T SPEKKEMEISJE

Divers


Dénomination : T SPEKKEMEISJE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 837.084.759

Publication

29/06/2011
ÿþbeh

aa Bel 5ta2

MOtl 2.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD ter GRIFFIE der RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

Op: 7 JUNI 2011

GriffieDe griffier,

Ondernemingsnr : 0 8 3 7 0 8 4

Benaming

(voluit) : 't SPEKKEMEISJE

Rechtsvorm : cooperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid

Zetel : SINT ARNOLDUSLAAN 54/2, 8200 SINT-MICHIELS

: Onderwerp akte : OPRICHTING-STATUTEN

Op achtentwintig maart tweeduizend en elf,

" 11097139

7

5 9

Bijlagen billet Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

zijn verschenen :

1. Jonckheere Robert, Sint Arnolduslaan 54/1 8200 Sint-Michiels, gepensioneerde;

2. Devriendt Klm, Sint Arnolduslaan 54/2, 8200 Sint-Michiels, handelaar;

3. Pijkevet Bart, Violierstraat 30, 8000 Brugge, arbeider;

hierna genoemd " de oprichters ",

welke comparanten, wensen op te richten een cooperatieve vennootschap niet onbeperkte aansprakelijkheid met de naam " 't Spekkemeisje ", gevestigd te 8200 Sint-Michiels, Sint Arnolduslaan 5412, waarvan het kapitaal 750.00 euro bedraagt, gesplitst in 750 aandelen met een nominale waarde van 1.00 euro per aandeel.

de vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken vanaf heden.

INBRENG

Op deze aandelen wordt ingetekend door de oprichters, als volgt :

1. Jonckheere Robert, voornoemd, 225 aandelen voor 225.00 euro ingebracht in speciën, hierna nader omschreven;

2. Devriendt Kim, voornoemd, 505 aandelen voor 525.00 euro ingebracht in speciën, hierna nader omschreven;

3. Pijkevet Bart, voornoemd, 20 aandelen voor 20.00 euro ingebracht in speciën, hierna nader omschreven. Samen : 750 aandelen voor 750.00 euro.

Inbreng in geld

De gemelde bedragen, werden ten belope van 750.00 euro gestort op een speciale bankrekening op naam van de vennootschap in oprichting, geopend bij DEXIA . Het bewijs van deponering werd afgeleverd door voornoemde instelling en zal aan deze onderhandse akte gehecht blijven. Uit dien hoofde beschikt de vennootschap over een kapitaal, volledig volstort, van 750.00 euro van zodra onderhavige akte verleden is.

FINANCIEEL PLAN

Voor het verlijden van deze oprichtingsakte werd door de oprichters aan deze onderhandse akte een financieel plan gehecht, en zal bewaard worden overeenkomstig de voorschriften van de. vennootschapswetgeving. Tevens werden de oprichters ingelicht a) over de draagwijdte betreffende hun onbeperkte aansprakelijkheid van de oprichters bij faillissement ingeval van kennelijk ontoereikend kapitaal; b) : dat artikel 35 van dezelfde wet bepaalt dat dit plan moet overhandigd worden aan de Rechtbank ingeval van . faillissement binnen de drie jaar na oprichting.

QUASI-INBRENG

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Tevens zijn de oprichters op de hoogte van de wettelijke verplichtingen bij elke inbreng die niet in speciën wordt gedaan of voor elke verkrijging door de vennootschap binnen de twee jaar na de oprichting van een goed dat toebehoort aan de oprichters, vennoot of zaakvoerder en waarvan de vergoeding minsten één/tiende (1110) van het geplaatste kapitaal bedraagt ( verslag bedrijfsrevisor, verslag zaakvoerder en voorafgaande goedkeuring door de algemene vergadering).

OPRICHTINGSKOSTEN

Het bedrag van de kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap zijn wegens haar oprichting, bedragen bij benadering 620.00 euro.

STATUTEN

TITEL 1 : NAAM-AARD-DUUR-ZETEL-DOEL

Artikel 1 - naam en aard

De vennootschap is een handelsvenootschap en heeft de vorm van ee coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid met de naam " 't Spekkemeisje ".

Artikel 2 - duur

De vennootschap werd opgericht op datum van 01/05/2011, voor een onbepaalde duur, en verkrijgt haar rechtspersoonlijkheid vanaf de neerlegging van een uitgifte van deze oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel heeft. De artikelen 1865, ten vijfde en 1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing. Behoudens de gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden onder de voorwaarden volgens de wet bepaald voor een statutenwijziging.

Artikel 3 - zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8200 Sint-Michiels,Sint Arnolduslaan 54/2. Hij kan naar om het even welke plaats, binnen het Nederlandse taalgebied, in België worden overgebracht, zelfs bij gewoon besluit van de zaakvoerder, die de bevoegdheid heeft om deze overdracht bekend te maken. De vennootschap kan ook, bij gewoon besluit van de zaakvoerder, administratieve of exploitatiezetels, bijkantoren en dochtervennootschappen vestigen overal waar hij dit nodig acht, in België of in het buitenland.

Artikel 4 doel

Het doei van de vennootschap is :

In binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden te doen :

alle activiteiten van groot- en kleinhandel, import en export van alle soorten goederen, waaronder

HET PRODUCEREN, VERWERKEN, AAN- & VERKOOP VAN VOEDINGSMIDDELEN, MET IN HET BIJZONDER DE PRODUCTIE VAN SNOEPGOEDEREN.

Het produceren, vervaardigen of laten vervaardigen, uitbaten, verhandelen, invoeren en uitvoeren van elle goederen, producten, materialen, materieel en diensten die verband houden met haar doel. Voorgaande opsomming is niet beperkend. De vennootschap zal in het algemeen alle handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel of die het bereiken ervan geheel of ten dele vergemakkelijken. De vennootschap mag op welke wijze ook betrokken zijn in andere vennootschappen en ondernemingen met eender weld doel, onder andere het aannemen van bestuursmandatern ervan.

TITEL 2 : KAPITAAL - AANDELEN - OBLIGATIES

Artikel 5 - kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt. Het vaste gedeelte bedraagt 750.00 euro. Het kapitaal is, zonder statutenwijziging, veranderlijk wat het gedeelte boven het vast bedrag betreft.

Artikel 6 - aandelen - stortingen - obligaties

Het kapitaal is vertegenwoordigd door 750 aandelen met een nominale waarde van 1.00 euro per aandeel. Op elk aandeel moet ten minste één/vierde zijn volstort. Afgezien van de aandelen die de inbrengen vertegenwoordigen, mag geen enkele soort aandelen worden uitgegeven, wat de benaming ervan ook zij, waaraan rechten verbonden zijn die recht geven op een deel van de winst. Er moet te allen tijde ingeschreven zijn op een aantal aandelen dat het vast gedeelte van het kapitaal vertegenwoordigt. De uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop de rechtsgeldig opgevraagde en eisbare stortingen niet werden verricht, wordt geschorst zolang die toestand niet is geregulariseerd. De vennootschap kan al of niet met een hypotheek bezwaarde obilgaties uitgeven bij een gewone meerderheid der stemmen genomen besluit van de algemene vergadering van de vennoten, die de prijs, de voorwaarden en de modaliteiten van de uitgifte zal vaststellen en bepalen hoe de vergadering van de obligatiehouders moet verlopen.

Artikel 7 - aansprakelijkheid

De vennoten zijn onbeperkt aansprakelijk. Er bestaat onder hen geen hoofdelijkheid noch ondeelbaarheid. Artikel 8 - aard van de aandelen

De aandelen zijn op naam. Ze zijn ondeelbaar ten aanzien van de vennootschap, die in geval van onverdeeldheid het recht heeft de aan de aandelen verbonden rechten te schorsen totdat jegens haar één van de mede-eigenaars wordt aangeduid ais enige eigenaar. Indien de aandelen bezwaard zijn met een vruchtgebruik, komt het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker, behoudens verzet van de blote eigenaar. In dit geval wordt de uitoefening van het stemrecht geschorst totdat langs gerechtelijke weg of in onderlinge overeenstemming tussen de vruchtgebruiker en de blote eigenaar of door de mede-eigenaars één enkele persoon wordt aangeduid die zal gelden als enige persoon met stemrecht.

Artikel 9 - overdracht van aandelen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

De aandelen kunnen slechts met toestemming van het bestuur onder levenden worden overgedragen aan of wegens overlijden overgaan op medevennoten. Zij kunnen integendeel niet worden overgedragen aan of overgaan op derden, onder wie de erfgenamen en rechtverkrijgenden van de overleden vennoot.

TITEL 3 : VENNOTEN

Artikel 10 - personen die de hoedanigheid van vennoot bezitten

Vennoot zijn de aandeelhoudersiondertekenaars van onderhavige akte, de natuurlijke of rechtspersonen die door het bij artikel 18 bedoelde bestuur werden aanvaard als vennoot, zij het als inschrijvers of als overnemers van aandelen. Het bestuur moet bij weigering van de aanvaarding zijn beslissing niet rechtvaardigen. Om te worden aanvaard als vennoot moet de zaakvoerder, met inachtneming van de door het orgaan van bestuur bepaalde voorschriften en met toepassing van artikel 6, inschrijving op minstens één aandeel en elk aandeel ten minste voor éénivierde volstorten. De aanvaarding van een vennoot impliceert dat hij instemt met de statuten en met het huishoudelijk reglement. De aanvaarding van een vennoot wordt, overeenkomstig artikel 147 van de Vennootschappenwet, aangetekend in het vennotenregister.

Artikel 11 - verlies van hoedanigheid van vennoot.

De vennoten houden op deel uit te maken van de vennootschap door uittreding, uitsluiting, overlijden, onbekwaamverklaring, faillissement en kennelijk onvermogen.

Artikel 12 - vennotenregister

Elke coöperatieve vennootschap moet in de administratieve zetel een register bijhouden dat de vennoten ter plaatse kunnen inzien en dat voor elke vennoot vermeldt zijn naam, voornamen en woonplaats; de datum van zijn aanvaarding, uittreding of uitsluiting; het aantal aandelen dat hij bezit, alsmede inschrijving op nieuwe aandelen, de terugbetaling van aandelen, de overdracht van aandelen, samen met de datum waarop die verrichtingen plaatsvonden; het bedrag van de verrichte storting en de sommen die aan het vermogen werden onttrokken om de aandelen terug te betalen. Het orgaan van bestuur is belast met de inschrijvingen. Deze gebeuren op basis van gedagtekende en ondertekende bewijsstukken en in volgorde van de inschrijvingsdatum. Van de in het register van vennoten opgenomen vermeldingen wordt aan deze laatsten een afschrift afgeleverd nadat zij daartoe schriftelijk een aanvraag hebben ingediend bij het orgaan van bestuur. Die afschriften kunnen niet dienen als bewijs tegen de vermeldingen in het vennotenregister. De uittreding van een vennoot wordt vastgesteld door vermelding van dit feit in het vennotenregister. Weigert het orgaan van bestuur de uittreding vast te stellen, dan wordt de opzegging, overeenkomstig artikel 151 van de vennootschappenwet, ontvangen door de griffier van het vredegerecht van de zetel van de vennootschap.

Artikel 13 - uittreding - teruneming van aandelen

Een vennoot mag slechts uittreden of een gedeeltelijke terugneming van zijn aandelen vragen gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar. Die terugneming of Uittreding worden echter slechts ingewilligd voor zover het vast gedeelte van het kapitaal vastgesteld bij de onderhavige statuten gehandhaaft blijft of er steeds drie of meer vennoten overblijven. Het orgaan van bestuur kan zich verzetten tegen de terugneming van aandelen en stortingen, alsmede tegen de uittreding indien de financiële toestand van de vennootschap daaronder zou lijden en het kan soeverein daarover beslissen.

Artikel 14 - uitsluiting

ledere vennoot kan om gegronde redenen worden uitgesloten, meer bepaald indien hij niet meer voldoet aan de voorwaarden voor de aanvaarding of om enige andere reden. Dergelijke redenen kunnen worden opgegeven in een huishoudelijk reglement. De uitsluiting wordt uitgesproken door de algmene vergadering, behoudens indien het orgaan van bestuur een raad van bestuur is. In dit geval wordt de uitsluiting uitgesproken door die raad. De vennoot wiens uitsluiting wordt voorgesteld, moet worden verzocht zijn opmerkingen schriftelijk mee te delen aan het orgaan van bestuur binnen de maand nadat het gemotiveerde uitsluitingsvoorstel hem bij aangetekende brief is toegezonden. Indien de vennoot in het geschrift waarin hij zijn opmerkingen kenbaar maakt, hierom verzoekt, moet hij worden gehoord. Elk uitsluitingsbesluit moet met redenen worden omkleed. Het uitsluitinsbesluit wordt vastgesteld in een proces-verbaal opgemaakt en ondertekend door het orgaan van bestuur. Dat proces-verbaal vermeldt de feiten waarop de uitsluiting is gegrond. De uitsluiting wordt aangetekend in het vennotenregister. Een eensluidend afschrift van het besluit wordt binnen vijftien dagen bij aangetekende brief toegezonden aan de uitgesloten vennoot.

Artikel 15 - terugbetaling van de aandelen

De uittredende, op rust gestelde of uitgesloten vennoot heeft recht op de waarde van zijn aandelen zoals deze blijkt uit de cijfers van de door de algemene vergadering van vennoten behoorlijk goedgekeurde balans van het lopende boekjaar, waaronder-behoudens bij uitsluiting-een evenredig deel van de beschikbare reserves,desgevallend na aftrek van de belastingen waartoe die terugbetaling aanleiding zou kunnen geven. De rechtsgeldig goedgekeurde balans verbindt de uittredende of uitgesloten vennoot, behoudens in geval van bedrog of kwade trouw. De uittredende,op rust gestelde of uitgeloten vennoot kan geen rechten doen gelden ten aanzien van de vennootschap. De terugbetaling heeft, desgevallend pro rata liberationis, plaats binnen vijftien dagen na de goedkeuring van de balans.

Artikel 16 -

In geval van overlijden, faillessement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van een vennoot, innen zijn erfgenamen,schuldeisers of vertegenwoordigers de waarde van zijn aandelen zoals zij is bepaald bij artikel 15 hiervoor. Die betaling vindt plaats volgens de modaliteiten voorgeschreven door datzelfde artikel.

Artikel 17 -

De vennoten, alsmede hun rechthebbenden of rechtsverkrijgenden mogen geen aanleiding geven tot de vereffening van de vennootschap, noch de bezittingen van de vennootschap laten verzegelen, noch boedelbeschrijvingen ervan laten opmaken. Zij kunnen zich tot de uitoefening van hun rechten enkel beroepen op de boekhouding en de jaarrekening van de vennootschap en zij moeten de besluiten van de algemene vergadering naleven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

TITEL 4 - BESTUUR

Artikel 18 -algemeen.

De leiding van de vennootschap berust bij één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, benoemd in de onderhavige statuten of door de algemene vergadering van de vennoten. De algemene vergadering bepaalt vrij de duur van de opdracht van de zaakvoerders die zij benoemt en die zij te allen tijde kan ontslaan zonder motivering of opzegging. De duur van de opdracht mag hoe dan ook niet meer bedragen dan zes (6) jaar. De uittredende zaakvoerders zijn herverkiesbaar. De vergadering kan de opdracht van de zaakvoerders vergoeden en hen een vaste en/of veranderlijke bezoldiging, alsmede een presentiegeld, toekennen. Binnen de acht dagen na hun benoeming moeten de zaakvoerders ter griffie van de rechtbank van koophandel een uittreksel voorleggen uit de akte waarin hun bevoegdheid wordt vastgesteld en die hun handtekenig draagt.

Artikel 19 -college van zaakvoerders.

Zijn er meer dan twee zaakvoerders, dan vormen zij een college. Het college kiest onder zijn leden een voorzitter. Bij afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door het oudste lid. Het college komt samen op uitnodiging van de voorzitter en telkens dit wordt vereist door het belang van de vennootschap. Het moet ook worden bijeengeroepen wanneer twee van de leden erom verzoeken. Het college komt samen in de zetel van de vennootschap of op enige andere, in de oproeping aangeduide plaats in de gemeente van de zetel van de vennootschap. De uitnodigingen worden minstens vijf volle dagen voor de vergadering rondgestuurd bij aangetekende brief, behalve in geval van hoogdringendheid, die in de notulen van de vergadering moet worden gemotiveerd. Zij vermelden de agenda. Het college kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien minstens de helft van zijn leden aanwezig is of wordt vertegenwoordigd. Indien dat aantal echter niet wordt bereikt op een eerste vergadering van het college; kan een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen, die dezelfde agenda afhandelt en rechtsgeldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. De besluiten worden opgenomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter of het lid dat de vergadering voorzit, doorslaggevend. Iedere zaakvoerder kan zelfs per gewone brief of door middel telegram, fax of enig ander soortgelijk procédé een andere zaakvoerder machtigen om hem te vervangen op de vergadering en in zijn plaats te stemmen. Een zaakvoerder kan evenwel slechts één lid van het college vertegenwoordigen. De beraadslagingen en de stemmingen van het college worden vastgesteld in de notulen, die door de meerderheid van de op de vergadering aanwezige leden worden ondertekend. De afschriften van of uittreksels uit de verslagen worden ondertekend door de voorzitter of twee zaakvoerders.

Artikel 20 - vacature.

Indien een functei als zaakvoerder vacant wordt, kunnen de overige zaakvoerder, wanneer er een raad van bestuur bestaat, tijdelijk in de vacature voorzien. Die benoeming moet worden bekrachtigd door de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 21 - bevoegdheden

Het orgaan van bestuur, naargelang het geval het college, één zaakvoerder of twee samenhandelende zaakvoerders, heeft, naast de door de onderhavige statuten verleende bevoegdheden, de meest uitgebreide bestuur- en beslissingsmacht die past in het kader van het doel van de vennootschap. Het kan meerbepaald alle goederen van de vennootschap, zowel roerende als onroerende, in huur nemen of geven, verwerven en vervreemden; leningen aangaan, behalve door uitgifte van obligaties; het vermogen van de vennootschap in pand geven of met een hypotheek bezwaren; met afstand van hypotheek, voorrecht en vordering tot ontbinding, zelfs zonder dat bewijs van de betaling wordt geleverd, vrijstelling of opheffing verlenen van hypothecaire en andere inschrijvingen, overschrijvingen, beslag en andere belemmeringen; in rechte optreden namens de vennootschap, zij het als eiser of als verweerder, dadingen aangaan en de belangen van de vennootschap op enigerlei wijze op het spel zetten. Het maakt het ontwerp van huishoudelijk reglement op.

Artikel 22 - delegaties

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap onder zijn verantwoordelijkheid toevertrouwen aan één of meer zaakvoerders, die de titel van gedelegeerd zaakvoerder voeren. Hij kan de leiding van de vennootschap ook geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meer directeurs, die al dan niet de hoedanigheid van zaakvoerder hebben. Hij kan voor welbepaalde opdrachten bevoegdheden verlenen aan derden, die hij daarvan op de hoogte stelt. De raad van bestuur bepaalt de vergoeding verbonden aan die delegaties. De enige zaakvoerder of twee samenhandelende zaakvoerders beschikken mutatis mutandis over de dezelfde delegatiemacht.

Artikel 23 - vertegenwoordiging

Onverminderd de bijzondere delegaties, wordt de vennootschap jegens derden en in rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de enige bestuurder of, indien er verscheidene zaakvoerders of een raad van bestuur zijn (is), door twee zaakvoerders die gezamenlijk optreden. Indien het bestuur wordt toevertrouwd aan verscheidene zaakvoerders, dan wordt de vennootschap door ieder van hen rechtsgeldig vertegenwoordigd ten aanzien van handelingen en transacties die het dagelijks bestuur betreffen, meer bepaald ten overstaan van de overheid, de post en de vervoermaatschappijen.

Artikel 24 - controle

De controle op de financiële toestand, de jaarrekening en de regelmatigheid van de transacties die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld ten aanzien van de wet en de statuten wordt geregeld door de bepalingen van artikel 147 octies van de vennootschappenwet. Zolang de vennootschap voldoet aan de criteria bepaald bij artikel 64 §2 15`e lid van de genoemde wet en er geen commissaris is benoemd, heeft iedere vennoot een individuele controle- en onderzoeksbevoegdheid. Overeenkomstig de bepalingen van genoemd artikel 147octies,§2, kunnen de individuele onderzoek- en controlebevoegdheden van de vennoten worden overgedragen aan één of meer met de controle belaste vennoten. Die vennoten worden benoemd door de algemene vergadering. Zij mogen in de vennootschap geen andere taak uitoefenen of enig ander mandaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

aanvaarden. Zij kunnen zich overeenkomstig de wet laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergadering kan hen een vaste vergoeding toekennen voor de uitoefening van hun mandaat.

TITEL 5 : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 25 - samenstelling en bevoegdheid - huishoudelijke reglementen.

De rechtsgeldig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. Haar besluiten gelden voor iedereen, ook voor de vennoten die niet deelnemen aan de besluitvorming of die tegenstemden. Zij beschikt over de bevoegdheden die haar door de wet en de onderhavige statuten worden toegekend. Zij kan de statuten aanvullen ten aanzien van de toepassing ervan op de betrekkingen tussen de vennootschap en de vennoten, meer bepaald wat de uitsluitingsredenen en de aanvaardingsvoorwaarden betreft. Zij doet dit door middel van huishoudelijke reglementen, waaraan de vennoten door het enkele feit van hun toetreding tot de vennootschap onderworpen zijn. Die reglementen worden opgesteld, gewijzigd of opgeheven bij besluit van de algemene vergadering genomen met een gewone meerderheid van de rechtsgeldige uitgebrachte stemmen.

Artikel 26 - vergaderingen.

De algemene vergadering wordt door het bij artikel 18 bedoelde bestuur bijeengeroepen door middel van een aangetekende brief, die de agenda vermeldt en ten minste vijftien volle dagen voor de vergaderdatum aan de vennoten wordt toegezonden. De gewone algemene vergadering wordt jaarlijks bijeengeroepen in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in de uitnodigingen, op de eerste maandag van de maand juni van elk jaar om negentien uur (19.00) of, indien die dag een wettelijke feestdag is, op de eerstvolgende werkdag. Die vergadering hoort het jaarverslag opgemaakt door de zaakvoerder(s) voor zover deze wettelijk verplicht zijn er een op te stellen en het verslag van de commissaris (indien de vennootschap er een heeft aangesteld), alsmede het verslag van de met de controle belaste vennoten. De zaakvoerder(s) en de commissaris antwoorden op de vragen die hen worden gesteld in verband met hun verslag of de punten die op de agenda staan. De vergadering beslist vervolgens over de goedkeuring van de jaarrekening. Na de goedkeuring van de jaarrekening beslist de vergadering bij bijzondere stemmig over de aan de zaakvoerder(s) en de commissarissen te verlenen kwijting. Die kwijting is alleen dan rechtsgeldig wanneer de ware toestand van de vennootschap niet wordt verborgen door enige weglating of onjiuste opgave in de jaarrekening en, wat de extra statutaire verrichtingen betreft, indien deze wel bepaald zijn aangegeven in de oproeping. De jaarrekenening wordt vervolgens door toedoen van het bestuursorgaan bekendgemaakt overeenkomstig de wettelijke en de reglementaire voorschriften die op de vennootschap toepasselijk zijn. De vergadering kan ook op buitengewone wijze worden bijeengeroepen. Dat moet gebeuren wanneer de vennoten, die ten minste één/vijfde van alle aandelen bezitten of een commissaris erom verzoeken. Zij moet samenkomen binnen één maand na dat verzoek. De algemene vergaderingen komen samen in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats vermeld in de uitnodigingen. Elke algemene vergadering wordt naargelang het geval voorgezeten door de enige zaakvoerder of de oudste zaakvoerder of de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens ontstentenis, door een zaakvoerder die door zijn collega's daartoe werd gedelegeerd, of bij ontstentenis van een aanwezige zaakvoerder, door de vennoot die de grootste deelneming bezit of zijn vertegenwoordiger. De vooezitter wijst eventueel een secretaris aan. De vergadering kiest onder haar leden één of meer stemopnemers. De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die erom verzoeken. De notulen worden bewaard in speciale registers. Delegaties, alsmede de uitnodigingen en de stemmen uitgebracht per brief of door middel van een telegram, telexbericht of fax worden erbij gevoegd.

Artikel 27 - Toelating tot vergaderingen - vertegenwoordiging

Om te worden toegelaten tot de vergaderingen kunnen de vennoten door het bestuur worden verzocht om hun voornemen om aan de vergadering deel te nemen ten minste drie volle dagen voor de vergaderdatum mee te delen aan de vennootschap. Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot. Mede-eigenaars, vruchtgebruikers en blote eienaars en pandhoudende schuldeisers en schuldenaars dienen zich respectievelijk te laten vertegenwoordigen door één en dezelfde persoon. Bij inpandgeving van een aandeel met het eraan verbonden stemrecht kan niet worden uitgeoefend door de pandhoudende schuldeiser. Het orgaan dat de vergadering bijeenroept, mag de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat deze op de door dat orgaan aangeduide plaats en binnen de vastgestelde termijn worden neergelegd. De vennoten kunnen bovendien per brief stemmen door middel van een formulier dat door het orgaan van bestuur is opgemaakt en dat hun volledige identiteit(naam,voornamen,beroep,woonplaats of zetel van de vennootschap), het aantal aandelen waarvoor zij aan stemming deelnemen, de agenda en de stemwijze voor elk voorstel, vermeldt. Dat formulier moet worden gedagtekend en ondertekend( die handtekening moet worden gelegaliseerd door een notaris of een ander overheidsorgaan) en minstens drie dagen voor de vergadering per aangetekende brief teruggestuurd naar de in de oproepingen vermelde plaats. De vennoten of hun volmachtdragers moeten om toegang te krijgen tot de vergadering eenn aanwezigheidslijst ondertekenen en hun identiteit en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, opgeven. De volmachten en de formulieren van de aandeelhouders die per brief hebben gestemd, blijven aan de aanwezigheidslijst gehecht.

Artikel 28 -stemrecht - stemming.

Elk aandeel geeft recht op één stem. Elke vennoot beschikt over een aantal stemmen dat gelijk is aan het aantal aandelen dat hij bezit. Met uitzondering van de wettelijk bepaalde gevallen, worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. Het stemmen gebeurt door handopsteking of bij naamafroeping, tenzij de vergadering daarover anders beslist. Wanneer over de benoeming van zaakvoerders en commissarissen wordt gestemd, gebeurt dit in principe bij geheime stemming. Wanneer de vergadering moet beslissen over een statutenwijziging, kan zij slechts rechtsgeldig beraadslagen indien de uitnodigingen de onderwerpen van de beraadslagingen vermelden en indien degenen die de vergadering bijwonen, ten minste de helft van de aandelen waaraan stemrecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

verbonden is, vertegenwoordigen. Is aan deze laatste voorwaarde niet voldaan, dan wordt een tweede vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda en deze kan rechtsgeldig beraadslagen ongeacht het aantal

vertegenwoordigde aandelen. Een besluit wordt terzake slechts rechtsgeldig genomen met drie/vierde van de rechtsgeldig uitgebrachte stemmen. Dit alles onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere voorschriften bepaald bij de artikelen 164.167 en volgende van de vennootschappenwet betreffende de wijziging van de vorm van de coöperatieve vennootschap en de omzetting van vennootschappen, de artikelen 174§1 en volgende van genoemde wet betreffende de fusie en de splitsing van vennootschappen en de artikelen 174/53 en 55 van genoemde wet betreffende de inbreng van een algemeenheid of een bedrijfstak. Behoudens in een behoorlijk gemotiveerd geval van hoogdringendheid kan de vergadering slechts rechtsgeldig beraadslagen over de punten die in de agenda zijn opgenomen.

Artikel 29 - uitstel.

Ongeacht de in de agenda opgenomen punten heeft het bestuur het recht om zowel een gewone als een buitengewone algemene vergadering na de opening van de debatten met drie weken uit te stellen. Door dat uitstel, dat voor sluiting van de vergadering door de voorzitter(het bestuur) ter kennis wordt gebracht en wordt vermeld in de notulen van die vergadering, vervallen alle genomen besluiten. De vennoten dienen opnieuw te worden opgeroepen tegen de datum die door de raad wordt vastgesteld. Die oproeping vermeldt dezelfde agenda. De formaliteiten die werden vervuld om aan de eerste vergadering deel te nemen(waaronder de neerlegging van aandelen en volmachten), blijven geldig voor de tweede. Nieuwe neerlegggingen worden toegelaten binnen de statutaire termijnen. Een uitstel kan slechts éénmaal plaatsvinden. De tweede vergadering beslist op definitieve wijze over de punten opgenomen in de agenda, die ongewijzigd blijft.

TITEL 6 : BALANS-WINSTVERDELING

Artikel 30 - boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en wordt afgesloten op 31 december van elk jaar. Op die dag wordt de boekhouding van de vennootschap goedgekeurd en maakt het bestuur een boedelbeschrijving, alsook de jaarrekening op overeenkomstig de wet.

Artikel 31 - winstverdeling.

Na de verplichte voorafnemingen wordt het beschikbare bedrag van de nettowinst; op voorstel van het bestuur, ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die de bestemming ervan bepaalt. De eventuele dividenden zijn betaalbaar op de door het bestuur vastgestelde plaatsen en tijdstippen.

TITEL 7 : ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 32 -

In geval van vereffening wordt het netto actief, na aanzuivering van aile schulden en tasten van de vennootschap en van de vereffeningskosten of na consignatie van de daartoe nodige gelden, op gelijke wijze verdeeld onder alle aandelen, nadat deze ten aanzien van de volstorting op een gelijke voet worden gesteld, ofwel door bijkomende stortingen op te vragen, ofwel door gedeeltelijke terugbetaling.

TITEL 8 : DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 33 -

Tot uitvoering van de onderhavige statuten worden, bij ontstentenis van een gekozen woonplaats in België waarvan de vennootschap in kennis is gesteld, alle vennoten, zaakvoerders en vereffenaars van de vennootschap die niet zijn ingeschreven on het bevolkingsregister van een gemeente van het Rijk (voor vennootschappen, in een handelsregister in België), geacht woonplaats te hebben gekozen op de zetel van de vennootschap, waar hen alle berichten, aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen rechtsgeldig kunnen worden toegezonden. De vermelding van de woonplaats in het laatste document van de vennootschap dat voor de betrokkene werd mede ondertekend, geldt als kennisgeving van de in aanmerking te nemen woonplaats. Indien de betrokkene geen wijziging van woonplaats aan de vennootschap heeft meegedeeld, kan deze hem alle kennisgevingen rechtsgeldig toezenden op het laatst gekende woonplaats. Zij behoudt zich nochtans het recht voor enkel de werkelijke woonplaats(of zetel) in aanmerking te nemen. In geval van geschil tussen een aandeelhouder, bestuurder of vereffenaar en de vennootschap zijn enkel de rechtbanken van Brugge bevoegd.

Artikel 34 -

Voor alles wat niet in de onderhavige statuten is bepaald, verklaren de partijen te verwijzen naar de Vennootschappenwet. Bijgevolg worden de bepalingen van die wet waarvan niet rechtmatig is afgeweken, geacht in de onderhavige akte te zijn opgenomen en worden bepalingen die in strijd zijn met de dwingende voorschriften van die wet, geacht niet geschreven te zijn.

OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar - Jaarvergadering

Het boekjaar loopt vanaf heden en eindigt op 31 december 2012. Bijgevolg zal de eerstvolgende jaarvergadering doorgaan de eerste maandag van juni van het jaar 2013.

PROCES-VERBAAL VAN DE EERSTE ALGEMENE VERGADERING

Benoeming en bezoldiging van de zaakvoerder

Onmiddellijk na de voormelde oprichting van de vennootschap en na de vaststelling van de statuten komen de vennoten bijeen in een buitengewone algemene veradering met het oog op de aanstelling van de zaakvoerder. Het aantal zaakvoerders wordt vastgesteld op één(1).

Wordt aangesteld tot deze functie voor de duur van de vennootschap DEVRIENDT KIM, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden, onder de bevestiging dat zij niet getroffen wordt door een maatregel die zich hiertegen verzet. Het mandaat van zaakvoerder is bezoldigd.

Met eenparigheid van stemmen wordt deze beslissing goedgekeurd.

Benoeming van de commissaris

De comparanten verklaren dat uit te goeder trouw verrichte schatting blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar niet valt onder de voorwaarden waardoot de aanstelling van één of meerdere commissarissen verplicht wordt en dat de vergadering geen commissaris wenst te benoemen zodat geen afzonderlijk orgaan wordt ingesteld.

Bijzondere Lastgeving

De algemene vergadering gehouden onmiddellijk na voormelde oprichting stelt CATTRYSSE Alexander, : boekhouder, te Brugge, Joost de damhouderstraat 3, aan als bijzondere gevolmachtigde, aan wie de macht wordt verleend om gedurende het eerste jaar na de oprichting van deze vennootschap alle verrichtingen te doen, verklaringen af te Leggen en documenten te ondertekenen, ten einde de inschrijving van de vennootschap en eventuele aanvullende verklaringen in het handelsregister en de toekenning van een BTW nummer bij de bevoegde belastingsdiensten te bekomen.

SLOTBEPALINGEN

A. De comparanten erkennen dat elke partij naar behoren werd ingelicht over de rechten, verplichtingen en lasten die voorvloeien uit de rechtshandelingen waarbij zij in onderhavige akte betrokken zijn. De comparanten verklaren dat zich in de onderhavige akte volgens hen geen manifeste tegenstrijdigheid van belangen voordoet

" en dat zij alle bedingen opgenomen in de onderhavige akte voor evenwichtig houden en deze uitdrukkelijk aanvaarden.

B. De comparanten erkennen dat ieder een ontwerp van onderhavige akte voorafgaandelijk dezer heeft ontvangen en dat zij deze mededeling als voldiende tijdig aanzien ook als zij minder dan vijf werkdagen voor het verlijden dezer is gebeurd. De comparanten verklaren dat zij voorafgaandelijk dezer dit ontwerp hebben nagelezen.

WAARVAN AKTE, opgemaakt en verleden te Brugge.

Na vervulling van alles wat hierboven staat, hebben de comparanten getekend.

Tergelijkertijd met deze wordt een duplikaat van de statuten neergelegd.

Devriendt Kim, zaakvoerder.

" VOor-liehouden

asn het

Belgisch Staatsblad

Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
T SPEKKEMEISJE

Adresse
SINT ARNOLDUSLAAN 54, BUS 2 8200 SINT-MICHIELS

Code postal : 8200
Localité : Sint-Michiels
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande