ROYAL OSTEND SWIMMING CLUB, AFGEKORT : ROSC

Association sans but lucratif


Dénomination : ROYAL OSTEND SWIMMING CLUB, AFGEKORT : ROSC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 466.007.004

Publication

28/11/2013
ÿþ Mao 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffe

111.t1J1J1 NI







Meclergeiegd ter griffie van es rechtbank van koophandel Brugge - afideiing te Qoster

NOV, 2013

_ .. Griftibe teettle , . .

p

Ondememingsnr . 0466.007.004

Benaming

(voluit) ; Royal Ostend Swimming Club

(verkort) : ROSC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Warschaustraat 29 bus 1 - 8400 Oostende

Onderwerp akte ï Statutenwijziging

"Me wer betekent in deze tekst : art, 8 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en door de Wet van 16 januari 2003.

"De vzve betekent : de vereniging zonder winstoogmerk Royal Ostend Swimming Club, met; identificatienummer 833999 en met ondernemingsnummer 466007004.

De statuten van de vzw werden aangenomen op 20 maart 2003 en verschenen in de Bijlagen tot het: Belgisch Staatsblad van 06 juni 2003.

" Overeenkomstig de wet heeft de Algemene Vergadering van 12 november 2013 beslist de statuten van de' vzw te vervangen door wat volgt :

I.Naam, zetel, doel en duur van de vereniging

Art. 1. De naam van de vereniging luidt " Royal Ostend Swimming Club vzw ".

Dit wordt afgekort als " ROSC" vzw

De vereniging is ontstaan uit de feitelijke vereniging, gesticht in negentienhonderd tweeëntwintig.

De vereniging is aangesloten bij de V.Z.F,IKB.Z.B. met stamnummer22,

Art. 2, De vereniging heeft haarzetel in Oostende -Warschaustraat 29 bus 1.

De zetel kan overgebracht worden naar elke andere plaats van deze stad door een beslissing van

algemene vergadering.

ledere zeteloverdracht moeten binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch

' Staatsblad.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de watersporten te beoefenen en te promoten, in het bijzonder het zwemmen en waterpolo. Daarnaast wenst de club met zijn activiteiten zijn effectieve en aangesloten leden'_ dichter bij elkaar te brengen en hen een gezonde en zinvolle tijdsbesteding aan te bieden.

De vzw kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doei. kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel'

" overeenstemt.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene

vergadering, die beraadslaagt zoals voor een wijziging van de statuten,

II.Leden en bijdragen

Art. 4. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden, aangesloten leden en ereleden. Enkel de

effectieve leden maken deel uitvan de algemene vergadering en hebben er elk één stem.

Het minimum aantal effectieve leden is vastgesteld op drie.

Art. 5. Het dagelijks bestuur bepaalt het lidgeld.

Art. 6.

6.1. Aangesloten leden.

"

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

de:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Wie een aangesloten lid wil worden, vraagt een lidkaart aan en betaalt het lidgeld. Het dagelijks bestuur beslist over deze aanvragen.

Aangesloten leden kunnen uitgesloten worden uit de vereniging als hun gedrag niet overeenstemt met het huisreglement, of als ze zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt. Deze beslissing behoort tot de bevoegdheid van het dagelijks bestuur, De beslissing tot uitsluiting wordt schriftelijk ter kennis van de betrokkene gebracht, maar hoeft niet uitdrukkelijk gemotiveerd te worden. Tegen die beslissing is geen beroep mcgelijk.

Wie niet werd aangenomen of wie uitgesloten werd, kan ten vroegste een jaar na de datum van de beslissing tot weigering of uitsluiting opnieuw een aanvraag doen om aangesloten lid te worden.

Aangesloten leden of ereleden, die hun jaarlijkse bijdrage niet betalen voor het einde van de tweede maand van elk kalenderjaar, worden automatisch uitgesloten.

Het ontslagen, geschorste of uitgesloten lid kan geen enkele bijdrage of betaling terugvorderen, om welke reden dan ook.

Deze aansluitingsvoorwaarden en ontslagregeling zijn niet van toepassing op de aangesloten leden, die optreden als actieve trainer van de vzw.

6.2. Ereleden :

Personen, die op basis van hun prestaties of van hun maatschappelijke positie een positieve uitstraling kunnen verlenen aan de club, kunnen door de raad van beheer uitgenodigd worden om erelid te worden. Men wordt erelid na het betalen van een jaarlijks Lidgeld, waarvan het dagelijks bestuur het bedrag bepaalt.

6.3. Effectieve leden

Om lid te worden moet men

t aangenomen worden door het dagelijks bestuur, dat zijn beslissing daaromtrent niet moet motiveren.

2. de verplichtingen op zich nemen, die voortvloeien uit deze statuten of uit de reglementen, die uitgaan van de algemene vergadering, van de raad van beheer of van het dagelijks bestuur, in overeenstemming met hun bevoegdheden.

Effectieve leden moeten ten minste achttien jaar oud zijn. Zij moeten in het bezit zijn van hun politieke en burgerlijke rechten. Het verlies van één van beide betekent automatisch het einde van het lidmaatschap van het betrokken lid.

Effectieve leden kunnen uittreden door hun ontslag schriftelijk mee te delen aan het dagelijks bestuur. Effectieve leden sluiten zichzelf eveneens uit van het lidmaatschap als zij hun jaarlijkse bijdrage niet betalen voor het einde van de derde maand van elk kalenderjaar.

Als een effectief lid een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid begaat, kart de raad van beheer dat !id schorsen tot aan de eerstvolgende algemene vergadering, die zich over zijn of haar eventuele uitsluiting uitspreekt, Tegen deze beslissing van de algemene vergadering, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de betrokkene gebracht.

Effectieve leden, die drie maal na elkaar afwezig zijn op een aangekondigde algemene vergadering, op een vergadering van het dagelijks bestuur of op een raad van beheer waarop zd verwacht worden, en die deze afwezigheid niet met geldige redenen kunnen verantwoorden, sluiten zichzelf automatisch uit als effectief lid. Dit ontslag wordt schriftelijk bevestigd door de raad van beheer.

Het ontslagen, geschorste of uitgesloten lid kart geen enkele bijdrage of betaling terugvorderen, am welke reden dan ook.

Aangesloten leden, die de taak van trainer uitoefenen, vallen eveneens onder deze aansluitings- en ontslagregeling.

111. Raad van beheer

Art. 7. De raad van beheer is minimaal samengesteld uit de voorzitter, de algemeen secretaris en de penningmeester. De algemene vergadering beslist over de benoeming en afzetting van de beheerders. Zij worden verkozen uit de effectieve leden of uit de aangesloten leden. Om tot voorzitter of ondervoorzitter verkozen te worden, dient men minstens twee jaar effectief lid zijn.

Art. 8. De duur van het mandaat van de beheerders is onbeperkt. Bij ontslag van één van de beheerders, wordt aan de algemene vergadering een kandidaat voorgesteld door de voorzitter of zijn plaatsvervanger. De kandidaten worden verkozen door de algemene vergadering uit de effectieve of aangesloten leden.

Art. 9. De raad van beheer bepaalt en waakt samen met de andere effectieve leden over de leef- en gedragsregels in de vereniging. De raad van beheer kan maar geldig beslissen als de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of zijn vervanger en de secretaris.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en alle andere akten worden door de voorzitter en de algemene secretaris ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MQD 22

Art. 10.

a) Belangrijkste taken van de beheerders

De Voorzitter

Hij verzorgt de externe relaties. Hij bevordert de samenwerking In de vereniging teneinde een optimale

werking te bekomen. Hij ziet erop toe dat de beslissingen van de algemene vergaderingen in overeenstemming

zijn met de statuten en het huisreglement

De Algemeen Secretaris

Hij verricht het nodige administratieve werk ten einde de werking van de vereniging te verzekeren. Hij kan

zich (aten bijstaan door een of meerdere sportsecretarissen, die de administratie van het sportgebeuren

behartigen. Hij archiveert de nodige documenten en houdt de ledenlijsten bij.

De Penningmeester

Hij beheert de financiële middelen van de vereniging in overeenstemming met de goedgekeurde budgetten.

Hij rapporteert hierover regelmatig aan de andere beheerders. Hij meldt alle abnormale feiten dadelijk aan de

voorzitter. Hij stelt de begroting op.

b) De raad van beheer heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer en het bestuur van de vereniging.

Enkel de handelingen die krachtens de wet of deze statuten uitsluitend tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, zijn uit de competentie van de raad van beheer gesloten.

Hij kan ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is, alle akten en contracten afsluiten en verlijden, dadingen aangaan en overeenkomsten sluiten. Hij kan alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, ruilen, verkopen en hypothekeren. Hij kan leningen aangaan en huurovereenkomsten van om het welke duur afsluiten. Hij kan alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden. Hij kan afstand doen van alle rechten en aile machten verlenen aan de lasthebb ers van zijn keuze, ongeacht of die lid zijn van de vzw. Hij kan de vereniging in rechte vertegenwoordigen ais verweerder of ais eiser, enz,

Hij kan ook alle sommen en waarden in ontvangst nemen en aanvaarden en aile geconsigneerde bedragen en waarden terugtrekken. Hij kan rekeningen openen bij financiële instellingen en daar vrij over beschikken, onder meer via de terugtrekking van gelden op eender welke wijze. De raad kan verder bankkluizen huren en aile door de vereniging verschuldigde sommen betalen. Hij kan verzaken aan aile contractuele of zakelijke rechten, evenals aan alle persoonlijke of zakelijke waarborgen. Daarnaast kan hij opheffing verlenen, voor of na betaling, van aile bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen of andere beletselen. Hij kan alle vonnissen uitvoeren.

De raad van beheer, of zijn lasthebber, benoemt en ontslaat alle bedienden en leden van het personeel van de vereniging; hij bepaalt hun werkopdrachten en vergoedingen.

c) De raad van beheer treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en ais verweerder, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of van twee beheerders.

d) Behoudens bijzondere delegatie door de raad van beheer of door de algemene vergadering, worden aile akten, die de vereniging verbinden, ondertekend ais volgt. De akten met betrekking tot verrichtingen die het bedrag bepaald door de reglementeringen voor de effectieve leden niet overschrijden ; door één beheerder die ten overstaan van derden geen staving van zijn machten dient te geven. De akten met betrekking tot verrichtingen die dit bedrag wel overschrijden ; door twee beheerders, samen handelend, die ten overstaan van derden geen staving van hun machten dienen te geven,

ej Door de beheerders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht Zij oefenen hun mandaat gratis uit.

f) De penningmeester, en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de vrijgevigheden te aanvaarden, die aan de vereniging worden gedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan.

Art. 11. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter, die op zijn beurt kan vervangen worden door de algemeen secretaris of de penningmeester. Met afwezigheid wordt bedoeld "niet bereikbaar zijn binnen een redelijke termijn".

IV. Vergadering dagelijks bestuur

Art 12. De vergadering dagelijks bestuur wordt gevormd door leden van de raad van beheer, de hoofdtrainer(s), de sportsecretaris(sen) en afgevaardigde(n), De hoofdtrainers) en de sportsecretaris(sen) moeten ten minste achttien jaar oud zijn. Zij stellen de nodige handelingen om de vereniging operationeel te houden. Behoren specifiek tot de bevoegdheid van het dagelijks bestuur.

1) de bepaling van het lidgeld voor het nieuwe werkingsjaar.

2) het opmaken en het wijzigen van het huishoudelijk reglement en van de reglementen voor de effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Het dagelijks bestuur komt in principe eenmaal per maand samen. Wanneer de voorzitter het nodig acht kunnen bijkomende vergaderingen belegd worden,

V. Algemene vergadering

Art. 13. De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door deze statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid :

1) het wijzigen van de statuten, waartoe de verplaatsing van de zetel van de vzw behoort

2) de benoeming en afzetting van de beheerders

3) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen

4) de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Art. 14. De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen.

De jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats in het eerste kwartaal.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen

bij beslissing van de raad van beheer of van het dagelijks bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de

effectieve leden.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter. Elk effectief lid wordt minstens twee

weken vôôr de vergadering persoonlijk uitgenodigd. De uitnodiging bevat de agenda.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van zevenentwintig juni

negentienhonderd eenentwintig, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda

vermeld zijn.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer.

Art. 15, leder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Aile aanwezige effectieve leden hebben een gelijk stemrecht; ieder lid beschikt over één stem. Stemming bij volmacht is niet toegestaan.

Art. 16. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig worden nageleefd.

Art. 17. Om geldig te beraadslagen en te besluiten over de hierna vermelde bevoegdheden, dienen minstens twee derde van de effectieve leden aanwezig te zijn op de algemene vergadering

1) het wijzigen van de statuten, waartoe de verplaatsing van de zetel van de vzw behoort

2) de benoeming en afzetting van de beheerders

3) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen

4) de vrijwillige ontbinding van de vereniging

Bij onvoldoende aanwezigheid wordt door de voorzitter binnen de veertien dagen een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen met dezelfde dagorde. Deze algemene vergadering zal geldig kunnen beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 18, Alle beslissingen van de algemene vergadering worden bij tweederde meerderheid van de stemmen genomen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in deze statuten.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter, of van de beheerder die hem vervangt, de doorslag.

Art. 19. Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijiagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een beheerder.

Art. 20. De beslissingen van de algemene vergadering, in overeenstemming met de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend (zie artikel 13 punten 1 tot en met 4), worden aan aile leden kenbaar gemaakt middels het verslag van de vergadering.

VI. Rekeningen

Art. 21. Het boekhoudkundig jaar stemt overeen met het kalenderjaar.

Art. 22, De rekeningen worden beheerd door de penningmeester. De rekeningen moeten worden goedgekeurd door de algemene vergadering.

Art. 23. Bij ontbinding van de vzw, waartoe besloten moet worden door de algemenevergadering, stelt de algemene vergadering vier vereffenaars aan en zij bepaalt hun bevoegdheden. De naam, het beroep en het adres van deze vereffenaars worden gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

>~ MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Nadat aile schulden zijn vereffend, wordt het eventuele. batige" saldo overgedragen aan "een nieuw opgerichte watersportvereniging of aan een andere watersportvereniging. Als een geschikte

watersportvereniging niet gevonden kan worden, mag dat saldo overgedragen worden aan de Vlaamse í Zwemfederatie of aan een instelling van algemeen welzijn. In aile gevallen moet de algemene vergadering haar goedkeuring verlenen,

Deze beslissing Wordt eveneens bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

VIL Algemene bepalingen

Art. 24. Voor ailes wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is vermeld, is de wetgeving van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig inzake verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Art. 25. De vereniging stelt zich neutraal op tegenover elke religie en elke vorm van politiek. Alle bestuurstaken zijn toegankelijk voor mannen en vrouwen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge Art. 26. De effectieve leden ontvangen geen loon of wedde voor hun bestuursfunctie. Er worden asleen vergoedingen gegeven ter dekking van de gemaakte kosten bij het uitvoeren van opdrachten met het oog op het verwezenlijken van de doelstellingen van de vereniging.

Art. 27 Het dagelijks bestuur bepaalt de dagelijkse leef- en gedragsregels voor de club. Die staan beschreven in het huisreglement. Dat huisreglement is bindend voor de effectieve leden, voor de aangesloten leden en voor de ereleden. Het wordt gepubliceerd op de website van de vzw, Elk lid kan, op eenvoudig verzoek, een kopie ervan op papier verkrijgen,

Art. 28. Het sportief seizoen loopt van september tot eind augustus,

Art. 29, Indien de voorzitter het nodig acht kan hij deskundigen uitnodigen op de algemene vergaderingen, op het dagelijks bestuur of op de vergaderingen van de raad van beheer.



Art. 30. Effectieve leden met méér dan negen jaar dienst in hun taak, krijgen, mits goedkeuring door de algemene vergadering, de titel van "erebestuurslid".

Art. 31, Klachten worden alleen beantwoord als zij neergelegd werden door een lid of door de wettelijke vertegenwoordiger van een minderjarig lid.

Aldus aangenomen, met eenparigheid van stemmen, op de Algemene Vergadering gehouden op 12 november 2013 in Oostende.

Benoeming van de Raad van Beheer

De algemene vergadering van de vzw, bijeen op 12 november 2013, heeft de volgende beslissingen genomen:

* In overeenstemming met art. 7 van haar gewijzigde statuten worden volgende personen benoemd als beheerders in de raad van beheer





Dhr. Luc Timmerman, ambtenaar, wonende te 8620 Nieuwpoort, Ramskapellestraat 102a

Hij wordt benoemd tot voorzitter,

Mevr. Sandra De Wachter, bediende, wonende te 8400 Oostende, Vanderstichelenstraat 57

Zij wordt benoemd tot penningmeester.

Dhr. Norbert Van Hoecke, ambtenaar, wonende te 8400 Oostende, Alfons Pieterslaan 128 5V

Hij wordt benoemd tot secretaris.

Dhr Gregory Planckaert, leraar, wonende te 8400 Oostende, Vanderstichelenstraat 51.

Hij wordt benoemd tot ondervoorzitter.

* In overeenstemming met art. 10 worden de heer Luc Timmerman - ambtenaar, wonende te 8620 Nieuwpoort , Ramskapeliestraat 102e en Norbert Van Hoecke - ambtenaar, wonende te 8400 Oostende , Alfons Pieterslaan 128 5V gemandateerd en belast met het dagelijks bestuur: onder meer de geldige handtekening tegenover financiële instellingen en het ontvangen van aangetekende zendingen.

Gedaan te Oostende op 12 november 2013.

Luc Timmerman, voorzitter.









"

Op de laatste blz. van 1,.uik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verscc : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staalsbiad

19/09/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIIII

11141358"

Vc behc

aar

Bel: Staal

lveoergelegd ter griffie ven ae

rechtbank ven ko

Brugge - a 'eimg te Oosten

°P 0 7 EP. 2011 Orriif" Roe armer

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0466.007.004 Elenanning

(voluit) : Royal Ostend Swimming Club

(verkort) : ROSC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Warschaustraat 29 bus 1 - 8400 Oostende

Onderv^reri akte : Statutenwijziging

F"De wet" betekent in deze tekst : art. 8 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en door de Wet van 16 januari 2003.

"De vzw" betekent : de vereniging zonder winstoogmerk Royal Ostend Swimming Club, met identificatienummer 833999 en met ondernemingsnummer 466007004.

De statuten van de vzw werden aangenomen op 20 maart 2003 en verschenen in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 06 juni 2003.

Overeenkomstig de wet heeft de Algemene Vergadering van 26 augustus 2011 beslist de statuten van de vzw te vervangen door wat volgt :

I.Naam, zetel, doel en duur van de vereniging

Art. 1. De naam van de vereniging luidt" Royal Ostend Swimming Club vzw".

Dit wordt afgekort als " ROSC" vzw

De vereniging is ontstaan uit de feitelijke vereniging, gesticht in negentienhonderd tweeëntwintig.

De vereniging is aangesloten bij de V.Z.F./K.B.Z.B. met stamnummer 22.

Art. 2. De vereniging heeft haar zetel in Oostende - Warschaustraat 29 bus 1.

De zetel kan overgebracht worden naar elke andere plaats van deze stad door een beslissing van de

algemene vergadering.

Iedere zeteloverdracht moeten binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch

Staatsblad.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de watersporten te beoefenen en te promoten, in het bijzonder het zwemmen en het waterpolo. Daarnaast wenst de club met zijn activiteiten zijn effectieve en aangesloten leden dichter bij elkaar te brengen en hen een gezonde en zinvolle tijdsbesteding aan te bieden.

De vzw kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering, die beraadslaagt zoals voor een wijziging van de statuten.

II.Leden en bijdragen

Art. 4. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden, aangesloten leden en ereleden. Enkel de

effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering en hebben er elk één stem.

Het minimum aantal effectieve leden is vastgesteld op drie.

Art. 5. Het dagelijks bestuur bepaalt het lidgeld.

Art. 6.

6.1. Aangesloten leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Wie een aangesloten lid wil worden, vraagt een lidkaart aan en betaalt het lidgeld. Het dagelijks bestuur beslist over deze aanvragen.

Aangesloten leden kunnen uitgesloten worden uit de vereniging als hun gedrag niet overeenstemt met het huisreglement, of als ze zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt. Deze beslissing behoort tot de bevoegdheid van het dagelijks bestuur. De beslissing tot uitsluiting wordt schriftelijk ter kennis van de betrokkene gebracht, maar hoeft niet uitdrukkelijk gemotiveerd te worden. Tegen die beslissing is geen beroep mogelijk.

Wie niet werd aangenomen of wie uitgesloten werd, kan ten vroegste een jaar na de datum van de beslissing tot weigering of uitsluiting opnieuw een aanvraag doen om aangesloten lid te worden.

Aangesloten leden of ereleden, die hun jaarlijkse bijdrage niet betalen voor het einde van de tweede maand van elk kalenderjaar, worden automatisch uitgesloten.

Het ontslagen, geschorste of uitgesloten lid kan geen enkele bijdrage of betaling terugvorderen, om welke reden dan ook.

Deze aansluitingsvoorwaarden en ontslagregeling zijn niet van toepassing op de aangesloten leden, die optreden als actieve trainer van de vzw.

6.2. Ereleden :

Personen, die op basis van hun prestaties of van hun maatschappelijke positie een positieve uitstraling kunnen verlenen aan de club, kunnen door de raad van beheer uitgenodigd worden om erelid te worden. Men wordt erelid na het betalen van een jaarlijks lidgeld, waarvan het dagelijks bestuur het bedrag bepaalt.

6.3. Effectieve leden :

Om lid te worden moet men

1. aangenomen worden door het dagelijks bestuur, dat zijn beslissing daaromtrent niet moet motiveren.

2. de verplichtingen op zich nemen, die voortvloeien uit deze statuten of uit de reglementen, die uitgaan van de algemene vergadering, van de raad van beheer of van het dagelijks bestuur, in overeenstemming met hun bevoegdheden.

Effectieve leden moeten ten minste achttien jaar oud zijn. Zij moeten in het bezit zijn van hun politieke en burgerlijke rechten. Het verlies van één van beide betekent automatisch het einde van het lidmaatschap van het betrokken lid.

Effectieve leden kunnen uittreden door hun ontslag schriftelijk mee te delen aan het dagelijks bestuur. Effectieve leden sluiten zichzelf eveneens uit van het lidmaatschap als zij hun jaarlijkse bijdrage niet betalen voor het einde van de derde maand van elk kalenderjaar.

Als een effectief lid een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid begaat, kan de raad van beheer dat lid schorsen tot aan de eerstvolgende algemene vergadering, die zich over zijn of haar eventuele uitsluiting uitspreekt. Tegen deze beslissing van de algemene vergadering, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de betrokkene gebracht.

Effectieve leden, die drie maal na elkaar afwezig zijn op een aangekondigde algemene vergadering, op een vergadering van het dagelijks bestuur of op een raad van beheer waarop zij verwacht worden, en die deze afwezigheid niet met geldige redenen kunnen verantwoorden, sluiten zichzelf automatisch uit als effectief lid. Dit ontslag wordt schriftelijk bevestigd door de raad van beheer.

Het ontslagen, geschorste of uitgesloten lid kan geen enkele bijdrage of betaling terugvorderen, om welke reden dan ook.

Aangesloten leden, die de taak van trainer uitoefenen, vallen eveneens onder deze aansluitings- en ontslagregeling.

III. Raad van beheer

Art. 7. De raad van beheer is minimaal samengesteld uit de voorzitter, de algemeen secretaris en de penningmeester. De algemene vergadering beslist over de benoeming en afzetting van de beheerders. Zij worden verkozen uit de effectieve leden of uit de aangesloten leden. Om tot voorzitter of ondervoorzitter verkozen te worden, dient men minstens twee jaar effectief lid zijn.

Art. 8. De duur van het mandaat van de beheerders is onbeperkt. Bij ontslag van één van de beheerders, wordt aan de algemene vergadering een kandidaat voorgesteld door de voorzitter of zijn plaatsvervanger. De kandidaten worden verkozen door de algemene vergadering uit de effectieve of aangesloten leden.

Art. 9. De raad van beheer bepaalt en waakt samen met de andere effectieve leden over de leef- en gedragsregels in de vereniging. De raad van beheer kan maar geldig beslissen ais de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of zijn vervanger en de secretaris.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en alle andere akten worden door de voorzitter en de algemene secretaris ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 10.

a) Belangrijkste taken van de beheerders :

De Voorzitter

Hij verzorgt de externe relaties. Hij bevordert de samenwerking in de vereniging teneinde een optimale

werking te bekomen. Hij ziet erop toe dat de beslissingen van de algemene vergaderingen in overeenstemming

zijn met de statuten en het huisreglement.

De Algemeen Secretaris :

Hij verricht het nodige administratieve werk ten einde de werking van de vereniging te verzekeren. Hij kan

zich laten bijstaan door een of meerdere sportsecretarissen, die de administratie van het sportgebeuren

behartigen. Hij archiveert de nodige documenten en houdt de ledenlijsten bij.

De Penningmeester :

Hij beheert de financiële middelen van de vereniging in overeenstemming met de goedgekeurde budgetten.

Hij rapporteert hierover regelmatig aan de andere beheerders. Hij meldt alle abnormale feiten dadelijk aan de

voorzitter. Hij stelt de begroting op.

b) De raad van beheer heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer en het bestuur van de vereniging.

Enkel de handelingen die krachtens de wet of deze statuten uitsluitend tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, zijn uit de competentie van de raad van beheer gesloten.

Hij kan ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is, alle akten en contracten afsluiten en verlijden, dadingen aangaan en overeenkomsten sluiten. Hij kan alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, ruilen, verkopen en hypothekeren. Hij kan leningen aangaan en huurovereenkomsten van om het welke duur afsluiten. Hij kan alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden. Hij kan afstand doen van alle rechten en alle machten verlenen aan de lasthebbers van zijn keuze, ongeacht of die lid zijn van de vzw. Hij kan de vereniging in rechte vertegenwoordigen als verweerder of als eiser, enz.

Hij kan ook alle sommen en waarden in ontvangst nemen en aanvaarden en alle geconsigneerde bedragen en waarden terugtrekken. Hij kan rekeningen openen bij financiële instellingen en daar vrij over beschikken, onder meer via de terugtrekking van gelden op eender welke wijze. De raad kan verder bankkluizen huren en alle door de vereniging verschuldigde sommen betalen. Hij kan verzaken aan alle contractuele of zakelijke rechten, evenals aan alle persoonlijke of zakelijke waarborgen. Daarnaast kan hij opheffing verlenen, voor of na betaling, van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen of andere beletselen. Hij kan alle vonnissen uitvoeren.

De raad van beheer, of zijn lasthebber, benoemt en ontslaat aile bedienden en leden van het personeel van de vereniging; hij bepaalt hun werkopdrachten en vergoedingen.

c) De raad van beheer treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en ais verweerder, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of van twee beheerders.

d) Behoudens bijzondere delegatie door de raad van beheer of door de algemene vergadering, worden alle akten, die de vereniging verbinden, ondertekend als volgt. De akten met betrekking tot verrichtingen die het bedrag bepaald door de reglementeringen voor de effectieve leden niet overschrijden : door één beheerder die ten overstaan van derden geen staving van zijn machten dient te geven. De akten met betrekking tot verrichtingen die dit bedrag wel overschrijden : door twee beheerders, samen handelend, die ten overstaan van derden geen staving van hun machten dienen te geven.

e) Door de beheerders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Zij oefenen hun mandaat gratis uit.

f) De penningmeester, en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de vrijgevig heden te aanvaarden, die aan de vereniging worden gedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan.

Art. 11. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter, die op zijn beurt kan vervangen worden door de algemeen secretaris of de penningmeester. Met afwezigheid wordt bedoeld "niet bereikbaar zijn binnen een redelijke termijn".

IV. Vergadering dagelijks bestuur

Art. 12. De vergadering dagelijks bestuur wordt gevormd door leden van de raad van beheer, de hoofdtrainer(s), de sportsecretaris(sen) en afgevaardigde(n). De hoofdtrainer(s) en de sportsecretaris(sen) moeten ten minste achttien jaar oud zijn. Zij stellen de nodige handelingen om de vereniging operationeel te houden. Behoren specifiek tot de bevoegdheid van het dagelijks bestuur.

1) de bepaling van het lidgeld voor het nieuwe werkingsjaar.

2) het opmaken en het wijzigen van het huishoudelijk reglement en van de reglementen voor de effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOr12.2

Het dagelijks bestuur komt in principe eenmaal per maand samen. Wanneer de voorzitter het nodig acht kunnen bijkomende vergaderingen belegd worden.

V. Algemene vergadering

Art. 13. De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door deze statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid :

1) het wijzigen van de statuten, waartoe de verplaatsing van de zetel van de vzw behoort

2) de benoeming en afzetting van de beheerders

3) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen

4) de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Art. 14. De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen.

De jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats in het eerste kwartaal.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen

bij beslissing van de raad van beheer of van het dagelijks bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de

effectieve leden.

ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter. Elk effectief lid wordt minstens twee

weken vôôr de vergadering persoonlijk uitgenodigd. De uitnodiging bevat de agenda.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van zevenentwintig juni

negentienhonderd eenentwintig, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda

vermeld zijn.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer.

Art. 15. Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Alle aanwezige effectieve leden hebben een gelijk stemrecht; ieder lid beschikt over één stem. Stemming bij volmacht is niet toegestaan.

Art. 16. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepalingen van de artikelen B en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig worden nageleefd.

Art. 17. Om geldig te beraadslagen en te besluiten over de hierna vermelde bevoegdheden, dienen minstens twee derde van de effectieve leden aanwezig te zijn op de algemene vergadering :

1) het wijzigen van de statuten, waartoe de verplaatsing van de zetel van de vzw behoort

2) de benoeming en afzetting van de beheerders

3) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen

4) de vrijwillige ontbinding van de vereniging

Bij onvoldoende aanwezigheid wordt door de voorzitter binnen de veertien dagen een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen met dezelfde dagorde. Deze algemene vergadering zal geldig kunnen beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 18. Alle beslissingen van de algemene vergadering worden bij tweederde meerderheid van de stemmen genomen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in deze statuten.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter, of van de beheerder die hem vervangt, de doorslag.

Art. 19. Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een beheerder.

Art. 20. De beslissingen van de algemene vergadering, in overeenstemming met de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend (zie artikel 13 punten 1 tot en met 4), worden aan alle leden kenbaar gemaakt middels het verslag van de vergadering.

VI. Rekeningen

Art. 21. Het boekhoudkundig jaar stemt overeen met het kalenderjaar.

Art. 22. De rekeningen worden beheerd door de penningmeester. De rekeningen moeten worden goedgekeurd door de algemene vergadering.

Art. 23. Bij ontbinding van de vzw, waartoe besloten moet worden door de algemene vergadering, stelt de algemene vergadering vier vereffenaars aan en zij bepaalt hun bevoegdheden. De naam, het beroep en het adres van deze vereffenaars worden gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

MOEI 2.2

Luik B - Vervolg

Nadat alle schulden zijn vereffend, wordt het eventuele batige saldo overgedragen aan een nieuw

opgerichte watersportvereniging of aan een andere watersportvereniging. Als een geschikte

watersportvereniging niet gevonden kan worden, mag dat saldo overgedragen worden aan de Vlaamse Zwemfederatie of aan een instelling van algemeen welzijn. In alle gevallen moet de algemene vergadering haar goedkeuring verlenen.

Deze beslissing wordt eveneens bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

VII. Algemene bepalingen

Art. 24. Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is vermeld, is de wetgeving van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig inzake verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Art. 25. De vereniging stelt zich neutraal op tegenover elke religie en elke vorm van politiek. Alle bestuurstaken zijn toegankelijk voor mannen en vrouwen.

Art. 26. De effectieve leden ontvangen geen loon of wedde voor hun bestuursfunctie. Er worden alleen vergoedingen gegeven ter dekking van de gemaakte kosten bij het uitvoeren van opdrachten met het oog op het verwezenlijken van de doelstellingen van de vereniging.

Art. 27. Het dagelijks bestuur bepaalt de dagelijkse leef- en gedragsregels voor de club. Die staan beschreven in het huisreglement. Dat huisreglement is bindend voor de effectieve leden, voor de aangesloten leden en voor de ereleden. Het wordt gepubliceerd op de website van de vzw. Elk lid kan, op eenvoudig verzoek, een kopie ervan op papier verkrijgen.

Art. 28. Het sportief seizoen loopt van september tot eind augustus.

Art. 29. Indien de voorzitter het nodig acht kan hij deskundigen uitnodigen op de algemene vergaderingen, op het dagelijks bestuur of op de vergaderingen van de raad van beheer.

Art. 30. Effectieve leden met méér dan negen jaar dienst in hun taak, krijgen, mits goedkeuring door de algemene vergadering, de titel van "erebestuurslid".

Art. 31. Klachten worden alleen beantwoord als zij neergelegd werden door een lid of door de wettelijke vertegenwoordiger van een minderjarig lid.

Aldus aangenomen, met eenparigheid van stemmen, op de algemene vergadering gehouden op 26 augustus 2011 in Oostende.

Benoeming van de Raad van Beheer :

De algemene vergadering van de vzw, bijeen op 26 augustus 2011, heeft de volgende beslissingen ' genomen:

" In overeenstemming met art. 7 van haar gewijzigde statuten worden volgende personen benoemd als beheerders in de raad van beheer :

Dhr. Luc Timmerman, ambtenaar, wonende te 8620 Nieuwpoort, Ramskapellestraat 102a .

Hij wordt benoemd tot voorzitter.

Mevr. Blauwet Anja, bediende, wonende te 8460 Oudenburg, Zandvoordestraat 98 bus 1.

Zij wordt benoemd tot penningmeester.

Mevr. inge Vanmaercke, bediende, wonende te 8400 Oostende, Warschaustraat 29 bus t.

Zij wordt benoemd tot secretaris.

Dhr Gregory Planckaert, leraar, wonende te 8400 Oostende, Vanderstichelenstraat 51.

Hij wordt benoemd tot ondervoorzitter.

* In overeenstemming met art. 10 worden de heer Luc Timmerman - ambtenaar, wonende te 8620 Nieuwpoort , Ramskapellestraat 102a en Inge Vanmaercke - bediende, wonende te 8400 Oostende , Warschaustraat 2911 gemandateerd en belast met het dagelijks bestuur, onder meer de geldige handtekening tegenover financiële instellingen en het ontvangen van aangetekende zendingen.

Gedaan te Oostende op 2 september 2011.

Luc Timmerman, voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

19/01/2011
ÿþMOO 2.2

ILS UT- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I_--' - -

Voc behot

aan

Belg' Staat:

Neaergelegd ter griffie van fin rechtbank van koophandel

Brugge - afdeling te Oostenae

~n O

llI II III 110 mAM~~IV~IY~Y

" 11009617*

Ondememingsnr : 0466.007.004 Benaming

(voluit) : Royal °stand Swimming Club vzw

(verkort) : ROSC

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Koninginnelaan 1 - 8400 Oostende

Onderwerp akte : Statutenwijziging

T`De wet" betekent in deze tekst : art. 8 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en door de Wet van 16 januari 2003.

"De vzw" betekent : de vereniging zonder winstoogmerk Royal Ostend Swimming Club, met identificatienummer 833999 en met ondernemingsnummer 466007004.

De statuten van de vzw werden aangenomen op 20 maart 2003 en verschenen in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 06 juni 2003.

Overeenkomstig de wet heeft de Algemene Vergadering van 16 december 2010 beslist de statuten van de vzw te vervangen door wat volgt :

(.Naam, zetel, doel en duur van de vereniging

Art. 1. De naam van de vereniging luidt " Royal Ostend Swimming Club vzw ".

Dit wordt afgekort als " ROSC" vzw .

De vereniging is ontstaan uit de feitelijke vereniging, gesticht in negentienhonderd tweeëntwintig.

De vereniging is aangesloten bij de V.Z.F./K.B.Z.B. met stamnummer 22.

Art. 2. De vereniging verhuist haar zetel van Koninginnelaan 1, naar Warschaustraat 29 bus 1, eveneens te Oostende.

De zetel kan overgebracht worden naar elke andere plaats van deze stad door een beslissing van de algemene vergadering.

Iedere zeteloverdracht moeten binnen de maand bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel de watersporten te beoefenen en te promoten, in het bijzonder het zwemmen en het waterpolo. Daarnaast wenst de club met zijn activiteiten zijn effectieve en aangesloten leden dichter bij elkaar te brengen en hen een gezonde en zinvolle tijdsbesteding aan te bieden.

De vzw kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde ontbonden worden door de algemene vergadering, die beraadslaagt zoals voor een wijziging van de statuten.

II.Leden en bijdragen

Art. 4. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden, aangesloten leden en ereleden. Enkel de

effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering en hebben er elk één stem.

Het minimum aantal effectieve leden is vastgesteld op drie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. Het dagelijks bestuur bepaalt het lidgeld.

Art. 6.

6.1. Aangesloten leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Wie een aangesloten lid wil worden, vraagt een lidkaart aan en betaalt het lidgeld. Het dagelijks bestuur beslist over deze aanvragen.

Aangesloten leden kunnen uitgesloten worden uit de vereniging als hun gedrag niet overeenstemt met het huisreglement, of als ze zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt. Deze beslissing behoort tot de bevoegdheid van het dagelijks bestuur. De beslissing tot uitsluiting wordt schriftelijk ter kennis van de betrokkene gebracht, maar hoeft niet uitdrukkelijk gemotiveerd te worden. Tegen die beslissing is geen beroep mogelijk.

Wie niet werd aangenomen of wie uitgesloten werd, kan ten vroegste een jaar na de datum van de beslissing tot weigering of uitsluiting opnieuw een aanvraag doen om aangesloten lid te worden.

Aangesloten leden of ereleden, die hun jaarlijkse bijdrage niet betalen voor het einde van de tweede maand van elk kalenderjaar, worden automatisch uitgesloten.

Het ontslagen, geschorste of uitgesloten lid kan geen enkele bijdrage of betaling terugvorderen, om welke reden dan ook.

Deze aansluitingsvoorwaarden en ontslagregeling zijn niet van toepassing op de aangesloten leden, die optreden als actieve trainer van de vzw.

6.2. Ereleden :

Personen, die op basis van hun prestaties of van hun maatschappelijke positie een positieve uitstraling kunnen verlenen aan de club, kunnen door de raad van beheer uitgenodigd warden om erelid te worden. Men wordt erelid na het betalen van een jaarlijks lidgeld, waarvan het dagelijks bestuur het bedrag bepaalt.

6.3. Effectieve leden :

Om lid te worden moet men

1. aangenomen worden door het dagelijks bestuur, dat zijn beslissing daaromtrent niet moet motiveren.

2. de verplichtingen op zich nemen, die voortvloeien uit deze statuten of uit de reglementen, die uitgaan van de algemene vergadering, van de raad van beheer of van het dagelijks bestuur, in overeenstemming met hun bevoegdheden.

Effectieve leden moeten ten minste achttien jaar oud zijn. Zij moeten in het bezit zijn van hun politieke en burgerlijke rechten. Het verlies van één van beide betekent automatisch het einde van het lidmaatschap van het betrokken lid.

Effectieve leden kunnen uittreden door hun ontslag schriftelijk mee te delen aan het dagelijks bestuur. Effectieve leden sluiten zichzelf eveneens uit van het lidmaatschap als zij hun jaarlijkse bijdrage niet betalen voor het einde van de derde maand van elk kalenderjaar.

Als een effectief lid een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoeglijkheid begaat, kan de raad van beheer dat lid schorsen tot aan de eerstvolgende algemene vergadering, die zich over zijn of haar eventuele uitsluiting uitspreekt. Tegen deze beslissing van de algemene vergadering, die niet met redenen omkleed moet worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de betrokkene gebracht.

Effectieve leden, die drie maal na elkaar afwezig zijn op een aangekondigde algemene vergadering, op een vergadering van het dagelijks bestuur of op een raad van beheer waarop zij verwacht worden, en die deze afwezigheid niet met geldige redenen kunnen verantwoorden, sluiten zichzelf automatisch uit als effectief lid. Dit ontslag wordt schriftelijk bevestigd door de raad van beheer.

Het ontslagen, geschorste of uitgesloten lid kan geen enkele bijdrage of betaling terugvorderen, om welke reden dan ook.

Aangesloten leden, die de taak van trainer uitoefenen, vallen eveneens onder deze aansluitings- en ontslagregeling.

III. Raad van beheer

Art. 7. De raad van beheer is minimaal samengesteld uit de voorzitter, de algemeen secretaris en de penningmeester. De algemene vergadering beslist over de benoeming en afzetting van de beheerders. Zij worden verkozen uit de effectieve leden of uit de aangesloten leden. Om tot voorzitter of ondervoorzitter verkozen te worden, dient men minstens twee jaar effectief lid zijn.

Art. 8. De duur van het mandaat van de beheerders is onbeperkt. Bij ontslag van één van de beheerders, wordt aan de algemene vergadering een kandidaat voorgesteld door de voorzitter of zijn plaatsvervanger. De kandidaten worden verkozen door de algemene vergadering uit de effectieve of aangesloten leden.

Art. 9. De raad van beheer bepaalt en waakt samen met de andere effectieve leden over de leef- en gedragsregels in de vereniging. De raad van beheer kan maar geldig beslissen als de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of zijn vervanger en de secretaris.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en alle andere akten worden door de voorzitter en de algemene secretaris ondertekend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 10.

a) Belangrijkste taken van de beheerders :

De Voorzitter :

Hij verzorgt de externe relaties. Hij bevordert de samenwerking in de vereniging teneinde een optimale

werking te bekomen. Hij ziet erop toe dat de beslissingen van de algemene vergaderingen in overeenstemming

zijn met de statuten en het huisreglement.

De Algemeen Secretaris :

Hij verricht het nodige administratieve werk ten einde de werking van de vereniging te verzekeren. Hij kan

zich laten bijstaan door een of meerdere sportsecretarissen, die de administratie van het sportgebeuren

behartigen. Hij archiveert de nodige documenten en houdt de ledenlijsten bij.

De Penningmeester :

Hij beheert de financiële middelen van de vereniging in overeenstemming met de goedgekeurde budgetten.

Hij rapporteert hierover regelmatig aan de andere beheerders. Hij meldt alle abnormale feiten dadelijk aan de

voorzitter. Hij stelt de begroting op.

b) De raad van beheer heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het beheer en het bestuur van de vereniging.

Enkel de handelingen die krachtens de wet of deze statuten uitsluitend tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, zijn uit de competentie van de raad van beheer gesloten.

Hij kan ondermeer, zonder dat deze opsomming beperkend is, alle akten en contracten afsluiten en verlijden, dadingen aangaan en overeenkomsten sluiten. Hij kan alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, ruilen, verkopen en hypothekeren. Hij kan leningen aangaan en huurovereenkomsten van om het welke duur afsluiten. Hij kan alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, Hij kan afstand doen van alle rechten en aile machten verlenen aan de lasthebbers van zijn keuze, ongeacht of die lid zijn van de vzw. Hij kan de vereniging in rechte vertegenwoordigen als verweerder of als eiser, enz.

Hij kan ook alle sommen en waarden in ontvangst nemen en aanvaarden en alle geconsigneerde bedragen en waarden terugtrekken. Hij kan rekeningen openen bij financiële instellingen en daar vrij over beschikken, onder meer via de terugtrekking van gelden op eender welke wijze. De raad kan verder bankkluizen huren en alle door de vereniging verschuldigde sommen betalen. Hij kan verzaken aan alle contractuele of zakelijke rechten, evenals aan alle persoonlijke of zakelijke waarborgen. Daarnaast kan hij opheffing verlenen, voor of na betaling, van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen of andere beletselen. Hij kan alle vonnissen uitvoeren.

De raad van beheer, of zijn lasthebber, benoemt en ontslaat alle bedienden en leden van het personeel van de vereniging; hij bepaalt hun werkopdrachten en vergoedingen.

c) De raad van beheer treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of van twee beheerders.

d) Behoudens bijzondere delegatie door de raad van beheer of door de algemene vergadering, worden alle akten, die de vereniging verbinden, ondertekend als volgt. De akten met betrekking tot verrichtingen die het bedrag bepaald door de reglementeringen voor de effectieve leden niet overschrijden : door één beheerder die ten overstaan van derden geen staving van zijn machten dient te geven. De akten met betrekking tot verrichtingen die dit bedrag wel overschrijden : door twee beheerders, samen handelend, die ten overstaan van derden geen staving van hun machten dienen te geven.

e) Door de beheerders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Zij oefenen hun mandaat gratis uit.

t) De penningmeester, en bij diens afwezigheid de voorzitter, is gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de vrijgevigheden te aanvaarden, die aan de vereniging worden gedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan.

Art. 11. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter, die op zijn beurt kan vervangen worden door de algemeen secretaris of de penningmeester. Met afwezigheid wordt bedoeld "niet bereikbaar zijn binnen een redelijke termijn".

IV. Vergadering dagelijks bestuur

Art. 12. De vergadering dagelijks bestuur wordt gevormd door leden van de raad van beheer, de hoofdtrainer(s), de sportsecretaris(sen) en afgevaardigde(n). De hoofdtrainer(s) en de sportsecretaris(sen) moeten ten minste achttien jaar oud zijn. Zij stellen de nodige handelingen om de vereniging operationeel te houden. Behoren specifiek tot de bevoegdheid van het dagelijks bestuur.

1) de bepaling van het lidgeld voor het nieuwe werkingsjaar.

2) het opmaken en het wijzigen van het huishoudelijk reglement en van de reglementen voor de effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Het dagelijks bestuur komt in principe eenmaal per maand samen. Wanneer de voorzitter het nodig acht kunnen bijkomende vergaderingen belegd worden.

V. Algemene vergadering

Art. 13. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of door deze statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid :

1) het wijzigen van de statuten, waartoe de verplaatsing van de zetel van de vzw behoort

2) de benoeming en afzetting van de beheerders

3) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen

4) de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Art. 14. De algemene vergadering moet minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen.

De jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats in het eerste kwartaal.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen

bij beslissing van de raad van beheer of van het dagelijks bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de

effectieve leden.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter. Elk effectief lid wordt minstens twee

weken vóôr de vergadering persoonlijk uitgenodigd. De uitnodiging bevat de agenda.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van zevenentwintig juni

negentienhonderd eenentwintig, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda

vermeld zijn.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer.

Art. 15. Ieder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Alle aanwezige effectieve leden hebben een gelijk stemrecht; ieder lid beschikt over één stem. Stemming bij volmacht is niet toegestaan.

Art. 16. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig worden nageleefd.

Art. 17. Om geldig te beraadslagen en te besluiten over de hierna vermelde bevoegdheden, dienen minstens twee derde van de effectieve leden aanwezig te zijn op de algemene vergadering :

1) het wijzigen van de statuten, waartoe de verplaatsing van de zetel van de vzw behoort

2) de benoeming en afzetting van de beheerders

3) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen

4) de vrijwillige ontbinding van de vereniging

Bij onvoldoende aanwezigheid wordt door de voorzitter binnen de veertien dagen een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen met dezelfde dagorde. Deze algemene vergadering zal geldig kunnen beraadslagen en beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden.

Art. 18. Alle beslissingen van de algemene vergadering worden bij tweederde meerderheid van de stemmen genomen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in deze statuten.

Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter, of van de beheerder die hem vervangt, de doorslag.

Art. 19. Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een beheerder.

Art. 20. De beslissingen van de algemene vergadering, in overeenstemming met de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend (zie artikel 13 punten 1 tot en met 4), worden aan alle leden kenbaar gemaakt middels het verslag van de vergadering.

VI. Rekeningen

Art. 21. Het boekhoudkundig jaar stemt overeen met het kalenderjaar.

Art. 22. De rekeningen worden beheerd door de penningmeester. De rekeningen moeten worden goedgekeurd door de algemene vergadering.

Art. 23. Bij ontbinding van de vzw, waartoe besloten moet worden door de algemene vergadering, stelt de algemene vergadering vier vereffenaars aan en zij bepaalt hun bevoegdheden. De naam, het beroep en het adres van deze vereffenaars worden gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Nadat aile schulden zijn vereffend, wordt het eventuele batige saldo overgedragen aan een nieuw

opgerichte watersportvereniging of aan een andere watersportvereniging. Als een geschikte

watersportvereniging niet gevonden kan worden, mag dat saldo overgedragen worden aan de Vlaamse Zwemfederatie of aan een instelling van algemeen welzijn. In alle gevallen moet de algemene vergadering haar goedkeuring verlenen.

Deze beslissing wordt eveneens bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

VII. Algemene bepalingen

Art. 24. Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is vermeld, is de wetgeving van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig inzake verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Art. 25. De vereniging stelt zich neutraal op tegenover elke religie en elke vorm van politiek. Alle bestuurstaken zijn toegankelijk voor mannen en vrouwen.

Art. 26. De effectieve leden ontvangen geen loon of wedde voor hun bestuursfunctie. Er worden alleen vergoedingen gegeven ter dekking van de gemaakte kosten bij het uitvoeren van opdrachten met het oog op het verwezenlijken van de doelstellingen van de vereniging.

Art. 27. Het dagelijks bestuur bepaalt de dagelijkse leef- en gedragsregels voor de club. Die staan beschreven in het huisreglement. Dat huisreglement is bindend voor de effectieve leden, voor de aangesloten leden en voor de ereleden. Het wordt gepubliceerd op de website van de vzw. Elk lid kan, op eenvoudig verzoek, een kopie ervan op papier verkrijgen.

Art. 28. Het sportief seizoen loopt van september tot eind augustus.

Art. 29. Indien de voorzitter het nodig acht kan hij deskundigen uitnodigen op de algemene vergaderingen, op het dagelijks bestuur of op de vergaderingen van de raad van beheer.

Art. 30. Effectieve leden met méér dan negen jaar dienst in hun taak, krijgen, mits goedkeuring door de algemene vergadering, de titel van "erebestuurslid".

Art. 31. Klachten worden alleen beantwoord als zij neergelegd werden door een lid of door de wettelijke vertegenwoordiger van een minderjarig lid.

Aldus aangenomen, met eenparigheid van stemmen, op de algemene vergadering gehouden op 16 december 2010 in Oostende.

Benoeming van de Raad van Beheer :

De algemene vergadering van de vzw, bijeen op 16 december 2010, heeft de volgende beslissingen genomen:

In overeenstemming met art. 7 van haar gewijzigde statuten worden volgende personen benoemd als beheerders in de raad van beheer :

Dhr. Luc Timmerman, ambtenaar, wonende te 8620 Nieuwpoort, Ramskapellestraat 102a .

Hij wordt benoemd tot voorzitter.

Dhr. Kris Hendryckx, bediende, wonende te 8400 Oostende, Kapittelstraat 21.

Hij wordt benoemd tot penningmeester.

Mevr. Inge Vanmaercke, bediende, wonende te 8400 Oostende, Warschaustraat 29.

Zij wordt benoemd tot secretaris.

Dhr Gregory Planckaert, leraar, wonende te 8400 Oostende, Vanderstichelenstraat 51.

Hij wordt benoemd tot ondervoorzitter.

In overeenstemming met art. 10 wordt de heer Luc Timmerman - ambtenaar, wonende te 8620 Nieuwpoort , Ramskapellestraat 102a - gemandateerd en belast met het dagelijks bestuur, onder meer de geldige handtekening tegenover financiële instellingen.

Gedaan te Oostende op 24 december 2010.

Luc Timmerman, voorzitter.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ROYAL OSTEND SWIMMING CLUB, AFGEKORT : ROSC

Adresse
WARSCHAUSTRAAT 29, BUS 1 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande