ROUSERE

Divers


Dénomination : ROUSERE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 845.706.970

Publication

18/01/2013
ÿþOndernemingsnr: BE0845.706.970

Benaming (voluit) : ROUSERE LV

(verkort) :

Rechtsvorm : Landbouwvennootschap

Zetel : Nachtegaalstraat 8

8972 Poperinge (Roesbrugge-Haringe)

Onderwerp akte : Landbouwvennootschap: Wijziging statuten.

£ Er blijkt uit de akte verleden voor notaris Stephan Mourisse met standplaats te Roesbrugge-Haringe/Poperinge op acht en twintig december tweeduizend en twaalf, ter registratie aangeboden : dat is bijeengekomen

De Buitengewone Algemene Vergadering der Vennoten van de Landbouwvennootschap "ROUSERE LV" met zetel te 8972 Poperinge/Roesbrugge-Haringe, Nachtegaalstraat 8 en met ondernemingsnummer BE0845.706.970

Vennootschap opgericht bij onderhandse akte de dato dertig april tweeduizend twaalf, gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van zestien mei daarna, onder nummer 2012.05.16/090462

Waarvan de statuten ongewijzigd bleven tot op heden, zo wordt verklaard.

EERSTE BESLUIT: KENNISNAME REGULARISATIE VAN MONDELINGE VERZAKING AAN;. NATREKKING BETREFFENDE IN TE BRENGEN OPSTALLEN

Zijn alhier tussengekomen

1.De heer VANDENBUSSCHE Dirk, hierna genoemd, optredend als "opstalgever

2.De heer VANDENBUSSCHE Dirk Henri Julien, geboren te Poperinge op vijfentwintig augustus negentienhonderd zestig (nationaal nummer 60.08.25-379.90), en zijn echtgenote mevrouw ROUSERÉ Sabine Alice Cornelia, geboren te Poperinge op acht februari negentienhonderd drieënzestig (nationaal nummer 63.02.08-434.81), samenwonend te 8972 Poperinge (Roesbrugge-Haringe), Nachtegaalstraat 8.

Zij verklaren gehuwd te zijn onder het wettelijk stelsel blijkens akte huwelijkscontract verleden voor het ambt van Meester Albert Van Eecke, Notaris destijds te Poperinge op vierentwintig oktober negentienhonderd drieëntachtig, gewijzigd (met behoud van het bestaande stelsel) blijkens akte verleden voor het ambt van ondergetekende Notaris Stephan Mourisse op éénentwintig september tweeduizend twaalf, niet gewijzigd tot op heden, zo zij het verklaren,

Optredend als "opstalhouder"

Die hebben verklaard hetgeen volgt

I. VOORAFGAANDELIJKE UITEENZETTING 1. De opstalgever is eigenaar van volgend onroerend goed:

BESCHRIJVING VAN HET INGEBRACHTE GOED

Stad POPERINGE  ZEVENDE Afdeling  voorheen ROESBRUGGE-HAR1NGE

Een perceel grond en aanhorigheden, staande en gelegen te 8972 Roesbrugge-Haringe/Poperinge,',; Nachtegaalstraat 8, kadastraal bekend volgens titel en volgens recent kàdastraal uittreksel "Poperinge, zevende afdeling, Roesbrugge-Haringe, sectie B, deel van nummer 263/H", met een opgemeten oppervlakte volgens; hierna vermeld opmetingsplan van veertien are negenentwintig centiare (14A 29CA) waarop recent een?; varkens- en zeugenstal werd opgericht zoals hierna beschreven

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

uiik B ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

(11111111111 tut Luit (1L( tiiltiliti Ittititit tilt

*13011161*

- 8 3AN. Z013

Griffie%

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

mcd 11.1



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad









Zoals dit goed staat aangeduid ais LOT 1 op het hierna vermeld plan, Deze gronden zijn noch geheel noch gedeeltelijk tot bewoning bestemd,

OPMETINGSPLAN

Zoals dit goed staat afgebeeld op een opmetingsplan opgemaakt door de Heer Marc Feys, kantoorhoudend te Poperinge, Professor Dewulfstraat 188, in datum van vijfentwintig september tweeduizend twaalf welk plan gehecht wordt als bijlage aan onderhavige akte om er één geheel mee vormend ter registratie te werden aangeboden, doch niet ter overschrijving.

OORSPRONG VAN EIGENDOM ....

2. Op voormeld onroerend goed werd door voornoemde opstalhouder vanaf juni tweeduizend acht (sedert de afgifte van de stedenbouwkundige vergunning) bouwwerken uitgevoerd, met name bouwwerken voor de bouw van een uitgeruste varkens-en zeugenstal ingevolge een stilzwijgende verzaking aan het recht van natrekking door de opstalgever, voornoemd, in het voordeel van de voornoemde opstalhouder, die dateert van vóóf de aanvang van de bouwwerken,

In uitvoering van deze stilzwijgende verzaking aan natrekking werd de stedenbouwkundige vergunning aangevraagd en afgeleverd op naam van de opstalhouder door Stad Poperinge in datum van achttien juni tweeduizend acht.

" Bijgevolg behoren de op voorschreven onroerend goed uitgevoerde bouwwerken, zijnde de nieuwe varkens-en zeugenstal, in eigendom toe aan de opstalhouder, voornoemd.

3, Overeenkomstig het arrest van het Hof van Beroep te Gent van 27 september 1988, krachtens hetwelk het partijen vrij staat aan te tonen dat de verzaking aan het recht van natrekking bestond op het ogenblik van aanvang van de bouwwerken, zelfs wanneer deze verzaking slechts enkele jaren na de oprichting van de bouwwerken uitdrukkelijk in een akte werd neergelegd, arrest waartegen door de Belgische Staat geen cassatieberoep ingesteld werd, hebben partijen mij, Notaris, verzocht akte te verlijden van hun vóór aanvang van de bouwwerken afgesloten akkoord.

II.VERZAKING AAN HET RECHT VAN NATREKKING

Na deze uiteenzetting verklaart voormelde opstalgever dat hij destijds zuiver en eenvoudig verzaakt heeft aan het recht van natrekking waarover hij krachtens de artikelen 546, 551, 552 en 553 van het Burgerlijk Wetboek op voorschreven onroerend goed beschikt, in het voordeel van de voornoemde opstalhouder, en dat hij dezelfde opstalhouder gemachtigd heeft om op dit goed bouwwerken uit te voeren.

De opstalhouder, vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaart zowel voormelde verzaking aan het recht van natrekking als de in haar voordeel gegeven toelating tot bouwen te hebben aanvaard.

Alle betwistingen die nopens deze bouwwerken mochten ontstaan met naburige eigenaars, huurders van de grond, gemeentelijke of andere stedenbouwkundige diensten moeten door de opstalhouder op zijn kosten en risico's worden beslecht, zonder tussenkomst van, noch verhaal tegen de opstalgever.

Alle belastingen en taksen, waartoe zelfde gebouwen en werken aanleiding kunnen geven, vallen ten laste van de opstalhouder.

III.BEVESTIGING RECHT VAN OPSTAL VOORTVLOEIEND UIT DE VERZAKING AAN HET RECHT VAN NATREKKING

Als gevolg van de horizontale eigendomsafsplitsing die het resultaat is van voormelde verzaking aan het recht van natrekking, werd door het eigen vermogen van de Heer VANDENBUSSCHE Dirk, voormeld, aan de huwgemeenschap van de voornoemde echtgenoten Dirk VANDENBUSSCHE-ROUSERé Sabine, een recht van opstal toegestaan, dat betrekking heeft op voormeld onroerend goed, waarop voormelde constructies werden opgericht.

Dit recht van opstal wordt beheerst door de bepalingen van de Wet van 10 januari 1824, in de mate dat hierna van deze bepalingen niet werd afgeweken. Partijen verklaren de modaliteiten van dit recht van opstal als volgt te hebben vastgelegd:

1. Dit recht van opstal werd toegestaan en aanvaard op voormeld onroerend goed en de erop aanwezige gebouwen, met hun actieve en passieve erfdienstbaarheden en zoals deze terreinen voorkomen, met dien verstande echter dat de opstalhouder het recht heeft de bestaande constructies te verbouwen, dit alles op zijn kosten en zonder dat deze verbouwing aanleiding kan geven tot het betalen van enige schadevergoeding ten voordele van de opstalgever.

De opstalhouder verklaart uitdrukkelijk de erfdienstbaarheden en de bijzondere voorwaarden van de eigendomstitels van de opstalgever en zijn opeenvolgende rechtsvoorgangers te kennen.

Hij ontslaat de opstalgever en de notaris van elke, zelfs beknopte beschrijving van genoemde bepalingen en verbindt er zich toe alle rechten en plichten die er voor de opstalgever kunnen uit voortvloeien te eerbiedigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2013 - Annexes du Moniteur belge









Op de laatste blz. ven Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.i

2.Het recht van opstal werd toegestaan voor een duur van twintig jaar opeenvolgende jaren en heeft een aanvang genomen op één oktober tweeduizend twaalf om aldus van rechtswege en zonder opzegging te eindigen op dertig september tweeduizend tweeëndertig.

3.Gezten het hierna volgend besluit wordt verzaakt aan de bepaling en betaling van een vergoeding tussen het eigen vermogen van de Heer Dirk VANDENBUSSCHE en de huwgemeenschap Dirk VANDENBUSSCHE-ROUSERé Sabine.

4.De opstalhouder mag op zijn kosten en onder zijn verantwoordelijkheid op de in opstal gegeven eigendom, maar enkel beperkt tot lot één zoals aangeduid op voormeld plan, alle constructies (ver)bouwen - eventueel na aanpassing van de zich op en in de grond bevindende constructies - beplantingen aanbrengen en werken uitvoeren.

Hij moet voor alles beschikken over de nodige stedenbouwkundige vergunningen en zich houden aan de verplichtingen die door de overheid worden opgelegd, dit alles zonder tussenkomst noch verantwoordelijkheid vanwege de opstalgever.

Dienaangaande zijn partijen echter overeengekomen dat de opstalhouder slechts nieuwe gebouwen op voormelde grond kan oprichten (andere dan de reeds door de opstalhouder opgerichte woning) of de gebouwen die zich op heden op voormelde grond bevinden, kan afbreken, MITS voorafgaande en schriftelijke toestemming van de opstalgever,

Daarenboven werd het de opstalhouder in dat verband niet toegelaten zonder voorafgaand en schriftelijk akkoord van de opstalgever de door hem opgerichte en/of verbouwde constructies nadien weer geheel of ten dele af te breken.

5.De constructies, gebouwen, verbouwingen, werken en beplantingen die door de opstalhouder tijdens de duur van zijn opstalrecht worden opgericht, blijven zijn eigendom zolang het recht van opstal duurt.

6.De opstalhouder mag de rechten op deze opstal afstaan en overdragen, maar hij blijft hoofdelijk borg voor de uitvoering ervan.

De opstalhouder mag zijn recht van opstal of de te (ver)bouwen opstallen slechts vervreemden, met zakelijke rechten bezwaren of in hypotheek geven voor de duur van zijn recht en dit na voorafgaand schriftelijk akkoord van de opstalgever. Bij het einde van de overeenkomst moet de opstalhouder zorgen voor eventuele doorhalingen.

De opstalhouder mag de door hem opgerichte en/of verbouwde constructies verhuren voor een periode die niet langer mag zijn dan de tijdsduur van de huidige overeenkomst.

7.De opstalhouder moet de grond en alle opstallen die zich daarop bevinden in goede staat onderhouden voor de gehele duur van zijn opstalrecht en tot het einde daarvan.

Hij moet alle kosten dragen van het onderhoud en van de gewone en de grote herstellingen zonder enige bijdrage vanwege de opstalgever.

De opstalhouder moet de belastingen en taksen dragen die door de overheid op de grond en/of de opstallen geheven worden of in de toekomst zullen geheven worden,

B.De opstalhouder is verplicht de door hem opgerichte en/of verbouwde opstallen en hun aanhorigheden voor hun volle nieuwbouwwaarde te laten verzekeren tegen brand en andere risico's gedurende de duur van de afgesloten opstalovereenkomst.

De opstalhouder is ertoe gehouden deze verzekering af te sluiten bij een door de opstàlgever aanvaarde verzekeringsmaatschappij en hij moet de verzekeringspolis voor akkoord voorleggen aan de opstalgever.

9.Bij het einde van de opstalovereenkomst, hetzij door het verstrijken van de termijn zoals voorzien in artikel 2, hetzij vervroegd zoals voorzien in artikel 14, worden de opstallen van rechtswege de eigendom van de opstalgever.

Deze moeten in goede staat van onderhoud worden overgedragen.

De opstalgever is bij het einde van de opstalovereenkomst tot geen enkele vergoeding gehouden ten opzichte van de opstalhouder voor de eigendomsoverdracht van de door laatstgenoemde opgerichte gebouwen, uitgevoerde werken en beplantingen.

10.Bij volledige of gedeeltelijke onteigening van de eigendom, mag de opstalhouder zijn rechten tegenover de onteigenaar slechts laten gelden voor zover hij daarmee geen inbreuk pleegt op de rechten van de : opstalgever.

11.De comparanten verklaren zich te hebben verbonden voor zichzelf en voor hun rechthebbenden solidair en ondeelbaar onder elkaar.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

12.Alle geschillen met betrekking tot de door de opstalhouder uitgevoerde (ver)bouw(ings)werken en/of opgerichte opstallen zullen op zijn kosten en op zijn risico geregeld worden zonder dat de opstalgever op enige reder' verontrust zou worden cf moeten tussenkomen.

Alle vervolgingen en eventuele veroordelingen en de daaruit voortvloeiende kosten met betrekking tot de door de opstalhouder uitgevoerde (ver)bouw(ings)werken en/of opgerichte opstallen zijn ten laste van deze laatste, zelfs diegene tegen de opstalgever ingesteld of uitgesproken.

13.1. Ingeval van faillissement, gerechtelijk faillissement of kennelijk onvermogen van de opstalhouder, zal het recht van opstal van rechtswege ontbonden zijn zonder dat enige vergoeding verschuldigd is door de opstalgever aan de opstalhouder.

13.2. Het opstalrecht eindigt tevens vervroegd, zonder dat de opstalgever aan de opstalhouder enige vergoeding is verschuldigd

a) hetzij in onderling akkoord ;

b) hetzij, indien de opstalgever dit wenst, en dit tengevolge van één enkel bevel tot betaling of één enkele ingebrekestelling niet gevolgd door uitvoering binnen de vijftien dagen en na de schuldeisers die een hypothecaire waarborg bezitten (of er krachtens een hypothecair mandaat een inschrijving op kunnen nemen) op de (ver)bouw(ings)werken uitgevoerd door de opstalhouder minstens vijftien dagen op voorhand te hebben verwittigd;

- wanneer de opstalhouder een enkele vervallen huur niet betaalde binnen de maand na de vervaldag en na voornoemde aangetekende aanmaning binnen een termijn van zestig dagen nog steeds niet heeft betaald;

- indien de opstalhouder vervreemdingen, hypotheken, panden of andere waarborgen heeft toegestaan zonder de schriftelijke en voorafgaande toestemming van de opstalgever, waarvan supra sprake;

- ingeval cie opstalhouder aan de opstalgever de bedragen die door deze betaald zouden zijn ter ontlasting van de opstalhouder (waaronder de verzekeringspremies), niet terugbetaalt binnen zelfde termijn van zestig dagen.

Telkens het opstalrecht vervroegd ten einde komt overeenkomstig dit artikel 14.2., zal de opstalhouder over een termijn van maximum zes maanden beschikken om de goederen te ontruimen. Gedurende deze termijn van maximum zes maanden, ingaande op datum waarop het opstalrecht ten einde kwam, is zij geen bezettingsvergoeding verschuldigd aan de opstalgever of zijn rechthebbenden.

In al deze gevallen is de opstalhouder tot op de dag van de effectieve ontbinding pro rata de opstalvergoeding verschuldigd. Betaalde opstalvergoedingen blijven definitief en onherroepelijk verworven door de opstalgever.

13.3, Deze overeenkomst neemt eveneens een einde:

a) door het verstrijken van de niet-verlengde termijn hiervoor bepaald,

b) doordat het opstalrecht wegens vereniging in één hand vervalt indien de opstalgever op welke wijze ook eigenaar wordt van het gebouw of de opstalhouder op welke wijze ook naakte of volle eigenaar wordt van de grond;

c) door onderling akkoord mits de schuldeisers die een hypothecaire inschrijving hebben op de gebouwen of de grand of er krachtens een hypothecair mandaat een inschrijving op kunnen nemen, door de opstalhouder ° minstens vijftien dagen op voorhand per aangetekend schrijven te hebben verwittigd.

d) wanneer de opstalhouder vervreemdingen, hypotheken, panden, waarborgen, verhuringen of andere zakelijke rechten heeft toegestaan zonder de uitdrukkelijke toestemming van de opstalgever mits de schuldeisers die een hypothecaire inschrijving hebben op de gebouwen of de grond of er krachtens een hypothecair mandaat een inschrijving op kunnen nemen, door de opstalhouder minstens vijftien dagen op voorhand per aangetekend schrijven te hebben verwittigd.

e)mits (schade)vergoeding aan de opstalgever ingeval van sloping van gebouwen door de opstalhouder zender toestemming van de opstalgever,

f)voor zover nog niet aangeduid, in de gevallen bij wet van tien januari achttienhonderd vierentwintig over het recht van opstal voorzien.

14.Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze overeenkomst werd geregeld, hebben partijen verwezen naar de bepalingen van de Wet van 10 Januari 1824 over het recht van opstal.

Bepalingen van deze overeenkomst die strijdig bevonden zouden worden met dwingende wetsbepalingen of met bepalingen van openbare orde, zullen voor niet-geschreven worden gehouden, doch tasten de geldigheid van de overige bepalingen van deze overeenkomst niet aan.

De Algemene Vergadering neemt kennis van het voorgaande rekening houdend met het hierna vermeld besluit.

Op de laatste blz.. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

TWEEDE BESLUIT : KAPITAALSVERHOGING DOOR INBRENG IN NATURA VAN REKENING-COURANT DER VENNOTEN

Algemeen

De Algemene Vergadering wenst in eerste fase het kapitaal te verhogen van VIJFTIGDUIZEND EURO (¬ 50.000,00) naar HONDERDDUIZEND EURO (¬ 100.000,00) door inbreng van de Rekening-Courant Vandenbussche-Rouseré. Hiervoor wordt VIJFTIGDUIZEND EURO (¬ 50.000,00) afgeboekt van gezegde rekening-courant ten einde dit in te brengen in kapitaal,

Verslagen

Er wordt verwezen naar de hierna vermelde verslagen van de beherend vennoot en de externe accountant, uitvoerig beschreven in het volgend besluit.

Vergoeding

De Algemene Vergadering besluit met eenparigheid van stemmen het kapitaal van de vennootschap te verhogen met VIJFTIGDUIZEND EURO (¬ 50.000,00) om het kapitaal te brengen van VIJFTIGDUIZEND EURO (¬ 50.000,00) naar HONDERDDUIZEND EURO (¬ 100.000,00), middels creatie en uitgifte van VIJFHONDERD (500) nieuwe aandelen, die elk één/duizendste deel (1/1.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Toekenning van aandelen

De aldus gecreëerde aandelen worden voor de helft toebedeeld aan de Heer Dirk VANDENBUSSCHE en voor de wederhelft aan Mevrouw ROUSERé Sabine,

DERDE BESLUIT KAPITAALSVERHOGING DOOR INBRENG IN NATURA VAN ONROERENDE GOEDEREN, ROERENDE HOEVEBEKLEDING & LENINGEN

Algemeen

Vervolgens wenst de Algemene Vergadering het kapitaal te verhogen door een inbreng in natura door vennoten van onroerende goederen, roerende hoeve bekleding en leningen,

A. Inbreng van onroerende goederen

Wordt tevens ingebracht door de voornoemde echtgenoten Dirk VANDENBUSSCHE-ROUSERé Sabine de opstallen (varkens-en zeugenstal samen met betonverharding) betreffende voormeld goed te Roesbrugge-Harïnge, Nachtegaalstraat 8, waarvan sprake in vorig besluit en dit op retro-actieve wijze te rekenen vanaf één oktober tweeduizend twaalf,

Aldus zal de vennootschap het opstalrecht overnemen vanaf één oktober tweeduizend twaalf om te eindigen op dertig september tweeduizend tweeëndertig,

De waarde van de ingebrachte opstallen bedraagt ACHTHONDERDDUIZEND EURO (¬ 800.000,00) nader omschreven in het hierna vernield verslag.

Gezien het recent karakter der gebouwen geschiedt de inbreng onder de BTW.

B. Inbreng van roerende hoevebekleding

Wordt verder ingebracht de roerende bekleding van de hoeve (dieren, materiaal, voorraden, NERS en inrichting stallen) voor een totale waarde van VIJFHONDERD ZESENVIJFTIGDUIZEND ZEVENHONDERD NEGENENVIJFTIG EURO VIJFTIEN EUROCENT (¬ 556.759,15), nader omschreven in het hierna vermeld verslag.

C. Inbreng van leningen (klevend op de sub A & B vermelde goederen)

Worden verder ingebracht de schulden ten opzicht van KBC BANK, nader omschreven in het hierna vernield ' verslag en gewaardeerd op ZEVENHONDERD ZESENNEGENTIGDUIZEND ZEVENHONDERD ' NEGENENVIJFTIG EURO VIJFTIEN EUROCENT (¬ 796.759,15).

' Uit het hierna vermeld verslag van de extern accountant blijkt dat KBC BANK haar toestemming verleende

tot voorgenomen inbreng van de schuldvordering,

Het akkoord inzake de voorgenomen inbreng werd verleend bij mail vierentwintig december tweeduizend I twaalf, alhier geciteerd bij wijze van uittreksel

"Hierbij kan ik bevestigen dat KBC akkoord gaat met de inbreng van de kredieten Van Dirk Vandenbussche in de venootschap LV Rousere volgens uw ontwerp van akte,

VERHEE Berny, relatiebeheerder land- en tuinbouwbedrijven, KBC Bank POPERINGE - 8312', Gasthuisstraat 18 8970 POPERINGE"

J ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Lezing verslagen (artikel 797 Wetboek Vennootschappen)

Dat de voorgenomen inbrengen in natura, uitvoerig beschreven in onderhavig en in voormeld besluit een werkelijk en volwaardig aktief bezit vertegenwoordigt, en dat zijn beschrijving aan de vereisten van rechtzinnigheid en volledigheid beantwoordt, wordt gestaafd door het verslagschrift de dato tweeëntwintig november tweeduizend twaalf, opgemaakt door de Heer Marnix Veracx, extern accountant en vennoot van de BVBA HUVERCO, wonend te 8552 Moen, Meersstraat 5 de dato tweeëntwintig november tweeduizend twaalf, overeenkomstig artikel 797 Wetboek Vennootschappen.

Om te voldoen aan de voorschriften van de Vennootschappenwet wordt er hier akte van genomen dat dit verslag in volgende termen besluit

"De inbreng in natura tot kapitaalverhoging van de vennootschap LV ROUSERé bestaat uit de inbreng van de rekening-courant van de vennoten en de inbreng van de opstallen op de varkensstal/zeugenstal alsmede de erf-en betonverharding, de roerende hoevebekleding en een aantal leningen, omstandig beschreven en gelegen op het bedrijf te Roesbrugge-Haringe, Nachtegaalstraat 8.

We zijn van oordeel dat

De verrichting inzake inbreng in natura en door het bestuursorgaan omstandig verantwoord in een verslag, correct is gewaardeerd;

De beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid

Dat de voor de inbreng in natura weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methode van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde verhoogd met de uitgiftepremie van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng van de rekening-courant van ¬ 50.000,00 en van de inbreng in natura van ¬ 560.000 bestaat alles samen 6.100 aandelen die het kapitaal vertegenwoordigen. De aandelen worden toegekend aan de Heer Vandenbussche Dirk en Mevrouw Rouseré Sabine. Het kapitaal van de vennootschap wordt hierbij verhoogd tot ¬ 660.000, bestaande uit 6.600 aandelen die elk éénzesduizend zeshonderdste deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Opgemaakt te Moen op 22 november 2012."

Dit verslag wordt, samen met het verslag van de beherend vennoot, de dato twintig november tweeduizend twaalf, niet gehecht aan huidige akte.

De beide verslagen zullen worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en dienen niet te worden geregistreerd noch te worden overgeschreven op het Hypotheekkantoor,

Voorwaarden van inbreng

A, Algemeen Deze inbreng is gedaan en aanvaard onder de volgende bedingen en voorwaarden

1, Voor vrij, zuiver en onbelast van alle voorrech-'ten, hypotheken en andere zakelijke belemmeringen, en onder de gewone waarborgen als naar rechte, behoudens de sub letter C vermelde schulden (leningen) die tevens worden ingebracht zoals voormeld.

Voor wat betreft de onroerende goederen: Er blijkt uit recente hypothecaire getuigschriften afgeleverd door het Hypotheekkantoor te leper dat voorschreven ingebrachte onroerend goederen getroffen is door volgende hypothecaire inschrijvingen, allen ten voordele van de KBC BANK, te weten:

' Een inschrijving in EERSTE rang genomen (op ondermeer voorschreven goed) op het Hypotheekkantoor te

leper op elf augustus negentienhonderd zesentachtig, boek 1.345 nummer 12, ten voordele van CERA (thans KBC BANK) te Leuven, voor een bedrag in hoofdsom van DRIE MILJOEN ZESHONDERDDUIZEND BELGISCHE FRANK (3.600.000 BEF), hetzij NEGENENTACHTIGDUIZEND TWEEHONDERD EENENVEERTIG EURO ZEVENENZESTIG EUROCENT (¬ 89.241,67) en in toebehoren van TWEEHONDERDDUIZEND BELGISCHE FRANK (200.000 BEF) hetzij VIERDUIZEND NEGENHONDERD ZEVENENVIJFTIG EURO ZEVENENTACHTIG EUROCENT (¬ 4.957,87) krachtens een akte kredietopening met hypotheekstelling verleden voor het ambt van Meester Raymond Deeren, Notaris destijds te Roesbrugge-Haringe/Poperinge op zestien juli negentienhonderd zesentachtig.

Een inschrijving in TWEEDE rang genomen (op ondermeer voorschreven goed) op het Hypotheekkantoor te leper op vier oktober tweeduizend twaalf, formaliteitsnummer 063-1-04,102012/05710, ten voordele van KBC BANK te Leuven, voor een bedrag in hoofdsom van HONDERDVIJFTIGDUIZEND EURO (¬ 150.000,00) en in toebehoren van VIJFTIENDUIZEND EURO (E 15.000,00) krachtens een akte kredietopening met', hypotheekstelling verleden voor het ambt van ondergetekende Notaris op éénentwintig september tweeduizend twaalf.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 1 i.1

ce,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1





De KBC BANK verleende haar principiële goedkeuring tot deze inbreng zoals dit ondermeer blijkt uit voormelde akte kredietopening de dato éénentwintig september tweeduizend twaalf.

2) ln de staat en de ligging waarin het zich bevindt, niets uitgezonderd, noch voorbehouden, doch ook zonder waarborg van maat, hoe groot het verschil ook moge wezen, al overtrof dit een/twintigste, alles ten voor-of te nadele van de vennootschap blijvende.

3) Met alle voor- en nadelige, erfdienstbaarheden welke mochten aankleven, vrij aan de vennootschap zich op de ene te beroepen en zich tegen de andere te verzetten, doch alles voor haar uitsluitende rekening en risico.

4) De vennootschap zal de eigendom van de inge-'brach-rte goederen hebben vanaf heden. Zij zal er het . genot van hebben door het vrije gebruik vanaf heden, op last vanaf laatstgenoemde datum aile belastingen en : taksen te betalen die het goed bezwaren of zullen bezwaren.

5) De vennootschap zal zich daarenboven moeten schikken naar alle voorschriften en verordeningen van Staat, Provincie of Gemeente of elk ander beheer of bestuur, zo inzake stedebouw en ruimte-'lijke ordening als elle andere, en zij zal de vastgestelde bouwlijn moeten volgen; zij zal geen vergoeding kunnen eisen van de inbrengers uit hoofde van verlies van grond noch om welkdanige reden ook, maar zal desaangaande in de rechten en plichten van de inbrengers gesteld worden.

6) Alle installaties en voorwerpen waarvan de eigendom zou bewezen zijn in hoofde van derden maken geen deel uit van de inbreng. Dit geldt onder andere voor de tellers en leidingen voor water, gas en elektriciteit die zouden toebehoren aan de gemeente of aan de concessiehou-'dende maatschappijen.

7) De vennootschap zal de brandverzekeringspolissen die zouden bestaan voor het ingebrachte goed voort-'zet-'ten en de premies van betalen vanaf hun eerstvolgende vervaldag.

8) De vennootschap zal alle abonnementen voor water, gas en elektriciteit die zouden bestaan voor voorschreven onroerend goed voortzetten en de vergoe-'dingen van betalen vanaf de ingenottreding.

9) De vennootschap wordt volledig in de plaats gesteld in alle rechten en plichten van de inbrengers,

voort-'vloei-'ende uit vorige titels van eigendom.

B.Administratiefrechtelijke bepalingen

1.Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

a. Algemeen

A. Ondergetekende notaris verklaart, bij toepassing van 5.2.1, van de codex van het decreet:

1) dat voor het ingebrachte onroerend goed de nodige stedenbouwkundige vergunningen werden uitgereikt voldoende gekend door aile betrokkenen;

2) dat de meest recente stedenbouwkundige bestemming van de in hypotheek gegeven onroerende goederen is: landschappelijk waardevolle agrarische gebieden;

3) dat voor het in hypotheek gegeven onroerend goed geen dagvaarding werd uitgebracht overeenkomstig de artikelen 6.1,1, of 6.1.41 tot en met 6.1.43 van de codex;

4) dat op het in hypotheek gegeven onroerend goed geen wettelijk voorkooprecht rust conform art. 2.4.1. van de codex;

5) dat er geen verkavelingsvergunning van toepassing is;

6) dat het as-builtattest niet werd uitgereikt en gevalideerd, gezien deze bepaling nog niet van toepassing is.

B. Gezien Stad Poperinge nog niet over een plannen- en vergunningenregister beschikt, kon geen stedenbouwkundig uittreksel uitgereikt worden.

C. Ondertekende notaris wijst de comparanten op artikel 4.2.1 van de codex (onderafdeling Stedenbouwkundige vergunningsplicht, sectie vergunningsplichtige handelingen)

b. Splitsing

ln toepassing van artikel 5.2.2. van voormeld VCRO heeft ondergetekende notaris bij aangetekend schrijven van zesentwintig september tweeduizend twaalf het plan van de verdeling en een attest waarin de aard van de akte en de in de akte te vermelden bestemming van de kavels nader wordt aangegeven verstuurd naar het college van burgemeester en schepen en van de Stad Poperinge, Stad Poperinge heeft hier positief op geantwoord zo blijkt uit een schrijven de dato vijf oktober tweeduizend twaalf onder referte 8721RMNO!AT1260.

2. Wooncode

Niet van toepassing gezien de aard en de ligging van het goed.

3, Verklaring der inbrenger

De inbrenger verklaart verder voor alle door hem opgerichte constructies de nodige bouwtoelatingen te hebben verkregen zoals voormeld.

Hij verklaart dat, het goed bij zijn weten op heden geenszins het voorwerp uitmaakt van een geplande onteigening noch een beschermingsmaatregel genomen krachtens de wetgeving op monumenten en landschappen, stads- of dorpsgezichten en dat het goed niet vermeld staat op de inventaris van leegstand of verkrotting, verwaarloosde, ongeschikte of onbewoonbare panden of onderhevig is aan enige bepaling, waarbij de beschikbaarheid of het genot ervan zou belemmerd zijn.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1



4. Postinterventiedossier (K.B. 25/01/2001)

Niet van toepassing.

5.Overstromingsgebied

De inbrenger verklaart dat het goed niet gelegen is in een zone met risico voor overstroming.

6. Besluit van de administrateur-generaal houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig

erfgoed van 20 september 2010 (B.S. 05/10/2010)

De inbrenger verklaart dat het goed niet opgenomen is op de inventaris van bouwkundig erfgoed.

7. Wonen in eigen streek  Decreet Natuurbehoud - Ruilverkaveling

Niet van toepassing

8. Bodemdecreet

1/ De partijen worden uitdrukkelijk attent gemaakt op het Decreet van de Vlaamse Raad van 27 oktober 2006 betreffende de Bodemsanering en de Bodembescherming (hierna genoemd "Bodemdecreet") en zijn uitvoeringsbesluiten en erkennen dat de instrumenterende/ondergetekende notaris hen heeft gewezen op de draagwijdte van de aansprakelijkheid en de informatieplicht van partijen, alsook op de eventuele verplichting tot orienterend en/of beschrijvend onderzoek en/of sanering.

Hierna heeft de inbrenger, die erkent kennis gekregen te hebben van de hierna vernielde lijst van activiteiten en inrichtingen die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken, verklaard dat op voormelde eigendom, voorwerp van onderhavige verkoping, bij zijn weten geen inrichting gevestigd is of was, of geen activiteit wordt of werd uitgeoefend zoals bedoeld in de artikelen 2,14' en 6 van het Bodemdecreet en waarvan een lijst is opgenomen als bijlage bij het Besluit van de Vlaamse Regering van 14 december 2007 houdende vaststelling van het , Vlaams Reglement betreffende de Bodemsanering en de Bodembescherming (hierna genoemd "Vlarebo"), gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering van 19 december 2008 (Belgisch Staatsblad van 27 januari 2009).

2/ Overeenkomstig artikel 101 van het Bodemdecreet werd door de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (hierna genoemd "OVAM") met betrekking tot het goed op zevenentwintig september , tweeduizend twaalf een bodemattest afgeleverd onder de referte "A:20120413334 R:24120412484", waarvan de inhoud letterlijk luidt als volgt:

' "2. Inhoud van het bodemattest

De OVAM beschikt voor deze grond niet over relevante gegevens met betrekking tot de bodemkwaliteit.

Dit bodemattest vervangt alle vorige bodemattesten.

Opmerkingen

1. Risicogronden kunnen slechts overgedragen worden als er vooraf een oriënterend bodemonderzoek aan de OVAM is bezorgd met melding van de overdracht,

2. Bijkomende informatie over de overdrachtsregeling: www.overdracht.ovam.be.

3. Als er bodem wordt uitgegraven, afgevoerd of ontvangen, gelden de regels van grondverzet, Meer informatie: www.ovam.be/grondverzet.

4. De OVAM staat niet in voor de juistheid van de aan haar verstrekte gegevens. (...)"

3/ De inbrenger verklaart met betrekking tot het goed geen weet te hebben van bodemverontreiniging die schade kan berokkenen aan de vennootschap of aan derden, of die aanleiding kan geven tot een saneringsverplichting, tot gebruiksbeperkingen of tot andere maatregelen die de overheid in dit verband kan opleggen.

Voor zover voorgaande verklaring door de inbrenger te goeder trouw werd afgelegd, neemt de vennootschap de risico's voor eventuele bodemverontreiniging en de schade, zowel als de kosten die daaruit kunnen voortvloeien, op zich. De vennootschap verklaart dat de inbrenger hiervoor tot geen vrijwaring zal zijn gehouden.

Ondergetekende notaris bevestigt dat de verplichtingen, door het Decreet betreffende de bodemsanering en bodembescherming opgelegd met betrekking tot het verlijden van notariële akten, werden nageleefd,

Vergoeding van inbreng

Ter compensatie voor deze inbreng van onroerende goederen, roerende hoevebekleding en schulden, wordt een vergoeding met globale netto-waarde van VIJFHONDERD ZESTIGDUIZEND EURO (¬ 560.000,00) voorzien zoals uitvoerig werd beschreven in voormeld verslag.

De Algemene Vergadering besluit met eenparigheid van stemmen het kapitaal van de vennootschap te verhogen met VIJFHONDERD ZESTIGDUIZEND EURO (¬ 560.000,00) om het kapitaal te brengen van HONDERDDUIZEND EURO (¬ 100.000,00) naar ZESHONDERDZESTIGDUIZEND EURO (¬ 660.000,00), middels creatie en uitgifte van VIJFDUIZEND ZESHONDERD (5.600) nieuwe aandelen, die elk één/zesduizend = zeshonderdste deel (1/6.600ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

. .1/2." " mod 11.1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Toekenning van aandelen

De aldus gecreëerde aandelen warden voor de helft toebedeeld aan de Heer Dirk VANDENBUSSCHE en voor de wederhelft aan Mevrouw ROUSERé Sabine.

Aldus is het aandelenbezit op heden als volgt;

De Heer Dirk VANDENBUSSCHE beschikt over DRIEDUIZEND DRIEHONDERD (3.300). aandelen en Mevrouw Sabine ROUSERé beschikt over DRIEDUIZEND DRIEHONDERD (3.300) aandelen, De vermogenswaarde van deze aandelen behoort integraal toe aan de huwgemeenschap bestaande tussen de voornoemde echtgenoten VANDENBUSSCHE-ROUSERé,

VIERDE BESLUIT AANPASSING EN COORDINATIE DER STATUTEN

De Algemene Vergadering besluit om de statuten te wijzigen (`kapitaal') aan te passen aan voormelde besluiten en deze te vervangen door volgende tekst:

Het kapitaal bedraagt ZESHONDERD ZESTIGDUIZEND EURO (¬ 660.000), vertegenwoordigd door ZESDUIZEND ZESHONDERD (6.600) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, elk één/zesduizend zeshonderdste (1/6.600ste) van het kapitaal vertegenwoordi-ogend.

Vervolgens geeft de Algemene Vergadering opdracht en volmacht aan de beherend vennoot tot uitvoering van de genomen besluiten en volmacht aan de optredende notaris om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoárdineerde tekst der statuten.

VIJFDE BESLUIT KENNISNAME NEERLEGGING PLAN

De Algemene Vergadering verwijst in het bijzonder naar het plan dat werd neergelegd onder de minuten van , ondergetekende Notaris Stephan Mourisse blijkens akte verleden voor diens ambt op drie december tweeduizend twaalf (zijnde een akte opstal toegestaan door de Heer Dirk VANDENBUSSCHE aan de BVBA DE NACHTEGAAL (KBO 0848,767,123), geregistreerd, waarbij gezegd plan als bijlage werd geregistreerd onder volgend relaas "Geboekt te leper, kantoor Poperinge, de 04 december 2012, boek 119, blad 18, vak 15", Dit plan vormt een verduidelijking op het recht van opstal dat werd gevestigd ten voordele van de ï Landbouwvennootschap "ROUSERé LV (KBO 0845.706.970) blijkens akte verleden voor het ambt van ondergetekende Notaris Stephan Mourisse op éénentwintig september tweeduizend twaalf.

Tevens biedt voormeld plan nadere omschrijving van ingebrachte opstallen, voorwerp van onderhavige akte en uitvoerig beschreven in het eerste besluit.

Tevens hierbij neergelegd

- expeditie van de akte.

- de gecoördineerde statuten van 28/12/2012.

- verslag inbreng in natura van 22/11/2012 van de heer Marnix Veracx van 22/11/2012.

- verslag van de beherende vennoot van 2011112012.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

16/05/2012
ÿþ Mad Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

iuu~~~~uwuMuiR~uu~u

*iaovoasa*

0g-6 Aó - 310 ROUSERE

Onclernerrlingsnr : Benaming

(voluit) (verkort)

Rechtsvorm " LANDBOUWVENNOOTSCHAP

Zetel " NACHTEGAALSTRAAT 8 - 8972 ROESBRUGGE-HARINGE (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Op 30 april 2012 werd de landbouwvennootschap opgericht met de naam : ROUSERE.

Oprichters:

1. Rouseré Sabine, Nachtegaalstraat 8 te 8972 Roebrugge-Haringe;

2. Vandenbussche Dirk, Nachtegaalstraat 8 te 8972 Roesbrugge-Haringe.

Kapitaal:

Het kapitaal bedraagt 50.000 ¬ en is verdeeld in 500 aandelen zonder nominale waarde, maar met een

fractiewaarde van elk één/vijfhonderdste deel van het kapitaal,

Inbreng in geld:

De oprichters hebben inbreg gedaan in geld voor de hierna volgende bedragen:

1. Mevr Rouseré Sabine, voornoemd, een bedrag van 25.000 ¬ , waarvoor haar 250 aandelen zijn toegekend. De aandelen zijn voor 1/5 of 5.000 ¬ volstort;

2. Dhr Vandenbussche Dirk, voornoemd, een bedrag van 25.000 ¬ , waarvoor hem 250 aandelen zijn toegekend. De aandelen zijn voor 1/5 of 5.000 ¬ volstort,

Zetel:

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8972 Roesbrugge-Haringe, Nachtegaalstraat 8.

Hij kan verplaatst worden bij besluit van de algemene vergadering van de beherende en stille vennoten met

naleving van de vereisten van statutenwijziging.

Boekjaar:

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op éénendertig december. Het eerste boekjaar begint

uitzonderlijk op datum van 30 april 2012 en eindigt op 31 december 2013.

Beherend vennoot:

Als beherend vennoot wordt voor de duur van de vennootschap aangesteld:

Mevr Rouseré Sabine, voornoemd.

Doel:

Het doel van de vennootschap is de exploitatie van een landbouwbedrijf. De vennootschap zal alle, handelingen kunnen verrichten die behoren tot de normale exploitatie van een landbouwonderneming, roet inbegrip van de verkoop van producten, het uitvoeren van landbouwwerken en het verlenen van medewerking bij de exploitatie van gelijkaardige bedrijven.

Op de laatste blz. van Link vermelden ' Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n{egt bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ° Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Helolsch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Gelijktijdig hiermede neergelegd, Oprichtingsakte L.V.

Handtekening,

Rouseré Sabine

Beherend vennoot

Op de laatste blz van Luik B vermelden . Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(oJn(enl bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

23/02/2015
ÿþ Mod Word 11,1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0845.706.970

Benaming

(voluit) : Rouseré

(verkort) :

Rechtsvorm : landbouwvennootschap

Zetel : Nachtegaalstraat 8, 8972 Roesbrugge - Haringe (volledig adres)

Onderwerp akte : Ontslag - benoeming beherend vennoot

Uit de Buitengewone Algemene Vergadering van 12 augustus 2014 blijkt dat het volgende werd beslist - bijkomende benoeming van de beherend vennoot: dhr. Bram Matthys.

Alle genomen maatregelen werden door de Algemene Vergadering met unanimiteit beslist en gaan in met onmiddellijke ingang.

Handtekening,

Rouseré Sabine

Beherend vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Annexes du Moniteur belge

01:1

r.r

:..~i

Coordonnées
ROUSERE

Adresse
NACHTEGAALSTRAAT 8 8972 ROESBRUGGE-HARINGE

Code postal : 8972
Localité : Roesbrugge-Haringe
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande