SANATORIUM ELISABETH

Divers


Dénomination : SANATORIUM ELISABETH
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 409.482.431

Publication

13/11/2014
ÿþna neerlegging van d

i





MaD 2.2

akte ter grittic

NEERGELEGD

k Griffie Rechtbank Koophandel

31 OKT 2014

Gent Afdeling Brugge

D~r heier

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Ondernemingsnr : 409.482.431

Benaming

(voluit) : Sanatorium Elisabeth

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Gentse Steenweg 132, 8340 Damme-Sijsele

Onderwerp akte : Gewijzigde statuten, samenstelling Raad van Bestuur

De Buitengewone Algemene Vergadering van de vzw Sanatorium Elisabeth, geldig bijeengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft tijdens haar bijeenkomst op 4 juni 2014, overeenkomstig artikel 9 van haar statuten, met eenparigheid van stemmen besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

GECOORDINEERDE STATUTEN VZW SANATORIUM ELISABETH

04.06.2014.

TITEL 1: NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1 -De vereniging zonder winstoogmerk heeft als benaming: "Sanatorium Elisabeth".

Artikel 2 -De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 8340 Damme-Sijsele, Gentse Steenweg 132, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Artikel 3 -De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, hulp en steun te verlenen bij de bestrijding van fysieke en psychische aandoeningen, en aan organisaties die de gezondheidszorg ondersteunen, zowel in het binnenland als in het buitenland.

De vereniging kan alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten die rechtstreeks of onrechtstreeks nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel.

Artikel 4 -De vereniging is van onbepaalde duur, Zij kan evenwel te allen tijde ontbonden worden, zoals bepaald in artikel 16 van deze statuten.

TITEL 2: DE LEDEN

Artikel 5 -De vereniging bestaat uit werkende, steunende en ereleden. Het aantal leden is onbeperkt. Het minimum wordt bepaald op 10. Alleen de werkende leden hebben stemrecht.

Nieuwe leden worden door de Raad van Bestuur benoemd, als zij de statuten van de vzw

aanvaarden, en moeten bij meerderheid van de stemmen door de Raad van Bestuur aangenamen worden.

Artikel 6 -De titel van steunend of erelid kan verleend warden aan personen die de sociale werking van de vereniging morele of materiële steun verlenen en hun diensten ten overstaan van de vzw hebben bewezen in het verleden. Deze leden worden door de Raad van Bestuur benoemd en afgesteld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7 -De leden zijn niet tot enige bijdrage verplicht, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen rechtop de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Artikel 8 -Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief drie maanden op voorhand geadresseerd aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het werkend lid dat door zijn geregelde afwezigheid op de Algemene Vergadering van gebrek aan

belangstelling voor de vereniging getuigt, kan door de Algemene Vergadering  eveneens beslissend niet twee derde meerderheid  uitgesloten worden.

TITEL 3: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9 -De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden van de vereniging. leder werkend [id beschikt over één stem, Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 10 -De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

1.de wijziging van de statuten.

2.de benoeming en de afzetting van bestuurders.

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening.

6.de ontbinding van de vereniging,

7.de uitsluiting van een lid.

8.de omzetting van de vereniging In een vennootschap met sociaal oogmerk.

9.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 11 -§ 1, Minstens in de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt een Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar.

§2. Een Algemene Vergadering kan gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de werkende leden van de vereniging.

§3. Elke oproeping tot een Algemene Vergadering dient schriftelijk te gebeuren, hetzij per brief, fax of mail, ten minste tien dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de Voorzitter van de Raad van Bestuur of van twee bestuurders. Alle werkende leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda,

§4, De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of bij diens afwezigheid de oudste van de aanwezige bestuurders. De Voorzitter of zijn vervanger zal de secretaris van de vergadering aanduiden.

§5. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur maar elk voorstel, ondertekend door twee van de werkende leden, wordt op de agenda gebracht. De Algemene Vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda, tenzij twee derden van de aanwezige leden en de Raad van Bestuur daartoe Instemmen.

~

MOD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

§6. In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband niet statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 122, 20 en 26 quater van de Wet van 27 juni 1921 in acht genomen worden. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter beslissend. De stemming is geheim, indien de helft van de aanwezigen erom verzoekt.

§7 Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de Voorzitter en de secretaris en door alle leden die het wensen. Het wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering.

De verslagen worden bijgehouden in een bijzonder register dat op de maat-

schappelijke zetel bewaard wordt en mogen daar door de belanghebbenden geraadpleegd worden. De verslagen worden naar alle leden verstuurd per brief of elektronisch, en worden ook door de secretaris bijgehouden,

Uittreksels uit deze verslagen worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders. Derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL iV: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12 -§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens negen bestuurders die werkend lid zijn van de vereniging. De bestuursleden worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar,

§2, De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men werkend lid zijn van de vereniging.

§4. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar, De mandaten kunnen onbeperkt vernieuwd worden voor een termijn van zes jaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of beëindiging van lidmaatschap, kan door de Algemene Vergadering in de vervanging van deze bestuurders worden voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang niet is voorzien in de vervanging van een bestuurder, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

§5. De bestuurders duiden onder elkaar een Voorzitter en een ondervoorzitter aan. Zij benoemen een secretaris en een penningmeester. De functies van secretaris en penningmeester mogen evenwel gecumuleerd worden.

Artikel 13-§1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beschikking voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort.

De Raad van Bestuur is aldus bevoegd voor alle roerende en onroerende

rechtshandelingen: verkopen, kopen en ruilingen, lenen en uitlenen, alle bankverrichtingen, hypotheek verlenen zelfs met beding van dadelijke uitwinning, hypotheek opheffen, verdragen, overeenkomsten en conflictregelingen, de aanvaarding van giften en legaten, kortom de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat al de agenten van de vereniging, bepaalt hun bevoegdheden, stelt hun bezoldiging en desgevallend hun borgtocht vast.

~

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

§2. De rechtsvorderingen, als eiser of als verweerder, worden namens de vereniging ingesteld of staande gehouden door de Raad van Bestuur op benaarstiging van de Voorzitter of van een bijzonder hiervoor aangewezen bestuurder.

§3. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, onder wie de Voorzitter of een daartoe door hem aangewezen bestuurder, zonder dat zij van enige bijzondere machtiging of beslissing moeten laten blijken.

§4. De Raad van Bestuur kan :

1.een raadgever benoemen en een bijzonder of beperkt mandaat verlenen aan personen, al dan niet lid van de Raad van Bestuur of van de vereniging.

2.bij gewone meerderheid het dagelijks bestuur alsook de (externe)

vertegenwoordigingsbevoegdheid m.b.t. het dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurders en deze dienovereenkomstig benoemen ais dagelijks bestuurder(s) in hoedanigheid van orgaan, overeenkomstig art. 13bis van de VZW-Wet van 27juni1921.

Het dagelijks bestuur betreft alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beschikking te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon betast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Wanneer slechts één dagelijks bestuurder wordt benoemd, wordt aan deze de bevoegdheid verleend om alleen namens de vereniging op te treden.

De opdracht van dagelijks bestuurder wordt aangegaan voor een vemieuwbare duur van

vier jaar en kan te allen tijde worden herroepen.

De opdracht van dagelijks bestuur is onbezoldigd.

3.bij gewone meerderheid een deel van zijn bestuursbevoegdheid delegeren aan één of meer bestuurders en deze dienovereenkomstig benoemen als persoon of personen gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, lid 4 VZW-Wet van 27 juni 1921.

De machtiging betreft nog nader door de Raad van Bestuur te specificeren handelingen.

Wanneer meerdere gemachtigden worden aangesteld, wordt aan dezen de bevoegdheid verleend om gezamenlijk handelend, met ten minste twee van hen, namens de vereniging op te treden.

Wanneer slecht één gemachtigde wordt aangesteld, wordt aan deze de bevoegdheid verleend om alleen namens de vereniging op te treden. De machtiging wordt verleend voor

een hernieuwbare duur van vier jaar en kan te allen tijde worden herroepen.

§5. De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 14 - §1. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk  per brief, fax of mail  ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§2. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de Raad van Bestuur moeten

s MOD 2.2

à.

R

goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde

P bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter, of van de bestuurder die hem vervangt, beslissend.

indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

i. Van elke bijeenkomst van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de Voorzitter en de secretaris en door aile leden die het wensen. Het wordt aan de bestuurders bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Uittreksels uit deze verslagen worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

Derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL V DIVERSE BEPALINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge Art. 15 - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Art. 16 - Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig art. 20 van de Wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens 1 of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig art. 19 en 22 van de Wet van 27 juni 1921.

Art. 17 - In geval van vrijwillige of gerechtelijke ontbinding geeft de Algemene Vergadering een bestemming aan het netto overblijvend maatschappelijk actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging werd gesticht.

Art. 18 - Voor hetgeen in deze statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de Wet van 27 juni 1921 op de vzvJs.

Aldus aangenomen op de buitengewone algemene vergadering dd. 4 juni 2014.

Opgemaakt in drie originelen waarvan 1 ter griffie van de rechtbank van Koophandel wordt neergelegd.

Moa 22

Luik B - vervolg

De Raad van Bestuur van de vzw Sanatorium Elisabeth is sinds de Algemene Vergadering van 4 juni 2014,

ingevolge:

- de benoeming tot bestuurder van mevr. Simonne Coens-Vemiest en dhr. André Verlinde op 17 juni 2005

- het ontslag als bestuurder van dhr. Robert Pannier op 12 juni 2007 en van dhr. Henry Van Caillte op 5 juni

2008

- de benoeming tot bestuurder van mevr. Anne-Françoise Desmet-Ryckbost en dhr. Paul De Buysscher op

6 mei 2008

- het overlijden van dhr. Gaston Chenet op 23 november 2010

- het ontslag als bestuurder van dhr. André de Buck van Overstraeten op 10 mei 2011

- de benoeming tot bestuurder van dhr, Guy van Pottelsberghe de la Potterie en van dhr. Johan Standaert

op 10 mei 2011

- het ontslag als bestuurder van dhr. Philippe van Pottelsberghe de la Potterie en van dhr. Raymond De

Clercq op 4 juni 2014

- de benoeming tot bestuurder van rnevr. Thérèse Arnoulct-Stones, mevr. Anne-Marie Cordonniier

Leenesonne, dhr Paul De Graeve en dhr. Thierry van Caloen op 4 juni 2014

als volgt samengesteld:

- Rotsart de Hertaing Jean, geboren op 18106/1935, wonende Brugsesteenweg 179, 9990 Maldegem, voorzitter

- Desmet-Ryckbost Anne-Françoise, geboren op 23/1111963, wonende Elisabethlaan 217, 8400 Oostende, ondervoorzitter

- van Pottelsberghe de la Potterie Guy, geboren op 29/07/1957, wonende Galgeveld 58, 8730 Beemem-Sint-Joris, penningmeester

- Standaert Johan, geboren op 18/09/1959, wonende Nachtegaallaan 15, 9991 Adegem, secretaris

Amould-Storms Thérèse, geboren op 28/04/1938, wonende Zwarteleertouwersstraat 39, 8000 Brugge

-Coens-Vemiest Simonne, geboren op 03/04/1938, wonende Dorpsstraat 170, 8340 Sijsele

-Cordonnier-Leenesonne Anne-Marie, geboren op 18/09/1959, wonende Dorpsstraat 106, 8340 Sijsele

-De Buysscher Paul, geboren op 08106/1950, wonende Bisschopsdreef 45, 8310 Brugge

-De Graeve Paul, geboren op 06/0711950, wonende Zwaanstraat 22, 8340 Sijsele

-van Caloen Thierry, geboren op 11103/1958, wonende Rolleweg 7, 8210 Loppem

-Verlinde André, geboren op 25/05/1945, wonende De Paallanden 8, 8310 Sint-Kruis (Brugge)

De heer Jean Rotsart de Hertaing, Voorzitter (get)

Hierbij neergelegd: gecoordineerde statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

9/oor-behouden aan het Belgisch` Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SANATORIUM ELISABETH

Adresse
Zetel : Gentse Steenweg 132, 8340 Damme-Sijsele

Code postal : 8340
Localité : DAMME
Commune : DAMME
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande