THOMAS GOETHALS, ADVOCAAT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : THOMAS GOETHALS, ADVOCAAT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 836.394.574

Publication

16/10/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 06.06.2014, NGL 09.10.2014 14646-0198-010
27/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 01.06.2012, NGL 24.09.2012 12573-0558-010
23/05/2011
ÿþna neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*11303346*

Neergelegd

19-05-2011



Griffie

0836394574

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Wim TAELMAN, Geassocieerd Notaris te Deerlijk, op twaalf mei tweeduizend elf, dat een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) werd opgericht door :

De Heer GOETHALS, Thomas Paul Gabriël Maria, geboren te Kortrijk op 17 juni 1974.

Wonende te 8500 Kortrijk, Guldenbergplantsoen 7/0042.

onder de naam THOMAS GOETHALS, ADVOCAAT, waarvan het maatschappelijk kapitaal vastgesteld wordt op twintigduizend euro (20.000,00 EUR), vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/tweehonderdste (1/200ste) van het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen.

Het kapitaal wordt volledig door de comparant in geld onderschreven en volgestort.

Ondergetekende notaris bevestigt dat een bedrag van twintigduizend euro (20.000,00 EUR), voorafgaandelijk aan de oprichting overeenkomstig artikel 224 W.Venn., gedeponeerd werd op een bijzondere rekening nummer 630-1305059-80 bij de ING BANK te Kortrijk zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 27 april 2011 afgeleverd attest, dat aan de notaris werd overhandigd en in diens dossier bewaard zal blijven.

UITTREKSEL UIT DE STATUTEN

Artikel 1 : Naam.

De vennootschap heeft de vorm van Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA). Haar naam luidt : THOMAS GOETHALS, ADVOCAAT.

Het briefpapier dat de vennootschap voor de uitoefening van het beroep van advocaat aanwendt, vermeldt steeds de naam, de voornaam en de hoedanigheid van de vennoot.

Artikel 2 : Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8500 Kortrijk, Guldenbergplantsoen(Kor) 7/42.

Artikel 3 : Doel.

De vennootschap heeft tot burgerlijk doel:

Het uitoefenen van het vrij beroep van advocaat en van alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals (niet limitatief) het occasioneel verstrekken van onderwijs en het geven van lezingen over juridische of gerechtelijke onderwerpen, het schrijven en laten publiceren van juridische artikelen en boeken, het optreden als scheidsrechter, bemiddelaar of verzoener, als gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, en ook het uitoefenen van andere gerechtelijke mandaten en opdrachten, de professionele samenwerking met andere binnen- en buitenlandse advocaten en andere vrije beroepen te bevorderen. Dat alles in de meest ruime zin van het woord.

De vennootschap mag ofwel alleen, ofwel in samenwer-king met anderen, rechtstreeks of onrechtstreeks, alle andere handelingen stellen, van welke aard ook en geen uitgezonderd, die op welke wijze dan ook de uitoefening van het beroep van advocaat in binnen- en buitenland en van de werkzaamheden die daarmee verband houden, kunnen bevorderen, of aan dergelijke werkzaamheden deelnemen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : THOMAS GOETHALS, ADVOCAAT

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel: 8500Kortrijk Guldenbergplantsoen(Kor) 7/42

Onderwerp akte : Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Luik B

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag daarbij roerende en onroerende goederen als investeringsgoederen verwerven en in dit verband alle daden van beheer en beschikking stellen, zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken. Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap zal alle handelingen mogen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn, zonder dat dergelijke handelingen een handelsactiviteit mogen uitmaken. De vennootschap kan alle roerende en onroerende goederen, zowel lichamelijke als onlichamelijke, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen. De vennootschap kan leningen, van gelijk welke vorm, bedrag en duur toestaan. De vennootschap kan, zowel tot waarborg van eigen verbintenissen, als tot waarborg van verbintenissen van derden, zekerheden stellen, onder meer door haar goederen, met inbegrip van de eigen handelszaak, in hypotheek of in pand te geven. De vennootschap kan deelnemen in middelenvennootschappen voor het leveren van infrastructuur.

Bij de verwezenlijking van het maatschappelijk doel zal steeds worden gehandeld met inachtneming van de regels van behoorlijke beroepsuitoefening, van de vigerende deontologische regels en reglementen aangenomen door de Orde van Vlaamse Balies van de gedragscode voor de advocaten van de Europese Gemeenschap, ook die betreffende associaties en/of vennootschappen van advocaten.

Artikel 4 : Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

Artikel 5 : Kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap is vastgesteld op twintigduizend euro (20.000 EUR) vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één/tweehonderdste (1/200ste) van het kapitaal.

Artikel 11 : Zaakvoering.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, die vennoot zijn. De zaakvoerders dienen steeds advocaat aan de Balie te Kortrijk te zijn.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt be-noemd, is deze verplicht onder zijn venno-ten/aandeelhouders, zaakvoerders/bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon en die eveneens advo-caat is aan de Balie te Kortrijk.

Deze zaakvoerder mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijkertijd in zijn vervanging te voorzien. De vennootschap kan zich alleen om gegronde redenen verzetten tegen de aanstelling van een vaste vertegenwoordiger.

Artikel 12 : Bevoegdheid.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder heeft in het bijzonder tevens de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen en te ontslaan, ingeval de vennootschap tot bestuurder/zaakvoerder of tot lid van een directiecomité van een andere vennootschap wordt benoemd.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap ten opzichte van derden en in en buiten rechte.

Wordt tot statutair zaakvoerder aangesteld voor de duur van de vennootschap: de Heer Thomas GOETHALS, advocaat, wonende te 8500 Kortrijk, Guldenbergplatsoen 7/42, die aanvaard heeft.

Wanneer er meerdere zaakvoerders zijn, kunnen zij, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering die hen benoemt, hun bevoegdheid slechts gezamenlijk uitoefenen en zullen zij eveneens in en buiten rechte gezamenlijk optreden, onverminderd de eventuele delegatie van machten.

Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering, is het mandaat bezoldigd. Artikel 13 : Delegatie van machten.

De zaakvoerder(s) heeft (hebben) het recht, onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid, volmachten te verlenen voor welbepaalde doeleinden.

Ze mogen eveneens aan één of meerdere gevolmachtigden het dagelijks bestuur toevertrouwen en hun bevoegdheid en de voorwaarden van hun indiensttreding en hun uittreding vaststellen.

Zij bepalen de vergoeding verbonden aan deze delegatie van machten.

Artikel 15 : Algemene vergaderingen.

Ieder jaar op de eerste vrijdag van de maand juni om 17 uur wordt de gewone algemene vergadering van de vennoten gehouden. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden op hetzelfde uur.

Artikel 16 : Aanwezigheidslijst - Vertegenwoordiging Stemrecht.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, die zelf vennoot is.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 20 : Boekjaar Inventaris Jaarrekening.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten, maakt de zaakvoerder de inventaris op, alsmede de jaarrekening. De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

De jaarrekeningen van de vennootschap worden gecontroleerd door een bedrijfsrevisor of door een boekhouder erkend door de raad van de Orde van Balie te Kortrijk.

Artikel 21 : Winstverdeling.

Het batig saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, vormt de netto winst van de vennootschap.

Van deze winst wordt jaarlijks een bedrag van ten minste één twintigste afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve.

Deze verplichting tot afneming houdt op wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal heeft bereikt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die op voorstel van de zaakvoerder de besteding ervan bepaalt.

Artikel 22 : Ontbinding Vereffening Verdeling.

Bij de ontbinding van de vennootschap is de zaakvoerder die op dat tijdstip in functie is, van rechtswege vereffenaar, tenzij de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen één of meerdere vereffenaars benoemt met vaststelling van hun bevoegdheden en van de aan hun mandaat verbonden vergoeding.

Indien de vennoten beroep wensen te doen op een externe vereffenaar, kan uitsluitend een advocaat als vereffenaar aangesteld worden. De naam van de vereffenaar wordt voorafgaandelijk gemeld aan de stafhouder. Bij de overdracht van de dossiers respecteert de vereffenaar de vrije keuze van de cliënt. Vereffenaars zullen pas in functie treden nadat de rechtbank van koophandel tot bevestiging of homologatie van hun benoeming is overgegaan. Zo de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, zal zij zelf een vereffenaar aanwijzen, eventueel op voorstel van de algemene vergadering. Het batig saldo van de vereffening, na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. De verdeling van de activa onder de diverse schuldeisers moet steeds voorafgaandelijk goedgekeurd worden door de rechtbank van koophandel.

Artikel 23: Verdeling van de dossiers.

Ingeval van ontbinding van de vennootschap zal de verdeling van de dossiers uitsluitend geregeld worden naar de wens van de cliënten.

OVERGANGSBEPALINGEN - BENOEMINGEN.

Onmiddellijk na de oprichting heeft de comparant volgende besluiten genomen:

1. Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 december 2011.

2. Eerste gewone algemene vergadering

De eerste gewone algemene vergadering komt bijeen in 2012.

3. Niet benoeming commissaris

De vergadering beslist geen commissaris te benoemen daar de vennootschap er niet toe verplicht is.

4. Hernemen van de verbintenissen onderschreven namens de vennootschap in oprichting.

De comparant verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 W.Venn. de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennoot-schap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van één januari tweeduizend en elf. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De ver-bintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 W.Venn., en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

5. VOLMACHT FORMALITEITEN en KRUISPUNTBANK van ONDERNEMINGEN.

De oprichter verleent bijzondere volmacht aan SDWORX te Kortrijk, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregis¬ter, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen en de aanvraag van BTW nummer te verzekeren, alsook alles wat te maken heeft met het sociaal statuut en sociaal secretariaat. RECHTSPERSOONLIJKHEID

De voorgaande beslissingen zullen slechts in werking treden op het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft, namelijk op de dag van neerlegging van een uittreksel van de onderhavige akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Voor ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Stéphane SAEY

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie oprichtingsakte

Dit uittreksel werd afgeleverd vóór registratie overeenkomstig artikel 173, 1°bis van het Wetboek der

Registratierechten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

07/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 24.08.2015, NGL 28.08.2015 15564-0277-013

Coordonnées
THOMAS GOETHALS, ADVOCAAT

Adresse
GULDENBERGPLANTSOEN 7, BUS 42 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande