TER LOO

Divers


Dénomination : TER LOO
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 470.613.019

Publication

17/07/2014
ÿþ

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de oktp4Aripitfip

NEERGELEGD

Griffie Rechtbank Koophandel

1111111111.1,et11111111111111 08 JUL 2014

ent Afdelingreaste Do griffier





Ondernemingsnr. : 470613019

Benaming TER LOO (voluit) :











(afgekort) :

Rechtsvorm: VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel: TORHOUTSESTEENWEG 56, 8210 LOPPEM

rgidm_e_tw akte NIEUWE STATUTEN

J. VOORAF

Door de Algemene Vergadering van de VZW Ter Loo, gehouden op? juni 2014, werd in overeenstemming met art. 8 van de Wet van 27 jun11921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk, en de stichtingen, beslist om meerdere artikelen van de statuten te wijzigen en de nieuwe gecoördineerde tekst ervan vast te leggen zoals hierna volgt.

' 11,11AAY/LAPRESODOEL/10UUR

, Art. 1: Nana%

De vereniging wordt VZW TER LOO genoemd.

Art 2: Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te 8210 Zedergem-Loppem, Torhoutsesteenweg 56,0e VZW ressorteert onder net gerechtelijk arrondissement West-Vlaanderen (afdeling Brugge).

Art. 3: Ose!

De vereniging heeft tot doel aile nodige en nuttige Initiatieven te organiseren Imm. de spirituele en persoonlijke groei van mensen, en de daarmee verband houdende directe en indirecte activiteiten uit te oefenen. Alles wat voor de verwezenlijking van deze opdracht noodzakelijk of nuttig is, kan worden georganiseerd of tot stand gebracht. Overeenkomstig art. 1, derde lid van de Wet van 27 juni 1921, heeft de vereniging geen winstgevend oogmerk.

Eventuele handersdaden die de vereniging stelt, gebeuren enkel binnen de wettelijke grenzen die In dat verband aan de VZW worden opgelegd. Ze kaderen steeds binnen het maatschappelijk doel omschreven in het eerste lid van dit artikel, en worden enkel gesteid voor het bereiken van dit maatschappelijk doel. In geen enkel geval zullen de opbrengsten van deze handelsdaden aangewend worden om deze te verdelen onder de leden van de vereniging. De vereniging heeft dus geen enkel winstverdelIngsoogmerk ten voordele van haar leden.

De vereniging kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle rechtshandelingen en daden stellen, overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, goederen  zowei onroerende ais roerende in huur nemen of geven. Zij kan individuele overeenkomsten  zowel met privé- als met rechtspersonen  afsluiten, om welke reden ook, susidies verwerven, zowel van de overheid ais van private instellingen. Het geloof, de gastvrijheid en de sociale bewogenheid van de Priesters van het Heilig Han waaruit deze VZW is gegroeid, ligt nog steeds aan de grondslag van de werking.

Art. 4: Chair

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

III. DE LEDEJL

Art. 5: Aard van de leden

In de VZW zijn er enkel werkende leden.

Op de laatste hiz. van Lyik B Vermeiden : 12agto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen VeS0 : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik

Art. 8: Aantal

Er zijn minimum drie leden. Er is geen maximum aantal bepaald.

Art. 7: Toetreding

Elk kandidaat-lid van de VZW dient een schriftelijke aanvraag tot lidmaatschap in bij de Raad van Bestuur van de VZW. De Raad van Bestuur plaatst de kandidatuur op de agenda van de eerstvolgende Algemene Vergadering, die met een gewone meerderheid beslist over de kandlciaatstelling. Deze beslissing Is autonoom en moet niet gemotiveerd worden. Er kan geen beroep tegen aangetekend worden. De stemming over de toetreding van een lid is niet geheim.

Art. 8: Uittreding

8.1. Elk lid kan op elk ogenblik vrijwillig ontslag nemen uit de VZW. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, behoudens hetgeen hierna is bepaald voor de leden van de Raad van Bestuur en voor de Dagelijkse Bestuurder, en behoudens het geval waarin door dit ontslag het aantal leden onder het statutair minimum zou dalen. In dit laatste geval wordt het ontslag van het lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden. Elk lid moet zijn ontslag schriftelijk melden aan de Raad van Bestuur, die het ter kennis brengt aan de Algemene Vergadering.

8.2. De Algemene Vergadering kan het lidmaatschap van een lid afnemen wanneer dit lid door zijn gedrag of handelingen de VZW benadeelt, ol de goede werking ervan in het gedrang brengt. Deze beslissing kan enkel genomen worden mits minstens 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Algemene Vergadering hiervoor opteert. De Algemene Vergadering kan met dezelfde 2/3 meerderheid het lidmaatschap van een lid ook afnemen wanneer dit lid blijk geeft van een gebrek aan interesse of inzet voor de VZW.

In bovenstaande gevallen moet het afnemen van een lidmaatschap van dit bepaald lid worden opgenomen ais afzonderlijk agendapunt in de aan de leden verstuurde oproepingen voor de Algemene Vergadering in kwestie, en moet het desbetreffende lid vooraf bij aangetekend schrijven worden verwittigd, met de vermelding dat dit lid de mogelijkheid krijgt om op deze Algemene Vergadering hierover gehoord te worden.

De stemming over het afnemen van het lidmaatschap van een !Id is geheim.

De Raad van Bestuur kan met gewone meerderheid een lid schorsen in afwachting van de eerstvolgende Algemene Vergadering, waarop over het afnemen van het lidmaatschap van dit lid zal worden beslist,

8.3. Het lidmaatschap van de VZW eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat lid,

8.4. Net zoals dit het geval is voor aile leden, heeft ook een lid waarvan het lidmaatschap is geëindigd, alsook zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, nooit enig recht op enig aandeel In het maatschappelijk fonds. Zij kunnen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Art.9: Bijdrage

De leden van de VZW zijn geen bijdrage verschuldigd.

Art. 10: Ledenregister

De Raad van Bestuur van de VZW is verplicht op de zetel van de vereniging een ledenregister bij te houden, en dit volgens de bepalingen uit art. 10 van de Wet van 27 Juni 1921. De leden hebben de verplichting om hun adreswijzigingen door te geven aan de Raad van Bestuur. De inzage van dit ledenregister gebeurt overeenkomstig hetgeen bepaald Is in art. 10 van de Wet van 27 juni 1921

N. DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 11: StunenstellIng

De Algemene Vergadering Is samengesteld uit aile leden van de vereniging, en wordt voorgezeten door de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur, of bij dlens afwezigheid door de oudste van de aanwezige ledenbestuurders (andere dan de voorzitter van de Raad van Bestuur).

Het secretariaat van de Algemene Vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de Raad van Bestuur, en bij diens afwezigheid door een door de Algemene Vergadering daartoe aangeduid lid.

Eik lid kan een vulmacht verlenen aan een ander lid om hem op de Algemene Vergadering te vertegenwoordigen, en in zijn plaats deel te nemen aan de stemming. Elk ild kan slechts één ander Uri vertegenwoordigen.

Art. 12: Bevoegdheden

De Algemene Vergadering heeft enkel de bevoegdheden die voorzien zijn in de artikelen 4 en 12 van de Wet van 27 jun11921, en In deze statuten.

Art. 13: Samenkomst

13.1. De Algemene Vergadering moet éénmaaf per Jaar worden samengeroepen door de Raad van Bestuur, én dit binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Deze vergadering wordt de gewone Algemene Vergadering genoemd. Bijkomende Algemene Vergaderingen kunnen eveneens door de Raad van Bestuur samen geroepen worden in aile gevallen waarin de Raad van Bestuur dit nodig acht. Deze vergaderingen worden dan buitengewone Algemene Vergaderingen genoemd. De Raad van Bestuur moet bovendien ook een Algemene Vergadering samenroepen wanneer minimum 1/5 van de leden van de VZW dit vraagt. De desbetreffende leden moeten daartoe een brief richten aan de Raad van Bestuur, die ondertekend wordt door eik van de aanvragende leden. De Raad van Bestuur moet in dat geval de Algemene Vergadering samenroepen met in acht name van de

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

r","7"

Op de laatste bu z van Luik 8 vernielden: ReoLQ: Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notaris, hetzij van de perso(o)nCen) bevoegd

de vereniging, stichting et het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

: Naam en handtekening

-R-

" Lullt B -

I Voor- ; behouden termijnen bepaald in artikel 5 van de Wet van 27 juni 1921.

' aan het 13.2. De oproeping van de leden voor de Algemene Vergadering gebeurt per gewone brief of per e-mail, en dit minstens acht dagen voor het tijdstip van de Algemene Vergadering. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of door een door hem aangeduide vervanger. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de Algemene Vergadering, evenals de agenda. De agenda wordt opgesteld door de Raad van Bestuur. Bovendien kunnen minstens 1/20 van de leden vragen om aan de agenda van de eerstkomende Algemene Vergadering bepaalde agendapunten toe te voegen, en dit op de wijze hiervoor bepaald in art. 13.1. laatste lid van deze statuten. Op de dag van de Algemene Vergadering en tijdens de Algemene Vergadering zelf kunnen ook nog punten aan de agenda worden toegevoegd door de aanwezige leden. Elk aanwezig lid kan wel maximum vragen om twee agendapunten toe te voegen, behoudens wanneer de algemene vergadering oordeelt dat het aan dit lid toegelaten wordt nog meer agendapunten toe te voegen.

Belgisch Art.14: Beslissingen

I Staatsblad ; De Algemene Vergadering kan alleen geldig beslissen wanneer minstens de helft van het aantal leden aanwezig is, behoudens in de gevallen waarin de Wet van 27 ju ni 1921 een hoger aanwezigheldsquorum vereist. Indien de Algemene Vergadering na een geldige oproeping vaststelt dat het vereiste quorum niet aanwezig Is. kan een tweede vergadering worden opgeroepen overeenkomstig de pleegvormen en binnen de termijnen voorzien In an. 8, laatste titi van de Wet van 27juni 1921. Op die vergadering kan er geldig beslist worden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De oproeping voor deze tweede vergadering vermeldt uitdrukkelijk dat het gaat om een tweede vergadering, waar zal kunnen beslist worden overeenkomstig hetgeen hierboven werd bepaald. Elk aanwezig !id van de vereniging heeft één stem, onverminderd de hierboven in art. 11 van deze statuten uiteengezette regeling betreffende de vertegenwoordiging van afwezige leden. De voorzitter van de Algemene Vergadering heeft een doorsiaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt. De beslissingen binnen de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid, behalve wanneer de Wet van 27 juni 1921 of de statuten een bijzondere meerderheid vereisen.

--' Art. 15: Notulen

De beslissingen van de Algemene Vergaderingen worden opgenomen in een schriftelijke notule, die ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris van de Algemene Vergadering. De originele notulen van de Algemene Vergaderingen worden samengebracht in een notulenboek, dat ter Inzage ligt van de leden op de zetel van de VZW. De [eden krijgen ook een afschrift van de notule van elke Algemene Vergadering, en dit vla e-mall. Derden hebben geen Inzage in de notulen van de Algemene Vergadering, tenzij de Raad van Bestuur beslist dat zij daartoe een wettig belang hebben.

V. DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 16: Samenstelling

Binnen de VZW bestaat er een Raad van Bestuur die uitsluitend bestaat uit leden van de VZW, die daartoe door de Algemene Vergadering zijn aangesteld. De Raad van Bestuur telt minstens drie bestuurders, met dien verstande dat het aantal bestuurders in elk geval altijd lager moet zijn dan het aantal personen dat lid is van de VZW. Indien er maar drie leden zijn, mag de Raad van Bestuur bestaan uit twee leden.

De Raad van Bestuur verdeelt onderling de functies van voorzitter, ondervoorzitter en secretaris onder de bestuurders. ZIJ duidt eveneens de financiële beheerder van de VZW aan, die eveneens lid moet zijn van de Raad van Bestuur.

Zo door vrijwillig ontslag of door verstrijken van termijn, het aantal bestuurders terugvalt onder het wettelijk minimum, dan blijven de aftredende bestuurders voorlopig verder In functie totdat er regelmatig en binnen een redelijke termijn in hun vervanging is voorzien.

Art. 17: Aanstelling

17.1. De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders uit de leden van de VZW. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar, die loopt van de gewone Algemene Vergadering in het jaar x tot aan de gewone Algemene Vergadering van het jaar x+4 jaar. Wordt er in de gewone Algemene Vergadering van het jaar xi-4 geen nieuwe Raad van Bestuur aangesteid, dan blijven de zittende leden van de Raad van Bestuur voorlopig het bestuur van de VZW waarnemen totdat er regelmatig en binnen een redelijke termijn In hun vervanging is voorzien.

De benoeming van de bestuurders gebeurt bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden in de Algemene Vergadering. De stemming over de benoeming van bestuurders is niet geheim. Bestuurders zijn onbeperkt opnieuw herkiesbaar. Nieuwe bestuurders dle de lopende termijn van vier jaar van het mandaat van een vroegere bestuurder verder zetten, zijn enkel aangesteld voor de resterende duur van dit mandaat.

17.2. Het mandant van bestuurder eindigt door overlijden, door het verstrijken van de termijn, door vrijwillig ontslag uit eigen beweging, of door afzetting.

Het eigen vrijwillig ontslag ais bestuurder kan op elk ogenblik gegeven worden, maar sorteert pas effect nadat er regelmatig en binnen een redelijke termijn in de vervanging is voorzien. Dit ontslag moet door de bestuurder schriftelijk worden betekend aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, die het ter kennis brengt aan de Algemene Vergadering, die In de vervanging voorziet, of beslist dat het aantal leden van de Raad van Bestuur met één wordt verminderd.

De Aigemene Vergadering van de VZW kan op elk ogenblik een bestuurder afzetten, en dit bij gewone





































Op de laatste blz. van Luik B vermelden: recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

ei Verso . Naam en handtekening ft

CO



Lulit .,ar

meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden in de Algemene Vergadering. Dergelijke afzetting van een bestuurder vereist wel dat deze afzetting wordt opgenomen ais afzonderlijk agendapunt In de aan de leden verstuurde oproeping voor de Algemene Vergadering. Tevens moet de bestuurder bij aangetekend schrijven warden verwittigd van het feit dat aan de Algemene Vergadering op die zitting zijn afzetting zal worden gevraagd,en hij moet de gelegenheid krijgen hierover gehoord te worden en zijn verdediging voor te dragen. De Algemene Vergadering die een bestuurder afzet, moet een plaatsvervanger aanduiden, of beslissen dat het aantal leden van de Raad van Bestuur met één wordt verminderd.

De stemming over het afzetten van een bestuurder is wel geheim.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

1-1

f.

Art. 18: Bevoegdheden

De VZW wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, die de VZW ook in en buiten rechte vertegenwoordigt, zoals nog verder in deze statuten nader wordt bepaald. De Raad van Bestuur heeft aile bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren. De Raad van Bestuur mag daartoe niet alleen daden van beheer, maar ook aile daden van beschikking stellen zoals vervreemden, verzaken of met hypotheek bezwaren. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden niet delegeren buiten de gevallen in deze statuten voorzien.

Art. 19: Bezoldiging

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. Alleen aan de voorzitter en aan de financiële beheerder kan de Algemene Vergadering een prestatievergoeding toekennen. Aan de andere leden van de Raad van bestuur kunnen alleen gedane onkosten worden vergoed.

Art. 20: Samenkomst

De Raad van Bestuur komt teikens samen wanneer het belang van de vereniging dit vereist, maar met een minimum van driemaal per jaar. De voorzitter roept de Raad van Bestuur samen bij gewone brief of bij e-mail. De oproepingstermijn bedraagt minstens twee dagen. In spoedeisende gevalien kan deze termijn worden verminderd. De Raad van Bestuur oordeelt nadien over de spoedelsendheid. De oproeping bevat datum, uur en plaats van samenkomst van de Raad van Bestuur evenals de agenda. De voorzitter moet de Raad van Bestuur ook samenroepen wanneer hij daartoe door een ander lid van de Raad van Bestuur wordt verzocht. In dat geval moet hij binnen de vier dagen de oproeping versturen.

Art. 21: Beslissingen

De Raad van Bestuur beslist steeds collegiaal, en een individueel lid van de Raad van Bestuur heeft geen beslissingsmacht De Raad van Bestuur kan alleen geldig beslissen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Bij stemming wordt bij gewone meerderheid beslist. Elk lid van de Raad heeft één stem. Binnen de Raad van Bestuur kan ook warden gewerkt met volmachten. Elk lid van de Raad van Bestuur kan een volmacht verlenen aan een ander lid van de Raad van Bestuur om hem op een zitting van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. Eik !Id van de Raad van Bestuur kan slechts den ander lid van de Raad van Bestuur vertegenwoordigen.

Art. 22: Notulen

Van de beslissingen van de Raad van Bestuur worden er notulen opgesteld, die worden samengebracht In een notulenboek. Artikel 15 van deze statuten is van dienovereenkomstige toepassing.

DAGELIJKS BESTUUR

Art. 23: Samenstelling

23.1. De Raad van Bestuur Kan één van haar leden aanstellen als dagelijks bestuurder van de VZW. De dagelijks bestuurder wordt aangesteld bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur, en dit voor een termijn die door de Raad van Bestuur wordt bepaald, maar die de duur van het lopend mandaat van de Raad van Bestuur niet kan overschrijden, behoudens wat hierna wordt gezegd over het voorlopig verder uitoefenen van het dagelijks bestuur. De stemming over de benoeming van de dagelijks bestuurder is niet geheim. De dagelijks bestuurder is onbeperkt herkiesbaar.

23.2. Het mandant van dagelijks bestuurder eindigt door overlijden, door verstrijken van de termijn, door vrijwillig ontslag uit eigen beweging, of door afzetting. De dagelijks bestuurder kan zelf op ieder ogenblik zijn ontslag ais dagelijks bestuurder aanbieden. Dit ontslag wordt door hem bij aangetekend schrijven betekend aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, die hieromtrent binnen de drie weken de Raad van Bestuur samenroept met

vermelding dat er zal beraadstaagd worden omtrent dit ontslag en omtrent een eventuele vervanging.

Wanneer het mandaat van de dagelijks bestuurder een einde neemt door het vrijwillig door hern zef gegeven ontslag, of door het verstrijken van de termijn van zijn mandaat, dan zal de dagelijks bestuurder wel voorlopig verder het dagelijks bestuur moeten blijven waarnemen, totdat er door de Raad van Bestuur is beslist dat er geen nieuwe dagelijks bestuurder meer wordt aangesteld, wat dan betekent dat de Raad van Bestuur zelf alleen het dagelijks bestuur zef waarnemen.

De dagelijks bestuurder kan ook op elk moment door de Raad van Bestuur uit deze functie worden afgezet, en dit bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de Raad van Bestuur.

Hiertoe is wel vereist dat deze afzetting wordt opgenomen ais afzonderlijk agendapunt ln de aan de bestuurders verstuurde oproepingen voor de Raad van Bestuur die daaromtrent zal beslissen. Tevens moet de dagelijks bestuurder bij aangetekend schrijven worden verwittigd van het feit dat op die zitting aan de Raad van Bestuur zijn afzetting zal worden gevraagd, en hij moet de gelegenheid krijgen om tijdens deze Raad van Bestuur hierover gehoord te worden en zijn verdediging voor te dragen.

De Raad van Bestuur die een dagelijks bestuurder afzet, moet een plaatsvervanger aanduiden, of beslissen dat

Op de leatste 131z. van Luik BVermettlen : atm,: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzu van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

10 handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

LLIVIS B - ,

er geen bestuurder meer zal worden aangesteld. De stemming over de afzetting van de dagelijks bestuurder Is geheim.

Art. 24: Bevoegdheden

De dagelijks bestuurder staat In voor het dagelijks bestuur van de VZW, waarbij dit begrip in zijn gewone betekenis moet worden verstaan, Inbegrepen de handelingen die wegens hun spoedeisende aard een onmiddellijke reactie vragen, en niet tijdig voor de Raad van Bestuur kunnen worden gebracht. Hij vertegenwoordigt ook de vereniging voor wat dit dagelijks bestuur aangaat, en kan geldig een rechtsvordering Instellen voor wat dit dagelijks bestuur betreft. Het voeren van het dagelijks bestuur gebeurt onder toezicht van de Raad van Bestuur.

De dagelijks bestuurder zal op iedere vergadering van de Raad van Bestuur een overzicht geven van het dagelijks bestuur In de afgelopen periode vanaf de vorige vergadering van de Raad van Bestuur. Het fiait dat er een dagelijks bestuurder is aangesteld, houdt niet in dat de Raad van Bestuur zelf geen handelingen van dagelijks bestuur meer zou kunnen stellen. Zij blijft daar steeds ook nog verder voor bevoegd.

Art. 25: Bezoldiging

Erken aan de dagelijks bestuurder een bezoldiging worden toegekend door de Algemene Vergadering.

VII. VERTEGENWOoRDIGINQ

Art. 26: Vertegenwoordiging van de VZW in en buiten rechte

26.1. De Raad van Bestuur is steeds bevoegd om namens de VZW te beslissen tot het instellen en het voeren van een rechtsvordering ais elser. Wanneer het Instellen van een rechtsvordering als eiser betrekking heeft op het dagelijks bestuur, kan daartoe namens de VZW ook geldig worden beslist door de dagelijks bestuurder, maar dit neemt niet weg dat ook de Raad van Bestuur daartoe bevoegd blijft. Mes wat hiervoor in dit artikel 26 van deze statuten is bepaald, geldt ook voor het voeren van een rechtsgeding door de VZW ais verweerder.

De Raad van Bestuur  en wanneer het gaat om het dagelijks bestuur, ook de dagelijks bestuurder  kunnen voor het voeren van de gerechtelijke procedure een advocaat aanstellen, en beslissen ook voor het instellen van aile mogelijke rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur kan ook beslissen dat de VZW in een gerechtelijke procedure zal worden vertegenwoordigd door één van de bestuurders, die terzake alleen optreedt en voor de VZW in rechte Kan verschijnen overeenkomstig art. 728 Ger. W. Deze persoon vormt dan een orgaan van de VZW, bevoegd voor het voeren van deze gerechtelijke procedure, maar dit sluit niet uit dat ook de Raad van Bestuur (of In voorkomend geval de dagelijks bestuurder) zen hiervoor nog steeds bevoegd

26.2. Voor rechtshandelingen buiten gerechtelijke procedures wordt de VZW vertegenwoordigd door de volledige Raad van Bestuur. Om de VZW geldig tegenover derden te verbinden is de handtekening van de meerderheid van de bestuurders noodzakelijk.

Voor rechtshandelingen die enkel betrekking hebben op het dagelijks bestuur, kan de VZW daarnaast ook geldig verbonden worden door de dagelijkse bestuurder, en dit naast de Raad van Bestuur die nochtans ook dan terzake bevoegd te* om de VZW te vertegenwoordigen en te verbinden.

De Raad van Bestuur kan ook aan één of meerdere van haar leden de bijzondere volmacht verlenen om de VZW bij een concrete rechtshandeling te vertegenwoordigen. Indien daarbij meerdere leden worden aangeduid, dienen zij gezamenlijk op te treden, wat inhoudt dat zij allen dienen te ondertekenen om de VZW tegenover derden te verbinden.

26.3. Voor wat de bankverrichtingen betreft kan de Raad van Bestuur eveneens een bijzondere vertegenwoordigingsregeling instellen voor wat het ondertekenen of elektronisch doorsturen van de betalingsopdrachten betreft.

VIII. BEGROTING EN REKENINGEN,

Art. 27: Boekjaar, begroting, jaarrekening, verantwoording en kwijting

Het boekjaar van de VZW loopt van 1 januari tot 31 december. Voor wat de jaarrekening, de begroting, de verantwoording en de kwijting betreft, wordt verwezen naar art. 17 van de Wet van 27 juni 1921.

1K. ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 28: Ontbinding en vereffening

Bulten de gevallen van wettelijke of gerechtelijke ontbinding of nietigheid, kan de VZW op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden door een beslissing van de Algemene Vergadering, die wordt genomen overeenkomstig art. 20 van de Wet van 27 juni 1921.

De vereffening gebeurt door één of meerdere vereffenaars, die door de Algemene Vergadering worden benoemd, en die ook hun opdracht vervullen overeenkomstig het besluit van de Algemene Vergadering, of bij ontstentenis daman krachtens een rechterlijke beslissing zoals voorzien in an. 22, tweede lid van de Wet van 27 jun11921.

Art. 29: Bestemming van het netto-actief

Het na de vereffening van de ontbonden of nietige VZW nog aanwezige netto-actief zal toekomen aan de VZW Priesters van het Heilig Hart te Wezembeek-Oppem, gelegen In het gerechtelijk arrondissement Leuven, waar het zal moeten worden aangewend voor doelstellingen van deze VZW die aanleunen bij het doei van VZW Ter Loo.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Li* E vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

° -o Verso : Naam en handtekening

c?i2-e e 4

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik 3 - v*, X. SLOT

Art. 30: Slot

Alles wat niet voorzien wordt door deze statuten, wordt geregeld ove eeflijomstig de Wet van 27Juni 1921 en het

gemeen recht. Deze statuten worden bij onderhandse akte In e o ! steitt overeenkomstig art. 2, tweede

lid van de Wet van 27 juni 1921.

Loppem, 7 juni 2014. ify

-111111111115,

.iee "

De voorzitter van de Algemene Vergadering

ce UA er-der.

C) c--

De secretaris van de Algemene Vergadering

cu.

L«;

ei

CD; e

cià"

r-et;

ei

ri)

elQ

cLà

Op de laatste blz. van Luik vemneiden : ftncto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

22/07/2015
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel: Torhoutsesteenweg 56, 8210 Zedelgem

On I erwerp akte : ONTBINDING - BENOEMING VEREFFENAAR

Uittreksel:

(}e algemene vergadering van 16/06/2015, geldig vergaderend, en beslissend overeenkomstig art. 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, heeft volgende besluiten genomen:

1. De vereniging wordt ontbonden met Ingang van heden.

2, Als vereffenaar zal optreden :

Decuypere Luc, Zeedijk Wenduine 3210801, 8420 De Haan

De vereffenaar zal alle vereffeningswerkzaamheden verrichten, de rekeningen afsluiten en het netto-actief overmaken aan de gekozen belangeloze doelstelling. Hij zal een tweede algemene vergadering samenroepen, die de werkzaamheden goedkeurt en de vereffening definitief afsluit.

3. De netto activa zullen besteed worden aan

Vereniging van de Priesters van het H, Hart vzw, Albertlaan 44, 1970 Wezembeek-Oppem, Ondememi ngsnummer: 0408.986.642

"fe Zedelgem, op 16/06/2015

Decuypere Luc

Vereffenaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

M0D 2.2

{ ' "TTI " 'git In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter riffie

Griffie Rechtbank Koophandel

f

Ondememíngsnr : 0470.613.019

Benaming

(voluit): Ter Loo

Coordonnées
TER LOO

Adresse
Decuypere Luc, Zeedijk Wenduine 3210801, 8420 De Haan

Code postal : 8420
Localité : DE HAAN
Commune : DE HAAN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande