TIDES ENGINEERING

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TIDES ENGINEERING
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 578.983.991

Publication

30/01/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

28-01-2015

Griffie

*15301920*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0578983991

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Tides Engineering

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

(verkort) :

Rijksweg 39 8820 Torhout

Onderwerp akte :

Uittreksel uit een akte (D.2150017) verleden voor Liesbet DEGROOTE, notaris te KORTRIJK, op 28 januari 2015.

1. Rechtsvorm en naam : de vennootschap is een burgerlijke vennootschap, heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam  Tides Engineering .

2. Zetel : de zetel van de vennootschap is gevestigd te 8820 Torhout, Rijksweg 39.

3. Duur : de vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

4. Nauwkeurige opgave van de identiteit van de oprichters - Nog niet volgestorte bedragen :

1. de heer TAVERNIER Maarten Albert Julius, geboren te Roeselare op 8 juni 1980, thans

ongehuwd, met woonplaats te 8820 Torhout, Rijksweg 39.

Nog niet-volgestorte bedrag: ¬ 12.333,33.

2. de heer DERDEYN Stefaan Koenraad Gustaaf, geboren te Kortrijk op 25 april 1956, thans

ongehuwd, met woonplaats te 8500 Kortrijk, Oudenaardsesteenweg 60.

Nog niet-volgestorte bedrag: ¬ 66,67.

5.A. Bedrag van het maatschappelijk kapitaal : het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één honderdzesentachtigste (1/186ste) van het maatschappelijk kapitaal.

5.B. Gestorte bedrag : ¬ 6.200,00.

6. Samenstelling van het kapitaal : volledig in geld.

7. Begin en einde van het boekjaar : het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en

eindigt op 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf 28 januari 2015 tot en met 31 december 2015.

Het begrijpt ook alle handelingen die vooraf aan de oprichting, voor rekening van de op te richten

vennootschap hebben plaatsgehad.

8. Bepalingen betreffende:

A. het aanleggen van reserves en de verdeling van de winst : van de netto-winst, zoals deze blijkt uit de jaarrekening, wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd (5 %) afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding houdt op verplichtend te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één/tiende van het kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), bij gewone meerderheid van stemmen geregeld.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd. Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

1. het nog niet-afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding ;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet-afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. B. de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo : na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening of na consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verde(e)l(t)(en) de vereffenaar(s) het netto-actief, in geld of in effecten, onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten.

Tevens worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn, op dezelfde wijze verdeeld. Indien op alle aandelen niet in gelijke verhouding is gestort, moet(en) de vereffenaar(s), alvorens over te gaan tot de in het vorige lid bepaalde verdeling, met dit onderscheid van toestand rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door inschrijving van bijkomende stortingen ten laste van de effecten waarop niet voldoende is gestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen, in geld of in effecten, ten bate van de in een hogere verhouding volgestorte effecten.

In geval van ontbinding en vereffening in één akte, gebeurt de terugname van het resterend actief door de vennoten zelf.

9.A. Aanwijzing van de personen die gemachtigd zijn de vennootschap te besturen en te verbinden : is benoemd tot niet-statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap: de heer Maarten TAVERNIER, voornoemd, die zijn opdracht heeft aanvaard.

Zijn opdracht wordt vergoed.

9.B. Omvang van hun bevoegdheid en wijze waarop zij deze uitoefenen : ieder zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

Ieder zaakvoerder kan, onder zijn persoonlijke verantwoordelijkheid, bijzondere machten toekennen aan elke mandataris. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gemachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht.

10. Aanwijzing van de commissaris(sen): er wordt geen commissaris benoemd daar de vennootschap er niet toe gehouden is.

11. Doel : de vennootschap heeft tot doel, zowel voor een eigen rekening, voor rekening van derden als op commissie zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij best geschikt zou achten:

1. Specifieke activiteiten:

1.1. Alle activiteiten die behoren tot het doel van raadgevend ingenieur, van dienstverlenend bureau, van landmeter en van technische deskundige.

1.1.1. Dit inzake bouwwerken, infrastructuurwerken, technische uitrustingen alsook aanverwante afwerkingen en van alle daarmee gepaard gaande prestaties in de ruimste zin genomen.

1.1.2. Het concept, de studie, het ontwerp, het toezicht op en leiding van alle welkdanige projecten. 1.1.3. Alle studies van stabiliteit van onder meer betonstructuren, metaalconstructies, metselwerken, funderingen en keermuren, glazen structuren, afbraakwerken, burgerlijke bouwkunde, enzovoort. 1.1.4. Dit inzake de speciale technieken in en rond gebouwen zoals sterkstroom en zwakstroom, HVAC installaties, sanitaire installaties, rioleringswerken.

1.1.5. Adviezen, plaatsbeschrijvingen, expertises, onderzoeken, controles, testen, verslaggeving, analyses en alle bijstand in verband met beheer, die zich in de bouw kunnen voordoen.

1.1.6. Alle studies en research nodig tot het ontwikkelen en toepassen van nieuwe bouwmethodes of technische innovaties die in de bouw kunnen worden toegepast.

1.1.7. Opzoekingen, research en studie voor het toepassen en ontwikkelen van alternatieve energieën, ecologie in de breedste zin van het woord.

1.1.8. Raadgevingen bij de ontwikkeling van technologische innovaties tot aan hun industrialisering, opsporen van geschikte partners voor realisaties.

1.1.9. Raadgevend kantoor inzake milieu-, sociale, veiligheids-, taal-, kwaliteitsaangelegenheden. 1.2. Alle activiteiten die behoren tot het doel van een projectmanager en bouwcoördinator van diverse vastgoed-en bouwprojecten.

1.2.1. Dit zowel voor woningen, appartementsgebouwen, PPS-projecten, kantoren, industriegebouwen, magazijnen.

1.2.2. Deze dienstverlening wordt ter beschikking gesteld van particuliere bouwheren, investeerders, bedrijven, bouwpromotoren en overheidsinstellingen.

1.2.3. Dit behelst zowel totaalopdrachten als deelopdrachten.

1.2.4. Gaande van projectanalyse, rendementsbepaling, ondersteunen bij bekomen van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

bouwvergunningdossier, aanbestedingsdossier, milieuvergunningsdossier, omgevingsvergunningsdossier, werfopvolging -en coördinatie, leiding over bouwteam en opmaak verslagen, technische coördinatie, budget-, kwaliteits-, planningscontrole, verslaggeving in de ruimste zin van het woord, bijstaan bij het opleveren en de eindafrekening.

2. Algemene activiteiten:

2.1. Het verrichten van marktonderzoek, raadgeving, prospectie, marketing, assistentie op gebied

van management, engineering en consulting.

2.2. Technisch, commercieel, administratief, financieel, fiscaal en juridisch beheer en advies.

2.3. Het ontwikkelen, kopen en verkopen, beheer, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van

brevetten, octrooien, knowhow en andere immateriële duurzame activa.

2.4. Het optreden als tussenpersoon in onderhandelingen rechtstreeks of onrechtstreek verband

houdend met het bovenvermeld doel.

2.5. Het waarnemen van bestuursopdrachten en het uitoefenen van opdrachten en functies in andere

vennootschappen.

2.6. Het verlenen van computerservices.

2.7. Het verzorgen en organiseren van allerhande opleidingen en seminaries, en dit zowel in eigen

organisatie met al zijn aspecten, alsook als lesgever-gastspreker.

3. Beheer van een eigen roerend en onroerend vermogen:

3.1. Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer van haar roerend en onroerend patrimonium. Zij mag onder meer onroerende goederen aanwerven, laten bouwen, laten herstellen, laten uitrusten, ombouwen, doch alleen met het oog op het beheer en opbrengst en dus niet met het oog op de verkoop of de wederverkoop; zij mag beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden en onroerende waarden, zonder dat deze verrichtingen een activiteit als vastgoedhandelaar kunnen uitmaken.

3.2. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium. Alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten ondernemingen en rechtspersonen.

4. Bijzondere bepalingen:

4.1. Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder zal de vennootschap agentschappen en bijhuizen mogen oprichten zowel in België als in het buitenland.

4.2. Deze opsomming is niet beperkend, doch enkel ten titel van voorbeeld gegeven.

4.3. Deze opsomming kan worden uitgebreid voor zover deze uitbreiding niet strijdig is met de wetten en reglementen die de uitoefening van het beroep van architect beheersen.

4.4. De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de wetten en Koninklijke Besluit ter zake.

4.5. Zij zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

4.6. Zij mag deelnemen, participeren of tussenkomen in andere vennootschappen of aan deze toestaan tussen te komen, deel te nemen, of te participeren in haar bedrijf, wanneer deze ondernemingen of vennootschappen een identiek, analoog, gelijkaardig of aanverwant doel hebben dan wel van aard zijn de ontwikkeling van de vennootschap te bevorderen.

4.7. Zij kan zich borg stellen voor alle verrichtingen van roerende of onroerende aard.

4.8. De vennootschap zal in haar hoedanigheid van bestuurder, vereffenaar of anderszins, de leiding en het toezicht kunnen uitoefenen over, en advies verschaffen aan aanverwante ondernemingen en dochtervennootschappen.

4.9. De vennootschap mag bij wijze van inbreng in geld of in natura, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in andere bestaande of op te richten vennootschappen of ondernemingen, in België of in het buitenland, waarvan het doel verwant of analoog is met het hare of van aard haar doel te bevorderen.

4.10. Zij mag ook alle leningen toestaan of leningen door derden aan aanverwante vennootschappen toegestaan, waarborgen.

4.11. Zij mag ook alle (al dan niet hypothecaire) kredieten afsluiten en hiertoe haar eigen goederen in pand geven.

12.A. Plaats, dag en uur van de jaarvergadering van de vennoten : de gewone algemene vergadering van de vennoten, ook jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar gehouden de elfde juni om 11.00 uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden, op hetzelfde uur.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats vermeld in de uitnodigingsbrieven.

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2016.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

12.B. Voorwaarden van toelating : geen.

12.C. Voorwaarden uitoefening stemrecht : indien één of meer aandelen aan verscheidene eigenaars toebehoren, dan heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de eraan verbonden rechten te schorsen totdat één enkele persoon aangewezen is om ten aanzien van de vennootschap als eigenaar op te treden.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stemrecht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

13. De essentiële persoonsgegevens en de door het Wetboek van vennootschappen bepaalde gegevens alsmede de relevante bepalingen uit de onderhandse of authentieke volmacht(en): de voormelde heer Stefaan DERDEYN was bij de akte oprichting vertegenwoordigd door de voormelde heer Maarten TAVERNIER ingevolge onderhandse volmacht die aan de akte werd gehecht en schreef in op één (1) aandeel, hetzij voor een bedrag van honderd euro (¬ 100,00), volgestort ten belope van afgerond drieëndertig euro drieëndertig cent (¬ 33,33).

14. Deponering van het gestorte kapitaal : de ondergetekende notaris bevestigt dat, overeenkomstig artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) voorafgaandelijk aan de oprichting werd gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer IBAN BE02 7310 3906 8440, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap  KBC Bank , zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 19 januari 2015 afgeleverd bankattest, dat haar werd overhandigd.

15. Bijzondere volmacht : bijzondere volmacht werd verleend aan de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  TRIACCOUNT  Accountants & Belastingconsulenten , met zetel te 8310 Brugge-Assebroek, Baron Ruzettelaan 287, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent, afdeling Brugge, met ondernemingsnummer 0817.125.129 en met btw-nummer BE 0817.125.129, bevoegd om alleen te handelen en met recht van in de plaatsstelling, teneinde alle administratieve formaliteiten te vervullen naar aanleiding van de oprichting van de vennootschap, bij één of meer erkende ondernemingsloketten, bij de btw-administraties, de sociale kas, enzovoort.

Voor gelijkvormig ontledend uittreksel.

Tegelijk hiermee neergelegd : een expeditie van de akte oprichting.

Liesbet Degroote

Notaris

Coordonnées
TIDES ENGINEERING

Adresse
RIJKSWEG 39 8820 TORHOUT

Code postal : 8820
Localité : TORHOUT
Commune : TORHOUT
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande