SHAKETHAT

Association sans but lucratif


Dénomination : SHAKETHAT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.513.620

Publication

04/10/2011
ÿþ'<:o7 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD ter GRIFFIE der RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

°p: 2 1 SEP, 2011

Griffie De griffier,

0

*111A9~14*

Va beha aan Befr Staat

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr. 8 3 9

Benaming ~ 1 3 6 2 0

(voluit) : ShakeThat

(afgekort) Rechtsvorm : vzw

Zetel : Landvoogdlaan 26 - 8310 Sint-Kruis

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden:

1. Verbeeren Joris, Montpellier 21, 8310 Sint-Kruis

2. De Cuyper Sander, schepenbankstraat 7, 8310 St-Kruis

3. Vanwynsberghe Hans, Perkamantstraat 14, 9000 Gent

4. Mertens Nino, Koopvaardijlaan 2, 9000 Gent

5. Bondewel Gaby, Aaigemstraat 70, 9000 Gent

zijn overeengekomen op 01!08!2011, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk "ShakeThat" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

I. Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1: naam

De vzw draagt de naam "ShakeThat"

Artikel 2: zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Landvoogdlaan 26, 8310 Sint-Kruis gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Artikel 3: duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4: doet

De vzw heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.

Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst en cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Waals zowel als buitenlands, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling. Zo stelt zij zich eveneens tot doel circusvoorstellingen te creëren, uit te voeren, te produceren, te verspreiden en te exploiteren.

Ei - vervolg

Daartoe kan zij evenementen, optredens, workshops en activiteiten van allerlei aard organiseren en

mede-organiseren.

Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele

kunsten, dans en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee.

Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

II. Leden

Artikel 5:

De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtpersoon die door de raad van

bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing

' houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement.

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement.

Artikel 6: effectieve leden

Er zijn minstens drie effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet.

Artikel 7: toetreding

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 8: ontslag

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief of via bevestigde e-mail aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

Artikel 9: beëindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen.

Artikel 10: rechten

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ' dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

IIi De Algemene Vergadering

Artikel 11: samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich laten

vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen uitbrengen.

Artikel 12: bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

ulii B -vervolg 2.:

" wijzigen van de statuten

benoemen en ontslaan van bestuurders

benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

" kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

" goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

" ontbinden van de vereniging

uitsluiten van een lid

omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen

Artikel 13: vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en tenminste één maal per jaar

De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per gewone post of per e-mail.

De oproeping bevat de agendapunten. Na de kenbaarmaking van de dagorde kunnen punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige leden.

Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 115 van de effectieve leden. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de buitengewone Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd.

Artikel 14: quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

" leden.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering ' minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 15: notulen en verslagen

De notulen of verslagen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vereniging, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen of verslagen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen.

IV De Raad van Bestuur

Artikel 16: samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, al dan niet lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Artikel 17: voorwaarden

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 18: benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering voor 6 jaar. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. In tussentijd kan de Raad van Bestuur een bestuurder ad interim aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt, tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

+' Cd2

Voor- L!]la F3 - vervolg

behouden

aan het

Belgisch Artikel 19: vergaderingen, beraadslaging, beslissing

Staatsblad De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders

" aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen of verslagen opgesteld, ondertekend door de voorzitter of de secretaris van de desbetreffende vergadering en bewaard in een ter zetel van de vereniging gehouden register dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden.

Artikel 20: bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Alles wat in de wet of in de statuten niet is toegekend aan de algemene vergadering, ressorteert onder de bevoegdheid van de raad van bestuur. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

De Raad van Bestuur kan haar bevoegdheden verder delegeren.

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan zes jaar. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt betast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan én of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 21: vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht.

V. Begroting en rekeningen

Artikel 22:

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-wet en daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

VI. Huishoudelijk Reglement

Artikel 23:

Eventueel kan er een Huishoudelijk Reglement worden opgesteld.

De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging warden voorgelegd aan de volgende Algemene Vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto, : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

lui] E - vervolg

wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

AJ.U:7 a.:

^rY

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2011- Annexes du Moniteur belge

VII. Ontbinding en vereffening

Artikel 24:

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de

. opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het

vermogen van de vzw dat zal warden toegekend aan één of meerdere andere vereniging(en) zonder

winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de

ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het

. actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar loopt van 01/08/2011 tot 31 december 2012

EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en treffen eenparig de volgende besluiten:

a) wordt tot de functie van bestuurder benoemd:

- Dobbelaere Bram, Rue du Paradis 55, 7621 Lesdain, geboren op 20/11/1976 te Menen

- Verdegem wouter, Nekkersputstraat 47, 9000 Gent, geboren op 23/01/1976 te Kortrijk

- Moreaux Kasper, Mussenstraat 16, 9600 Ronse, geboren op 16/09/1980 te Ronse

Zij hebben onder elkaar aangesteld tot:

- voorzitter: Moreaux Kasper

- secretaris: Dobbelaere Bram

- penningmeester: Verdegem wouter

b) wordt tot functie van dagelijks bestuurder benoemd:

- Bondewel Gaby, Aaigemstraat 70, 9000 Gent, geboren op 07/05/1977 te Oostende

Opgemaakt in vijf exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Gent op 01108/2011.

Getekend:

Oprichter 1: Verbeeren Joris

Oprichter 2: De Cuyper Sander

Oprichter 3: Vanwynsberghe Hans

Oprichter 4: Mertens Nino

Oprichter 5: Bondewel Gaby

LJ " - - . _ ..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SHAKETHAT

Adresse
LANDVOOGDLAAN 26 8310 SINT-KRUIS

Code postal : 8310
Localité : Sint-Kruis
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande