SPORT- EN FEESTCOMITEE KONTERDAM

Association sans but lucratif


Dénomination : SPORT- EN FEESTCOMITEE KONTERDAM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.448.904

Publication

10/12/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

e

t. MM 2.2

" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

, Ieoereeiego ter ente van et rechtbank van koophandel Brugge  afdeling

II

131,1111111.1 llI 1)1

2 8 NOV.

5

,Griffie o effem),

Ondernemingsnr : 0848.448.904

Benaming

(voluit) SPORT- en FEESTCOMITEE KONTERDAM

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Zandvoordestraat 281 te 8400 Oostende

Onderwerp akte Verplaatsing maatschappelijke zetel

Op 12/11/2013 werd de buitengewone algemene vergadering van vzw Sport-en Feestcomitee Konterdam bijeengeroepen en werd met unanimiteit van de stemmen volgend besluit genomen:

De maatschappelijke zetel werd verplaatst van de Zandvoordestraat 281 te 8400 Oostende naar de Guido Gezellestraat 14 te 8400 Oostende.

Patrick DUPON,

gedelegeerd bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

14/09/2012
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

,veoer9elega ter griffie vep Oi rechtbank van koophandel Brugge  afdeling te Oostenrte

ceP05 SEP,

Griffie Oe infi`ter

F

l

j 1I 1J1!111151J11.0.1), III

Ondernemingsnr : O gLi $ 1119 3a 9. Benaming

(voluit) : Sport - en Feestcomitee Konterda (verkort) : VZW Sport - en feestcomitee Konterdam Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Zandvoordestraat 281, 8400 OOSTENDE Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE 1 STATUTEN 1 BENOEMING De volgende oprichters:

DUPON Patrick, wonende Zandvoordestraat 281, 8400 Oostende

BROUCKE Manuel, wonende Schaperijkreekstraat 13, 8400 Oostende

TRATSAERT Patrick, wonende August Vermeylenstraat 71, 8400 Oostende

DEBROCK Jacques, wonende Nieuwelangestraat 66, 8400 Oostende

PROVOOST Benny, wonende Vanderstichelenstraat 130, 8400 Oostende

JONCKHEERE Kris, wonende Nieuwelangestraat 110, 8400 Oostende

VANBESIEN Geert, wonende Zandvoordestraat 350, 8400 Oostende

Bijeen in vergadering op 19 maart 2012 zijn overeengekomen tussen hen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten en daartoe statuten te aanvaarden met navolgende essentiële kenmerken:

Art 1 : De VZW draagt de naam "Sport  en Feestcomitee Konterdam"

Art 2 : De vzw heeft als maatschappelijke zetel volgend adres : Zandvoordestraat 281, 8400 Oostende gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

Art 3 : De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen ais te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst en cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Waals zowel als buitenlands, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling. Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren. Daartoe kan zij evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren. ZIJ kan eveneens optreden als uitgever van litteraire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en aile andere activiteiten en producten in verband daarmee.

Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven In het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel binnen- ais buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelfs als vertegenwoordiger optreden.

Art 4 : De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden

Is effectief lid van de vereniging elkeen die zich kandidaat stelt, wiens schriftelijke kandidatuur op de Algemene Vergadering met de meerderheid van de stemmen wordt aanvaard, die zijn jaarlijkse ledenbijdrage heeft betaald en die zich akkoord verklaart met de statuten van de vereniging. De ledenbijdrage wordt jaarlijks

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

bepaald door de Raad van Bestuur met een maximum van tweehonderd vijftig euro (250¬ - te indexeren volgens de gezondheidsindex). Zij hebben zit- , spreek- en stemrecht op de algemene vergadering.

De toegetreden leden van de vereniging moeten zich niet kandidaat stellen en geen jaarlijkse bijdrage betalen. Door hun lidmaatschap worden zij geacht zich akkoord te verklaren met de statuten van de vereniging. Zij hebben zit- en spreekrecht op de algemenen vergadering.

Het aantal effectieve leden zal nooit minder bedragen dan drie.

Art 5 : Uittreding van de leden: het ontslag van een lid, gericht per gewone brief aan de raad van bestuur kan nooit worden geweigerd.

Een uittredend effectief of toegetreden lid kan noch mededeling of afschrift van rekeningen, noch verzegeling van goederen enlof inventaris eisen. Ook teruggave van goederen enlof gelden is niet eisbaar tenzij dit bij schenking werd bedongen.

Art 6 ; De Algemene Vergadering:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is

in de wet van 27 juni 1921, te weten:

-goedkeuring van de statuten en goedkeuring van welke wijziging van de statuten dan ook (incl. de

verplaatsing van de zetel);

-(her) benoeming van de bestuurders, vaststelling van de (ev.) vergoeding van de bestuurders, kwijting van

de bestuurders en instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer en het afzetten van

de bestuurders

-(her) benoeming van de commissaris(sen), vaststelling van de (ev.) vergoeding voor commissaris(sen),

kwijting van de commissaris(sen) en het instellen van een aansprakelijkheidsvordering tegen de

commissaris(sen);

-goedkeuring van de jaarrekeningen en de goedkeuring van de begroting;

-goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar naar

aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van

de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding

van de ontbinding;

- beslissing tot uitsluiting van een werkelijk lid;

- beslissing tot omzetting van de V.Z.W, in een V.S.O.

- alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

Art 7: Wijze van bijeenroeping van de Algemene Vergadering:

De bijeenroeping van de Algemene Vergadering wordt geregeld als volgt:

De Algemene Vergadering moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen binnen de eerste zes maanden volgend op het afsluiten van het boekjaar. Behoudens hetgeen hiemaa wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en werking van de algemenen vergadering geregeld volgens artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief op per e-mail, met vermelding van de agenda.

Ieder effectief lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander effectief lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art 8 : Wijze waarop de beslissingen van de Algemene Vergadering aan de leden en aan derden ter kennis wordt gebracht:

De besluiten van de Algemene Vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden ter kennis gebracht via inzage van het notulenboek van de Algemene Vergadering, op de zetel van de vereniging, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Alle beslising van de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering worden binnen de vijf werkdagen per emali ter kennis gebracht van de effectieve leden.

Art 9 ; De Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders. Zij worden bij gewone

meerderheid benoemd door de algemene vergadering.

De bestuurders worden benoemd op de jaarvergadering voor een periode van 2 jaar welke verstrijkt op de datum van de nieuwe jaarvergadering. Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat, hun overlijden, ontslag, aftreden, afzetting of verlies van lidmaatschap.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

f

Mon 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, zonder limiet op de termijn, van roerende en onroerende goederen. Hij is bevoegd voor alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen, inclusief het lichten van hypotheken.

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

De raad benoemt onder zijn leden een gedelegeerd bestuurder die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging aile kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van deze gedelegeerd bestuurder.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door het verstrijken van zijn mandaat, het overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

De bestuurders treden op als college.

Art 10 : De VZW is opgericht voor onbepaalde duur,

Art 11 : Ontbinding-Vereffening

in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel ais deze vereniging nastreeft, zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meeste nabij komt .

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting tot 31 december 2012. De bestuurders worden heden benoemd voor een periode welke verstrijkt met de jaarvergadering welke gehouden wordt in het jaar 2013.

BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS

De Algemene Vergadering, bestaande uit de zeven oprichters heeft hierna met éénparigheid van stemmen volgende Raad van Bestuur verkozen onder zijn leden:

1 : DUPON Patrick, Belg, wonende Zandvoordestraat 281, 8400 Oostende, geboren te Oostende op

30/01/1964, in de functie van voorzitter/gedelegeerd bestuurder

Rijksregistemummer : 640130 021.42

2 : BROUCKE Manuel, Belg, wonende Schaperijkreekstraat 13, 8400 Oostende, geboren te Oostende op

02/05/1961, in de functie van ondervoorzitter

Rijksregistemummer : 610502 211.75

3 : TRATSAERT Patrick, Belg, wonende August Vermeylenstraat 71, 8400 Oostende, geboren te Oostende

op 21/11/1958, in de functie van secretaris

Rijksregistemummer : 581121 011.72

4 : PROVOOST Benny, Belg, wonende Vanderstichelenstraat 130, 8400 Oostende, geboren te Oostende op

29/11/1973, in de functie van penningmeester

Rijksregistemummer : 731129 145.13

5 : DEBROCK Jacques, Belg, wonende Nieuwelangestraat 66, 8400 Oostende, geboren te Oostende op

13/03/1950, in de functie van commissaris

Rijksregistemummer : 500313 019.80

6 : JONCKHEERE Kris, Belg, wonende Nieuwelangestraat 110, 8400 Oostende, geboren te Oostende op

01/08/1972, in de functie van commissaris

Rijksregisternummer : 720801 273.04

7 : VANBESIEN Geert, Belg, wonende Zandvoordestraat 350, 8400 Oostende, geboren te Oostende op

20/12/1969, in de functie van commissaris

Rijksregistemummer : 691220 045.15

ii

1 MOD 2.2



Voor- Luik B - Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

De bevoegdheden van deze raad van Bestuur worden bepaald zoals voorzien in cie statuten. De raad van Bestuur treedt op als college.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/09/2012 - Annexes du Moniteur belge Gedaan op 01 augustus 2012, te Oostende

Dupon Patrick, Gedelegeerd Bestuurder

Hierbij neergelegd : statuten

v





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/05/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondemerningsnr : 0848.448.904

Benaming

tvotuit) : SPORT- EN FEESTCONIITEE KONTERDANI

r--

1111111111 0111

*15075010*

II

i

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2015 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : GUIDO GEZELLESTRAAT 14 TE 8400 OOSTENDE

Onderwerp akte : WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL.

Op de buitengewone algemene vergadering gehouden op 13 april 2015 werd unaniem beslist om de maatschappelijke zetel van de vereniging te verplaatsen van de Guido Gezellestraat 14 te 8400 Oostende naar de Vanderstichelenstraat 130 te 8400 Oostende.

De bestaande tekst van artikel 2 van de statuten wordt vervangen door de volgende tekst : "de zetel van de vereniging is gevestigd te 8400 Oostende, Vanderstichelenstraat 130."

DUPON Patrick

gedelegeerd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
SPORT- EN FEESTCOMITEE KONTERDAM

Adresse
GUIDO GEZELLESTRAAT 14 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande