TER REIGERIE

Association sans but lucratif


Dénomination : TER REIGERIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.673.156

Publication

22/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ondernemingsnr : 2 t{.(. 6 /is 6

Benaming

(voluit) : TER REIGERIE

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : TER REIGERIE 5, 8800 ROESELARE

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tussen de oprichters

Koen Van Peteghem, Laagland 100, 2930 Brasschaat

Christophe Desimpel, Kerkstraat 65, 9070 Destelbergen

Frederick Pouders, Madrigalstraat 51 bus 4, 1080 Brussel

Daniël Vande Sompele, Godshuisstraat 10, 8760 Meulebeke

Anne-Sophie Desimpel, Aelmeerschstraat 5, 9070 Heusden

ELSO BVBA, Madrigalstraat 51 bus 4, 1080 Brussel, BE 0821.161.913, vast vertegenwoordigd door

Frederick Pouders

werd overeengekomen over te gaan tot de oprichting van een VZW met statuten als volgt Titel I  Benaming, maatschappelijke zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Ter Reigerie". Het is een `vereniging zonder winstoogmerk' zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en ze, kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk, Ter;

Reigerie 5, 8800 Roeselare. Bij beslissing van de Algemene Vergadering kan hij worden verplaatst naar een:

" andere bestemming.

Artikel 3

Ter Reigerie heeft als doel :

1.Het bestuderen en bevorderen van kennis rond de problematiek van de vergrijzing van de samenleving. 2.Het bestuderen en bevorderen van kennis rond de behoefte van leden van de samenleving aan begeleid wonen.

3.Het bestuderen en bevorderen van kennis van alle deelaspecten van zorg en huisvesting van ouderen en zorgbehoevenden.

4.Het adviseren van andere organisaties en personen betreffende het geven van hulp aan ouderen en: andere zorgbehoevenden.

5.het geven van alle vormen van hulp en zorg aan alle zorg- en hulpbehoevenden en ouderen in zowel binnen als buitenland.

6.1-let bieden van permanent en tijdelijk verblijf aan ouderen en zorg- en hulpbehoevenden.

7.Alle verrichtingen die betrekking hebben op het bereiden, verdelen en verschaffen van alle vormen van maaltijden en gerechten en uitbating van elke vorm van grill, restaurant, snack, taverne of elke vorm van drank of eetgelegenheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

11111111111111111111

*11192554*

M

NITEiJ'A" ~:'LG~. DIREC-r'i" Dn;

NEERGELEGD

BEL3ISCH 5"r1 ~rûr't_AC7

I BES,-L:z '

FiECHTBfd ' i~~;~~~s='tIA~lDEL

j~r~rii;ti,IK

0 6. 12, 2011

Annexes" du -Moniteur bëlgè

Bijlagen bid 7iët"Bagua Sti fgblïd _ 22112%2011

Voor-behoude'n aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 4

De vereniging kan alle initiatieven nemen en economische activiteiten ontplooien die op directe of indirecte wijze met de doelstellingen in verband staan of ze helpen realiseren. In het bijzonder kan ze contacten leggen, overeenkomsten afsluiten met derden of rechtspersonen, met firma's en organisaties, en kan ze activiteiten van commerciële aard uitvoeren of uitbesteden.

Voor het bereiken van haar doel mag ze in gebruik of eigendom alle roerende of onroerende goederen ' bezitten, ontvangen, verkopen of verwerven.

Voor het bereiken van haar doel mag ze samenwerken, investeren, participeren met of zetelen in de raden van bestuur van andere organisaties en of vennootschappen.

Titel Il  Lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging kent twee soorten leden: effectieve leden en toetredende leden. Beide categorieën worden hierna "leden" genoemd.

Effectieve leden zijn van rechtswege de stichters, gemandateerden van aangesloten verenigingen met', rechtspersoonlijkheid en personen die door de Raad van Bestuur in deze hoedanigheid werden aangesteld en erkend. Zij zijn vrijgesteld van het betalen van enige bijdrage en worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering, waar ze stemrecht hebben.

Toetredende leden onderschrijven de doelstelling van de vereniging en hebben het volle genot van het lidmaatschap. Ze hebben echter geen stemrecht, worden niet uitgenodigd op de Algemene Vergadering en kunnen geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Het staat hen vrij een gemotiveerde aanvraag te richten tot de Raad van Bestuur om als effectief lid te worden erkend. Deze erkenning dient door de raad van bestuur'. bij unanimiteit genomen te worden.

De lidmaatschapsbijdrage van toetredende leden wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Ze mag niet meer dan 500 euro bedragen.

De representatieve verenigingen die de doelstellingen van Ter Reigerie onderschrijven en een gemandateerde willen afvaardigen als effectief lid, betalen een jaarlijkse aansluitingskost die eveneens door de ' Raad van Bestuur wordt vastgelegd en maximaal 5000 euro bedraagt.

Artikel 6

Elke kandidatuur voor lidmaatschap is onderworpen aan de goedkeuring van de Raad van Bestuur of, bij delegatie, aan die van het Dagelijks Bestuur, zonder mogelijkheid van beroep. Zij beslissen soeverein en met meerderheid van stemmen en kunnen een lid weigeren zonder dit te moeten motiveren. Eventueel betaalde lidgelden of aansluitingskosten worden dan teruggestort. Als een kandidaat-lid door het Dagelijks Bestuur wordt afgewezen, dient dit door de Raad van Bestuur achteraf te worden bevestigd of gewijzigd.

Artikel 7

Het aantal effectieve leden kan niet minder dan 3 bedragen. In voorkomend geval wordt een overgangstermijn van zes maanden voorzien om dit aantal te bereiken. Indien dit niet mogelijk blijkt, wordt de vereniging ontbonden.

Artikel 8

Toetreding tot de vereniging veronderstelt dat het kandidaat-lid zich akkoord verklaard met de statuten en ; het huishoudelijk reglement.

Artikel 9

De hoedanigheid van lid gaat verloren door overlijden, door vrijwillige ontslagneming, door uitsluiting door een beslissing van de Algemene Vergadering of door het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage van een toetredend lid na aanmaning of ingebrekestelling.

In geval van emstig wangedrag van een lid en/of inbreuken op de statuten en het huishoudelijk reglement, kan de Raad van Bestuur een toetredend lid schorsen.

. Ontslagnemende en uitgesloten leden noch hun afstammelingen of rechthebbenden kunnen enig recht laten

gelden op het patrimonium van de vereniging.

Bjragen bij liét Sèlgiseli Sfáàtsbl d = 221I2i2ÜI1ÿÿ Annexes du Moniteur lïélgë

Op de kaatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

Ihoudèn

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 10

Noch de effectieve leden, noch de toetredende, noch het Dagelijks Bestuur zijn aansprakelijk voor de

verbintenissen van de vereniging.

Titel III: Bestuur

Artikel 11

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur, gekozen uit de stichters en de effectieve leden en bij geheime stemming. Deze Raad telt 2 leden indien de Algemene Vergadering 3 leden telt en minimaal 3 leden indien de Algemene Vergadering meer dan 3 leden telt. De leden worden voor een periode van 6 jaar benoemd. Zij kunnen zich onbeperkt herverkiesbaar stellen. De Raad van Bestuur telt steeds minder leden dan het aantal (effectieve) leden van de Algemene Vergadering, teneinde zelfcontrole te vermijden.

Artikel 12

De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies zijn cumuleerbaar. Tevens kiest de Raad van Bestuur de gemandateerden die namens Ter Reigerie in een andere vereniging kunnen zetelen.

Voor de eerste periode van 6 jaar worden aangeduid als bestuurders die hierbij aanvaarden:

1)Koen Van Peteghem (RRnr 59.11.19  463.96), geboren te Antwerpen, 19 december 1959, wonende Laagland 100, 2930 Brasschaat, benoemd tot bestuurder en ondervoorzitter van de Raad van Bestuur

2)Frederick Pouders (RRnr 79 09 18- 235.74), geboren te Hbxter in Duitsland op 18 09 1979, wonende Madrigalstraat 51 bus 4 1080 Brussel , benoemd tot bestuurder en secretaris van de Raad van Bestuur

3)Christophe Desimpel (RRnr 67 09 15  265.76) geboren te Tielt op 15 september 1967, wonende te Kerkstraat 65, 9070 Destelbergen, benoemd tot bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur.

4)Daniël Vande Sompele, (RRnr 58.07.21 - 385.58) geboren te Tielt op 21 juli 1958, wonende te Godshuisstraat 10, 8760 Meulebeke, benoemd tot bestuurder en penningmeester van de VZW.

Om de vlotte werking van de vereniging te verzekeren, mandateert de Raad van Bestuur de voorzitter, Christophe Desimpel, alsook de Ondervoorzitter, Koen Vanpeteghem, naar het Dagelijks Bestuur als afgevaardigde bestuurders. Zij kunnen handelingen voor het dagelijks beheer stellen, waarbij de bovengrens 5000 EUR bedraagt. Voor (rechts)handelingen van dagelijks beheer die een waarde vertegenwoordigen van 5000 EUR of minder, beslissen de afgevaardigde bestuurders voormeld met eenparigheid van stemmen, t.t.z. beide afgevaardigde bestuurders moeten de beslissingen van dagelijks beheer onderschrijven. De afgevaardigde bestuurders besturen gemeenschappelijk/gezamenlijk. Zij verantwoorden zich ten opzichte van

" de Raad van Bestuur.

Voor (rechts)handelingen die een waarde vertegenwoordigen van meer dan 5000 EUR, is de Raad van Bestuur bevoegd, welke eveneens beslist per gewone meerderheid van stemmen. Bij gebrek aan gewone meerderheid van stemmen binnen de Raad van Bestuur, kan alsnog beslist worden mits goedkeuring door Voorzitter en Ondervoorzitter samen.

De Voorzitter en Ondervoorzitter worden bij volmacht gezamenlijk gemandateerd om alle wettelijke daden te stellen rond de oprichting, het neerleggen van jaarcijfers en het voldoen aan alle administratieve normen en wetten.

Artikel 13

Op uitnodiging van de voorzitter of op aanvraag van minstens drie van zijn leden, vergadert de Raad van Bestuur minstens tweemaal per jaar. Hij heeft alle bevoegdheden door de wet voorzien en die niet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij bekrachtigt alle toetredingen en uitsluitingen van de vereniging, . organiseert de activiteiten en bepaalt de inhoud van de publicaties.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij voorgezeten door ' de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Raad vergadert geldig als de helft van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Raad opnieuw samengeroepen, waarna hij geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij hëtBëigisèh StaatsbIad - 22712/20I1- Annexes du 1Vioniteur bèTgë

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 14

Indien in de loop van een mandaat een plaats van een bestuurslid vrijkomt, kan de eerstvolgende Algemene

Vergadering een bestuurslid benoemen, dat dit mandaat invult.

Titel IV: De Algemene Vergadering

Artikel 15

De Algemene vergadering bestaat uit het geheel van de stichters en effectieve leden. Ze heeft het

soevereine gezag over de vereniging. Haar beslissingen zijn rechtsgeldig en binden alle leden.

In het bijzonder is ze bevoegd voor:

" De wijziging van de statuten

" De benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur

" De benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

" De kwijting aan de bestuursleden op het einde van het werkingsjaar, alsook aan de commissarissen

" De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

" De ontbinding van de vereniging

" De uitsluiting van een toetredend of effectief lid in laatste instantie

" De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

" Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Elk lid beschikt in de Algemene Vergadering over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Algemene Vergadering vergadert geldig als de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij voor die gevallen waarin de wet dit anders voorschrijft. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Algemene Vergadering opnieuw samengeroepen, waarna ze geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 16

De Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen in de loop van de maand juli. Verder kan ze vergaderen wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist of op uitdrukkelijk : verzoek van minstens drie stichtende en/of effectieve leden, dan wel 1/5 van de leden (stichtende, effectieve en/of toetredende).

Alle leden worden minstens 10 werkdagen bij voorbaat per elektronische post uitgenodigd, en ontvangen daarbij in bijlage de agenda en alle stukken waarover zij dienen te beschikken. De uitnodiging wordt opgesteld en ondertekend door de voorzitter of de secretaris en vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering, alsook de agenda. Ze worden hiertoe gemandateerd door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, op voorwaarde dat alle aanwezigen er mee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Uitzonderingen hierop zijn:

" de wijzigingen van de statuten;

" de uitsluiting van een lid;

" het ontslag van een bestuurder;

-de ontbinding van de vereniging.

Welke altijd expliciet in de agenda moeten opgenomen worden alvorens erover te kunnen beslissen.

Artikel 17

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij het een wijziging van de statuten betreft, waar alle wettelijke beschikkingen van kracht zijn.

Een wijziging in de doelstellingen van de vereniging kan slechts met unanimiteit van alle aanwezige leden tot stand komen.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris, de voorzitter en de ondervoorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter. Deze uittreksels blijven steeds ter beschikking van de leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-behoudén aan het Belgisch Staatsblad

Voor-béhoudên aan het Belgisch Staatsblad

MoD 2.2

Luik B - Vervolg

Titel V: Middelen en begroting

Artikel 19

De middelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit de bijdragen van de toegetreden leden, uit

aansluitkosten van verenigingen met rechtspersoonlijkheid, uit leningen, subsidies, legaten, schenkingen,

inkomsten en baten in functie van het maatschappelijke doel

Bjiagen bij héf Bélgisch Sfáài"s-biàd - 22/I2/21)11- Annexes di 1VIoniteur beTge

Artikel 20

Elk jaar wordt de balans van het afgelopen werkingsjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december, vastgelegd en wordt een begroting opgemaakt voor het volgende werkingsjaar. Beide worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur voor het einde van de maand juni en onderworpen aan de goedkeuring op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Op deze vergadering wordt de balans al dan niet goedgekeurd, en al dan niet ontheffing verleend aan de leden van de Raad van Bestuur.

Bij wijze van uitzondering loopt het eerste dienstjaar van 15 november 2011 tot 31 december 2012.

Titel VI: Ontbinding en vereffening

Artikel 21

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de Raad van Bestuur één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. Na vereffening van alle schulden wordt het patrimonium aangewend ten gunste ' van een aan te duiden binnen- of buitenlandse vereniging of organisatie met parallelle doelstellingen of een gelijklopend maatschappelijk engagement.

Roeselare, 15 november 2011.

Daniel Vande Sompele

Bestuurder

Tegelijk hierbij neergelegd : de statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TER REIGERIE

Adresse
TER REIGERIE 5 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande