T HOEVEKE

Association sans but lucratif


Dénomination : T HOEVEKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.590.741

Publication

27/05/2014
ÿþ ra& MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111R!!1111,1111111

Onderneraingsnr : 8485.90.741 Benaming

(voluit) 't hoeveke

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Drevestraat 15 8840 Staden

Onderwem akte: Ontbinding

Bij beslissing van de Buitengewone Algemene Vergadering van 1 april 2014 werd -ontlasting verleent aan alle bestuurders voor hun uitgeoefend mandaat

-besloten de vereniging vrijwillig te ontbinden op datum van 01/04/2014, gezien de vereniging geen activiteit meer uitoefent sinds 1/10/13.

-de heer Deproost Christophe, Drevestraat 15 te 8840 Staden

geboren te Tiett op 29105/1973

aangesteld tot verreffenaar die zijn taak onbezoldigd zal uitvoeren.

-door de verreffenaar vastgelegd dat er noch actief, noch passief is en dat bijgevolg geen netto-actief te bestemmen valt.

-beslist dat de boeken en bescheiden zullen bewaard worden op het adres van de zetel te Drevestraat 15 te 8840 Staden.

-de verreffening is hiermee afgesloten en de verreffenaar wordt van zijn opdracht ontlast.

Christophe Deproost

Voorzitter-verreffenaar



" - f



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

8840 Staden,,

Op de laatste blz. van Luik R vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

28/10/2013
ÿþ MoD22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u IIIiIU i ii III

Ondemerningsnr. : 848.590.741 Benaming

(voluit) : 't Hoeveke (ve.,orí3

Rechtsvorm vereniging zonder winstoogmerk

P etel : 8840 Staden, Drevestraat 15

Onderwerp Wikte : ONTSLAG BESTUURDER

Bij schrijven heeft mevrouw Marijke Callebert haar ontslag als bestuurder vanaf 1 oktober 2013 aan de raad van bestuur bekendgemaakt.

de secretaris, mevrouw Marijke Callebert

Op de watste b!z van Luik vernielden Recto " Naam en hoedanigheid var nstiureleiiterende notaris, rietzij pan de pelsu(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting nt o" " :;,n,srre ten aanzien van derden t. vertegerwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

27/11/2012
ÿþ1 1. MpD 2.2

it.



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbier

t

1 6N0V. 2012

1

1111111111.11M1H111111

{

Ondememingsnr : 848.590.741 Benaming

(voluit) : `t Hoeveke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 8840 Staden, Drevestraat 15

Onderwerp akte : ONTSLAG BESTUURDER

Uit de notulen van de raad van bestuur van 15 september 2012 blijkt dat de heer Didier Carlier ontslag heeft genomen ais effectief lid en ais bestuurder vanaf 15 september 2012 welk ontslag wordt aanvaard.

Ingevolge het ontslag van de heer Didier Carlier als bestuurder wordt de functie van penningmeester toebedeeld aan mevrouw Marijke Callebert.,

de secretaris, mevrouw Marijke Callebert

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

20/09/2012
ÿþ r beiQD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i 1111111 IIII 111111 IIII

" iais~esa*







OndeBeaming snr : 8 4 8'5 Q O l 4 14

(valalt) : 't Hoeveke

(verkort) :

Rechtsvorm < vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 8840 Staden, Drevestraat 15

Onderwerp akte : OPRICHTING VZW

A. Verschijnende partijen en verklaring van de oprichters.

Op zevenentwintig augustus tweeduizend en twaalf, verklaren ondergetekenden, allen van Belgische nationaliteit en natuurlijke personen;

1.Mevrouw CALLEBERT Marijke Christine, geboren te Roeselare op 12 juli 1966, wonende te 8840 Oostnieuwkerke, Roeselarestraat 262.

2.De heer CARLIER Didier Walter, geboren te Kortrijk op 30 december 1959, wonende te 8800 Roeselare, Kasteelstraat 88.

3.De heer DEPROOST Christophe André, geboren te Tielt op 29 mei 1973, wonende te 8840 Staden, Drevestraat 15.

4.De heer VERVAELE Kris, geboren te Roeselare op 13 april 1969, wonende te 8830 Hooglede, leperstraat 2 bus 2.

te zijn overeengekomen om bij onderhavige akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd volgens de wet van 2 mei 2002, en haar uitvoeringsbesluiten, onder de benaming "t Hoeveke", met maatschappelijke zetel te 8840 Staden, Drevestraat 15, en met een onbepaalde duur vanaf heden.

De ondergetekende verklaren en erkennen dat hun ondertekening van de oprichtingsstatuten de toetreding als stichtend lid van de vzw inhoudt en dat zij zich zullen schikken naar de statuten zoals hierna vastgelegd .

De oprichters hebben de hierna volgende statuten vastgelegd.

B. Statuten.

TITEL I. - BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR.

Artikel 1. De naam van de vereniging zonder winstoogmerk luidt "t Hoeveke",

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging vernielden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of de afkorting 'v.z.w.', en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2. De vereniging is gevestigd te 8840 Staden, Drevestraat 15. De maatschappelijke zetel van vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement leper.

Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Iedere verplaatsing van de zetel van de vereniging vereist een besluit van de algemene vergadering van de leden overeenkomst het quorum en de meerderheid vereist voor een statutenwijziging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

Artikel 3.

§1 De vereniging zonder winstoogmerk heeft tot doel

-het landbouw- en plattelandsleven van nu en vroeger in de ruimste zin, bij de bevolking te laten kennen,

herbeleven, en beleven, via educatieve en recreatieve initiatieven voor kinderen, jeugd en volwassenen.

-een ontmoetingsplaats te zijn voor fietsers, wandelaars en andere waar de mensen in contact treden met

de natuur.

Om voormelde doelstellingen te bereiken kan de vereniging zonder winstoogmerk alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel te maken hebben en/of dat doel kunnen bevorderen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

De vereniging zonder winstoogmerk is in ondergeschikte orde bevoegd om handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met de doelstellingen hoger omschreven en voor zover de winst gebruikt wordt om deze doelstellingen te bereiken, Zij mag aan andere organisaties, stichtingen en ondernemingen met soortgelijke doeleinden deelnemen,

Artikel 4. De vereniging zonder winstoogmerk is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II. - LIDMAATSCHAP, BIJDRAGE, TOETREDING, UITTREDING

Artikel 5. De vereniging heeft twee soorten leden, de effectieve leden en toegetreden leden. Het minimum aantal effectieve leden van de vereniging zonder winstoogmerk is drie; het maximum aantal effectieve leden is onbeperkt.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De aanvaarding van nieuwe effectieve leden, na schriftelijke kandidatuurstelling aan de voorzitter van de raad van bestuur, wordt uitsluitend beslist door de algemene vergadering met unanimiteit van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De beslissing tot aanvaarding of weigering is zonder verhaal en hoeft niet te worden gemotiveerd. Zij wordt per gewone post of per e-mail schriftelijk ter kennis gebracht aan de kandidaat effectief lid, door de voorzitter van de raad van bestuur.

Effectieve leden zijn natuurlijke personen wiens naam is vermeld in het register van leden dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

De voorwaarde om als effectief lid te worden aanvaard is enige verantwoordelijkheid te dragen in de uitbouwen van de vereniging en door hun bijzondere bevoegdheid of hun engagement bij te dragen tot de verwezenlijking van het doel.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Elk effectief lid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging door zijn ontslag per gewone brief of per email in te dienen aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en als de algemene vergadering oordeelt dat het bewuste lid de statuten of het huishoudelijk reglement niet heeft nageleefd. Het lid heeft het recht gehoord te worden. Opgave van redenen is niet vereist.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die belangstelling heeft in het maatschappelijk doel van de vereniging, Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging zonder winstoogmerk. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering en moeten niet worden opgeroepen voor de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door het huishoudelijk reglement. Het huishoudelijk reglement dienaangaande kan zonder akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Elk toegetreden lid kan ten allen tijde uit de vereniging zonder winstoogmerk treden zonder enige formaliteit. Elk lid wordt geacht ontslag te nemen als hij de statuten en/of het huishoudelijk reglement niet naleeft.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het lidmaatschap van een effectief lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon.

Artikel 6. De effectieve leden en/of de toegetreden leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen vrijwillig inbrengen en/of stortingen doen.

Artikel 7, De van rechtswege uitgetreden, de ontslagnemende en de uitgesloten leden alsook hun eventuele rechthebbenden in de meest algemene zin, verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk vermogen van de vereniging zonder winstoogmerk. Ze kunnen evenmin de eventueel door henzelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen. Evenmin mogen ze geen enkele rekening opvragen, zegels laten aanbrengen of een inventaris eisen.

Artikel 8. Alle effectieve en toegetreden leden verbinden zich ertoe de doelstellingen van de vereniging na te streven en niets te ondernemen dat strijdig is met haar maatschappelijk doel of dat de vereniging op enige wijze schade zou kunnen toebrengen. Alle effectieve en toegetreden leden worden geacht de statuten van de vereniging en, als dat er is, het huishoudelijk reglement te onderschrijven door het feit van hun aansluiting.

Artikel 9. Register van effectieve leden.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van effectieve leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de effectieve leden, of, in geval het een rechtspersoon betreft : de naam, rechtsvorm en adres van de zetel,

Alle beslissingen betreffende de toetreding, de uittreding of uitsluiting van deze effectieve leden moeten door toedoen van de raad van bestuur in het register worden ingeschreven binnen de acht dagen nadat de raad van bestuur van deze beslissing in kennis werd gesteld.

Alle effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de effectieve leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 10. De regelmatig bijeengekomen Algemene Vergadering vertegenwoordigt al de effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien ook de ondervoorzitter afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de afwezige bestuurders, Zij komt jaarlijks bijeen in de loop van de maand juni.

Artikel 11. De Algemene Vergadering heeft de meest uitgebreide bevoegdheid.

Tot de uitsluitende bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoren:

1.de wijziging van de statuten.

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders.

3.de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekening.

6.de ontbinding van de vereniging.

7.de uitsluiting van een lid,

3.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

g.te beslissen over de bestemming van de activa in geval van ontbinding van de vereniging.

10.het huishoudelijk reglement en zijn wijzigingen goed te keuren.

11.alle gevallen waarin de statuten een besluit van de algemene vergadering vereisen.

Artikel 12. §1. Elk jaar wordt minstens één Algemene Vergadering gehouden binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar, voor het goedkeuren van de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar. Bovendien kan de voorzitter van de Raad van Bestuur ten allen tijde de Algemene Vergadering samenroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

§2. Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt, In dit geval dient de Raad van Bestuur binnen de maand gevolg te geven aan het schriftelijk verzoek.

§3. De effectieve leden worden door de Raad van Bestuur door middel van gewoon schrijven per post, per e-mail, per fax of door eenvoudige overhandiging van de uitnodiging opgeroepen voor de Algemene Vergadering. De oproepingsbrief dient de effectieve leden tenminste acht dagen voor de vergadering te bereiken. De datum geldt als bewijs. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

§4. De Algemene Vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid In de oproepingsbrief.

§5. De oproepingsbrief bevat steeds de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

§6. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen en toegelicht door de voorzitter of door minstens één lid van de raad van bestuur moet eveneens op de agenda worden geplaatst.

§7. De algemene vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda tenzij alle effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd,

Artikel 13 §1. De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid (de helft plus één) van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. ln de algemene vergadering heeft elk effectief lid een gelijk stemrecht.

§2. Elk effectief lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid door middel van een schriftelijke volmacht Het aantal volmachten is beperkt tot één per aanwezig lid.

§3. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

§4. Voor de aanvang van elke algemene vergadering, dienen alle effectieve leden die zullen deelnemen aan de vergadering, hun aanwezigheid kenbaar maken door het invullen van hun naam en de naam van het lid dat zij eventueel vertegenwoordigen, alsmede door de ondertekening van deze aanwezigheidslijst. Dit ten einde het vereiste aanwezigheidsquotum te kunnen verifiëren. Diegene die de lijst niet heeft ondertekend zal niet mogen deelnemen aan de vergadering. Een eventuele volmacht zal voor de vergadering worden overhandigd aan de voorzitter van de raad van bestuur of aan zijn vervanger.

Artikel 14. Van de Algemene Vergadering worden notulen opgenomen, getekend door de voorzitter en/of de secretaris, en de leden die het wensen; ze worden bewaard in een register op de zetel van de vereniging.

Elk lid ontvangt binnen de maand een afschrift van de notulen en heeft inzagerecht in het notulenregister. Iedere wijziging van de statuten moet onmiddellijk worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel en bij uittreksel worden bekendgemaakt in de bijlagen van Belgisch Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag of de afzetting van een bestuurder. De uittreksels die moeten worden neergelegd en al de andere akten worden door de voorzitter en/of de secretaris getekend.

TITEL IV,  RAAD VAN BESTUUR

ART. 15. - De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie bestuurders, die benoemd worden door de algemene vergadering en gekozen worden onder de effectieve leden. Indien de vereniging slechts drie effectieve leden telt, mogen er slechts twee bestuurders zijn. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging. De bestuurders kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

ART. 16.  De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

ART. 17. - De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Bij belet van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter.

ART. 18. - De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris. Hij kan slechts beslissen indien de meerderheid van de leden van de raad van bestuur aanwezig is (de helft plus één). De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met de gewone meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Een bestuurder mag zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder; elke bestuurder mag niet over meer dan één volmacht beschikken.

Van de beslissingen worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of door de secretaris. De uittreksels die moeten worden neergelegd en al de andere akten worden door de voorzitter en/of door de secretaris ondertekend.

ART. 19. - De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om namens de vereniging alle daden van beschikking en beheer te stellen, uitgezonderd degene die door de wet of door de statuten worden voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van het huishoudelijk reglement, het aannemen van subsidies en giften, het aangaan van leningen, het uitgeven van obligaties enz.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur of bepaalde taken van het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, in een bijzondere schriftelijke volmacht delegeren aan een derde, gekozen onder zijn effectieve leden en waarvan hij de machten en gebeurlijk het salaris of de bezoldiging vaststelt. Deze beslissing is tegenwerpelijk aan derden mits naleving van de wettelijk voorgeschreven openbaarmakingformaliteiten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MpD 2.2

De raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen, beslist over de rechtsmiddelen en duidt desgevallend een raadsman aan.

ART, 20, - De akten die de vereniging verbinden, andere dan de akten betreffende het dagelijks bestuur, worden behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur, ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en/of de secretaris, behalve bij handelingen die de vereniging verbinden van meer dan tienduizend euro is de gezamenlijke handtekening vereist van de voorzitter en de secretaris.

ART. 21. - De bestuurders nemen, in uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

TITEL V. - REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 22. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke bepalingen, inbegrepen de eventuele verplichting tot het aanstellen van een commissaris en het neerleggen van de jaarrekening bij de Nationale Bank van België.

ART. 23. - De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die zal gehouden worden, op de zetel van de vereniging of op elke andere in de uitnodiging vermelde plaats. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VI, - ONTBINDING EN VEREFFENING

ART. 24. - ONTBINDING.

1 ieder voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging op verzoek van de raad van bestuur of van minstens één vijfde van de effectieve leden kan slechts behandeld worden op een bijzonder daartoe bijeengeroepen algemene vergadering.

2.De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken wanneer tenminste twee derde van de effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn, en een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden wordt bereikt. Indien op de eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten met hiervoor vermelde meerderheid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

3.Wordt de vereniging gerechtelijk ontbonden, dan zal de vereffening geschieden volgens de voorschriften van de wet.

ART, 25. - VEREFFENING,

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een of meerdere vereffenaars aan, bepaalt

hun machten alsook de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden

De bestemming van het netto actief van het maatschappelijk bezit zal noodzakelijk moeten plaatsgrijpen ten voordele van een vereniging of organisatie zonder winstoogmerk met gelijkaardig of verwant doel. ti

Bij ontstentenis van aanduiding van een begunstigde organisatie door de algemene vergadering bepaalt de vereffenaar de bestemming overeenkomstig het bepaalde in de voorafgaande paragraaf.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in de v.z.w.-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

TITEL Vil -- OVERIGE BEPALINGEN

ART. 26.  Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en haar uitvoeringsbesluiten toepasselijk, en het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

ART. 27.- Indien sommige bepalingen van onderhavige statuten in strijd zijn met de gebiedende voorschriften van de wet, dan dienen zij beschouwd als ongeschreven en kunnen geen oorzaak zijn tot vernietiging van de vereniging.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

ART. 28.  De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt. Een huishoudelijke reglement dient door de raad van bestuur aan de algemene vergadering voorgelegd worden ter goedkeuring. Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aan dit huishoudelijk reglement aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Aldus werden de statuten met eenparigheid van stemmen overeengekomen en ondertekend door de aanwezige oprichters.

Il. DIVERSE BEPALINGEN

A. Jaarvergadering.

De eerste gewone Algemene Vergadering zal worden gehouden in de loop van de maand juni 2014.

B. Maatschappelijk jaar.

Het eerste maatschappelijk jaar loopt vanaf heden tot en met 31 december 2013 .

C. Verkiezing van de eerste Raad van Bestuur.

Deze Algemene Vergadering heeft volgende leden met eenparigheid van stemmen aangeduid ais

bestuurder en dit voor onbepaalde termijn :

-De heer Christophe Deproost

-De heer Didier Carlier

-Mevrouw Marijke Callebert

D. Raad van Bestuur

Vervolgens zijn de bestuurders bijeengekomen in raad van bestuur en hebben volgende functies onder

elkaar verdeeld :

-Voorzitter : de heer Christophe Deproost

-Penningmeester : de heer Didier Carlier

-Secretaris: mevrouw Marijke Callebert

Opgemaakt te Staden op 27 augustus 2012 in acht exemplaren, waarvan er enerzijds acht bestemd zijn voor de aanwezige oprichters en waarbij ieder oprichtend lid erkent één origineel te hebben ontvangen bij ondertekening voor gelezen en goedgekeurd, en waarvan anderzijds de vier overige exemplaren bestemd zijn voor wie het behoort.

Tegelijk werden neergelegd:

*oprichtingsstatuten

de secretaris, mevrouw Marijke Callebert

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
T HOEVEKE

Adresse
DREVESTRAAT 15 8840 STADEN

Code postal : 8840
Localité : STADEN
Commune : STADEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande