RAGOLLE RUGS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : RAGOLLE RUGS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 849.622.505

Publication

09/05/2014
ÿþr~ Moa Wei 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeeggire gr e van de akte

1 W1011

3 0 -0/1- 20'

ELGlSCH STAA~

f

IvLLi fC.aLLCt~Q'

4

16. 04. 2014

SCi.AD.

..

RECHTBANK K OOLeHANDEL Wik

Ondernemingsnr: 0849.622.505

Benaming

(voluit) : RAGOLLE RUGS

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Vichtseweg, 129, 8790 WAREGEM

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming bestuurders/Benoeming vaste vertegenwoordiger

Uit het proces-verbaal van de bijzondere algemene vergadering van RAGOLLE RUGS NV de dato 01/04/2014 blijkt de benoeming als bestuurders tot na de jaarvergaderig gehouden in 2019 van BVBA BOUVELO, met zetel te 8570 Anzegem, Petegemstraat, 12 en van mevrouw Annemie VERHELST, wanende te 8570 Anzegem, Petegemstraat, 12.

Uit het proces-verbaal van de zitting van de zaakvoerders van BOUVELO BVBA de dato 01/04/2014 blijkt de benoeming van mevrouw Myriam RAGOLLE, wonende te 8570 Anzegem, Petegemstraat, 12 ais vaste vertegenwoordiger van BOUVELO BVBA voor het uitoefenen van haar mandaat als bestuurder in RAGOLLE RULS NV.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Myriam RAGOLLE,

gedelegeerd bestuurder

bgval¬ lfvet;ttie$1k. lev d,uit«s,rerrfflep:: ge&m.:t«emdeteetinneeislatnpaleiirettfunernteettsleº%nsttee,,rfflimrat9rPsreseetttte etwieusi ce ffltttegreeStt+ tte âtfflier oeit ereil e ffletffltsmedeP

*dIfile I#etn eitü iimt>itteînnies

11/09/2014
ÿþmod 11.1

In de bijiagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

be

a

~ Sta

illiilmtves

MO

N

~

BELGIS



TEUR BELGENEERGELEGD

-09- 2014 |2 4JULI ~Ó1Á

~~.

--..,'H STAATSBLA van KOOPHANDEL

DRechtbank

Qmtlefd. KORTRIJK

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

<]ndernwnn' -r: 0849.622.505

. .

Benaming (voluit) : Ragolie Rugs

(verkort)^

! i

Meohtsvurm: naamloze vennootschap

Zetel : Vichtseweg, 129 8790 Waregem

Onderwerp akte :Benoeming commissaris

';Ut de notulen van de bijzondere algemene vergadering de dato 26 december 2012 blijkt dat de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Boes en Co! Bedrijfsrevisoren", met zetel te 8500 Kortrijk, Plein, 32, vertegenwoordigd door de heer Boes Joseph-Michel en de heer Lelie Jurgen benoemd werd als commissaris voor de duur van 3 jaar, voor de boekjaren 2013 tot en! met2015,~~dem|gemenevenQodmhngvmn~D1O

.

Herman Verhelst

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden g: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

25/03/2013
ÿþIL i~~l~~ ~~ 1

~

er

(DG\

AI

Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de a

14, 03, 2013

NEERGELEGD

Ondernemingsnr : Benaming (voluit) :

RECHTBANK KOOPHANDEL KORTRIJK

Griffie

0849.622.506

Ragolle Rugs

(verkort)

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel (volledig adres) : Vichtseweg 129 - 8790 Waregem

Onderwerp(en) akte : Inbreng in natura uit partiële splitsing van de nv RAGOLLE

 kapitaalsverhoging  statutenwijziging

1111.

Er blijkt uit een akte verleden voor Frank GHYS, geassocieerd notaris te Kluisbergen, op 28 februari 2013, neergelegd ter registratie, dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "Ragolle Rugs" is bijeengekomen en met éénparigheid van stemmen volgende te publiceren besluiten heeft genomen:

VASTSTELLING VAN DE VERVULLING VAN DE WETTELIJKE FORMALITEITEN.

Omtrent de formaliteiten die voor de onderhavige partiële splitsing moeten worden vervuld overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, stelt de voorzitter van de vergadering het volgende vast

1. De raad van bestuur van de vennootschap en de raad van bestuur van de te splitsen vennootschap hebben op 30 oktober 2012 het splitsingsvoorstel opgesteld, dat de gegevens bevat zoals vereist door artikel 677 iuncto 728, alineà 2 van het Wetboek van vennootschappen.

Dit voorstel werd op de griffie van de rechtbank van koophandel te Kortrijk neergelegd op 31 oktober 2012, hetzij meer dan zes weken voor de huidige algemene vergadering, en bij uittreksel bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 19 november 2012 onder het nummer 12186838 voor wat betreft de vennootschap en onder het nummer 12186837 voor wat betreft de te splitsen vennootschap.

2. Gelet op het voorstel tot verzaking opgenomen onder punt 2 van de agenda waarbij de vennoten (i) overeenkomstig artikel 677 iuncto 734 van het Wetboek van vennootschappen afzien van de verslagen waar naar verwezen wordt in artikel 677 iuncto 730 en 733 van zelfde wetboek,in zoverre dit laatste naar de verslagen verwijst en (ii) overeenkomstig artikel 677 iuncto 731 §1, laatste lid van zelfde wetboek, afzien van het controleverslag waarnaar wordt verwezen in artikel 677 iuncto 731 §1 van hetzelfde wetboek, werden deze verslagen niet opgesteld.

3. Het splitsingsvoorstel met bijlage alsmede de mogelijkheid voor de aandeelhouders om van deze documenten kosteloos een afschrift te bekomen, werden in de agenda van deze algemene vergadering vermeld.

4. a) Op 19 december 2012 heeft de heer Joseph-Michel Boes, bedrijfsrevisor, handelend voor de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BOES & Co. BEDRIJFS-REVISOREN", met zetel te Kortrijk, Plein, 32, overeenkomstig artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen het verslag opgemaakt betreffende de voorgenomen inbreng in natura en overeenkomstige kapitaalverhoging in onderhavige verkrijgende vennootschap.

Dit verslag heeft inzonderheid betrekking op de beschrijving van de inbreng in natura en op de toegepaste methoden van waardering. Het vermeldt tevens welke werkelijke vergoeding als tegenprestatie voor de inbreng wordt verstrekt.

4. b) Op 22 februari 2013 heeft het bestuursorgaan van de verkrijgende vennootschap het verslag opgesteld overeenkomstig artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen, dat niet afwijkt van de besluiten van de bedrijfsrevisor.

5, Volgende stukken en documenten werden, overeenkomstig artikel 677 iuncto 733, § 2 van het Wetboek van vennootschappen, uiterlijk één maand vóér de datum van de algemene vergadering in de zetel van de vennootschap voor kennisneming ter beschikking gesteld van de aandeelhouders:

het splitsingsvoorstel;

 de jaarrekeningen over de laatste drie boekjaren van de vennootschappen die bij de splitsing betrokken zijn;

de verslagen van de bestuurders en de commissaris over de laatste drie boekjaren ;

- tussentijdse cijfers omtrent de stand van het vermogen van de te splitsen vennootschap die niet meer dan drie maanden voor de datum van het splitsingsvoorstel zijn vastgesteld, met name per 31 augustus 2012.

Iedere aandeelhouder kon op eenvoudig verzoek kosteloos een volledig of desgewenst gedeeltelijk afschrift verkrijgen van de hierboven vermelde stukken en documenten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

6. Het voormeld partieel splitsingsvoorstel werd in de agenda vermeld, alsook de mogelijkheid voor de aandeelhouders om ervan kennis te nemen op de zetel van de vennootschap sedert minstens één maand voor onderhavige vergadering, en daarvan kosteloos een afschrift te bekomen.

7, Het voormeld verslag van de bedrijfsrevisor, opgemaakt overeenkomstig artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen, werd in de agenda vermeld.

ledere aandeelhouder kan op eenvoudig verzoek kosteloos een volledig of desgewenst gedeeltelijk afschrift verkrijgen van de hierboven vermelde stukken en documenten.

8. Het bestuursorgaan van onderhavige vennootschap neemt kennis van het feit dat de te splitsen vennootschap heeft beslist tot partiële splitsing en inbreng in de onderhavige verkrijgende vennootschap zoals hierna beschreven, onder de opschortende voorwaarde van goedkeuring van de inbreng door de huidige algemene vergadering.

BERAADSLAGING.

De vergadering bespreekt de agenda en na beraadslaagd te hebben neemt zij met éénparigheid van stemmen volgende beslissingen:

Eerste besluit

De vergadering ontslaat de voorzitter van het voorlezen van het splitsingsvoorstel en zijn bijlagen en verklaart kennis te hebben genomen van de inhoud van deze documenten.

Een afschrift van het splitsingsvoorstel met datum van neerlegging op de rechtbank van koophandel wordt bewaard in het dossier van ondergetekende notaris.

Tweede besluit  verzaking

Met unanimiteit van stemmen en na lezing van de eerste twee leden van artikel 677 iuncto 734 van het Wetboek van vennootschappen en het laatste lid van artikel 677 iuncto 734 van hetzelfde wetboek, beslist de vergadering met toepassing van artikel 677 iuncto 734 en 731 §1, laatste lid van het Wetboek van vennootschappen, af te zien van de verslagen van de raad van bestuur en van de bedrijfsrevisor voorzien bij artikel 730 en 733, inzoverre dit laatste naar de verslagen verwijst, en 731 van zelfde wetboek.

Derde besluit  wiizigineen

Op vraag van de voorzitter verklaren de bestuurders overeenkomstig artikel 732 van het Wetboek van vennootschappen dat er zich tussen de datum van opstelling van het splitsingsvoorstel en de datum van huidige algemene vergadering geen belangrijke wijzigingen hebben voorgedaan in de activa en passiva van het vermogen van de vennootschap.

Vierde besluit

De vergadering keurt het splitsingsvoorstel goed waarbij de partiële splitsing wordt voorgesteld van de naamloze vennootschap "RAGOLLE" door overdracht van het deel van haar vermogen dat verband houdt met de commercialisering van de door de groep Ragolle vervaardigde tapijten en stoffen, en inbreng ervan in deze vennootschap.

De overdracht gebeurt op basis van de op 31 augustus 2012 afgesloten boekhoudkundige staat van de gesplitste vennootschap; vanaf 1 september 2012 worden alle handelingen van de partieel te splitsen vennootschap RAGOLLE die betrekking hebben op de over te dragen vermogensbestanddelen, voor boekhoudkundige doeleinden geacht te zijn gesteld voor rekening van de verkrijgende vennootschap RAGOLLE RULS, zodat al deze verrichtingen na deze datum ten voordele en op risico van de verkrijgende vennootschap zullen zijn gebeurd.

Noch in de verkrijgende vennootschap RAGOLLE RUGS, noch in de partieel te splitsen vennootschap RAGOLLE bestaan er aandelen waaraan bijzondere rechten zijn verbonden. Beide vennootschappen hebben geen andere effecten dan aandelen uitgegeven.

Viifde besluit.

De vergadering ontslaat de voorzitter van de voorlezing van het verslag van de heer Joseph-Michel Boes, bedrijfsrevisor, handelend voor de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BOES & Co. BEDRIJFSREVISOREN", met zetel te Kortrijk, Plein, 32, per datum van 19 december 2012, opgemaakt overeenkomstig artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen betreffende de voorgenomen inbreng in natura en overeenkomstige kapitaalverhoging in onderhavige verkrijgende vennootschap,

Dit verslag heeft inzonderheid betrekking op de beschrijving van de inbreng in natura en op de toegepaste methoden van waardering, en besluit als volgt

"De inbreng in natura in NV RAGOLLE RUGS van een gedeelte van het vermogen van NV RAGOLLE kadert binnen de verrichting van partiële splitsing door overneming, waarbinnen een gedeelte van het vermogen, zijnde activa en passiva van NV RAGOLLE wordt toegescheiden aan NV RAGOLLE RUGS.

De totale netto-inbreng in NV RAGOLLE RUGS bedraagt 91.159.714,35 EUR. De kapitaalverhoging die zal gebeuren door inbreng in natura in NV RAGOLLE RUGS zal 1.100.525,45 EUR bedragen.

De netto-inbreng voor een bedrag van 11.159.714,35 EUR zal vergoed worden door toekenning aan de aandeelhouders van NV RAGOLLE van 11.160 nieuwe aandelen zonder vermelding van nominale waarde van NV RAGOLLE RUGS,

De verdeling van bovenvermelde inbreng zal boekhoudkundig in NV RAGOLLE RUGS als volgt worden gedaan:

1. Kapitaal: 1.100.525,45

A. Geplaatst kapitaal 1.100.525,45

IV. Reserves 9.629.858,89

A. Wettelijke reserve 110.052,55

C. Belastingvrije reserves 1.142.050,56

D. Beschikbare reserves 8.377.755, 79

V. Resultaat lopend boekjaar 429.330, 00

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

11.159.714, 35

Bij hef beëindigen van onze controlewerkzaamheden in het kader van artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen, zijn we van oordeel dat:

1, De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in nature.

2. Onder voorbehoud van de voorraad grand- en hulpstoffen, goederen in bewerking en gereed produkt ten belope van 7.916.668, 72 EUR, die ik gelet op de datum van mijn aanstelling niet heb kunnen nazien noch wat betreft de samenstelling noch wat betreft de waardering, de beschrijving van de Inbreng in natura, ten gevolge van de partiële splitsing van NV RAGOLLE door overneming, beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid,

3. Onder voorbehoud van 2, de voor de inbreng in natura door partijen weerhouden methoden van waardering met betrekking tot de ingebrachte bestanddelen, bedrijfseconomisch verantwoord zijn gezien in het continuïteitsbeginsel der uitbating en dat de waardebepaling waartoe deze methoden leidt tenminste in overeenstemming is met het aantal en de fractiewaarde van de uit te geven aandelen, zodat de inbreng niet overgewaardeerd is.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

Opgemaakt te Kortrijk

te goeder trouw, op 19 december 2012.e

De vergadering stelt vast dat er op dit verslag geen opmerkingen te formuleren zijn, en dat zij instemt met alle gegevens en besluiten erin vervat.

b/ De vergadering neemt tevens kennis en keurt het verslag goed van het bestuursorgaan opgesteld op 22 februari 2013 overeenkomstig artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen, en dat niet afwijkt van de conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor.

Een origineel van de voormelde verslagen zal samen met een uitgifte van onderhavige akte neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel te Kortrijk.

Zesde besluit

De vergadering keurt de inbreng in natura in onderhavige verkrijgende vennootschap goed, ingevolge de partiële splitsing, zonder ontbinding noch vereffening van de naamloze vennootschap "RAGOLLE", door overdracht van een deel van haar vermogen dat verband houdt met de commercialisering van de door de groep Ragolle vervaardigde tapijten en stoffen.

Het genomen besluit wordt als volgt gepreciseerd:

al Ingevolge dit besluit gaat het afgesplitst deel van het vermogen van de gesplitste vennootschap RAGOLLE van rechtswege en zonder voorbehoud onder algemene titel, zowel wat betreft de rechten als de verplichtingen, over op de verkrijgende vennootschap.

De verkrijgende vennootschap verkrijgt bijgevolg de eigendom en het genot van de materiële en immateriële elementen, rechten, contracten, schuldvorderingen en schulden die door de partieel gesplitste vennootschap worden overgedragen.

b/ De overdracht gebeurt op basis van de op 31 augustus 2012 afgesloten boekhoudkundige staat van de partieel gesplitste vennootschap; vanaf 1 september 2012 worden alle handelingen van de partieel te splitsen vennootschap RAGOLLE die betrekking hebben op de over te dragen vermogensbestanddelen, voor boekhoudkundige doeleinden geacht te zijn gesteld voor rekening van deze verkrijgende vennootschap RAGOLLE RUGS, zodat al deze verrichtingen na deze datum ten voordele en op risico van de verkrijgende vennootschap zullen zijn gebeurd.

cl Er za! geen bijzonder voordeel worden toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de vennootschappen die aan de partiële splitsing deelnemen.

Zevende Besluit

Voor wat de beschrijving betreft van de toe te bedelen vermogensbestanddelen aan de vennootschap RAGOLLE RUGS verwijst de vergadering naar het voormeld splitsingsvoorstel waar onder punt 9 de overgedragen vermogensbestanddelen zijn beschreven.

De vergadering verklaart zich uitdrukkelijk akkoord zowel met de samenstelling van de over te dragen vermogensbestanddelen als met de beschrijving van de vermogensbestanddelen (activa en passiva), rechten en verplichtingen en andere elementen die niet worden overgedragen aan RAGOLLE RUGS.

De boekhoudkundige netto-inbreng in RAGOLLE RUGS, bedraagt 11.159.714,35 EUR.

Het overgedragen vermogen bevat geen onroerende goederen noch onroerende zakelijke rechten,

Zoals voorzien in het splitsingsvoorstel zullen alle niet-geboekte, niet-gekende of vergeten activa en passiva en alle activa- of passivabestanddelen die later zouden worden ontdekt, volledig bij de vennootschap Ragolle nv blijven, behoudens:

- in zoverre zij verband houden met de activiteiten van commercialisering van tapijten en stoffen, in welk geval zij zullen worden toebedeeld aan RAGOLLE BUGS; alsook

- in zoverre zij toerekenbaar zijn aan of voortvloeien uit de activa- of passivabestanddelen die naar RAGOLLE RUGS overgaan naar aanleiding van de partiële splitsing, in welk geval zij ook zullen worden toebedeeld aan RAGOLLE RUGS.

Achtste besluit.

Als vergoeding voor deze inbreng worden aan de aandeelhouders van de partieel gesplitste vennootschap "RAGOLLE" elfduizend honderdzestig (11.160) volledig volgestorte nieuwe aandelen op naam, van de onderhavige verkrijgende vennootschap uitgereikt, zonder opleg, en zonder vermelding van nominale waarde.

. r.

Luik E - VervnIn

De uit te geven nieuwe aandelen zullen identiek zijn aan de bestaande gewone aandelen, ook wat'de-fractiewaarde betreft, en zullen deelnemen in het resultaat van de verkrijgende vennootschap Ragolle Rugs vanaf de datum van haar oprichting.

De nieuwe aandelen worden hic et nunc door de bestuurders in het aandelenregister van RAGOLLE RUGS ingeschreven ais volgt

-het respectievelijke aantal nieuwe aandelen dat aan elk van de aandeelhouders van RAGOLLE wordt toegekend;

-de datum van uitgifte van de nieuwe aandelen.

De vergadering stelt vast dat de verkrijgende vennootschap geen aandelen heeft in de gesplitste vennootschap, zodat artikel 740, §2 van het Wetboek van vennootschappen hier geen toepassing vindt. Negende besluit.

De verdeling van bovenvermelde inbreng zal boekhoudkundig in de verkrijgende vennootschap als volgt worden toegewezen aan het eigen vermogen:

1. Kapitaal: 1.100.525,45

A, Geplaatst kapitaal 1.106.525,45

IV. Reserves 9.629.858,89

A.Wettelijke reserve '110.052,55

C. Belastingvrije reserves 1.142.050,56

D. Beschikbare reserves 8.377.755,79

V. Resultaat lopend boekjaar . .,. 429.330,00

11.159.714,35

De vergadering besluit, overeenkomstig voormeld splitsingsvoorstel en ten ,gevolge van onderhavige overdracht en boekhoudkundige toewijzing:

1/ het maatschappelijk kapitaal van onderhavige verkrijgende vennootschap te verhogen met één miljoen honderdduizend vijfhonderdvijfentwintig euro vijfenveertig eurocent (¬ 1.100.525,45) om het te brengen van honderd-duizend euro op een miljoen tweehonderdduizend vijfhonderd-vijfentwintig euro en vijfenveertig eurocent (¬ 1.200.525,45).

2f elfduizend honderdzestig (11.160) nieuwe gewone aandelen op naam uit te geven, identiek aan de bestaande aandelen, ook wat hun fractiewaarde betreft, volledig volgestort en zonder opleg, die zullen deelnemen in het resultaat vanaf de oprichting van de verkrijgende venncotschap.

Vaststelling van de kapitaalverhoging

De vergadering stelt vast en verzoekt mij notaris te akteren dat ingevolge de genomen beslissingen het kapitaal van de vennootschap een miljoen tweehonderdduizend vijfhan-derdvijfentwintig euro en vijfenveertig eurocent (¬ 1.200.525,45) bedraagt en vertegenwoordigd wordt door elf duizend tweehonderdzestig (11.260) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde.

Tiende besluit.

De vergadering besluit tot aanpassing van artikel 5 van de statuten om het in overeenstemming te brengen met het genomen besluit inzake kapitaalverhoging, zodat het voortaan zal luiden als volgt.

"Artikel 5.

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt een miljoen tweehonderdduizend vijfhonderdvijfentwintig euro en vijfenveertig eurocent (¬ 1.200.525,45) en wordt vertegenwoordigd door elf duizend tweehonderdzestig (11.260) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, ieder vertegenwoordigend een gelijke fractie van het kapitaal."

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Frank GHYS, geassocieerd notaris

Samen hiermee neergelegd:

- uitgifte van het proces-verbaal van 28 februari 2013;

- verslagen;

- gecoördineerde statuten.

" ~ Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge



Op de Eaatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/11/2012
ÿþ Mod 24

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

LGC NEERGELEGD

31, 10. 2012

,,5=-CHTBAKOR2NK KOr,i¬ fiOPFtAND~L

e

MONITEUR

~ g -11- LG1SCf ; ~r



V beh aa Be Sta IiIIII/IiIIIllhI/I!III!II!III!I!II/IIi/II!iIi/iiiiM

* 3186838*



Ondernemingsnr : 0849.622.505

Benaming

(voluit) : Ragolle Rugs

Rechtsvorm : NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Zetel : Vichtseweg 129, 8790 Waregem

Onderwerp akte : SPLITSINGSVOORSTEL DD 30.10.2012 waarvan de tekst als volgt luidt

De raad van bestuur van RAGOLLE NV (hierna "RAGOLLE" of de "partieel te splitsen vennootschap") en de: raad van bestuur van RAGOLLE RUGS NV (hierna "RAGOLLE RUGS" of de "verkrijgende vennootschap"), hebben in gemeen overleg besloten dit voorstel tot partiële splitsing op te stellen, dat ter goedkeuring zal worden voorgelegd aan de respectieve buitengewone algemene vergaderingen van aandeelhouders van de: betrokken vennootschappen, overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 677 iuncto 728 van het Wetboek; van vennootschappen ("W. Venn.").

(.BESCHRIJVING VAN DE VOORGESTELDE PARTIELE SPLITSING

RAGOLLE en RAGOLLE RUGS wensen een partiële splitsing te verwezenlijken waarbij de partieel te, splitsen vennootschap RAGOLLE een deel van haar vermogen zal overdragen aan de verkrijgende; vennootschap RAGOLLE RUGS, zonder dat RAGOLLE ophoudt te bestaan en tegen de uitreiking van nieuwe: aandelen in RAGOLLE RUGS aan de aandeelhouders van RAGOLLE, overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 677 iuncto 728 W. Venn.

De partiële splitsing kadert in de reorganisatie van de aandeelhoudersstructuur en de organisatie van de groep waartoe RAGOLLE behoort en heeft tot doel de verdere werking en groei van de groep te vrijwaren en te bevorderen.

De geplande reorganisatie zal ertoe leiden dat de activiteiten die RAGOLLE in het kader van de huidige groepsstructuur uitoefent, met name de commercialisering van de door de groep vervaardigde tapijten en stoffen, worden geconcentreerd in een nieuwe vennootschap van de groep, RAGOLLE RUGS. Het onroerend patrimonium blijft behouden in RAGOLLE. RAGOLLE zal haar activiteiten na de reorganisatie toespitsen op het beheer en de exploitatie van het betreffend onroerend patrimonium, evenals op de verdere autonome uitbouw en ontwikkeling ervan.

De vooropgestelde reorganisatie kan, op het niveau van de betrokken vennootschappen, worden; verwezenlijkt via een herstructurering van de groepsstructuur, waarbij de vermogensbestanddelen van' RAGOLLE die rechtstreeks betrekking hebben op de activiteiten van commercialisering van tapijten en stoffen,; worden afgesplitst naar RAGOLLE RUGS, en RAGOLLE haar onroerend patrimonium blijft behouden.

De bestuurders van de betrokken vennootschappen verbinden zich ertoe om alles te doen wat in hun macht, ligt om de partiële splitsing tot stand te brengen, in overeenstemming met de bepalingen van de artikelen 728 en volgende W. Venn.

II.BEPALINGEN VAN ARTIKEL 728 W.VENN.

1,Rechtsvorm, naam, zetel en doel van de betrokken vennootschappen

a)De verkrijgende vennootschap is de naamloze vennootschap naar Belgisch recht RAGOLLE RUGS, opgericht bij akte van 11 oktober 2012 verleden voor notaris Maggy Vancoppernolle te Kortrijk, met maatschappelijke zetel te 8790 Waregem, Vichtseweg 129, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Kortrijk) onder het nummer 0849.622.505.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

De verkrijgende vennootschap wordt hier vertegenwoordigd door haar bestuurders, zijnde de heer Herman Verhelst, mevrouw Myriam Ragolle en de heer Jean-Marie Ragolle.

De verkrijgende vennootschap heeft luidens artikel 3 van haar statuten het volgende doel:

"De vennootschap heeft tot doel alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met ; - de in-en uitvoer, commercialisatie en productie van alle tapijten, vloerbekleding, muurbekleding, en alle textielwaren in het algemeen, zowel natuurlijke ais kunstmatige;

- alle financiële en beheersverrichtingen met betrekking tot eigen roerend vermogen en niet betrekking tot onroerend vermogen, onder meer, krediet en financiering, belegging van eigen roerend vermogen en van onroerend vermogen, beheren van eigen roerend en van onroerend vermogen, hypothecaire en andere borgstelling, voor zover dit alles wettelijk is toegelaten;

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de wetten en koninklijke besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies;

- het stellen van persoonlijke of zakelijke borgen in het voordeel van derden;

het verwerven en huren met het oog op het verhuren en onderverhuren van onroerende goederen en eigen roerende installaties;

- het optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen;

- een patrimonium bestaande uit eigen roerende en onroerende goederen te verwerven, te behouden, in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden,

Binnen dit kader mag de vennootschap overgaan tot het aankopen, verkopen, bouwen, verbouwen, uitrusten, opschikken, herstellen, valoriseren, huren, verhuren, onderverhuren of in pand nemen, maar ook eventueel verkopen van alle onroerende goederen, al dan niet gemeubeld.

- het nemen van participaties onder welke vorm ook, in alle bestaande en op te richten vennootschappen en ondernemingen, het beheren en valoriseren van eigen roerende waarden en participaties, het verlenen van financiële en andere bijstand aan de vennootschappen en ondernemingen waarin ze belangen heeft;

- elke dienstverlening op het gebied van management, het beheer en het bestuur van en alle adviesverlening aan bedrijven, personen en vennootschappen;

De vennootschap zal in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of welke van aard zouden zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken."

b)De partieel te splitsen vennootschap is de naamloze vennootschap naar Belgisch recht RAGOLLE, opgericht onder de vorm van een personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid en onder de benaming "WEVERIJ ALFRED RAGOLLE & CIE" bij akte verleden op 18 oktober 1960 verleden voor notaris Carlos Vlegels te Ingelmunster, met maatschappelijke zetel te 8790 Waregem, Vichtseweg 129, ingeschreven in het rechtspersonenregister (Kortrijk) onder het nummer 0405.436.442.

De partieel te splitsen vennootschap wordt hier vertegenwoordigd door haar bestuurders, zijnde mevrouw Myriam Ragolle, de heer Jean-Marie Ragolle en mevrouw Roseline Ragolle.

De partieel te splitsen vennootschap heeft luidens artikel 3 van haar statuten het volgende doel:

"De vennootschap heeft tot doel in de hoedanigheid van tussenpersoon, voor eigen rekening of voor rekening van derden of bij wijze van deelneming met derden, in België of in het buitenland, volgende activiteiten uit te oefenen

- aan- en verkoop, fabricatie en bewerking van alle textielgrondstoffen en aanverwante producten van

plantaardige, minerale, dierlijke, chemische, natuurlijke of kunstmatige oorsprong;

landbouwactiviteiten omvattende akkerbouw, tuinbouw en veeteelt;

- managementactiviteiten, daaronder begrepen het leveren van diensten en adviezen met betrekking tot dagelijks bestuur, bedrijfsbeheer, organisatie, personeelsbeleid, marketing, marktonderzoek, en alle juridische, fiscale, financiële, commerciële of industriële aangelegenheden, evenals het uitvoeren van al dan niet organieke mandaten bij andere vennootschappen;

- de uitbouw en het beheer van een vermogen, zowel roerend ais onroerend, het doen van beleggingen, het fiinancieren van ondernemingsprojecten, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengsten ervan te bevorderen. Het beheer van roerende en onroerende goederen voor rekening van derden zal geschieden op voorwaarde dat de vennootschap terzake over de vereiste vergunningen en toelatingen beschikt;

- holdingactiviteiten, of met name het houden van participaties in andere vennootschappen, zonder onderscheid naar doel of activiteit van de onderneming, grootte van de participatie, vestiging van de vennootschap;

- het ter beschikking stellen tegen vergoeding van gebouwen, lokalen, goederen, materieel, rollend materieel, meubelen, producten, informatica en communicatiemedia in het kader van de in haar doel genoemde activiteiten;

het in leasing geven van onroerende goederen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

- het nemen van participaties in verenigingen, vennootschappen, samenwerkingsverbanden of projecten op gelijk welke wijze met het oog op het renderen van de beschikbare middelen,

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap Kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van

verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak."

2. Ruilverhouding

Naar aanleiding van de verrichting van partiële splitsing dient een ruilverhouding te worden vastgesteld.

Het maatschappelijk kapitaal van de verkrijgende vennootschap RAGOLLE RUGS bedraagt op de datum van dit voorstel 100.000 EUR, vertegenwoordigd door 100 aandelen, zonder vermelding van nominale waarde.

Ter vergoeding van de inbreng van voornoemde vermogensbestanddelen door RAGOLLE zal RAGOLLE RUGS 11.160 nieuwe aandelen uitgeven, die proportioneel aan hun aandelenbezit aan de aandeelhouders van RAGOLLE zullen worden uitgereikt. Er zal geen opleg in geld worden toegekend.

De naar aanleiding van de partiële splitsing uit te geven nieuwe aandelen van RAGOLLE RUGS zullen van dezelfde soort zijn ale de reeds bestaande aandelen van RAGOLLE RUGS. Ook zullen deze nieuwe aandelen dezelfde rechten en dezelfde fractiewaarde hebben als de bestaande aandelen.

3.Wijze van uitreiking van de nieuwe aandelen

De nieuwe aandelen van RAGOLLE RUGS die naar aanleiding van de partiële splitsing zullen worden uitgegeven, zullen aan de aandeelhouders van RAGOLLE worden uitgereikt op de datum van het splitsingsbesluit van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders.

Op de datum van het splitsingsbesluit zullen de bestuurders van RAGOLLE RUGS in het aandelenregister van RAGOLLE RUGS de volgende gegevens inschrijven:

-het respectievelijke aantal nieuwe aandelen dat aan elk van de aandeelhouders van RAGOLLE werd

toegekend, en

-de datum van uitgifte van de nieuwe aandelen.

4.Datum van winstdeelname

De nieuw uitgegeven aandelen van RAGOLLE RUGS zullen recht geven te delen in het bedrijfsresultaat vanaf de datum van oprichting van RAGOLLE RUGS.

5.Datum van boekhoudkundige toerekening

Vanaf 1 september 2012 worden alle handelingen van de partieel te splitsen vennootschap RAGOLLE die betrekking hebben op de over te dragen vermogensbestanddelen voor boekhoudkundige doeleinden geacht te zijn gesteld voor rekening van de verkrijgende vennootschap RAGOLLE RUGS.

6.Geen bijzondere rechten of effecten niet bijzondere rechten

Noch in de verkrijgende vennootschap RAGOLLE RUGS, noch in de partieel te splitsen vennootschap RAGOLLE bestaan er aandelen waaraan bijzondere rechten zijn verbonden. Beide vennootschappen hebben geen andere effecten dan aandelen uitgegeven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

7.Bezoldiging van de commissarissen, de bedrijfsrevisoren of de externe accountants

De aandeelhouders van de partieel te splitsen vennootschap RAGOLLE en de verkrijgende vennootschap RAGOLLE RUGS hebben het voornemen om, conform de artikelen 731 en 734 W. Venn., unaniem te verzaken aan de bijzondere verslagen en het controleverslag waarvan sprake in de artikelen 730 en 731 W, Venn. Aldus dient in dit verband geen bijzondere bezoldiging te worden toegekend.

8.Geen bijzondere voordelen voor de bestuurdersizaakvoerders

Noch aan de bestuurders van de te splitsen vennootschap RAGOLLE, noch aan de bestuurders van de verkrijgende vennootschap RAGOLLE RUGS wordt een bijzonder voordeel toegekend.

9.Beschrijving en verdeling van de over te dragen vermogensbestanddelen

RAGOLLE zal in het kader van de voorgestelde partiële splitsing de hieronder opgesomde vermogensbestanddelen (activa en passiva) die onder meer rechtstreeks verband houden met de activiteiten die RAGOLLE in het kader van de huidige groepsstructuur uitoefent, met name de commercialisering van de door de groep vervaardigde tapijten en stoffen, overdragen (via inbreng) aan RAGOLLE RUGS.

-Goodwill aan een totale boekwaarde van 1,00 EUR;

-De installaties, machines en uitrusting aan een totale boekwaarde van 426.422,22 EUR omvattende weverijmaterieel, installatie sociale doeleinden, inrichtingskosten, magazijninrichting, inrichting elektronisch magazijn, elektrische installatie en labomaterieel;

-Het meubilair en rollend materieel aan een totale boekwaarde van 98.543,28 EUR omvattende bureelmaterieel- en meubilair, personenwagens, ander rollend materieel, computerinstallatie en telefooninstallatie;

-De financiële vaste activa aan een totale boekwaarde van 61.328,31 EUR omvattende waarborg BTW; -De voorraden en bestellingen in uitvoering aan een totale boekwaarde van 7.916.668,72 EUR;

-De vorderingen op ten hoogste één jaar aan een totale boekwaarde van 11.500.900,99 EUR omvattende handelsdebiteuren, te ontvangen creditnota's, dubieuze debiteuren, te ontvangen BTW, BTW rekening-courant Duitsland, voorraad leeggoed, voorschot RSZ en terug te vorderen belastingen;

-De afgeboekte niet-geïnde handelsvorderingen (waarbij de verkrijgende vennootschap tevens de hiermee verband houdende in de fiscale aangifte als 'andere onderschattingen van activa' opgenomen verdoken reserves zal overnemen);

-Geldbeleggingen voor een bedrag van 2.098.446,77 EUR;

-Liquide middelen voor een bedrag van 2.652.413,85 EUR omvattende de rekeningen BNP Paribas Fortis, BNP Paribas Fortis USD, BNP Paribas Forfis Duitsland, ING Bank USD, ING Bank en de Kas en de betreffende bankrekeningnummers, opgenomen in het overzicht als bijlage.

-De overlopende rekeningen van het actief aan een totale boekwaarde van 102.56615 EUR; -Geplaatst kapitaal voor een bedrag van 1.100.525,45 EUR;

-Wettelijke reserve voor een bedrag van 110.052,55 EUR;

-Belastingvrije reserves voor een bedrag van 1.142.050,56 EUR, bevattende 1.142.050,56 EUR vrijgestelde reserves in verband met gespreid te belasten meerwaarden (waarvoor de corresponderende wederbefeggingsactiva bij de partieel gesplitste vennootschap zullen blijven en de taxatie van de betrokken meerwaarden zich bijgevolg volledig ten name van de partieel gesplitste vennootschap zal voordoen);

-Beschikbare reserves voor een bedrag van 8.377.755,79 EUR;

-Het tussentijds resultaat van het lopende boekjaar per 31 augustus 2012 voor een totaal bedrag van 429.330,00 EUR;

-De leveranciersschulden, te ontvangen facturen en op te maken creditnota's aan een totale boekwaarde van 10.197.537,74 EUR.

.. -De te betalen wissels aan een totale boekwaarde van 3.228.687,20 EUR;

-De schulden met betrekking tot belastingen, bezoldigingen en sociale lasten voor een totale boekwaarde van 196.983,95 EUR omvattende voorziening voor verlofgeld en verschuldigde bezoldigingen;

-De overlopende rekening van het passief aan een totale boekwaarde van 74.368,05 EUR;

-De lopende contracten, alle documenten alsook alle immateriële vaste activa en rechten, waaronder cliënteel en (al dan niet geboekte) goodwill, die verbonden zijn met de activiteiten van commercialisering van tapijten en stoffen;

-Voor zover als overdraagbaar, de vergunning voor het verder exploiteren en veranderen van een inrichting gelegen te Waregem met referentie 340040/269/1/N1 afgeleverd door de deputatie van de Provincieraad, de PAV-vergunning nr. D.D. 307.396/551.5702.52 dd. 1 augustus 2011, de LP-vergunningen met nrs. LP-P-0241-B en LP-P-0422-B, de machtiging inzake de vereenvoudigde procedures voor het afleveren van de bewijsstukken inzake oorsprong voor uitvoeren verricht in het kader van de preferentiële overeenkomsten gesloten tussen de EG en derde landen met het inschrijvingsnummer BE 1266 en het Oeko-Tex Standaard 100 1206027 Centexbel certificaat en alle andere vergunningen en machtigingen verbonden met de activiteiten van commercialisering van tapijten en stoffen;

-Alle werknemers, en dit bij toepassing van de CAO nr. 32bis dd. 7 juni 1987 betreffende het behoud van de rechten van de werknemers bij wijziging van werkgever ingevolge de overgang van ondernemingen krachtens overeenkomst, en alle verbintenissen ten aanzien van de werknemers, voortvloeiend uit hun arbeidsovereenkomsten en de wet, met dien verstande dat:

oVoor zover er enige stelsels inzake ouderdons-, overlevings- en invaliditeitsuitkeringen bij RAGOLLE bestaan, worden in afwijking op artikel 4 van de CAO nr. 32bis dd. 7 juni 1987 betreffende het behoud van de rechten van de werknemers bij wijziging van werkgever ingevolge de overgang van ondernemingen krachtens overeenkomst, alle rechten en verplichtingen die voortspruiten uit deze stelsels inzake ouderdoms-, overlevings- en invaliditeitsuitkeringen overgedragen aan RAGOLLE RUGS en zal RAGOLLE RUGS RAGOLLE vrijwaren voor enige aanspraken en/of vorderingen in verband met deze stelsels;

oDe vakantiegelden van de werknemers met betrekking tot het vakantiedienstjaar 2011 zullen volledig worden betaald en gedragen door RAGOLLE;

oDe vakantiegelden van de werknemers met betrekking tot het vakantiedienstjaar 2012 en enige periode daarna zullen volledig worden betaald en gedragen door RAGOLLE RUGS;

oDe eindejaarspremies van de werknemers met betrekking tot 2011 zullen volledig worden betaald en gedragen door RAGOLLE;

oDe eindejaarspremies van de werknemers met betrekking tot 2012 en enige periode daarna zullen volledig worden betaald en gedragen door RAGOLLE RUGS.

-Alle intellectuele eigendomsrechten, al dan niet geregistreerd, know-how en fabrieksgeheimen, met in. begrip van maar niet beperkt tot auteursrechten, rechten op software, octrooirechten, rechten in databanken, tekeningen- en modelrechten, merkenrechten en handelsnaamrechten, waaronder de handelsnaam "Ragolle", het Gemeenschapswoordmerk "Ragolle" met registratienummer 003141686, het Beneluxmerk "Exellan" met registratienummer 0517888 en alle andere Benelux, Europese of internationale merkregistraties, die verbonden zijn met de activiteiten van commercialisering van tapijten en stoffen;

-De domeinnamen "ragolle.be", "ragolle.com" en "ragolle.eu" en daaraan verbonden emailadressen alsmede het faxnummer en de telefoonnummers die verbonden zijn met de activiteiten van de commercialisering van tapijten en stoffen, zoals opgenomen in de lijst als bijlage;

De hieronder opgesomde vermogensbestanddelen (activa en passiva) worden niet overgedragen aan RAGOLLE RUGS en worden derhalve behouden door RAGOLLE:

-Terreinen en gebouwen aan een totale boekwaarde van 5.435.966,52 EUR;

-De vordering op de NV Maertens en Partners aan een totale boekwaarde van 140.000 EUR;

-Geldbeleggingen voor een bedrag van 6.751.553,23 EUR;

-De oude Coca-Cola frigo;

-Meubels van de keuken op de eerste verdieping van de bedrijfsgebouwen, meubels van de showrooms en de vergaderzalen van de bedrijfsgebouwen, kluizen van het directiebureau, getimmerde kasten van het archief, computerkasten uit het serverlokaal voorzover ze zijn vastgehecht, blauwe rekken staalkamer voorzover ze zijn vastgehecht, meubels van het labo en de container en bureau Philippe Vanderbeken;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

" -Geplaatst kapitaal voor een bedrag van 765.474,55 EUR;

-Wettelijke reserve voor een bedrag van 76.547,45 EUR;

-Belastingvrije reserves voor een bedrag van 794.357,48 EUR, bevattende 782.489,63 EUR vrijgestelde reserves in verband met gespreid te belasten meerwaarden (waarvoor de corresponderende wederbeleggingsactiva bij de partieel gesplitste vennootschap zullen blijven en de taxatie van de betrokken meerwaarden zich bijgevolg volledig ten name van de partieel gesplitste vennootschap zal voordoen) en 11.867,85 EUR andere vrijgestelde reserves;

-Beschikbare reserves voor een bedrag van 6.064.088,73 EUR;

-De obligatielening die door de heer Jean-Marie Ragolle en mevrouw Roseline Ragolle aan RAGOLLE werd verstrekt aan een boekwaarde van 2.478.935,25 EUR;

-De lopende rekeningen aan een boekwaarde van 2.148.116,29 EUR omvattende de rekening-courant die in onverdeeldheid wordt aangehouden door de heer Jean-Marie Ragolle en mevrouw Roseline Ragolle, de rekening-courant ARIMD/Anseroeul, de rekening-courant van de heer Jean-Marie Ragolle en de rekeningcouranten van mevrouw Roseline Ragolle.

ln het kader van de voorgestelde partiële splitsing zal er een huurovereenkomst worden afgesloten waarbij niet ingang van de datum van het splitsingsbesluit de bedrijfsgebouwen gelegen te 8790 Waregem, Vichtseweg 129, met perceelnummers F/0624D.3 en F/0637W.2, door RAGOLLE aan RAGOLLE RUGS worden verhuurd t.e.m. 30 juni 2015, éénmalig verlengbaar met één jaar op verzoek van de huurder. Deze verhuring zal het voorwerp uitmaken van een afzonderlijke overeenkomst.

Tevens wordt verwezen naar de splitsingsbalans per 31 augustus 2012 zoals aangehecht aan dit voorstel.

Alle niet-geboekte, niet-gekende of vergeten activa en passiva en alle activa- of passivabestanddelen die later zouden worden ontdekt, zullen volledig bij RAGOLLE blijven, behoudens:

-in zoverre zij verband houden met de activiteiten van commercialisering van tapijten en stoffen, in welk geval zij zullen worden toebedeeld aan RAGOLLE RUGS; alsook

-in zoverre zij toerekenbaar zijn aan of voortvloeien uit de activa- of passivabestanddelen die naar RAGOLLE RUGS overgaan, in welk geval zij ook zullen worden toebedeeld aan RAGOLLE RUGS.

10.Verdeling van de nieuwe aandelen

De naar aanleiding van de partiële splitsing nieuw uit te reiken aandelen RAGOLLE RUGS zullen aan de aandeelhouders van RAGOLLE toekomen in evenredigheid met hun aandelenbezit in RAGOLLE.

III.ALGEMENE VERGADERING

Teneinde de voorgestelde partiële splitsing te verwezenlijken, in overeenstemming met de wettelijke en statutaire bepalingen, zullen de bestuursorganen van de betrokken vennootschappen elkaar informeren alsook alle noodzakelijke en nuttige informatie verstrekken aan de aandeelhouders, op de wijze voorzien in het Wetboek van vennootschappen.

De tussen de betrokken vennootschappen in het raam van dit splitsingsvoorstel uitgewisselde informatie is vertrouwelijk. De ondergetekenden verbinden zich ertoe dit vertrouwelijk karakter niet te schenden.

VI.FISCAAL REGIME VAN DE PARTIËLE SPLITSING

De voorgestelde partiële splitsing zal geschieden met toepassing van:

a)de artikelen 211, 212 en 213 van het Wetboek der Inkomstenbelasting 1992; en b)de artikelen 11 en 18, § 3 van het Wetboek der Belasting over de Toegevoegde waarde.

De voorgestelde partiële splitsing zal niet resulteren in de overdracht van onroerende goederen, en zal geen aanleiding geven tot de heffing van het evenredig registratierecht.

IV. VOLMACHT

De bestuursorganen van RAGOLLE en RAGOLLE RUGS verlenen bij deze volmacht aan de heer Johan Vande Moortel met het recht zich te laten vervangen door een andere medewerker van Boekhoudkantoor Vande Moortel, allen individueel bevoegd en met het recht op indeplaatsstelling, teneinde al het nodige te doen met het oog op de neerlegging van dit splitsingsvoorstel op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van Kortrijk en om zodoende alle documenten en formulieren te ondertekenen namens RAGOLLE en RAGOLLE RUGS die nodig of dienstig zijn in het kader van de betrokken splitsing.

Opgemaakt te Brussel op 30 oktober 2012 in vier exemplaren (één voor elke betrokken vennootschap en twee bestemd voor de neerlegging ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel).

Voor-

behouden aart het Belgisch

Staatsblad

Verhelst Herman Gedelegeerd bestuurder

Ragolle Myriam

Gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

17/10/2012
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*12305395*

Neergelegd

15-10-2012

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0849622505

Benaming (voluit): Ragolle Rugs

(verkort):

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 8790 Waregem, Vichtseweg 129

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door geassocieerd notaris Maggy Vancoppernolle te Kortrijk op elf oktober tweeduizend twaalf, die eerstdaags zal geboekt worden in het eerste registratiekantoor te Kortrijk. Dat er door de heer Verhelst, Herman Jozef Hendrik, geboren te Waregem op 7 maart 1957, en mevrouw Ragolle, Myriam Jenny Zulma, geboren te Kortrijk op 7 augustus 1959, beide wonende te 8570 Anzegem, Petegemstraat, 12 een handelsvennootschap onder de vorm van een naamloze vennootschap werd opgericht, genaamd "Ragolle Rugs", met zetel te 8790 Waregem, Vichtseweg, 129.

Artikel 3  Doel.

De vennootschap heeft tot doel alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met : - de in-en uitvoer, commercialisatie en productie van alle tapijten, vloerbekleding, muurbekleding, en alle textielwaren in het algemeen, zowel natuurlijke als kunstmatige;

- alle financiële en beheersverrichtingen met betrekking tot eigen roerend vermogen en met betrekking tot onroerend vermogen, onder meer, krediet en financiering, belegging van eigen roerend vermogen en van onroerend vermogen, beheren van eigen roerend en van onroerend vermogen, hypothecaire en andere borgstelling, voor zover dit alles wettelijk is toegelaten;

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de wetten en koninklijke besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies;

- het stellen van persoonlijke of zakelijke borgen in het voordeel van derden;

- het verwerven en huren met het oog op het verhuren en onderverhuren van onroerende goederen en eigen roerende installaties;

- het optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen;

- een patrimonium bestaande uit eigen roerende en onroerende goederen te verwerven, te behouden, in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden.

Binnen dit kader mag de vennootschap overgaan tot het aankopen, verkopen, bouwen, verbouwen, uitrusten, opschikken, herstellen, valoriseren, huren, verhuren, onderverhuren of in pand nemen, maar ook eventueel verkopen van alle onroerende goederen, al dan niet gemeubeld.

- het nemen van participaties onder welke vorm ook, in alle bestaande en op te richten vennootschappen en ondernemingen, het beheren en valoriseren van eigen roerende waarden en participaties, het verlenen van financiële en andere bijstand aan de vennootschappen en ondernemingen waarin ze belangen heeft; - elke dienstverlening op het gebied van management, het beheer en het bestuur van en alle adviesverlening aan bedrijven, personen en vennootschappen;

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of welke van aard zouden zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Artikel 5  Kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op honderdduizend euro (100.000 EUR), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van waarde, die elk één/honderdste (1/100e) van het vermogen van de vennootschap vertegenwoordigen.

De instrumenterende notaris bevestigt aldus dat een bedrag van honderdduizend euro (100.000,00 EUR) voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig artikel 449 van het wetboek van vennootschappen, gedeponeerd werd op de bijzondere rekening bij de BNP Paribas Fortis Bank zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 9 oktober 2012 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13  Samenstelling van de raad van bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie bestuurders. Evenwel, indien bij de oprichting of op een algemene vergadering wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de samenstelling van de raad van bestuur worden beperkt tot twee leden, tot op de algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor hoogstens zes jaar en kunnen ten allen tijde door haar worden ontslagen.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten,

aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Artikel 22  Vertegenwoordiging van de vennootschap.

Alle akten die de vennootschap verbinden, in en buiten rechte, zijn geldig wanneer zij ondertekend worden door twee bestuurders samen optredend of door een gedelegeerd bestuurder.

De raad van bestuur mag bijzondere volmachten verlenen aan één of meer personen. De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd door deze bijzondere volmachtdragers binnen de grenzen van hun volmacht. Artikel 24  Bijeenkomst van de algemene vergadering.

De algemene vergadering vergadert na bijeenroeping door de raad van bestuur of door de commissaris(sen) zo die er zijn. De oproepingen geschieden conform het wetboek van vennootschappen.

De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de derde donderdag van de maand juni om zeventien uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats vermeld in de oproeping en gelegen in de gemeente waar de zetel gevestigd is. Indien die dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag die geen zaterdag is, op hetzelfde uur.

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden, telkens het belang van de vennootschap dit vereist en binnen de voorwaarden bepaald door de wet.

De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats vermeld in de oproeping.

Artikel 25  Toelating tot de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan eisen dat teneinde aan de algemene vergadering te kunnen deelnemen de eigenaars van aandelen op naam, ten minste drie werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering, de raad van bestuur schriftelijk dienen in te lichten van hun intentie aan de vergadering deel te nemen, alsook van het aantal aandelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen.

De obligatiehouders, de warranthouders en de houders van certificaten mogen aan de algemene vergadering deelnemen, doch slechts met raadgevende stem, desgevallend mits neerlegging van hun effecten op de zetel van de vennootschap vijf (5) werkdagen voor de vergadering indien dit geëist wordt door de raad van bestuur. Artikel 26  Vertegenwoordiging op de algemene vergadering.

Elke aandeelhouder kan zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een gevolmachtigde, overeenkomstig de bepalingen van de wet, op voorwaarde dat :

- alle in het vorige artikel bepaalde voorwaarden voor toelating tot de vergadering zijn vervuld.

- deze gevolmachtigde zelf een aandeelhouder is Rechtspersonen kunnen evenwel, binnen dezelfde voorwaarden, vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde die geen aandeelhouder is. Zo ook kunnen de aandeelhouders natuurlijke personen, binnen dezelfde voorwaarden, vertegenwoordigd worden door hun echtgenoot of, in geval van onbekwaamheid, door hun wettelijke vertegenwoordiger.

De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het burgerlijk wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de raad van bestuur eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering.

Artikel 31  Stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 34  Boekjaar  Jaarrekening.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar. Artikel 35 - Bestemming van de winst.

De jaarlijkse nettowinst wordt bepaald overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Van die winst wordt ten minste vijf procent ingehouden voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze verplichting houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het kapitaal van de vennootschap bereikt. De verplichting herleeft indien de wettelijke reserve wordt aangesproken, tot het reservefonds opnieuw één tiende van het kapitaal van de vennootschap heeft bereikt.

Luik B - Vervolg

De aanwending van het saldo van de winsten wordt geregeld door de jaarvergadering bij gewone meerderheid

van stemmen, op voorstel van de raad van bestuur.

Artikel 37  Benoeming van de vereffenaars.

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden en op welk ogenblik ook, wordt de vereffening verzorgd

door één of meer vereffenaars, die worden benoemd door de algemene vergadering.

Indien er meerdere vereffenaars worden benoemd, besluit de algemene vergadering of zij alleen, gezamenlijk,

dan wel als college de vennootschap vertegenwoordigen.

De algemene vergadering bepaalt de vergoeding van de vereffenaars.

De vereffenaars treden pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de

bevestiging of de homologatie van hun benoeming.

Artikel 38 - Bevoegdheden van de vereffenaars.

De vereffenaar(s) beschikt/beschikken over de meest uitgebreide machten die zijn toegekend door de wet.

Hij/Zij wordt/worden bovendien gemachtigd om alle handelingen te verrichten waarvoor de wet de machtiging

van de algemene vergadering vereist.

Artikel 39  Wijze van vereffening.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om

die te voldoen, verdeelt/verdelen de vereffenaar(s) het netto-actief, in geld of in effecten, onder de

aandeelhouders naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

De goederen die nog in natura aanwezig zijn worden op dezelfde wijze verdeeld.

Indien niet op alle aandelen in dezelfde mate is gestort, moet(en) de vereffenaar(s), alvorens over te gaan tot de

verdeling, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door

bijkomende stortingen te vragen ten laste van de aandelen waarop niet voldoende werd gestort, hetzij door

voorafgaande terugbetalingen, in geld of effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte

aandelen.

Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar vangt aan op de dag van de neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel van

de zetel van de vennootschap van een uittreksel van onderhavige akte en eindigt op eenendertig december

tweeduizend dertien.

Eerste jaarvergadering.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in 2014.

Bestuurders.

Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie (3).

Worden benoemd als eerste bestuurders voor een termijn van zes jaar :

1. De heer VERHELST, Herman, voornoemd;

2. Mevrouw RAGOLLE, Myriam, voornoemd;

3. De heer RAGOLLE, Jean-Marie André Marc, wonende te 8790 Waregem, Blauwe-Zwaanstraat, 72,

Hun mandaat zal onmiddellijk na de jaarvergadering in 2018 een einde nemen.

Hun mandaat is onbezoldigd.

B. Raad van bestuur

Bij eenparigheid van stemmen beslist de raad:

- te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur, mevrouw Ragolle Myriam, voornoemd.

- te benoemen tot gedelegeerd-bestuurders, die elk afzonderlijk beschikken over alle bevoegdheden tot

dagelijks bestuur : de heer Verhelst Herman, en mevrouw Ragolle Myriam.

Hun mandaat is onbezoldigd.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

Maggy Vancoppernolle

Geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte d.d. 11 oktober 2012.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
RAGOLLE RUGS

Adresse
VICHTSEWEG 129 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande