PROSTAAT SERVICE ALLIANTIE VLAANDEREN, AFGEKORT : PSA VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : PROSTAAT SERVICE ALLIANTIE VLAANDEREN, AFGEKORT : PSA VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 875.533.381

Publication

05/09/2014
ÿþ MOD 2.2

1P. j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

MON1TEL

NEERGELEGD

R BEkigie Rechtbank Koophandel

21 AUG 2014

29-08- 2U%

ELGISCH STAA1S13Leent Afdell3qffieugge

vl o

11111141111101

Ondememingsnr : 0875.533.381

Benaming

(voluit) : Prostaat Service Alliantie Vlaanderen

(verkort) : PSA Vlaanderen

Rechtsvorm vzw

Zetel: Zuidervaartje 18- 8310 Sint-Kruis

Onderwerp akte: Nieuwe statuten - zetelwijziging - doeiwijziging

Nieuwe statuten:

De algemene vergadering van 25 juli 2014 heeft in haar zitting besloten om de volgende nieuwe statuten, aan te nemen:

TITEL I: Maatschappelijke zetel, doel en duur

Artikel 1

De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen (hierna de vzw-wet genoemd).

Artikel 2

De vereniging draagt de naam Prostaat Service Alliantie Vlaanderen. In alle publicaties en voor alle activiteiten mag deze naam afgekort worden tot PSA Vlaanderen.

Artikel 3

De maatschappelijke zetel Is gevestigd in de Damse Vaart-Zuid 3 te 8310 Sint-Kruis in het gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen.

De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in Vlaanderen bij besluit van, de algemene vergadering, via de procedures tot statutenwijziging.

De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheid oprichten waar het dit nuttig zou achten. Het werkingsgebied van de vereniging betreft alle gemeenten van het Vlaams gewest en het Brussels hoofdstedelijk gewest. De vereniging kan activiteiten ontplooien op lokaal, provinciaal, gewestelijk, federaal en internationaal niveau.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel:

1. De vzw PSA Vlaanderen zal het brede publiek informeren en bewust maken over prostaataandoeningen, andrologische aandoeningen, incontinentie en erectiestoornissen via campagnes.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. De vzw PSA Vlaanderen zal meehelpen aan het organiseren van bijscholingen, symposia en congressen voor de gezondheidswerkers

3. De bovenstaande lijst is een loutere opsomming en zeker niet beperkend.

De vereniging zal de bovenvermelde doelstellingen nastreven door middel van het ter beschikking stellen van deskundigen, informatie, advies, documentatie, educatieve programma's en producten, publicaties, materialen, technieken of uitrusting en door het ten dienste staan van en samenwerken met andere organisaties, instellingen en individuen.

De vzw kan eigen activiteiten ontplooien die rechtstreeks en onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de doelstellingen binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten altijd en volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van diezelfde doelstellingen.

Artikel 5

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan slechts ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist over de wijze van vereffening en stelt de vereffenaars aan.

TITEL II: Leden

Artikel 6

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar bestaat uit minstens 3 leden.

Artikel 7

Effectieve leden zijn de stichters van de vereniging en de personen die op voorstel van minstens twee effectieve leden, als effectief lid worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering genomen met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Toegetreden leden zijn mensen die een lidkaart van de vereniging aanschaffen. Iedereen die wenst toegetreden lid te worden, moet een aanvraag indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst. Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht. Diegene die niet werd aangenomen kan zich slechts één jaar na de datum van de beslissing opnieuw kandidaat stellen.

De rechten en plichten van de toegetreden leden kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Artikel 8

De effectieve en de toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald binnen de maand na de herinnering die hem bij per post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De uitsluiting van een toegetreden lid kan enkel door de raad van bestuur worden uitgesproken.

De raad van bestuur kan de effectieve leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering. Het effectief lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen. Het effectief lid dat ontslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

neemt of dat uitgesloten wordt, kan geen vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overladen effectief lid. Een ontslagnem end of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overladen effectief lid kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 9

De door de effectieve en toegetreden leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage, bepaald door de algemene vergadering, mag niet hoger zijn dan 2500 Euro.

Artikel 10

De vereniging kan daarnaast ook steunende en ereleden aanvaarden. Hun statuut en rechten worden bepaald door een huishoudelijk reglement, opgesteld door de raad van bestuur. Zij behoren eveneens tot de categorie van de toegetreden leden.

TITEL llk Algemene Vergadering

Artikel 11

Minstens één maal per jaar wordt door de raad van bestuur een algemene vergadering bijeen geroepen. De effectieve leden worden opgeroepen door een brief of een e-mail van de raad van bestuur die minstens 8 dagen op voorhand met de post of via email verstuurd wordt. Deze brief bevat minstens de agenda, plaats, uur en aile nodige documenten ter voorbereiding van de algemene vergadering.

Eik voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gezet. Dit onderwerp moet door het één twintigste van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Artikel 12

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de vice-voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter en de vice-voorzitter wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder. Tot de algemene vergadering behoren de effectieve leden. Ze hebben stemrecht. Naast de effectieve leden van de vergadering kunnen ook nog personen als waarnemer worden uitgenodigd. Zij hebben geen stemrecht.

Artikel 13

De algemene vergadering is geldig samengesteld en vertegenwoordigt alle effectieve leden wanneer de meerderheid van de effectieve leden aanwezig is. Wanneer dit quotum niet gehaald wordt, zal er binnen de maand een nieuwe algemene vergadering worden samengeroepen, ongeacht het aantal aanwezige effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. Elk effectief lid heeft 1 stem en kan bij schriftelijke volmacht slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Artikel 14

Alle beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden, tenzij de vzw-wet of de statuten dit anders bepalen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden, in tegenstelling tot de gevallen waarvoor de wet of de statuten een bijzondere stemmenmeerderheid voorzien, niet in de beoordeling meegerekend,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een verslag van de algemene vergadering wordt ten laatste een maand na de vergadering aan alle effectieve leden bezorgd« De besluiten van de algemene vergadering warden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle effectieve leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle effectieve leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen inzage vragen in de notulen.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een effectief lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

- het oprichten van werkgroepen en studiegroepen. Ze stelt daarbij een effectief lid aan als voorzitter van de

werkgroep. De werkgroepen en studiegroepen blijven steeds onderworpen aan de beslissingen van de

algemene vergadering.

- het goedkeuren van een huishoudelijk reglement (evenals de wijzigingen) om de werking van de

vereniging verder te regelen« Hierin kan onder meer bepaald worden welke procedures moeten gevolgd worden

voor het oprichten van werkgroepen en studiegroepen, wat de minimale voorwaarden zijn om werkgroepen of

studiegroepen op te richten en welke voorwaarden aan toegetreden leden kunnen opgelegd worden«

Artikel 16

De raad van bestuur kan, telkens het dit nodig acht, een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen.

Artikel 17

Ais één vijfde van de effectieve leden hierom schriftelijk bij de voorzitter verzoekt, dient de raad van bestuur binnen de 21 dagen een bijeenkomst van de algemene vergadering samen te roepen en moet de bijeenkomst zelf uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaatsvinden.

Artikel 18

Voor toegetreden leden worden elk jaar voldoende inspraakmogelijkheden gecreëerd. Deze mogelijkheden worden jaarlijks bepaald door de raad van bestuur.

TITEL IV: Raad van Bestuur

Artikel 19

De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur benoemd door de algemene vergadering. Een bestuurder kan ten allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet. Deze raad van bestuur is samengesteld uit minstens 3 leden en maximum 10 leden die verkozen zijn voor onbepaalde duur. Indien de algemene vergadering slechts drie effectieve leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

Ik

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de algemene vergadering.

Om verkozen te worden, is op de algemene vergadering een meerderheid van de stemmen vereist van twee derde in de eerste stemronde of van de helft plus één in de volgende stemronde.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Indien een mandaat van bestuurder vacant wordt tijdens de lopende legislatuur en hierdoor het wettelijk minimum aantal bestuurders niet meer gehaald wordt, moet de raad van bestuur binnen een periode van 3 maanden een algemene vergadering samenroepen. De algemene vergadering zal dan een nieuwe bestuurder kiezen die de vacature zef opvullen.

Artikel 20

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een vice-voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Andere functies kunnen opgenomen worden. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 21

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat, na goedkeuring door de algemene vergadering, bindend is voor aile effectieve en toegetreden leden voor die punten die voor hen van belang zijn.

Artikel 22

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door één bestuurder, die alleen kan handelen. Deze moet ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad van bestuur of van enige machtiging.

Artikel 23

De raad van bestuur beraadslaagt en beslist als een college. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist of op vraag van minstens twee bestuurders. De raad van bestuur is geldig samengesteld wanneer minstens de helft plus één van zijn leden aanwezig is. Hij wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de vice-voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter en de vice-vocrzitter wordt de raad van bestuur vergadering voorgezeten door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 24

De beslissingen van de raad van bestuur worden bij voorkeur in consensus genomen of anders bij gewone meerderheid van uitgebrachte stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of die hem vervangt beslissend.

Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering.

Artikel 25

De raad van bestuur kan waarnemende leden uitnodigen.

Artikel 26

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dal ter inzage ligt van de leden, zoals bepaald door de vzw-wet.

rt

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V:- Financiering en boekjaar

Artikel 27

De vereniging zal onder meer gefinancierd worden door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven om zowel de algemene doelstellingen van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Artikel 28

Daarnaast kan de vereniging inkomsten verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 29

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsook de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden minstens acht dagen vc5c5r de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden die inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI: Ontbinding

Artikel 30

De algemene vergadering zef worden samengeroepen om verschillende voorstellen ter ontbinding te bespreken. Indien het voorstel tot ontbinding goedgekeurd wordt, benoemt de algemene vergadering één of twee vereffenaars. Van dan af vermeldt de vereniging steeds "vzw in vereffening".

Artikel 31

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel ais de heden opgerichte vereniging nastreeft.

Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen.

Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Artikel 32

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een effectief lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de effectieve leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de effectieve leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden'. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden

MOD 22

Luik B - Vervolg

-,

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VII: Allerlei

Artikel 33

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de algemene wettelijke bepalingen, het Huishoudelijk Reglement en de gebruiken terzake van toepassing.

Aldus aangenomen op de algemene vergadering van 25 jull 2014,

Te Brugge,

Dr. Peter Van Oyen Luc De Laere

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

. e e

me



, Voorbehouden ' aan het Belgisch Staatsblad









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PROSTAAT SERVICE ALLIANTIE VLAANDEREN, AFGEK…

Adresse
ZUIDERVAARTJE 18 8310 SINT-KRUIS

Code postal : 8310
Localité : Sint-Kruis
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande