PRIVATE STICHTING JEAN RAY FONDATION PRIVEE

Divers


Dénomination : PRIVATE STICHTING JEAN RAY FONDATION PRIVEE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 631.700.127

Publication

04/06/2015
ÿþMOD. 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

02-06-2015

Griffie

*15309240*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0631700127

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Private Stichting JEAN RAY Fondation Privée

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Uit een akte verleden voor Notaris Frederic OPSOMER, te Kortrijk, op 28 mei 2015 blijkt dat:

1) De Heer VERBRUGGHEN André Simon Edouard Charles Ghislain, geboren te Sint-Lievens-Houtem, op 26 januari 1938, identiteitskaart nummer 592-0554252-75, Rijksregisternummer 38.01.26-629.12, echtgenoot van Mevrouw Beyaert Marie-Françoise, wonende te 8520 Kuurne, Ruitersweg 20;

2) De Heer HUFTIER Arnaud Jean, geboren te Fourmies (Frankrijk) op 12 april 1970, Frans paspoort nummer 07AD52446, Rbis-nummer 70.44.12-221-33, wonende te 59300 Valenciennes (Frankrijk), Avenue Desandrouin 101;

3) De Heer BLONDIAU Jacques Philippe Emile, geboren te Mons op 13 december 1962,

identiteitskaart nummer 591-4602744-02, rijksregister nummer 62.12.13-095.28, wonende te 7387 Honnelles (Roisin), rue de Sebourg 3;

een private stichting hebben opgericht, met volgende statuten:

NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR:

Artikel 1

De naam van de private stichting luidt : "Private Stichting JEAN RAY Fondation Privée

De zetel is gevestigd te 8520 Kuurne (België), Ruitersweg 20

Zij mag bij besluit van de raad van bestuur overgebracht worden naar een andere plaats in België. Artikel 2

De private stichting wordt opgericht voor de verwezenlijking van volgend belangeloos doel:

Het letterkundig werk van Raymond Jean Marie DE KREMER, beter bekend onder de schuilnamen  Jean RAY en  John FLANDERS , veilig te stellen en te verspreiden.

Om voormelde doelstelling te verwezenlijken, zal de stichting, onder meer :

- het ontwerpen, uitbrengen en gratis verspreiden van boeken, brochures en dergelijke, op papier of via elektronische, audio of video media. De keuze der teksten gebeurt in strikt respect van de auteursrechten en van de vroegere akkoorden die door de Vriendenkring Jean Ray definitief en onherroepelijk verkregen werden, met uitsluiting van de  bekende teksten zijnde deze die in aanmerking komen voor publicatie buiten het fonds, dit om concurrentie met de eigen uitgaven uit te sluiten. De bestaande stock van publicaties van de Vriendenkring Jean Ray van  bekende teksten mag tot uitputting ervan verspreid worden, de andere publicaties ondergaan geen beperking. - de organisatie van of deelname aan manifestaties die de auteur en zijn werk promoten, zoals colloquia, voordrachten, lezingen en tentoonstellingen;

- het verwerven van werken, boeken, brochures, teksten en verder, met betrekking tot de auteur en zijn oeuvre.

- het verwerven van privéverzamelingen waarvan het fonds het uitsluitend beheer zal uitoefenen. Deze verzamelingen kunnen aan het fonds gratis, onvoorwaardelijk en zonder beperking afgestaan worden. Zij kunnen door het fonds aangevuld worden maar onder geen enkele voorwaarde mogen de verzamelingen uiteen gehaald worden en mogen er elementen aan onttrokken worden. Het fonds verbindt er zich toe de verworven verzamelingen als "goede huisvader" te beheren.

Onderwerp akte :

Ruitersweg 20 8520 Kuurne

Oprichting

Private stichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

- Alle acties ondernemen die geacht zijn direct of indirect nuttig te zijn, zoals samenwerkingen aangaan, schenkingen in natura of in speciën aanvaarden, participeren in andere organisaties of verenigingen, alles binnen de wettelijke grenzen.

Het is het fonds daarom toegelaten aankopen te verrichten en financiële operaties uit te voeren, roerend of onroerend, doch enkel voor zover dit zijn doel dient.

Zij mag verder alle handelingen stellen en alle verrichtingen uitvoeren die direct of indirect, geheel of gedeeltelijk, die doel nastreven, de ontwikkeling ervan kan bevorderen of vergemakkelijken. Artikel 4

Teneinde voormelde doelstelling te verwezenlijken, worden door de oprichters volgende goederen overgedragen aan de stichting :

een som van 2000EUR geboekt op rekeningnummer BE84 004 3000 6959 op naam van de stichting in oprichting

HET BESTUUR

Artikel 5

De stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande ten minste drie leden. De eerste raad van bestuur bestaat uit hierboven vermelde personen- oprichters.

Voormelde bestuurders zijn benoemd voor onbepaalde duur.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun ambt collegiaal uit.

Artikel 6

In geval van ontslag, overlijden of afzetting van een bestuurder moet door de overblijvende bestuurders binnen de twee maanden in de opvolging worden voorzien bij een besluit genomen door alle overblijvende bestuurders met eenparigheid van stemmen.

De rechtbank kan de afzetting uitspreken van bestuurders die blijk hebben gegeven van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen welke hen door de wet of de statuten zijn opgelegd niet nakomen of die goederen van de stichting aanwenden in strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd met de statuten, met de wet of met de openbare orde

Artikel 7

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris. Laatstgenoemde heeft tot taak de notulen op te stellen van de vergaderingen en deze te bewaren.

Zolang de oprichters of een van hen deel uitmaken van de raad van bestuur zal een van deze oprichters het voorzitterschap van de stichting waarnemen, tenzij de betrokkene zelf dit niet of niet langer wenst.

Artikel 8

De raad van bestuur komt bijeen op verzoek van de voorzitter, de secretaris, of wanneer de helft van de leden daarom verzoeken.

De leden worden minstens vijf dagen vooraf tot de vergadering opgeroepen per gewone brief, fax of e-mail.

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten wanneer minstens drie vierden van haar leden op de vergadering aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd te zijn.

Een lid van de raad van bestuur kan zich laten vertegenwoordigen door een ander van bestuurslid dat evenwel slechts één volmacht mag dragen.

Wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de stichting zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur genomen worden met schriftelijk akkoord van de bestuurders. Artikel 9

De besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behalve wanneer anders bepaald is in onderhavige statuten. In geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Wijzigingen in de statuten worden slechts geldig beslist met een meerderheid van drie vierden van de stemmen van alle leden van de raad van bestuur.

Artikel 10

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de stichting. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven en vervreemden, alle huurcontracten en het contracten van dienstverlening afsluiten en in het algemeen alles doen wat nuttig of noodzakelijk is, inbegrepen de handelingen die hier niet uitdrukkelijk vermeld worden.

Artikel 11

De raad van bestuur vertegenwoordigt de stichting in en buiten rechte als eiser of als verweerder. Alle akten die de stichting verbinden, worden geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en een andere bestuurder, gezamenlijk optredend. Deze moeten tegenover derden geen bewijs leveren van een besluit van de raad van bestuur dienaangaande.

Artikel 12

Het dagelijks bestuur van de stichting alsook de vertegenwoordiging van de stichting wat dat dagelijks bestuur aangaat, mag worden opgedragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk optreden en de titel voeren van directeur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Staatsblad

Voorbehouden

aan het Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

Luik B - vervolg

Hun benoeming, afzetting en bevoegdheden worden bepaald door de raad van bestuur.

Daarnaast mag de raad van bestuur zich ook laten omringen door een raad van medewerkers (ook wel  raad der wijzen genoemd) met tot taak de raad van bestuur bij te staan met vertalingen, lay-out van publicaties, opzoekingen, advies enzovoorts.

Artikel 13

De bestuurders en de personen belast met het dagelijks bestuur van de stichting gaan in die

hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen van de stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Artikel 14

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vóór de raad van bestuur een besluit neemt. In dat geval wordt het besluit genomen door de voltallige raad van bestuur met eenparigheid van stemmen en buiten de aanwezigheid van de betrokken bestuurder. Laatstgenoemde mag verder niet tussenkomen als vertegenwoordiger van de stichting voor wat de uitvoering van het genomen besluit betreft.

Artikel 15

Het boekjaar van de stichting loopt van een januari tot eenendertig december van ieder jaar. Binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op alsook de begroting van het volgende boekjaar.

Artikel 16

Binnen dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening door de raad van bestuur worden de jaarrekening van de private stichtingen waarvan de activa bij het afsluiten van het boekjaar meer dan 25.000,00EUR bedragen, door de bestuurders neergelegd bij de Nationale Bank van België. Op de wijze bepaald in het voorgaande lid gaat deze neerlegging vergezeld van :

1) een stuk met de naam en de voornamen van de bestuurders en eventueel van de commissarissen die in functie zijn en

2) desgevallend het verslag van de commissarissen.

Artikel 17

De stichting moet de controle op haar financiële toestand, op de jaarrekening en op de

regelmatigheid ten aanzien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven

verrichtingen opdragen aan een of meer commissarissen voor zover de criteria uit de Wet V.Z.W.- en

Stichtingen van toepassing zijn.

ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 18

De rechtbank kan op verzoek van een stichter of van een van zijn rechthebbenden, van een of meer

bestuurders of van het openbaar ministerie de ontbinding uitspreken van de stichting.

Dergelijk verzoek kan tot de rechtbank gericht worden wanneer de doeleinden van de stichting zijn

verwezenlijkt, wanneer haar duur ten einde is gekomen en in de andere gevallen voorzien in de wet.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening

beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanwijzen.

De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met inachtneming van de

statuten.

Artikel 19

Wanneer het belangeloos doel van de stichting is verwezenlijkt, mag iedere stichter of mogen zijn

rechthebbenden de goederen terugnemen die door de stichter besteed werden aan de

verwezenlijking van dit doel, of desgevallend een bedrag gelijk aan de waarde van deze goederen;

De andere goederen zullen besteed worden aan een belangeloos doel, namelijk de verzorging van

personen met speciale noden.

De bestemming van het actief heeft slechts plaats na voldoening van de rechten van de

schuldeisers.

OVERGANGSBEPALINGEN

Aansluitend aan de oprichting zijn voormelde oprichters, in raad van bestuur bijeengekomen en

hebben met eenparigheid van stemmen beslist aan te stellen voor een periode van maximum 3 jaar:

- als voorzitter van de raad van bestuur de Heer André VERBRUGGHEN;

- als secretaris de Heer Arnaud HUFTIER;

- als schatbewaarder: de Heer Jacques BLONDIAU;

- de verrichtingen inzake het dagelijks bestuur op te dragen aan de Heer André VERBRUGGHEN die

tot directeur wordt aangesteld voor onbepaalde duur

- te bepalen dat het eerste boekjaar ingaat op heden en zal eindigen op 31 december 2015.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL uitgereikt om te worden gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch

Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Tegelijk neergelegd: uitgifte van akte oprichting Notaris Frederic OPSOMER

Voorbehouden

MOD. 2.2

aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
PRIVATE STICHTING JEAN RAY FONDATION PRIVEE

Adresse
RUITERSWEG 20 8520 KUURNE

Code postal : 8520
Localité : KUURNE
Commune : KUURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande