TECHNISCHE UNIVERSITAIRE ALLIANTIE VOOR ECONOMISCHE TRANSFORMATIE IN WEST-VLAANDEREN, AFGEKORT : TUA WEST

Divers


Dénomination : TECHNISCHE UNIVERSITAIRE ALLIANTIE VOOR ECONOMISCHE TRANSFORMATIE IN WEST-VLAANDEREN, AFGEKORT : TUA WEST
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 600.803.746

Publication

19/03/2015
ÿþ014143 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

_ NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

0 9 MRT 1015

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1111111] 111

Gent Afdeling Brugge

D9U1111Fier

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) Technische Universitaire Alliantie voor economische transformatie in West-Vlaanderen

(verkort) TUA WEST

Rechtsvorm : private stichting

Zetel : Koning Leopold 111-laan 41

8200 Brugge (Sint-Andries)

Onderwerp akte : Oprichting private stichting

Uit een akte verleden voor Meester Michel Van Damme, geassocieerd notaris te Brugge (Sint-Andries), lid van de maatschap « Notaris Michel Van Damme - Notaris Christian Van Damme - Notaris Sophie Delaere», geassocieerde notarissen met zetel te Brugge (Sint-Andries) op zevenentwintig februari tweeduizend vijftien, waarvan huidig uittreksel werd opgemaakt voor registratie, enkel met het oog op de neerlegging op de Rechtbank van Koophandel, BLIJKT dat er een private stichting werd opgericht, genaamd « Technische Universitaire Alliantie voor economische transformatie in West-Vlaanderen ».

Identificatie der stichter

De PROVINCIE WEST-VLAANDEREN, met zetel te 8200 Brugge, Koning Leopold III laan 41, hier vertegenwoordigd door

- de heer DECORTB Guido André, geboren te Nieuwpoort op 13 mei 1955, wonende te 8670 Koksijde, Polderstraat 8, gedeputeerde voor bestuurlijke organisatie en

- de heer ANTHIEREI'!S Geert Jozef Louis Marie, geboren te Brugge op 19 oktober 1958, wonende te 8310 Brugge, De Waterwilgen 52, provinciegriffier,

handelend in uitvoering van het besluit van de provincieraad de dato 25 september 2014, gemachtigd de Provincie te vertegenwoordigen krachtens artikel 16 van het huishoudelijk reglement van de deputatie van 11 januari 2007, zoals laatst gewijzigd op 16 april 2009. Voorafgaandelijke uiteenzetting :

1/ Uit de notulen van de provincieraad van de Provincie West-Vlaanderen van 25 september 2014 blijkt letterlijk wat volgt:

"BESLUIT:

Artikel 1:

Er wordt een private stichting Technische Universitaire Alliantie voor economische transformatie in West-Vlaanderen opgericht en de daaraan verbonden statuten, zoals opgenomen als bijlage bij het huidig besluit, worden goedgekeurd.

Art.2:

Deze beslissing, het voorstel en verslag van de deputatie en het ontwerp van de statuten, worden aan de Vlaamse Regering toegestuurd. Er wordt tot oprichting overgegaan nadat de Vlaamse Regering daartoe haar goedkeuring heeft verleend.

( ),,

Het dossier werd voor goedkeuring overgemaakt aan de Vlaamse Regering bij aangetekend schrijven van 7 oktober 2014.

Overeenkomstig artikel 238 § 3 van het provinciedecreet beschikt de Vlaamse Regering over een periode van honderd (100) dagen om een beslissing te nemen bij gebrek waaraan de goedkeuring beschouwd mag worden als impliciet verkregen.

2/ Waar in deze statuten gesproken wordt van:

" het "Besluit", wordt daarmee bedoeld het besluit van de provincieraad van West-Vlaanderen van 25 september 2014 houdende machtiging tot oprichting van het provinciaal extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm Technische Universitaire Alliantie voor economische transformatie West-Vlaanderen in de vorm van

een. private_stïchtting;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

303

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

" let:-" Provtnciedecreet';-wordt--daarmee'" bedoeid fletprovinciedecreet:-vaw 9.-december, 2005, en wijzigingen

" de "Samenwerkingsovereenkomst", wordt daarmee bedoeld de

samenwerkingsovereenkomst tussen de stichting en de provincie overeenkomstig artikel 240 van het Provinciedecreet en artikel 4 van deze statuten;

" de "Provincieraad", wordt daarmee bedoeld de provincieraad van de provincie West-Vlaanderen; en

" de "Wet van 27 juni 1921", wordt daarmee bedoeld de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en wijzigingen.

De stichting is een provinciaal extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm zoals bedoeld ln artikel 238 van het Provinciedecreet, in de vorm van een private stichting zoals bedoeld ln artikel 27 en volgende van de Wet van 27 juni 1921. Zij wordt in deze statuten aangeduid als de "stichting".

1° naam : De stichting draagt de naam "Technische Universitaire Alliantie voor economische transformatie in West-Vlaanderen", afgekort "TUA WEST". De raad van bestuur kan een handelsbenaming invoeren, onverminderd de toepassing van artikel 32 van de Wet van 27 juni 1921. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de stichting, moeten de naam ervan vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting", alsook de statutaire zetel van de stichting.

2° zetel : De statutaire zetel van de stichting is gevestigd te 8200 Brugge (Sint-Andries), Koning Leopold 111-Laan 41. De raad van bestuur kan de zetel van de stichting verplaatsen naar elke andere plaats binnen de provincie West-Vlaanderen en de statuten overeenkomstig aanpassen.

3° duur : De stichting bestaat vanaf heden en is opgericht voor onbepaalde duur.

De stichting is opgericht door de provincie West-Vlaanderen, publiekrechtelijke rechtspersoon, vertegenwoordigd door de Provincieraad, met adres te 8200 Brugge (Sint-Andries), Koning Leopold III-Laan 41, in uitvoering van artikel 1 van het Besluit.

4° samenwerkingsovereenkomst : Overeenkomstig artikel 240 van het Provinciedecreet wordt tussen de stichting en de provincie een Samenwerkingsovereenkomst gesloten betreffende de uitvoering van de toevertrouwde taken van provinciaal belang. Deze Samenwerkingsovereenkomst regelt, desgevallend ter bevestiging of ter aanvulling van de statutaire regelingen terzake, de aangelegenheden vernoemd in het voormeld artikel, namelijk : - in voorkomend geval de aanwending van de aan de stichting ter beschikking gestelde of overgedragen personeelsleden, middelen en infrastructuur;

- binnen de perken en overeenkomstig de toekenningsvoorwaarden, bepaald door de Vlaamse regering, het presentiegeld en de andere vergoedingen die in het kader van de bestuurlijke werking van de stichting warden toegekend;

- de wijze waarop de provinciale stichting zal voorzien in een systeem van interne controle;

- de toekenning aan een of meer commissarissen van de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening van de provinciale stichting. Deze commissarissen zijn erkende bedrijfsrevisoren.

5° doel : De stichting heeft tot doel de versnelde transformatie naar een kennisgedreven economie in West-Vlaanderen en het zo mee helpen omzetten in de praktijk van de Europa 2020-strategie. De stichting doet dit via het ontwikkelen, aantrekken en stimuleren van actoren voor hoger onderwijs en onderzoek in de provincie, zodat deze hun samenwerking met, en hun maatschappelijke dienstverlening naar inzonderheid ondernemingen kunnen versterken.

Daarbij wordt preferentieel ingezet op kennis die aansluit bij de in de provincie West-Vlaanderen aanwezige economische clusters en het provinciaal strategisch-economisch beleid. In de eerste jaren na de oprichting van de stichting gaat het in het bijzonder om het provinciaal strategisch-economisch transformatieplan West-Deal.

Deze doelstelling zit ook vervat in de benaming van de stichting, waarbij `technisch' verwijst naar `economisch relevant' en `toepasbaar', 'universitair' naar de hogescholen en universiteiten actief in de provincie, en `alliantie' naar een samenwerking van kennisactoren en een bundeling van krachten in triple helix configuratie.

De stichting kan daarbij alle acties ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit doel of die het doel kunnen bevorderen. De stichting richt zich in het bijzonder op acties van materiële aard (bijvoorbeeld de uitbouw van infrastructuur in functie van toegepast en fundamenteel-vraaggericht onderzoek, in functie van de ontwikkeling van spin-offs of in functie van de brug tussen onderwijs en reëel ondernemerschap) en van immateriële aard (bijvoorbeeld bedrijfsgerichte dienstverlening, kennisvalorisatie en kennisverspreiding, inzonderheid inspelend op de West-Vlaamse economische clusters en de relaties met andere aanverwante actoren onder meer werkzaam op het vlak van volwassenenonderwijs en STEM-onderwijs.)

Bij de ontwikkeling van de acties wordt de toepassing van een triple helix configuratie nagestreefd, waarbij de krachten van relevante partners uit de overheid, de academische wereld en het bedrijfsleven worden gebundeld teneinde een multiplicatoreffect te genereren.

6° inkomsten : De inkomsten van de stichting worden gevormd door:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-, behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

-ai: -bijdragen van' de" provincle''West-Viaanderen die'itannen' bestaan' uit'onder-andere-algemena'

werkingssubsidies, middelen uit opdrachten, investeringssubsidies en projectsubsidies, ... ; en/of

b. vergoedingen, retributies, bijdragen en/of subsidies van andere overheden en derden; en/of

c. hetgeen de stichting door erfstelling, legaat, schenking of op enige andere wettige wijze verkrijgt.

Als de stichting inkomsten in het werkingsjaar waarvoor die inkomsten werden toegekend niet volledig aanwendt, kan het met het volledige niet-aangewende gedeelte reserves aanleggen. 7° bestuur : 1. De stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit maximum vijftien bestuurders, die worden benoemd en ontslagen door de Provincieraad. Maximum twee derde van de bestuurders is van hetzelfde geslacht. De bestuurders zijn natuurlijke personen. De Provincieraad benoemt daarbij zeven bestuurders met viervoudig stemrecht (waaronder de voorzitter) vanuit het provinciebestuur West-Vlaanderen, maximum vier bestuurders met enkelvoudig stemrecht als vertegenwoordiger van de hoger onderwijsinstellingen die actief zijn in West-Vlaanderen en maximum vier bestuurders met raadgevende stem als onafhankelijke vertegenwoordiger vanuit de ondernemerswereld en/of onderzoeks-/academische wereld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Door middel van de benoeming vanuit het provinciebestuur wordt aan elke fractie (in de betekenis van artikel 38 van het Provinciedecreet) een vertegenwoordiging gewaarborgd.

De bestuurders die niet worden benoemd vanuit het provinciebestuur West-Vlaanderen worden door de Provincieraad aangesteld op grond van bewezen kennis en ervaring inzake de inhoudelijke materie en het beleidsveld waarin de stichting actief is of op grond van deskundigheid inzake het algemeen bestuur van een dergelijke entiteit.

2. In geval van een vacature in de schoot van de raad van bestuur wordt de Provincieraad hier onmiddellijk en schriftelijk of elektronisch van in kennis gesteld. De raad van bestuur bestaat in beginsel rechtsgeldig uit de overblijvende bestuurders.

In geval echter het ontstaan van een vacature in de raad van bestuur het aantal bestuurders doet dalen onder het minimum vereiste aantal van drie bestuurders, bestaat de raad van bestuur rechtsgeldig uit de overblijvende bestuurders en, behoudens uitdrukkelijke andersluidende beslissing van de Provincieraad, de ontslagnemende bestuurder(s) die overeenkomstig het gemeen recht in functie zal (zullen) blijven totdat de Provincieraad een of meer nieuwe bestuurders ter vervanging heeft benoemd.

3. De leden van de raad van bestuur worden, tenzij anders bepaald in hun benoemingsbeslissing, door de Provincieraad aangesteld voor een hernieuwbare termijn van zes jaar die van rechtswege eindigt zes maanden na de provincieraadsverkiezingen.

4. Een bestuurdersmandaat eindigt onder meer door:

a. verlies van de hoedanigheid die aanleiding gaf tot de benoeming als bestuurder;

b. schriftelijke of elektronische ontslagneming door de betrokken bestuurder;

c. overlijden of onbekwaamheid van de betrokken bestuurder;

d. verloop van de termijn waarvoor de betrokken bestuurder is benoemd.

5. Bestuurders zijn onbeperkt herbenoembaar.

6. De Provincieraad duidt uit de leden van de raad van bestuur een voorzitter aan. De aanduiding van de voorzitter geldt voor de duur van het bestuurdersmandaat, niet meegerekend een eventuele herbenoeming. Een bestuurder is herbenoembaar als voorzitter. Indien de voorzitter verhinderd is, zal het oudste lid in leeftijd van de raad van bestuur waarnemend voorzitter zijn. De waarnemend voorzitter oefent in dat geval alle bevoegdheden en taken van de voorzitter uit voor de duur van de verhindering van de voorzitter met uitsluiting van de bevoegdheid onder artikel 13 lid 1.

7. De voorzitter stelt hetzij binnen, hetzij buiten de raad van bestuur een secretaris van de stichting aan. De secretaris dient de notulen voor de vergadering van de raad van bestuur op te maken. De notulen worden vastgesteld door ondertekening door de secretaris en de voorzitter. Het bestuurdersmandaat is onbezoldigd.

Aan de bestuurders kan een vergoeding worden toegekend voor reële verplaatsings- en/of andere kosten die specifiek worden gemaakt in functie van het mandaat.

8° Dagelijks bestuur

1. Het dagelijks bestuur van de stichting en de vertegenwoordiging van de stichting wat dat bestuur aangaat, kan in overeenstemming met artikel 35 van de Wet van 27 juni 1921 door de raad van bestuur worden opgedragen aan een of meerdere natuurlijke personen, hetzij bestuurders, hetzij personeelsleden van de stichting die werden aangesteld overeenkomstig de rechtspositie die op het personeel van de stichting van toepassing is, die alleen of gezamenlijk optreden als respectievelijk "algemeen directeur" of "directiecomité".

2. De algemeen directeur of het directiecomité onderzoekt alle aangelegenheden die aan de raad van bestuur zullen worden voorgelegd en doet hieromtrent voorstellen.

3. Bovenop de taken van dagelijks bestuur, voert de algemeen directeur of het directiecomité alle specifieke taken uit die de raad van bestuur aan de algemeen directeur of het directiecomité heeft toevertrouwd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor- behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

-4:-De-algemeen -directeur of-het-directsecomité`wordtaangesteld, gasthorst-en-ontslageii-door -de -"

raad van bestuur. De raad van bestuur bepaalt voorts de duur van de benoeming, bezoldiging en

de voorwaarden van de aanstelling.

Raad van Bestuur

De raad van bestuur benoemt en ontslaat het personeel van de stichting. De raad van bestuur

kan, onder de door hem bepaalde voorwaarden, deze bevoegdheden geheel of gedeeltelijk

delegeren aan de algemeen directeur of het directiecomité.

9° Beslissingen

1. De besluiten van de raad van bestuur worden genomen in vergadering van de raad van bestuur. Om rechtsgeldig te kunnen beraadslagen en te besluiten dient de gewone meerderheid van de bestuurders ter vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. Indien er tijdens een eerste raad van bestuur geen voldoende aanwezigheidsquorum is, zal een tweede raad van bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda. Deze zal rechtsgeldig kunnen beraadslagen en besluiten van zodra er tenminste vijf bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en mits minstens de helft van de aanwezige bestuurders werden benoemd vanuit het provinciebestuur. Iedere verhinderde bestuurder mag schriftelijk, per brief, e-mail of telefax of elk ander schriftelijk communicatiemiddel, een andere bestuurder machtigen om hem te vertegenwoordigen en in zijn naam te stemmen. Een bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht.

Besluiten worden genomen met een gewone meerderheid van de in vergadering uitgebrachte stemmen, onthoudingen en blanco stemmen niet meegerekend. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter de doorslag.

De raad van bestuur komt samen op bijeenroeping door de voorzitter telkens het belang van de stichting het vereist, of telkens minstens twee bestuurders het vragen. Indien het verzoek van twee of meer bestuurders uitgaat, richten zij hiertoe een schrijven tot de voorzitter van de raad van bestuur, die dan binnen de vijftien werkdagen te rekenen vanaf de ontvangst van het verzoek, een vergadering van de raad van bestuur zal bijeenroepen.

2. De raad van bestuur vergadert minimaal één maal per trimester.

De vergaderingen worden gehouden op de plaats aangeduid in de bijeenroeping.

De bijeenroeping van de raad van bestuur geschiedt per brief, fax of  e-mail en bevat de agenda

alsook de nodige stukken. De bestuurders ontvangen de agenda en de nodige stukken minstens

vijf werkdagen voor de vergadering van de raad van bestuur. In gemotiveerde gevallen kan door

de raad van bestuur van deze bepaling worden afgeweken.

De raad van bestuur kan vergaderen door middel van telefoon- of videoconferentie.

De raad van bestuur kan op zijn vergaderingen alle deskundige personen toelaten die hij nodig

acht.

3. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de stichting zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij unaniem schriftelijk of elektronisch akkoord van de bestuurders.

4. Als een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een persoonlijk belang van vermogensrechtelijke aard heeft met betrekking tot een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, mag hij niet deelnemen aan de beraadslagingen van de raad van bestuur over deze verrichtingen of beslissingen, noch aan de stemming in dat verband. Hij moet dit belang meedelen aan de andere bestuurders, met kopie aan de commissaris.

5. De algemeen directeur of een of meerdere vertegenwoordiger(s) van het directiecomité wordt/worden uitgenodigd voor de vergaderingen van de raad van bestuur en mag/mogen deelnemen met raadgevende stem.

Onverminderd de overige bepalingen van deze statuten, heeft de raad van bestuur de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de stichting.

De raad van bestuur zal minstens een strategische werkgroep hoger onderwijs samenstellen, aan wie een adviserende rol wordt toegekend ten behoeve van de inhoudelijke werking van de stichting. Deze werkgroep kan op ieder moment en minstens één keer per semester worden samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur.

Deze werkgroep is samengesteld uit vertegenwoordigers van de provincie West-Vlaanderen, de hoger onderwijsinstellingen met vestigingsplaats op het grondgebied van de provincie West-Vlaanderen en de universiteiten die behoren tot de associaties waartoe deze onderwijsinstellingen behoren, en de werkgeversorganisaties UNIZO en Voka. Deze werkgroep heeft als taakstelling de ontwikkeling van een middellange termijnstrategie met betrekking tot het versneld stimuleren en versterken van kennisverspreiding, kennisontwikkeling en  valorisatie in West-Vlaanderen. De stichting neemt het secretariaat en de opvolging van de strategische werkgroep hoger onderwijs waar.

De raad van bestuur kan zowel binnen zijn schoot ais daarbuiten voor specifieke acties of thema's sectorale en/of interdisciplinaire expertengroepen samenstellen aan wie een adviserende roi wordt toegekend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-'behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

MOMOD 2.2

Voor-'behouden Luik B - Vervolg

aan het -De -raed"van- bestuur-kan-aan--éérrormeervan'zijn'leden'oraan-derderrallevolmachtenrverlenenr

Belgisch Staatsblad die hij nodig of dienstig acht: deze machten kunnen worden gegeven voor bepaalde of voor

onbepaalde duur en zijn herroepelijk.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid ten aanzien van derden

1. Onverminderd de collegiale vertegenwoordiging door de raad van bestuur handelend door de meerderheid van zijn leden en de vertegenwoordigingsbevoegdheid van de algemeen directeur of het directiecomité aangaande het dagelijks bestuur, wordt de stichting geldig vertegenwoordigd ten aanzien van derden, zowel in rechte, inclusief voor de Raad van State, als daarbuiten, bij alle handelingen, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een publiek ambtsbekleder of van een notaris vereist is, door de voorzitter (voor de goede orde, niet de waarnemend voorzitter) van de raad van bestuur, en de algemeen directeur of een vertegenwoordiger van het directiecomité gezamenlijk handelend. In geval van een vacature voor de functie van de algemeen directeur wordt de stichting geldig vertegenwoordigd ten aanzien van derden, zowel in rechte, inclusief voor de Raad van State, als daarbuiten, bij alle handelingen, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een publiek ambtsbekleder of van een notaris vereist is, door de voorzitter en (voor de goede orde, niet de waarnemend voorzitter) van de raad van bestuur en een bestuurder, gezamenlijk handelend. In geval van verhindering wordt door de raad van bestuur een vervanger aangeduid.

2. Binnen het kader van het dagelijks bestuur wordt de stichting geldig vertegenwoordigd ten aanzien van derden door de algemeen directeur of het directiecomité.

3. Binnen het kader van hun volmacht, wordt de stichting eveneens geldig vertegenwoordigd

door een (of meer) bijzondere volmachthouder(s).

10° boekjaar

1. Het boekjaar van de stichting valt samen met het kalenderjaar.

2. De raad van bestuur stelt een jaarrekening en jaarverslag op. Na het revisoraal verslag van' de commissaris te hebben ontvangen, keurt de raad van bestuur de jaarrekening goed en verleent kwijting aan elk van de individuele leden van de raad van bestuur, telkens bij afzonderlijke beslissing, en aan de commissaris.

3. Vóór één juni van ieder boekjaar zendt de raad van bestuur de jaarrekening en het jaarverslag over het afgelopen boekjaar en de finale begroting voor het lopende boekjaar aan de Provincieraad.

4. De stichting stelt een commissaris aan, te kiezen onder de leden van het Instituut voor Bedrijfsrevisoren. Deze aanstelling gebeurt door de raad van bestuur. De commissaris zal belast worden met de controle op de financiële toestand, de jaarrekening en op de regelmatigheid ten aanzien van de wet, de statuten en de Samenwerkingsovereenkomst, van de in de boekhouding en jaarrekening weer te geven verrichtingen. De commissaris beschikt in dat verband over alle bevoegdheden die hem worden toegekend door de wettelijke en reglementaire bepalingen ter zake. De commissaris rapporteert omtrent zijn bevindingen door middel van een revisoraal verslag direct aan de raad van bestuur. De vergoeding van de commissaris is ten laste van de stichting.

11° De raad van bestuur kan, na goedkeuring van de Provincieraad, besluiten tot wijziging van de statuten. De Provincieraad kan ook verzoeken de stichting te ontbinden overeenkomstig de relevante wettelijke bepalingen.

ONTBINDING EN VEREFFENING

1. In geval van ontbinding wordt het vermogen van de stichting overgedragen aan de Provincie West-Vlaanderen die het zal aanwenden ter verdere bevordering van hetzelfde of een gelijkaardig belangeloze doel als dat waarvoor de stichting werd opgericht of een doel dat daar nauw bij aansluit.

De bestemming van het actief mag in geen geval de rechten van de schuldeisers schaden, hun vordering verjaart na vijf jaar vanaf de bekendmaking van de beslissing betreffende de bestemming van het actief.

In geval van ontbinding van de stichting stelt de Provincieraad één of meer vereffenaars voor overeenkomstig de relevante wettelijke bepalingen.

In geval van gerechtelijke ontbinding beslist de rechtbank over de bestemming op voorstel van de vereffenaar.

Vanaf de ontbinding dragen alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de stichting de naam van de stichting gevolgd of voorafgegaan door de woorden "private stichting in vereffening".

INBRENGEN - WERKINGSMIDDELEN

Opdat de stichting haar werkzaamheden onmiddellijk kan aanvatten, verbindt de Provincie West-Vlaanderen er zich toe de nodige werkingsmiddelen ter beschikking te stellen. Rechtspersoonlijkheid - overgangsbepalingen

De stichting verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de dag dat haar statuten en de akten betreffende de benoeming van de bestuurders worden neergelegd in het stichtingendossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

BENOEMINGEN



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2,2

Voor-'behoudén Luik B - Vervolg

aan het -Overeenkomstig -artikel-4-lid err Eid 3-van-de-statuten-heeft:'de'Provintiera d"op-26'februari-2015 als bestuurders van de stichting, voor een hernieuwbare termijn van zes jaar, benoemd onder voorwaarde van de oprichting:

Belgisch Staatsblad - de heer DE BÉrHUNE Jean Baptiste Emmanuel Félix Pierre Marie, geboren te Kortrijk op 18 augustus 1959, wonende te 8510 Kortrijk, Van Belleghemdreef 27, tevens voorzitter

- mevrouw LAKDON Lies An Cecile Cornelia, geboren te Diksmuide op 16 mei 1969, wonende te 8600 Diksmuide, Ijzerlaan 58

- mevrouw JANSSENS Tafia, geboren te Oostende op 22 mei 1971, wonende te 8450 Bredene, Bedevaartstraat 18

- de heer VEREECKE Carl Jozef François, geboren te Kortrijk op 24 december 1962, wonende te 8520 Kuurne, Populierenlaan 14

- mevrouw VAN HOOTEGEM Mieke Cecile Eliane Lieve, geboren te Tielt op 5 maart 1962, wonende te 8800 Roeselare, Pauwstraat 7

_ de heer BULTINCK Koen Henk Jan Lodewijk, geboren te Brugge op 21 maart 1964, wonende te 8600 Diksmuide, O.L. Vrouwstraat 11

- mevrouw ScHo-rre Gerda Renilde Augusta, geboren te Blankenberge op 28 januari 1956, wonende te 8200 Brugge, 't Hoge 39

- de heer DE GerrER Lode, geboren te Zottegem op 4 november 1959, wonende te 8510 Kortrijk, Dokter Vannestestraat 14

de heer DEPAEPE Marc André, geboren te Kortrijk op 3 februari 1953, wonende te 8510 Kortrijk, Leuzestraat 7

- de heer MORTIER Freddy André Adolf, geboren te Sint-Amandsberg op 22 maart 1958, wonende te 9000 Gent, Hofstraat 28 bus 301

- de heer HINDRYCKX Joris Jozef, geboren te Roeselare op 19 maart 1963, rijksregister nummer 63.03.19-213.76, wonende te 8650 Houthulst, Eug, De Grootelaan 23

- mevrouw BREYNE Petra Celesta Jooris Magdalena, geboren te Assebroek op 27 april 1967, wonende te 8647 Lo-Reninge, Hogebrugstraat 38

de heer RONSE Steve Joseph, geboren te Roeselare op 1 januari 1976, wonende te 8300 Knokke-Heist, Essendreef 31

- de heer MAERTENS Hans Vital Omer, geboren te Roeselare op 12 juni 1962, wonende te 8810

Lichtervelde, Burgemeester Callewaertlaan 6

- de heer CALLEWIER Dominiek Willem Albert, geboren te Kortrijk op 16 oktober 1970, wonende te

8930 Menen, Dronckaertstraat 613.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang op heden en zal worden afgesloten op 31 december

2015.

WETTIG H EIDSCONTRO LE

Ondergetekende notaris bevestigt na onderzoek dat de bepalingen van de wet van 2 mei 2002

tot wijziging van de VZW-wet van 27 juni 1921 werden nageleefd.

In het bijzonder bevestigt hij:

- dat de statuten minstens de bepalingen van artikel 28 van zelfde wet bevatten en dat de stichting werd opgericht met een belangeloos oogmerk

- de stichter geïnformeerd te hebben dat er voldoende middelen dienen te zijn om het doel van de stichting te verwezenlijken. In dit verband heeft de Provincie verklaard dat vermogen van de stichting zal gevormd worden na de oprichting.

Voor ontledend uittreksel.

Tegelijk hiermee neergelegd :

Afschrift van de akte

Michel Van Damme, geassocieerd notaris te Brugge (Sint-Andries), lid van de maatschap "Notaris Michel Van Damme  Notaris Christian Van Damme -- Notaris Sophie Delaere", geassocieerde notarissen met zetel te Brugge (Sint-Andries)



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ti



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TECHNISCHE UNIVERSITAIRE ALLIANTIE VOOR ECON…

Adresse
KONING LEOPOLD III-LAAN 41 8200 SINT-ANDRIES

Code postal : 8200
Localité : Sint-Andries
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande