte omzetting van de bestaande

aandelen in aandelen op naam en beslissing dat de

aandelen voortaan op naam of gedematerialiseerci

zullen zijn - wijziging datum jaarvergadering -

invoeren van de mogelijkheid een directiecomité

op te richten - wijziging statuten de dato zeven en

twintig december tweeduizend en elf;

- gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vopr behouden aan het Belgisch Staatsblad

V

14/04/2011
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Ma 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Luik B

" 11150,3

11111

NEERGELEGD

a 4, 04. 2011

ji.Ft Tbr NKKDOPHANDEL KORTRIJK_

Ondernemingsnr : 0433.903.764

Benaming

(voluit) : PREMAN

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Doornikserijksweg 91 te 8510 Bellegem

Onderwerp akte : Rechzetting - verplaatsing maatschappelijke zetel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Uit het verslag van de raad van bestuur, gehouden ten zetel op 28/03/2011, blijkt dat er een administratieve fout is opgetreden in de publicatie, neergelegd dd. 02/03/2011 met als onderwerp "ontslag en benoeming bestuurders en gedelegeerd bestuurder, verplaatsing maatschappelijke zetel" op de rechtbank van koophandel te Antwerpen.

Bijgevolg wordt de zetel verplaatst naar Doomikserijksweg 95 te 8510 Bellegem, en dit met ingang vanaf 28 februari 2011.

Aldus opgesteld te Bellegem op 28/03/2011.

LEMAD SPRL, PMC+ BVBA

gedelegeerd bestuurder gedelegeerd bestuurder

vertegenwoordigd door vertegenwoordigd door

Jan Desmet Peter Mylle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

14/03/2011
ÿþOndernemingsnr : 0433.903.764

Benaming

(voluit) : PREMAN

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Kapelsesteenweg 195 bus 1 te 2180 Ekeren

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders en gedelegeerd bestuurder, verplaatsing maatschappelijke zetel

Uit het verslag van de bijzondere algemene vergadering, gehouden ten zetel op 28 februari 2011, blijkt dat het ontslag werd aanvaard met ingang vanaf 28 februari 2011 van:

- de heer Marc Diver, als gedelegeerd bestuurder en bestuurder;

- de heer Nicolas Van Schap, als bestuurder;

- mevrouw Lieve Buyl, als bestuurder.

De algemene vergadering beslist met unanimiteit van stemmen tot nieuwe bestuurders te benoemen, met onmiddellijke ingang vanaf heden:

- Lemad SPRL, vertegenwoordigd door de heer Jan Desmet, wonend te 7711 Dottenijs (Moeskroen), Bellegemstraat 19;

- PMC+ BVBA, vertegenwoordigd door de heer Peter Mylle, wonend te 8510 Marke, Doomikserijksweg 91. De aldus benoemde bestuurders worden benoemd tot de jaarvergadering van 2016.

Volgend op de bijzondere algemene vergadering, komt de voltallige raad van bestuur bijeen, en beslist met unanimiteit van stemmen tot nieuwe gedelegeerde bestuurders te benoemen, met onmiddellijke ingang vanaf heden:

- Lemad SPRL, vertegenwoordigd door de heer Jan Desmet, wonend te 7711 Dottenijs (Moeskroen), Bellegemstraat 19;

- PMC+ BVBA, vertegenwoordigd door de heer Peter Mylle, wonend te 8510 Marke, Doomikserijksweg 91. De aldus benoemde gedelegeerde bestuurders worden benoemd tot de jaarvergadering van 2016.

Tevens beslist de raad van bestuur om met ingang vanaf 28 februari 2011 de maatschappelijke zetel over te brengen naar "Doomikserijksweg 91 te 8510 Bellegem".

Aldus opgesteld te Ekeren op 28/02t2011.

LEMAD SPRL PMC+ BVBA

gedelegeerd bestuurder gedelegeerd bestuurder

vertegenwoordigd door vertegenwoordigd door

Jan Desmet Peter Mylle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MW 2.1

LulkB

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iii u III uii mi i i iii i

" 11039675*

E

~}_317~~ i 4r L~ ' =_~t ^ ~ ...~. {~,~. 44cM~

~~ !

~w1~ ;i^ .: _ ... z . r ~!

,0 2 MR1 2011

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

04/03/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 25.02.2011, NGL 01.03.2011 11049-0362-014
10/02/2011 : AN031582
23/07/2010 : AN031582
05/06/2009 : AN031582
10/07/2008 : AN031582
06/09/2007 : AN031582
06/02/2007 : IE031582
13/12/2006 : IE031582
04/10/2005 : IE031582
29/07/2004 : IE031582
06/07/2004 : IE031582
10/07/2003 : IE031582
07/07/2003 : IE031582
21/07/2000 : IE031582
27/03/1996 : IE31582
02/08/1994 : IE31582
21/06/1991 : IE31582
11/12/1990 : IE31582
28/04/1988 : IE31582

Coordonnées
PREMAN

Adresse
DOORNIKSERIJKSWEG 95 8510 BELLEGEM

Code postal : 8510
Localité : Bellegem
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande