TENUTA

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : TENUTA
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 507.755.705

Publication

30/12/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

als volledig volstort dient te worden beschouwd, of dus :

- door Mevrouw Trui BEYENS, voornoemd, voor een bedrag van éénenzestigduizend negenhonderdnegentig euro (61.990,00 EUR);

- door de Heer Sven BEYENS, voornoemd, voor een bedrag van tien euro (10,00 EUR).

Het kapitaal van de vennootschap is derhalve thans volledig volstort. De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van tweeënzestigduizend euro (62.000,00 ¬ ).

7. Begin en einde boekjaar : Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar.

8.Aanleggen reserves, verdeling van de winst en verdeling van het na vereffening resterend saldo : De opbrengst van de activiteiten van de vennootschap, verminderd met de bedrijfskosten en de sociale lasten, de afschrijvingen van de activa en de voorzieningen voor commerciële en industriële risico's, vormt de nettowinst.

Op dat inkomen wordt vijf ten honderd ingehouden ten behoeve van de wettelijke reserve. Die inhouding is niet langer verplicht als het reservefonds één/tiende bedraagt van het aandelenkapitaal. Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die over de aanwending ervan beslist.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. 9. Bestuur :

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule  vermeld onder artikel 15 van deze statuten  krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

De uittredende leden zijn herkiesbaar.

De functies van de uittredende en niet herkozen bestuurders eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar waarin hun mandaat verstrijkt. De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter kiezen.

De raad van bestuur kiest een voorzitter onder zijn leden. Indien de voorzitter verhinderd is, wordt hij vervangen door de vice-voorzitter.

De raad van bestuur komt op verzoek van de voorzitter bijeen zo vaak als nodig is voor de vennootschap. Hij moet bijeenkomen als twee bestuurders of één gedelegeerd-bestuurder er om verzoeken. De bijeenkomsten hebben plaats in de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats die is aangegeven in de oproepingen.

De raad mag enkel beraadslagen als de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De afwezige bestuurders mogen stemmen per brief met inbegrip bij dringende procedures, of per fax. In dit geval wordt de verhinderde bestuurder beschouwd als zijnde aanwezig.

De gevolmachtigde mag evenwel niet meer dan één bestuurder vertegenwoordigen en mag derhalve over niet meer dan twee stemmen beschikken één voor zichzelf en één voor de vertegenwoordigde. Zij mogen eveneens een ander lid van de raad opdracht geven hen te vertegenwoordigen bij de beraadslagingen en in hun naam te stemmen. De vorm van die volmacht wordt bepaald door de raad van bestuur.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. In geval van staking van stemmen, zal de stem van de persoon die de vergadering voorzit, beslissend zijn.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan evenwel niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening en de aanwending van toegestane kapitaal.

De beraadslagingen van de raad van bestuur worden aangetekend in de notulen die worden ondertekend door meerderheid van de aanwezige leden. Die notulen worden ingeschreven of ingebonden in een speciaal register. De volmachten worden eraan toegevoegd.

De afschriften of uittreksels die als bewijs moeten dienen in rechtszaken of bij andere gelegenheden, worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

De raad van bestuur is bevoegd om alle daden van bestuur, beheer en beschikking te stellen die bij

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

wet of krachtens de statuten niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap evenals de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur betreft, toevertrouwen aan:

- hetzij één of meerdere leden die dan de titel van gedelegeerd-bestuurder krijgen;

- hetzij één of meerdere directeurs die binnen of buiten de raad worden gekozen;

- hetzij een directiecomité of een permanent comité waarvan de leden al dan niet onder de bestuurders worden gekozen.

De raad mag gebruik maken van meerdere van de hierboven vermelde mogelijkheden.

Hij mag tevens bijzondere bevoegdheden overdragen aan eender welke persoon.

Hij bepaalt de bevoegdheden en de op de bedrijfskosten aan te rekenen bezoldiging van de personen aan wie hij machten geeft.

De raad mag hen op om het even welk ogenblik afzetten.

Overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen kan de raad van bestuur zijn

bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op alle handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Wanneer een directiecomité wordt ingesteld is de raad van bestuur belast met het toezicht op dat comité. De voorwaarden van de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden bepaald door de raad van bestuur.

Indien een lid van het directiecomité een rechtstreeks of onrechtstreeks belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of verrichting die tot de bevoegdheid van het comité hoort, stelt het de andere leden hiervan in kennis voordat het comité beraadslaagt.

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door één gedelegeerd bestuurder.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden.

Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

10. Controle

Het toezicht op de vennootschap gebeurt overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen. Voor zover beantwoord is aan de criteria vermeld in het Wetboek van vennootschappen wordt geen commissaris aangesteld. In dat geval heeft iedere aandeelhouder afzonderlijk het recht van onderzoek en toezicht van de commissarissen.

Iedere aandeelhouder heeft het recht zich voor eigen rekening te laten bijstaan door een accountant die hij zelf kiest, op eigen kosten, behalve uitzondering door de wet voorzien.

In het tegenovergestelde geval stelt de vergadering één of meerder commissarissen aan tussen de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, bepaalt de bezoldiging met inachtneming van de door het Instituut der Bedrijfsrevisoren bepaalde revisienormen en bepaalt de duur van hun ambtstermijn.

11. Doel :

De vennootschap heeft tot doel:

- het beheren van een onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle beheersdaden ondermeer de aankoop, verkoop, verhuren, in huur nemen, ruilen, oprichting, bouwwerken laten uitvoeren, dit alles in de meest ruime zin, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen;

- het beheren van bedrijfsruimtes en het valoriseren ervan door het stellen van alle beheersdaden ondermeer de oprichting, de aankoop, verkoop, ruilen, bouwwerken laten uitvoeren en het ter beschikking stellen ervan; dit alles in de ruimste zin;

- het beheren van een eigen roerend patrimonium inzonderheid van het verwerven en verhandelen van effecten, de participatie in andere vennootschappen en/of ondernemingen, het stellen van zakelijke en persoonlijke waarborgen in het voordeel van derden;

- de vennootschap kan optreden als bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen en kan hiervoor vergoedingen ontvangen;

- het verwerven, produceren en beheren van een kunstpatrimonium en dat in de meest ruime zin; - het verwerven van licenties, brevetten en octrooien, alle zakelijke rechten op know-how en ontwikkelde procédés;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

- het verlenen van adviezen en intellectuele, financiële en administratieve hulp, het ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm ook van benodigdheden, materiaal, instrumenten, hard- en software, het uitvoeren in verband met hetgeen voorafgaat van concrete projecten, het dienstbetoon inzake organisatie en toepassing van de meest verschillende wetgevingen;

-het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

-de aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in het kort tussenpersoon in de handel;

- de aan- en verkoop en verhuur van materiaal.

De vennootschap zal haar doel op alle plaatsen, zowel in België als in het buitenland mogen nastreven, op alle wijzen en volgens de modaliteiten die haar het best geschikt voorkomen.

Zij mag ondermeer, en zonder dat de navolgende opsomming beperkend is, alle industriële, commerciële, financiële, burgerlijke, roerende en onroerende handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel in verband staan of de verwezenlijking ervan kunnen vergemakkelijken, zich door vereniging, inbreng of fusie, inschrijvingen participaties, financiële tussenkomst of op het even welke wijze interesseren in alle bestaande of op te richten vennootschappen waarvan het doel hetzelfde of verwant aan het hare zou zijn, of die haar maatschappelijke bedrijvigheid in de hand zou kunnen werken of bevorderen en uitbreiden, en er het bestuur van voeren.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in artikel 3, 1° en 2°, van de Wet van vier december negentienhonderd negentig, op de financiële transacties en de financiële markten en het Koninklijk Besluit over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd eenennegentig.

Indien het uitoefenen van voormelde activiteit(en) onderworpen is aan voorafgaandelijke toelatingsvoorwaarden/vergunningen, zal de vennootschap het uitoefenen van die activiteit ondergeschikt maken aan het voldoen aan deze toelatingsvoorwaarden/vergunningen.

12. Jaarvergadering

-Ieder jaar wordt een algemene vergadering gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats die in de oproepingen staat vermeld overeenkomstig de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen. Die jaarlijkse algemene vergadering vindt plaats op de vierde vrijdag van de maand juni om tien uur. Als die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag.

De houders van aandelen op naam, alsook de bestuurders en eventuele commissarissen worden per aangetekende brief, vijftien dagen voor de vergadering uitgenodigd. De oproepingsbrief bevat een opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. Het voorgaande geldt ook voor de eventuele houders van obligaties, warrants of certificaten op naam. Eerstgenoemden bekomen samen met de oproepingsbrief, de bij wet bepaalde stukken, terwijl eventuele anderen slechts die stukken toegezonden krijgen als zij uiterlijk vijf dagen voor de vergadering de toelatingsformaliteiten hebben vervuld.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

In de mate dat de raad van bestuur deze mogelijkheid heeft voorzien in de oproeping, heeft iedere aandeelhouder het recht om per brief te stemmen.

Deze stemming dient te gebeuren bij middel van een formulier dat door de raad van bestuur ter beschikking van de aandeelhouders wordt gesteld en dat de volgende vermeldingen bevat:

- de identiteit van de aandeelhouder

- zijn handtekening en de plaats en datum van ondertekening

- het aantal (eventueel: en de vorm van de) aandelen waarmee hij aan stemming deelneemt

- het bewijs dat de formaliteiten voor toelating tot de algemene vergadering werden nageleefd - de agenda van de algemene vergadering

- de stemwijze van de aandeelhouder omtrent elk voorstel: voor, tegen of onthouding

Om geldig te zijn moeten de formulieren ten laatste acht werkdagen vóór de algemene vergadering worden betekend aan de raad van bestuur bij aangetekend schrijven

-De algemene vergadering wordt voorgezeten door de

voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens ontstentenis, door de ondervoorzitter of bij gebrek aan ondervoorzitter, door een andere bestuurder aangewezen door zijn collega s.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens ontstentenis, door de ondervoorzitter of bij gebrek aan ondervoorzitter, door een andere bestuurder aangewezen door zijn collega s.

-De aandeelhouders mogen volmacht geven aan een andere aandeelhouder per schrijven of per fax, om hen te vertegenwoordigen op de beraadslagingen en te stemmen in hun naam.

De raad van bestuur kan de vorm van de volmachten bepalen overeenkomstig het Wetboek van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschappen en opleggen dat deze worden neergelegd op de zetel van de vennootschap ten minste vijf dagen voor de vergadering.

-Ieder aandeel geeft recht op één stem binnen de perken van de wet.

-In geval van aankoop of inpandneming door de vennootschap van haar eigen aandelen, wordt het stemrecht van deze aandelen opgeschort.

-De algemene vergadering mag enkel beraadslagen over de punten die voorkomen op de agenda. Er wordt over geen enkel voorstel van de aandeelhouders beraadslaagd als het niet is gedaan door aandeelhouders die ten minste één/vijfde van de uitgegeven aandelen vertegenwoordigen en als de raad van bestuur er niet tijdig op de hoogte van is gebracht om het nog op de agenda te kunnen plaatsen. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen ongeacht het deel van het aandelenkapitaal, dat vertegenwoordigd is met uitzondering van de wettelijke bepalingen voor de statutenwijzigingen.

-Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

-Welke ook de agendapunten zijn, heeft de raad van bestuur het recht, na de opening van de zitting, iedere gewone of buitengewone vergadering ten hoogste drie weken uit te stellen.

De formaliteiten die waren vervuld om deel te nemen aan de eerste zitting, met inbegrip van het neerleggen van de effecten en de volmachten, blijven geldig voor de tweede vergadering. Nieuwe neerleggingen zijn toegestaan binnen de statutair bepaalde termijn.

Het uitstel mag een enkele keer gebeuren. De tweede vergadering beslist definitief over de agendapunten.

-De aandeelhouders kunnen, binnen de wettelijke grenzen, eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

-De verslagen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de aandeelhouders die daarom verzoeken.

De voor derden bestemde uitgiften en de afschriften of uittreksels worden ondertekend door één gedelegeerd bestuurder.

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van

Vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffe van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

AANVANG VAN DE BEDRIJVIGHEID

De activiteiten van de vennootschap zullen aanvangen bij de oprichting.

BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDERS

Overeenkomstig artikel 518, paragraaf 2 van het Wetboek van Vennootschappen worden door de oprichters tot eerste bestuurders benoemd tot de jaarvergadering van 2020:

-de Heer Sven BEYENS, voornoemd;

- Mevrouw Trui BEYENS, voornoemd.

De Heer Sven BEYENS en Mevrouw Trui BEYENS, beiden voornoemd, verklaren niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling dienaangaande en verklaren dit mandaat te aanvaarden.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

BENOEMING VAN EEN COMMISSARIS

De comparanten beslissen thans geen commissaris te benoemen gezien er in casu geen wettelijke verplichting geldt.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op de éénendertig december tweeduizend en vijftien.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend en zestien.

VOLMACHT

De oprichters geven bij deze, tot herroeping deze, volmacht aan de SBB Accountants en Belastingsconsulenten CVBA, kantoor houdend te Roeselare, Diksmuidsesteenweg 406, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0459.609.556, met de mogelijkheid van in de plaats stelling en aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de belasting over de toegevoegde waarde te vervullen en te dien einde ook alle hoe genaamde stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, dit tot schriftelijke herroeping door de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Na de oprichting van voornoemde vennootschap wordt deze vergadering thans gesloten.

RAAD VAN BESTUUR

Onmiddellijk volgend op de oprichtingsvergadering hebben de bestuurders verklaard zich te

verenigen in een Raad van Bestuur met het oog op de benoeming van één gedelegeerd bestuurder,

zoals hierna verder uiteengezet.

EERSTE BESLUIT

De raad besluit tot gedelegeerd bestuurder te benoemen tot de jaarvergadering van 2020: de Heer

Sven BEYENS, voornoemd, die alhier aanwezig verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Aangezien de agenda afgehandeld is, wordt de vergadering geheven.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(getekend notaris Mieke Breyne)

Gelijktijdig hiermee neergelegd :

Een afschrift van de oprichtingsakte dd. 22/12/2014 afgeleverd voor registratie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

04/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 24.06.2016, NGL 30.06.2016 16241-0007-010

Coordonnées
TENUTA

Adresse
DRONCKAERTSTRAAT 588, BUS 1 8930 MENEN

Code postal : 8930
Localité : MENEN
Commune : MENEN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande