SPARKY'S RACING TEAM, AFGEKORT : S.R.T.

Association sans but lucratif


Dénomination : SPARKY'S RACING TEAM, AFGEKORT : S.R.T.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.868.715

Publication

02/03/2011
ÿþ~

A

MD0 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u~

*11033932*

Vo beho aan Belc Staat

1II B

ri NI

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetel

0e3. éS i 44';-

SPARKY'S RACING TEAM

S.R.T.

Vereniging zonder winstoogmerk

Middelstraat 8 - 8680 KOEKELARE

'TER GIR, À.' ~

RECHTBANK VAllt KOCPHANUEI,

18 FEB. 2011

VEIIRhTEGri$fie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : oprichting - benoeming bestuurders

De ondergetekenden,

1.BAKEN Pascal, carrossier, geboren te Oostende op 10.08.1965,Middelstraat 8  8680 KOEKELARE 2.PEERE Tamara, bediende, geboren te Oostende op 30.09.1966,Middelstraat 8  8680 KOEKELARE 3.BAKEN Timothy, student, geboren te Oostende op 02.11.1992,Middelstraat 8 - 8680 KOEKELARE verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 (hierna de "VZW-wet'), met hiernavolgende statuten

Artikel 1 -naam van de vereniging

1.1.De vereniging draagt de naam SPARKY'S RACING TEAM, afgekort S.R.T.

1.2.Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder wintoogmerk" of de afkorting

"VZW" worden voorafgegaan of gevolgd.

1.3.0e naam, de aanduiding dat het om een vereniging zonder winstoogmerk gaat, zoals sub 1.2.

aangegeven, en het adres van de zetel van de vereniging moet worden vermeld op alle akten,

facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging.

Artikel 2  zetel van de vereniging

2.1.0e maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 8680 KOEKELARE, Middelstraat 8. De vereniging resorteert onder het gerechtelijk arrondissement Veurne. De zetel van de vereniging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd binnen dit gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3- doel van de vereniging

3.1.De vereniging heeft tot doel het ondersteunen van allerhande sportactiviteiten, in het bijzonder met betrekking tot de motorsport en tevens een trefpunt te zijn van familieleden, vrienden, bekenden en supporters van de aangesloten leden-motorrenner(s). De VZW stelt zich tot doel het helpen dragen van alle kosten en lasten (in de meest brede vorm) op organisatorisch en financieel vlak, dit zowel voor, tijdens als na de evenementen waaraan de leden-motorrenner(s) deelnemen, het opbouwen van een gedegen infrastructuur, enz.

3.2.0m dit doel te bereiken kan de vereniging alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, zij kan kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, o.a. door

a) het ondersteunen, bevorderen en promoten van haar aangesloten leden-motorrenner(s)

b) het aantrekken van sponsors, het onderhouden en bevorderen van permanente communicatie met hen

c) het samenwerken met andere soortgelijke verenigingen in België en buitenland

d) het onderhouden van contacten met motor-dealers teneinde betere voorwaarden te verwerven

e) de vereniging kan daartoe ondermeer voortichtings-, promotionele-, culturele, gastronomische, commerciële en andere activiteiten van welkdanige aard en met welke middelen ook organiseren, in zoverre deze bijdragen tot het bereiken van het bovenvermeld doel

f) de vereniging kan tot realisatie van haar doel steeds samenwerken met andere verenigingen of personen,

natuurlijke- of rechtspersonen, al dan niet tegen vergoeding

3.3.De Raad van Bestuur kan ten allen tijde de samenwerking aangaan met andere niet vermelde

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/03/2011- Annexes du Moniteur belge

4

RAOD 2.2

verenigingen die hetzelfde doel geheel of gedeeltelijk nastreven en kan de samenwerkingen geheel of gedeeltelijk integreren binnen haar activiteiten. Zij geeft hiervan kennis aan de leden bij wijze van besluit opgenomen in de notulen der vereniging.

3.4.De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4  duur van de vereniging

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

Artikel 5  leden

5.1.Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens 3 bedragen. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.Toegetreden leden hebben alleen de rechten en de verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

5.2.Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder (natuurlijke persoon of rechtspersoon) die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt toegelaten.Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur.

5.3.De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden (beschermende of andere leden) tot de vereniging toelaten.

5.4.Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

5.5.Eik lid kan ten alle tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden.De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

5.6.Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Artikel 6 -- Algemene Vergadering

6.1.De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden.

6.2.Elk lid beschikt over één stem.

6.3.Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadèring. 6.4.De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging.

6.5.De gewone Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren. 6.6.Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van vereniging het vereist.

6.7.De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

6.8.0proepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post, ten laatste tien dagen voor de vergadering verstuurd.De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Eik voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van van de leden, wordt op de agenda gebracht.

6.9.Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia'.

6.10.De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist. 6.11.Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

6.12.Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

6.13.Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

v .. - MOD 2.2

Artikel 7  Raad van Bestuur

~

=...~s.:z.,,

- ` ----.

7.1.de vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 3 leden.

7.2.De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor onbepaalde tijd.

7.3.De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun

kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

7.4.De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie

overgemaakt aan het Belgsich Staatsblad.

7.5.De Raad van Bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

7.6.De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door de Ondervoorzitter of door

minstens twee bestuurders.

7.7.De raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter, bij diens afwezigheid door de

Ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

Artikel 8  Rekeningen

8.1.Het dienstjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

8.2.De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit :

"de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in

artikel 3 van de statuten

'sponsoring en giften

"de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging

werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen

8.3.De Raad van Bestuur bereidt de jaarrekening en begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering.

Artikel 9  Ontbinding en vereffening

9.1.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de

Rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt eveneens hun bevàegdheid en de

vereffeningsvoorwaarden.

9.2.In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de

vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft_

9.3.Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

OVERGANGSBEPALINGEN

1.Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

2. De partijen komen bijeen in een eerste buitengewone algemene vergadering en besluiten eenparig tot

bestuurder te benoerrien:

1. BAKEN Pascal, carrossier, geboren te Oostende op 10.08.1965,Middelstraat 8  8680 KOEKELARE

2. PEERE Tamara, bediende, geboren te Oostende op 30.09.1966,Middelstraat 8  8680 KOEKELARE

3. BAKEN Timothy, student, geboren te Oostende op 02.11.1992,Middelstraat 8 - 8680 KOEKELARE

Opgemaakt in twee exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de vergadering der oprichters, gehouden te Koekelare, op vrijdag vier februari tweeduizend en elf

~..

BAKEN Pacal PEERE Tamara BAKEN limothy

-!;"-.-"1,.L'-. 7-1v2 2.1'.- " 3:_._, .--_ s'.. ....., _ s .._'.... .~ .. :

r J. 4i" ITJ~ { n '.- 4' c- 'pn 1l~n f,.. " .,..t.. .N'..a..

s r, ,g c nr, ~. ._ . r. ._r.z . d~r,.;,n

Coordonnées
SPARKY'S RACING TEAM, AFGEKORT : S.R.T.

Adresse
MIDDELSTRAAT 8 8680 KOEKELARE

Code postal : 8680
Localité : KOEKELARE
Commune : KOEKELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande