TOORTS

Association sans but lucratif


Dénomination : TOORTS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.826.592

Publication

12/10/2011
ÿþMOD 2.2

f\

Voor- "

behouden

aan het

Belgisch

Staatsflat

X26 592

(verstod):

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Collegestraat 57 ; 8310 Assebroek

Onderwerp altle : Akte van oprichting, Statuten en benoeming raad van bestuur

De volgende personen, zijnde:

Mw. Anja Roeygens, wonende te 8310 Assebroek, Collegestraat 57; geboren te Eeklo op 13 Oktober 1976;

Dhr. Patrick Couchement, wonende te 8310 Assebroek, Collegestraat 57; geboren te Ronse op 08 Januari 1975;

Mw. Rita Vandekerckhove, wonende te 9600 Ronse, Wodecgstraat 48 ; geboren te Nukerke op 08 Oktober 1949;

Hebben, op datum 26 September 2011, overeengekomen om samen een VZW op te richten met de naam VZW "Toorts".

TITEL I. -- Benaming , vestiging zetel en duur

Artikel 1. De vereniging heeft de naam VZW "Toorts".

Art. 2. De vereniging is gevestigd te 8310 Assebroek , Collegestraat 57, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge.

TITEL II.  Grondslag, Doel en middelen

Art. 3. De vereniging aanvaardt de gehele Bijbel, als het door God geïnspireerde, onfeilbare en gezaghebbende Woord, als richtsnoer voor het leven.

Art. 4. De vereniging heeft tot doel het Evangelie, de boodschap van redding door Jezus Christus, bekend te maken en de daaruit voortvloeiende christelijke levensvisie op grond van de Bijbel, het Woord van God te bevorderen door mensen te helpen op alle terreinen van het leven. De vereniging zal daartoe activiteiten ontplooien op sociaal terrein, w.o. vakanties, etc.

Art. 5. De inkomsten van de vereniging bestaan uit subsidies, giften, legaten en schenkingen en voorts alles wat de vereniging kan verwerven om haar doelstelling te bereiken. Zij kan daartoe samenwerken met andere verenigingen. Voorts kan de vereniging alle activiteiten die direct of indirect met de doelstelling te maken hebben, ontplooien. De vereniging kan goederen die tot verwezenlijking van haar doel nodig zijn, huren, in eigendom hebben of er een ander zakelijk recht op uit oefenen.

" T1TEL LEI.  Lidmaatschap

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Toorts

*11154030*

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NCCRGELEGD ter GRN-rit- oer RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE

BRUGGE (Afdeling Brugge)

op: 3 0 SEP. 7011

De griffier,

Guiteee

VI

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 6. De vereniging bestaat uit ten minste drie leden. Het maximum aantal leden wordt vastgelegd in het huishoudelijke reglement, op voorstel van de Raad van Bestuur, door de Algemene Vergadering. Lid van de vereniging kunnen alleen zijn: personen die instemmen met doel en grondslag van de vereniging.

Art. 7. Uitgetreden en uitgesloten leden ,evenals de erfgenamen of vertegenwoordigers van een overleden lid ,verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het bezit van de vereniging. Zij kunnen evenmin door henzelf gedane opbrengsten terugvorderen.

Art. 8. De leden zijn geen financiële bijdrage verschuldigd.

Art. 9. Einde van het lidmaatschap:

9.1. door vrijwillig ontslag, dat gebeurt door een aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur en treedt in werking op datum van ontvangst . Wanneer het aantal leden is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijft het lid in functie totdat in vervanging is voorzien.

9.2. door uitsluiting, dat uitgesproken wordt door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. De voorzitter zal het lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld tenminste vijftien dagen voor de Algemene Vergadering die zich hierover zal buigen, inlichten over de redenen van het voorstel tot uitsluiting. Het lid kan op eigen vraag gehoord worden door de Algemene Vergadering vooraleer er over de uitsluiting wordt gestemd. Een meerderheid van ten minste twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is nodig om een lid uit te sluiten.

9.3. Het lidmaatschap vervalt automatisch indien een lid van de vereniging drie achtereenvolgende jaren afwezig is op de Algemene Vergaderingen zonder vertegenwoordigd te worden door een ander lid.

Art. 10. Indien iemand lid wenst te worden van de VZW, dient de kandidaat een aanvraag in te dienen , schriftelijk via brief of mail aan de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering beslist, na voorstel door de Raad van Bestuur, over de aanneming van nieuwe leden. Een meerderheid van ten minste twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden is nodig.

TITEL IV. -- Algemene Vergaderingen

Art. 11. De Algemene Vergadering telt minimum 3 leden en komt jaarlijks bijeen. Een bijzondere Algemene Vergadering kan gehouden worden, op initiatief van de Raad van Bestuur of indien minstens twintig procent van de leden erom verzoekt; in dat geval dient dit verzoek schriftelijk bij de Raad van Bestuur ingediend te worden; het omvat een omstandig gemotiveerde agenda; de vergadering zal worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur binnen de dertig dagen na ontvangst van het verzoek.

Art. 12. De leden warden ter vergadering geroepen door middel van een gewone uitnodigingsbrief of mail, die ten minste acht dagen voor de vergadering verzonden wordt. De uitnodiging vermeldt steeds dag, uur van aanvang, plaats en de agendapunten. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter.

12.1. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter. Elk voorstel moet uiterlijk 5 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering gestuurd worden naar de voorzitter.

12.2. Op de dag van de Algemene Vergadering en tijdens de Algemene Vergadering zelf kunnen geen punten aan de agenda worden toegevoegd, mits goedkeuring van alle aanwezige leden.

Art. 13. Leden kunnen zich door middel van schriftelijke volmacht ter Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid beschikt over één stem. Elk lid kan zijn stem bij volmacht overdragen aan een ander lid, mits de voorzitter van de Raad van Bestuur hiervan vooraf schriftelijk op de hoogte is gebracht. Elk lid kan slechts één ander lid bij volmacht vertegenwoordigen. De besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 14. Zij bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet en deze statuten. Behoren onder meer tot haar bevoegdheid:

-het goedkeuren van de statuten;

-het goedkeuren van een wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-het goedkeuren van de begroting en de rekeningen;

-het opstellen en goedkeuren van het huishoudelijk reglement;

-het beslissen over de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

-het aanstellen van personeel;

-het aanvaarden en uitsluiten van een lid.

-de benoeming en afzetting van commissarissen indien er commissarissen benoemd worden en het bepalen van hun bezoldiging, indien er een bezoldiging wordt toegekend;

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 15. De statuten kunnen slechts worden gewijzigd op initiatief van de Raad van Bestuur of van minstens twintig procent van de leden die hun voorstel daartoe schriftelijk en duidelijk gemotiveerd indienen bij de Raad van Bestuur. Voorstellen voor statutenwijziging worden minstens dertig dagen voorafgaand aan de algemene vergadering waarin zij worden behandeld, schriftelijk of via mail aan de leden meegedeeld. De Algemene Vergadering kan over deze voorstellen pas geldig beraadslagen wanneer twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien dit niet het geval is zal er een tweede Algemene Vergadering, zonder deze beperking, bijeengeroepen worden na ten minste vijftien dagen. Een statutenwijziging kan slechts warden doorgevoerd met een meerderheid van tweederde van de stemmen.

Art. 16. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij diens afwezigheid wordt de vergadering geleid door de ondervoorzitter. Indien ook deze afwezig is wordt er door de meerderheid der aanwezigen een bestuurslid aangeduid om de vergadering te leiden.

Art. 17. Van de Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden, zelfs de afwezige leden, wordt toegezonden via post of mail. Het origineel verslag word bewaard op de zetel.

TITEL V. -- Raad van Bestuur

Art. 18. De vereniging wordt beheerd door de Raad van Bestuur, bestaande uit minstens twee personen die tevens lid zijn van de vereniging. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in al haar gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Ze heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoren. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden gezamenlijk uit. Net mandaat van bestuurder is niet bezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Art. 19. Kandidaat-bestuursleden moeten lid zijn van de vereniging. De Raad van Bestuur zelf is verantwoordelijk voor het toezicht hierop. Bestuursleden worden benoemd door de Algemene Vergadering, mits de steun van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Hun benoeming wordt per periode van vier jaar geëvalueerd door de Algemene Vergadering.

Art. 20. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de VZW. Het ontslag gebeurt schriftelijk of via mail en wordt overgemaakt aan de Raad van Bestuur. Indien door het ontslag de werking van de VZW in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

MOP 2.2

L'IlC B - Vervolg

Art. 21. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter . Bij langdurige afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door de ondervoorzitter. De Raad van Bestuur kan ten alle tijden beslissen om een functie binnen de Raad van Bestuur aan een ander bestuurslid over te dragen.

e " Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

i t



Art. 22. Tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoren al de handelingen die behoren tot het bestuur van de vereniging in de ruimste zin. De Raad van Bestuur kan onder meer alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen; alle private of officiële subsidies ontvangen; legaten en giften ontvangen, pleiten als eiser of verweerder voor alle rechtbanken. Deze opsomming geldt slechts ten titel van voorbeeld.

Art. 23. De Raad van Bestuur vergadert minstens vier maal per jaar. De voorzitter roept de vergadering samen met een schriftelijke uitnodiging of e-mail. Bij de uitnodiging wordt een agenda gevoegd. Op de vergadering kunnen nog punten aan de agenda toegevoegd worden mits akkoord van alle aanwezige leden. De Raad van Bestuur beslist bij meerderheid van stemmen. Beslissingen van de Raad van Bestuur worden door de voorzitter genotuleerd. Een afschrift wordt bezorgd aan alle leden van de Raad van Bestuur.

Art. 24. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het bewaren van de bijzondere identiteit van de

vereniging, zoals deze af te lezen valt uit art. 3 en 4 van deze statuten

TITEL VI. Diversen

Art. 25. Het boekjaar loopt gelijk met het kalenderjaar.

Art. 26. Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikking van de VZW-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en het huishoudelijk reglement van de vereniging toepasselijk.

T1TEL VIL  Ontbinding

Art. 27. ln geval van ontbinding van de vereniging wordt het netto actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, besteed aan een vereniging waarvan het maatschappelijk doel zo dicht mogelijk aansluit bij dat van de vereniging in ontbinding, hetgeen door de Algemene Vergadering wordt beslist.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de Algemene Vergadering te Brugge op 26 September 2011.

De Algemene Vergadering van de VZW met de naam VZW'Toorts" heeft op 26 Septemeber 2011 benoemd tot leden van de Raad van Bestuur:

Mw. Anja Roeygens, wonende te 8310 Assebroek, Collegestraat 57; geboren te Eeklo op 13 Oktober 1976;

Dhr. Patrick Couchement, wonende te 8310 Assebroek, Collegestraat 57; geboren te Ronse op 08 Januari 1975;

Brugge, 26 September 2011

Voorzitter Anja Roeygens

Ondervoorzitter Patrick Couchement

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TOORTS

Adresse
COLLEGESTRAAT 57 8310 ASSEBROEK

Code postal : 8310
Localité : Assebroek
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande