SKYRA MUSIC

Association sans but lucratif


Dénomination : SKYRA MUSIC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.022.995

Publication

28/06/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*11096665"

iu

Neaergeieg" ei  rra rechtbank van kccriá-iF,n& `r

Brugge  afdel Q~~ te Uoati

np 9 6 JUN

Ondernemingsnr. : (9 O 37. 02-2. 55,5

Benaming vzw Skyra Music (voluit) :

(afgekort) : Skyra Music

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Aalscholverstraat 4, 8400 Oostende

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge Onderwerp akte : oprichtingsakte & statuten vzw Skyra Music

De ondergetekenden:

1. Jimmie Moliere, geboren op 5 oktober 1947 in Phoenix, Louisiana (USA) en woonachtig in de Aalscholverstraat 4, 8400 Oostende

2. Sabine Flavie Maria Rosselle, geboren op 29 juni 1964 in Roeselare en woonachtig in de Aalscholverstraat 4, 8400 Oostende

3. Franky Johan Bruneel, geboren op 18 augustus 1967 in Waregem en woonachtig in de Joseph Wautersstraat 25, 8200 Sint-Michiels (Brugge)

verklaren tijdens een eerste buitengewone algemene vergadering op datum van 8 juni 2010 en middels deze onderhandse akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna 'de vzw-wet' genoemd) en met de volgende statuten:

Artikel 1: naam

De vereniging draagt de naam 'vzw Skyra Music'. De vereniging behoudt zich het recht voor om in alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken welke van de vereniging uitgaan, de verkorte benaming 'Skyra Music' te gebruiken.

Artikel 2: maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Aalscholverstraat 4, 8400 Oostende. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brugge. Alle stukken welke de vzw-wet voorschrijft, worden neergelegd in het dossier, bijgehouden op de griffe van de rechtbank van koophandel van voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3: doel

De vereniging stelt zich tot doel: het promoten van het muziekgenre 'standaardjazz' en het bewaren en bekendmaken van het culturele erfgoed ervan. De vereniging tracht dit doel te bereiken door ondermeer:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n{er.; bevoegd de verenging. stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor- I ufl -

behouden - deze muziekstijl op diverse podia te vertolken

aan het - medewerking te verlenen bij het realiseren van diverse publicaties over deze muziekstijl

Belgisch - logistieke steun en raadgeving te verstrekken aan andere verenigingen en/of

Staatsblad organisaties welke het zelfde doel nastreven

- bilaterale samenwerkingsovereenkomsten te sluiten met andere verenigingen en/of

organisaties welke hetzelfde doel nastreven



De vereniging kan alle middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot het verwezenlijken van de doelstelling. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, huren, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging ook daden van koophandel stellen.

Artikel 4: duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 5: stichtende leden & bestuur

De drie stichtende leden maken tevens de raad van bestuur van de vereniging uit. Ze dragen volgende verantwoordelijkheden:

1 Jimmie Moliere is in de hoedanigheid van voorzitter verantwoordelijk voor de algemene coördinatie van alle activiteiten die ten behoeve van of namens de vereniging worden uitgevoerd, door haar leden of door derden die hiervoor door de vereniging gemachtigd zijn.

2. Sabine Rosselle is in de hoedanigheid van penningmeester verantwoordelijk voor het bijhouden van de boekhouding zoals voorzien in de vzw-wet, alsook voor het voorleggen van alle door de vzw-wet omschreven stukken aan officiële instanties en/of aan derden die hiertoe gemachtigd zijn.

3. Franky Bruneel is in de hoedanigheid van secretaris verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie en briefwisseling van en namens de vereniging, alsook voor het opstellen van de verslagen van algemene en buitengewone vergaderingen.

Artikel 6: lidmaatschap

Ais lid kan tot de vereniging toetreden: iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon die door minstens twee derden van de raad van bestuur wordt aanvaard, omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. Een beslissing over de toetreding tot of het ontslag uit de vereniging kan enkel worden genomen door minimum twee derden van de raad van bestuur en tijdens een algemene of buitengewone vergadering. Een afschrift van het verslag van deze vergadering, waarin een motivering omtrent toetreding of ontslag zal telkens aan betrokkene(n) worden bezorgd en geldt als officiële kennisgeving.

Artikel 7: wijzigingen in de raad van de bestuur

Twee derden van de raad van bestuur volstaan om een beslissing te nemen inzake een wijziging in de raad van bestuur. Deze beslissing kan enkel worden genomen tijdens een algemene of buitengewone algemene vergadering. Een afschrift van het verslag van deze vergadering, waarin een motivering omtrent toetreding tot of ontslag uit de raad van bestuur zal telkens aan betrokkene(n) worden bezorgd en geldt als officiële kennisgeving.

Op de laatste btz_ van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(c)nfen) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme sen aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor- "! ! 11,t -

behruden Artikel 8: ontslag

aan het

Belgisch Staatsblad

Elk lid van de raad van bestuur, alsook elk toegetreden lid, kan op eigen initiatief ontslag nemen uit de vereniging, mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Een toegetreden lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Een afschrift van het verslag van deze vergadering, met vermelding van de uitsluiting, zal aan betrokkene(n) worden bezorgd en geldt als officiële kennisgeving.

Het lidmaatschap van een lid van de raad van bestuur of van een toegetreden lid eindigt automatisch bij het overlijden van de natuurlijke persoon, of in geval van een rechtspersoon door de ontbinding, fusie, splitsing of faillissement ervan.

Artikel 9: de algemene vergadering en buitengewone algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging, zijnde de leden van de raad van bestuur en de toegetreden leden. Alle leden van de algemene vergadering hebben stemrecht, met een uitzondering voor wat betreft wijzigingen in de raad van bestuur. In deze materie hebben alleen de zetelende leden van de raad van bestuur stemrecht. Toegetreden leden hebben in deze materie enkel een adviserende functie.

Voor elke algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering zal de secretaris alle leden per e-mail uitnodigen, niet later dan twee weken voor datum van de vergadering. Elk lid kan zich bij afwezigheid door een ander lid laten vertegenwoordigen en zijn of haar stemrecht per schriftelijke volmacht aan die vertegenwoordig(st)er overdragen.

De voorzitter van de raad van bestuur zit de algemene vergadering voor. Bij afwezigheid wordt de vergadering voorgezeten door de bestuurder met op dat ogenblik de grootste anciënniteit.

Van elke algemene vergadering of buitengewone algemene vergadering zal de secretaris of desgevallend diens vertegenwoordig(st)er de verslagen en/of notulen beschikbaar stellen aan het adres van de maatschappelijke zetel, niet later dan twee weken na datum van de vergadering.

Derden die een belang doen blijken en dit kunnen staven, alsook alle leden van de vereniging,hebben het recht tot inzage van en/of het bekomen van een afschrift van de verslagen en/of notulen van de algemene vergaderingen en buitengewone algemene vergadering.

Artikel 10: vertegenwoordiging in en buiten rechte

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voor welbepaalde handelingen of aktes, kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet lid van de vereniging, die, desgevallend, gezamenlijk kunnen optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt nauwkeurig afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. De raad van bestuur kan dit mandaat ten allen tijde met onmiddellijke ingang intrekken. Ten aanzien van dergelijke mandatarissen is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de verenig:ra, stichting of he: organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

! u] - Ier=

Artikel 11: begrotingen & rekeningen

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De penningmeester bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich middels afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders.

De secretaris draagt er zorg voor dat de jaarrekening en alle andere in de vzw-wet voorziene stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Artikel 12: ontbinding en vereffening

Behoudens gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan enkel de raad van bestuur tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals in de vzw-wet is bepaald. In geval van vrijwillige ontbinding, benoemt de raad van bestuur (of desgevallend de rechtbank) één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering tijdens dewelke de raad van bestuur de vereniging ontbindt, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 13: slotbepaling

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wet die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, van toepassing. In het geval de vigerende wetgeving geen uitsluitsel biedt over zaken intern de vereniging, welke niet uitdrukkelijk in deze statuten zijn geregeld, heeft de voorzitter de eindverantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid.

overgangsbepaling:

Het eerste boekjaar loopt van de de dag van oprichting, 8 juni 2011, tot 31 december 2011.

Opgemaakt in zes exemplaren (waarvan drie voor de griffie van de rechtbank van koophandel en één voor elke bestuurder) en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de eerste buitengewone algemene vergadering, zijnde de stichtingsvergadering, gehouden te Oostende, Aalscholverstraat 4, op 8 juni 2011.

Franky Bruneel Sabine Rosselle Jimmie Moliere

secretaris penningmeester voorzitter

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(oin(en) bevoegd de verenging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SKYRA MUSIC

Adresse
AALSCHOLVERSTRAAT 4 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande