STIMUL : ZORG-ETHISCH LAB

Association sans but lucratif


Dénomination : STIMUL : ZORG-ETHISCH LAB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 896.703.434

Publication

17/02/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vo. beha aan Belg Staat;

11111111111.!,11,1,11 95*









NEERGELEGD

0 6. 02. 2014

REGIfI K~gJK pNOEL

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0896.703.434

Benaming

(voluit) : sTimul : zorg-ethisch lab

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sint-Maartensplein 13, 8560 Moorsele, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk

Onderwerp akte : Gecoördineerde statuten

De Algemene Vergadering in buitengewone zitting bijeengekomen te Moorsele op 20 augustus 2013 heeft met de vereiste wettelijke meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen de statuten, aangenomen op de algemene vergadering van 14 december 2007, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 7 april 2008, gewijzigd op 14 december 2010, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 4 maart 2013, gewijzigd en aangepast,

De tekst van de gecoördineerde statuten luidt als volgt

TITEL I. - BENAMING, ZETEL EN DOEL

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk, afgekort vzw, draagt ais naam "sTimul : zorg-ethisch lab".

Artikel 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 8560 Moorsele, Sint-Maartensplein 13, gelegen in het

gerechtelijk arrondissement Kortrijk.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel onderwijsinstellingen en organisaties uit de gezondheids- en welzijnssector te begeleiden in een transitie naar een ethische zorgcultuur.

Zorgethiek en presentie behoren tot de basisbronnen van waaruit sTimul expertise ontwikkelt om in haar basisopdracht te voorzien. De begeleiding bestaat uit observatie, reflectie, coaching en vorming. Steeds wordt er vertrokken vanuit de persoonlijke experientie om te komen tot teervragen,

De vereniging wil zorg-ethiek op wetenschappelijke wijze uitbouwen en funderen vanuit de dialoog met de praktijk,

De vereniging wil tevens een centrum zijn van waaruit vernieuwende en inspirerende impulsen worden ontwikkeld,

De vereniging kan alle handelingen en alle activiteiten stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel en met uitsluiting van enig winstoogmerk, De vereniging mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

In die zin mag zij, evenwel op bijkomstige wijze, zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

t

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL II. -- LIDMAATSCHAP, TOETREDING, UITTREDING EN UITSLUITING

Artikel 4

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen.

De leden bestaan uit verenigingen komende uit hetzij een onderwijsinstelling, hetzij een organisatie uit de welzijns- en gezondheidszorg, hierna verder de basispartners genoemd. De personen die de leden in de algemene vergadering vertegenwoordigen, oefenen binnen hun respectievelijke organisatie/vereniging/instelling bij voorkeur de functie van bestuurder uit.

De verdere omschrijving van de basispartners gebeurt in een intern reglement, zoals voorzien in artikel 20 van de statuten.

Nieuwe leden die aan bovenvermelde voorwaarden voldoen, kunnen pas toetreden, na voorafgaandelijke goedkeuring door de Raad van Bestuur.

De voorzitter en de ondervoorzitter, aangeduid overeenkomstig artikel 9 en 16 van de statuten, zijn automatisch lid van de algemene vergadering.

De twee basispartners zijn paritair vertegenwoordigd,

De leden verbinden zich door hun toetreding, de bepalingen van de statuten en het intern reglement van de vereniging na te leven.

Artikel 5

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de

hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door het ontslag bij aangetekend schrijven aan de voorzitter van de raad van bestuur mede te delen.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De leden die om welke reden ook het lidmaatschap verliezen, alsook de rechtsopvolgers en erfgenamen van een overleden lid, kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk vermogen, noch rekening of inventaris eisen, noch de zegels doen leggen.

Artikel 6

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd.

Onverminderd de artikels 3, § 2, en 11, van de Wet van 2 mei 2002 gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 7

De algemene vergadering bestaat uit al de leden van de vereniging.

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

" de wijziging van de statuten

'de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening

" de ontbinding van de vereniging

" de uitsluiting van een lid

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

" het goedkeuren van de opdrachtverklaring en de bewaking van de uitvoering ervan 'de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

" het goedkeuren van het intern reglement

, r

Moo 2.2

+.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8

Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk, mits de voorhanden zijnde communicatiemiddelen, te gebeuren ten minste acht kalenderdagen vooraf. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders. Alle leden moeten opgeroepen warden.

De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda.

Bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op schriftelijk en met redenen omkleed gezamenlijk verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging, zulks binnen de maand.

Adviserende leden kunnen op uitnodiging van de algemene vergadering en zonder stemrecht het geheel of een gedeelte van de vergadering bijwonen.

Artikel 9

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, en bij diens ontstentenis door de bij eenvoudige meerderheid aangeduide onder de aanwezige bestuurders.

Artikel 10

De vergadering zal slechts beraadslagen over de punten die op de dagorde zijn vermeld.

Mits akkoord van alle aanwezige en vertegenwoordigde leden kunnen agendapunten ter vergadering

worden toegevoegd, met uitzondering van de punten vermeld in artikel 11, tweede alinea.

Artikel 11

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt ten vroegste na 8 kalenderdagen een nieuwe vergadering belegd met dezelfde dagorde. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig ongeacht het aantal aanwezige leden.

In geval van statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen warden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheime

Artikel 12

Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op de algemene vergadering en eraan deel te nemen of zich te laten

vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een geschreven volmacht.

Eén persoon kan maximum houder zijn van één volmacht.

Artikel 13

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt

goedgekeurd. Deze verslagen worden bijgehouden op de zetel van de vereniging.

Uittreksels ervan worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Het verslag kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden worden ingezien.

A

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL IV. - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 14

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste vier personen, al dan niet lid van de vereniging, en met dien verstande dat het aantal bestuurders in elk geval lager is dan het aantal personen lid van de vereniging,

De bestuurders, verenigingen, worden voorgedragen door de genoemde basispartners, waarvan de criteria voor benoeming zullen omschreven worden in een intern reglement, zoals voorzien in artikel 20 van de statuten.

De twee basispartners zijn paritair vertegenwoordigd in de raad van bestuur.

Naast de afvaardiging vanuit de twee basispartners kunnen er in de Raad van Bestuur bestuurder-experten benoemd worden, waarvan de criteria voor benoeming kunnen omschreven worden in een intern reglement, zoals voorzien in artikel 20 van de statuten. Hun aantal wordt tot vier beperkt. Zij zijn effectief bestuurder.

Waarnemers kunnen op uitnodiging van de raad van bestuur en zonder stemrecht het geheel of een gedeelte van de vergadering bijwonen.

Artikel 15

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van ten hoogste vijf jaar

en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Hun mandaat is hernieuwbaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt, door overlijden, vrijwillig ontslag, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde of afzetting, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheid van de raad van bestuur uit.

Vrijwillig ontslag geschiedt door gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur,

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Alle bestuurders nemen kennis van de beginselverklaring en het intern reglement en oefenen hun mandaat in overeenstemming hiermee uit.

Artikel 16

De bestuurders duiden onder elkaar voor een periode van ten hoogste vijf jaar een voorzitter en een ondervoorzitter aan, alternerend komend uit de twee basispartners, tenzij anders overeengekomen. Hun mandaat is hernieuwbaar.

In geval van afwezigheid van de voorzitter warden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter, en bij diens ontstentenis door de bij eenvoudige meerderheid aangeduide onder de aanwezige bestuurders.

Artikel 17

De raad van bestuur vergadert minstens vier maal per jaar.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door vier bestuurders op gezamenlijk verzoek.

De oproeping gebeurt schriftelijk, mits de voorhanden zijnde communicatiemiddelen, ten minste acht kalenderdagen vooraf, behoudens in geval van hoogdringendheid, en vermeldt dag, uur, plaats, en agenda.

De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt deze voorwaarde niet vervuld, dan wordt ten vroegste na 8 kalenderdagen een nieuwe vergadering belegd met dezelfde dagorde. Op deze vergadering zijn de beslissingen geldig ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder, mits schriftelijke volmacht, laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken.

e

M0D 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mits akkoord van alle aanwezige en vertegenwoordigde leden kunnen agendapunten ter vergadering worden toegevoegd.

Elke bestuurder beschikt over één stem. Indien minstens de helft der aanwezige bestuurders hierom verzoekt, is de stemming geheim.

De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend,

Artikel 18

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt

goedgekeurd. Deze verslagen worden bijgehouden op de zetel van de vereniging.

Uittreksels ervan worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Artikel 19

De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende

machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Artikel 20

De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur,

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders waarvan minstens één van hen de voorzitter of de ondervoorzitter dient te zijn, behoudens wanneer de raad van bestuur één gedelegeerd bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

De raad van bestuur stelt het intern reglement op en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering

Het intern reglement bevat o.m. bepalingen inzake de omschrijving en de criteria van de basispartners, de bestuurders, de bestuurders-experten en het directiecomité.

Artikel 21

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid bij gewone meerderheid het dagelijks bestuur alsook de (externe) vertegenwoordigingsbevoegdheid m.b.t. het dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één of meerdere personen, al of niet bestuurder.

Deze personen worden dienovereenkomstig benoemd als dagelijks bestuur in hoedanigheid van orgaan, overeenkomstig artikel 13bis van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

De akte van benoeming zal vermelden of deze personen individueel en afzonderlijk, dan wel gezamenlijk of als een college moeten optreden.

Het dagelijks bestuur betreft alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beschikking te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. Meer in het bijzonder worden de bevoegdheden van het dagelijks bestuur nader bepaald door de raad van bestuur, zoals vermeld in het intern reglement van de vereniging,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOF} 2.2

Artikel 22

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid bij gewone meerderheid een deel van zijn bestuursbevoegdheid delegeren aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging, en deze dienovereenkomstig benoemen, gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig artikel 13, lid 4 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

De machtiging betreft nader door de raad van bestuur omschreven handelingen, vermeld in het intern reglement van de vereniging.

Wanneer meerdere gemachtigden worden aangesteld, wordt aan dezen de bevoegdheid verleend om gezamenlijk handelend, met tenminste twee van hen, namens de vereniging op te treden, Wanneer slechts één gemachtigde wordt aangesteld, wordt aan deze de bevoegdheid verleend om alleen namens de vereniging op te treden.

Artikel 23

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid bij gewone meerderheid een bijzonder of beperkt mandaat verlenen aan een persoon, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging, voor een duidelijk omschreven opdracht.

Artikel 24

Onverminderd artikel 26 septies van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat,

TITEL V. - BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 25

Ieder jaar, op 31 december, zullen de rekeningen voor het verlopen boekjaar afgesloten worden en het voorwerp uitmaken van een jaarverslag ter goedkeuring voor te leggen in het eerste semester aan de algemene vergadering. De begroting voor het volgend jaar zal aan de algemene vergadering ter goedkeuring worden voorgelegd in de maand december,

TITEL VI. - ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 26

Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden

door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de

Wet van 2 mei 2002. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid,

overeenkomstig artikel 19 en 22 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Artikel 27

ln elk geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgemaakt worden aan één of meer werken met een gelijkaardig doel als de huidige vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

TITEL VII, - EINDBESCHIKKING

Artikel 28

Voor al wat door deze statuten niet uitdrukkelijk geregeld is, is de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd

door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Aldus opgemaakt te Moorsele, op 20 augustus 2013, in 3 oorspronkelijke exemplaren.

Voor waar en echt verklaard

de Voorzitter,

de Heer Bernard BRUGGEMAN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2,2

Voorwerp akte : einde mandaten bestuurders - benoeming bestuurders

De buitengewone algemene vergadering van 20 augustus 2013 herbevestigt de beslissing van de algemene

vergadering, d.d. 18 december 2012, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 4 maart 2013, dat de

mandaten van aile bestuurders, zijnde

Mevrouw Agnes Bode, wonende te 3140 Keerbergen, Koekoekdreef 10

De Heer Bernard Bruggeman, wonende te 8501 Kortrijk, Jan Devosstraat 7

De Heer Luc De Visschere, wonende te 8750 Wingene, Oude Bruggestraat 72

De Heer Chris Gastmans, wonende te 3000 Leuven, Maria Theresiastraat 87

Mevrouw Maria Grypdonck, wonende te 3000 Leuven, Maria Theresiastraat 87

De Heer Peter Lambers, wonende te 9120 Beveren, de Bergeyckdreef 8

Mevrouw Lena Muylle, wonende te 8800 Roeselare, Leliestraat 22

Zuster Josiane Peperstraete, wonende te 8700 Tielt, Stationstraat 40

De Heer Luc Rosseel, wonende te 8670 Koksijde, Hagedoornstraat 13

Mevrouw Hilde Van Der Donckt, wonende te 9770 Kruishoutem, Bunderstraat 28

De Heer Roger Zwaenepoel, wonende te 8810 Lichtervelde, Zwevelestraat 72

op 20 augustus 2013 eindigen.

Cfr. artikel 7 van de statuten keurt de buitengewone algemene vergadering van 20 augustus 2013 met unanimiteit de volgende (rechts)personen en hun mandaathouders goed als bestuurder van sTimul : zorg-ethisch lab vzw en dit vanaf heden tot en met 20 augustus 2018 :

GVO vzw, Doorniksesteenweg 215, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0454.700.564, vertegenwoordigd door de Heer Bernard Bruggeman, wonende te 8501 Bissegem, Jan Devosstraat 7

Leielandscholen vzw, Beverlaai 75, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0472.945.076, vertegenwoordigd door Mevrouw Nancy Dedeurwaerder, wonende te 8500 Kortrijk, Brouwerijstraat 15

Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde Ic Dien vzw, Westtaan 99, 8800 Roeselare - Ondernemingsnummer 0410.746,597, vertegenwoordigd door Mevrouw Lena Muylle, wonende te 8800 Roeselare, Leliestraat 22

algemeen ziekenhuis groeninge vzw, President Kennedylaan 4, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0472.222.625, vertegenwoordigd door de Heer Marc Verpoort, wonende te 8400 Oostende, Koningin Astridlaan 15/0029

De Heer Eric Halsberghe, als bestuurder-expert, wonende te 8500 Kortrijk, Tarweveld 23

Mevrouw Maria Grypdonck, als bestuurder-expert, wonende te 3000 Leuven, Maria Theresiastraat 87.

Voorwerp akte : aanduiding functies binnen Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur, samengekomen op 20 augustus 2013, na de buitengewone algemene vergadering van dezelfde datum, heeft onder haar bestuurders, vanaf heden tot en met 20 augustus 2018, aangeduid

als voorzitter : de Heer Bernard Bruggeman, wonende te 8501 Bissegem, Jan Devosstraat7 als ondervoorzitter : Mevrouw Nancy Dedeurwaerder, wonende te 8500 Kortrijk, Brouwerijstraat 15.

Voorwerp akte : regeling en bevoegdheden dagelijks bestuur

Conform art. 21 van de statuten kan de raad van bestuur onder zijn verantwoordelijkheid bij gewone meerderheid het dagelijks bestuur alsook de (externe) vertegenwoordigingsbevoegdheid m.b,t. het dagelijks bestuur, met gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden, opdragen aan één of meerdere personen, al of niet bestuurders.

De Raad van Bestuur, samengekomen op 20 augustus 2013 heeft het ontslag aanvaard van de Heer Roger Zwaenepoel als lid van het dagelijks bestuur,

L.

MOo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur, samengekomen op 24 september 2013, heeft het dagelijks bestuur van de vereniging en dit voor een periode van 21 augustus 2013 tot en met 20 augustus 2018, als volgt geregeld :

de Heer Bernard Bruggeman, wonende te 8501 Bissegem, Jan Devosstraat 7 Mevrouw Nancy Dedeurwaerder, wonende te 8500 Kortrijk, Brouwerijstraat 15 Mevrouw Trees Coucke, wonende te 9000 Gent, Bijlokevest 107

de Heer Claude Vandevoorde, wonende te 8700 Tielt, Mgr. Christiaensstraat 2.

Deze personen worden dienovereenkomstig benoemd als dagelijks bestuur in hoedanigheid van orgaan, overeenkomstig artikel 13 bis van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Het dagelijks bestuur betreft alle handelingen die dag aan dag moeten verricht worden om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beschikking te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Voor volgende handelingen kan een dagelijks bestuurder of individueel en afzonderlijk optreden, dan wel is een gezamenlijke handtekening vereist

- Het voeren van de gewone briefwisseling :

Alle gewone (interne en externe) briefwisseling draagt minstens de handtekening van een lid van het

dagelijks bestuur.

- Andere briefwisseling, vertrekkend vanuit de vereniging, zoals aangetekende zendingen,

correspondentie met de overheden, .., wordt minstens ondertekend door twee dagelijks bestuurders (waarvan één bestuurder van de vereniging). Deze andere briefwisseling wordt ingeschreven in een boek en op het eerst volgende directiecomité door desgevallend de andere leden van het dagelijks bestuur geviseerd.

- Aangetekende zendingen worden voor ontvangst afgetekend door een medewerker van sTimul en in een boek ingesohreven. Dit boek wordt op het eerstvolgend directiecomité door desgevallend de andere leden van het dagelijks bestuur geviseerd.

- Voor volgende handelingen kan afzonderlijk worden opgetreden :

* Alle gewone contractuele betrekkingen met cliënten

* Afsluiten (of beëindigen) van de arbeidsovereenkomsten met het uitvoerend personeel. Het afsluiten gebeurt steeds in overeenstemming met de door de raad van bestuur goedgekeurde begroting. Het afsluiten en het beëindigen van een arbeidsovereenkomst gebeurt na voorafgaandelijk overleg met de leden van het dagelijks bestuur.

* De sociale verplichtingen in het kader van de Wet op de arbeidsovereenkomsten, zoals documenten voor mutualiteit, arbeidsongevallenaangifte,...

* De financieel-economische verrichtingen die nodig zijn voor de normale dagelijkse werking, zoals

o De uitgaven van de lonen (nettolonen  bedrijfsvoorheffing  sociale lasten) voor personeel waarbij tevens hun loons- en arbeidsvoorwaarden goedgekeurd zijn door de raad van bestuur (voor directie) en leden dagelijks bestuur (voor aile andere personeel).

o Uitgaven tot een bedrag van ¬ 5.000 per factuur per schuldeiser (boven ¬ 5.000 is een tweede handtekening van een lid van het dagelijks bestuur vereist). Indien een tweede handtekening om technische redenen (vb. bij gebruik van een elektronische handtekening) niet toe te voegen is, worden deze betalingen op het eerstvolgend directiecomité voorgelegd teneinde een tweede handtekening van een lid van het dagelijks bestuur op de outprint van de betalingen toe te voegen.

-De samenwerkingsovereenkomst met de post en/of bank(en) (met inbegrip van openen van rekeningen, aangaan van korte en lange termijnkredieten) wordt goedgekeurd door de raad van bestuur en ondertekend door 2 bestuurders, waaronder de voorzitter van de raad van bestuur.

- Samenwerkingsovereenkomsten/reglementen en/of commerciële contracten (met o.a. leveranciers, personen, organisaties en/of diensten,...) :

* In verband met de dagdagelijkse werking worden, na goedkeuring door aile leden van het dagelijks bestuur, ondertekend door 2 leden van het dagelijks bestuur.

* Die de dagdagelijkse werking overstijgen (vb. met architect) worden steeds ondertekend door 2 bestuurders

Voor waar en oprecht verklaard, 24 september 2013

de Heer Bernard Bruggenvan, voorzitter van de vereniging

Luik B - Vervolg M00 2.2



Voorwerp akte : benoeming bestuurders

Cfr, artikel 7 van de statuten keurt de Algemene Vergadering van 10 december 2013 met unanimiteit de volgende (rechts)personen en hun mandaathouders goed als bestuurder van sTimul : zorg-ethisch lab vzw en dit voor een periode van 10 december 2013 tot en met 20 augustus 2018 :

Katholieke Hogeschool VIVES Zuid vzw, Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0455,922.071, vertegenwoordigd door Mevrouw Nancy Boucquez, wonende te 8200 Brugge, 't Speelhof 5.

Familiehulp vzw, Koningsstraat 294, 1210 Brussel - Ondememingsnummer 0409.533.604, vertegenwoordigd door Mevrouw Hilde Callewaert, wonende te 8520 Kuurne, Kersendreef 13.

De Raad van Bestuur is aldus vanaf 10 december 2013 tot en met 20 augustus 2018 als volgt samengesteld:

algemeen ziekenhuis groeninge vzw, President Kennedylaan 4, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0472.222.625, vertegenwoordigd door de Heer Marc Verpoort, wonende te 8400 Oostende, Koningin Astridlaan 15/0029.

Familiehulp vzw, Koningsstraat 294, 1210 Brussel - Ondernemingsnummer 0409.533.604, vertegenwoordigd door Mevrouw Hilde Callewaert, wonende te 8520 Kuurne, Kersendreef 13.

GVO vzw, Doorniksesteenweg 215, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0454.700.564, vertegenwoordigd door de Heer Bernard Bruggeman, wonende te 8501 Bissegem, Jan Devosstraat 7,

Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde Ic Dien vzw, Westlaan 99, 8800 Roeselare - Ondernemingsnummer 0410.746.597, vertegenwoordigd door Mevrouw Lena Muylle, wonende te 8800 Roeselare, Leliestraat 22.

Katholieke Hogeschool VIVES Zuid vzw, Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0455.922.071, vertegenwoordigd door Mevrouw Nancy Boucquez, wonende te 8200 Brugge, 't Speelhof 5.

Lelelandscholen vzw, Beverlaai 75, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0472.945.076, vertegenwoordigd door Mevrouw Nancy Dedeurwaerder, wonende te 8500 Kortrijk, Brouwerijstraat 15,

De Heer Eric Halsberghe, als bestuurder-expert, wonende te 8500 Kortrijk, Tarweveld 23,

Mevrouw Maria Grypdonck, als bestuurder-expert, wonende te 3000 Leuven, Maria Theresiastraat 87.

Voor waar en oprecht verklaard, 10 december 2013,

de Heer Bernard Bruggeman, voorzitter van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

,

Noor- t ,ehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

04/03/2013
ÿþc, MOD 2.2

1= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 0896.703.434

Benaming

tvosuit) : sTimul : zorg-ethisch lab

-- ~

NEERGELEGD

19. 02, 2013

HANDF

RECHTB ls{!#~~OKE~



Voorbehoudt

aan he.

Belgisc Staatsbl;

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sint-Maartensplein 13, 8560 Moorsete, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Overeenkomstig artikel 7 van haar statuten heeft de Algemene Vergadering, d.d. 14 december 2010, met unanimiteit beslist de statuten als volgt te wijzigen :

Artikel 4 :

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste vier bedragen. Nieuwe leden worden aanvaard door de Raad van Bestuur op voordracht van de genoemde basispartners. De twee basispartners zijn paritair vertegenwoordigd.

Naast de afvaardiging vanuit de twee basispartners kunnen er in de Raad van Bestuur bestuurder-experten benoemd worden. Deze bestuurders behoren niet tot de basispartners. Hun aantal wordt tot vier beperkt. Zij zijn effectief bestuurder.

De leden verbinden zich door hun toetreding, de bepalingen van de statuten en het intern reglement van de vereniging na te leven.

Voorwerp akte : ontslag bestuurder

De Algemene Vergadering, samengekomen op 14 december 2010, heeft het vrijwillig ontslag, ingaand vanaf heden, aanvaard van Mevrouw Mieke Kerckhof, wonende te 8900 leper, Poperingseweg 16 (basispartner : onderwijsinstellingen),

De Raad van Bestuur is vanaf 14 december 2010 tot 31 december 2012 als volgt samengesteld

Mevrouw Agnes Bode, wonende te 3140 Keerbergen, Koekoekdreef 10.

De Heer Bernard Bruggeman, wonende te 8501 Kortrijk, Jan Devosstraat 7.

De Heer Luc De Visschere, wonende te 8750 Wingene, Oude Bruggestraat 72.

De Heer Chris Gastmans, wonende te 3000 Leuven, Brouwersstraat 1116.

Mevrouw Maria Grypdonck, wonende te 3000 Leuven, Maria Theresiastraat 87.

De Heer Karel Huyghe, wonende te 8800 Roeselare, Weststraat 47.

De Heer Peter Lambers, wonende te 9120 Beveren, de Bergeyckdreef 8.

Zuster Josiane Peperstraete, wonende te 8700 Tielt, Ruiseleedsesteenweg 42

De Heer Luc Rosseel, wonende te 8670 Koksijde, Hagedoornstraat 13.

Mevrouw Hilde Van Der Donckt, wonende te 9770 Kruishoutem, Bunderstraat 28,

De Heer Roger Zwaenepoel, wonende te 8810 Lichtervelde, Zwevelestraat 73,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

N+oD 2.2

Voorwerp akte : wijziging functie

De Raad van Bestuur, d.d. 26 januari 2012, heeft overeenkomstig artikel 21 van haar statuten, beslist om de functie van Mevrouw Trees Coucke te wijzigen. Vanaf 1 maart 2012 is Mevrouw Trees Coucke Coordinator van het Expertisecentrum.

Voorwerp akte : aanwerving Coördinator van het Trainingscentrum

De Raad van Bestuur heeft overeenkomstig artikel 21 van haar statuten op 23 augustus 2012 beslist om de Heer Claude Vandevoorde aan te werven als Coordinator van het Trainingscentrum.

Voorwerp akte : dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur heeft overeenkomstig artikel 21 van haar statuten op 23 augustus 2012 beslist het dagelijks bestuur, alsook de (externe) vertegenwoordigingsbevoegdheid m.b.t. het dagelijks bestuur op te dragen aan

Mevrouw Hilde Van Der Donckt, Voorzitter van de Raad van Bestuur, wonende te 9770 Kruishoutem, Bunderstraat 28

De Heer Bernard Bruggeman, Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur, wonende te 8501 Kortrijk, Jan Dsvosstraat 7

De Heer Claude Vandevoorde, Coördinator Trainingscentrum, wonende te 8700 Tielt, Mgr. Christiaensstraat

2

Mevrouw Trees Coucke, Coördinator Expertisecentrum, wonende te 9000 Gent, Bijlokevest 107.

Voorwerp akte : ontslag voorzitter - benoeming voorzitter en ondervoorzitter

De Raad van Bestuur heeft op 18 december 2012 het vrijwillig ontslag aanvaard van Mevrouw Hilde Van Der Donckt als voorzitter en als lid van het Dagelijks Bestuur. Zij blijft bestuurder van de vereniging,

De Raad van Bestuur heeft overeenkomstig artikel 16 van haar statuten op 18 december 2012 beslist om

- de Heer Bernard Bruggeman te benoemen als voorzitter vanaf heden tot 31 augustus 2013

- de Heer Roger Zwaenepoel te benoemen als ondervoorzitter vanaf heden tot 31 augustus 2013.

Voorwerp akte : Benoeming bestuurders

De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig artikel 7 op 18 december 2012 het vrijwillig ontslag als bestuurder aanvaard van de Heer Karel Huyghe (basispartner ; onderwijsinstellingen).

De Algemene Vergadering heeft overeenkomstig artikel 7 op 18 december 2012 het mandaat van Mevrouw Lena Muylle, wonende te 8800 Roeselare, Leliestraat 22 aanvaard als bestuurder (basispartner onderwijsinstellingen).

'1

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Voorwerp akte : Herbenoeming bestuurders

De Algemene Vergadering van 18 december 2012 heeft met unanimiteit de volgende bestuurders herbenoemd vanaf 14 december 2012 tot 31 augustus 2013 :

Mevrouw Agnes Bode, wonende te 3140 Keerbergen, Koekoekdreef 10.

De Heer Bernard Bruggeman, wonende te 8501 Kortrijk, Jan Devosstraat 7.

De Heer Luc De Visschere, wonende te 8750 Wingene, Oude Bruggestraat 72,

De Heer Chris Gastmans, wonende te 3000 Leuven, Brouwersstraat 1/16.

Mevrouw Maria Grypdonck, wonende te 3000 Leuven, Maria Theresiastraat 87.

De Heer Peter Lambers, wonende te 9120 Beveren, de Bergeyckdreef 8.

Zuster Josiane Peperstraete, wonende te 8700 Tielt, Stationstraat 40,

De Heer Luc Rosseel, wonende te 8670 Koksijde, Hagedoomstraat 13.

Mevrouw Hilde Van Der Donckt, wonende te 9770 Kruishoutem, Bunderstraat 28.

De Heer Roger Zwaenepoel, wonende te 8810 Lichtervelde, Zwevelestraat 73,

De Raad van Bestuur is vanaf 14 december 2012 tot 31 augustus 2013 als volgt samengesteld ;

Mevrouw Agnes Bode, wonende te 3140 Keerbergen, Koekoekdreef 10.

De Heer Bernard Bruggeman, wonende te 8501 Kortrijk, Jan Devosstraat 7.

De Heer Luc De Visschere, wonende te 8750 Wingene, Oude Bruggestraat 72.

De Heer Chris Gastmans, wonende te 3000 Leuven, Brouwersstraat 1/16.

Mevrouw Maria Grypdonck, wonende te 3000 Leuven, Maria Theresiastraat 87.

De Heer Peter Lambers, wonende te 9120 Beveren, de Bergeyckdreef 8.

Mevrouw Lena Muylle, wonende te 8800 Roeselare, Leliestraat 22

Zuster Josiane Peperstraete, wonende te 8700 Tielt, Stationstraat 40, De Heer Luc Rosseel, wonende te 8670 Koksijde, Hagedoomstraat 13. Mevrouw Hilde Van Der Donckt, wonende te 9770 Kruishoutem, Bunderstraat 28, De Heer Roger Zwaenepoel, wonende te 8810 Lichtervelde, Zwevelestraat 73.

Voorwerp akte : dagelijks bestuur

De Raad van Bestuur heeft overeenkomstig artikel 21 van haar statuten op 18 december 2012 beslist het dagelijks bestuur, alsook de (externe) vertegenwoordigingsbevoegdheid m.b.t. het dagelijks bestuur op te dragen aan

De Heer Bernard Bruggeman, Voorzitter van de Raad van Bestuur, wonende te 8501 Kortrijk, Jan Devosstraat 7

De Heer Roger Zwaenepoel, Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur, wonende te 8810 Lichtervelde, Zwevelestraat 73

De Heer Claude Vandevoorde, Coördinator Trainingscentrum, wonende te 8700 Tielt, Mgr. Christiaensstraat 2

Mevrouw Trees Coucke, Coördinator Expertisecentrum, wonende te 9000 Gent, Bijlokevest 107.

Voor waar en oprecht verklaard, 4 februari 2013

Bernard Bruggeman, voorzitter van de vereniging.

Voorbehouden maan het Bblgisch Staatsblad

a

" "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

09/03/2015
ÿþ yy .~.. '1" .tY ~1~1ee.~-' MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

l 5 tu, 2015

Rechtbèdrit. .-.. -_-.sict-IANDEL

Grittlé `''d' KORTRIJK



Ondernemingsnr : 0896.703.434

Benaming

(voluit) : sTimul : zorg-ethisch lab

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Sint-Maartenspiein 13, 8560 Moorsele, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk

Onderwerp akte : wijziging bestuurder

Overeenkomstig artikel 14 van haar statuten heeft de Algemene Vergadering, d.d. 11 december 2014, volgende wijzigingen in de mandaathouders aanvaard

Familiehulp vzw, Koningsstraat 294, 1210 Brussel - Ondernemingsnummer 0409.533.604, wordt vanaf' heden tot en met 20 augustus 2018 vertegenwoordigd door de Heer Bart Roegiers, wonende te 9052 Gent, Mattestede 15 (in vervanging van Mevrouw Hilde Callewaert).

Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde Ic Dien vzw, Westlaan 99, 8800 Roeselare - ondememingsnummer 0410.746.597, wordt vanaf heden tot en met 20 augustus 2018 vertegenwoordigd door Mevrouw Petra Cobbaert, wonende te 8800 Roeselare, Lijnwaadstraat 20 (in vervanging van Mevrouw Lena Muylle).

De Raad van Bestuur is aldus vanaf 11 december 2014 tot en met 20 augustus 2018 als volgt samengesteld:

algemeen ziekenhuis groeninge vzw, President Kennedylaan 4, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0472.222.625, vertegenwoordigd door de Heer Marc Verpoort, wonende te 8400 Oostende, Koningin Astridlaan. 1510029,

Familiehulp vzw, Koningsstraat 294, 1210 Brussel - Ondernemingsnummer 0409.533.604, vertegenwoordigd door de Heer Bart Roegiers, wonende te 9052 Gent, Mattestede 15.

GVO vzw, Doorniksesteenweg 215, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0454.700.564, vertegenwoordigd door de Heer Bernard Bruggeman, wonende te Zeedijk-Heist 150/1, 8301 Knokke-Heist.

Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde Ic Dien vzw, Westlaan 99, 8800 Roeselare Ondernemingsnummer 0410.746.597, vertegenwoordigd door Mevrouw Petra Cobbaert, wonende te 8800 Roeselare, Lijnwaadstraat 20.

Katholieke Hogeschool VIVES Zuid vzw, Doorniksesteenweg 145, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer, 0455.922.071, vertegenwoordigd door Mevrouw Nancy Boucquez, wonend,d te 8200 Brugge, 't Speelhof 5.

Leielandscholen vzw, Beverlaai 75, 8500 Kortrijk - Ondernemingsnummer 0472.945.076, vertegenwoordigd' door Mevrouw Nancy Dedeurwaerder, wonende te 8553 Otegem, Brouwerijstraat 15.

De Heer Eric Halsberghe, als bestuurder-expert, wonende te 8500 Kortrijk, Tarweveld 23.

Mevrouw Maria Grypdonck, als bestuurder-expert, wonende te 3000 Leuven, Maria Theresiastraat 87.

Voor waar en oprecht verklaard, 11 december 2014.

de Heer Bernard Bruggeman, voorzitter van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

n

i

111(111fill

iv

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
STIMUL : ZORG-ETHISCH LAB

Adresse
SINT-MAARTENSPLEIN 13 8560 MOORSELE

Code postal : 8560
Localité : Moorsele
Commune : WEVELGEM
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande