TENNISCLUB DE POLDERBLOMME - DE HAAN

Association sans but lucratif


Dénomination : TENNISCLUB DE POLDERBLOMME - DE HAAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 424.703.018

Publication

27/08/2013
ÿþ~. * 4

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernerningsnr : 0424.703.018

Benaming

(voluit) : TENNISCLUB DE POLDERBLOMME - DE HAAN

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : 8420 DE HAAN, Ringlaan-Zuid 119

Onderwerp akte : wijziging van de statutenlwijziging samenstelling raad van bestuur

De bijzondere algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Tennisclub De Polderblomme  De Haan, opgericht bij onderhandse akte op datum van 21 maart 1983 (onder de benaming "T.C. De, Polderblomme"), heeft op datum van 3 februari 2013 en nadat op de algemene vergadering van 13 januari 2013; onvoldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd waren, overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd door de Wetten van 2 mei', 2002, 16 januari 2003 en 22 december 2003, hlema genoemd de VZW-wet, beslist haar statuten, zoals deze gepubliceerd werden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 6 oktober 1983 onder het nummer N008654, met eenparigheid van stemmen te wijzigen en volledig te vervangen door de volgende nieuwe statuten:

WIJZIGING VAN DE STATUTEN

TITEL L  NAAM  ZETEL  DOEL -- DUUR

Art. 1.  De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de; naam van "Tennisclub De Polderblomme -- De Haan".

Art. 2.  De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 8424 DE HAAN, Felix Timmermanslaan 14/bus 2, gelegen in het gerechtelijk arrondissement BRUGGE.

Art. 3. - §1. De vereniging heeft tot doel, de beoefening en de verspreiding van aile sportactiviteiten, zowel lichamelijke sport als denksport, en meer in het bijzonder de tennissport te bevorderen en te verzekeren, en dit: in de ruimste zin van het woord.

§2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het' maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4.  De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. TITEL Il. LIDMAATSCHAP

Art. 5. -- Het aantal leden is onbeperkt maar moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal: bestuurders, met het wettelijke minimum van drie leden.

Art.  Tot de vereniging kan als werkend lid toetreden al wie door de raad van bestuur wordt aanvaard.

Het kandidaat-lid dient zijn schriftelijk verzoek om aanvaarding te richten aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur beslist soeverein en bij gewone meerderheid of het verzoek aanvaard wordt of niet.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden tot de

vereniging toelaten.

Op de laatste blz. vgn Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

ON

1 111111tIljillnielli

2

GIS

TEUR BEL( DE

-08- 2013 CH STAATS NettGELEbri ter Gle rlE ar.

flEcHIaRNKvAfd KOOPHANDEL

ir+g Bruane)

1RUGGE ( ZD13

BLAD ' Grif,àe~.i~~~.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 7,  Om lid te zijn van de vereniging moet men jaarlijks lidgeld betalen aan de vereniging. Het lidgeld

wordt jaarlijks begroot en vastgelegd door de raad van bestuur en bedraagt maximum 750,00 EUR.

Het jaarlijks lidgeld voor ereleden bedraagt maximum 750,00 EUR.

Art. 8.  §1. Het lidmaatschap van de leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitstuiting, of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de raad van bestuur op het adres van de zetel en zal, indien niet anders vermeld, ingaan bij de eerstvolgende algemene vergadering.

Het lidmaatschap neemt tevens een einde wanneer men in gebreke blijft het jaarlijks lidgeld te betalen.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid zomede de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijke fonds en mogen geen overlegging van rekeningen, verzegeling, inventaris of terugbetaling van de gestorte lidgelden vorderen.

§2. De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten (en het huishoudelijk reglement) en zij verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

§3. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. TITEL M.  ALGEMENE VERGADERING

Art. 9. - De algemene vergadering bestaat uit aile leden van de vereniging, Ieder lid beschikt over één stem. Om te kunnen stemmen moet het lid op datum van de algemene vergadering minstens 18 jaar zijn én dient het lid minstens drie jaar V.T.V.-geafflilieerde bij T.C. DE POLDERBLOMME  DE HAAN te zijn gedurende de laatste zes jaren vanaf datum algemene vergadering. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10. - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

30 de kwijting aan de bestuurders;

4' de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5° de ontbinding van de vereniging

6° de aanduiding van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffening;

7° de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

9` alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 11. - § 1. In de loop van het eerste kwartaal van elk jaar wordt tenminste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het lopende jaar,

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op schriftelijk verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of

door twee bestuurders per gewone brief, e-mail of fax of vermelding op de website tenminste acht dagen op voorhand. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, en bevat de agenda. Alle stemgerechtigde leden moeten opgeroepen worden.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens

afwezigheid, door de ondervoorzitter of bij gebreke hieraan door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De voorzitter duidt een 'verslaggever aan.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Op schriftelijk verzoek van minstens één twintigste van de leden kunnen bijkomende punten aan de agenda worden toegevoegd op voorwaarde dat deze ten laatste drie dagen voor de datum van de algemene vergadering toekomen bij de voorzitter van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van loden' of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voórwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de VZW-wet, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk binnen een termijn van drie maanden na afloop ervan. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL IV.  RAAD VAN BESTUUR

Art, 12, - § 1. De raad van bestuur bestaat uit tenminste drie leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§ 3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is,

§ 4. De bestuurders worden verkozen voor de duur van drie jaar. Uittredende bestuurders zijn onmiddellijk herkiesbaar.

ln geval van overlijden of bij welke andere vacature ook behoudt de raad van bestuur in de persoon der overige bestuurders zijn integrale bevoegdheden,

Indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt kan door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder worden voorzien voor de resterende duur van het mandaat. De aldus benoemde bestuurder beëindigt het mandaat van de vervangen bestuurder.

De bestuurstaken worden door de raad van bestuur verdeeld.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Uittredende bestuurders, ingevolge einde mandaat, blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Art. 13. - § 1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels-, verzekerings- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en geldig te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, zonder dat dezen daarvoor enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten voorleggen; behoudens wanneer bestuurders of derden een algemene of bijzondere volmacht kunnen laten gelden of indien de raad een afgevaardigde  bestuurder, wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

~ R ~

ze.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 4. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze bestuurders treden ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college op. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 5. De raad van bestuur kan bij gewone meerderheid een deel van haar bevoegdheden delegeren aan één of meer personen, al dan niet bestuurders en deze dienovereenkomstig benoemen als persoon gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen.

De machtiging betreft nader door de raad van bestuur omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen, Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De machtiging kan te allen tijde herroepen worden of neemt automatisch een einde op het ogenblik dat de gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname als gemandateerde rechtvaardigde, of overlijdt. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

§ 6. De raad van bestuurvaardïgt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§ 7. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Art. 14. - § 1. De raad van bestuur dient minstens tweemaal per jaar geldig te vergaderen.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, per gewone

brief, e-mail of fax tenminste acht dagen op voorhand.

De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering en bevat de agenda.

De bijeenroeping van de raad is verplicht na schriftelijk verzoek van minstens één derde van de bestuurders.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De volmacht moet schriftelijk zijn. Niemand mag over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door tenminste de helft van de bestuurders die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een lid daartoe bij meerderheid verkozen onder de aanwezigen.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders wordt bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag of uittreksels uit de notulen worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden na schriftelijk verzoek aan elke belanghebbende overgemaakt.

TITEL V.  BEGROTING EN REKENINGEN

Art. 15. - § 1. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

§ 2. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het afgelopen boekjaar en maakt de begroting op voor het lopende boekjaar, Beide worden elk jaar onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

§3. De rekening en begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de leden die alsdan inzage kunnen vorderen, maar zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekening en begroting zijn gebaseerd.

Art. 16.  Zolang de vereniging voor het laatst afgelopen boekjaar de drempelbedragen vermeld in art. 17, §5 VZW-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra deze drempelbedragen worden overschreden, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, opgedragen aan een commissaris, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De termijn van het mandaat en de bezoldiging worden bepaald door de algemene vergadering.

Moa 2.2

Luik B - Vervolg



TITEL VI,  ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 17. -- De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. Zelfs in het geval er maar twee leden meer zijn, beschikt de vereniging over een regularisatietijd van drie maanden.

Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de VZW-wet. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de VZW-wet.

Art. 18. - Na ontbinding van de vereniging, welke ook de oorzaak is, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten. Het zal bij voorkeur toegewezen worden aan een vereniging met een zo mogelijk gelijkaardig doel.

TITEL VII.  ALGEMENE BEPALINGEN

Art. 19. - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de VZW-wet van toepassing.

WIJZIGINGEN /BENOEMINGEN RAAD VAN BESTUUR

Met ingang van 13 januari 2013 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen het ontslag aanvaard als lid van de raad van bestuur van:

-De Heer Jos TEMMERMAN;

-De Heer Thierry VAN RIJSWIJCK;

-De Heer Peter BUYLE;

-De Heer Raf VANHOVE;

-De Heer Willy KONINGS;

Zij heeft benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur:

-De Heer Louis VAN BELLEGHEM;

-De Heer Dirk GULDENTOPS;

-De Heer Stijn BULCKE;

-De Heer Stijn CATRYSSE;

-De Heer Vincent BOON;

-De Heer Jurgen BOGAERT;

-De Heer Gregory VANTIEGHEM;

De andere bestuurders worden herbenoemd, zodat de raad van bestuur vanaf heden, voor een periode van drie jaar, is samengesteld als volgt:

-De Heer Tom DERMAUT;

-De Heer Miguel SCHAUTTEET;

-De Heer Louis VAN BELLEGHEM;

-De Heer Dirk GULDENTOPS;

-De Heer Stijn BULCKE;

-De Heer Stijn CATRYSSE;

-De Heer Vincent BOON;

-De Heer Jurgen BOGAERT;

-De Heer Gregory VANTIEGHEM;

Deze hebben onder elkaar aangesteld als: Voorzitter: De Heer Louis VAN BELLEGHEM Ondervoorzitter: De Heer Tom DERMAUT Secretaris: De Heer Dirk GULDENTOPS Penningmeester: De Heer Vincent B

Ondergetekenden, Tom DER UT en Stijn CATRYSSE, handelend als be aren dat deze

opgaaf volledig en naar waarhei is opgemaa

sse

hetzij van de perso(o)n(en) n van derden te vertegenwoordigen

Voor,

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeld

~~ ~~~ ecto : Naa en rcedanigheid van de instrument bevoegd de _ niging, stichting of organisme tel

Verso ; Naam en handtekening

~~

~

09/04/2015
ÿþMoü2.2

l 1 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NCCRCC LEC D

Griffie Rechtbank Koophandel

2,7 MRT 2015

Gent Afdeb{#f rugge

Do griffior

19

111



Ondernemingsar : 0424.703.018

Benaming

(voluit) ; TENNISCLUB DE POLDERBLOMME - DE HAAN

(verkort) Vereniging zonder Winstoogmerk

Rechtsvorm : 8421 DE HAAN, Felix Timmersmanslaan 14/bus 2

Zetel verslag algemene vergadering Tennisclub De Polderblomme - De Haan d.d. 21 februari 2014 en bijzondere algemene vergadering Tennisclub De Polderblomme - De Haan d.d. 14 maart 2014, met wijziging samenstelling raad van bestuur en wijziging van de maatschappelijke zetel

Onderwerp akte ;



Verslag A.V. d.d. 21 februari 2014 :

1. Volgende bestuursleden namen ontslag

- De Heer Louis VAN BELLEGHEM;

- De Heer Vincent BOON;

- De Heer Gregory VANTIEGHEM;

2. Volgend lid treedt toe tot de raad van bestuur :

- Mevrouw Marina VERBIEST;

2. Samenstelling nieuwe raad van bestuur :

- Mevrouw Marina VERBIEST;

- De Heer Stijn CATRYSSE;

- De Heer Tom DERMAUT;

- De Heer Miguel SCHAUTTEET;

- De Heer Stijn BULCKE;

- De Heer Dirk GULDENTOPS;

- De Heer Jurgen BOGAERT;

Deze hebben onder elkaar aangesteld als

- voorzitter ; de Heer Stijn CATRYSSE

- ondervoorzitter : de Heer Tom DERMAUT

- secretaris : de Heer Dirk GULDENTOPS

- penningmeester : Mevrouw Marina VERBIEST

Verslag B.A.V. d.d. 14 maart 2014

1. Wijziging maatschappelijke zetel : verplaatsing naar 8420 DE HAAN, Kievitenlaan 33,

Stijn CATRYSSE, voorzitter T.C. DE POLDERBLOMME - DE HAAN

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TENNISCLUB DE POLDERBLOMME - DE HAAN

Adresse
FELIX TIMMERMANSLAAN 14, BUS 2 8421 VLISSEGEM

Code postal : 8421
Localité : Vlissegem
Commune : DE HAAN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande