STICHTING HANNS EN RENATE LUCK-VON DER OHE

Divers


Dénomination : STICHTING HANNS EN RENATE LUCK-VON DER OHE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 543.630.461

Publication

08/01/2014
ÿþ-À,

t. f<:--0

2-

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111191,1

bek

aai

Bel

Staa

lI



II

Neearget ler griffie -vin de

reohtb van koophandel -

Bru - afriefino t Oostende

ru% 2 7 DEC. %fie



Ondernemingsnr ) o

.9/3 630 .

Benaming:

(voluit) stichting Hanns en Renate Luck-von der Ohe

(verkort)

Rechtsvorm: private stichting

Zetel: Albert l-Promenade 36

8400 Oostende

Onderwerp akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte, verleden voor notaris François-Xavier Willems, te Brugge, vervangende zijn ambtgenoot Heny Van Caillie, op 12 december 2013, geregistreerd te Brugge, 4de kantoor, op 17 december daarna, boek 227, blad 95, vak 07, ontvangen ¬ 34.472,83, dat Mevrouw von der OHE Renate Marlene, geboren te Frankenstein (Duitsland) op 29 september 1943, wonende te 8400 Oostende, Albert I-Promenade 36, een private stichting opgericht heeft met naam "Stichting Hanns en Renate Luck-von der Ohe", met zetel te 8400 Oostende, Albert I-Promenade 36. Hij mag bij

besluit van de Raad van Bestuur overgebracht worden naar een andere plaats in België.

De private stichting wordt opgericht voor de verwezenlijking van volgend belangenloos doel; De Stichting heeft als oogmerk het onderbrengen en bewaren van een collectie kunstwerken teneinde ze te handhaven en te beheren. Om voormelde doelstelling te verwezenlijken, zal de stichting, onder meer: - de kunstwerken ten toon stellen in het onroerend goed waar zij zich thans bevinden of eiders; - met de kunstwerken deel nemen aan andere tentoonstellingen; de collectie aanvullen met andere kunstwerken; samenwerkingsakkoorden afsluiten met de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaams Gewest, de provincies, de gemeenten en andere openbare besturen of instellingen, stichtingen, verenigingen of musea; - alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als buitenland; - subsidies verwerven, zowel van de overheid ais van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland, zelf als vertegenwoordiger optreden; - kortom: instaan voor alle uitgaven die nuttig zijn voor een goede werking van de stichting en alle verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel;

Teneinde voormelde doelstelling te verwezenlijken, werd door de oprichtster, Mevrouw Renate von der Ohe, een collectie schilderijen, meubelen en mobilaire voorwerpen, nauwkeurig omschreven in . een aan de oprichtingsakte gehechte bijlage, overgedragen aan de stichting.

; De stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit ten minste drie (3) leden. De !eden van de Raad van Bestuur oefenen hun ambt collegiaal uit. Zolang de oprichtster deel uitmaakt van de Raad van Bestuur zal zij het voorzitterschap van de stichting waarnemen, tenzij zij zelf dit niet of niet langer wenst. De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. In geval van staking van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Wijzigingen in de statuten worden slechts geldig beslist met een meerderheid van drieivierden van de stemmen van alle leden van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de stichting. Hij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven en vervreemden, goederen in pand en in hypotheek geven, leningen en kredietopeningen aangaan en toestaan, aile huurcontracten en contracten van dienstverlening afsluiten en in het algemeen alles doen wat nuttig of noodzakelijk is, inbegrepen de handelingen die hier niet uitdrukkelijk vernield worden, De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de stichting in en buiten rechte als eiser of als verweerder. Alle akten die de stichting verbinden, worden geldig ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur en een andere bestuurder, gezamenlijk optredend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luits B PVervolg

Het dage ks bestuurvan-dealstichting alsook devertegenwoordigirrgvarr de stichting\verdet-dagelijks bestuur aangaat, mag worden opgedragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk optreden en de titel voeren van directeur. Hun benoeming, afzetting en bevoegdheden worden bepaald door de Raad van Bestuur.

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belanq van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit mededelen aan de andere bestuurders vóór de Raad van Bestuur een besluit neemt. In dat geval wordt het besluit genomen door de voltallige Raad van Bestuur met eenparigheid van stemmen en buiten de aanwezigheid van de betrokken bestuurder. Laatstgenoemde mag verder niet tussenkomen als vertegenwoordiger van de stichting voor wat de uitvoering van het genomen besluit betreft.

Bij ontbinding zal de Raad van Bestuur een voorstel doen aan de rechtbank voor de besteding van de goederen. De bestemming van het actief heeft slechts plaats na voldoening van de rechten van de schuldeisers.

1

.bom' en

aa. het Belgisch Staatsblad

Voor ontledend uittreksel,

F.-X. Willems, notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte-oprichting, met aangehechte bijlage.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
STICHTING HANNS EN RENATE LUCK-VON DER OHE

Adresse
ALBERT I - PROMENADE 36 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande