T SCARPHOUTERTJE BIERPROEFCLUB, AFGEKORT : 'T SCARPHOUTERTJE BPC

Association sans but lucratif


Dénomination : T SCARPHOUTERTJE BIERPROEFCLUB, AFGEKORT : 'T SCARPHOUTERTJE BPC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.920.120

Publication

24/11/2011
ÿþVoor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbta'

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

EERGEhE®g tir GRIFFIE der

RrCn ti1r1x VAN

tongArIOEL

Bru g e)

op: g ti ::~:. it

IJI111.1ME!

t7ndelriemingsnr : 0:8:4 ô- 9...2...0 .. 1 - 2 . . .... ..

~

47

Benaming

(veruit) : 't Scarphoutertje bierproefclub

,verkort; : 't Scarphoutertje BPC

Rechtsvod : VZW

Zetel: 8370 Blankenberge, jules soetestreat

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

De buitengewone algemene vergadering van t Scarphoutertje bierproefclub van 14-10-2011, heeft met eenparigheid van stemmen beslist een vereniging zonder winstoogmerk op te richten. De statuten zijn in overereenstemming met de VZW-wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 22 mei 2002. Deze statuten zijn als volgt vastgelegd:

HOOFDSTUK 1: Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1 : De vereniging draagt als naam 't Scarphoutertje bierproefclub, Vereniging Zonder Winstoogmerk en verkort Scarphoutertje BPC, Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Artikel 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd in Jules Soetestraat 47, 8370 Blankenberge, Gerechtelijk arrondissement Brugge.

Artikel 3 : De vereniging heeft tot doel:

Het bevorderen en ondersteunen van de kennis over bier

Zij mag alle activiteiten ondernemen die haar doel kunnen bevorderen.

Artikel 4 : De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur . Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

HOOFDSTUK 2: lidmaatschap en verplichtingen

Artikel 5 : Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

__.__...__._

Op de iaatste lez. van Luik B ver meider! : Recto : Naam en hoedanigheid van da instrumenterende notaris, hetzij van de perSo(o)r?(en1 bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegen1=aQordiger;

Verso : Naam en handtekening_

.'I

MOO 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 6 : Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder natuurlijk of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als dusdanig wordt toegelaten.

Artikel 7 : De Raad van Bestuur kan, onder door hem te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden tot de vereniging toelaten.

Artikel 8 : De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt maximum 250 euro.

Artikel 9 : Elk lid kan ten aile tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per gewone brief of e-mail aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht De opgave van redenen is niet vereist

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Artikel 10: Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Artikel 11: De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

HOOFDSTUK 3 : Raad van Bestuur

Artikel 12: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden. a)Zij worden benoemd door de Algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. b)Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit .

c)Zij blijven bij vrijwillig ontslag hun mandaat uitoefenen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt .Hun vervanging moet binnen de drie maanden gebeuren te rekenen vanaf de datum van ontvangst van hun ontslagbrief.

Artikel 13: Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden moet men lid zijn van de vereniging.

Artikel 14: In geval van vacature tijdens een mandaat wordt een voorlopige beheerder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooid in dit geval het mandaat van de beheerder die hij vervangt.

Artikel 15: De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden één voorzitter, één ondervoorzitter, één secretaris en één penningmeester. De voorzitter of twee beheerders roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. ingeval hij belet of afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 16: De Raad vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen warden genomen bij gewone meerderheid van stemmen_ Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Een bestuurder kan zich door een andere beheerder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen.

Artikel 17: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend warden door de voorzitter en de

notulist, en ingeschrevenen worden in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en secretaris.

Artikel 18: De Raad van Bestuur heeft, naast de wettelijke bevoegdheden de volgende taken:

a)Financieel en dagelijks beheer van de vereniging binnen het kader van het doel van de vereniging;

b)bestuur van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitenrechtelijke handeling;

c)Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden;

d)Het uitvaardigen van alle huishuidelijke regels die hij nodig oordeelt;

De Raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meerdere van zijn leden

Bij buiten rechterlijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigt door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

HOOFDSTUK 4: Algemene Vergadering

Artikel 19: De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve en toegetreden leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de ondervoorzitter.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering, Het stemrecht van de toegetreden leden staat beschreven in het huishoudelijk reglement (zie artikel 6).

Artikel 20: De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a)het wijzigen van statuten

b)het benoemen en ontslaan van bestuurders,

c)het uitsluiten van een lid,

d)het goedkeuren van begrotingen en rekeningen,

.f

Mao 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/11/2011- Annexes du Moniteur belge

e)het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 21 : De Algemene Vergadering wordt door de Raad van bestuur geroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar voor de maand mei.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per e-mail, telefoon of gewone brief, ten minste zeven dagen voor de vergadering.

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste een twinstigste van de effectieve leden moet eveneens op de agenda worden vermeld. De laatste ter griffie neergelegde lijst is bepalend.

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen worden behandeld wanneer hierom wordt verzocht door de meerderheid der aanwezige effectieve leden.

Toegetreden leden kunnen vragen een voorstel van agendapunt toe te voegen. De Raad van Bestuur is echter niet gehouden deze op de agenda te plaatsen.

Artikel 22: Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Artikel 23: Ter wijziging van de statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging op de oproeping is vermeid en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigt zijn. Wordt dit geval niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor elke statuutwijziging is een meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts worden besloten door de Algemene Vergadering wanneer twee derden van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

MOD 2.2

L ud B - Vervolg

Een besluit tot vrijwillige ontbinding kan slechts worden genomen met een twee derden meerderheid der stemmen. Zijn twee derden van de leden niet aanwezig dan dient een tweede vergadering te worden samengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal afwezigen maar wel dient een twee derden meerderheid worden bereikt.

i " Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Een meerderheid van twee derden der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 24: Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondergetekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in het bijzonder register.

Uittreksel daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee beheerders.

Leden, zowel effectief als toegetreden, alsook derden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen. Dit recht kan geweigerd worden door de Raad van Bestuur indien de aanvrager geen belang heeft in de vereniging.

HOOFDSTUK 5: begrotingen en rekeningen

Artikel 25: Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december.

: De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen van begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering of bij gebrek daaraan de Rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 26: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden , overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Artikel 27: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijf1 de wet van 27 juni 1921, zoals aangepast door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk

Artikel 28: De huidige raad van Bestuur bestaat uit:

1. Jan De Soete, Voorzitter

2. Benjamin Bisschop, Secretaris

3. Pieter De Soete, Penningmeester

" getekend 1, 2, 3; bestuurders.

1. Jan De Soete

2. Benjamin Bisschop

3. Pieter De Soete

Op de laatste ;}¬ z. van Luik B vermelden : Recto; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
T SCARPHOUTERTJE BIERPROEFCLUB, AFGEKORT : '…

Adresse
JULES SOETESTRAAT 47 8370 BLANKENBERGE

Code postal : 8370
Localité : BLANKENBERGE
Commune : BLANKENBERGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande