STICHTING DIRK FRIMOUT

Divers


Dénomination : STICHTING DIRK FRIMOUT
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 453.121.345

Publication

10/05/2012
ÿþMOD 2.2



mai In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





111111111 tllll III I

*12087842*

V beh aa Be Stai

N





2 7 APR. 2012

Griffie



Ondernemingsnr : 0453.121.345

Benaming

(voluit) : Stichting Dirk Frimout - in het Frans Fondation Dirk Frimout -

in het Duits Stiftung Dirk Frimout

(verkort) :

Rechtsvoren : instelling van openbaar nut

Zetel : Grote Markt 1, 8970 Poperinge

Qnderwerp akte : aanneming van nieuwe statuten

Uit een proces-verbaal opgemaakt voor Meester William de Sagher, geassocieerd Notaris te Poperinge, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "de Sagher & Vandenameele - Geassocieerde Notarissen", waarvan de zetel gevestigd is te 8970 Poperinge, Boeschepestraat 4, op 25 april 2012, blijkt dat ;

De Raad van Bestuur van de instelling van openbaar nut "STICHTING DIRK FRIMOUT", in het Frans "FONDATION DIRK FRIMOUT", in het Duits "STIFTUNG DIRK FRIMOUT", met maatschappelijke zetel te 8970 Poperinge, Grote Markt 1, met eenparigheid van stemmen beslist heeft volledig nieuwe statuten aan te nemen en deze te bepalen als volgt :

BENAMING  ZETEL  DOEL

ARTIKEL 1

De Stichting van Openbaar Nut werd opgericht door

1.De Heer Frank Swaelen, voorzitter van de Senaat, geboren te Antwerpen op 23.03.1930, wonende te

2540 Hove, Leliestraat 22.

2.0e heer Dirk Burggraaf Frimout, geboren te Poperinge op 21.03.1941, Doctor in de toegepaste

wetenschappen , wetenschappelijk astronaut, wonende te 1150 Brussel, Laurierlaan 1.

3.De Heer Marc Mahieu, ere-advocaat, Burgemeester van de stad Poperinge, geboren te Klerken op

23.07.1934, wonende te 8970 Poperinge, Sint Janskruisstraat 24.

4.De Heer Noël Vandenberghe , gewoon hoogleraar in de geologie aan de katholieke Universiteit Leuven,

geboren te 8000 Brugge , op 01.05.1948, wonende te 3150 Haacht, Wijgmaalse steenweg 78.

5.De Heer Robrecht De Gersem, onderwijzer , geboren te Poperinge op 24.06.1941, wonende te 8970

Poperinge , Lakenstraat 2.

Allen van Belgische Nationaliteit

6.De stad Poperinge p/a grote Markt 1 8970 Poperinge, vertegenwoordigd door haar burgemeester de heer

Marc Mahieu voornoemd.

ARTIKEL 2

Deze Stichting van Openbaar Nut heeft de benaming : STICHTING DIRK FRIMOUT, In het Frans :

FONDATION DIRK FRIMOUT, in het Duits : STIFTUNG DIRK FRIMOUT.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8970 Poperinge, Grote Markt 1.

Deze zetel kan bij beslissing van een eenvoudige meerderheid der bestuurders overgebracht worden naar

om het even welke andere plaats in België. De beslissing tot zeteloverdracht van de Raad van bestuur zal

binnen de maand na deze beslissing gepubliceerd worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad .

ARTIKEL 3

Het doel van de Stichting is het bevorderen van de overdracht van de kennis van de wetenschappen die de

aarde en de relatie aarde-mens tot onderwerp hebben, en dit in de ruimste betekenis

Zij verricht haar werkzaamheden rechtstreeks en uitsluitend in het domein van de verspreiding van

wetenschap en cultuur, met name op het gebied van permanente opvoeding en culturele animatie.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(én) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

In dit kader kunnen verschillende samenwerkingsvormen worden opgezet zowel op regionaal, nationaal als internationaal niveau.

De Stichting heeft eveneens tot doel de kennisoverdracht op een zo actueel mogelijke en continue wijze te laten verlopen. Daartoe zal de Stichting alle middelen gebruiken die nodig en nuttig zijn, zoals bijvoorbeeld het gebruik van rapporten van wetenschappers , de bevordering van eigen studiewerk en onderzoek en alle activiteiten die nodig zijn om het doel te bereiken .

De Stichting maakt dit kenbaar aan de publieke opinie met verschillende publicaties, onder andere via een jaarverslag. Dit jaarverslag moet op voldoende wijze verspreid worden, ter kennisgeving van de activiteiten van de Stichting.

De Stichting mag in eigendom of op een andere wijze alle goederen, zo roerende als onroerende , ten kosteloze of ten bezwarende titel, die nodig zijn om haar doel te verwezenlijken, bezitten en aanvaarden.

RAAD VAN BESTUUR EN BESTUURDERS

ARTIKEL 4

De Stichting Dirk Frimout wordt bestuurd en vertegenwoordigd door een Raad van Bestuur bestaande uit de heer Dirk Burggraaf Frimout en minstens zes andere leden die, omwille van hun wetenschappelijke bagage, hun capaciteiten of hun speciale verdiensten, de Stichting kunnen helpen uitgroeien tot een platform voor het verspreiden en bevorderen van de overdracht van de kennis van de wetenschappen die de aarde en de relatie aarde-mens tot onderwerp hebben. Zij worden bij voorkeur gezocht in de onderwijs- de academische, de economische, de bedrijfs- en de mediawereld en de stad Poperinge.

ARTiKEL 5

De heer Dirk Burggraaf Frimout maakt levenslang deel uit van de Raad van Bestuur als ondervoorzitter. De andere bestuurders worden op voordracht van de heer Dirk Burggraaf Frimout en met een meerderheid van minstens twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden aangesteld door de Raad van Bestuur, voor een periode eindigend met de vijfjaarlijkse herziening van de samenstelling van de Raad van Bestuur (zie artikel 6).

ARTIKEL 6

De Raad van Bestuur kan ten allen tijde nieuwe leden aanstellen, het ontslag van leden aanvaarden en leden ontslaan mits in acht name van aile regels terzake.

Alle leden van de Raad van Bestuur, met uitzondering van de heer Dirk Burggraaf Frimout, zijn collectief ontslagnemend op 31 december 2011, en daarna telkens op 31 december van het vijfde jaar na de vorige collectieve ontslagname.

Tijdens de laatst voorziene Raad van Bestuur in het jaar van de collectieve ontslagname draagt de heer Dirk Burggraaf Frimout tenminste zes kandidaten voor de nieuwe Raad van Bestuur voor. De voordrachten moeten aanvaard worden door minstens twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden en de nieuwe mandaten gaan in op 1 januari van het volgende jaar. Worden er minder dan zes voordrachten aanvaard, dan wordt de oude Raad van Bestuur binnen de twee maanden opnieuw samengeroepen met enkel de aanstelling van aanvullende leden voor de nieuwe Raad van Bestuur op de agenda. Zijn er na deze vergadering nog steeds geen zes leden in de nieuwe Raad van Bestuur verkozen naast de heer Dirk Burggraaf Frimout, dan wordt de nieuwe Raad van Bestuur tot zes leden naast de heer Dirk Burggraaf Frimout aangevuld met de jongste leden in leeftijd van de oude Raad van Bestuur,

ARTIKEL 7

Een functie van bestuurder valt open door overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid, onder voorlopig bewindplaatsing, afzetting, of het vijfjaarlijks collectief ontslag.

Een bestuurder kan zelf ontslag nemen via een aangetekende brief , gericht aan de voorzitter of de secretaris-generaal.

Bestuurders kunnen een voorstel tot afzetting van een collega-bestuurder indienen bij de Raad van Bestuur . Dit geschiedt door een gedagtekende brief , getekend door de heer Dirk Burggraaf Frimout of door minstens drie leden van de Raad van Bestuur. De brief dient gericht aan de voorzitter of aan de secretaris-generaal ( zie artikel 13 ). Een bestuurder kan slechts uit functie worden gezet mits een meerderheid van drie vierden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders . De meerderheid der bestuurders dient aanwezig of vertegenwoordigd te zijn . De betrokken bestuurder neemt niet deel aan de beraadslaging , maar heeft de mogelijkheid om gehoord te worden. Indien nodig voorziet de Raad van Bestuur in de opvulling van de vrijgekomen plaatsen .

Hiertoe dient een kandidaat te worden voorgedragen door de heer Dirk Burggraaf Frimout, en met minstens twee derden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders te worden verkozen .

ARTIKEL 8

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. De voorzitter leidt de vergaderingen van de Raad van Bestuur en heeft de bevoegdheden elders in deze statuten vermeld, Hij neemt de bevoegdheden van de heer Dirk Burggraaf Frimout over indien de heer Dirk Burggraaf Frimout hem daartoe uitdrukkelijk verzoekt of wegens overmacht verhinderd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

yi NOD 2.2

Een bestuurder kan zijn mandaat van voorzitter niet langer uitoefenen indien hij zijn bestuurdersstatuut verliest .Op verzoek van drie vierden van de leden van de Raad van Bestuur dient de voorzitter zijn functie neer te leggen.

ARTIKEL 9

De Raad van Bestuur vergadert minstens éénmaal per jaar . De oproeping hiertoe gebeurt door de voorzitter of de secretaris-generaal ( zie artikel 13 ); tevens wordt de Raad van Bestuur bijeengeroepen indien de heer Dirk Burggraaf Frimout of minstens drie andere bestuurders hierom verzoeken.

Om geldig te beslissen moet minstens de helft der bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en volstaat een gewone meerderheid, tenzij anders bepaald eiders in deze statuten.

Een bestuurder kan schriftelijk of elektronisch een andere bestuurder volmacht geven om hem te vertegenwoordigen op de vergadering van de Raad van Bestuur .Een bestuurder kan slechts maximaal één volmacht hebben per vergadering .

ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de Stichting zulks vereisen , kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij schriftelijk of elektronisch akkoord van de bestuurders .

In geval van belangenconflict zal de betrokken bestuurder dit meedelen aan de andere bestuurders alvorens de Raad van Bestuur een beslissing neemt . Hij zal niet deelnemen aan de beraadslaging van de Raad en zal niet stemmen bij deze aangelegenheid , Zijn gemotiveerde verklaring zal in bijlage gevoegd worden bij het proces-verbaal van de vergadering .

ARTIKEL 10

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle daden van beheer en van beschikking te stellen die de Stichting aangaan. De Raad van Bestuur kan onder meer alle akten en contracten afsluiten, dadingen aangaan, minnelijke schikkingen treffen , alle roerende of onroerende goederen verwerven, ruilen, vervreemden, onroerende goederen met hypotheek belasten, leningen aangaan, alsmede huurcontracten afsluiten, zelfs voor meer dan negen jaar, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, aan alle zakelijke en contractuele rechten verzaken, de Stichting in rechte vertegenwoordigen zowel ais eiser of als verweerder. De Raad van Bestuur kan ook het personeel van de Stichting aannemen en ontslaan, alle betalingen ontvangen , alle deposito's ontvangen of geven , rekeningen bij de banken openen, alle verrichtingen op deze rekeningen uitvoeren en aile door de Stichting verschuldigde sommen betalen . De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de Stichting bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten .

ARTIKEL 11

Ieder Jaar en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het boekjaar op, overeenkomstig artikel 37 § 2 van de wet, alsook de begroting van het volgende boekjaar. De goedgekeurde jaarrekening wordt overgemaakt aan de Federale Overheidsdienst Justitie .

ARTIKEL 12

Alle mandaten ais lid van de Raad van Bestuur zijn onbezoldigde mandaten

DE SECRETARIS-GENERAAL

ARTIKEL 13

Op voordracht van de heer Dirk Burggraaf Frimout stelt de Raad van Bestuur met een twee derden meerderheid een secretaris-generaal aan voor een onbepaalde duur.

De secretaris-generaal is in nauw overleg met de voorzitter en de ondervoorzitter belast met het dagelijks beleid van de Stichting. Daarbij is hij automatisch secretaris van de Raad van Bestuur zonder lid van deze Raad te zijn. Hij int de ontvangsten van de Stichting, betaalt de uitgaven, voert de boekhouding conform de wettelijke bepalingen en is daarvoor verantwoording verschuldigd aan de Raad van Bestuur.

Zijn ambt wordt beëindigd door ontslag in handen van de voorzitter , of door afzetting. De afzetting van de secretaris- generaal gebeurt bij drie vierden meerderheid van de stemmen. De secretaris-generaal neemt in dit geval niet deel aan de beraadslaging en de stemming maar heeft de mogelijkheid om gehoord te worden .

Het mandaat van secretaris-generaal is onbezoldigd.

VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL 14

Beslissingen naar derden zijn slechts bindend indien zij ondertekend zijn door ofwel de voorzitter en één bestuurder samen, ofwel drie andere bestuurders samen . Voor beslissingen van dagelijks bestuur naar derden

kunnen de voorzitter en de secretaris-generaal elk afzonderlijk eveneens geldig ondertekenen . Uiteraard kunnen op de in deze statuten voorziene beslissingsrechten delegatie van bevoegdheden gebeurd zijn . Ook in die optiek kunnen de aangeduide mandatarissen rechtsgeldig ondertekenen

De Raad van Bestuur treedt namens de Stichting op als eiser of als verweerder in rechtsgedingen en wordt daarbij vertegenwoordigd door zijn voorzitter of door een hiertoe door de Raad aangeduide bestuurder .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

~ Ar

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 22

Luik B - Vervolg

RAADGEVENDE EN WETENSCHAPPELIJKE COMITES EN WERKGROEPEN

ARTIKEL 15

De Raad van Bestuur kan één of meerdere raadgevende en/of wetenschappelijke comités of werkgroepen oprichten en deze gelasten met een specifieke opdracht binnen het kader van de verwezenlijking van het doel van de Stichting. Deze werkgroepen worden voorgezeten door een lid van de Raad van Bestuur.

STATUTEN -- RAPPORTERING  ONTBINDING

ARTIKEL 16

Wijziging van de statuten is slechts mogelijk indien minstens drie/vierden van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd is en minstens drie/vierden hiervan de voorgestelde wijzigingen aanvaardt

Indien de Raad van Bestuur niet in voldoende aantal vertegenwoordigd is, kan de volgende vergadering rechtsgeldig beslissen over de wijzigingen mits drie/vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden de wijzigingen aanvaarden, ongeacht het aantal aanwezigen

Wijzigingen aan de statuten zullen slechts van kracht worden na publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad

ARTIKEL 17

In geval van ontbinding van de Stichting, gaat haar volledig vermogen over naar een soortgelijke instelling of organisatie met een gelijkaardig doel . Indien die niet onmiddellijk kan worden aangeduid of indien er discussie zou ontstaan tussen verscheidene instellingen, is het de Raad van Bestuur die laatst actief was die beslist

ARTIKEL 18

Al wat niet in deze statuten voorzien is zal geregeld worden door de vigerende wetgeving, en dan voornamelijk door de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

William de Sagher - Geassocieerd notaris

Tegelijk hierbij neergelegd : expeditie van het proces-verbaal houdende statutenwijziging.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
STICHTING DIRK FRIMOUT

Adresse
GROTE MARKT 1 8970 POPERINGE

Code postal : 8970
Localité : POPERINGE
Commune : POPERINGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande