TONEELKRING MOERKERKE (VERKORT) TKM

Divers


Dénomination : TONEELKRING MOERKERKE (VERKORT) TKM
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 476.426.287

Publication

12/11/2014
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MDD 2.2

0476.426.287

ELGISCH TAri ,I ~,

Gera Hrueling Eirug e De griffier

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : {verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

Griffie

Ondergetekenden:

Lierman Diane, bediende, wonende te 8000 Brugge, Torentje 1;

Welvaert Georgette, gepensioneerd, wonende te 8340 Moerkerke - Damme, Kasteelstr. 8;

Van Acker Marcel, bediende, wonende te 8340 Damme, Vlienderhaag 6;

Boterberg Annemie, bediende, wonende te 8200 Brugge, Molenijzer 15;

Mestdagh Marleen, bediende, wonende te 8310 St.-Kruis - Brugge, Moerkerkse stw. 484;

Leyts Lieve, huisvrouw, wonende te 8340 Sijsele - Damme, Anna Casteleinstraat 16.

Allen hier aanwezig en van Belgische nationaliteit.

Titel I - Benaming, maatschappelijke zetel

Art.1. De vereniging wordt genoemd: Toneelkring Moerkerke', afgekort 'TKM', Vereniging zonder Winstoogmerk.

Art. 2. Haar maatschappelijke zetel is steeds gevestigd op het grondgebied van de stad Brugge, binnen het

gerechtelijk arrondisement Brugge.

De vereniging is gevestigd op het adres van Torentje 1, 8000 Brugge.

Alle briefwisseling wordt echter bezorgd op het adres van de secretaris.

De zetel van de vereniging kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur naar iedere andere plaats van deze stad. De Algemene Vergadering zal dan deze wijziging bekrachtigen op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il. - Doel

Art. 4. De vereniging heeft tot doel elke activiteit die rechtstreeksof onrechtstreeks betrekking heeft op toneel, en dit in de meest uitgebreide zin van het woord, zoals ondermeer het huren van locaties, het opvoeren van toneelstukken, het inrichten of meewerken aan mogelijke feestelijkheden, het kopen enfof huren toneelattributen (decors, kostuums, pruiken,..,), zonder deat deze opsomming beperkend weze. Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

~i B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

i i iu

*19206069*

II

TONEELKRING MOERKERKE

TKM

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

TORENTJE 1 8000 BRUGGE

Nieuwe statuten

NEERGELEGD

MONITEUR BELtriffie Rechtbank Koophandel

04 -11- Zn 2 7 OKT 2014

" C) MOD 2.2

" Titel Ill, - Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art, 5. De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden.

A. Werkende leden:

de comparanten in deze akte;

elke persoon die als werkend lid wordt aanvaard bij beslissing van de algemene vergadering.

B, Toegetreden leden:

toegetreden leden zijn alle personen die in deze hoedanigheid worden aanvaard bij beslissing van de

algemene vergadering.

Art, 6. Ontslag

De werkenden en toegetreden leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

De uitsluiting van een toegetreden lid wordt uitgesproken door de raad van bestuur. De beslissingen tot uitsluiting, zowel door de raad van bestuur ais door de algemene vergadering, zijn soeverein en moeten niet gemotiveerd worden.

Titel IV. - Bijdragen

Art. 7. De leden zijn niet verplicht een aansluitingsrecht of een bijdrage te betalen. Zij zetten zich in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

Titel V. - Algemene Vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. de toegetreden leden mogen deelnemen aan de algemene vergadering en hun advies uitbrengen over de onderwerpen van de agenda. Zij hebben geen stemrecht.

Art, 9. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of op vraag van minstens twee derde van de leden, De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een werkend of een toegetreden lid, de bljeenroepeing gebeurt bij gewone brief minstens acht dagen voor de vergadering. de agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. De algemene vergadring moet minstens éénmaas per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de maand maart, De algemene vergadering bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten. Zij kan de statutenwijzigen overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 op de v.z.w.

Art, 10. In de algemene vergadering hebben alle werkende leden een gelijk stemrecht. De beslissingen worden met tweederde meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt de doorslag.

Art, 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een beheerder, Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden evenals belanghebbende derden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Titel VI, - Raad van Bestuur

Art. 12. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit ten minste drie leden benoemd en afzetbaar door de algemene vergadering, en gekozen onder de werkende leden, De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. De duur van het mandaat is bepaald op drie jaar en wordt kosteloos uitgeoefend. De uittredende beheerders zijn herkiesbaar. In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige beheerder door de algemene vergadring benoemd. Hij voltooid in dit geval het mandaat van de beheerder die hij vervangt. de vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet is of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of door de oudst aanwezige beheerder.

Art. 13, De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij tweederde meerderheid der stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde beheerders. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. de raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris.

Art. 14. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de vereniging, evenals alle machten die niet uitdrukkelijk zijn toegekend aan de algemene vergadering door de wet of door onderhavige statuten.

,Veor-behouden «aan het Belgisch Staatsblad

A6OD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 15. De handelingen die de vereniging verbinden, worden, behoudens bijzondere lastgeving door de raad van bestuur, ondertekend door twee beheerders, waaronder de voorzitter. Deze zullen hun machten ten overstaan van derden niet moeten verantwoorden.

Art, 16, Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze beheerders kunnen twee andere beheerders deze documenten geldig ondertekenen,

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging vangt aan op 1 september en sluit af op 31 augustus van het daaropvolgend jaar.

Art. 18, De rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar zullen jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gewone vergadering, die ieder jaar bijeengeroepen wordt in de maand augustus,

Art. 19. In geval van ontbinding van de vereniging, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan het netto-actief van het vermogen moet warden gegeven.

Art, 20. Voor alles wat in derze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Titel Vii. - Overgangsbepalingen

Art. 21. Onmiddellijk komen de comparanten bijeen en met ééparigheid van stemmen hebben zij volgende beslissingen genomen

1. Eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar ving aan op 15 januari 2002 en werd afgesloten op 28 februari 2002.

2, De eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering werd vastgesteld in het jaar 2002, in de loop van de maand

maart.

3. Beheerders:

Het aantal beheerders wordt vastgesteld op zes.

Worden tot deze functie benoemd voor een termijn van drie jaar:

1. Lierman Diane

2, Welvaert Georgette

3. Mestdagh Marleen

4. Van Acker Marcel

5. Boterberg Annemie

6. Leyts Lieve

Allen voornoemd, hier aanwezig en die aanvaarden.

De beheerders hebben aangesteld:

als voorzitter: Lierman Diane, voornoemd;

als penningmeester: Leyts Lieve, voornoemd;

als secretaris: Mestdagh Marleen, voornoemd,

allen hier aanwezig en aanvaarden,

4, Overname van verbintenissen aangegaan In naam van de vennootschap in oprichting:

De leden, thans bijeengekomen, nemen hierbij alle verbintenissen over die in naam en voor rekening van de vereniging, voor haar oprichting werden aangegaan sedert 13 november 2001.

De overname treedt slechts in werking op het ogenblik dat de vereniging rechtspersoonlijkheid verwerft, namelijk op de dag van bekendmaking van onderhavige akte in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad,

Gedaan te St-Kruis, op 16/05/2014

(Get.) Lierman Diane, Mestdagh Marleen, Welvaert Georgette.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instruménterende notaris, hetzij van de p ; )(o), ani bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/07/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD ter GRIFFIE der

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL T~

BRUGGE (Afdeling Brug~:~l

1.40141 2011

,.,,.;De griffier,

ua eSJcz,

III

11111

*111032]68



O ^^ e:: are*.g rd : 0476.426.287

: TONEELKRING MOERKERKE

(ver :crt) : TKM

Rachtsvorr : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Za,ei : TORENTJE 1 8000 BRUGGE

et;t2e : Nieuwe statuten

v

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Lierman Diane, bediende, wonende te 8000 Brugge, Torentje 1;

Welvaert Georgette, gepensioneerd, wonende te 8340 Damme - Moerkerke, Kasteelstr. 8;

Van Acker Marcel, bediende, wonende te 8340 Damme, Vlienderhaag 6;

Boterberg Annemie, bediende, wonende te 8200 Brugge, Molenijzer 15;

Mestdagh Marleen, bediende, wonende te 8310 St.-Kruis - Brugge, Moerkerkse stw. 484;

Sneppe Nancy, huisvrouw, wonende te 8340 Damme - Moerkerke, St-Dionisiusstr. 3.

Allen hier aanwezig en van Belgische nationaliteit.

Titel I - Benaming, maatschappelijke zetel

Art.1. De vereniging wordt genoemd: 'Toneelkring Moerkerke', afgekort TKM', Vereniging zonder Winstoogmerk.

Art. 2. Haar maatschappelijke zetel is steeds gevestigd op het grondgebied van de stad Brugge, binnen het

gerechtelijk arrondisement Brugge.

De vereniging is gevestigd op het adres van Toréntje 1, 8000 Brugge.

Alle briefwisseling wordt echter bezorgd op het adres van de secretaris.

De zetel van de vereniging kan worden verplaatst bij beslissing van de Raad van Bestuur naar iedere andere plaats van deze stad. De Algemene Vergadering zal dan deze wijziging bekrachtigen op haar eerstvolgende vergadering.

Art. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il. - Doel

Art. 4. De vereniging heeft tot doel elke activiteit die rechtstreeksof onrechtstreeks betrekking heeft op toneel, en dit in de meest uitgebreide zin van het woord, zoals ondermeer het huren van locaties, het opvoeren van toneelstukken, het inrichten of meewerken aan mogelijke feestelijkheden, het kopen en/of huren toneelattributen (decors, kostuums, pruiken,...), zonder deat deze opsomming beperkend weze. Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

Op de laatste blz. van Luik 3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hctz;; van Q_ erso(c)r.(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanz;erî'.ran derdai' e veitcenu ocrdigen Verso : Naam en handtekening.

à iMOD 2.2

f

Titel Ili. - Leden

Art. 5. De vereniging telt werkende leden en toegetreden leden.

A. Werkende leden:

de comparanten in deze akte;

elke persoon die als werkend lid wordt aanvaard bij beslissing van de algemene vergadering.

B. Toegetreden leden:

toegetreden leden zijn alle personen die in deze hoedanigheid worden aanvaard bij beslissing van de

algemene vergadering.

Art, 6. Ontslag

De werkenden en toegetreden leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

De uitsluiting van een toegetreden lid wordt uitgesproken door de raad van bestuur. De beslissingen tot uitsluiting, zowel door de raad van bestuur als door de algemene vergadering, zijn soeverein en moeten niet gemotiveerd worden.

Titel IV. - Bijdragen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge Art, 7. De leden zijn niet verplicht een aansluitingsrecht of een bijdrage te betalen. Zij zetten zich in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

Titel V. - Algemene Vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. de toegetreden leden mogen deelnemen aan de algemene vergadering en hun advies uitbrengen over de onderwerpen van de agenda. Zij hebben geen stemrecht.

Art. 9. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of op vraag van minstens twee derde van de leden. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een werkend of een toegetreden lid. de bijeenroepeing gebeurt bij gewone brief minstens acht dagen voor de vergadering. de agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. De algemene vergadring moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de maand maart. De algemene vergadering bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet of door onderhavige statuten. Zij kan de statutenwijzigen overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 op de v.z.w.

Art. 10. In de algemene vergadering hebben alle werkende leden een gelijk stemrecht. De beslissingen worden met tweederde meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen, geeft de stem van de voorzitter of van de beheerder die hem vervangt de doorslag.

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een beheerder. Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle leden evenals belanghebbende derden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Titel VI. - Raad van Bestuur

Art: 12. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit ten minste drie leden benoemd en afzetbaar door de algemene vergadering, en gekozen onder de werkende leden. De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. De duur van het mandaat is bepaald op drie jaar en wordt kosteloos uitgeoefend. De uittredende beheerders zijn herkiesbaar. in geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige beheerder door de algemene vergadring benoemd. Hij voltooid in dit geval het mandaat van de beheerder die hij vervangt. de vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet is of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of door de oudst aanwezige beheerder.

Art. 13. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij tweederde meerderheid der stemmen uitgebracht door de aanwezige of vertegenwoordigde beheerders. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. de raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris.

Art. 14. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de vereniging, evenals alle machten die niet uitdrukkelijk zijn toegekend aan de algemene vergadering door de wet of door onderhavige statuten.

MO0 2.2

Art. 15. De handelingen die de vereniging verbinden, worden, behoudens bijzondere lastgeving door de raad van bestuur, ondertekend door twee beheerders, waaronder de voorzitter. Deze zullen hun machten ten overstaan van derden niet moeten verantwoorden.

Art. 16. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze beheerders kunnen twee andere beheerders deze documenten geldig ondertekenen.

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging vangt aan op 1 september en sluit af op 31 augustus van het daaropvolgend jaar.

Art. 18. De rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar zullen jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gewone vergadering, die ieder jaar bijeengeroepen wordt in de maand augustus.

Art. 19. ln geval van ontbinding van de vereniging, benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming die aan het netto-actief van het vermogen moet worden gegeven.

Art. 20. Voor alles wat in derze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Titel VI1. - Overgangsbepalingen

Art. 21. Onmiddellijk komen de comparanten bijeen en met ééparigheid van stemmen hebben zij volgende beslissingen genomen

1. Eerste boekjaar:

Het eerste boekjaar ving aan op 15 januari 2002 en werd afgesloten op 28 februari 2002.

2. De eerste jaarvergadering:

De eerste jaarvergadering werd vastgesteld in het jaar 2002, in de loop van de maand

maart.

3. Beheerders:

Het aantal beheerders wordt vastgesteld op zes.

Worden tot deze functie benoemd voor een termijn van drie jaar:

1. Lierman Diane

2. Welvaert Georgette

3. Mestdagh Marleen

4. Van Acker Marcel

5. Boterberg Annemie

6. Sneppe Nancy

Allen voornoemd, hier aanwezig en die aanvaarden.

De beheerders hebben aangesteld:

als voorzitter: Lierman Diane, voornoemd;

als penningmeester: Welvaert Georgette, voornoemd;

als secretaris: Mestdagh Marleen, voornoemd,

allen hier aanwezig en aanvaarden.

4. Overname van verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting:

De leden, thans bijeengekomen, nemen hierbij alle verbintenissen over die in naam en voor rekening van de vereniging, voor haar oprichting werden aangegaan sedert 13 november 2001.

De overname treedt slechts in werking op het ogenblik dat de vereniging rechtspersoonlijkheid verwerft, namelijk op de dag van bekendmaking van onderhavige akte in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Gedaan te St.-Kruis, op 15/04/2011

(Get.) Lierman Diane, Mestdagh Marleen, Boterberg Annemie.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op ce laatste'a:z. van Luc 3 vermeden : RzcCo MZerfl en hoadanigha;d van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevaegd cie var: nizing, stichting of orzia nisme tan aanzien vair darden te vertegenwoordigen

Verso : éi;aam en handte:tenirg

Coordonnées
TONEELKRING MOERKERKE (VERKORT) TKM

Adresse
Lierman Diane, bediende, wonende te 8000 Brugge, Torentje 1;

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande