SOETE ADVOCATENKANTOOR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SOETE ADVOCATENKANTOOR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 443.117.576

Publication

15/05/2014
ÿþ Mo,JWt* 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1111111j1j1j1M1111 11 NITEURBELrdertraneelk vevitoeseasz 07 -05- imoru

27b-eliderfe

BEU. ISCH STAATBLAO



Ondernerningsnr : 0443117576

Benaming

(voluit) : SOETE ADVOCATENKANTOOR

(verkort) :

Rechtsvorm: Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zetel: Kerkstraat 8 bus 1 - 8400 Oostende

(volledig adres)

Onderwerp akte: Omzetting van het kapitaal in euro - afschaffing van nominale waarde - dividenduitkering kapitaalverhoging - statutenwijziging.

Bij proces-verbaal opgemaakt door notaris Luc Nobels met standplaats te De Haan op 30.12.2013, geregistreerd te Oostende, le kantoor, op 06 januari 2014, boek 771, blad 5, vak 19 werd in buitengewone algemene vergadering van voornoemde vennootschap, telkens met eenparigheid van stemmen, beslist:

- De algemene vergadering beslist om het maatschappelijk kapitaal vanaf heden uit te drukken in euro, zijnde 18.592,01 euro (voorheen 750.000 BEF):'

- De algemene vergadering beslist om de nominale waarde van de aandelen af te schaffen. De algemene vergadering beslist dat alle aandelen een fractiewaarde zullen hebben en elk een gelijk deel van het maatschappelijk kapitaal zullen vertegenwoordigen.

- De algemene vergadering heeft op 12 december 2013 beslist om een dividend uit te keren van 512.675,54 EUR bruto, zijnde, na aftrek van 51.267,55 EUR roerende voorheffing, 461.407,99 EUR netto, met het oog op de onmiddellijke inbreng van het volledige nettodividend door middel van inbreng in natura van de schuldvordering van de enige vennoot op de vennootschap voor de betaling van het nettodividend, bij toepassing van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen. De doorstorting van de roerende voorheffing heeft inmiddels plaatsgevonden.

- De enige vennoot overweegt dat hij, bij toepassing van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, wenst over te gaan tot de onmiddellijke kapitaalverhoging ten belope van 461.407,99 EUR door middel van inbreng in natura van de schuldvordering van de enige vennoot op de vennootschap voor de betaling van het nettodividend.

- De enige vennoot verklaart voorafgaandelijk aan de algemene vergadering kennis te hebben genomen van:

`I het verslag van de zaakvoerder opgesteld overeenkomstig artikel 313 van het wetboek van vennootschappen;

°/ het verslag opgesteld overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen door Boes & Co  bedrijfsrevisoren, BV ovve BVBA, vertegenwoordigd door de heer Joseph-Michel Boes, bedrijfsrevisor, waarvan de conclusie luidt als volgt:

"De inbreng in natura tot kapitaalverhoging van BV o.v.v.e. BVBA SOETE ADVOCATENKANTOOR bestaat uit de inbreng van een schuldvordering aangehouden door de heer Gerard SOETE voor een totaal bedrag van 461.407,99 EUR. Deze schuldvordering Is ontstaan naar aanleiding van een dividenduitkering in de zin van artiKef 537 van het Wetboek Inkomstenbelasting 1992.

De vergoeding van deze inbreng in natura bestaat uit de toename van de fractiewaarde van de huidige 750 aandelen van de vennootschap BV o.v.v.e., BVBA SOETE ADVOCATENKANTOOR voor een kapitaalwaarde van 461.407,99 EUR. Er zullen geen nieuwe aandelen worden uitgegeven.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn we van oordeel dat;

1.De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura. Het bestuursorgaan van de vennootschap is verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen, voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in nature evenals voor de naleving van de fiscale regels niet betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10 %.

2.De beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

3.Elet bestuursorgaan heeft slechts één waarderingsmethode gehanteerd voor de waardering van de ingebrachte schuldvorderingen, met name de nominale waarde. Het bestuursorgaan heeft geopteerd om geen nieuwe aandelen uit te geven voor de inbreng gezien de inbrenger dezelfde is als de enige aandeelhouder en hij de kapitaalverhoging volledig zal onderschrijven. Er zal dus geen verschuiving ontstaan binnen het aandeelhouderschap van de vennootschap

4.Rekening houdend met de weerhouden methoden van waardering en in het bijzonder dat er geen verschuivingen kunnen ontstaan in het aandeelhouderschap van de vennootschap, hebben wij louter een analytisch nazicht gedaan van de jaarrekening per 31-12-2012 van de inbrenggenietende vennootschap.

5. In de gegeven omstandigheden zijn weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord. De waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, komen tenminste overeen met het aantal en de toename van de fractiewaarde van de bestaande aandelen zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting, of met andere woorden, dat ons verslag geen 'faimess opinion' is.

Volledigheidshalve benadrukken wij dat enkel en alleen de in het huidige verslag beschreven bestanddelen deel uitmaken deze inbreng in natura.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 313 van het Wetboek van vennootschappen aangaande de voorgenomen inbreng in natura bij wijze van kapitaalverhoging van BV o.v.v.e. BVBA SOETE ADVOCATENKANTOOR in het kader van de toepassing van artikel 537 W1B92 en mag niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

Opgesteld te goeder trouw

te Kortrijk, op 27 decem ber 2013

BVBA BOES & CO BEDR1JFSREVISOREN,

vertegenwoordigd door haar zaakvoerder,

de heer Joseph-Michel BOES,

bedrijfsrevisor"

De algemene vergadering beslist het kapitaal van de vennootschap te verhogen met vierhonderd eenenzestig duizend vierhonderd en zeven euro negenennegentig cent (461.407,99 EUR), zonder uitgifte van nieuwe aandelen maar door verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

De enige vennoot verklaart volledig op de hoogte te zijn van de statuten en de financiële toestand van de vennootschap.

De enige vennoot verklaart overeenkomstig zijn wettelijk voorkeurrecht in te schrijven op de kapitaalverhoging voor een bedrag van vierhonderd eenenzestig duizend vierhonderd en zeven euro negenennegentig cent (461.407,99 EUR), door inbreng van inbreng in nature van zijn vaststaande, zekere en opeisbare vordering op de vennootschap voor de betaling van het voormelde dividend, voor een bedrag van 461.407,99 EUR.

De algemene vergadering stelt vast dat de kapitaalverhoging volledig is geplaatst.

De algemene vergadering stelt vast dat de voormelde kapitaalverhoging van vierhonderd eenenzestig duizend vierhonderd en zeven euro negenennegentig cent (461.407,99 EUR) daadwerkelijk verwezenlijkt is en dat het kapitaal aldus daadwerkelijk is gebracht op vierhonderd tachtigduizend euro (480.000,00 EUR), vertegenwoordigd door 750 aandelen zonder nominale waarde.

Als gevolg van de kapitaalverhoging werd de fractiewaarde van elk aandeel verhoogd van 24,79 EUR naar 640,00 EUR.

De wettelijke vereisten aangaande de inschrijving en de volstorting van het kapitaal werden voldaan.

De enige vennoot verklaart voorafgaandelijk aan de algemene vergadering kennis te hebben genomen van het verslag van de zaakvoerder opgesteld overeenkomstig artikel 287 van het wetboek van vennootschappen. De vergadering beslist het doel van de vennootschap integraal te vervangen door de volgende tekst:

"De vennootschap heeft tot doel:

(e)Het uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en aile andere aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

(b)De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven

(e)De vennootschap mag eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, beleggen In aile roerende en onroerende goederen, onder meer door middel van aankoop, verhuring, constructie, het in vruchtgebruik nemen van gebouwen, of de aankoop van roerende goederen, zelfs gefinancierd door leningen, maar zonder het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen en zonder dat dit, op enig ogenblik, aanleiding mag geven tot het ontwikkelen van een handelsactiviteit. Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, dienen de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid te worden bepaald

(d)De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties eerbiedigen.

De vennootschap kan elle handelingen en verrichtingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of van welke aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit mogen uitmaken."

de statuten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschaap met beperkte aansprakelijkheid vast te stellen als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

1) De vennootschap draagt de naam "SOETE ADVOCATENKANTOOR"

2) Zetel: De zetel van de vennootschap is gevestigd te Kerkstraat 8, 8400 Oostende.

De zetel mag worden verplaatst naar elke andere plaats in België bij gewone beslissing van het bestuursorgaan, voor zover deze zetelverplaatsing geen wijziging veroorzaakt inzake het op de vennootschap toepasselijke taalregime.

3) Vennoten: de heer Soete Gerard Felix , geboren te Roeselare op 26 september 1947, rijksregister nummer 47092600967, houder van de identiteitskaart met nummer 591-7534049-64, gehuwd, wonende te 8200 Brugge, Onze-Lieve-Vrouwedreef 24;

4) Doel: De vennootschap heeft tot doel:

(a)Flet uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en alle andere aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

(b)De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven

(c)De vennootschap mag eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel, beleggen in alle roerende en onroerende goederen, onder meer door middel van aankoop, verhuring, constructie, het in vruchtgebruik nemen van gebouwen, of de aankoop van roerende goederen, zelfs gefinancierd door leningen, maar zonder het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen en zonder dat dit, op enig ogenblik, aanleiding mag geven tot het ontwikkelen van een handelsactiviteit. Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, dienen de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid te worden bepaald.

(d)De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties eerbiedigen.

De vennootschap kan aile handelingen en verrichtingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of van welke aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit mogen uitmaken.

5) Maatschappelijk kapitaalt: Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vierhonderd tachtigduizend euro (480.000 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door 750 aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/zevenhonderdvijftigste (1/750) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Indien er meerdere eigenaars zijn van één aandeel of indien de eigendom van een aandeel is gesplitst tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar, heeft de vennootschap het recht de rechten die eraan zijn verbonden te schorsen totdat één enkele persoon is aangewezen als zijnde de eigenaar van het effect ten aanzien van de vennootschap.

7) Bestuur: Zolang er slechts één vennoot is, dient de zaakvoerder steeds de enige vennoot te zijn.

Slechts personen ingeschreven op het tableau of de lijst van stagiairs van een Orde van advocaten van België kunnen zaakvoerder zijn.

Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, kan de vennootschap niet langer het beroep van advocaat uitoefenen.

De zaakvoerder kan alle handelingen stellen die noodzakelijk of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, behoudens deze die door de wet of door de statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering,

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit steeds de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat eerbiedigen.

De zaakvoerder kan de vennootschap alleen vertegenwoordigen, in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan/kunnen bijzondere machten delegeren aan elke lasthebber.

De algemene vergadering beslist of het mandaat van een zaakvoerder al dan niet onbezoldigd uitgeoefend zal worden.

Indien het mandaat van een zaakvoerder bezoldigd is, bepaalt de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, het bedrag van de vaste en/of veranderlijke vergoeding die aan de zaakvoerder zullen toegekend worden, afgezien van alle eventuele kosten van vertegenwoordiging, reizen en verplaatsingen,

8) Controle: Behalve indien de wet de benoeming van een commissaris oplegt, kan, op facultatieve wijze, de controle op de vennootschap worden opgedragen aan een of meer commissarissen. Wanneer geen commissaris is benoemd, oefent elke vennoot individueel de bevoegdheid uit tot onderzoek en controle, die door de wet aan de commissaris wordt voorbehouden.

9) Boekjaar: Het boekjaar begint op 1 januari, en eindigt op 31 december van ieder jaar.

10) Vergadering: leder jaar de laatste vrijdag van mei om achttien uur (18u00) wordt er een gewone algemene vergadering van de vennoten gehouden. Indien deze dag een feestdag is, wordt de gewone algemene vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De gewone algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats van de gemeente van de zetel aangeduid in de bijeenroeping. De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen warden gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproepingen.

De beraadslaging van de algemene vergadering kan de vomi aannemen van een videoconferentie of conference cari. Het proces-verbaal dient de gebruikte technieken exact te vermelden.

De beslissingen van de algemene vergadering worden bij meerderheid der stemmen genomen, voor zover de wet niet anders bepaalt.

"

Elke vennoot mag schriftelijk volmacht verlenen aan een andere persoon, vennoot of niet, om hem/haar te

, vertegenwoordigen op de aandeelhoudersvergadering en in zijn/haar naam te stemmen.

Binnen de grenzen van de wet, kunnen de vennoten schriftelijk en eenparig alle beslissingen nemen die

onder de bevoegdheid van de algemene vergadering

Elke algemene vergadèring Wordt v'borgezeten door een zaakvoerder, of bij zijn afwezigheid, door de oudste

vennoot aanwezig. " _

' " " ,"

De voorzitter duidt de secretaris

" Indien de vergadering het nuttig aChti West zij onder haareden één of meerdere stemopnemers.

De processeneyerbáevan de aigeméné vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die érom vragen.

De afschriften van " de "processen-verbaal, of uittreksels in rechte of eiders voor te leggen worden ondertekend door een' zaakvoerder.

Voor eensluidend ontledend uittreksel. Tegelijk hiermee neergelegd'. expeditie van het procesverbaal dd. 30 december 2013 (begrijpende de vastgestelde statuten), evenals i) het verslag van het bestuursorgaaan met de bijgevoegde staat van activa en passive van de vennootschap, il) het verslag van VGD Boes en Co bedrijfsrevisoren bvba en lit) bijlage vermeldende bekendmaking oprichtingsakte en wijzigende akten.

Luc Nobels, notaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/09/2012 : OOT000091
01/09/2011 : OOT000091
17/07/2009 : OOT000091
30/07/2008 : OOT000091
06/08/2007 : OOT000091
08/09/2006 : OOT000091
30/08/2005 : OOT000091
02/07/2004 : OOT000091
15/07/2003 : OOT000091
31/08/2015 : OOT000091
24/08/2002 : OOT000091
13/10/1999 : OOT000091
07/02/1991 : OOT91

Coordonnées
SOETE ADVOCATENKANTOOR

Adresse
KERKSTRAAT 8, BUS 1 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande