STEPHAN VANWIJNSBERGHE

Société en commandite simple


Dénomination : STEPHAN VANWIJNSBERGHE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 632.636.869

Publication

01/07/2015
ÿþ Mod POF 11.1

f-Tiffç ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte



Benaming (voluit) : Stephan Vanwijnsberghe

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Blokellestraat(z) 137 - 8550 Zwevegem

(volledig adres)

Onderwerpen) akte : Oprichting

Tekst

Uittreksel uit de notulen van de oprichtingsakte dd 23/04/2015

De hierna vermelde personen verklaren een Gewone Commanditaire vennootschap op te richten ' 1. Vanwijnsberghe Stephan Georges R., 8550 Zwevegem, Blokellestraat 137, hij zal optreden als beherend vennoot. Hij is gecommanditeerde vennoot.

2. Vanwijnsberghe Wim Marcel, 8880 Ledegem, Hugo Verriestlaan 38, hij zal optreden als stille vennoot. Hij is commanditaire vennoot.

1. OPRICHTING

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een Gewone Commanditaire

vennootschap ; met volgende benaming : "Stephan Vanwijnsberghe"

De maatschappelijke zetel wordt voor het eerst gevestigd te, 8550 Zwevegem, Blokellestraat 137.

Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt vijfhonderd euro. (500,00 euro) Het is vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder vermelding van nominale waarde. Op deze aandelen wordt als volgt in geld ingeschreven

- Door de heer Vanwijnsberghe Stephan, voornoemd ten belope van 90 aandelen tegen de prijs van vierhonderdvijftig euro,

- Door de heer Vanwijnsberghe Wim, voornoemd ten belope van 10 aandelen tegen de prijs van vijftig euro.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer 363-1437222-13 bij de Bank ING.

De heer Vanwijnsberghe Stephan volstortte zijn inbreng volledig ; dit met gelden afkomstig uit zijn eigen vermogen.

De heer Vanwijnsberghe Wim, volstortte haar inbreng volledig ; dit met gelden afkomstig uit zijn eigen vermogen.

Het volledig kapitaal is aldus volstort van bij de oprichting.

De heer Vanwijnsberghe Stephan wordt beherend vennoot in de vennootschap ; de heer Vanwijngsberghe Wim is stille vennoot, en beperkt zich tot het inbrengen van kapitaal.

2. STATUTEN

TITEL I. RECHTSVORM-AARD-NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Artikel 1

De vennootschap wordt opgericht onder de rechtsvorm van een Gewone Commanditaire

vennootschap ; met volgende benaming : "Stephan Vanwijnsberghe"

Artikel 2

Op de laatste blz. van Lufk verme en : ecto : Naam en hóeaanigheid van de instrumenterende notaris, hetz j van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

I Il

MONITEUR

24 -06-LGISCH

0

lI

BE

BELGE

2!''5

NEERGELEGD

l 2 JUNI 2015

Rechtbank van KOOPHANDEL Gent, eri MTRIJK

Luik e - vervolg MM POF 11.1

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8550 Zwevegem, Blokellestraat 137. De zetel mag overgebracht worden naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving. ledere wijziging van de maatschappelijke zetel wordt door toedoen van het bestuursorgaan bekendgemaakt in dé bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad. De vennootschap mag bij beslissing van het bestuursorgaan administratieve zetels, exploitatiezetels, filialen, agentschappen en depots vestigen in België of in het buitenland.

Artikel 3

De vennootschap heeft als doel in België en in het buitenland, voor eigen rekening en voor

rekening van derden, of in samenwerking met derden:

1 De exploitatie van een landbouw-, tuinbouw- en veeteeltbedrijf;

Bedoelde exploitatie omvat het telen van landbouwgewassen en het uitvoeren van alle handelingen die daarmee verband houden, zoals het draineren, onderhouden en bemesten van grond, het zaaien, bewerken, maaien, opslaan en verkopen van de gewassen, dit alles in de gebouwen en op de gronden die bij de oprichting van de vennootschap of later worden ingebracht, of waarvan de exploitatie aan de vennootschap, krachtens welke overeenkomst ook, is toevertrouwd.

Deze exploitatie omvat bovendien de veeteelt in al zijn aspecten, zoals het houden, fokken en vetmesten van alle vee, inclusief varkens, met de bedoeling om de producten die ze voortbrengen of de dieren zelf te verkopen.

2 De verwerking, afzet of dienstverlening in de land- en tuinbouwsector.

3 Onderneming voor het uitvoeren van diverse land- en tuinbouwwerken en van werken in verband met de veeteelt voor eigen rekening en voor rekening van derden, onder meer het gereedmaken van de gronden, het bemesten, het zaaien, het sproeien en het oogsten, het vervoer en het behandelen en verhandelen van landbouwproducten en van aile producten die dienstig zijn voor de landbouw;

Zo mag de vennootschap onder meer ook landbouwmachines-, werktuigen en materiaal aankopen en verkopen, huren en verhuren, en diensten van onderhoud en herstelling van deze zaken verrichten.

4 De verwerking, het transport en het uitspreiden van mest in de meest ruime zin van het woord;

5 Het in- en uitvoeren, zowel in groot- als kleinhandel, van alle dieren en dit in de meest ruime betekenis van het woord;

6 Klein- en groothandel in:

Bloemen en planten

- Aardappelen en plantaardappelen

- Zaad- en pootgoed

- Ruwvoerders

- Granen, mest- en sproeistoffen

7 Tussenpersoon in de handel.

8 Onderneming voor het verzamelen, afzetten en verwerken van afval en overschotten afkomstig van de landbouw en de veeteelt, inclusief de werkzaamheden in verband met de mestoverschotten.

9 Het uitbaten van een mestverwerkingsbedrijf en alle aanverwante activiteiten waaronder onder andere de productie van meststoffen.

10 Onderneming voor goederenvervoer en vervoer van dieren over de weg.

11 Vervoercommissionair.

12 Huren en verhuren van landbouwgronden.

13 Kunstmatige inseminatie

14.Voor eigen rekening en in eigen naam :

het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenshuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen,

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Op de laatste blz. van Luik vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor- Lr, tg @ - vervolg behouden aan het

Belgisch Artikel 4

Staatsblad De vennootschap Is aangegaan voor onbepaalde duur.

Mod POP 11.1

Artikel 5

De algemene vergadering kan ten allen tijde beslissen over te gaan tot de omzetting van de vennootschap in een andere vennootschapsvorm, rekening houdend met de wettelijke en statutaire bepalingen terzake.

TITEL Il. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL-VERMOGEN

Artikel 6

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt vijfhonderd euro (500,00 euro). Het wordt vertegenwoordigd

door honderd aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde.

Artikel 7

De algemene vergadering kan ten allen tijde beslissen, over te gaan tot een kapitaalverhoging of een kapitaalvermindering, op de wijze door de algemene vergadering bepaald, met inachtneming van alle wettelijke voorschriften en statutaire bepalingen terzake.

Artikel 8

De aandelen mogen op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden noch

overgaan wegens overlijden dan met de goedkeuring van aile vennoten.

Artikel 9

Een register van aandelen wordt op de zetel gehouden. In het register van aandelen wordt aangetekend : 1 o de nauwkeurige gegevens van elke vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende aandelen, 2o de gedane stortingen, 3o de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend, en ondertekend door de overdrager en de ovememer in geval van overdracht onder levenden, en door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden. De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders ervan. De overdracht en overgang van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

TITEL IV. BESTUUR-CONTROLE

Artikel 13

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, al dan niet vennoten. De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door hen vast te stellen. In geval geen zaakvoerder is benoemd, wordt de beherende vennoot geacht zaakvoerder te zijn. Het mandaat is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Is het mandaat bezoldigd, dan bepaalt de algemene vergadering het bedrag van deze bezoldiging.

Artikel 14

De zaakvoerders kunnen alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering bevoegd is. Het gaat zowel om daden van louter beheer, als om daden van beschikking. Ingeval er twee zaakvoerders zijn, zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren. De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid, rekening houdend met onderstaande bepalingen.

Artikel 15

In geval er meer dan één zaakvoerder is, beschikt iedere zaakvoerder op zich over voormelde bevoegdheden, met uitzondering van de handelingen, verbintenissen, aankopen voor een bedrag van meer dan vijfduizend euro, waarvoor dan twee zaakvoerders gezamenlijk dienen op te treden. Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden in rechte als eiser of als verweerder, met uitzondering van de handelingen die een bedrag groter dan vijfduizend euro vertegenwoordigen.

Artikel 16

Voor zover de wet het vereist, wordt de controle op de financiële toestand van de vennootschap opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd door de algemene vergadering, onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich hiertoe laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd, of indien deze vergoeding haar ten laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant meegedeeld aan de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

!j( - vervolg Mcd KIF 11.1

TITEL VIJF. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17

De jaarvergadering zal gehouden worden op de derde maandag van de maand juni, om 18.00h., op de maatschappelijke zetel of op elk ander adres in de bijeenroeping aangeduid. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats. Een bijzondere of buitengewone Algemene Vergadering mag bijeengeroepen worden telkens het belang van de vennootschap dit vereist. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap, of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief meegedeeld.

Artikel 18

De vennoten, zaakvoerder(s) en ev. commissaris moeten minstens vijftien dagen op voorhand bij aangetekende brief tot de algemene vergadering worden opgeroepen. De brief vermeldt de agenda. Samen met de oproepingsbrief wordt hen de stukken toegezonden die hen krachtens het wetboek van vennootschappen ter beschikking dienen te worden gesteld. Elkeen die aan de vergadering deelneemt, of zich er laat vertegenwoordigen, wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief, Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda.

Artikel 19

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte verleden dienen te worden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Artikel 20

Elke aandeel geeft recht op één stem. Elke vennoot kan een volmacht geven om zich te laten vertegenwoordigen. De algemene vergadering kan geldig beraadslagen onverschillig het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen, behoudens in de gevallen waarvoor de wet of de statuten een bepaald aanwezigheidsquorum vereisen. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, behoudens wanneer de wetgeving of de statuten anders voorzien. De statuten kunnen slechts gewijzigd worden mits unanieme toestemming van aile vennoten. De algemene vergadering kan alle beslissingen nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De algemene vergadering beslist ondermeer over : statutenwijzigingen, kapitaalverhoging, kapitaalvermindering, de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van het resultaat, omzetting van de vennootschap in een andere vennootschapsvorm.

TITEL ZES. JAARREKENING - WINSTVERDELING

Artikel 21

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op éénendertig december ieder jaar.

Artikel 22

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris en een jaarrekening op. De vennootschap zal in toepassing van artikel 93 van het Wetboek van Vennootschappen geen jaarrekening behoeven op te stellen volgens de regels die de Koning heeft vastgesteld overeenkomstig artikel 92§1, wanneer de omzet over het laatste boekjaar, exclusief de belasting over de toegevoegde waarde, het door de Koning bepaald bedrag niet overschrijdt. Wordt dit bedtag wel overschreden, dan moet de jaarrekening dienovereenkomstig opgesteld worden, bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting.

Zolang de vennootschap een kleine vennootschap blijft, zoals gedefinieerd in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen, mag ze haar jaarrekening opmaken volgens een verkort schema. Het bestuursorgaan is niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap valt onder toepassing van artikel 94 van het Wetboek van Vennootschappen. In het andere geval, stelt het bestuursorgaan jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen. Er is geen openbaarmakingsverplichting m.b.t. de jaarrekening zolang de vennootschap valt onder toepassing van artikel 97. In het andere geval, moet de jaarrekening jaarlijks door toedoen van het bestuursorgaan worden neergelegd bij de Nationale Bank van België.

Artikel 23

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het resultaat, op voorstel van het bestuursorgaan. Van de nettowinst wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/ tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Er mogen geen winsten uitgekeerd worden zolang er overgedragen verlies is.

TITEL ZEVEN. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 24

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

à

" Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

V

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

teu,- vervolg Mod PDF 11.1

De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten. Het wegvallen van een vennoot door overlijden, door onbekwaam verklaring, of het kennelijk onvermogen van één van de vennoten, of door de verklaring dat zij niet langer tot de vennootschap willen behoren, heeft de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. Zo een vennoot niet langer wenst deel uit te maken van de vennootschap, dient deze een opzegging te betekenen aan alle vennoten, per aangetekende brief. Deze opzegging dient te gebeuren ter goeder trouw en mag niet ontijdig gedaan worden. De opzegging geschiedt ontijdig wanneer de zaken niet meer in hun geheel zijn, en liet belang van de vennootschap vordert dat de ontbinding uitgesteld wordt.

Artikel 25

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Is daaromtrent niets beslist, dan worden de in functie zijnde vennoten-zaakvoerder(s) als vereffenaars beschouwd. De vereffenaar zal handelen overeenkomstig de bepalingen van de vennootschapswetgeving. De algemene vergadering kan evenwel steeds ten allen tijde de bevoegdheden van de vereffenaar uitbreiden of inperken binnen de beperkingen door de wet gesteld. Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van Koophandel tot bevestiging van de benoeming is overgegaan. Ingeval de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot bevestiging of homologatie, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering. De algemene vergadering bepaalt de modaliteiten van de vereffening, op de wijze bepaald voor de wijziging van de statuten. Het liquidatiesaldo wordt in gelijke delen verdeeld onder de aandelen. De verdeling van de activa zal steeds voorafgaandelijk goedgekeurd moeten worden door de Rechtbank van Koophandel.

TITEL ACHT. ALGEMENE BESCHIKKINGEN

Artikel 26

Elke vennoot, zaakvoerder, commissaris of vereffenaar met buitenlandse woonplaats moet woonst

kiezen in België, bij gebreke waarvan hij geacht zal worden woonst te hebben gekozen in de

maatschappelijke zetel.

Artikel 27

De vennoten willen zich volkomen schikken naar het Wetboek van Vennootschappen. Bijgevolg worden de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen waarvan niet geldig is afgeweken, geacht in deze statuten te zijn ingeschreven ; de clausules die strijdig zijn met de dwingende bepalingen uit het Wetboek van Vennootschappen worden geacht niet te zijn geschreven.

3. OVERGANGSBEPALINGEN - SLOTBEPALINGEN

1. Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de vennootschap uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

2. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december tweeduizendenzestien. De eerste jaarvergadering zal plaats hebben op de derde maandag van de maand juni tweeduizendenzeventien.

3. De oprichters benoemen volgende persoon als gewone zaakvoerder : De heer Vanwijnsberghe Stephan.

Volmacht

De oprichter verleent bijzondere volmacht aan de hierna genoemde personen om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de Rechtbank van Koophandel, met name: de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ACCOUNTANTSKANTOOR HINNEKENS, met zetel te 8500 Kortrijk, Aalbeeksesteenweg 76, met ondernemingsnummer 0820.473.213 en haar aangestelden.

Slotbepalingen

Aldus opgemaakt te Kortrijk, op 23 april tweeduizend en vijftien, in 4 originele exemplaren, waarvan elke deelnemende vennoot verklaart één origineel exemplaar te hebben ontvangen ; het derde en vierde exemplaar zijn bestemd voor neerlegging ter Griffie en voor het registratiekantoor.

Tegelijk neergelegd oprichtingsakte dd 23/04/2015

Vanwijnsberghe Stephan

Zaakvoerder

Op de laatste b z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

s e Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbiad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STEPHAN VANWIJNSBERGHE

Adresse
BLOKELLESTRAAT 137 8550 ZWEVEGEM

Code postal : 8550
Localité : ZWEVEGEM
Commune : ZWEVEGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande