ROYAL NORTH SEA YACHT CLUB, AFGEKORT : R.N.S.Y.C.

Association sans but lucratif


Dénomination : ROYAL NORTH SEA YACHT CLUB, AFGEKORT : R.N.S.Y.C.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.375.425

Publication

18/04/2013
ÿþ `~~.1,C ~~} , MoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Nedergelegd ter gsiqfia vzfl ~ rechtbank vuî~R ;.c .t.Rhanue3 Brugge - afd ''t g te OUs~~

op 0 9 R. 2013

Griffie Oe grreriet

C

Ondernemingsnr : 410.375.425

Benaming

(voluit) : Royal North Sea Yacht Club (verkort) : R.N.S.Y.C.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Montgommerykaai 1, 8400 Oostende

Onderwerp akte : 15/04/1947

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

"ROYAL NORTH SEA YACHT CLUB"

STATUTEN

Royal North Sea Yacht Club VZW

Maatschappelijke zetel; 8400 Oostende, Montgomerykaai 1.

E-mail: info@rnsyc.be

Website:http://www.msyc.be

ld entificatienu mmer. 1702/47

Ondernemingsnummer: 0410.375.425

RPR Oostende

BTW; BE 0410.375.425

Rekeningnummer: 384-0051829-18

IRAN; 13E50 3840 0518 2918

BIC: BBRUBEBB

INHOUDSTABEL

Statuten R.N.S.Y.C. vzw

TITEL I Rechtsvorm, naam, duur, zetel, doel & activiteiten 2

TITEL II : Leden 3

TITEL III : Algemene vergadering 5

TITEL IV : Raad van bestuur 8

TITEL V : Rekeningen 11

TITEL VI : Reglement van inwendige orde 12

TITEL VII : Ontbinding 12

Reglement van Inwendige Orde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

STATUTEN

De algemene vergadering van 22 februari 2013 heeft, in overeenstemming met artikel 8 van de wet van 27 juni 1921, beslist de statuten van de watersportvereniging VZW "Royal North Sea Yacht Club", opgericht te Oostende op 15 april 1947 en waarvan de statuten werden bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad van 12 juli 1947 onder nr. 1703, en in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 24 april 1998, onder nr 7427, te vervangen door onderstaande tekst. Hierdoor vervallen aile vroegere publicaties.

Deze statuten zijn gebaseerd op de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (de V&S-wet)

TITEL I : Rechtsvorm, naam, duur, zetel, doel & activiteiten

Artikel 1.  Naam, duur en zetel

1.1 De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd "Royal North Sea Yacht Club", afgekort: R.N.S.Y.C.

Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel en de vermelding "Rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR" gevolgd door het ondernemingsnummer van de vereniging,

1.2 De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde worden ontbonden.

1.3 De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8400 Oostende, Montgomerykaai 1 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge (afdeling Oostende), ledere verandering van zetel, door de algemene vergadering beslist, moet op de griffie van de rechtbank van Koophandel waaronder de vereniging ressorteert, op de door de wet voorziene wijze worden neergelegd en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

Artikel 2.  Doel & Activiteiten

2.1 De vereniging heeft tot doel de competitieve en recreatieve watersport in het algemeen en in het bijzonder de zeilsport te bevorderen. Zij kan hiervoor jachthavens en aanhorigheden uitbaten, zeil- en motorbootwedstrijden organiseren of coördineren, scholing geven en allerlei manifestaties op watersportgebied verwezenlijken. De vereniging heeft eveneens tot doel de sociale contacten tussen haar leden te bevorderen.

De vereniging mag roerende en onroerende goederen, vaartuigen en andere voorwerpen bezitten die nodig zijn voor het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel.

2,2 De vereniging mag tevens alle activiteiten en handelingen verrichten die, rechtstreeks en/of onrechtstreeks, met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen, met inbegrip van het occasioneel stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het realiseren van het maatschappelijke doel. De vereniging kan zowel in België als in het buitenland alle roerende en onroerende verrichtingen doen, deelnemen bij wijze van inbreng, overdracht, inschrijving of participatie in alle verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig of verwant doel hebben of die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen,

TITEL Il : Leden

Artikel 3. - Leden

3.1Soorten leden

Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie werkende leden.

3.1.1.De vereniging kent werkende leden en toegetreden leden.

3.1.2.Werkende leden zijn diegenen die, als dusdanig zijn aanvaard door de raad van bestuur, hun lidgeld

en de door de vereniging opgelegde bijdragen betalen; zij moeten minstens 18 jaar oud zijn.

De werkende leden hebben de rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en in de statuten worden

toegekend aan de personen die als "leden" worden beschreven.

h

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

3.1.3 Toegetreden leden zijn diegenen die, als dusdanig aanvaard door de raad van bestuur, hun lidgeld en de door de vereniging opgelegde bijdragen betalen.

Toegetreden leden mogen de algemene vergadering bijwonen en kunnen op hun verzoek en met toestemming van het bureau van de vergadering, gehoord worden, doch hebben er geen stemrecht. Zij kunnen niet verkozen worden in de raad van bestuur. Zij kunnen geen verzoek indienen tot het houden van een bijzondere algemene vergadering en hun handtekening op dergelijk verzoek wordt niet meegerekend voor het vereiste quorum.

Junior-leden zijn jongeren die aanvaard worden door de raad van bestuur ais toegetreden lid indien zij minder dan 18 jaar zijn oud of persoon ten laste zijn. Een junior lid kan lid blijven, weze het toegetreden of werkend lid, zonder toetredingsrecht te moeten betalen op voorwaarde dat hij ononderbroken junior lid is gebleven.

3.1.4.Ereleden zijn personen, andere dan werkende leden, aan wie de raad van bestuur ten tijdelijke titel voor ten hoogste één jaar of de algemene vergadering voor het leven dergelijke titel toekent omwille van de door hen aan de vereniging bewezen diensten.

Ereleden hebben het statuut van toegetreden lid,

3,1.5.Leden voor het leven zijn werkende leden aan wie de algemene vergadering dergelijke titel toekent omwille van de door hen aan de vereniging bewezen diensten. Leden die minstens 12 jaar deel hebben uitgemaakt van de raad van bestuur worden vanaf hun 65ste verjaardag automatisch voorgedragen op de eerstvolgende algemene vergadering als lid voor het leven,

3.1.6.Ereleden  voor de termijn van hun erelidmaatschap -- en leden voor het leven zijn vrijgesteld van lidgeld.

3.2 Kandidatuur en aanvaarding van werkende leden

3.2.1. Om deel uit te maken van de vereniging dient een aanvraag tot lidmaatschap te worden ingediend bij middel van een toetredingsformulier.

Het toetredingsformulier dient door de kandidaat te worden ondertekend, evenals door drie werkende leden, die als peter fungeren.

3.2.2. De kandidaturen worden gedurende 60 dagen geafficheerd op het prikbord in de inkomhall van het clubgebouw en op de website van de club. De werkende leden zullen, per emait, door de raad van bestuur op de hoogte worden gebracht van elke nieuwe kandidatuur. Tijdens deze periode kunnen de werkende leden die bezwaren hebben tegen het lidmaatschap van een bepaalde kandidaat zulks kenbaar maken aan de raad van bestuur.

3.2.3.lndien geen bezwaren tegen de kandidatuur werden geformuleerd wordt de kandidaat definitief als werkend lid aanvaard door de raad van bestuur. De beslissing van de raad van bestuur wordt bij geheime stemming genomen en bij meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen.

De beslissing wordt aan de kandidaat en aan de leden via het prikbord en de website bekendgemaakt zonder dat ze dient te worden gemotiveerd.

Het nieuwe werkend lid oefent alle lidmaatschapsrechten uit vanaf de betaling van het lidgeld en andere bijdragen zoals vastgesteld door de raad van bestuur,

3.2.4, Indien bezwaren tegen de kandidatuur worden geformuleerd binnen de termijn ais voorzien in art 3.2.2. draagt de raad van bestuur de beslissing over de aanvaarding van de kandidatuur over aan de eerstvolgende algemene vergadering,

Indien de raad van bestuur onmiddellijk zou besluiten een kandidatuur te weigeren omwille van andere dan zuiver formele redenen, kan de kandidaat vragen dat zijn kandidatuur wordt voorgelegd aan de beoordeling van de algemene vergadering.

In beide gevallen beslist de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

3.3.Kandidatuur en aanvaarding van toegetreden leden

3.3.1, De kandidatuur als toegetreden lid wordt ingediend via het voormelde toetredingsformulier ondertekend door de kandidaat en 3 "peters", (werkende leden die de kandidatuur ondersteunen). Werkende leden zullen, per email, door de raad van bestuur op de hoogte worden gebracht van elke nieuwe kandidatuur.

Minderjarige kandidaten moeten de toestemming van hun wettelijke vertegenwoordigers voorleggen. Alléén de raad van bestuur beslist over de aanvaarding of weigering van het kandidaat toegetreden lid.

3.3.2. De lijst van de tijdens het kalenderjaar aanvaarde nieuwe toegetreden leden en van deze die ontslag hebben genomen wordt medegedeeld tijdens de statutaire algemene vergadering.

3.4. Lidgelden en bijdragen

3.4.1 Het toetredingsrecht voor nieuwe leden, het bedrag van het jaarlijks lidgeld, liggeld en de andere rechten en bijdragen, worden op voorstel van de raad van bestuur door de algemene vergadering bepaald. Het lidgeld kan de 2.500 euro per lid en per jaar niet overschrijden.

3.4.2. Het toetredingsrecht, het lidgeld, liggeld en alle andere rechten en bijdragen moeten worden betaald binnen de 30 dagen na opvraging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

MoD 22

3.4.3. Het verzoek tot betaling van rechten, lidgelden, bijdragen en liggelden, wordt verzonden aan het door het lid bij het secretariaat opgegeven adres. Het lid is zelf verantwoordelijk voor de juistheid van deze gegevens en is er bijgevolg toe gehouden elke adresverandering door te geven aan de raad van bestuur.

3.5.Ontslag en uitsluiting van leden

3.5.1. De leden die binnen de 14 dagen, volgend op een aanmaning, per aangetekend schrijven, van de raad van bestuur of zijn gevolmachtigde, het toetredingsrecht, het lidgeld en de door hen verschuldigde rechten en bijdragen niet hebben betaald, worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn. Zij verliezen, na voormelde termijn van 14 dagen, aile rechten voortvloeiende uit de statuten en de V & S-wet.

Zij kunnen desgewenst opnieuw hun kandidatuur indienen overeenkomstig het bepaalde in de art. 3.2. of 3.3. en dienen het toetredingsrecht opnieuw te betalen.

De raad van bestuur kan echter het vermoeden van ontslag teniet doen in geval het lid onvoorzienbare omstandigheden of overmacht kan aantonen waardoor hij niet aan zijn verplichtingen t.o.v. de vereniging kon voldoen.

3.5.2. Ieder lid kan te allen tijde zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Het ontslag is effectief vanaf de datum van verzending van het aangetekend schrijven. 3.5.3.De schrapping en de uitsluiting van leden wordt uitgesproken door de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur. De raad van bestuur mag echter tot de voorlopige schorsing van een lid beslissen in afwachting van een definitieve beslissing van de algemene vergadering. Zowel het voorstel tot uitsluiting als de beslissing tot voorlopige schorsing worden in de raad van bestuur genomen met een meerderheid van 2/3de van de stemmen.

Schorsing houdt in dat de lidmaatschapsrechten van het lid alsmede zijn verplichtingen tegenover de VZW worden opgeschort. Indien de algemene vergadering beslist het lid niet uit te sluiten wordt de schorsing automatisch ongedaan gemaakt en herneemt het lid alle rechten en verplichtingen alsof er geen schorsing geweest is.

3.5.4.Gelden onder meer als schorsing- en uitsluitingsreden: het gedrag en/of de handeling waardoor de vereniging wordt benadeeld of de goede naam ervan in opspraak wordt gebracht, moedwillige overtreding van de statuten en reglementen, of het feit dat men de vereniging ernstige schade berokkent.

3.5.5.Uitsluiting wordt uitgesproken door de algemene vergadering met een 2/3de meerderheid van de geldige stemmen, na verhoor van het betrokken lid of zijn verdediger.

3.5.6.Ontslagnemende, geschrapte of uitgesloten leden of diegenen die om één of andere reden geen deel meer uitmaken van de vereniging, hun erfgenamen of rechthebbenden, kunnen geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijke bezit van de vereniging, kunnen geen aanspraak maken op terugbetaling van het toetredingsrecht, het lidgeld en andere rechten en bijdragen, die zij of hun vertegenwoordiger(s) aan de vereniging zouden hebben betaald. Zij kunnen noch rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving vorderen.

3.5.7. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de raad van bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de VZW wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

TITEL IIl : Algemene vergadering

Artikel 4. - Algemene vergadering

4.1 Samenstelling, bureau, oproeping en agenda

4.1.1. De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden die hun toetredingsrecht, hun lidgeld en andere rechten en bijdragen aan de VZW hebben betaald.

4,1.2. Elk lid beschikt over één stem. Een werkend lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid. leder lid mag slechts houder zijn van twee volmachten.

4,1.3. De statutaire algemene vergadering wordt jaarlijks door de raad van bestuur samengeroepen vo** 15 februari. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen door de raad van bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging zulks vereist. De raad van bestuur is ertoe gehouden een buitengewone algemene vergadering samen te roepen telkens wanneer tenminste 1)5de van de leden er in een -. aangetekend of tegen ontvangstbewijs overhandigd - schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur om verzoekt met vermelding van de agenda die zij aan de vergadering wensen voor te leggen.

41.4. Oproepingen voor een algemene vergadering gebeuren per gewone post, e-mail of fax verzonden ten laatste 14 kalenderdagen voor de vergadering. Ze omvatten de agenda van de vergadering zoals vastgesteld door de raad van bestuur of door de leden die om de bijeenroeping hebben gevraagd, in het geval voorzien in art 4.1.3. Elk voorstel van agendapunt, ondertekend door ten minste 9120ste van de leden, overgemaakt aan de raad van bestuur ten laatste 4 kalenderdagen voor de vergadering met eender welk communicatiemiddel en waarvan vaststaat dat het tijdig ontvangen werd, wordt op de agenda gebracht.

Evenzo kan de raad van bestuur, in het geval voorzien in art 4.1.3., de agenda voorgesteld door de leden die om de bijeenroeping van de algemene vergadering verzoeken aanvullen met eigen agendapunten.

4.1.5 Het bureau van de algemene vergadering is samengesteld uit de Commodore/voorzitter van de raad van bestuur, die de vergadering voorzit, de Vice-Commodore/ondervoorzitter, de algemene

n

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

secretaris, de penningmeester en twee stemopnemers die uit de leden van de algemene vergadering worden gekozen,

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de vicevoorzitter en indien ook deze afwezig is door het langst als werkend lid in de vereniging aanwezige lid.

4.1.6, Voor aanvang van de vergadering tekent elk aanwezige werkend lid de aanwezigheidslijst achter zijn naam en achter de naam van de werkelijke leden die hij bij volmacht vertegenwoordigt.

4.2.Bevoegdheden en taken van de algemene vergadering

4.2.1. De algemene vergadering is bevoegd voor:

- de wijziging van de statuten

- benoeming en afzetting van bestuurders

- benoeming en ontslaan van commissarissen of rekeningtoezichters en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval bezoldiging wordt toegekend

- het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen en/of rekeningtoezichters

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

-de uitsluiting van een lid

- de ontbinding van de vereniging

- alle gevallen waarin de wet of deze statuten het vereisen .

4.2.2, De algemene vergadering beslist eveneens over

-het bedrag van het toetredingsrecht, het lid- en liggeld

- de aanvaarding of weigering van betwiste of door de raad van bestuur geweigerde kandidaturen als

werkend lid

- de benoeming van leden of ereleden voor het leven

-het toekennen van de titel van Ere-Vice-Commodore,

-machtigingen aan de raad van bestuur of het dagelijks bestuur om verbintenissen aan te gaan of

rechtshandelingen te stellen waarvan de impact of de waarde 30.000 ¬ , geïndexeerd, per project te boven gaat

-alle kwesties die haar door de raad van bestuur of door een gekwalificeerd aantal leden (zie art 4.1.3 en

4.1.4.) worden voorgelegd.

4.2.3. De algemene vergadering neemt kennis van

- de beslissingen van de raad van bestuur over de aanvaarding van nieuwe werkende leden;

- de beslissingen van de raad van bestuur over de aanvaarding of weigering van toegetreden leden.

-en bekrachtigd het reglement van inwendige orde en de wijzigingen eraan zoals besloten door de raad van

bestuur.

- de aanduiding door de raad van bestuur van de afgevaardigden van de vereniging bij de diverse federaties en andere overkoepelende instellingen.

4.3.Aanwezigheids- en meerderheidsvereisten

4,3.1. De algemene vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het totaal aantal werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de V&S-wet of de statuten een ruimere aanwezigheid vereisen.

Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe algemene vergadering samengeroepen te worden met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

4.3.2.De beslissingen worden bij gewone meerderheid van de stemmen genomen, behalve uitzonderingen, bepaald in de statuten of volgens de V&S-wet, Staking van stemmen geldt als niet-goedkeuring van het behandelde agendapunt,

4.3.3. De stemming is geheim over alle agendapunten die personen betreffen,

Over alle andere agendapunten kan gestemd worden door handopsteking tenzij het bureau oordeelt dat een geheime stemming aangewezen is,

4.4.Wijziging der statuten

Tot wijziging van de statuten kan slecht worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld of de nieuwe voorgestelde tekst in extenso wordt gevoegd bij de oproeping tot de algemene vergadering en indien 2/3de van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Worden deze voorwaarden niet vervuld dan kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 213de van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

t

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Tot wijziging van het doel of over de beslissing tot ontbinding van de vereniging kan slecht met een

meerderheid van 4/5de van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden besloten.

In geval van goedgekeurde statutenwijziging zullen deze en de volledig gecoördineerde statuten na deze

wijziging worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van Koophandel.

Binnen 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) te worden bekendgemaakt in de

bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

4.5. Verslagen

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens wordt ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register, dat ter inzage is van de werkende leden, die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B, van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Uittreksels uit het verslag, bestemd voor derden, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

TITEL IV ; Raad van bestuur

Artikel 5. -- Raad van bestuur

5.1 Samenstelling, verkiesbaarheid, ontslag, afzetting

5.1.1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 en maximum 9 werkende leden, benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid.

5.1.2. Om verkiesbaar te zijn als bestuurder moet de kandidaat

- sedert minstens 1 jaar aanvaard zijn als werkend lid van de vereniging;

- aile vervallen geldelijke verplichtingen aan de vereniging hebben voldaan; - voorgedragen worden door tenminste 10 werkende leden;

- zijn kandidatuur schriftelijk indienen, samen met de handtekening van de 10 werkende leden die hem/haar voordragen, bij de raad van bestuur ten laatste 15 dagen voor de eerstvolgende algemene vergadering waarop de verkiezing van bestuurders geagendeerd wordt of vacatures moeten worden opgevuld.

5.1.3, De leden van de raad van bestuur worden verkozen voor drie jaar.

Ze zijn herkiesbaar voor telkens nieuwe periodes van 3 jaar. Her-verkiesbare leden van de raad van bestuur zijn vrijgesteld van de voordrachtvereiste door 10 werkende leden zoals voorzien in art 5.1. Het volstaat dat zij hun geldelijke verplichtingen hebben voldaan en hun kandidatuur indienen ten laatste 15 dagen voor de algemene vergadering.

5.1.4.. Vrijwillig ontslag van een bestuurder in de loop van het mandaat kan.aanvaard worden door de raad van bestuur en heeft onmiddellijk gevolg voor diens samenstelling en functioneren, Kwijting ais bestuurder kan echter slechts verleend worden door de eerstvolgende algemene vergadering na het ontslag van de betrokken bestuurder,

Afzetting of gedwongen ontslag van een bestuurder kan, op voorstel van de raad van bestuur of 1/20ste van de werkende leden, geagendeerd worden op de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist met eenvoudige meerderheid van de stemmen. Afzetting of gedwongen ontslag van een bestuurder kan om dezelfde redenen als bij de uitsluiting van een lid.

5.2. Interne organisatie en functioneren van de raad van bestuur

5.2.1, De raad van bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot. Na elke

verkiezing of herverkiezing van bestuurders tijdens een buitengewone algemene vergadering of minstens één maal per jaar tijdens de algemene statutaire vergadering, wordt de vergadering na de verkiezing of, zo er geen verkiezing plaats vond, voor de behandeling van de "varia", opgeschort om de raad van bestuur toe te laten over te gaan tot de functieverdeling.

De raad van bestuur benoemt uit haar leden, bij gewone meerderheid van stemmen de Voorzitter (Commodore), de Ondervoorzitter (Vice-Commodore), de Algemeen Secretaris en de Penningmeester. Bij staking van stemmen is er geen benoeming en wordt zij ter stemming voorgelegd aan de algemene vergadering.

5.2.2, De raad van bestuur duidt onder haar leden de verantwoordelijken aan voor de diverse taken die in de schoot van de vereniging dienen uitgevoerd te worden. De aard van deze taken en hun invulling wordt nader omschreven in het Reglement van Inwendige Orde. De raad van bestuur kan ook commissies oprichten die onder de leiding van een lid van de raad de beslissingen van de raad van bestuur ten uitvoer leggen. De samenstelling en taken van deze commissies worden vastgelegd in het Reglement van inwendige orde.

De taakverantwoordelijken en de commissies kunnen nooit zelfstandig de vereniging verbinden,

ti

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

5.2.3. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door de bestuurder, die hem vervangt, telkens wanneer het belang van de vereniging dit vereist en minstens één maal per maand. De raad van bestuur dient te worden bijeengeroepen telkens wanneer twee bestuurders dit verzoeken.

5.2.4, Oproepingen voor de raad van bestuur worden per gewone post, per e-mail of per fax, ten laatste 4 dagen vóór de vergadering verstuurd, De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de Voorzitter en de secretaris, maar ieder lid van de raad van bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen. Ook nog tijdens de vergadering kunnen agendapunten worden toegevoegd die de aandacht van de raad van bestuur behoeven.

5.2.5. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door de oudste dienstdoende aanwezige bestuurder.

5.2.6. De raad van bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, behalve indien een bijzondere meerderheid vereist is. Staking van stemmen geldt als afwijzing van de voorstellen vermeld in het agendapunt waarover werd gestemd

5.2.7. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door de leden die deze functies vervullen. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register, dat ter inzage zal zijn van de werkende leden, die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten. Uittreksels uit het verslag, bestemd voor derden, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders

5.2.8. In spoedeisende gevallen kan de raad van bestuur beslissingen nemen mits schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist

- dat alle bestuurders unaniem akkoord zijn om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan,

- dat de bestuurders het unaniem eens zijn om het geagendeerde punt goed te keuren of af te wijzen

- schriftelijke besluitvorming gebeurt via e-mail, video- of telefoonconferentie. De inhoud van het genomen besluit moet alleszins onmiddellijk na de besluitvorming schriftelijk meegedeeld worden aan de bestuurders.

5.2.9. De leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een terugbetaling van hun kosten verkrijgen, mits voorafgaande goedkeuring van die kost door de raad van bestuur.

5.3, Tegenstrijdig belang

5.3.1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting, die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, of strijdig is met het belang van de vereniging in het algemeen, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de raad van bestuur een besluit neemt.

5.3.2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang verlaat de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop de belangentegenstelling betrekking heeft.

5.4.Bevoegdheden

5.4.1. De leden van de raad van bestuur oefenen hun bevoegdheden uit als college.

5.4.2. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn en voor alle handels en bankverrichtingen,

Nochtans wordt de voorafgaandelijke toestemming van de algemene vergadering vereist voor het vervreemden of verwerven van roerende of onroerende goederen, het verlenen van zekerheden ten laste van de vereniging, het afsluiten van contracten en in het algemeen het stellen van rechtshandelingen waarvan de geldelijke waarde 30.000 ¬ , geïndexeerd, overschrijdt.

5.4.3. Alle bevoegdheden, die niet door de V&S-wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

5.4.4. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen, taken en aanwervingsvoorwaarden.

5.4.5. Tegenover derden volstaat, opdat de vereniging geldig zou zijn vertegenwoordigd, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. De kwijtingen aan De Post, koerierdiensten, ontvangstbewijzen van zendingen of meer in het algemeen documenten die aan de vereniging worden betekend kunnen geldig ondertekend worden door de voorzitter, door een daartoe aangeduide bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Map 2,2

5.4.6.De raad van bestuur beslist over de aanvaarding en het ontslag van de werkende en toegetreden leden zoals bepaald onder art.3.

De raad van bestuur beslist over de aanvaarding van het vrijwillig ontslag door een bestuurder in de loop van zijn mandaat.

5.5.Dagelijks Bestuur

5.5.1.Het dagelijks bestuur van de vereniging, inbegrepen de externe vertegenwoordiging, wordt door de raad van bestuur opgedragen aan de Voorzitter, de vice-voorzitter, de algemene secretaris en de penningmeester die, wat dit dagelijks bestuur en de externe vertegenwoordiging betreft, handelen ais college.

5.5.2.Het dagelijks bestuur ziet er op toe dat de beslissingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering worden uitgevoerd. Het dagelijks bestuur kan geen beslissingen nemen over materies die niet voordien het voorwerp hebben uitgemaakt van een beraadslaging en beslissing binnen de raad van bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen, die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren, en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken

5.5.3,Indien bij de uitvoering van hun opdracht zou blijken dat deze uitvoering kosten meebrengt voor de vereniging die niet voorafgaandelijk gekend waren of goedgekeurd waren door de raad van bestuur dient eerst toestemming gevraagd te worden voor elke uitgave die 5.000 ¬ te boven gaat.

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

Artikel 6.  Bekendmakingsvereisten

De akten betreffende de benoeming of de ambtsbeëindiging, betreffende de omvang van hun bevoegdheden en betreffende de collegiale wijze van handelen van de leden van de raad van bestuur, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen, en van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, worden openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

In voorkomend geval worden ook de akten betreffende de benoeming of ambtsbeëindiging van commissarissen neergelegd ter griffie.

Artikel 7.  Aansprakelijkheid

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de V&S-wet en in de statuten.

Artikel 8.  Toezicht commissaris

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, § 5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. Deze bepaalt ook de bezoldiging van de commissaris.

TITEL V ; Rekeningen

Artikel 9. - Rekeningen

9.1 Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

9.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit

n Lid maatschapsbijdragen, liggelden, rechten;

n de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten, zoals omschreven in artikel 2 van de statuten;

n de toelagen, giften, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en

testamenten;

n de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten, bedoeld om de vereniging

werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

M01] 2.2

9.3 De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

9.4.Tussen Nieuwjaar en voor de datum van de statutaire algemene vergadering legt de raad van bestuur, zodra ze beschikbaar zijn, de stukken van de boekhouding, de balans en de resultatenrekening van het verlopen kalenderjaar ter controle voor aan de rekeningtoezichters die door de algemene vergadering waren aangesteld. Deze beschikken over de meest uitgebreide controlerechten en al hun vragen dienen door de raad van bestuur beantwoord te worden.

9.5. Op de jaarlijkse statutaire algemene vergadering legt de raad van bestuur de balans en de resultatenrekening van het verlopen boekjaar en de begroting van het lopende boekjaar ter goedkeuring voor. De rekeningtoezichters brengen verslag uit van hun controlewerkzaamheden en stellen de Vergadering voor de rekeningen en balans goed- of af te keuren,

9.6. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de kwijting voor de leden van de raad van bestuur en van de rekeningtoezichters.

TITEL VI : Reglement van inwendige orde

Artikel 10. Reglement van inwendige orde

10.1 Het Reglement van inwendige orde wordt opgesteld door de raad van bestuur.

10.2 Elke aanpassing of wijziging dient te warden meegedeeld op de eerstvolgende algemene vergadering.

TITEL VII : Ontbinding

Artikel 11.  Ontbinding

11,1 Indien de vereniging niet (meer) in staat is haar verbintenissen na te komen zal de algemene vergadering worden samengeroepen door de raad van bestuur of op verzoek van 1/5de van de leden ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4. van deze statuten.

11.2 De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 4.4 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

11.3 Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaar(s), waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

11.4 Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging, dat in eerste instantie moet worden aangewend tot delging van de schulden en, bij positief saldo, tot bevordering van een belangeloze doelstelling verwant aan het statutair doel van de vereniging.

14.5 Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde artikel 23 en 26novíes van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Artikel 12. - Varia

Vooral wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003, toepasselijk.

Opgemaakt te Oostende en goedgekeurd door de algemene vergadering van 22 februari 2013

Luc Maes Voorzitter

Nic " a4 =y Algem-en secretaris

ge-

22/11/2012
ÿþ,: MOU 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iveaergetegd ter griffie van Ce

rechtbank van koophandel

Brugge - afdeling te Oostende

op

12 NO

IIIIYI IINIIII II I n

*13189331'

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : 410.375.425

Benaming

(voluit) : Royal North Sea Yacht Club

(verkort) : R.N.S.Y.C.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 8400 Oostende, Montgommerykaai 1

Onderwerp akte : Wijziging in de Raad van Bestuur

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van de vzw. R.N.S.Y.C, van 20 oktober 2012 werden de volgende wijzigingen gestemd en goedgekeurd in de samenstelling van de Raad van bestuur:

Volgende personen/Bestuurders maken geen deel meer uit van de Raad van Bestuur van de vzw. R.N.S.Y.C.:

Ontslagnemend en einde mandaat:

De heer Albert Lauwerier De heer Fabrice Delahaye De heer Dedier De Gendt De heer Peter Degryse

De heer Xavier Van neste

Volgende personen werden verkozen als nieuwe leden/bestuurders van de Raad van Bestuur:

De heer Luc Maes, Voorzitter

De heer Savenay Nico, secretaris

De heer Jean Delahaye, penningmeester

De heer Cédric De Bleye, bestuurder

De heer Jean-Pierre Hap, bestuurder

De heer Hubert Rubens, bestuurder

De heer Arnaud Van Schoote, bestuurder

Hun mandaat werd bekrachtigd voor een termijn van 3 jaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

15/03/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r

Vr

bah(

aai

Belg

Staa





Neaergetegd ter griffie ven t rechtbank van kcot-1

Brugge - afd g te (lasteracte

°P 0 3 MI 'i 2011

Griffie

Ue grrfrier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 410.375.425 ---

Benaming

(voluit) : Royal North Sea Yacht Club

(verkort) : R.N.S.Y.C.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 8400 Oostende Montgomerykaai 1

Onderwerp akte : Wijzigingen in de Raad van Bestuur

Tijdens de Algemene Vergadering van de R.N.S.Y.C. op 29.01.2011 werden volgende wijzigingen gestemd aan de samenstelling van de Raad van Bestuur

Volgende bestuurder werd niet herverkozen en maakt bijgevolg geen deel meer uit van het Bestuur van de

R.N.S.Y.C., nl

-einde mandaat: Jozef-Maria Vanheusden

Volgende bestuurder werd verkozen voor een nieuw mandaat van 3 jaarl:

- Jean-Pierre Hap

Het bestuur bestaat voortaan uit:

- Albert Lauwerier, Voorzitter

- Didier De Gendt, Secretaris

- Jean Delahaye, Penningmeester

- Thierry Bonnevie, Bestuurder

- Cédric De Bleye, Bestuurder

- Peter De Gryse, Bestuurder

- Fabrice Delahaye, Bestuurder

- Jean-Pierre Hap, Bestuurder

- Xavier Vanneste, Bestuurder

qe/frt,upoat

~90~ ~~ ~ S ~G.

Coordonnées
ROYAL NORTH SEA YACHT CLUB, AFGEKORT : R.N.S…

Adresse
MONTGOMMERYKAAI 1 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande