SOPHALEX

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : SOPHALEX
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.026.019

Publication

30/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 27.04.2013, NGL 26.08.2013 13470-0134-010
03/01/2012
ÿþHoon worp 1 i.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

"

Voorbehouden inn~i~umuiaam~mumni~uiaiva

aan het " 12~~148~"

Belgisch Staatsblad

Ondernemingsnr : tel " Ce- D-À2 Benaming

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

(voluit) : SOPHALEX

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8904 leper (Boezinge), Langemarkseweg 2

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting BVBA

Uittreksel uit een akte, verleden voor notaris Greet Deboodt met standplaats te Diksmuide op 19 december: 2011, neergelegd voor registratie, inhoudende de oprichting van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

VENNOTEN

1. De heer CLAREBOUT, Alex Marc Cornelius, geboren te Poperinge op zeventien augustus' negentienhonderd negenenzeventig, en zijn echtgenote,

2. Mevrouw SCHOUTETEN, Sophie Mariette Anny, geboren te Poperinge op zeven mei negentienhonderd:

vierentachtig, samen wonende te 8904 leper (Boezinge), Langemarkseweg 2.

RECHTSVORM-NAAM

De vennootschap is opgericht onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte.

aansprakelijkheid. Haar naam luidt SOPHALEX.

ZETEL

De zetel is gevestigd te 8904 leper (Boezinge), Langemarkseweg 2.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

I. VOOR EIGEN REKENING

1. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen: met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal,' erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen,; bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende, goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën;' de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van: onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband: staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van: voormelde roerende en onroerende goederen.

2. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties,kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

3. Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, het verlenen van zakelijke borgen op haar activa, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten,behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieonder-nemingen.

II. VOOR EIGEN REKENING, VOOR REKENING VAN DERDEN OF IN DEELNEMING MET DERDEN

1. Het verlenen van diensten en adviezen aan derden.

2. Het verwerven van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten rechtspersonen " of ondernemingen; het stimuleren, plannen en coördineren van de ontwikkeling van voormelde rechtspersonen. of ondernemingen.

3. Het waarnemen van bestuursopdrachten en  mandaten, het uitoefenen van opdrachten en functies.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

4. Het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten en technologieën en hun toepassingen; het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële vaste activa.

5. De aan- en verkoop, evenals de in- en uitvoer van om het even welke goederen.

6. De handel in bouwmaterialen, zoals daar zijn goederen voor het uitvoeren van dakbedekkingen, gevelbekleding, isolatiematerialen, beton, gipsplaten, rioleringsbuizen, dorpels, keramische tegels, betonklinkers, terrastegels, natuurstenen, wandtegels, dakvensters, laminaat en soortgelijke goederen.

III. BIJZONDERE BEPALINGEN

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar vennoten en haar zaakvoerders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

KAPITAAL

Het kapitaal bedraagt 620.000,00 ¬ vertegenwoordigd door 620 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk 1/620ste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal is volstort ten belope van 540.000,00 ¬ deels door inbreng in geld en deels door inbreng in natura, als volgt:

Deels inbreng in geld

1) De heer CLAREBOUT, Alex, voornoemd, verklaart inbreng te doen in geld van een bedrag van 50.000,00 ¬ , volstort ten belope van 10.000,00 ¬ , waarvoor hem 50 aandelen worden toegekend.

2) Mevrouw SCHOUTETEN, Sophie, voornoemd, verklaart inbreng te doen in geld van een bedrag van 50.000,00 ¬ , volstort ten belope van 10.000,00 ¬ , waarvoor haar 50 aandelen worden toegekend.

Deels inbreng in natura

De Heer CLAREBOUT Alex, verklaart in te brengen: 56 aandelen op naam van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BOUWMATERIALEN SAMYN-DELBEKE", met zetel te 8904 leper (Boezinge), Langemarkseweg 2, ingeschreven in het rechtspersonenregister te leper, onder nummer 0421.498.652, waarvoor hem 520 aandelen worden toegekend.

De besluiten van het verslag van de bedrijfsrevisor, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Bedrijfsrevisorenkantoor Dujardin, vertegenwoordigd door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Piet Dujardin", vertegenwoordigd op haar beurt door de heer bedrijfsrevisor Piet Dujardinde, de dato 10 november 2011, luiden als volgt:

"Ingevolge het ingestelde onderzoek overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, bij de oprichting met inbreng in natura van de BVBA SOPHALEX door de inbreng van een pakket aandelen van de BVBA BOUWMATERIALEN SAMYNN-DELBEKE, kan ik besluiten dat:

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal en de fractiewaarde van de door de vennootschap uit te geven aandelen;

2. de beschrijving van de inbreng, zijnde 56 aandelen op een totaal van 250 aandelen van de BVBA BOUWMATERIALEN SAMYN-DELBEKE, aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid voldoet;

3. de methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord en de waarden waartoe de methoden van waardering leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen zonder nominale waarde;

Ik dien evenwel een principieel voorbehoud te formuleren nopens eventuele kosten van bodemsanering n.a.v. mogelijke bodemverontreiniging bij de aanwezige onroerende goederen aangezien ik hieromtrent te weinig informatie heb verkregen. Tevens die ik een voorbehoud te formuleren nopens de waarde van de voorraad handelsgoederen opgenomen in de balans per 31 december 2010 ten belope van 395.221,02 EUR, aangezien ik mijn opdracht pas na balansdatum heb verkregen en derhalve niet in de mogelijkheid was om een fysische voorraadcontrole uit te voeren;

4. de als tegenprestatie verstrekte vergoeding voor de inbreng in natura, bestaande uit 520 aandelen van de nieuw op te richten vennootschap, wordt toegekend aan voornoemde inbrenger, met name de heer Alex CLAREBOUT.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

ik wil er tenslotte aan herinneren dat mijn opdracht er niet in beslaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

De waarden opgenomen in onderhavig verslag kunnen slechts aangewend worden in het kader van de operatie waarin dit verslag werd opgesteld."

BESTUUR

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerder(s), natuurlijke personen of rechtspersonen, vennoten of niet.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt aangesteld, benoemt deze onder haar vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering wordt gehouden op de vierde zaterdag van de maand april om tien uur; indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Iedere algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats aangewezen in de oproeping.

TOELATING TOT DE ALGEMENE VERGADERING-STEMRECHT

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot. Elk aandeel geeft recht op één stem. Wanneer één of meer aandelen op naam toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door aire gerechtigden. Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven alle aan de aandelen verbonden rechten geschorst. Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december.

AANLEGGEN VAN RESERVES-WINSTVERDELING

Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen.

Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Geen uitkering van winst mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals het blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

VERDELING VAN HET NA VEREFFENING OVERBLIJVENDE SALDO

Na delging van al de schulden en lasten en van de kosten van vereffening, dient het netto-actief eerst tot de terugbetaling van het uitgedrukte kapitaal aan de maatschappelijke aandelen. Indien de aandelen niet aile in dezelfde verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars alvorens tot de terugbetaling over te gaan, rekening houden met dit verschil van toestand en de gelijkheid van al de maatschappelijke aandelen herstellen, hetzij door aanvullende fondseninvorderingen ten laste van de aandelen die in onvoldoende mate werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in het voordeel van de aandelen die voor een hoger bedrag worden volgestort.

Het beschikbare saldo wordt in gelijke delen onder alle aandelen verdeeld.

Zolang dit door de wet vereist is zal de verdeling van de activa voorafgaandelijk goedgekeurd moeten worden door de Rechtbank van Koophandel.

BENOEMINGEN

Als eerste gewone zaakvoerders worden benoemd voor onbepaalde duur:

* De heer CLAREBOUT Alex, voornoemd,

Mevrouw SCHOUTETEN Sophie, voornoemd.

OVERGANGSBEPALINGEN

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in de loop van 2013, overeenkomstig de statuten.

Het eerste boekjaar loopt vanaf neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte tot 31 december 2012.

Volmacht

De verschijners stellen daarop aan als bijzondere gevolmachtigden met macht van indeplaatsstelling, Boekhoudkantoor Allossery-Fiscomptex, leperslraat 48, 8930 Menen, aan wie de macht verfeend wordt om de nodige formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de B.T.W.-administratie, de Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondernemingsloket.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

"

..

(Get.) Greet Deboodt, notaris met standplaats te Diksmuide

Tegelijk hiermede neergelegd: afschrift van de oprichtingsakte, verslag van de oprichters en verslag van de bedrijfsrevisor.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOPHALEX

Adresse
LANGEMARKSEWEG 2 8904 BOEZINGE

Code postal : 8904
Localité : Boezinge
Commune : IEPER
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande