SOS REPTIEL

Association sans but lucratif


Dénomination : SOS REPTIEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 895.181.623

Publication

05/07/2013
ÿþ MOED 22

4 i

L, ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Il *13103503*

1111111

1 bet



Be Sta

Ondernemingsnr : 0895.181.623 Benaming

(voluit) : SOS Reptiel

tee gritik: ven Oe

rechtbank van koo ei

Brugge - aft- 111" 2 Cizaten

Z 61 ! KI 201t~riffie Cari crrlte?r

TT! Zagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Nieuwstraat 13, 8450 Bredene

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigden, en zetelwijziging

TITEL I. - NAAM - ZETEL- DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging draagt als naam: "SOS REPTIEL".

Art. 2. - De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen in het gerechtelijke

arrondissement Brugge te 8377 Zuienkerke, Lendenhof 4. De zetel van de vereniging kan worden overgeplaatst

naar een andere plaats in Vlaanderen bij een eenvoudige beslissing van de algemene vergadering.

Art. 3. - § 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk:

Het opvangen van verwaarloosde, in beslag genomen of afgestane koudbloedigen.

Het geven van begeleiding, consultancy en opleiding aan particulieren en officiële instanties.

Aanbieden van stageplaatsen aan dierenverzorger(ster)s en dierenartsen in opleiding, en samenwerking met"

de desbetreffende scholen.

Actief participatie verlenen aan milieuprojecten ter bevordering van de kennis over en het welzijn van"

inheemse en uitheemse reptielen, amfibieën, spinachtigen en insekten met inbegrip van het organiseren van,

permanente toeristische tentoonstellingen.

§ 2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§ 3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel,

§ 4. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. Ook kan de vereniging alle activiteiten ontplooien, die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten altijd volledig zullen bestemd worden voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Art. 4. - De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te aile tijden ontbonden worden.

Titel Il. - Leden

Art. 6. - De vereniging telt effectieve en steunende leden.

De vzw telt ten minste drie effectieve leden. De oprichters zijn de eerste effectieve leden van de vereniging. De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Art. 7.

§ 1. Iedere persoon die als effectieve lid tot de vereniging wil toetreden, moet door de Raad Van Bestuur ais' zodanig worden aanvaard. Het verzoek tot toetreding moet warden gericht aan de Raad Van Bestuur.

De Raad Van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van een kandidaat effectief lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens de helft van de bestuurders aanwezig of; vertegenwoordigd te zijn, en de beslissing wordt genomen met gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of degene die hem vervangt, doorslaggevend.

De motieven waarom een kandidaat-lid niet werd aanvaard, moeten niet worden meegedeeld aan de kandidaat. In de notulen van de Raad Van Bestuur wordt enkel vermeld of de kandidaat al dan niet werd aanvaard, en met welke meerderheid van stemmen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van een lid. Elk effectief lid dat zijn lidmaatschapsbijdrage niet betaalt wordt geacht ontslag te nemen, dit binnen dertig dagen na het ontvangen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

11 º% MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge van een uitnodiging tot betaling van de lidmaatschapsbijdrage. Elk effectief lid kan uit de vereniging treden door een schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de Raad Van Bestuur. Een effectief lid dat handelt in strijd met de doelstellingen van de vzw, kan op voorstel van de Raad Van Bestuur, of op verzoek van tenminste 1/5 van de effectieve leden, worden uitgesloten bij bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop tenminste de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Het besluit tot uitsluiting wordt genomen met een 2/3 meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het effectief lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht door de algemene vergadering te worden gehoord.

Elk effectief lid verbindt zich ertoe actief mee te werken aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vereniging. De leden werken op vrijwillige en belangeloze basis. De leden verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toebrengen. De leden verbinden zich er tevens toe elke mogelijke onverenigbaarheid met het lidmaatschap van de vereniging aan de Raad Van Bestuur te melden.

Onverminderd de bepalingen van de statuten, hebben de effectieve leden de volgende rechten:

1. Stemrecht op de algemene vergadering.

2. Op verzoek van 1/5 van de effectieve leden kan een bijeenroeping van de algemene vergadering voorzien worden.

3. Op verzoek van 1/20 van de effectieve leden kan een voorstel op de agenda van de algemene vergadering geplaatst worden.

4. Het recht om kennis te nemen van de geschreven stukken van de vereniging zoals bepaald in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

5. Het recht om de ontbinding, nietigheid van een handeling van de vereniging of van een besluit van de vereffenaars te vorderen, zonder enig ander belang dan het lidmaatschap te moeten doen blijken.

§ 2. Steunende leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten zijn omschreven. Zij kunnen in die hoedanigheid gebruik maken van de diensten die door de vereniging worden verstrekt, en deelnemen aan de activiteiten die door haar worden georganiseerd. Ook wordt hen periodiek een digitale nieuwsbrief toegestuurd.

Iedere persoon kan als steunend lid tot de vereniging toetreden. Het steunend lidmaatschap wordt aanvaard na betaling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage. Daarop neemt de Raad Van Bestuur, op haar eerstvolgende vergadering, de naam en gegevens van nieuwe steunende leden op in haar ledenregister.

Een verwerping van de kandidatuur wordt schriftelijk aan de kandidaat meegedeeld, zonder dat de motieven voor de niet-aanvaarding moeten worden vermeld.

Steunende leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Steunende leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging, kunnen bij eenvoudig besluit van de Raad Van Bestuur worden uitgesloten.

Art. 8. - Zowel effectieve als steunende leden zijn een lidgeld verschuldigd van minimum 7,OOEUR per jaar. Het lidgeld wordt bepaald door de Raad Van Bestuur en goedgekeurd in de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

De leden gaan, in die hoedanigheid, geen enkele persoonlijke aansprakelijkheid aan inzake de verbintenissen van de vereniging.

Met de term 'lid' wordt doorheen de statuten verwezen naar de effectieve leden.

Art. 9. - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname ais fid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Titel III. - Algemene vergadering

Art. 10. - De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging. leder lid beschikt

over één stem. Een lid mag zich dcor een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag

echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 11. - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de leden van de Raad Van Bestuur en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

3° de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° alle andere gevallen waarin de wet of de statuten zulks vereisen;

s

Mon 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12. - § 1. Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar. De algemene vergadering dient samen te komen voor de dertigste dag van de maand juni.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen moeten gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één van de effectieve Leden van de vereniging.

§ 3. Elke oproeping tot een buitengewone algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren met gewone brief en/of e-mail, ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur.

Alle effectieve leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda. De agenda wordt opgesteld door de Raad Van Bestuur en bij de oproepingsbrief gevoegd.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 5. pe algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. In gewone gevallen worden de onthoudingen en ongeldige stemmen meegeteld als tegenstemmen in de beoordeling. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Personen die de vergadering mogen bijwonen zonder stemrecht zijn genodigden die op voorstel van minstens drie effectieve leden worden uitgenodigd om één of meer malen, of permanent, op de algemene vergadering aanwezig te zijn.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan aire leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering. Belanghebbende derden kunnen inzage krijgen in de besluiten van de algemene vergadering, mits het voorleggers van een schriftelijk verzoek hiertoe bij de Raad Van Bestuur.

Titel IV. - Raad Van Bestuur

Art. 13. - § 1. De Raad Van Bestuur bestaat uit maximum zes personen, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit

§ 3. De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur. Hun mandaat wordt door de algemene vergadering beëindigd wanneer de algemene vergadering dit gewenst acht. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, of afzetting, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de Raad Van Bestuur uit. Een bestuurder moet zijn vrijwillig ontslag schriftelijk indienen bij de Raad Van Bestuur, welke op de eerstvolgende vergadering aanvaard wordt

§ 4. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris aan. De Raad Van Bestuur kan toegevoegde leden aanduiden op basis van hun specifieke bekwaamheden of specialisaties. Deze toegevoegde leden moeten geen lid zijn van de vereniging. Ze hebben tevens geen stemrecht bij vergaderingen van de Raad Van Bestuur.

Art, 14, - § 1. De Raad Van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij Is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad Van Bestuur.

§ 3. De Raad Van Bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Dagelijkse bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De Raad Van Bestuur bepaalt bij voorbaat tijdens een algemene vergadering de limieten en specificaties van hun bevoegdheden.

Dergelijk bestuurslid dat handelt in strijd met de doelstellingen van de vzw, kan op voorstel van de Raad Van Bestuur, of op verzoek van tenminste 115 van de effectieve leden, worden uitgesloten bij bijzonder besluit van de Raad Van Bestuur, waarop tenminste de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Bij vrijwillige ambtsbeëindiging dient een dagelijks bestuurder deze schriftelijk te richten naar de Raad Van Bestuur.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de handtekening van voorzitter van de Raad Van Bestuur. De Raad Van Bestuur beslist over de afzetting van de voorzitter. De ambtsbeëindiging van de voorzitter moet per brief of e-mail aan de algemene vergadering gericht worden. Bij een verlies van het mandaat, verliest de voorzitter automatisch diens functie.

§ 5. De Raad Van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen en/of protocols uit die hij nodig oordeelt. Art. 15. - § 1. De Raad Van Bestuur vergadert indien gewenst.

§ 2. De Raad Van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter.

De oproeping gebeurt schriftelijk per gewone brief en/of e-mail, ten minste acht dagen op voorhand en

vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Ter behandeling van hoogdringende aangelegenheden kan de oproeptermijn tot de Raad Van Bestuur

verkort worden tot drie dagen, mits aile overige bestuurders hiermee akkoord gaan.

§ 3. De Raad Van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders fysiek aanwezig zijn, of via volmacht ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de Raad Van Bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

§ 4. Van elke Raad Van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Titel V. - Diverse bepalingen

Art. 16. - Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Elk jaar moet de Raad Van Bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 17. - Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering.

Art. 18. - In geval van vrijwillige ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met het gelijkaardig doel als de vereniging, bij gebrek aan zulkdanige vereniging beslist de algemene vergadering.

Art. 19. - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van toepassing. Indien één of meer bepalingen van deze statuten in strijd zouden zijn met de huidige of toekomstige wetgeving betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, worden ze voor niet geschreven gehouden, zonder dat dit afbreuk doet aan de geldigheid van de overige bepalingen.

AKTE RAAD VAN BESTUUR

1. ONTSLAG BESTUURDERS

Op heden aanvaard de algemene vergadering het ontslag van volgende bestuurders:

LAVERGE Hannes, Sluizenstraat 230, 8450 Bredene

HOLLEBEKE Noël, Staessenstraat 2, 8450 Bredene

GOES Ria, Zijdstraat 4, 8450 Bredene

2. BENOEMING NIEUWE BESTUURDERS

Mevrouw VAN DEN FONTEYNE Cindy, Lendenhof 4, 8377 Zuienkerke treedt toe tot de raad van bestuur.

Mevrouw PERSYN Ingrid, Reningepad 10, 8370 Blankenberge treedt toe tot de raad van bestuur.

3. HERBENOEMING BESTUURDERS

Op heden wordt volgende bestuurder ais volgende herbenoemd:

GOES Mario, Nieuwstraat 43, 8450 Bredene: VOORZITTER

4. NIEUWE SAMENSTELLING

Op heden bestaat de nieuwe samenstelling der bestuurders als volgt

GOES Mario, Nieuwstraat 13, 8450 Bredene: VOORZITTER

Geboren op 20/12/1977 te Oostende.

VAN DEN FONTEYNE Cindy, Lindenhof 4, 8377 Zuienkerke: PENNINGMEESTER

Geboren op 24/08/1983 te Blankenberge.

PERSYN Ingrid, Reningepad 10, 8370 Blankenberge: SECRETARIS

Geboren op 43/07/1960 te Blankenberge.

De Raad Van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

'" Vóór=R behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervorg

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad Van Bestuur.

De Raad Van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders fysiek aanwezig zijn, of via volmacht ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht " beschikken. De besluiten van de Raad Van Bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van

" de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van

" degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Aldus beslist met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering van 06/07/2012, gehouden te

" Bredene.

AKTE GEMACHTIGDEN

Op de algemene vergadering van 06/07/12 werd de volgende bestuurder verkozen voor de functie van voorzitter:

GOES Mario

Nieuwstraat 13

8450 Bredene

Geboren op 20/12/1977 te Oostende

Functie: VOORZITTER

Op de algemene vergadering van 06/07/2012 werd volgende beslissing genomen met betrekking tot volmachten:

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur. Hij oefent deze volmacht alleen uit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SOS REPTIEL

Adresse
NIEUWSTRAAT 13 8450 BREDENE

Code postal : 8450
Localité : BREDENE
Commune : BREDENE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande