SOCIALE ZIEKENFONDSWERKING WEST-FLANDRIA

Association sans but lucratif


Dénomination : SOCIALE ZIEKENFONDSWERKING WEST-FLANDRIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 434.439.937

Publication

23/06/2011
ÿþMpD 2.2

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



(vertou i '

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Graaf Gwijde van Namenstraat 7 - 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur - functieverdeling bestuurders - dagelijks bestuur

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 6 juni 2011, geldig bijeengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen; inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen als volgt:

Artikel 1: naam

De vereniging is als een vereniging zonder winstoogmerk opgericht onder de naam Sociale Ziekenfondswerking West-Flandria.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden " vereniging zonder winstoogmerk " of door de afkorting " VZIM' met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2: zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8500 Kortrijk, Graaf Gwijde van Namenstraat 7, gelegen in het gerechtelijk arrondissement van Kortrijk.

Artikel 3 : doel

De vereniging heeft tot doel:

-Het ontwikkelen, behartigen en verdedigen van de medico-sociale belangen van haar leden;

-Het oprichten, ontwikkelen en beheren van sociale werken;

-Het organiseren van verblijven in rust-, ontspannings- en kuurtehuizen of  centra;

-Het organiseren en bevorderen van sociaal toerisme en de vakantie van leden, evenals het organiseren en.

ontwikkelen van alle vormen van vrijetijdsbesteding;

-Het nemen en tot ontwikkeling brengen van sociale initiatieven.

De doelstellingen van de vereniging zijn voorbehouden aan de leden van het Vlaams & Neutraal.

Ziekenfonds

203, woonachtig in West-Vlaanderen.

*11093765"

Ondernemjngsnr : 0434.439.937

Benaming

(voluit) : Sociale Ziekenfondswerking West-Flandria

NEERGELEGD

1 Q. 06. 20t1

RECHTBANK KOe~`'f~DEi. iíOM'lZl~K

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de! verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomende commerciële en. winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen! tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 4 : duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de eerso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

B. LIDMAATSCHAP

Artikel 5 : Effectieve leden

5.1. Er moeten minstens drie effectieve leden zijn in de vereniging.

5.2.leder natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen als effectief lid op voorwaarde dat hijlzij lid is van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds 203 en hij/zij gedomicilieerd is in de provincie West-Vlaanderen.

Op deze laatste voorwaarde kan een uitzondering worden gemaakt, voor zover daardoor het aantal niet in West-Vlaanderen gedomicilieerde effectieve leden niet hoger dan twee wordt.

De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de voorzitter van de algemene vergadering.

De raad van bestuur zal, met inachtneming van deze voorwaarden, besluiten over de aanvaarding van de kandidaat. Op deze vergadering dienen minstens de meerderheid van de leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Het besluit wordt genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid.

5.3. Effectieve leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk en in deze statuten worden beschreven.

Ze betalen een lidmaatschapsbijdrage die desgevallend jaarlijks vastgelegd wordt door de raad van bestuur. Deze lidmaatschapsbijdrage zal niet hoger mogen zijn dan 25 euro.

Artikel 6 : toegetreden leden.

6.1. Elk natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

6.2. De raad van bestuur zal besluiten over de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op haar eerstvolgende vergadering. Het besluit wordt genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur kan discretionair en zonder motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

6.3. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten van de toegetreden leden worden omschreven. Ze hebben geen stemrecht.

De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen zonder instemming van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Ze betalen een lidmaatschapsbijdrage die desgevallend jaarlijks vastgelegd wordt door de raad van bestuur. Artikel 7 : uittreding  uitsluiting van de effectieve en toegetreden leden.

7.1. De effectieve leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, middels een aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur. Het ontslag zal een maand na dit schrijven ingaan.

De toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, middels een kennisgeving hiervan per fax of gewone brief gericht aan de raad van bestuur. Het ontslag zal een maand na dit schrijven ingaan.

Het lidmaatschap van een effectief lid neemt daarenboven een einde door overlijden en vanaf het ogenblik dat een effectief lid geen lid meer is van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds 203 of niet meer is gedomicilieerd in de provincie West-Vlaanderen, dit laatste onverminderd de uitzondering hierop vermeld in artikel 5.2., na goedkeuring door de raad van bestuur.

7.2. Het lidmaatschap van effectieve of toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de door de raad van bestuur bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen een maand na de aanmaning. Effectieve leden behouden gedurende deze opschorting het stemrecht op de algemene vergadering.

Effectieve leden en toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet hebben betaald, worden geacht ontslagnemend te zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1.3. Als een effectief lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan zijn lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of van minstens één vijfde van alle effectieve leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, genomen met een twee derden meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Het effectief lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht om gehoord te worden.

Toegetreden leden kunnen discretionair en zonder motivatie door een besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

7.4. Het uittreden of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen generlei aanspraken maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggaven van de gestorte bedragen vorderen.

C. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8 : samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

De toegetreden leden kunnen de algemene vergadering bijwonen, zonder dat zij daarbij voorafgaandelijk worden uitgenodigd. Zij mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de algemene vergadering richten.

Artikel 9 : bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend

worden:

1)de wijziging van statuten

2)de benoeming en afzetting van de bestuurders

3)desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

4)de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5)de goedkeuring van de begroting en van de rekening

6)de ontbinding van de vereniging

7)de uitsluiting van een effectief lid

8)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9)alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Artikel 10 : vergaderingen

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de eerste helft van het kalenderjaar.

Op ieder ogenblik kan een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een besluit van de raad van bestuur, welke hiertoe verplicht is op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Artikel 11: bijeenroeping  agenda

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur bij gewone brief die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder effectief lid wordt verstuurd.

De agenda wordt vermeld in de oproepingsbrief. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda geplaatst.

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer alle effectieve leden aanwezig zijn en zij met eenparigheid instemmen met de uitbreiding van de agenda.

Artikel 12 : vertegenwoordiging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MM2,2

De effectieve leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een effectief lid moet zijn van de vereniging. Ieder effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Artikel 13 : bureau

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 14 : stemrecht en besluitvorming

In de algemene vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. Elk effectief lid heeft één stem.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in de statuten.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Artikel 15 : statutenwijziging

Het wijzigen van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee derden van de effectieve leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Het besluit wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Enkel wanneer de staturenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Iedere wijziging van de statuten moet worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Artikel 16 : notulen

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door twee bestuurders. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle effectieve leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle effectieve leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur.

D. HET BESTUUR EN DE VERTEGENWOORDIGING

Artikel 17 : samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie personen die effectieve leden zijn van de vereniging.

Als slechts drie personen effectief lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging.

Artikel 18 : benoeming en ontslag van bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar en zijn herverkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders worden slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering. leder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Ingeval de voorzitter van de raad van bestuur zelf ontslag neemt, dient hij dit schriftelijk ter kennis te brengen aan de andere leden van de raad van bestuur. Indien door een ontslag het aantal bestuurders onder het wettelijke minimum is gedaald, is de bestuurder verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Ieder benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder moet worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 19 : bezoldiging

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zijn maken in het kader van de uitoefening van hun bestuurdersmandaat worden vergoed, mits besluit van de raad van bestuur.

Artikel 20 : bureau

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, penningmeester en een secretaris.

Ingeval een voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders.

De raad van bestuur kan te allen tijde de functies herroepen. Een bestuurder kan uit diens functie vrijwillig ontslag indienen door schriftelijke bekendmaking aan de raad van bestuur.

Artikel 21 : vergadering

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook binnen de veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van de helft van de bestuurders. De uitnodigingen gaan uit van de voorzitter of diens plaatsvervanger, vermelden de agenda en worden verstuurd per gewone brief minstens acht dagen op voorhand.

De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of in elke andere praats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

De raad van bestuur kan slechts geldig besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Is deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt binnen de vijftien dagen een nieuwe vergadering belegd met dezelfde agenda, die geldig kan beraadslagen en besluiten met de meerderheid hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Een bestuurder kan zich op de bijeenkomsten van de raad van bestuur laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, mits verlening van een schriftelijke volmacht. Een bestuurder kan hierbij slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag.

Artikel 22 tegenstrijdig belang

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een besluit of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de raad van bestuur een besluit neemt. De betrokken bestuurder moet de commissaris, indien deze is aangesteld, tevens op de hoogte brengen.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang mag aan de beraadslaging en stemming over dit besluit of deze verrichting deelnemen.

Zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in de notulen van de raad van bestuur. Deze omschrijft de aard van het besluit of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechtelijke gevolgen ervan.

Deze procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke besluiten of verrichtingen die plaats hebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheid die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 23 : bevoegdheden

De raad van bestuur is bevoegd om alle rechtshandelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doe! van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal overleg, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 24 : vertegenwoordiging

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college en de bevoegdheid van de dagelijks bestuurders, is de vereniging te allen tijde geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, gezamenlijk optredend.

De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur;

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De gemachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Artikel 25 : dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging met betrekking tot dat dagelijks bestuur opdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het 'dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder beland, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal cverleg.

De dagelijkse bestuurders kunnen elk afzonderlijk de vereniging vertegenwoordigen voor de handelingen van het dagelijks bestuur.

Artikel 26 : aansprakelijkheid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Mao 22

De bestuurder en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 27 : notulen

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die worden opgetekend in een speciaal register, dat bewaard wordt op de zetel van de vereniging. De verslagen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris, na goedkeuring door de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur.

E.DE BOEKHOUDING

Artikel 28 : boekjaar inventaris  jaarrekening  begroting

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de invèntaris en de jaarrekening opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De inventaris en de jaarrekening en de begroting worden minstens acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzagen kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen, jaarrekeningen en begroting gesteund zijn.

Artikel 29 : bestemming van het batig saldo

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 30 : neerlegging van de jaarrekening

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in de wetgeving. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in de wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

F.ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 31 : ontbinding

De algemene vergadering zal worden bijeengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van de effectieve leden.

De beraadslaging en het besluit over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid die betrekking hebben op een doelwijziging.

Vanaf het besluit tot ontbinding vermeldt de vereniging in alle uitgaande akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken, naast haar naam, het feit dat zij " VZW in vereffening " is.

In geval van vrijwillige ontbinding wordt door de algemene vergadering, en bij gebrek daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid en vergoeding bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 32 : bestemming van het vermogen

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden overeenkomstig een besluit van de algemene vergadering of van de vereffenaar(s) naar een vereniging, stichting of instituut met medische, paramedische of culturele werking, met zetel en werking in het Nederlandse taalgebied. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering of de vereffenaar(s) een keuze maken, of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering of de vereffenaar(s) de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doen van onderhavige vereniging.

G.GEMEEN RECHT

Artikel 33 : gemeen recht

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

De algemene vergadering heeft kennis genomen van het overlijden van de volgende bestuurders :

Van Nieuwenhove Koen, Stuivenberglaan 156, 2800 Mechelen geboren op 23/02/1944, te Mechelen, overleden op 07/11/2006

De Schaepmeester Joseph, Burgemeester Nolfstraat 25, 8500 Kortrijk, geboren op 11/04/1926, te Oudenaarde, overleden op 07/04/2010

De algemene vergadering heeft op 31 mei 2010 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Vanlangendonck Emiel, Emiel Vestinglaan 53, 2860 Sint-Katetijne-Waver, geboren op 31/05/2010, le Leuven

De algemene vergadering heeft op 6 juni 2011 tot nieuwe bestuurder benoemd: Suykens Andre, Moerplas 58, 2870 Puurs, geboren op 08/06/1944, te Willebroek

De algemene vergadering heeft op 6 juni 2011 tot bestuurders herbenoemd voor een periode van zes jaar:

Bogaerts Wilfried, Firmin Deprezlaan 14, 8500 Kortrijk, geboren op 15/10/1937, te Zottegem

Constandt Jurgen, Frans Halvest 22, 2800 Mechelen, geboren op 28/03/1967, te Kolwezi (Congo)

Deconinck Walter, Loncinstraat 15, 8500 Kortrijk, geboren op 22/05/1937, te Moeskroen

Devos Frans, Kezelberg 19, 8560 Moorsele, geboren op 07/01/1935, te Ardooie

Duprez Lieven, Bellegemstraat 33, 8510 Bellegem, geboren op 19/06/1931, te Bellegem

D'Hondt Paul, Oude Provenstraat 18, 8978 Watou, geboren op 2011011942, te Jabbeke

Piepers Jozef, Beukenlaan 41, 8520 Kuume, geboren op 28/02/1945, te Kuume

Vanbiervliet Johan, Gravin Beatrijstaan 33, 8500 Kortrijk, geboren op 18/08/1954, te Kortrijk

Vandenbulcke Herman, Dorpsplein 10, 8434 Westende, geboren op 19/03/1938, te Kortrijk

Van den Kerckhove Guido, Ter Walle 12, 9880 Aalter, geboren op 06/0411939, te Aalter

Van de Sijpe Dirk, Kezelberg 23, 8560 Moorsele, geboren op 03/05/1968, te Menen

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Bogaerts Wilfried, Firmin Deprezlaan 14, 8500 Kortrijk, geboren op 15/10/1937, te Zottegem Constandt Jurgen, Frans Halvest 22, 2800 Mechelen, geboren op 28/0311967, te Kolwezi (Congo)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Deconinck Walter, Loncinstraat 15, 8500 Kortrijk, geboren op 22/05/1937, te Moeskroen Devos Frans, Kezelberg 19, 8560 Moorsele, geboren op 07/01/1935, te Ardooie Duprez Lieven, Bellegemstraat 33, 8510 Bellegem, geboren op 19/06/1931, te Bellegem D'Hondt Paul, Oude Provenstraat 18, 8978 Watou, geboren op 20/1011942, te Jabbeke Piepers Jozef, Beukenlaan 41, 8520 Kuume, geboren op 28/02/1945, te Kuume Suykens Andre, Moerplas 58, 2870 Puurs, geboren op 08/06/1944, te Willebroek Vanbiervliet Johan, Gravin Beatrijslaan 33, 8500 Kortrijk, geboren op 18/08/1954, te Kortrijk Vandenbulcke Herman, Dorpsplein 10, 8434 Westende, geboren op 19/0311938, te Kortrijk Van den Kerckhove Guido, Ter Walle 12, 9880 Aalter, geboren op 06/04/1939, te Aalter Van de Sijpe Dirk, Kezelberg 23, 8560 Moorsele, geboren op 03/05/1968, te Menen

De raad van bestuur is bevoegd om alle rechtshandelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als een college.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld:

Voorzitter: Devos Frans, Kezelberg 19, 8560 Moorsele, geboren op 07/01/1935, te Ardooie

Secretaris: Piepers Jozef, Beukenlaan 41, 8520 Kuurne, geboren op 28/0211945, te Kuurne

In en buiten rechte wordt de vereniging steeds rechtsgeldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

De dagelijkse bestuurders kunnen elk afzonderlijk de vereniging vertegenwoordigen voor de handelingen van het dagelijks bestuur.

De raad van bestuur heeft kennis genomen van het overlijden van de volgende dagelijkse bestuurder:

De Schaepmeester Joseph, Burgemeester Nolfstraat 25, 8500 Kortrijk, geboren op 11/04/1926, te Oudenaarde, overleden op 07/04/2010

De samenstelling van het dagelijks bestuur is hierdoor als volgt:

Bogaerts Wilfried, Firmin Deprezlaan 14, 8500 Kortrijk, geboren op 15/10/1937, te Zottegem Devos Frans, Kezelberg 19, 8560 Moorsele, geboren op 07/01/1935, te Ardooie

Piepers Jozef, Beukenlaan 41, 8520 Kuume, geboren op 28/02/1945, te Kuume

Vandenbulcke Herman, Dorpsplein 10, 8434 Westende, geboren op 19/03/1938, te Kortrijk

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur° omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder beland, hetzij wegens de noodzakelijkheid

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

"

een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk

" maken.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds : genomen in collegiaal overleg.

De dagelijkse bestuurders kunnen elk afzonderlijk de vereniging vertegenwoordigen voor de handelingen van het dagelijks bestuur.

Te Kortrijk, op 6 juni 2011

Devos Frans Piepers Jozef

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/06/2011- Annexes dip Moniteur belge

Coordonnées
SOCIALE ZIEKENFONDSWERKING WEST-FLANDRIA

Adresse
GRAAF GWIJDE VAN NAMENSTRAAT 7 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande