REDACTIERAAD KIERKEGAARD WERKEN, AFGEKORT : RKW

Association sans but lucratif


Dénomination : REDACTIERAAD KIERKEGAARD WERKEN, AFGEKORT : RKW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 890.031.616

Publication

04/02/2013
ÿþM0b 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONITEUR BELCE

NE-Erl-GELEGD

25 i- 2a3

BELGISCH STAATSBLAD

10. 01. 2013

RECHTBANK KOOPHANDEL KORTRIJK

Grrttte

II

Ondernerningsnr : 0890M31.616

Benaming

(voluit) : Redactieraad Kierkegaard Werken

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Burgemeester Mayeurlaan 84, 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur, benoeming raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering van 26111/2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

Naam en adres van de zetel van de vereniging

Art. 1.

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam Redactie Kierkegaard Werken.

Art. 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Haut Breucq 7, 7911 Buissenal.

Art. 3.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Doornik.

Doelstelling

Art. 4.

De Redactieraad Kierkegaard Werken heeft als doel het toegankelijk maken van de werken van Sturen Kierkegaard in het Nederlandstalig gebied, via de publicatie van Nederlandstalige vertalingen van zijn werk.

Art. 5.

De Redactieraad Kierkegaard Werken zorgt ervoor dat wetenschappelijk verantwoorde en van een notenapparaat en verklarend nawoord voorziene vertalingen van de werken van Beren Kierkegaard door een uitgeversfirma tegen een redelijke prijs op de markt gebracht worden.

Art. 6,

Financiële middelen ten behoeve van de realisatie van de doelstelling van de Redactieraad Kierkegaard Werken zijn afkomstig van een door de algemene vergadering vast te stellen percentage van de royalty's van de uitgave. Dit wordt door de uitgever in mindering gebracht op de aan de vertaler uit te keren royalty's. Verdere financiële middelen kunnen geworven worden uit alle overige legale bronnen.

_Art_ 7,

Op de laatste bit. van Luik B vermelden : Recto - Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te verteg_enwo

Verso: Naam en handtekening.

-L

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

in samenhang met de uitgave van de serie Soren Kierkegaard Werken kan de raad van bestuur besluiten bijeenkomsten in de vorm van symposia, seminars en dergelijke te ondersteunen.

Samenstelling en bevoegdheden

Art. 8,

De Redactieraad Kierkegaard Werken bestaat uit minstens twee organen; een algemene vergadering en een raad van bestuur, Tevens kan een dagelijks bestuur worden aangesteld. De werking en de bevoegdheden van de organen worden in onderstaande artikelen beschreven.

De algemene vergadering

Art. 9,

De algemene vergadering is het hoogste, beslissende orgaan van de Redactieraad Kierkegaard Werken. Beslissingen worden ter vergadering genomen met gewone meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin de vzw-wet of de statuten striktere eisen stellen. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden beschouwd als een tegenstem. Er is maximaal 1 volmacht per persoon mogelijk. De algemene vergadering kan slechts geldige beslissingen nemen indien minstens de helft van de leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is, behalve in de gevallen waarin de vzw-wet of de statuten striktere eisen stellen.

Art. 10.

De algemene vergadering heeft de volgende bevoegdheden:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Art. 11,

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wier naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De door de wet voorgeschreven bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen omschreven worden in een huishoudelijk reglement.

Met de term 'lid` in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Nieuwe leden kunnen zich kandidaat stellen door een schrijven aan de voorzitter van de algemene vergadering, Deze legt de kandidaatstelling voor op de eerstvolgende bijeenkomst van de algemene vergadering. Indien nodig wordt hierover beslist met een gewone meerderheid van stemmen. Het toetreden van nieuwe leden is Kosteloos.

Leden die wensen af te treden melden dit schriftelijk aan de raad van bestuur, die dit op zijn beurt meldt op de eerstvolgende algemene vergadering.

Art. 12.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door een voorzitter, bijgestaan door een secretaris-penningmeester. Aanstelling van de voorzitter en de secretaris-penningmeester gebeurt door de raad van bestuur (cf. art.16).

Art. 13.

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

iuloD 2,2

Het afzetten van een lid van de algemene vergadering gebeurt door de leden van de algemene vergadering, en vereist een tweederde meerderheid van stemmen.

Art. 14.

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen. De voorzitter roept namens de raad van bestuur de leden schriftelijk of per e-mail bijeen, minstens acht dagen voor de geplande datum, en voegt bij de uitnodiging de agenda van de vergadering. De secretaris is verantwoordelijk voor de verslaggeving en legt het verslag van de vergadering ter goedkeuring voor aan de leden, dit schriftelijk of per email. Goedkeuring van het verslag gebeurt met een gewone meerderheid van stemmen.

De leden geven hun goedkeuring van het verslag eveneens schriftelijk of per email, of maken voorbehoud ten laatste een week na het verslag te hebben ontvangen.

Belanghebbende derden kunnen kennis nemen van de beslissingen van de algemene vergadering door het schriftelijk opvragen van het verslag bij de voorzitter of de secretaris van de vereniging.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden wanneer 2/3e van de aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee akkoord gaan.

De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vernield. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Art. 15.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213e van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415e van de stemmen worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden beschouwd als een tegenstem.

De raad van bestuur en het dagelijks bestuur

Art. 16.

De algemene vergadering stelt de leden van de raad van bestuur aan. Deze aanstelling gebeurt voor onbeperkte duur. Onder de leden van de raad van bestuur wordt een voorzitter en een secretaris-penningmeester aangeduid.

De voorzitter is belast met het voorbereiden en agenderen van de vergaderingen van de raad van bestuur, De secretaris-penningmeester zorgt voor de verslaglegging van de bijeenkomsten van de raad van bestuur en voor het beheer van gelden die de vereniging ter beschikking staan.

Voorzitter en secretaris-penningmeester van de raad van bestuur zijn tevens ook voorzitter en secretaris-penningmeester van de algemene vergadering. Zij zijn herkiesbaar. Hun verkiezing gebeurt door de raad van bestuur met een gewone meerderheid van stemmen.

Het afzetten van leden van raad van bestuur gebeurt door de algemene vergadering en vereist een gewone meerderheid van de stemmen.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het voortijdig beëindigen van de functie van voorzitter en/of secretaris-penningmeester gebeurt door de leden van de raad van bestuur en vereist een gewone meerderheid van de stemmen.

De vrijwillige ambtsbeëindiging uit de functie kan geschieden op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

Art. 17.

De raad van bestuur beraadslaagt en beslist als college. Beslissingen door de raad van bestuur gebeuren met een gewone meerderheid van de stemmen, tenzij waar de statuten dit anders vermelden. Om geldig te kunnen vergaderen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Onthoudingen en ongeldige sterramen worden beschouwd als een tegenstem.

Art, 18.

De raad van bestuur voert het beleid en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering werden toebedeeld, behoren tot de aevoegdheld van de raad van bestuur,

Art. 19,

Er kan een dagelijks bestuur worden aangesteld. In voorkomend geval bestaat het dagelijks bestuur van de Redactieraad Kierkegaard Werken uit de voorzitter en de secretaris-penningmeester van de raad van bestuur. Het dagelijks bestuur kan een vergadering van de raad van bestuur bijeenroepen indien nodig.

Art. 20.

Tot de handelingen van dagelijks bestuur behoren de handelingen van gering belang, die tegelijkertijd spoedeisend zijn zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt.

In afwijking hiervan, zijn de taken van dagelijks bestuur: de uitvoering van de door de raad van bestuur genomen beslissingen, daarover rapporteren aan de raad van bestuur. Verder zorgt het voor de goede voortgang van werkzaamheden tussen de vergaderingen van de algemene vergadering. Ook daarover rapporteert het dagelijks bestuur aan de leden van de raad van bestuur, Dit gebeurt in ieder geval door middel van een inhoudelijk en financieel jaarverslag. Het dagelijks bestuur onderhoudt verder de contacten met de uitgever en rapporteert daarover aan de raad van bestuur. Deze bevoegdheidsomschrijving is niet tegenstelbaar aan derden.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Art. 21. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris-penningmeester, die alleen kunnen handelen, of door drie bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen,

Ontbinding

Art, 22. Tot opheffing van de Redactieraad Kierkegaard Werken kan besloten worden door de algemene vergadering, volgens de wettelijke bepalingen. In deze vergadering wordt tevens bepaald aan welk met de doelstelling van de Redactieraad Kierkegaard Werken verwante organisatie eventuele resterende middelen moeten worden overgemaakt.

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurder:

Visser Andries, Frankhuizerallee 111, 8043 HN Zwolle (Ned), geboren op 22/04/1947, te Amsterdam (ontslag op 23/10/2007)

De algemene vergadering van 04/03/2011 heeft tot bestuurder benoemd:

Wilhelmina Johanna Elizabeth Maria van Hees, Keizersgracht 245H, 1016 EB Amsterdam, geboren op 24/09/1941, te Valkenswaard

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

º%Q MOD 2.2

Sv

Wilhelmina Johanna Elizabeth Maria van Hees, Keizersgracht 245H, 1016 EB Amsterdam (Ned), geboren

op 24/09/1941, te Valkenswaard

Cruysberghs Paul, Leuzestraat 8, 8510 Bellegem, geboren op 0211211944, te Vorst

Doedens lido, Krugerlaan 36, 2806 Ej Gouda (Ned), geboren op 31110/1968, te Delft

Florin Frits, Jan van Riebeeckstraat 26, 4105 BB Culemborg (Ned), geboren op 24/0611937, te Kessel Lo)

Taels Johan, Graaf de Fienneslaan 37, 2650 Edegem, geboren op 27/08/1952, te Wilrijk

Verstrynge Karl, Haut Breucq 7, 7911 Buissenal, geboren op 21/12/1973, te Brugge

Vos Pieter, Molenweg 156-1, 8012 WR Zwolle (Ned), geboren op 0810511970, te Terneuzen

Zijlstra Onno, Heiligenbergerweg 16, 3816 AK Amersfoort (Ned.), geboren op 1410111949, te Wassenaar

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur van 04/03/2011 heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Verstrynge Karl, Haut Breucq 7, 7911 Buissenal, geboren op 2111211973, te Brugge

Secretaris-Penningmeester: Zijlstra Onno, Heiligenbergerweg 16, 3816 AK Amersfoort (Ned.), geboren op 1410111949, te Wassenaar

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur ais college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter of de secretaris-penningmeester, die alleen kunnen handelen, of door drie bestuurders, die gezamenlijk moeten handelen.

De raad van bestuur van 04/03/2011 neemt kennis van het ontslag van volgend dagelijks bestuurder

Florin Frits, Jan van Riebeeckstraat 26, 4105 BB Culemborg (Ned), geboren op 24/06/1937, te Kessel Lo)

De raad van bestuur van 04/03/2011 heeft tot dagelijks bestuurder benoemd:

Zijlstra Onno, Heiligenbergerweg 16, 3816 AK Amersfoort (Ned.), geboren op 1410111949, te Wassenaar

Het dagelijks bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld:

Verstrynge Karl, Haut Breucq 7, 7911 Buissenal, geboren op 2111211973, te Brugge

Zijlstra Onno, Heiligenbergerweg 16, 3816 AK Amersfoort (Ned.), geboren op 14/01/1949, te Wassenaar

Tot de handelingen van dagelijks bestuur behoren de handelingen van gering belang, die tegelijkertijd spoedeisend zijn zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt.

In afwijking hiervan, zijn de taken van dagelijks bestuur: de uitvoering van de door de raad van bestuur genomen beslissingen, daarover rapporteren aan de raad van bestuur. Verder zorgt het voor de goede voortgang van werkzaamheden tussen de vergaderingen van de algemene vergadering. Ook daarover rapporteert het dagelijks bestuur aan de leden van de raad van bestuur. Dit gebeurt in ieder geval door middel

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

" r M44 2.2



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Rijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - vervolg



van een inhoudelijk en financieel jaarverslag, Het dagelijks bestuur onderhoudt verder de contacten met de uitgever en rapporteert daarover aan de raad van bestuur. Deze bevoegdheidsomschrijving is niet tegenstelbaar aan derden.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Te Buissenal, op 26/11/2012

Verstrynge Karel Zijlstra Onno

Voorzitter Secretaris-Penningmeester

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
REDACTIERAAD KIERKEGAARD WERKEN, AFGEKORT : …

Adresse
BURGEMEESTER MAYEURLAAN 84 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande