SCHOENEN CARLOS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SCHOENEN CARLOS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 432.900.805

Publication

01/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 07.06.2014, NGL 30.06.2014 14227-0468-013
28/01/2013
ÿþ4. Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

III

Vc beh< aai Bel! Staa

*13016317*

B

-3. 01. 2013

RE~fflg< kOOPI-LANDEL

_--

MONITEL

1$ ELGISCH S

r

NEERGEL.EGO

»._....,,r,.,~..... ,

Ondernemingsnr : 0432.900.805

Benaming

(voluit) : " SCHOENEN CARLOS "

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 8790 Waregem, Stormestraat 37 ,

(volledig adres)

Onderwerp akte : BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING  KAPITAAL IN EURO - WIJZIGING VORM AANDELEN -- STATUTENWIJZIGINGEN

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld door ELISABETH DESIMPEL, geassocieerd notaris, zaak-'voerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid `Nathalie Desimpel  Elisabeth Desimpel  Ronny Van Eeck-'hout, geassocieerde notarissen', met zetel te 8790 Waregem, Zuiderlaan 71, in datum van zevenentwintig december tweeduizend en twaalf, dat de vennoten van de naamloze vennootschap " SCHOENEN CARLOS ", waar-van de maatschappelijke zetel gevestigd is te 8790 Waregem, Stormestraat 37, met ondernemingsnummer BTW BE 0432.900.805  : Rechtspersonenregister Kortrijk, in buitengewone algemene vergadering bijeengekomen zijn en dat de vergadering met eenparigheid van stemmen, volgende besluiten heeft genomen:

EERSTE BESLUIT.

De algemene vergadering heeft vastgesteld dat de zetel van de vennootschap werd verplaatst naar het huidige adres blijkens beslissing genomen door de algemene vergadering gehouden op de zetel van de vennootschap op vijf februari tweeduizend en negen, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad; van één april daarna, onder nummer 20090401/0047646,

TWEEDE BESLUIT.

De algemene vergadering heeft beslist om het kapitaal van de vennootschap, in de statuten uitgedrukt in Belgische Frank, om te zetten in euro, hetzij driehonderd zesennegentig duizend zeshonderd negenentwintig euro drieënzestig cent (¬ 396.629,63).

DERDE BESLUIT,

De algemene vergadering heeft vastgesteld dat

1. bij schrijven van zestien december tweeduizend en elf, gericht aan de raad van bestuur van onderhavige', vennootschap, de aandeelhouders verzocht hebben hun aandelen aan toonder, in totaal drieduizend' negenhonderd achtentwintig (3.928), om te zetten in aandelen op naam, en dit in toepassing van artikel 462 van' het Wetboek van Vennootschappen;

2. de raad van bestuur van onderhavige vennootschap op drieëntwintig december tweeduizend en elf heeft beslist om in te gaan op het verzoek van de aandeelhouders om de aandelen aan toonder om te zetten in', aandelen op naam.

De vergadering heeft ondergetekende notaris verzocht een kopie van voormeld schrijven en van voormelde notulen te willen bewaren in zijn dossier.

De algemene vergadering heeft bevestigd en bekrachtigd dit alles en heeft beslist tot omzetting van haar aandelen aan toonder in aandelen op naam.

De aandelen zijn op naam. Zij zijn voorzien van een volgnummer.

In de zetel van de vennootschap wordt/werd een register van aandelen op naam gehouden. De titularisieigenaar van aandelen op naam kan inzage nemen van dit register.

De eigendom van de aandelen op naam wordt bewezen door de inschrijving in voormeld register, Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de titularissen/eigenaars van de aandelen op naam.

VIERDE BESLUIT.

De algemene vergadering heeft beslist de statuten aan te passen aan de genomen besluiten en beslist om de bestaande statuten te actualiserentherformuleren en te vervangen door nieuwe statuten aangepast aan (de nieuwe bepalingen van) het Wetboek van vennootschappen en aan de nieuwe wet 'Corporate Governance'.

De bestaande statuten worden geactualiseerd 1) door schrapping van alle overbdig geworden bepalingen en van alle verwijzingen naar de gecoördineerde wet op de handelsvennootschappen en 2) door herformulering van de statutaire bepalingen inzake het bestuur, de controle, de algemene vergadering en de ontbinding en

vereffening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B ^ Vervolg

De nieuwe statuten worden met unanimiteit artikelsgewijs goedgekeurd en luiden als volgt:

ARTIKEL 1.

De vennootschap is een naamloze vennooîschap,

De naam luidt : "SCHOENEN CARLOS".

ARTIKEL 2.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8790 Waregem, Stormestraat 37.

De zetel mag verplaatst worden binnen de grenzen van het Nederlandse taalgebied en het tweetalig gebied Brussel hoofdstad, bij enkele beslissing van de raad van bestuur, die over aile machten beschikt om deze wijziging van zetel bekend te maken in de bijlagen tot het Belgisch Staatsbiad.

De vennootschap mag ook, bij enkele beslissing van de raad van bestuur bestuurlijke zetels, exploitatiezetels, agentschappen en bijhuizen oprichten wanneer en waar zij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van aile wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan.

ARTIKEL 3.

De vennootschap heeft als doel :

De handel in schoenen, lederwaren en aanverwanten.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken voor eigen rekening of voor rekening van derden, op alle manieren en volgens de wijzen die haar het best geschikt blijken.

Zij mag namelijk, en zonder dat deze opsomming beperkend weze, alle commerciële, financiële, industriële, burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen die zich rechtstreeks of onrechtstreeks bij het; maatschappelijk doel aansluiten, of van aard zijn er de verwezenlijking van te bevorderen, en ondermeer, alle, roerende en onroerende goederen, handelsfondsen, vergunningen en fabrieksmerken aankopen, in huur nemen, verhuren, verkopen en ruilen; belangen nemen, bij middel van associatie, inbreng, onderschrijving, versmelting, deelneming, financiële tussenkomst of om het even welke andere wijzen, in alle vennootschappen of ondememingen waarvan het doel met het hare is verwant of erbij aansluit, of nog van aard is het doel van onderhavige vennootschap te bevorderen.

De algemene vergadering van de vennoten, beraadslagend en beslissend ais voor het wijzigen van de statuten, is gemachtigd het maatschappelijk doel uit te breiden en te verklaren.

Zij kan ook funkties van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

ARTIKEL 4.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Zij kan slechts door de wil van de aandeelhouders ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld, tenzij het netto-actief van de vennootschap gedaald is beneden een/vierde van het kapitaal. In dit laatste gevat kan de vergadering tot ontbinding besluiten als het voorstel terzake goedgekeurd wordt door een/vierde van de op die vergadering uitgebrachte stemmen.

ARTIKEL 5.

Het gehele kapitaal van de vennootschap bedraagt driehonderd zesennegentig duizend zeshonderd negenentwintig euro drieënzestig cent (¬ 396.629,63), en is volledig geplaatst.

Het is verdeeld in drieduizend negenhonderd achtentwintig (3.928) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/drieduizend negenhonderd achtentwintigste (1.3.928ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 12. SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen.

Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule - vermeld onder artikel '13 van deze statuten - krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

De bestuurder, waarvan de termijn van zijn mandaat is verstreken, blijft in functie tot zolang de algemene vergadering, om welke reden ook, niet in de vacature voorziet.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders, leden van de directieraad," of werknemers een vast vertegenwoordiger, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

~ ry

~ i 5 Vpor'

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



























Voor-`ietziouden Luik i3 - Vervolg

a .n het

Belgisch Staatsblad





Indien de vennootschap zelf tot bestuurder of zaakvoerder benoemd wordt in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Artikel 14, BESTUURSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

Overeenkomstig artikel 524 bis van het wetboek van vennootschappen, kan de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

De raad van bestuur is belast met het toezicht op dat comité.

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van een of meer sektoren van haar aktiviteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad aan één of meer bestuurders, direkteurs of

volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders, delegeren. F

De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen' eveneens specifieke bevoegdheden aan één of meer personen van hun keus toekennen.

Artikel 15. VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door:

- ofwel het afzonderlijk optreden van de voorzitter van de raad van bestuur;

- ofwel het gezamenlijk optreden van twee bestuurders. "

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden. Bovendien kan de venncctschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

ARTIKEL 16.

De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar ze zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de hun opgedragen taak en aansprakelijk voor bestuursfouten, overeenkomstig het gemeen recht en het Wetboek van Vennootschappen.

Tegenover de vennootschap en tegenover derden zijn de bestuurders verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en aansprakelijkheid voor de tekortkomingen die zij in hun bestuur begaan hebben, overeenkomstig de voorschriften van de artikelen 527, 528 en 530 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 19. DATUM.

De jaarvergadering der aandeelhouders zal ieder jaar verplichtend gehouden worden in de zetel van de venncotschap op de eerste zaterdag van de maand juni om tien uur.

Zo deze dag op een wettelijke feestdag valt, dan heeft de Vergadering de eerstvolgende werkdag plaats, op hetzelfde uur.

Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden telkens als de maatschappelijke belangen het vereisen. Zij moet worden bijeengeroepen wanneer dit aangevraagd wordt door aandeelhouders, die minstens één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen.

De buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in gelijk welke andere plaats in België vermeld in de uitnodigingsbrieven.

Artikel 21.

Ieder aandeelhouder heeft het recht zich op de algemene vergadering door een andere stemgerechtigde aandeelhouder te laten vertegenwoordigen.

De onbekwamen en de rechtspersonen mogen nochtans door hun wettelijke of statutaire vertegenwoordigers of organen worden vertegenwoordigd of bijgestaan, zelfs indien deze zelf geen aandeelhouders zijn.

Artikel 25. BOEKJAAR - MAATSCHAPPELIJKE BESCHEIDEN.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Op het einde van ieder boekjaar zal de raad van bestuur de inventaris, alsmede de jaarrekening opmaken, overeenkomstig artikel 92 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

In de gevallen door de wet vereist stelt de raad van bestuur bovendien een verslag op waarin zij rekenschap geeft van haar beleid; het bevat de punten die voorzien zijn in artikel 96 van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarvergadering beslist over de aanvaarding van de jaarrekening. Na aanvaarding van de jaarrekening spreekt zij, door bijzondere stemming, zich uit caver de te verlenen kwijting aan bestuurders en commissarissen. Artikel 27,

Vervroegde ontbinding kan mits inachtname van de wettelijke beschikkingen en de regels opgenomen in de statuten.

In geval van ontbinding van de vennootschap za[ de vereffening ervan geschieden door de [eden die op dat ogenblik van de raad van bestuur zullen deel uitmaken, tenzij de algemene vergadering verkiest te dien einde







"



































één of meerdere vereffenaars te benoemen wiens macht en bezoldiging zij zal vast stellen. Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken

Overeenkomstig het wetboek van vennootschappen zal de vereffenaar pas in functie treden na bevestiging door de rechtbank van koophandel van de benoeming van de vereffenaar door de algemene vergadering. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de datum van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft.

Artikel 28.

In aile gevallen van ontbinding wordt het maatschappelijk bezit, na afbetaling van alle maatschappelijke lasten, verdeeld onder alle aandelen, bij gelijke delen, gebeurlijk na voorafgaandelijke gelijkmaking van de aandelen, wat betreft hun afbetaling, en na terugbetaling van het kapitaal.

VIJFDE BESLUIT,

De vergadering heeft opdracht gegeven aan de raad van bestuur of aan de door zijn aangeduide gemachtigde, tot uitvoering van de genomen besluiten, tot vernietiging van de aandelen aan toonder, mocht dit nog niet zijn gebeurd, en tot vaststelling van deze uitvoering bij authentieke akte.

ZESDE BESLUIT.

De vergadering heeft kennis genomen van de gecoördineerde tekst van de statuten.

Na rondvraag heeft de vergadering beslist de gecoördineerde tekst van de statuten goed te keuren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Elisabeth Desimpel.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- uitgifte akte buitengewone algemene vergadering d.d. 27/12/2012.

- coördinatie van de statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

, ,behouden

~,...aan het

Belgisch

Staatsblad

27/08/2012
ÿþ Mai 2./

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Vc beha

aan

Belç Staat

Millig3111

MONfTEI

20-0 ELGISCH

R BELGE NÇET-3Ç3`=t. ;~r-1 D



3- 2012 Z 6. G7. 201Z

'TAATSSLAD REGrlffl~f ri,'s`<',í;'l~.r.A~~~DEL



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0432900805

Benaming

(voluit) : schoenen Carlos

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Storrnestraat 37, 8790 VlJaregem

Onderwerp akte : verlenging mandaat bestuurders.

Uit het verslag van de buitengewone Algemene Vergadering der aandeelhouders , gehouden op de zetel dd. 31/05/2012, blijken volgende beslissingen :

r wegens het beëindigen van het mandaat van de bestuurders met de jaarvergadering van 2012 (eerste zaterdag van juni) herbenoemt de Algemene vergadering van aandeelhouders met eenparigheid van stemmen tot bestuurders van de NV schoenen Carlos;

-DELAERE Ingrid, ingeschreven Stormestraat 37, 8790 Waregem.

-PRIEM Mathieu, ingeschreven Stationsstraat 152/bus 21, 8790 Waregem.

-DELAERE Carlos, ingeschreven Stormestraat 8211, bus 1, 8790 Waregem.

Hun mandaat zal een einde nemen met de jaarvergadering van 2018_

Uit de notulen van de Raad van bestuur dd. 31/05/12 blijkt dat DELAERE Ingrid herbenoemd wordt tot gedelegeerd bestuurder en tot Voorzitter van de Raad van bestuur.

(get.) DELAERE Ingrid

afgevaardigd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

28/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 02.06.2012, NGL 26.06.2012 12206-0356-013
01/07/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 04.06.2011, NGL 30.06.2011 11218-0049-013
02/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 06.06.2009, NGL 30.06.2009 09311-0395-013
01/04/2009 : KO114325
03/07/2008 : KO114325
02/07/2007 : KO114325
29/06/2006 : KO114325
29/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 06.06.2015, NGL 26.06.2015 15213-0330-013
16/09/2005 : KO114325
30/06/2005 : KO114325
05/07/2004 : KO114325
10/07/2003 : KO114325
04/04/2002 : KO114325
17/07/1999 : KO114325
22/04/1988 : KO114325
23/01/1988 : KO114325
28/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 04.06.2016, NGL 27.06.2016 16218-0394-013

Coordonnées
SCHOENEN CARLOS

Adresse
STORMESTRAAT 37 8790 WAREGEM

Code postal : 8790
Localité : WAREGEM
Commune : WAREGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande