REDDERSCLUB KNOKKE-HEIST

Association sans but lucratif


Dénomination : REDDERSCLUB KNOKKE-HEIST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 882.953.980

Publication

21/05/2013
ÿþJ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IuI1IIHh1Ii~u~ uiuiii~w

*1307 609*

Vc behc aar Belt Staaf

IYI

NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

op' "

0.6 MEI 2013

Grefire

Orrdernemingsnr : 0882.953.980 Benaming

(voluit) :

Reddersclub Knokke-Heist

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koning Leopold 3-laan 27 8200 Brugge

Onderwerp akte : Wijzigingen statuten (wijziging bestuursleden/ wijziging zetel

Tussen ondergetekenden,

Voorzitter :Filip Devos, Knokkestraat 262 8301 Knokke-Heist

Secretaris: Dimitri Matthys, Koning Leopold 3-laan 27, Brugge

Penningmeester:Kris Rogghé, Boterbloemstraat 13, 8300 Knokke-Heist

Werd overeengekomen het ontslag van uittredend secretaris :Dimitri Matthys, Koning Leopold 3-laan 27, Brugge en uittredend penningmeester :Kris Rogghé, Boterbloemstraat 13, 8300 Knokke-Heist te hebben goed gekeurd bij meerderheid van stemmen op een bepalende bestuursvergadering op datum van 19/04/2013 , en hun mandaat te laten opvolgen door kandidaat secretaris: Jordy Arici, Heldenplein 9-52 8301 Helst Aan Zee en kandidaat penningmeester: Benoit Absil, Esdoomstraat 81 8300 Knokke-Heist in een vereniging zonder winstoogmerk , waarvan de statuten de volgende zijn:

Benaming

Artikel 1. De vereniging draagt de benaming REDDERSCLUB KNOKKE-HEIST VZW.

Alhoewel de vereniging zich in de eerste plaats richt tot de strandredders van Knokke-Heist heeft deze vereniging verder geen enkele inbreng in de organisatie van de reddingsdienst zoals deze is georganiseerd door de IKWV en/of het gemeentebestuur van Knokke-Heist.

Zetel

Artikel 2. De maatschappelijke zetel wordt, gelet op het ontslag van van secretaris Dimitry Matthijs: Koning Leopold 3-laan 27 Brugge waar tevens de zetel sinds datum van oprichting is gevestigd, gewijzigd naar Knokkestraat 262 8301 gevestigd te Knokke-Heist, gelegen in gerechtelijk arrondissement Brugge. De zetel wordt dus verplaats bij besluit van de raad van bestuur en bij bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

Bus

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel het organiseren van activiteiten in het algemeen en het bevorderen van de (water)sport, reddend zwemmen en de reddingssport in het bijzonder, dit alles in de breedste betekenis van het woord en door middel van alle activiteiten die daarmee verband kunnen houden, waaronder niet limitatief opleiding en vorming.

Duur

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur.

Leden

Artikel 5. De vereniging richt zich in de eerste plaats tot de jeugd en strandredders van Knokke-Heist, doch ieder persoon die zich een lidmaatschap aanschaft wordt beschouwd als lid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

'-- ,.... Lidgeld Malt 2,2

-,.~ e'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6. Alle leden hebben de verplichting een jaarlijks lidmaatschapsbijdrage te betalen waarvan het bedrag niet hoger mag zijn dan 200 euro. De modaliteiten worden bepaald door de algemene vergadering.

Ontslag

Artikel 7. Elk lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij het bestuur. Elk lid, die het jaarlijks lidgeld niet betaalt, binnen de maand na de vervaltermijn, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken bij tweederde meerderheid. De raad van bestuur kan, op voorwaarde van eenparigheid van stemmen, een lid, wegens wangedrag, schorsen tot aan de algemene vergadering.

Raad van Bestuur

Artikel 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie en maximaal negen bestuurders die lid zijn van de vereniging en hun bijdrage betaald hebben. De bestuurders worden voor drie jaar benoemd, en kunnen opnieuw benoemd worden. Hun mandaat Is niet bezoldigd. De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, en een penningmeester. Een bestuurslid wordt geacht ontslagnemend te zijn als hij deze drie opeenvolgende bestuursvergaderingen afwezig is zonder voorafgaandelijke reden of verontschuldiging kenbaar te maken aan minstens één van de bestuurders.

Vergadering

Artikel 9. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. Het bestuur kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van de bestuursleden aanwezig is of vertegenwoordigd is, De beslissingen van het bestuur worden genomen met een meerderheid der stemmen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of van de ondervoorzitter die hem vervangt doorslaggevend, De besluiten worden in een notulenboek opgenomen. De vertegenwoordiging van een bestuurder gebeurt schriftelijk. Eén aanwezig bestuurder kan slechts één ander bestuurder vertegenwoordigen.

Bevoegdheid, vertegenwoordiging

Artikel 10. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen, met uitzondering van de handelingen die de wet of deze statuten aan de algemene vergadering voorbehoudt. De verantwoordelijkheid van de bestuurders is beperkt tot de uitvoering van het mandaat dat zij ontvangen hebben en tot de fouten door hen begaan in hun bestuur. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en treedt in rechte op als eiser of verweerder, door toedoen van de voorzitter die alleen handelt of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen. De raad kan tevens een afgevaardigd-beheerder gelasten met het dagelijks bestuur en kan tevens volmachten geven voor bepaalde rechtshandelingen.

Algemene vergadering, bevoegdheden

Artikel 11. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn afwezigheid door de secretaris,

De algemene vergadering is bevoegd tot het benoemen en ontslaan van bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het wijzigen van de statuten, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid. De algemene vergadering kan een bestuurslid dat niet uittredend is, uit zijn ambt ontslaan na stemming met tweederde meerderheid. Elke benoeming, ontslag of afzetting wordt genomen door de algemene vergadering en moet, binnen één maand nadat ertoe besloten is, worden bekend gemaakt in bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bijeenroeping

Artikel 12. De leden van de algemene vergadering worden minstens éénmaal per jaar door de raad van bestuur samengeroepen. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering plaatsvinden op verzoek van de raad van bestuur of van één vijfde van de leden.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle leden moeten er worden op uitgenodigd door toedoen van de voorzitter en de secretaris bij gewone brief of via e-mail die de, door de raad opgestelde agenda vermeld en ten minste acht dagen vôôr de vergadering wordt verzonden. Ieder voorstel dat ondertekend is door minstens één vijfde der effectieve leden moet op de agenda worden geplaatst.

Luik B - vervolg



MOr) 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor

2i ho}een

aaiÇhet

Belgisch Staatsblad

Beslissingen, vertegenwoordiging

Artikel 13. Elk lid heeft in de vergadering één stem. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Tot wijziging van de statuten kan alleen beslist worden overeenkomstig artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921 (en wijzigingen dd. 21512 en 26/6/3). Elk lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid bij schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Notulen

Artikel 14. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register der notulen, die ondertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging of bij de secretaris. De leden en andere belanghebbenden hebben het recht inzage te nemen van de notulen op het secretariaat. Ze kunnen tegen betaling een uittreksel eruit vragen. Afschriften en uittreksels warden door de voorzitter of de secretaris ondertekend. Wijzigingen aan de statuten dienen te worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Huishoudelijk reglement

Artikel 15. De raad van bestuur kan een reglement opstellen dat aan de algemene vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. Dit reglement blijft ondergeschikt aan deze statuten.

Begroting, rekeningen

Artikel 16. Het boekjaar begint op één januari om te eindigen op éénendertig december. Bij uitzondering zal het eerste boekjaar aanvangen op de stichtingsvergadering en eindigen op éénendertig december van dit jaar. De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar, zullen bij het einde van elk boekjaar door de raad van bestuur worden afgesloten. Ze worden onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende algemene vergadering. De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen vóór de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden van de vergadering. De effectieve leden kunnen ter plaatse inzage nemen van aile bescheiden. De jaarlijkse rekeningen worden door de zorg van de raad van bestuur neergelegd ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd.

Ontbinding, vereffening

Artikel 17. De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering, op voorwaarde dat de begrotingen van de statuten worden nageleefd. Ook de rechter kan de vereniging ontbinden, ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. De algemene vergadering bepaalt hun machten, alsook de wijze van vereffening. De bestemming van het netto-actief moet gebeuren ten voordele van een gelijkaardige vereniging, die hetzelfde doel nastreeft. Deze beslissingen, almede de naam, het beroep en het adres van de vereffenaars, zullen, bij wijze van uittreksel, in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt worden.

Verwijzing

Artikel 18. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld wordt verwezen naar de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig inzake de vereniging zonder winstoogmerk,

Opgemaakt te Knokke-Heist op 19/04/2013 in 3 originele exemplaren.

Filip Devos - Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
REDDERSCLUB KNOKKE-HEIST

Adresse
KONING LEOPOLD 3- LAAN 8200 BRUGGE

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande