ROTARY CLUB OOSTENDE, AFGEKORT : RC OOSTENDE

Association sans but lucratif


Dénomination : ROTARY CLUB OOSTENDE, AFGEKORT : RC OOSTENDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.001.275

Publication

31/12/2014
ÿþMao2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0443.001.275

Benaming

(voluit) ; Rotary Club Oostende

(verkort) : RC Oostende vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel : Heilig Hartlaan 13 8400 Oostende Onderwerp akte : Wijziging statuten

De algemene vergadering van 9 december 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de

nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heelt in haar zitting

- besloten de artikels 2, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 18, 20, 22, 23, 24, 27, 28, 29, 32 en 34 van de statuten te

wijzigen en te vervangen door onderstaande teksten;

- de samenstelling van de Raad van Bestuur voor het werkjaar 2014- 2015 goedgekeurd.

GECOORDINEERDE STATUTEN

De gewijzigde statuten gaan in met terugwerkende kracht op 1 juli 2013.

TITEL I : NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam : Rotary Club Oostende vzw , afgekort RC Oostende vzw. ARTIKEL 2

De zetel der vereniging is gevestigd te 8400 OOSTENDE, Heilig Hartlaan 13 en valt onder het gerechtelijke arrondissement Brugge.

Hij kan slechts verplaatst worden door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 3

De vereniging stelt zich tot doel de realisatie van de objectieven van Rotary International, vooral het bieden van humanitair dienstbetoon, het aanmoedigen van hoogstaande ethische normen in het zakelijke en professioneel leven en het werken aan de opbouw van goodwill en vrede in de wereld.

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het streven naar een ideaal van dienstbaarheid en hoogstaande ethiek wordt onder andere aangemoedigd door de inzet van relaties en contacten voor het algemeen welzijn; het hanteren van hoge ethische normen in ieder beroep; het hebben van eerbied voor het beroep en de overtuiging en cultuur van iedere Rotariër, de verwezenlijking van het dienstenideaal zowel privé, professioneel als in het openbaar, het bevorderen van de goede verstandhouding, altruïsme en eerbied voor de vrede in de wereld en dit dankzij de vriendschappelijke omgang tussen medemensen die met hetzelfde dienstideaal zijn bezield.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, leningen aangaan, handelsdaden stellen, enkel voor zoveel de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

DL

TITEL II : LEDEN

JRTIKEL 5

get aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

lle oprichters zijn de eerste effectieve leden.

le volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene

lrgadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

effectieve leden zin zij, waarvan de naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

ieRTIKEL 6

Is lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk persoon die door de algemene ergadering in overeenstemming met ARTIKEL 11 van het reglement van inwendige orde wordt aanvaard.

eRTIKEL 7



; e Raad van Bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ereleden tot de breniging toelaten. Deze hebben geen stemrecht.

gRTIKEL 8

ie maximum ledenbijdrage bedraagt 1.000,00 Euro per jaar.

ARTIKEL 9

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk of per e-mail aan de Raad van Bestuur ter kennis warden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III : DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie leden die lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de Raad van Bestuur uit slechts twee leden. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

DL

Il

ARTIKEL 12 Duur van het mandaat van de bestuurders

e

De estuurders worden benoemd voor een periode van één jaar, doch zijn opnieuw he esbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de

du e van het mandaat

b

rm

Cl à

ARTIKEL 13 Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

Dekbestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meZrderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders meen neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten biren de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijmen bij het Belgisch Staatsblad.

b

e

e

ARTIKEL 14

Arretsbeëindiging en afzetting van de bestuurder:

te

Heemandaat van de bestuurder eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door

vrijjillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat of (in voorkomend geval) door

oveijden.

Deelzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aaral aanwezigen of vertegenwoordigde leden. Het punt moet echter uitdrukkelijk vermeld

w en op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk of per e-mail bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutair minimum is gedaald. In dat geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke

in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de benoeming en de ambtsbeëindiging van de bestuurder moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15 Bevoegdheden van de bestuurders

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

DoRaad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun beoldigingen.

Du Raad van Bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

Di Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de butuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van sfmmen. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter of de stem van diegene die hen vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 16

Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuurders,

D vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien hlibelet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en in geval heelet of afwezig is door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 17

Vi elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter ende secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels de moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de earzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere betuurders deze documenten geldig ondertekenen.

DL

ARTIKEL 18

De Raad van Bestuur legt alle huishoudelijke reglementen die hij nodig acht en nuttig oordeelt voor aan de algemene vergadering.

De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigde of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging binnen de door de Raad van Bestuur opgelegde normen.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

,TIKEL 20:

Ige Raad van Bestuur kan in overeenstemming met ARTIKEL 13, 4G lid VZW Wet zijn l voegdheden voor bepaalde taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of eerdere van de bestuurders.

Be Raad van Bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een bcretaris, een schatbewaarder en elke functie die voor de goede werking van de vereniging bodzakelijk is.

un benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent _geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

tdien er binnen de Raad van Bestuur daarvoor geen overeenstemming Is bereikt, geschiedt verkiezing in overeenstemming met ARTIKEL 2 van het reglement van inwendige orde.

Zje ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door schriftelijk of per e-mail ontslag

-e in te dienen bij de Raad van Bestuur

in b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hierover geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, en na

pq voorafgaandelijke oproeping, schriftelijk of per e-mail, van het betrokken lid.

De beslissing hieromtrent moet binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend

schrijven ter kennis worden gebracht van de betrokkene,

ie akte betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de echtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit,

ARTIKEL 21 Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, in overeenstemming met artikel 13bis, le lid, W. VZW.

De Raad van Bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden;

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf, door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur

eLb) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet echter binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dbelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Kophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bcendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden seds genomen in collegiaal overleg.

N

rl

rl

t;' TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING

AtTIKEL 22

algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden, en wordt voorgezeten der de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door de ondervoorzitter en, in geval van zijn bt of afwezigheid, of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

ecee

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten v,tegenwoordigen. Een lid kan echter slechts één andere lid vertegenwoordigen. Elk lid lá'f.'sschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Sjmming over personen gebeurt bij geheime stemming.

:=.

ARTIKEL 23

Uitsluitend is de'algemene vergadering is bevoegd voor:

het wijzigen van de statuten

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening

" de vrijwillige ontbinding van de vereniging

de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24:

De algemene vergadering wordt geldig bijeen geroepen door de Raad van Bestuur of door de Voorzitter, telkens als het doel van de vereniging dit vereist.

ZiMmoet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het komend jaar.

A@TIKEL 25

e

D algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van

hELI boekjaar.

AR" TIKEL 26

D$ Raad van Bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wijneer 4158 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en doper aangetekende brief, waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is?Ie Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 w kdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

© " oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden dir de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per grvone brief, per e-mail of per aangetekend schrijven tenminste acht werkdagen voor de vetgadering.

:=à

ARTIKEL 28

DL

roproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, de wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk of per e-mail wordt voorgedragen door 1120e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vernield.

Dit onderwerp moet uiterlijk één maand voor de datum van de algemene vergadering aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid der

aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

ARTIKEL 30 : statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3° van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden

tIengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een dig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering neg niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Mibor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213e der aanwezige of vgrtegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging

n het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 415e van de stemmen

º%narden besloten.

gin iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na ze wijziging neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in tje bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

0

N_

reTIKEL 31

Svrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor t wijzigen van het doel der vereniging vereist. i9 TIKEL 32

uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid vabrden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

t>

Ç TIKEL 33

\ n elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter eid de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel ~nn de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels ádarvan worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL V : REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de

begrotingen van het komend jaar voor.

Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, die gehouden

wordt binnen de zes maanden na afsluitdatum van het boekjaar,

Cl

DL

1. e

i TIKEL 35

ehoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts d algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213e van de leden op de algemene

rgadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5° meerderheid wordt

koord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering urmrden vermeld.

4on geen 2/3° van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, d)n moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt cegeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 415e meerderheid lerdt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden,

lageval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan; ee Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid evenals de Areffeningsvoorwaarden.

z

Ce activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging cet een belangenloze doelstelling.

`Man de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de

%rellenaars neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel. Binnen de dagen na de neerlegging. dient dit ontbindingsbesluiten, de benoeming en de enbtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen I het Belgisch Staatsblad,

P:

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juli 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

TITEL VI : ONTBINDING EN VEREFFENING

Samenstelling Raad van Bestuur 2014-2015

Voorzitter:

Hamerlinck Gerard, Wellingtonstraat 12-16, 8400 Oostende, geboren op 10/05/1955 te Oostende

Uittredende voorzitter:

Bezdechi Guy, leperstraat 42, 8400 Oostende ,geboren op 28/04/1957 te Oostende

Inkomende voorzitter:

Quaghebeur Maurice-Henri, Halfweghuisstraat, 40, 8490 Jabbeke, geboren op 07/07/1940 te Limoges (Frankrijk)

Ondervoorzitter:



Ce

11 Vermandel Patrick, Karel Janssenslaan, 25 bus 8, 8400 Oostende, geboren op 13/11/1948 te Antwerpen



'ó Penningmeester:

e Depuydt Jef, Mimosalaan 21 te Oostende, geboren op 14/08/1938 te Beerst b

rm

Secretaris:



,51 Samyn Jean- Pierre, Karel Janssenslaan,37 bus 16, geboren 18/12/1946 te Oostende

Adjunct-secretaris:

0

N

N Casier Johan:

M Heilig Hartlaan, 13 te 8400 Oostende, geboren op 20/05/1957 te Leuven -,9Clubmeester:

e Vermandel Patrick, Karel Janssenslaan, 25 bus 8, 8400 Oostende, geboren op 13/11/1948 te z Antwerpen

41



rm

Andere leden:

Mollet Laurent, Oudstationstraat 1,te 8400 Oostende, geboren op 29/03/1974 te Oostende



41

Marin Peter, Salvialaan, 48 te 8400 Oostende, geboren op 20/09/1958 te Oostende

gi

~o Casselman Jacques, Boogschuttersstraat 4 te 8400 Oostende, geboren op 12/11/1936 te

e Oostende

:m.

ee

Callemin Ronny, Maurice Sabbestrraat,24 te 8400 Oostende, geboren op 29/11/1955 te Oostende

Strybol Luc, Zeelaan 50 te Oostende, geboren op 21/06/1961 te Oostende

L . 0

Deweert Jef, Zeedijk 96 te 8400 Oostende, geboren op 20/02/1931 te Oostende Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 9 december 2014 Te Oostende op 16 december 2014

Gerard Hamerlinck Jean  Pierre Samyn

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

08/12/2011
ÿþ1 MOD 2.2

[ LIAJ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0443.001.275

Benaming

(voluit) : Dienst aan de Gemeenschap Rotary Oostende

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Eduard De Cuyperstraat 14, 8400 Oostende

Onderwerp akte : Nieuwe statuten

De algemene vergadering van 11 oktober 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige; aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL 1: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Rotary Club Oostende vzw afgekort: RC Oostende vzw

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Heilig Hartiaan 13, 8400 Oostende en ressorteert onder het.

gerechtelijk arrondissement Oostende.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht'

neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging stelt zich tot doel de realisatie van de objectieven van Rotary International, met name het:

bieden van humanitair dienstbetoon, het aanmoedigen van hoogstaande ethische normen in het zakelijk en

professioneel leven en het werken aan de opbouw van goodwill en vrede In de wereld.

Het streven naar een ideaal van dienstbaarheid en hoogstaande ethiek wordt onder andere aangemoedigd

door de inzet van relaties en contacten voor het algemene Welzijn; het hanteren van hoge ethische normen in

ieder beroep; het hebben van eerbied voor het beroep en de overtuiging en cultuur van iedere Rotariêr; de

verwezenlijking van het dienstenideaal zowel privé, professioneel als in het openbaar; het bevorderen van de

goede verstandhouding, altruïsme en eerbied voor de vrede in de wereld en dit dank zij de vriendschappelijke:

omgang tussen medemensen die met hetzelfde dienstideaal zijn bezield.

Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch;°

slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voorzover de opbrengst hiervan besteed wordt aan:

het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip: van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden: zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden; en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3 van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van' de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het' ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de, statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel= aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene: vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk: reglement.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

IVeaergeaegcl ter griffie van es rectitbank van koop-hearxtd

Brugg2 8 swei1Gl1nE

np / Griffie

W II VI I II IV I III M I III II

" 11185143"

ui

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2011- Annexes du Moniteur belge

r'

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2011- Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 7

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, seniorleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 8

De maximum ledenbijdrage bedraagt 1000 euro.

ARTIKEL 9

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbreng sten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van één jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeéindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van dc bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmidclelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en in geval deze belet of afwezig is door de oudste van de aanwezige bestuurders.

J. Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postehecke, de openbare en private bankinstellingen en aile andere instellingen.

ARTIKEL 19

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een schatbewaarder en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëïndiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1" lid, W.VZW

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeéindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neeriegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of door de ondervoorzitter en in geval van zijn belet of afwezigheid of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2011- Annexes du Moniteur belge Moo 2.2

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 25

De algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de ondervoorzitter. ARTIKEL 30: statutenwijging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder rogister. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan warden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

a ' MOD 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTiKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden

wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4)5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig ' te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad.

ARTIKEL 36

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft da Wet van 27juni1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

De algemene vergadering heeft op 11 oktober 2011 onder zijn leden volgende Raad van Bestuur benoemd:

De heer Johan Casier, Heilig Hartlaan 13, 8400 Oostende, geboren op 20/05/1957 te Leuven, voorzitter;

De heer Peter Marin, Salvialaan 48, 8400 Oostende, geboren op 20/09/1958 te Oostende, ondervoorzitter;

De heer Ronny Callemin, M. Sabbestraat 24, 8400 Oostende, geboren op 19/11/1955 te Oostende,

" secretaris;

De heer Jef Depuydt, Mimosalaan 21, 8400 Oostende, geboren op 14/08/1938 te Beerst, penningmeester.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 11 oktober 2011 Te Oostende,

Johan Casier

Voorzitter

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2011- Annexes du Moniteur belge

27/07/2015
ÿþMod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ius

i

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

+15106209*

Ondernemingsnr ; 0443.001.275 Benaming

(voluit) : Rotary Club Oostende

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Heilig Hartlaan, 13 8400 Oostende

Onderwerp akte : samenstelling Raad van Bestuur 2015-2016

De Algemene vergadering van 7 juli 2015, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen

aanwezigheid en meerderheid heeft de samenstelling van de Raad van Besttur voor het werkjaar 2015-2016

goedgekeurd. Haar werkjaar begint op 1 juli 2015 en eindigt op 30 juni 2016,

Deze is samengesteld als volgt:

Voorzitter:

Quaghebeur Maurice-Henri, Halfweghuisstraat, 40 8490 Jabbeke.

Past-Voorzitter.

Hamerlink Gesard, Wettingtonstraat,1216, 8400 Oostende

Inkomende Voorzitter:

Huwel Noël, Goedeboterstraat,12, 8460 Oudenburg

Ondervoorzitter:

Vermandel Patrick, Karel Janssenslaan, 25 bus 8 8400 Oostende

Penningmeester.

Depuydt Jef, Mimosaiaan, 21 8400 Oostende

Adjunct-penningmeester:

Strybol Luc, Zeelaan, 50 8400 Oostende

Secretaris:

Samyn Jean-Pierre, Karel Janssenslaan, 37 bus 16 8400 Oostende

Adjunct-secretaris:

Casier Johan, Heilig Hartiaan, 13 8400 Oostende

Clubmeester

Vermandel Patrick, Karel Janssenslaan, 25 bus 8 8400 Oostende

Adjunct Clubmeester:

Casier Johan, heilig Hartlaan, 13 8400 Oostende

Hamionycobrdinator:

Caltemin Ronny, Maurice Sabbestraat, 24 8400 Oostende

Andere leden:

Casselman Jacques, Boogschuttersstraat, 4 8400 Oosetnde

Bezdechi Guy, leperstraat, 42 8400 Oostende

Casteur Georges, Stuiverstraat, 31'5 8400 Oostende

Hosten Walter, E. Decuyperstraat,14 8400 Oostende

Koch Thierry, Nieuwpoortsesteenweg, 869 8400 Oostende

stende

15 JUL 2015

De griffier

Gent Afde

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Te Oostende op 10 juli 2015 Jean-Pierre Samyn

Maurice Quaghebeur Secretaris

Voorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Coordonnées
ROTARY CLUB OOSTENDE, AFGEKORT : RC OOSTENDE

Adresse
HEILIG HARTLAAN 13 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande