SINT VINCENTIUS WEST-VLAANDEREN

Divers


Dénomination : SINT VINCENTIUS WEST-VLAANDEREN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 472.947.353

Publication

23/05/2014
ÿþI MOD 2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr 0472.947.353 Benaming

(voluit) Sint Vincentius West-Vlaanderen

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Bruggestraat 39 te 8970 POPERINGE

Onderwerp akte: ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDERS

Uit het verslag van de Algemene Vergadering, gehouden op 4/02/2014 op de maatschappelijke zetel, blijkt dat: r

Voorzitter Jean-Marie Robaeys een stapje wenst terug te zetten en het voorzitterschap voortaan ln duo wenst op te nemen met mevrouw Dominique van Merris, Mevrouw Dominique van Merris aanvaardt het bestuursmandaat.

Na het ontslag vanwege Geert Maes, de vroegere penningmeester, werd nog geen nieuwe penningmeester aangesteld. Mevrouw Hilde Declerck wil dit op zich nemen; zij aanvaardt het bestuursmandaat.

Dirk Van Buren, voorzitter van de conferentie van Tielt, werd gevraagd om lid te worden van de Raad van Bestuur en wil deze opdracht aanvaarden,

De Algemene Vergadering bekrachtigt unaniem deze wijzigingen in de Raad van Bestuur van vzw Sint-. Vincentius West-Vlaanderen.

Getekend,

Jean-Marie ROBAEYS Dirk VERSCHOORE

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

1111111101111 II lUi

*14106099*

bel

Sta UI

111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

05/01/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

II

*iiooaa3s"

Ondememingsnr : 0472.947.353 Benaming

(voluit) : SINT VINCENTIUS WEST-VLAANDEREN

iNeaergelegd ter griftie van rechtbank van koophandel Brugge  afdeling te Oostende

op 2 l DEC GriffieGe griffier

(verkort) : Vereniging zonder Winstoogmerk

Rechtsvorm: Elisabethlaan 293 te 8400 OOSTENDE

Zetel :

Onderwerp akte : Wijziging van de statutenNerplaatsing maatschappelijke zetel

Een Buitengewone Algemene Vergadering van de vzw heeft op 29 januari 2010 met algemeenheid van; stemmen besloten om de maatschappelijke zetel van de vereniging te verplaatsen van de Elisabethlaan 293 te: 8400 Oostende naar de Bruggestraat 39 te 8970 Poperinge.

De Buitengewone Algemene vergadering van 11 juni 2010 heeft met algemeenheid van stemmen beslist om overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, zoals gewijzigd bij de Wet van 2 mei 2002, bij de wet van 16 januari 2003, bij de programmawet van 22 december; 2003 en bij de programmawet van 27 december 2004, beslist de statuten van de vereniging zonder: winstoogmerk (hierna "vzw" genoemd) Sint-Vincentius West-Vlaanderen, zoals aangenomen op 1 augustus: 2000 en verschenen in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 28 september 2000, vervolgens aangevuld en gewijzigd door een beslissing d.d. 17 juni 2005, verschenen in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 5; i juli 2005, te wijzigen. De gecoördineerde statuten luiden voortaan als volgt:

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Sint-Vincentius West-Vlaanderen", vereniging zonder: winstoogmerk.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8970 Poperinge, Bruggestraat 39 en valt onder het gerechtelijk arrondissement leper. De Algemene Vergadering is bevoegd om het adres van de: zetel te wijzigen, binnen de grenzen van de Provincie West-Vlaanderen. De Raad van Bestuur dient in te staan: voor de nodige neerlegging van de adreswijziging bij de rechtbank van koophandel en publicatie in de bijlagen; van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel om in het bijzonder binnen West-Vlaanderen en met eerbiediging van: de beginselen die eigen zijn aan de christelijke levensbeschouwing, bij te dragen tot de bestrijding van de; armoede. Er zal hulp (morele, administratieve, materiële, financiële e.a.) worden verstrekt aan alle personen ongeacht geslacht, ras, huidskleur, godsdienst of filosofische overtuiging, waar een menswaardig bestaan in de verdrukking dreigt te komen. Ze zal zorgen voor de naleving van de Regel van de Sint-Vincentiusverenigingen in haar gebied met inachtneming van de algemene, financiële en caritatieve beleidslijnen die door de Nationale; Raad van de Sint-Vincentiusvereniging van België zijn opgesteld.

Om het hoger omschreven doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of; onrechtstreeks met haar maatschappelijk doel te maken hebben en/of de verwezenlijking van dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen. Zo kan zij in bijkomende orde handelsactiviteiten verrichten voor: zover deze in overeenstemming zijn met haar doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken en niet wordt verdeeld onder haar leden.

In de provincie zullen op diverse plaatsen conferenties, dit wil zeggen kleine werkgroepen, worden opgericht die zich ter plaatse zullen bezig houden met het bestrijden van de armoede. De nu reeds bestaande' : conferenties worden in de vzw opgenomen.

Zij mag roerende en onroerende goederen bezitten en verwerven. Onroerende goederen zijn slechts: toegelaten voor zover zij bijdragen en gebruikt worden om het gestelde doel te verwezenlijken.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

TITEL I1.  Leden

Artikel 5. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar het minimumaantal is drie. Hun aantal dient altijd. groter te zijn dan het aantal bestuurders. Zij worden opgeroepen op de Algemene Vergadering en hebben er stemrecht. De Algemene Vergadering beslist over hun aanvaarding, ontslag of uitsluiting.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoto)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOI] 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2011- Annexes du Moniteur belge

De effectieve leden van de Algemene Vergadering zijn:

1.De voorzitters van de conferenties en centra die aanvaard worden als plaatselijke en regionale afdelingen van vzw Sint-Vincentius West-Vlaanderen, voor zover deze bereid zijn om ook verantwoordelijkheid op te nemen voor de vereniging en de Algemene Vergadering te laten functioneren door op de bijeenkomsten aanwezig te zijn of zich rechtsgeldig te laten vertegenwoordigen.

2.Personen die een positieve bijdrage kunnen leveren tot de vereniging en daarom door de Algemene Vergadering aanvaard worden als effectief lid.

Waar verder in de statuten gesproken wordt van lid/leden zonder verdere aanduiding of het gaat om effectieve of toegetreden leden, worden bedoeld de effectieve leden.

Artikel 6. De toegetreden leden zijn de conferenties of centra die onder de vorm van een feitelijke vereniging, vzw of onder een ander juridisch statuut enkel een sociaal doel voorstaan dat volledig in de lijn ligt van de doelstellingen en geest van de Nationale Raad van de Sint-Vincentiusvereniging te Brussel. Zij worden aanvaard, geweigerd of uitgesloten door de Raad van Bestuur. De nieuw aanvaarde toegetreden leden worden voorgesteld aan de Algemene Vergadering. Zij werken volledig zelfstandig maar steeds onder toezicht van de vzw Sint-Vincentius West-Vlaanderen. Zij maken jaarlijks een balans en resultatenrekening op, waarvan één exemplaar wordt overgemaakt aan het provinciale secretariaat van vzw Sint-Vincentius West-Vlaanderen. Zij maken ook hun ledenlijst over aan de vzw, telkens binnen de maand dat hier verandering in wordt gebracht. Zij werken mee aan initiatieven waartoe zij door vzw Sint-Vincentius West-Vlaanderen uitdrukkelijk verzocht worden. Indien zij een feitelijke vereniging zijn, aanvaarden zij de statuten die door de Provinciale vzw of Nationale Raad ter beschikking gesteld worden.

Artikel 7. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd om lid te worden of om lid te blijven. Zij hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8. Ieder lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Hiertoe hoeft hij/zij enkel zijn/haar wil schriftelijk te laten kennen aan de Raad van Bestuur en het ontslag gaat onmiddellijk in.

Een lid kan niet worden uitgesloten tenzij door de Algemene Vergadering en dit mits een akkoord met twee derden meerderheid van de uitgebrachte stemmen en nadat het lid is gehoord of is opgeroepen om gehoord te worden en hierop niet is ingegaan.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtsopvolgers van overleden leden kunnen geen teruggave krijgen van gestorte bijdragen of inbrengen. Zij hebben geen recht op een deel van het patrimonium van de vereniging.

TITEL III.  Algemene Vergadering

Artikel 9. Het hoogste gezag wordt uitgeoefend door de Algemene Vergadering. Zij oefent de bevoegdheden uit die haat door de wet of onderhavige statuten uitdrukkelijk worden toegekend. Zij beslist over het beleid dat moet gevoerd worden.

Artikel 10. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen, behalve wanneer de wet het anders voorziet. Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit, doorslaggevend.

Artikel 11. Alle leden hebben recht om de Algemene Vergadering bij te wonen. Elk lid heeft een stem. Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Geen enkel lid mag meer dan twee lastgevers vertegenwoordigen.

Artikel 12. Alle leden van de vereniging moeten tot de Algemene Vergadering worden opgeroepen door de Raad van Bestuur en de dagorde moet bij de oproeping worden gevoegd. De oproeping gebeurt bij gewone brief of per elektronische mail met ontvangstbevestiging. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voor de vergadering aan elk lid bezorgd.

Elk voorstel dat ondertekend is door een twintigste deel van de leden voorkomend op de laatste jaarlijkse lijst van de leden moet op de agenda worden opgenomen.

Artikel 13. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of zo deze afwezig is door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid van beiden wordt de vergadering voorgezeten door het oudste lid van de aanwezige bestuurders.

Artikel 14. Ieder jaar wordt een Gewone Algemene Vergadering gehouden tijdens de maand april. Op deze Algemene Vergadering wordt de balans van het voorbije jaar en de begroting van het lopende jaar ter goedkeuring voorgelegd. Op deze vergadering kunnen ook gewone zaken beslist worden mist ze op de dagorde vermeld staan.

Artikel 15. Een Buitengewone Algemene Vergadering moet door de Raad van Bestuur worden samengeroepen in de gevallen voorzien in de statuten en ook wanneer een vijfde van de leden dit aanvraagt. Artikel 16. De Algemene Vergadering is exclusief bevoegd voor:

Ode statutenwijziging;

Obenoeming en afzetting van bestuurders;

Q'het geven van kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

Ogoedkeuring van begroting en rekeningen;

Dontbinding van de VZW;

Q'aanvaarding en uitsluiting van effectieve leden;

DDbenoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

Q'goedkeuring en/of wijziging van een Huishoudelijk Reglement; Domzetting van de VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk;

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Q'alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

De Algemene Vergadering beslist hier op de manier die wordt vereist door de Wet.

TITEL IV.  Raad van Bestuur

Artikel 17. De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur. Deze raad wordt gekozen door de Algemene Vergadering onder de leden van de vereniging.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of'. de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij bestuurt en vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Rechtsvorderingen zowel als eiser als verweerder worden ingesteld of gevoerd door de Raad van Bestuur. In alle buitengerechtelijke handelingen wordt de Raad van Bestuur vertegenwoordigd door twee bestuurders waaronder de voorzitter of de ondervoorzitter.

Artikel 18. De Raad van Bestuur bestaat uit minstens drie en maximum tien leden.

Artikel 19. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en eventueel een ondervoorzitter.

De Raad van Bestuur mag onder zijn leden een of meerdere bestuurders benoemen tot afgevaardigd bestuurder en hen belasten met het dagelijks bestuur.

Artikel 20. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen wanneer de helft van zijn leden aanwezig zijn. Een bestuurder mag zich laten vervangen door een andere bestuurder. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

Wanneer de Raad van Bestuur samenkomt, gebeurt dit onder het voorzitterschap van de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt deze taak waargenomen door de ondervoorzitter. Bij afwezigheid van beiden wordt de oudste bestuurder tot voorzitter aangesteld.

Artikel 21. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij ; staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend. Wanneer een ; bestuurder een tegenstrijdig belang heeft met het belang van de vereniging, zal hij dit melden en geen deel : nemen aan de beraadslaging over dat punt.

Artikel 22. Er is geen leeftijdsgrens voor de bestuurders en hun mandaat is meermaals hernieuwbaar. Elke mandaatperiode bedraagt zes jaar. Een bestuurder die ontslag neemt, blijft in functie totdat de Buitengewone Algemene Vergadering een nieuwe bestuurder aanduidt. Een overleden bestuurder wordt slechts vervangen nadat een nieuwe bestuurder is aangeduid door de Buitengewone Algemene Vergadering. Een aldus verkozen bestuurder doet eerst de termijn uit van degene die hij vervangt. Pas daarna begint zijn mandaat van zes jaar.

Artikel 23. De leden van de Raad van Bestuur zijn persoonlijk niet verantwoordelijk voor de daden gesteld in hoofde van hun mandaat. Hun mandaat wordt als college en gratis uitgeoefend.

Artikel 24. De Raad van Bestuur kan leden, die zich aan een zware overtreding van de statuten, de wet of van de normen van eer en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot de eerstvolgende Algemene Vergadering over dit punt een beslissing neemt.

TITEL V.  Boekjaar, rekeningen, begrotingen

Artikel 25. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar. Bij wijze van overgangsmaatregel

begint het eerste boekjaar op datum van de stichting en eindigt op 31 december 2001.

i Artikel 26. De Raad van Bestuur sluit de balans van het boekjaar af en maakt de begroting voor het daaropvolgend jaar op. Ze legt beiden ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

TITEL VI. -- Varia

Artikel 27. Neerlegging van stukken en publicaties dienen te gebeuren zoals door de wet bepaald.

Artikel 28. Giften en legaten mogen aanvaard worden, maar ze mogen niet bezwaard zijn door een of andere verplichting die de waarde van de gift of het legaai onder de helft van zijn waarde brengt.

De Raad van Bestuur zal er voor zorgen dat de vereniging steeds aan alle wettelijke verplichtingen voldoet zodanig dat ze in staat is schenkingen en legaten te aanvaarden (artikel 16 van de wet van 27 juni 1921).

Er is geen machtiging bij K.B. vereist voor het aanvaarden van giften zowel.van roerende goederen als van onroerende goederen waarvan de waarde niet hoger is dan ¬ 100.000. Bij handgift (afgifte van hand tot hand) en giften bij middel van een bankoverschrijving is er geen machtiging vereist, ongeacht het bedrag ervan.

Artikel 29. De beslissingen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur worden genoteerd in ; een verslag en ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze verslagen worden bewaard in een register ad hoc op de zetel van de vereniging waar alle leden kennis mogen van nemen.

Artikel 30. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt de bevoegdheid en de bestemming die aan het netto-actief wordt gegeven. De " beslissingen, de namen en het adres van de vereffenaars worden bekend gemaakt in de bijlagen van het

Belgisch staatsblad. "

Bij ontbinding van de vereniging zal het netto-actief worden overgemaakt aan de Nationale Raad van de Sint-Vincentiusverenigingen in België of bij gebreke daaraan aan een andere Sint-Vincentiusvereniging.

Artikel 31. Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is voorzien zal worden geregeld volgens de wetten betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

f

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijti én bij het Belgisch Staatsblad - 05%01/2011- Annexes du Moniteur belge

Dirk Verschoore

Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Neem en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SINT VINCENTIUS WEST-VLAANDEREN

Adresse
Zetel Bruggestraat 39 te 8970 POPERINGE

Code postal : 8970
Localité : POPERINGE
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande