PSM ASSURANTIES

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : PSM ASSURANTIES
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 508.651.667

Publication

04/01/2013
ÿþ Mod Wofü 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*13002940*

1111111

Vo beho aan Bel£ Staat

Ondernerrfingsnr : o 'r

Benaming

(voluit) : PSM Assuranties

(verkort)

Rechtsvorm : cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Rijselstraat 52, 8900 leper

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor Meester Eric HIMPE, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke maatschap "Eric HIMPE  Annelies HIMPE, Geassocieerde Notarissen" met zetel te leper, op achttien december tweeduizend en twaalf, waarvan een expeditie wordt neergelegd vo& registratie, blijkt dat door

1/ De Heer Patrick Gustave Remi DESAELE, geboren te Voormezele op negentien juli negentienhonderd zeven en vijftig, echtgenoot van Mevrouw Marleen Descamps, wonende te 8902 leper-Zillebeke, Schachteweidestraat 7.

2/ De Heer Stephan Gerhard Paul WILLAERT, geboren te leper op negentien augustus negentienhonderd vierenzestig, echtgenoot van Mevrouw Inge Vandroemme, wonende te 8900 leper, Kalfvaart 1.

31 Mevrouw Mieke Karolien D'HALLEWIN, geboren te Menen op veertien december negentienhonderd acht en zeventig, echtgenote van de Heer Chris Vermès, wonende te 7781 Komen-Waasten (Houthem), Kleine Doorwegstraat 10.

Een vennootschap werd opgericht niet de volgende statuten :

1) RECHTSVORM : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

2) NAAM : PSM Assuranties

3) ZETEL  Rijselstraat 52, 8900 leper

4) DOEL : De vennootschap heeft tot doel:

I. VOOR EIGEN REKENING:

a) Het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium; alle verrichtingen

met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen of ondernemingen.

b) Het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuring van roerende goederen; alsmede aile handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van deze roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede het zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen.

Il. VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN:

a) Het verwerven van participaties in eender welke vorm, in alle bestaande waaronder, zonder beperkend te zijn, vennootschappen met als doel de uitbating van een KBC-verzekeringsportefeuille, of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin de vennootschap al dan niet een participatie aanhoudt;

b) Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welk vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin, aile handels- en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen;

c) Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard, in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldpiaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

d) Het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies;

Op de [zatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o}n(en)

bevoegd de rechtspersoon ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

e) Het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa;

f) Het verlenen van administratieve prestaties en computerservices;

g) De aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in het kort tussenpersoon in de handel;

h) Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

I1i. BIJZONDERE BEPALINGEN:

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard, die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doet verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar doel.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel,

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op aile wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet,

Elke wijziging van het doel van de vennootschap dient vooraf ter goedkeuring aan KBC Verzekeringen meegedeeld.

5) MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL : Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt. Het omvat een vast gedeelte en een veranderlijk gedeelte. Het vast gedeelte van het kapitaal is gelijk aan twintigduizend euro (¬ 20.000,00). Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte van het kapitaal overtreft.

De comparanten verklaren en erkennen dat het gehete vaste gedeelte van het kapitaal, evenals een veranderlijk gedeelte ten bedrage van zeshonderd vijftigduizend euro (¬ 650.000,00), is onderschreven en volstort en dit als volgt:

B.1. Inbreng in geld,

Op het vaste gedeelte van het kapitaal ten bedrage van twintigduizend euro (¬ 20.000,00) wordt ingeschreven in geld als volgt :

1/ Door de Heer Patrick Desaele, voornoemd, wordt ingeschreven tot beloop van achtduizend euro (¬ 8.000,00) van het kapitaal en waarvan hij achtduizend euro (¬ 8.000,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Als vergelding voor deze inbreng worden hem honderd achtentwintig (128) aandelen toegekend. Ieder aandeel is volledig volstort.

2/ Door de Heer Stephan Willaert, voornoemd, wordt ingeschreven tot beloop van tienduizend euro (¬ 10.000,00) van het kapitaal en waarvan hij tienduizend euro (¬ 10.000,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Ais vergelding voor deze inbreng worden hem honderd zestig (160) aandelen toegekend. leder aandeel is volledig volstort.

3/ Door Mevrouw Mieke D'Haltewin, voornoemd, wordt ingeschreven tot beloop van tweeduizend euro (¬ 2.000,00) van het kapitaal en waarvan zij tweeduizend euro (¬ 2.000,00) onmiddellijk volstort in geldspeciën. Als vergelding voor deze inbreng warden haar twee en dertig (32) aandelen toegekend. Ieder aandeel is volledig volstort.

Ondergetekende notaris bevestigt dat in overeen-stemming met artikel 399 van het Wetboek van Vennootschappen een bedrag, groot twintigduizend euro (¬ 20.000,00) vóôr de oprichting van de vennootschap gedeponeerd werd bij storting op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC-Bank te leper, en dit op zicht van een attest van deponering van deze gelden afgeleverd door voormelde bank op elf december tweeduizend en twaalf.

B.2. Inbreng in natura.

Op het veranderlijke gedeelte van het kapitaal ten bedrage van zeshonderd vijftigduizend euro (¬ 650.000,00) wordt ingeschreven in natura als volgt :

11 Door de Heer Patrick Desaele, voornoemd, wordt de volle eigendom ingebracht van honderd vierentwintig (124) aandelen van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Desaele & Willaert", met maatschappe-lijke zetel te 8900 leper, Rijselstraat 52, ingeschreven in het Rechtspersonenregister onder nummer 0444.512.594, bevoegde Rechtbank van Koophandel te leper, met een totale waarde van driehonderd vijf en twintigduizend euro (¬ 325.000,00).

2/ Door de Heer Stephan Willaert, voornoemd, wordt de voile eigendom ingebracht van honderd vierentwintig (124) aandelen van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Desaele & Willaert", voornoemd, met een totale waarde van driehonderd vijf en twintigduizend euro (¬ 325.000,00).

Verslag van de bedrijfsrevisor :

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin", vertegenwoordigd door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Piet Dujardin", vertegenwoordigd door de Heer Piet Dujardin, bedrijfsrevisor, kantoor

4

1

1 Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge houdende te 8560 Wevelgem, Kortrijkstraat 12, opgemaakt in toepassing van artikel 395 van het Wetboek van Vennootschappen, in datum van vijf november tweeduizend en twaalf, luiden ais volgt : "Ingevolge het ingestelde onderzoek overeenkomstig de controlenormen van het instituut der Bedrijfsrevisoren, bij de oprichting met inbreng in natura van de CVBA PSM ASSURANTIES door de inbreng van een pakket aandelen van de CVBA DESAELE & WILLAERT, kan ik besluiten dat

1, de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichter van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal en de fractiewaarde van de door de vennootschap uit te geven aandelen;

2, de beschrijving van de inbreng, zijnde 248 aandelen (op een totaal van 250 aandelen) van de CVBA DESAELE & WILLAERT, aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid voldoet;

3, de methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord en de waarden waartoe de methoden van waardering leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen zonder nominale waarde.

4. de ais tegenprestatie verstrekte vergoeding voor de inbreng in natura, bestaande uit 10.400 aandelen van de nieuw op te richten vennootschap, wordt enerzijds toegekend aan de heer Patrick Desaele (5.200 aandelen), voornoemd, en anderzijds aan de heer Stephan Willaert (5.200 aandelen), voornoemd.

Ik wil er tenslotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van de operatie waarin dit verslag werd opgesteld."

Vergelding voor de inbreng in natura,

1/ Aan de inbreng gedaan door de Meer Patrick Desaele, voornoemd, wordt door de comparanten een waarde toegekend van driehonderd vijf en twintigduizend euro (¬ 325.000,00), die wordt vergoed door toekenning aan hem, die aanvaardt, van vijfduizend tweehonderd (5.200) volledig voistarte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, met een totale waarde van driehonderd vijf en twintigduizend euro (¬ 325.000,00).

2/ Aan de inbreng gedaan door de Heer Stephan Willaert, voornoemd, wordt door de comparanten een waarde toegekend van driehonderd vijf en twintigduizend euro (¬ 325.000,00), die wordt vergoed door toekenning aan hem, die aanvaardt, van vijfduizend tweehonderd (5.200) volledig volstorte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, met een totale waarde van driehonderd vijf en twintigduizend euro (¬ 325.000,00),

6) DUUR ; De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

7) BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer al dan niet bezoldigde bestuurders, natuurlijke personen, vennoten, benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders moeten samen steeds minimum vijfenzeventig procent (75%) van het stemgerechtigd kapitaal bezitten. De bestuurders vormen een college.

De bestuurders van de vennootschap nemen aile verplichtingen inzake exclusieve samenwerking op zich die voorzien zijn in de samenwerkingsovereenkomst tussen KBC Verzekeringen en het verzekeringsagentschap "Desaele & Willaert CVBA".

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide bestuurs- en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap, met uitzondering van die bevoegdheden die door de wet of de statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering,

Zo kan de raad van bestuur, onder meer ;

Alle sommen en waarden ontvangen. Alle roerende en onroerende goederen en rechten verwerven, vervreemden, ruilen, huren, verhuren en met hypotheek bezwaren. Leningen met hypothecaire en andere waarborgen opnemen, Leningen toestaan, alle borgstellingen en hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning aanvaarden; verzaken aan alle zakelijke of andere rechten en waarborgen, voorrechten, hypotheken, doorhalingen toestaan, met of zonder betaling, van alle bevoorrechte en hypothecaire inschrijvingen, randmeldingen, verzet of beslag, vrijstellen van ambtshalve te nemen inschrijvingen; betalingen met of zonder subrogatie doen of toestaan; in aile gevallen afstand doen, verzaken of bewilligen, zelfs dadingen aangaan, beroep doen op scheidsgerecht en scheidsrechterlijke bedingen aanvaarden, gebeurlijke teruggave toekennen, Personeel in dienst nemen, schorsen of ontzetten, hun bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen, de vennootschap als eiser of verweerder voor de rechtbanken vertegenwoordigen.

De raad van bestuur mag, binnen de grenzen van zijn bevoegdheden, bijzondere volmachten geven aan de lasthebbers van zijn keuze.

De raad van bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder,

De inhoud en de omvang van hun opdracht wordt verduidelijkt in het huishoudelijk reglement.

Verder mag de raad van bestuur voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden:

De raad van bestuur zal de vergoedingen vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties, Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennoot-schap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, wordt de raad van bestuur bovendien vertegenwoordigd door de gedelegeerde bestuurder(s), elk afzonderlijk bevoegd.

8) BEPALINGEN BETREFFENDE

a) Het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst: Van de nettowinst van de vennootschap wordt

elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve, Deze afneming is niet

langer verplicht van zodra de wettelijke reserve een/tiende van het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt aangewend in overeenstemming met de besluiten van de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur met eerbiediging van het huishoudelijk reglement en mits naleving van de wettelijke bepalingen, de regels van onderhavige statuten en het huishoudelijk reglement.

b) de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo: Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats worden aangewend voor de terugbetaling van de stortingen uitgevoerd voor de volstorting van de aandelen.

De raad van bestuur of de vereffenaar(s) aangesteld door de algemene vergadering zullen over de bestemming van het saldo een voorstel doen aan de algemene vergadering, die zelf over de afsluiting van de vereffening zal beslissen, In alle geval moet het eventueel saldo van de vereffening aangewend worden rekening houdend met de doelstellingen van de vennootschap.

Vóór de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan van verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

9) BEGIN EN EINDE VAN HET BOEKJAAR : Het boekjaar begint op één juli van elk jaar en eindigt op dertig juni van elk daarop volgend jaar. Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op dertig juni tweeduizend veertien.

10) a) JAARVERGADERING VAN DE AANDEELHOUDERS : De gewone algemene vergadering der vennoten, jaarvergadering genoemd, moet eenmaal per jaar plaats-vinden binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, meer bepaald iedere laatste dinsdag van de maand november om zeventien uur. Als die dag een feestdag is, komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in tweeduizend veertien.

b) VOORWAARDEN VOOR TOELATING : Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering dienen de vennoten hun voornemen dienaangaande per ondertekende brief of per ondertekende fax te melden aan de vennootschap. Deze melding moet om geldig te zijn op de zetel van de vennootschap toekomen in voormelde vorm, ten laatste twee werkdagen vôér de datum van de algemene vergadering, met vermelding van hun adres en aandeelhoudersnummer,

c) VOORWAARDEN VOOR DE UITOEFENING VAN HET STEMRECHT : Elke vennoot bekomt één (1) stem per aandeel.

11) BENOEMING BESTUURDERS, VOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR EN GEDELEGEERD

BESTUURDERS.

De aandeelhouders van de hierboven opgerichte vennootschap met de vorm van een coöperatieve

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid zijn onmiddel-lijk verenigd in een algemene vergadering en

beslissen met eenparigheid van stemmen het aantal bestuurders op drie (3) vast te stellen en tot deze functie te

benoemen:

- de Heer Patrick Desaele, wonende te 8902 Ieper-Zillebeke, Schachteweidestraat 7;

- de Heer Stephan Willaert, wonende te 8900 loper, Kalfvaart 1;

- Mevrouw Mieke D'Hallewin, wonende te 7781 Komen-Waasten (Houthem), Kleine Doorwegstraat 10.

Die allen verklaren het hen aldus toegekende maandaat te aanvaarden,

Hun mandaat za! een einde nemen met de gewone algemene vergadering van het jaar tweeduizend

achttien,

En onmiddellijk zijn voornoemde bestuurders samengekomen in een vergadering van de raad van bestuur

en hebben met eenparigheid van stemmen beslist:

a) te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur: de Heer Stephan Willaert, voornoemd, die verklaart het hem aldus toegekende mandaat te aanvaarden;

b) te benoemen tot gedelegeerd bestuurders : de Heer Patrick Desaele en de Heer Stephan Willaert, beiden

voornoemd, die beiden verklaren het hen aldus toegekende maandaat te aanvaarden,

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte-oprichting

- bijzonder verslag van de oprichters betreffende de inbreng in natura

- verslag van de bedrijfsrevisor betreffende de inbreng in natura

r Voor-behoYiden aan het Belgisch Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

















Op de laatste blz, van E.uikt3 vermeiden : Recto : N aam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevaegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Napni en handtekening

15/12/2015 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 24.11.2015, NGL 10.12.2015 15686-0206-011

Coordonnées
PSM ASSURANTIES

Adresse
RIJSELSTRAAT 52 8900 IEPER

Code postal : 8900
Localité : IEPER
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande