SLABBINCK RONY

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SLABBINCK RONY
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 425.369.744

Publication

21/03/2014
ÿþOndernemingsnr : 0425.369.744

Benaming (voluit) : SLABBINCK RONY

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA

Zetel : Brugsestraat 235

8240 Zedelgem

Onderwerp akte : BVBA: kapitaalswijziging

STATUTENWIJZIGING

Er blijkt uit een proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de?

BVBA "SLABBINCK RONY", met zetel te 8210 Zedelgem, Brugsestraat 235, gehouden voor Geassocieerd

" Notaris Virginie DAEMS te Zedelgem op 28 februari 2014, eerstdaags te registreren, dat met éénparig- held van stemmen de volgende beslissingen werden genomen:

EERSTE BESLUIT : BETAALBAARSTELLING DIVIDEND

In het kader van de overgangsmaatregel van artikel 537 W1B92, geïntroduceerd door de Programmawet van 28 juni 2013, heeft de bijzondere algemene vergadering van 28 november 2013 beslist om de belaste reserves van de vennootschap uit te keren in de vorm van een tussentijds dividend.

Deze overgangsmaatregel voorziet dat belaste reserves, die ten laatste door de algemene vergadering zijn goedgekeurd op 31.03.2013, uitgekeerd worden aan een verlaagd tarief van 10%

oktober 2014.

Art. 537, eerste lid WIB92 :

"In afwijking van de artikelen 171, 3° en 269, ,f 1, 1°, wordt het tarief van de personenbelasting,= respectievelijk de roerende voorheffing vastgesteld op 10 pct. voor de dividenden die overeenkomen met de vermindering van de belaste reserves zoals deze ten laatste op 31 maart 2013 goedgekeurd door de Algemene Vergadering op voorwaarde dat en in de mate dat minstens het; verkregen bedrag onmiddellijk wordt opgenomen in het kapitaal en dat deze opneming plaatsvindt ; tijdens het laatste belastbaar tijdperk dat afsluit voor 1 oktober 2014 ... "

Deze bijzondere algemene vergadering heeft besloten om de navermelde netto dividenden die'' betaalbaar zijn, onmiddellijk beschikbaar te stellen aan de vennoot, met de bedoeling dat de.. totaliteit van de netto dividenden zoals hierna vermeld onmiddellijk het voorwerp uitmaakt van een verhoging van het kapitaal van de vennootschap door middel van een inbreng in natura.

De voorzitter stelt dan ook onmiddellijk vast dat de dividenden op heden betaalbaar zijn, en verklaart dat hij als enige vennoot derhalve een dividendvordering bekomt op de vennootschap voor: een netto bedrag, hetzij na inhouding van de roerende voorheffing van 10% in toepassing van; artikel 537 W.I.B. 1992, van vierhonderd zevenenveertigduizend driehonderd euro (¬ 447.300,00). TWEEDE BESLUIT KENNISNEMING VERSLAGEN

Verslag bedrijfsrevisor

De vergadering neemt kennis van het door de wet vereiste verslag van de burgerlijke vennootschap; onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Ernst & Young; Lippens & Rabaey Audit, vertegenwoordigd door mevrouw Leen Defoer, met kantoor te 9000 Gent, Moutstraat 54, hiertoe aangesteld door de zaakvoerder, betreffende de hierna vernielde inbreng in: natura.

De besluiten van dit verslag luiden letterlijk als volgt:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie ;? na neerlegging ter griffie van de akte

Newgeleie br galba van de revhtbabik van koophandel

TU«

.> .} 0 !AÂRi 201

Griffie

Voor-behoudel aan het Belgisch 5taatsbla

roerende voorheffing, op voorwaarde dat deze onmiddellijk geïncorporeerd worden in het kapitaal'

en dat deze opneming ten laatste plaatsvindt tijdens het laatste belastbaar tijdperk dat afsluit voor V

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

'Besluiten f

,a

De inbreng in natura tot kapitaalverhoging ten bedrage van 447.300 EUR, bestaat uit de inbreng van een schuldvordering in rekening courant voor eenzelfde bedrag.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zin wij van oordeel dat:

" a) de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut: der Bedrerevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoorde* is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura

b) de beschaving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid

c) dat de voor de inbreng in natura door de parten weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit de creatie van £727 nieuwe aandelen tegen de intrinsieke waarde van 78,10 EUR per aandeel.

Wij willen er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Aldus opgesteld en beëindigd te Gent op 21 februari 2014

Ernst & Young, Ligpens & Rabaey Audit BV CVBA

Vertegenwoordigd door

(get.) Leen Defoer, Bedri fsrevisor

Verslag zaakvoerder

De vergadering neemt tevens kennis van het door de wet vereiste bijzonder verslag van de zaakvoerder opgemaakt op 20 februari 2014.

Neeriegclinq verslapen

Een exemplaar van beide voormelde verslagen zal samen met een uitgifte van onderhavig procesverbaal neergelegd worden op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

DERDE BESLUIT  KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN NATURA

Kapitaalverhoging

De vergadering beslist vervolgens een kapitaalverhoging door te voeren ten bedrage van honderd honderd eenenveertigduizend negenhonderd achtenzeventig euro (¬ 141.978,00) om het kapitaal te brengen van zestigduizend euro (¬ 60.000,00) op tweehonderd en eenduizend negenhonderd i achtenzeventig euro (¬ 201.978,00) door inbreng in natura, en het creëren van 5.72.7 nieuwe aandelen die dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen naast de vaststelling van een uitgiftepremie van driehonderd en vijfduizend driehonderd tweeëntwintig euro (¬ 305.322,00). De nieuwe aandelen zullen deelnemen in de winst pro rata temporis vanaf heden. Inbreng

De heer Rony Slabbinck, voornoemd, verklaart in de vennootschap een inbreng te doen van zijn dividendvordering voor een bedrag van vierhonderd zevenenveertigduizend driehonderd euro (¬ 447.300,00), bedrag dat voortkomt van het betaalbaar zijn van een tussentijds dividend waartoe is besloten in de bijzondere algemene vergadering van 2.8 november 2013, en vergoed door 5.727 nieuwe aandelen op naam zonder vermelding van waarde, met een intrinsieke waarde van 78,10' euro per aandeel, en die dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen, naast de vaststelling van een uitgiftepremie van driehonderd en vijfduizend driehonderd tweeëntwintig euro (¬ 305.322,00).

Ingevolge onderhavige inbreng worden de verkregen netto-bedragen  na afhouding van 10% roerende voorheffing in toepassing van artikel 537 W.I.B. 1992  van voorbeschreven dividenduitkering onmiddellijk in het kapitaal opgenomen.

Aanvaardin .

De hierboven beschreven inbreng, welke ter beschikking van de vennootschap is, wordt uitdrukkelijk aanvaard door de comparant en wordt geschat op vierhonderd zevenenveertigduizend driehonderd euro (¬ 447.300,00), overeenstemmend met een intrinsieke waarde van achtenzeventig euro tien cent (¬ 78,10) per aandeel.

Algemgne voorwaarden van de inbreng

De voormelde schuldvordering worden ingebracht in volle eigendom onder de gewone waarborg als naar recht en voor vrij, zuiver en onbelast van enig pand of beslag of welkdanig beletsel ook. Verklaring

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1



Voormelde inbrenger verklaren volledig op de hoogte te zijn van de huidige economische en financiële toestand van de vennootschap en gaat uitdrukkelijk akkoord met de verhoudingsgewijze verhoging van de fractie van hun aandelen.

VIERDE BESLUIT ; KAPITAALVERHOGING DOOR INCORPORATIE UITGIFTEPREMIE De vergadering beslist vervolgens om de voormelde uitgiftepremie ten bedrage van driehonderd en vijfduizend driehonderd tweeëntwintig euro (¬ 305.322,00) euro in het kapitaal op te nemen en het ingevolge voormeld besluit verhoogde kapitaal van tweehonderd en eenduizend negenhonderd achtenzeventig euro (¬ 201.978,00) te brengen op vijfhonderd en zevenduizend driehonderd euro (¬ 507.300,00) euro, verdeeld in achtduizend honderd zeven en twintig (8.127) aandelen op naam zonder vermelding van waarde.

VIJFDE BESLUIT  VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGING

De vergadering stelt vast dat de voorgaande kapitaalverhoging effectief verwezenlijkt is zodat het kapitaal van de vennootschap thans vijfhonderd en zevenduizend driehonderd euro (¬ 507.300,00) bedraagt, vertegenwoordigd door 8.127 aandelen op naam zonder vermelding van waarde.

ZESDE BESLUIT  WIJZIGING ARTIKEL 5 VAN DE STATUTEN

De vergadering besluit om artikel 5 van de statuten als volgt aan te passen teneinde dit in overeenstemming te brengen met voormelde besluiten :

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfhonderd en zevenduizend driehonderd euro (¬ 507.300, 00). Het is verdeeld in acht duizend honderd zeven en twintig (8.127) gelijke aandelen op naam zonder vermelding van waarde. De aandelen zijn genummerd van 1 tot 8.127.' ZEVENDE BESLUIT : GOEDKEURING VERSLAG DOELSUITBREIDING

De vergadering verklaart kennis te hebben van het verslag van het bestuursorgaan niet uiteenzetting van de omstandige rechtvaardiging van de voorgestelde wijziging aan het maatschappelijk doel en van de aangehechte balans.

Dit verslag van het bestuursorgaan zal samen met de staat van actief en passief per 30 november 2013 in het ondernemingsdossier worden neergelegd.

ACHTSTE BESLUIT : DOELSWIJZIGING.

De vergadering beslist het doel van de vennootschap uit te breiden met de activiteit opgenomen in het achtste agendapunt, zijnde:

Het roerend en onroerend patrimonium van de vennootschap te beheren in de ruimste zin van het woord, deze oordeelkundig uit te breiden, alle beschikbare middelen te beleggen of weder te beleggen, zowel In roerende als onroerende goederen, en binnen dit kader:

a) het aankopen en verkopen, huren en verhuren, bouwen, renoveren, opschikken, ultrusten en ombouwen van onroerende goederen;

b) zij mag onroerende goederen vervreemden met het oog op wederbelegging en opbrengst;

c) alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer van de eigen roerende en onroerende goederen.

NEGENDE BESLUIT  ZETELVERPLAATSING

De buitengewone algemene vergadering beslist de zetel van de vennootschap te verplaatsen naar Berkenhagestraat 5 te 8210 Zedelgem en de eerste zin van artikel 3 te vervangen door de tekst opgenomen in het negende agendapunt.

TIENDE BESLUIT - VOLMACHT

De vergadering geeft volmacht aan notarissen Paul Lommée en Virginie Daems te Zedelgem om over te gaan tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de gecoördineerde tekst der statuten, de voormelde verslagen en een uittreksel uit onderhavige akte.

GECOORDINEERDE STATUTEN NA DE STATUTENWIJZIGING VAN 28 FEBRUARI 2014

I.ANTECEDENTEN

De vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonen register onder nummer 0425.369.744, met B.T.W.-nummer BE0425.369.744.

Zij werd opgericht onder de vorm van een personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid met benaming' Accountantskantoor Henry' ingevolge akte verleden voor notaris Jacques Van Damme te Brugge (Sint-Andries) op 10 februari 1984, bij uittreksel gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 22 februari daarna onder nummer 1198-3.

Haar statuten werden gewijzigd waarbij onder meer huidige rechtsvorm werd aangenomen bij akte verleden voor zelfde notaris Jacques Van Damme op 29 september 1994, gepubliceerd alsvoren op 18 oktober daarna onder nummer 941018-334.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagenbl}bet Beigiseh-Steatsblad-- 21fA-3/2A-14 - Annexes du-Morriteur-belge

Voor.

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Voor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Vervolgens bij akte verleden voor notaris Paul Lommée te Zedelgem op 27 december 2012, "

waarbij onder meer huidige benaming werd aangenomen, gepubliceerd alsvoren op 11 januari

daarna onder nummer 13007632.

En laatst bij akte verleden voor notaris Virginie Daems te Zedelgem op 28 februari 2014, neer

te leggen ter publicatie.

II. STATUTEN

A. ALGEMEEN GELDENDE BEPALINGEN VOOR HET GEVAL DE VENNOOTSCHAP MEER DAN EEN VENNOOT TEL

A. NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL.

ARTIKEL 1. BENAMING

De vennootschap is opgericht als personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid met benaming Accountantskantoor Henry.

Zij werd naderhand omgevormd tot een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met de benaming Accountantskantoor A. Henry -- R. Slabbinck en Co.

Haar benaming luidt thans Slabbinck Rony'.

Deze benaming zal steeds worden voorafgegaan of onmiddellijk gevolgd door de woorden "Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid" of door de afkorting "BVBA".

ARTIKEL 2. DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 3. ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8210 Zedelgem, Berkenhagestraat 5.

De vennootschap zal overal, zowel in het buitenland ais in het binnenland, uitbatingszetels, bijhuizen, agentschappen, bewaarplaatsen en kantoren kunnen openen,

Bij eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan, gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad, mag de zetel naar om het even welke plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brusselse Gewest overgebracht worden,

ARTIKEL 4. DOEL

De vennootschap heeft tot doel, voor haar rekening of voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland, als raadgever op te treden in het domein van het handelsrecht, economisch en financieel recht, van het boekhoudrecht en van het fiscaal en sociaal recht.

Zij kan haar raadgevende functie in uitvoering brengen door de bevordering, studie, realisatie, toepassing, research en dienstbetoon inzake accountancy, de fiscaliteit en de sociale wetgeving in het algemeen, alsmede de organisatie en de studie van bedrijfseconomische, financiële en fiscale problemen.

Het roerend en onroerend patrimonium van de vennootschap te beheren in de ruimste zin van het woord, deze oordeelkundig uit te breiden, alle beschikbare middelen te beleggen of weder te beleggen, zowel in roerende als onroerende goederen, en binnen dit kader:

a) het aankopen en verkopen, huren en verhuren, bouwen, renoveren, opschikken, uitrusten en ombouwen van onroerende goederen;

b) zij mag onroerende goederen vervreemden met het oog op wederbelegging en opbrengst;

c) alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer van de eigen roerende en onroerende goederen.

Deze opsomming is aanhalend, doch niet beperkend, dit alles in de breedste zin genomen en niets uitgezonderd.

Zij neemt daarbij taken op zich die normaliter worden toevertrouwd aan accountants, auditor-revisoren en aan belastingconsulenten, met uitsluiting van deze activiteiten die niet in

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

vennootschapsvorm mogen worden uitgeoefend of die' voorbehouden zijn aan personen door de wet '. aangeduid.

Voor de verwezenlijking van haar doel zal de vennootschap alle roerende en onroerende goederen, materieel en inrichtingen mogen aankopen, huren, verhuren, bouwen, verkopen of ruilen, alsmede alle leningen toestaan en ontleningen aangaan.

Zij zal door middel van inbreng, versmelting, inschrijving of om het even welke andere wijze mogen deelnemen aan alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een soortgelijk doel nastreven en zij zal eveneens individuele cabinetten van accountant of belastingconsulenten mogen opslorpen.

In het algemeen zal de vennootschap aile handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, verband met haar maatschappelijk doel, of handelingen stellen die van aard zouden zijn de verwezenlijking van dat doel te vergemakkelijken.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

B. KAPITAAL EN AANDELEN

ARTIKEL 5. KAPITAAL

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfhonderd en zevenduizend driehonderd euro (¬ 507.300,00). Het is verdeeld in acht duizend honderd zeven en twintig (8.127) gelijke aandelen op naam zonder vermelding van waarde. De aandelen zijn genummerd van 1 tot 8.127.

ARTIKEL 6. ONDEELBAAR

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars, moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

ARTIKEL 7. OVERDRACHT ONDER LEVENDEN

Behoudens hetgeen hierna bepaald is in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden volgende regels:

a/ De aandelen van een vennoot mogen op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan met instemming van tenminste de helft van de vennoten die tenminste drie/vierden van de aandelen bezitten, andere dan deze waarvan de overdracht wordt voorgesteld.

Deze beperking is niet van toepassing bij overdracht van aandelen aan een medevennoot.

b/ De vennoot die een of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer, meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

c/ Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing.

ARTIKEL 8. OVERGANG VAN AANDELEN BIJ OVERLIJDEN

Behoudens hetgeen hierin bepaald is ingeval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels:

De aandelen van een vennoot mogen niet overgaan wegens overlijden, dan met instemming van aile vennoten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de porso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Vo or"

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen een maand na het overlijden van de vennoot aan de andere vennoot nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden alsook hun respektieve erfrechten opgeven.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen: deze waarde wordt vastgesteld zoals in artikel 9 van de statuten is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap hun aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

ARTIKEL 9. WAARDEBEPALING - BETALING

a) Waardebepaling.

Indien de overnemer(s) of de erfgenamen niet aanvaard worden door de vennoten zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door een neutraal deskundige, die, op verzoek van de partijen, zal worden aangewezen door hen, of bij gebreke aan akkoord, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. De deskundige zal rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Tegen de beslissing van de deskundige staat geen rechtsmiddel open. De kosten van de deskundige zijn lastens de koper.

b) betaling

De waarde der aldus overgedragen aandelen dient uitbetaald worden aan de overlatende vennoot of diens erfgenamen of rechtverkrijgende binnen de drie jaar, naar rato van elk jaar minstens één/derde, verhoogd met een intrest begroot op twee procent boven de wettelijke intrestvoet.

Zo de voorgestelde overnemer(s) of erfgenamen als vennoot kunnen aanvaard worden, mag de voorgestelde overdracht onmiddellijk gebeuren. De in deze gevallen verkregen aandelen kunnen niet overgedragen worden vooraleer de prijs ervan volledig is vereffend.

ARTIKEL 10

De erfgenamen, legatarissen, rechthebbenden en schuldeisers van een vennoot of zaakvoerder(s) mogen onder geen enkel voorwendsel de zegels doen leggen op de papieren en dokumenten van de vennootschap, verdeling of veiling van de maatschappelijke goederen eisen, bezwarende maatregelen treffen, inventarissen doen opmaken, noch zich met het bestuur van de vennootschap inlaten.

ARTIKEL 11. AANDELEN OP NAAM - REGISTER

De aandelen zijn steeds op naam. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin wordt

aangetekend:

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder(s) en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd.

ARTIKEL 12. KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD

Het wettelijk voorkeurrecht voor de vennoten is toepasselijk bij een kapitaalverhoging door inbreng in geld.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

Op do laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, komt het gezegd recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar, en pas bij niet-uitoefening door deze laatste aan de vruchtgebruiker.

Wanneer het bestuursorgaan kennis heeft van de splitsing van de eigendom van aandelen in blote eigendom en vruchtgebruik, zal het hen beiden in kennis stellen van de uitgifte en met de eventuele interesse van de vruchtgebruiker zal maar rekening gehouden worden in de mate dat de blote eigenaar geen gebruik maakt van zijn voorkeurrecht.

Het is de vruchtgebruiker wel toegelaten zijn interesse te doen blijken en dus zijn eventuele intekening afhankelijk te maken van een minimum aantal aandelen.

Behoudens andersluidende overeenkomst tussen de betrokkenen, bekomt de intekenaar, zowel de blote eigenaar als de vruchtgebruiker, de aandelen in voile eigendom.

Wanneer na het verstrijken van de termijn voor de uitoefening van het voorkeurrecht blijkt dat het recht van voorkeur niet integraal werd uitgeoefend, dan komt dit recht toe aan de vennoten, die wel van hun recht gebruik gemaakt hebben naar evenredigheid van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, tenzij onder de vennoten die geinteresseerd zijn in de uitoefening van het bijkomende voorkeurrecht éénstemmig een andere verhouding is overeengekomen.

Op de aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals hoger vermeld kan worden ingeschreven door personen aan wie overdracht en/of overgang van aandelen vrij is conform de statuten. Andere personen kunnen slechts op deze aandelen inschrijven, mits besluit genomen door tenminste de helft van de vennoten in het bezit van tenminste drie/vierden van het kapitaal."

áo ARTIKEL 13. KAPITAALSBESCHERMING

~. Bij vermindering van het netto-aktief tot minder dan de helft van het maatschappelijk

~ kapitaal moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van twee maand nadat het verlies is of had moeten vastgesteld zijn, om te beraden en te besluiten over ontbinding of over

~

andere op de agenda aangekondigde maatregelen.

~ De zaakvoerder(s) moet/moeten zijn/hun voorstellen verantwoorden in een bijzonder

~ verslag.

~

Onder "netto-aktief" moet worden verstaan: het geheel van het aktief zoals het blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-aktief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de

door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien.

ARTIKEL 14. STORTINGEN

De nog niet volgestorte aandelen moeten op de door het bestuursorgaan vastgestelde tijdstippen volgestort worden in functie van de behoeften van de vennootschap.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst.

De vennoot die laattijdig is met het voldoen van deze volstortingsverplichting, zal een intrest, gelijk aan de wettelijke intrest, verschuldigd zijn aan de vennootschap, te rekenen vanaf de inbaarheid tot de dag van de werkelijke betaling.

Na een tweede verwittiging per aangetekend schrijven, die ten vroegste één maand na de eerste verwittiging kan geschieden, en die gedurende een maand zonder resultaat is gebleven, kan het bestuursorgaan de vennoot vervallen verklaren van zijn rechten, onverminderd het recht van de vennootschap de niet voldane storting alsook eventuele schadevergoeding van de vennoot te vorderen. Het bestuursorgaan heeft eveneens de mogelijkheid om de betrokken aandelen op de meest aangepaste wijze te verkopen. Naast de prijs voor de verkoop van de aandelen zal het bestuursorgaan de nodige som ter volstorting vragen aan de koper.

De prijs voor de verkoop van de aandelen zal in de eerste plaats aangewend worden tot de vergoeding van de kosten van de verkoop, de verlopen intresten en de kosten van aanmaning. Het saldo wordt uitgekeerd aan de nalatige vennoot.

Op de laatste blz. van Luik B vermeldon : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Indien de vennootschap geen koper vindt, kan zij zelf overgaan tot inkoop overeenkomstig de ' wettelijke bepalingen terzake, mits de prijs gelijk is aan de uitgifteprijs van de betrokken aandelen, verminderd met het niet volgestorte gedeelte.

In geval van verkoop van de aandelen zullen deze onderworpen zijn aan de voorkoop- en goedkeuringsprocedure zoals hierna voorzien in de statuten.

Vo or-behouden aan het Belgisch Staatsblad

C. BESTUUR

ARTIKEL 15. ZAAKVOERDER

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerder(s), vennoten of niet, te benoemen door de algemene vergadering, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming of beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder / zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

Deze worden benoemd door de algemene vergadering voor de duur die zij bepaalt.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn handelen zij ieder met volheid van machten.

Als statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap is aangesteld : de heer Rony Slabbinck, wonende te 8210 Zedelgem, Berkenhagestraat 5.

ARTIKEL 16. SALARIS

De algemene vergadering mag aan de zaakvoerder(s) vaste of veranderlijke bezoldigingen of vergoedingen toekennen, op de algemene kosten te verhalen. De vaststelling van deze bezoldigingen of vergoedingen zal ieder jaar gebeuren ter gelegenheid van de jaarvergadering.

ARTIKEL 17. BESTUUR - BEPERKINGEN - VERTEGENWOORDIGING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De zaakvoerder(s) zijn/is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet tegengeworpen worden.

EXTERNE VERTEGENWOORDIGINGSMACHT.

De zaakvoerder(s) vertegenwoordigen/vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten

rechte. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dan treedt ieder individueel op.

ARTIKEL 18. BIJZONDERE VOLMACHTEN

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) ingeval van overdreven volmacht.

ARTIKEL 19. TEGENSTRIJDIG BELANG

Het lid van een college van zaakvoerders dat bij een verrichting een reeks verrichtingen of een te nemen beslissing, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met dat van de vennootschap, is gehouden de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen na te leven.

D. TOEZICHT





med 11.1

ARTIKEL 20. BENOEMING EN BEVOEGDHEID

De controle op de vennootschap wordt uitgeoefend door ten minste één commissaris, zo de wettelijke bepalingen de benoeming van een commissaris vereisen of wanneer de algemene vergadering tot deze benoeming besluit.

De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering van de vennoten voor een termijn van drie jaar. Zijn opdracht eindigt onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin zij vervalt. De bezoldiging van de commissaris(sen) wordt vastgesteld door de algemene vergadering, rekening houdend met de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Deze bezoldiging bestaat in een vast bedrag, dat bij de aanvang en voor de duur van hun opdracht wordt vastgesteld. Zij kan worden gewijzigd met instemming van partijen. Buiten die bezoldiging mogen de commissarissen geen enkel voordeel, in welke vorm ook, van de vennootschap ontvangen.

Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

E. ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 21. GEWONE, BIJZONDERE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeengeroepen worden op de laatste donderdag van de maand mei om 18.00 uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van statuten inhoudt.

Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De jaarvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen."

Ook schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening. De brief moet aangetekend aan de vennootschap worden gestuurd en moet ten laatste de dag vódr de vergadering op de zetel toekomen.

De vennoten kunnen ook eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

Daartoe zal/zullen de zaakvoerder(s) een rondschrijven versturen hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, en dit naar alle vennoten, zaakvoerders, commissarissen en obligatiehouders, met de vraag aan de vennoten om de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na het versturen van het rondschrijven op een correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of naar enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van aile vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

ARTIKEL 22. BEVOEGDHEID VAN DE GEWONE EN DE BIJZONDERE

ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering besluit onder meer over de goedkeuring van de jaarrekening en over de kwijting en toekenning of goedkeuring van bezoldigingen aan zaakvoerders en commissarissen.

Bovendien kunnen de gewone en bijzondere algemene vergadering alle beslissingen nemen die krachtens de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn toegewezen, met uitzondering van beslissingen die de statuten wijzigen.

Voor"

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

ARTIKEL 23. BEVOEGDHEID VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE

VERGADERING

De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten.

ARTIKEL 24. BDEENROEPING-VERPLICHTING

De zaakvoerder(s) en in voorkomend geval de commissarissen kunnen zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

De bestemmelingen kunnen weliswaar individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk instemmen om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien dagen voor de vergadering, met opgave van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel, zijnde onder meer e-mail, te ontvangen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan ' de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen die erom verzoeken.

Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De zaakvoerder(s) en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening, drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet evenwel geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Eventueel kan tot schriftelijke algemene vergadering overgegaan worden mits

- alle besluiten bij eenparigheid van stemmen genomen worden;

- het voorwerp van de besluiten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort, met uitsluiting van die besluiten welke bij authentieke akte moeten genomen worden.

Bij gebrek aan eenparigheid van stemmen over alle besluiten vervallen alle besluiten en dient tot algemene vergadering in de gebruikelijke vorm overgegaan te worden.

ARTIKEL 25. VERTEGENWOORDIGING VAN VENNOTEN

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde op voorwaarde dat deze zelf vennoot met stemrecht is.

Nochtans, zijn de minderjarigen en onder voogdij gestelden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke vertegenwoordigers zelfs indien deze vertegenwoordigers niet persoonlijk vennoot zijn.

ARTIKEL 26. BESLUITEN BUITEN DE AGENDA-AMENDEMENTEN

Behoudens indien alle vennoten aanwezig zijn en hiermee eenparig instemmen, kan de algemene vergadering niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of die daarin niet impliciet zijn vervat, onverminderd de mogelijkheid om de samenstelling van de vergadering en het verloop van de werkzaamheden te bepalen in overeenstemming met de wet en de statuten.

De zaakvoerder(s) en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

mod 1 i.i

ARTIKEL 27. BUREEL

Elke algemene vergadering wordt voorgezeten door de oudste in functie zijnde zaakvoerder

of, bij diens afwezigheid, door de persoon gekozen door de aanwezige vennoten.

De voorzitter stelt een secretaris aan die hij vrij kan kiezen ook buiten de vennoten.

De vergadering kiest, indien gewenst, één of meerdere stemopnemers. Deze personen

vormen het bureau.

ARTIKEL 28. STEMMEN

Ieder aandeel geeft recht op één stem behoudens de in de wet en/of in de statuten voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

ARTIKEL 29. BESLUITVORMING IN DE GEWONE EN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige

wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij

gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt

ondertekend door de leden van het bureel en door de vennoten die het vragen.

ARTIKEL 30. BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING - STATUTENWIJZIGING

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op een rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van

" het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan is een tweede bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het door de aanwezige vennoten vertegenwoordigde deel van het kapitaal behoudens bijzondere meerderheden door de wet gesteld.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen wanneer zij drie/vierden van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

F. INVENTARIS-JAARREKENING-RESERVE-WINSTVERDELING

ARTIKEL 31. BOEKJAAR - JAARREKENING

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 december en eindigt op 30 november van het daaropvolgend jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de zaakvoerder(s) de inventaris op alsmede de jaarrekening.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

De zaakvoerdersraad (of de zaakvoerder) stelt bovendien een jaarverslag op waarin zij hun bestuur verantwoorden, voorzover dit wettelijk verplicht is.

Dit jaarverslag behelst een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap en behandelt inzonderheid de informatie over de punten vermeld in het Wetboek van vennootschappen;

Voor zover door de wet verplicht legt/leggen de zaakvoerder(s) binnen de dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening door de algemene vergadering, de in het Wetboek van vennootschappen genoemde documenten neer bij de Nationale Bank van België.

ARTIKEL 32. BES i EMMING VAN DE WINST - RESERVE

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van do instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(on) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

mod 11.1

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet op de statuten niet mogen uitgekeerd worden, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van vennootschappen.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Over het saldo beslist de algemene vergadering.

G. ONTBINDING-VEREFFENING

ARTIKEL 33. BENOEMING VAN DE VEREFFENAARS/ BEVOEGDHEDEN

Ingeval van ontbinding van de vennootschap om welke reden ook, dient de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan te stellen, waarvan ze de bevoegdheden en de bezoldiging vaststelt. Bij gebreke aan dergelijke aanstelling, wordt/worden de in functie zijnde zaakvoerders) als vereffenaar(s) beschouwd.

De vereffenaar heeft de meest uitgebreide macht voorzien in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen. Hij mag de handelingen verrichten voorzien in artikel 187

" van het Wetboek van Vennootschappen, zonder dat hiervoor een voorafgaandelijke beslissing van de algemene vergadering nodig is.

Hij mag de hypotheekbewaarder ontslaan van de ambtshalve te nemen inschrijving, verzaken ' aan alle zakelijke rechten, voorrechten, hypotheken, rechtsvorderingen tot ontbinding, opheffing verlenen met of zonder betaling van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen, beslagen, elk verzet of andere belemmeringen.

De vereffenaar wordt ontslagen inventaris op te maken en mag zich houden aan de boeken van de vennootschap.

Hij mag onder zijn verantwoordelijkheid, voor bijzondere en bepaalde verrichtingen, een gedeelte van zijn machten overdragen aan één of meer lasthebbers voor de duur die hij vaststelt.

Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel tot bevestiging van hun benoeming is overgegaan.

De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

ARTIKEL 34. VERDELING

Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende opvraging van stortingen.

De verdeling van de activa onder de diverse schuldeisers zal steeds voorafgaandelijk goedgekeurd moeten worden door de rechtbank van koophandel.

B. BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT ARTIKEL 35. ALGEMENE BEPALING

Aile bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

ARTIKEL 36. OVERDRACHT VAN AANDELEN

Tot de overdracht onder levenden van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

ARTIKEL 37. OVERLIJDEN VAN DE ENIGE VENNOOT

Bij overlijden van de enige vennoot is artikel acht der statuten niet van toepassing.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Evenwel indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Wanneer effecten (aandelen en andere) In onverdeeldheid aan verscheidene personen toebehoren, kan de uitoefening van de daaraan verbonden rechten worden geschorst totdat een enkele persoon daartoe schriftelijk is aangewezen. Hij oefent ten aanzien van de vennootschap die rechten uit.

Hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige vennoot oefent de eraan verbonden rechten uit.

ARTIKEL 38. KAPITAALVERHOGING - VOORKEURRECHT

~ " Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

r'

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is het voorkeurrecht voorzien in deze statuten niet van toepassing.

ARTIKEL 39. ZAAKVOERDER

Indien geen zaakvoerder(s) benoemd worden/is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen tijde ontslagen worden door de enige vennoot tenzij hij benoemd is voor een bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Ingeval een derde tot zaakvoerder benoemd werd en deze bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, dan moet hij de vennoot daarvan op de hoogte brengen en mag de verrichting slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap worden gedaan.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst is, kan hij de beslissing of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

ARTIKEL 40. KONTROLE

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 20 van deze statuten.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen kontrole in de vennootschap.

ARTIKEL 41. ALGEMENE VERGADERING

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd, voor zover door de wet verplicht,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterendo notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Is er een externe zaakvoerder benoemd, dan neemt deze deel aan aile algemene vergaderingen, zelfs wanneer hij ze zelf niet heeft bijeengeroepen. Te dien einde is de enige vennoot verplicht de zaakvoerder met aangetekende brief op te roepen met opgaaf van de agenda.

ARTIKEL 42 KEUZE VAN WOONPLAATS

Alle vennoten, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun aile dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan respectievelijk betreffende de zaken van de vennootschap, de verantwoordelijkheid van hun bestuur en hun toezicht. Deze zaakvoerder kan er echter uitdrukkelijke en schriftelijk mee instemmen om zijn oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

ARTIKEL 43

De artikelen van de statuten die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen zijn worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van een statutaire bepaling. De bepalingen van deze statuten werden opgemaakt rekening houdend met de huidige tekst van het Wetboek van Vennootschappen.

Alle bepalingen die in deze statuten zijn opgenomen en die in strijd zouden blijken te zijn met het Wetboek van Vennootschappen en/of haar toekomstige wijzigingen moeten als onbestaande worden beschouwd, zonder evenwel aanleiding te kunnen geven tot nietigheid van de statuten. Eventuele bepalingen die in deze statuten zijn opgenomen en die enkel gebaseerd zijn op huidige tekst van het Wetboek van Vennootschappen en haar eventuele uitvoeringsbesluiten en die door latere wetswijzigingen zouden achterhaald zijn, worden geacht per definitie te zijn aangepast aan de op dat ogenblik van toepassing zijnde wettelijke bepalingen.

Latere wetswijzigingen met dwingend karakter zullen voorrang hebben op deze statuten en zonder dat hiervoor een statutenwijziging noodzakelijk is.

Voor beredeneerd uittreksel.

Op onzegel, bestemd voor het Belgisch Staatsblad

Getekend Geassocieerd Notaris Virginie DAEMS.

Tegelijk neergelegd:

- het afschrift der akte dd. 28 februari 2014;

- verslag van de zaakvoerder over de wijziging van het doel van de vennootschap;

- verslag van de bedrijfsrevisor;

- notulen van de bijzondere algemene vergadering;

- verslag van de zaakvoerder met betrekking tot de kapitaalverhoging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

VPar"

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

14/02/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 06.02.2013, NGL 08.02.2013 13032-0222-014
11/01/2013 : OOT000397
14/11/2011 : OOT000397
29/10/2010 : OOT000397
31/08/2009 : OOT000397
16/01/2009 : OOT000397
05/10/2007 : OOT000397
08/06/2015 : ME. - JAARREKENING 30.11.2014, GGK 28.05.2015, NGL 29.05.2015 15140-0037-013
04/09/2006 : OOT000397
29/03/2006 : BGT000397
08/08/2005 : BGT000397
12/01/2005 : BGT000397
14/08/2003 : BGT000397
20/05/2003 : BGT000397
18/09/2002 : BGT000397
08/02/2001 : BGT000397
09/03/1996 : BGT397
01/01/1995 : BGT397
20/03/1986 : BG59170

Coordonnées
SLABBINCK RONY

Adresse
BRUGSESTRAAT 235 8210 ZEDELGEM

Code postal : 8210
Localité : ZEDELGEM
Commune : ZEDELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande