TAMEPA

Société en commandite simple


Dénomination : TAMEPA
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 627.671.657

Publication

08/04/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie Rechtbank Koophandel

2 6 MRT 2015

Ondernemingsnr : 0627 671 651

1r

(voluit) : TAMEPA'

(verkort)

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel ; Torhoutsestraat 236, 8020 Ruddervoorde (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit de oprichtingsakte, opgemaakt te Oostkamp op 25/03/2015, blijkt dat een gewone commanditaire vennootschap werd opgericht met de volgende gegevens :

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Gent eiffifftkig Brugge De griffier

NECrIGCLEGD

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

STATUTEN:

ART 1 : Benaming

De vennootschap neemt de benaming 'TAMEPA" aan, ln alle akten, facturen, aankondigingen, brieven, orders en andere documenten van de vennootschap dient deze benaming te worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding 'Gewone Commanditaire Vennootschap' afgekort 'Comm.. V.',

ART 2 : Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Torhoutsestraat 236, 8020 RUDDERVOORDE (België). Hij kan worden verplaatst naar om het even welke plaats door een eenvoudige beslissing vanwege het beheer en mits publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad

ART 3 :Doelstelling

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening ais voor rekening van derden, rechtstreeks of via onderaanneming, zowel in België als in het buitenland:

- het geven van advies, coaching, training en (business)worKshops rond de thema's welzijn (op het werk), persoonlijke en organisationele ontwikkeling, teambuilding, zaalverhuur, sportactiviteiten (zowel voor bedrijven als particulieren), events, workshops, lezingen. Onder welzijn (op het werk) valt onder andere: stressmanagement, bum-out coaching, loopbaanbegeleiding en (office) mindfulnesslyoga, maar ook mijn (bedrijfs)workshops over bum-out, de neurologische werking van yoga, retraites. Onder persoonlijke ontwikkeling valt onder andere: stressmanagement, loopbaanbegeleiding en mindfulnesslyoga, Onder organisationele ontwikkeling vallen onder andere de diensten coaching, training en consulting ivm bedrijfscultuur/klimaat, klantenervaringlloyaliteit, service development in productiebedrijven

- Het verlenen van advies en praktische hulp aan bedrijven inzake ontwikkeling van producten, productideeën, public relations, verkopen, technische ondersteuning en communicatie.

- De verdeling, de invoer en uitvoer van allerlei soorten electronische en electro-mechanische apparatuur en aile producten en diensten die hiermee verband houden.

Het verlenen van bijstand en diensten onder de meest verschillende vormen aan derden, bijvoorbeeld andere vennootschappen en/of eenmanszaken, en dit op het vlak van het beheer, de organisatie, de productie, de verkoop en het algemeen bestuur; het verlenen van intellectuele , administratieve hulp en adviezen inzake handels- financiele, bedrijfsorganisatorische of andere aangelegenheden; het ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm ook van benodigdheden, materieel, instrumenten, hard-en software; het voeren in verband met hetgeen voorafgaat van concrete projecten; het ter beschikking stellen van management; het uitoefenen van bedrijfsleiding en het organiseren ervan, alsook het waarnemen van het bestuur op alle niveaus, zowel voor eigen rekening als voor rekening van of in deelneming met derden, van handels-, nijverheid- of andere ondernemingen, bestaande onder om het even welke vorm, en dit zonder enige beperking.

- Het doen van alle studies en onderzoek, verrichten van marktonderzoek, promotie en raadgeving, prospectie, techno-consult, assistentie op gebied van management, engineering, coordinatie en consultancy, technisch, commercieel, administratief, financieel, fiscaal en juridisch beheer en advies.

- In het algemeen mag de vennootschap in België en elders alle commerciële, industriële of financiële, activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband. houden met haar maatschappelijk doel of activiteiten die bijdragen tot haar ontwikkeling.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge J - De vennootschap zal op gelijk welke wijze belangen kunnen nemen in elke zaak, onderneming of vennootschap met een identiek, analoog of daarmee verband houdend doel, of die haar ontwikkeling bevorderen, er grondstoffen voor leveren of nuttig zijn voor de distributie van haar producten en of diensten.

- De vennootschap mag onder meer participaties nemen in België en elders in elke vennootschap, onderneming en activiteit van roerende, onroerende, commerciële, burgerlijke of financiële aard, dergelijke participaties besturen en dergelijke vennootschappen, ondernemingen en activiteiten financieren.

- De onderneming heeft tevens als doel: alle activiteiten verrichten ivm onroerende goederen zoals kopen, verkopen, uitbaten, verhuren, huren, onderverhuren, valoriseren, verbouwen, hypothekeren, erfpacht geven of verkrijgen, recht van opstal geven of verkrijgen, project ontwikkelingen en verkavelingen uitvoeren e.d. en bouwpromotor.

- Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden zowel in België ais in het buitenland:

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede aile handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen. De vennootschap mag alle zakelijke rechten op onroerende goederen, onder meer deze van erfpacht, opstal en vruchtgebruik verwerven, bezitten of toestaan.

De vennootschap mag bovendien onroerende goederen aan- en/of verkopen zowel in volle eigendom, naakte eigendom als in vruchtgebruik,

Zij kan tevens onroerende goederen huren en verhuren.

- Voor eigen rekening het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen, evenals allerhande afgeleide producten op aandelen, obligaties, grondstoffen, indexen, munten, etc.

Art 4 : Duur

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur, met ingang van 1 april 2015.

Art 5 ; Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal is vastgelegd op 25.000,00 Euro (vijventwintigduizend euro) en is voor 1/5

volstort. Het is vertegenwoordigd door 100 aandelen die ieder 1/100ste van het kapitaal vertegenwoordigen. Art 6 :Beheer

Het beheer wordt uitgeoefend door de beherende vennoot voorzegd, onder voorbehoud van elke delegatie en met uitsluiting van stille vennoten.

De stille vennoten dragen niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van wat zij beloofd hebben in de vennootschap in te brengen.

De machten van de stille vennoten bestaan in :

- de controle van de vennootschap

- de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders

- het stemrecht in de algemene vergadering

Art 7 : Boekjaar -- rekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Op het einde van het boekjaar worden de boeken en de geschriften afgesloten en wordt de inventaris opgemaakt alsmede de jaarrekening.

Art 8 : Rekeningen en verdeling van de winst

Het batig saldo, dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Het saldo kan als dividend onder de vennoten verdeeld worden. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat deze winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Art 9 : Overlijden

Het overlijden van een van de vennoten heeft niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg.

Het staat de overblijvende vennoot vrij om alsdan zo spoedig mogelijk een nieuwe vennoot in de vennootschap op te nemen. Daarbij zat steeds rekening worden gehouden met de wettelijke bepaling die stelt dat de vennootschap steeds minstens één stille vennoot en minstens één beherend vennoot moet tellen. Voor de overdracht of overgang van de aandelen cfr. Art. 11.

Art 10 : Algemene vergadering

Jaarvergadering: de jaarvergadering zal gehouden worden op de derde zaterdag van de maand juni om 12.00 uur ten maatschappelijke zetel.

De beslissingen van de jaarvergadering zijn geldig genomen mits een gewone meerderheid van de aanwezige of de vertegenwoordigde stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de zaakvoerder doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijzondere algemene vergadering: indien de beslissingen evenwel betrekking hebben op een statutenwijziging, of de vervanging van de zaakvoerder of de aanduiding van een nieuwe zaakvoerder (bij wegvallen van de in functie zijnde zaakvoerder) dient een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan slechts geldig beslissen mits een meerderheid van drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

In geval van bijeenroeping van een bijzondere gewone algemene vergadering, dienen de vennoten minstens twee weken op voorhand, bij aangetekend schrijven, te worden verwittigd van plaats, datum en uur. Ieder aandeel geeft recht op één stem,

Indien een aandeel in naakte eigendom en in vruchtgebruik toebehoort aan verschillende personen, wordt het stemrecht toegekend aan de vruchtgebruiker.

Indien een aandeel in onverdeeldheid toebehoort aan verschillende personen, wordt het stemrecht geschorst totdat overeenstemming is bereikt omtrent de persoon aan wie het stemrecht wordt toegewezen.

Art 11 : Overdracht of overgang van aandelen

a) overdracht onder levenden

al) De aandelen van een vennoot mogen niet worden overgedragen onder de levenden, op straffe van nietigheid, dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierden van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

De vennoot die een of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs. Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun medegedeeld bij aangetekende brief, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Tegen weigering van goedkeuring van de overdracht is geen beroep bij de rechtbank mogelijk. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, is het recht van voorkeur overeenkomstig van toepassing.

Indien een hoofdvennoot, zijnde de vennoot die minimum 'vijftig procent + 1 aandeel' van het totaal aantal aandelen bezit, de meerderheid van zijn aandelen wenst te verkopen, dient aan de minderheidsvenno(o)t(en) de mogelijkheid gegeven te worden om hun aandelen tegen dezelfde voorwaarden aan de kandidaat-koper over te dragen.

Indien de kandidaat-koper slechts een bepaald aantal aandelen wenst over te nemen, dient aan alle vennoten de mogelijkheid geboden te worden om hun aandelen verhoudingsgewijs over te dragen.

Indien de hoofdvennoot, zijnde de vennoot die minimum 'vijftig procent + 1 aandeel' van het totaal aantal aandelen bezit, beslist zijn aandelen te verkopen, kunnen de minderheidsvenno(o)t(en) verplicht worden om hun aandelen tegen dezelfde voorwaarden aan de koper over te dragen.

a2) Vennoten die 'samen wonen', tengevolge van huwelijk of tengevolge van om het even welke omstandigheid, dienen zich te gedragen naar de hiernavolgende bepaling: op het ogenblik dat deze vennoten ophouden samen te wonen, wat ook de oorzaak is, dient de vennoot die het minst aantal aandelen bezit zijn/haar aandelen over te dragen aan de andere partij en dit op eenvoudig verzoek van de vennoot met het meest aantal aandelen en dit binnen een termijn die één maand vanaf de datum van verzoek niet mag overschrijden, De vennoot met het meeste aantal aandelen mag eenzijdig beslissen indien hij de overdracht al of niet wenst.

De waarde van deze aandelen die aldus overgedragen worden en de betaling ervan worden vastgesteld zoals bepaald in paragraaf c hierna. Indien de betrokken vennoten beiden evenveel aandelen bezitten dan zal als partij met de meeste aandelen beschouwd worden de vennoot die de hoogste functie heeft in de laatst gehouden Algemene Vergadering.

b) overgang van aandelen bij overlijden

De aandelen van een vennoot mogen niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten, die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten, na aftrek van de rechten waarvan de overgang is vastgesteld. Deze instemming is eveneens vereist wanneer de aandelen overgaan aan een vennoot, de echtgenoot van de erflater en aan bloedverwanten van de erflater.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen een maand na het overlijden van de vennoot aan de andere venno(o)t(en) nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden alsook hun respectieve erfrechten opgeven.

De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten en dit volgens de voorwaarden die de algemene vergadering bepaalt en waartegen geen rechtsmiddel openstaat, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen; deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in paragraaf c hierna is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap hun aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten. ln voorkomend geval is het recht van voorkeur overeenkomstig van toepassing.

c) waardebepaling en betaling

cl) Waardebepaling

Indien er betwisting bestaat omtrent de waardebepaling van de aandelen die overgedragen worden (bvb. in geval de erfgenamen niet aanvaard worden door de vennoten of in geval van aandelenoverdracht ingevolge het

ophouden van samenwoning maar ook in om het even welk geval van betwisting van de waarde van de aandelen) zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebrek aan

Voor-

behouden aan'het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

overeenstemming tussen de partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door een neutraal deskundige bedrijfsrevisor of accountant ingeschreven op de externe lijst van het IAB. Deze deskundige zal : worden aangewezen in gemeen overleg door beide partijen of, bij gebrek aan akkoord, door de voorzitter van ; de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennootschap is gevestigd, De deskundige za! rekening " houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beinvloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. De kosten van de deskundige zijn ten laste van ovememer en de overlater, pro rata.

In geval de aldus vastgestelde waarde van de aandelen wordt betwist door één of beide partijen zullen de partijen in gemeen overleg of, bij gebrek aan akkoord, door de Voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vennootschap is gevestigd, een 2e deskundige aanstellen (bedrijfsrevisor of accountant ingeschreven op de externe lijst van het IAB) die een voor partijen bindend oordeel moet vellen en waartegen geen rechtsmiddel open staat. De kosten van deze 2e aangestelde deskundige zijn ten laste van de ovememer en de overlater, pro rata.

c2) Betaling

De waarde van de aldus overgedragen aandelen dient uitbetaald te worden aan de overlatende vennoot of diens erfgena(a)m(en) of rechtverkrijgende(n) binnen de 3 maand. De aandelen worden overgedragen bij de vereffening van de prijs of, in voorkomend geval, bij vereffening van de laatste schijf van de prijs en de rechten verbonden aan deze aandelen ontstaan pas op dit ogenblik.

Art 12 z Arbitrage

Elke betwisting in verband met de interpretatie of de uitvoering van onderhavige overeenkomst wordt beslecht door een scheidsrechter aangesteld in gemeen overleg tussen de partijen, of bij gebreke hieraan door de rechtbank van Koophandel waaronder de vennootschap valt.

De scheidsrechter zal in laatste aanleg en als bemiddelaar oordelen binnen de twee maanden volgend op de datum waarop hij bij de betwisting betrokken partijen heeft aangemaand, hem hun schriftelijke argumentatie over te maken. Zijn beslissing moet de modaliteiten preciseren volgens dewelke zijn kosten moeten worden gedragen.

Art 13 : Vertegenwoordigingsbevoegdheid

Elke beherende vennoot vertegenwoordigd alleen de vennootschap in en buiten rechte met betrekking tot aile handelingen, zowel inzake het beheer als inzake het dagelijks bestuur, ongeacht het bedrag of het karakter van de voorgenomen rechtshandeling, met uitzondering van die handelingen die bij de wet op dwingende wijze aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Ten aanzien van de handelingen gesteld buiten de perken van het statutair doel kan de vennootschap de onbevoegdheid van haar organen slechts inroepen tegen derden ter kwader trouw, die op het tijdstip waarop gehandeld is, wisten of behoorden te weten dat het doel overschreden is.

Bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen bewijs.

Art 14 : Ontbinding  vereffening

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die de Vennootschappenwet aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Art 15 : Toepassing wetboek vennootschapsrecht

De bepalingen in onderhavige statuten werden opgemaakt in het kader van de het huidig wetboek van vennootschappen. Alle bepalingen die in deze statuten zijn opgenomen en die in strijd zouden blijken te zijn met het wetboek van vennootschappen en/of haar toekomstige wijzigingen moeten als niet-bestaande worden beschouwd, zonder evenwel aanleiding te kunnen geven tot nietigheid van de vennootschap. Eventuele bepalingen die in deze statuten zijn opgenomen en die enkel gebaseerd zijn op de huidige tekst van het wetboek van vennootschappen en haar eventuele uitvoeringsbesluiten, en die door later wetwijzigingen zouden achterhaald zijn, worden geacht per definitie te zijn aangepast aan de op dat ogenblik van toepassing zijnde bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

Latere wetswijzigingen met dwingend karakter zullen voorrang hebben op deze statuten en zonder dat hiervoor een statutenwijziging noodzakelijk is.

Tijdelijke bepalingen

A. Eerste boekjaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf 1 april 2015 tot 31 december 2016.

B. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden op de 3de zaterdag van juni 2017 om 14.00 uur.

C. Benoeming zaakvoerder

Bij deze oprichting wordt Mevrouw Sharon Vandousselaere, tot niet-statutaire zaakvoerder aangesteld. Zij heeft deze functie aanvaard en zij heeft bevestigd dat de uitoefening van deze functie niet verboden is, inzonderheid krachtens de wettelijke bepalingen op dat gebied.

Sharon Vandousselaere

Beherende vennoot

Tegelijk hierbij neergelegd, oprichtingsakte -25- maart 2015--. ----.------_._

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TAMEPA

Adresse
TORHOUTSESTRAAT 236 8020 RUDDERVOORDE

Code postal : 8020
Localité : Ruddervoorde
Commune : OOSTKAMP
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande