SUCAKE

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : SUCAKE
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 604.974.053

Publication

19/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

17-03-2015

Griffie

*15304777*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0604974053

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

SUCAKE

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

~~Bij akte verleden voor notaris Wim Maes te Koksijde (Oost¬duinkerke) op 13 maart 2015 werd de Naamloze vennootschap SUCAKE, met zetel te 8400 Oostende, Heerweg 11 opge¬richt. I.OPRICHTERS  1. De Heer HANSSENS Herman, wonende te 8630 Veurne, Kwadestraat 26

2. de Heer HANSSENS Louis, wonende te 8630 Veurne, Gouden-Hoofdstraat 19

3. de Heer HANSSENS Edouard, wonende te 8630 Veurne, Zuidstraat 106

4. de Heer HANSSENS Benoit, wonende te 8630 Veurne, Kwadestraat 26

5. de Heer HANSSENS Victor, wonende te 8630 Veurne, Kwadestraat 26

II. NAAM - De vennootschap draagt de naam SUCAKE

III. ZETEL - De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8400 Oostende, Heerweg 11

IV. RECHTVORM : De vennootschap heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap

V. DOEL : De vennootschap heeft tot doel :

1. Industriële vervaardiging van en groot- en kleinhandel in brood, meel, vers of diepgevroren banketbakkerswerk en bakkerijproducten in de meest ruime zin, alsook versnaperingen, chocolade, suiker, suikerwerk, koffie, thee en aanverwante producten;

2. Vervaardiging van en handel in elektrisch materiaal, waaronder machines en toestellen voor brood- en banketbakkerijen of machines en toestellen voor het vervaardigen van deegwaren, bakkerijovens, deegmengers, verdeel-, opmaak- en snijmachines in de meest ruime zin;

3. Onderhoud- en herstellingswerken van mechanische aard voor rekening van derden;

4. Alle financiële- en beheersverrichtingen met betrekking tot eigen roerend vermogen en met betrekking tot onroerend vermogen, onder meer, krediet en financiering, belegging van eigen roerend en van onroerend vermogen, het nemen van participaties in nieuwe en bestaande vennootschappen, beheren van eigen roerend en van onroerend vermogen, hypothecaire en andere borgstelling, commissie- en delcredereverrichtingen, voor zover dit alles wettelijk is toegelaten.

5. Zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden of in deelneming met derden, zelf of door bemiddeling van elke andere natuurlijke of rechtspersoon die in België en in het buitenland alle verrichtingen doen die direct of indirect betrekking hebben op het beheer, de aankoop, de verkoop, de verhuring en financiering van eigen roerende en onroerende goederen en/of diensten.

6. Het nemen van participaties onder welke vorm ook, in alle bestaande en op te richten vennootschappen en ondernemingen, het beheren en valoriseren van eigen roerende waarden en participaties, het verlenen van financiële en andere bijstand aan vennootschappen en ondernemingen waarin ze belangen heeft.

7. Het beheer en bestuur van en de adviesverlening aan bedrijven en vennootschappen.

8. De dienstverlening op het gebied van management, bestuur, beheer en onderhoud voor andere firma's evenals het ter beschikking stellen van personeel aan andere firma's.

9. Het stellen van persoonlijke of zakelijke borgen in het voordeel van derden.

10. Het verwerven en huren met het oog op het verhuren en onderverhuren van onroerende goederen en eigen roerende installaties.

11. Het optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen.

Onderwerp akte :

Heerweg 11 8400 Oostende

Oprichting

Naamloze vennootschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

12. Een patrimonium bestaande uit eigen roerende en onroerende goederen te verwerven, te behouden, in de ruimste zin van het woord te beheren en oordeelkundig uit te breiden.

Binnen het kader van haar doel zal de vennootschap mogen overgaan in België of in het buitenland voor eigen rekening of voor deze van derden , tot het verwerven, vervreemden, opschikken,

uitrusten, valoriseren, bouwen, huren en verhuren van alle roerende en onroerende goederen, al dan niet gemeubeld.

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of welke van aard zouden zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

VI. DUUR - De ven¬nootschap is opgericht voor onbepaalde duur bij akte van 13 maart 2015.

VII. BELOOP VAN HET KAPITAAL 

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 250.000 euro, volstort op een bijzondere rekening bij BNP PARIBAS FORTIS. Het wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen met stemrecht, zonder aanduiding van de nominale waarde, met een fractiewaarde van 1/100ste van het maatschappelijk kapitaal.

VIII. MAATSCHAPPELIJK BOEKJAAR - Het boekjaar begint op 1 oktober van ieder jaar en eindigt

op 30 september van het daaropvolgend jaar.

Het eerste boek¬jaar loopt vanaf de oprichtingsakte en ein¬digt op 30 september 2016

IX. ALGEMENE VERGADERING - Elk jaar wordt een algemene vergadering der vennoten gehouden op de eerste vrijdag van de maand maart Om 11 h in de zetel of op de plaats aange-duid in de oproe¬pin¬gen.

Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerstvol¬gende werkdag op het¬zelfde uur gehouden.

De eerste gewone algemene vergadering zal plaats hebben in 2017.

X. WINSTVERDELING-RESERVE - Op de winst dient jaarlijks tenminste vijf procent afgenomen voor de vorming van een reservefonds. De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt heeft, en zolang dit gehandhaafd blijft. Over het saldo beslist de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen, op voorstel van de Raad van Bestuur,

XI. VEREFFENING - Na gelijkstelling van de aflossing op aandelen wordt het batig saldo van de vereffening onder de aandeelhouders verdeeld in verhouding tot het aandelen¬bezit.

XII. BESTUUR 

De vennootschap wordt bestuurd door een raad samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders, welke benoemd en ontslagen worden door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat vaststelt. Zij zijn herbenoembaar.

Evenwel, indien bij de oprichting of op een algemene vergadering wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de samenstelling van de raad van bestuur worden beperkt tot twee leden, tot op de algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Rechtspersonen kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur. Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot bestuurder, benoemt deze onder zijn vennoten, aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.

Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ontslag nemen bij aangetekende brief aan de raad van bestuur.

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag verder zijn opdracht te vervullen totdat in zijn vervanging is voorzien binnen een redelijke termijn.

BEVOEGHEID :

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is

DIRECTIECOMITÉ

Aan de raad van bestuur wordt de bevoegdheid verleend om, binnen de beperkingen opgelegd door de wet, zijn bestuursbevoegdheden over te dragen aan een directiecomité.

Wanneer een directiecomité wordt ingesteld, is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité.

Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn. De voorwaarden voor hun aanstelling, hun ontslag, hun eventuele bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur

DAGELIJKS BESTUUR

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat, opdragen aan één of meer van zijn leden, die dan de titel dragen van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

gedelegeerd bestuurder, of aan één of meer directeurs, al dan niet lid van de raad van bestuur.

De raad van bestuur bepaalt of zij alleen, dan wel gezamenlijk optreden.

De gedelegeerden voor het dagelijks bestuur kunnen in het kader van dat bestuur bijzondere

volmachten verlenen aan iedere lasthebber.

De raad van bestuur stelt de eventuele toekenningen en verloning vast voor de gedelegeerden tot

het dagelijks bestuur. Hij kan hen op elk ogenblik ontslaan.

VERTEGENWOORDIGING VAN DE VENNOOTSCHAP

1. Alle akten die de vennootschap verbinden, in en buiten rechte, zijn geldig wanneer zij ondertekend worden door de meerderheid van de bestuurders die gezamenlijk optreden of door een gedelegeerd bestuurder.

2. Binnen de grenzen van het dagelijks bestuur wordt de vennootschap ook in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door de gedelegeerde of gedelegeerden voor dit bestuur die alleen handelen.

3. Hij-zij moet(en) tegenover derden geen bewijs leveren van zijn-haar-hun machten.

4. De raad van bestuur mag bijzondere volmachten verlenen aan één of meer personen. De

vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd door deze bijzondere volmachtdragers binnen de

grenzen van hun volmacht.

VERGOEDING VAN DE BESTUURDERS : De algemene vergadering beslist bij elke benoeming of

en in welke mate het ambt van bestuurder zal bezoldigd zijn met een vaste of variabele vergoeding.

Benoeming tot bestuurders :

XIII. SLOT- en OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

De aandeelhouders van de nieuwe naamloze vennootschap  Sucake zijn onmiddellijk

bijeengekomen in buitengewone algemene vergadering.

Deze algemene vergadering beslist:

1. aan te stellen tot bestuurders voor een periode van zes jaar tot aan de gewone jaarlijkse algemene

vergadering :

1) De heer HANSSENS Herman voornoemd.

2) De heer HANSSENS Louis voornoemd.

3) De heer HANSSENS Edouard voornoemd.

4) De heer HANSSENS Benoit voornoemd

5) De heer HANSSENS Victor voornoemd

Allen aanvaarden hun mandaat

Het mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR :

En onmiddellijk is hier bijeengekomen de raad van bestuur van de naamloze vennootschap

 Sucake .

De raad van bestuur beslist met eenparigheid te benoemen tot gedelegeerd bestuurder en voorzitter

van de raad van bestuur De heer HANSSENS Herman voornoemd

OVERGANGSBEPALINGEN : alle handelingen door de bestuurders gesteld sedert 1 maart 2015 en

voor rekening van de vennootschap, worden door deze overgenomen ter volledige ontlasting van de

gedelegeerd bestuurder, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft

verkregen. De handelingen aangegaan in de tussenperiode, zijn tevens onderworpen aan zelfde

artikel 60, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL,

Wim MAES, notaris

Tegelijk hiermee neergelegd :- expeditie van de oprich¬tingakte dd. 13.03.2015

Coordonnées
SUCAKE

Adresse
HEERWEG 11 8400 OOSTENDE

Code postal : 8400
Localité : OOSTENDE
Commune : OOSTENDE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande