TRANSPARANT BEHEER

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TRANSPARANT BEHEER
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 541.999.079

Publication

22/11/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13307041*

Neergelegd

20-11-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0541999079

Benaming (voluit): TRANSPARANT BEHEER

(verkort):

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 8953 Heuvelland, Wijtschatestraat(Wijtsch) 39

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uit een akte verleden voor ondergetekend geassocieerd notaris Tom Degryse te Ieper op

twaalf november tweeduizend dertien,  Geboekt dertien blad geen verzending te IEPER de

18 NOV 2013 boek 181 blad 99 vak 14. Ontvangen vijftig euro nul cent. Jean-Pierre

LEMAIRE E.A. Inspecteur ai (getekend)

BLIJKT :

Dat daarbij een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht.

1° Oprichters:

1) Mevrouw VANDAMME Ilse Fernanda Cornelis, wonend te 8800 Roeselare, Kortewagenstraat, 78.

2) De heer DECONINCK Patrick Marie Joseph Cornelius, wonend te 8953 - Heuvelland, Wijtschatestraat(Wijtsch), 39.

2° - Rechtsvorm en naam.

De vennootschap is opgericht als een handelsvennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, onder de naam  TRANSPARANT BEHEER .

3°  Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8953 Heuvelland, Wijtschatestraat(Wijtsch) 39.

De zetel van de vennootschap mag verplaatst worden binnen de grenzen van het Nederlandse taalgebied en het tweetalig gebied Brussel hoofdstad, bij enkele beslissing van de zaakvoerder(s), die over alle machten beschikt om deze wijziging van zetel bekend te maken in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap mag ook, bij enkele beslissing van de zaakvoerder(s), bestuurlijke zetels, exploitatiezetels, agentschappen en bijhuizen oprichten wanneer en waar zij het nodig acht, zowel in België als in het buitenland, mits inachtneming van alle wetten en taaldecreten die daaromtrent bestaan

4°  Doel.

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland:

1. Het optreden als syndicus of rentmeester.

2. Het opmaken van schattingen en expertises, van projecten, bouwbegeleiding, enzovoort, zonder dat deze opsomming beperkend is en dit alles in de meest ruime zin van het woord.

3. Het bestuur waarnemen van andere vennootschappen met een gelijkaardig doel en daarvoor vergoedingen ontvangen. Het verlenen van administratief, financieel en managementadvies betreffende het bestuur van diverse ondernemingen in de meest ruime zin van het woord.

4. Het beheren van een onroerend patrimonium en het valoriseren van dit patrimonium door het stellen van alle bestuursdaden ondermeer aankoop, verkoop, verhuren, in huur nemen, ruilen, oprichten, laten uitvoeren van bouwwerken dit alles in de ruimste zin.

5. Het beheren van een roerend patrimonium inzonderheid van het verwerven en verhandelen van effecten, de participatie in andere vennootschappen en/of ondernemingen, het stellen van zakelijke of persoonlijke waarborgen in het voordeel van derden, met uitsluiting van alle activiteiten van vermogensbeheer voor rekening van derden.

De vennootschap kan, bij wijze van inschrijving, inbreng, fusie, samenwerking, financiële tussenkomst of anderszins, een belang of deelneming verwerven in alle bestaande of nog op te richten vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden of verenigingen zonder onderscheid, in België of in het buitenland.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan alle hoegenaamde burgerlijke-, commerciële-, industriële-, financiële-, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn de verwezenlijking daarvan te bevorderen.

Zij kan zich ten gunste van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden en verenigingen waarin zij een belang of deelneming heeft, borgstellen of haar aval verlenen, optreden als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Het doel van de vennootschap mag worden uitgebreid of beperkt door middel van een wijziging van de statuten, overeenkomstig de voorwaarden voorzien door artikel 287 van het Wetboek van Vennootschappen.

51>  Duur .

De vennootschap is opgericht voor een onbeperkte duur.

61>  Kapitaal  Maatschappelijk vermogen  Gestorte bedragen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), vertegenwoordigd door honderd twintig (120) gelijke aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen.

De comparanten verklaren en erkennen dat het gehele maatschappelijk kapitaal volledig door hen geplaatst is door inschrijving op alle honderd twintig (120) aandelen.

De comparanten verklaren uitdrukkelijk het door hen onderschreven aantal aandelen gedeeltelijk te hebben volstort ten belope van 1/3de per aandeel, door storting door mevrouw Ilse Vandamme van 1.860,00 EUR en door storting van de heer Patrick Deconinck van 4.340,00 EUR.

Aldus is in totaal zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00) ter beschikking van de vennootschap. Dit genoemd bedrag is gedeponeerd op een bijzondere rekening bij de naamloze vennootschap  Delta Lloyd Bank , met maatschappelijke zetel te 1210 Brussel, Sterrenkundelaan 23, geopend op naam van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Transparant Beheer , in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voormelde instelling op 8 november 2013, dat mij, ondergetekende notaris, door voornoemde comparanten overhandigd is met het verzoek het te willen bewaren in het vennootschapsdossier.

De zaakvoerder(s) zal(zullen) de niet gestorte fondsen invorderen naargelang de behoeften van de vennootschap en op de tijdstippen die hem(hen) passend voorkomen.

Als vergoeding worden aan voornoemde comparanten volgende aantallen aandelen toegekend conform de door hen verrichte inbrengen:

Naam bedrag aandelen

1. Ilse VANDAMME 5.580,00 36

2. Patrick DECONINCK 13.020,00 84

Totaal 18.600,00 120

71> Bestuur en vertegenwoordiging  Controle  Benoeming van zaakvoerder

a) Bestuursorgaan.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet

vennoot. Zij worden benoemd door de statuten of door de algemene vergadering die het getal en de duur van

hun opdracht bepaalt.

Aftredende zaakvoerders zijn herbenoembaar.

Bestuursbevoegdheid.

Indien er slechts één zaakvoerder is benoemd, heeft hij de meest uitgebreide bevoegdheid om alle daden van beheer en bestuur die de vennootschap aanbelangen, te stellen en in het algemeen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn in het kader van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen die volgens de wet of volgens onderhavige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Zijn er twee of meer zaakvoerders dan vormen zij samen een college van zaakvoerders. Het college van zaakvoerders heeft de meest uitgebreide bevoegdheid voor het stellen van handelingen die nodig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen die volgens de wet of volgens onderhavige statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Iedere zaakvoerder kan apart alle handelingen verrichten die nodig zijn of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen de algemene vergadering bevoegd is, en behoudens wat vermeld is onder artikel 27 van deze statuten.

Ingeval van tegenstrijdig belang met de vennootschap zullen de zaakvoerders handelen overeenkomstig de wettelijke bepalingen dienaangaande.

Vertegenwoordigingsbevoegdheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Is er slechts één zaakvoerder, dan heeft deze de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Wanneer er een college van zaakvoerders werd gevormd, kan iedere zaakvoerder afzonderlijk de vennootschap vertegenwoordigen voor wat betreft de daden van het dagelijks bestuur.

Onverminderd de vertegenwoordigingsmacht toegekend aan de zaakvoerders voor daden van dagelijks bestuur, wordt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder, vertegenwoordigd door de meerderheid van het college van zaakvoerders.

Voor rechtshandelingen die de vennootschap verbinden voor een bedrag van minder dan 1.000,00 EUR, is de handtekening van één zaakvoerder voldoende.

Voor beslissingen boven de 1.000,00 EUR, wordt de vennootschap vertegenwoordigd door het College van Zaakvoerders. Deze beperking van bevoegdheid kan in beginsel niet worden ingeroepen tegen derden. Bovendien telt de bepaling van 1.000,00 EUR niet bij aanwerving personeel, het aangaan van leningen, het verlenen van borgen, verbintenissen i.v.m. onroerend goed en het openen van een bijkomende vestiging.

In al de akten, waarbij de aansprakelijkheid van de vennootschap betrokken is, moet de handtekening van de zaakvoerder(s) en andere aangestelden van de vennootschap onmiddellijk worden voorafgegaan of gevolgd door de aanduiding van de hoedanigheid krachtens dewelke zij optreden.

b) Benoeming niet-statutaire zaakvoerder

Het aantal zaakvoerders wordt bepaald op twee.

De vennootschap komt onmiddellijk na de oprichting in bijzondere algemene vergadering bijeen en benoemt

als niet-statutair zaakvoerder voor de duur van de vennootschap:

Mevrouw Ilse VANDAMME,

De heer Patrick DECONINCK,

voornoemd, die verklaren hun opdracht te aanvaarden.

81' Maatschappelijk Boekjaar.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december.

91' Aanwending van de winst  wettelijke reserve.

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en de

afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen,

totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de

nettowinst.

Ten minste de helft van het uitkeerbaar resultaat wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar

verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen, tenzij de Algemene Vergadering met

eenparigheid van stemmen anders beslist.

De algemene vergadering beslist vrij over de bestemming van de resterende winst na dividend.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkeringen zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding;

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

101' Jaarvergadering  Buitengewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft elk jaar plaats op de laatste vrijdag van de maand mei om 16.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden, op hetzelfde uur.

De jaarvergadering vindt plaats op de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Te allen tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden eveneens gehouden hetzij op de zetel hetzij op een andere plaats aangeduid in de oproepingen.

111' Oproepingen  toelatingsvoorwaarden  uitoefening stemrecht

Luik B - Vervolg

a) De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen agendapunten. De aandeelhouders worden door de zaakvoerder(s) opgeroepen tot de algemene vergadering bij aangetekende brief die 15 dagen voor de vergadering gestuurd wordt naar het adres dat in het aandelenregister is vermeld.

Aandeelhouders die daartoe individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hun toestemming hebben gegeven, kunnen ook opgeroepen worden door middel van een e-mail of een fax, verzonden naar het adres dat met hen is afgesproken.

Is de enige vennoot tevens de enige zaakvoerder, dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

Wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt of wanneer de enige vennoot geen zaakvoerder is, worden de algemene vergaderingen opgeroepen door de zaakvoerder(s), overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake. Een geschreven uitnodiging moet bij aangetekend schrijven minstens vijftien dagen voor de vergadering worden toegezonden aan alle vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders.

b) Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber al dan niet vennoot.

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het burgerlijk wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. De onbekwamen en de rechtspersonen worden geldig vertegenwoordigd door hun wettelijke lasthebber of door hun vertegenwoordiger.

c) Elk aandeel geeft recht op één stem behoudens de in de wet of deze statuten voorziene gevallen van schorsing van stemrecht.

Behoudens in de gevallen voorzien in de wet of deze statuten, beraadslaagt en besluit de algemene vergadering op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens de gevallen waarin conform de wet of onderhavige statuten een afwijkende meerderheid vereist wordt.

De vennoten kunnen eenparig schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

101' Verdeling saldo na vereffening

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden naar verhouding van ieders aandeel/aandelen; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

111' Begin en afsluiting eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2014.

121' Volmacht BTW / handelsregisterformaliteiten

Ter voldoening van alle verplichtingen tegenover de BTW- en belastingsadministraties, en tegenover het ondernemingsloket, naar aanleiding van deze oprichting, wordt volmacht gegeven met macht van indeplaatsstelling aan Titeca Henri Accountancy BVBA, vertegenwoordigd door de door haar aangewezen persoon.

131' Bekrachtiging verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het in artikel 68 bedoelde uittreksel, neemt de vennootschap de verbintenissen over die in naam van de vennootschap (in oprichting) zijn aangegaan door de oprichters hier aanwezig.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Bijlage:

- Uitgifte van de oprichtingsakte

Tom DEGRYSE,

Geassocieerd notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

11/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 29.05.2015, NGL 31.07.2015 15401-0203-010
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.05.2016, NGL 30.08.2016 16541-0504-011

Coordonnées
TRANSPARANT BEHEER

Adresse
WIJTSCHATESTRAAT 39 8953 WIJTSCHATE

Code postal : 8953
Localité : Wijtschate
Commune : HEUVELLAND
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande