TRANT-ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : TRANT-ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 568.458.602

Publication

09/01/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

C. De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van Vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening bij de BELFIUS BANK, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 29 december 2014 afgeleverd bankattest, dat in het dossier van ondergetekende Notaris zal bewaard blijven.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, volstort is ten belope van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

De vennootschap beschikt uit dien hoofde vanaf heden over een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

2. STATUTEN van de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

HOOFDSTUK I : RECHTSVORM - NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL

Artikel 1 - Rechtsvorm - naam

1.1. De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht onder de naam  TRANT-ARCHITECTEN .

1.2. Enkel deze enige en als dusdanig in de statuten vermelde benaming zal gebruikt worden in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap. Van deze benaming zijn afkortingen, vertalingen of andere transcripties niet toegelaten. Daarentegen zijn, voor de vorm die de rechtspersoon heeft aangenomen, de afkortingen, voorzien in het Wetboek van Vennootschappen, toegelaten.

1.3. De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap, en wordt aangevuld met de woorden  burgerlijke vennootschap met handelsvorm .

Artikel 2 - Duur

De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde duur, te rekenen vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Behoudens gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijzingen, en onverminderd het bepaalde in artikel 8 van onderhavige statuten.

Artikel 3 - Zetel

3.1. De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8800 Roeselare, Mandellaan 307. De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten.

3.2. De zetel mag bij eenvoudige beslissing van zaakvoerders overgebracht worden naar een ander adres binnen hetzelfde taalgebied. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

3.3. De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel 4 - Doel

4.1. De vennootschap heeft tot doel:

- Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

4.2. De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

4.3. Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten

uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

4.4. In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerders er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

HOOFDSTUK II: KAPITAAL EN VENNOTEN

Artikel 5 - Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIEN DUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00). Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

HOOFDSTUK III: AANDELEN EN STEMRECHTEN

Artikel 10 - Aandelen

10.1. Op de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin wordt

aangetekend:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK IV: BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 14 - Bestuursorgaan

14.1. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars.

Een zaakvoerder wordt benoemd door de algemene vergadering voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

14.2. Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

14.3. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en -zo nodig-in vervanging te voorzien.

Artikel 15 - Bevoegdheden

15.1. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. 15.2. Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

15.3. Bij wijze van uitzondering kan de zaakvoerder volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect. Artikel 16 - Vertegenwoordiging

16.1. Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

16.2. Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die welke door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser en als verweerder.

Voor alle rechtshandelingen die een bedrag van vijfduizend euro (5.000 EUR) niet overschrijden, volstaat de handtekening van één zaakvoerder.

Voor alle rechtshandelingen die een bedrag van vijfduizend euro (5.000 EUR) overschrijden, is de gezamenlijke handtekening van twee zaakvoerders vereist. Deze beperkingen van bevoegdheid kunnen in beginsel niet worden ingeroepen tegen derden.

16.3. Bij de handtekening(en) onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

16.4. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan

zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

16.5. Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder , dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan

zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

HOOFDSTUK V: CONTROLE EN ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18 - Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering

18.1. De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, zal gehouden worden op de tweede zaterdag van de maand juni om tien uur in de Gemeente waar de maatschappelijke zetel gevestigd is.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats om hetzelfde uur.

18.2. Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

18.3. Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

18.4. De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats, aangewezen in de oproeping.

Artikel 19 - Bevoegdheid van de gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergadering 19.1. De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn bevoegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van: de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders en in voorkomend geval van de commissarissen, de vaststelling van de duur en de bezoldiging van de zaakvoerders en in voorkomend geval van de commissarissen, het instellen van de vennootschapsvordering tegen de zaakvoerders en de commissarissen, het verlenen van kwijting aan de zaakvoerder(s), de

vaststelling van de jaarrekening, de bestemming van het resultaat.

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

19.2. De bijzondere algemene vergadering is inzonderheid bevoegd om de verkrijging goed te keuren binnen de twee jaar van vermogensbestanddelen die toebehoren, hetzij aan de oprichter, hetzij aan een zaakvoerder of aan een vennoot ("quasi-inbreng" genaamd).

19.3. De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten, en met name te besluiten tot: ongevraagd ontslag van de statutaire zaakvoerder om gewichtige redenen, vervroegde ontbinding van de vennootschap, verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal, fusie met één of meer vennootschappen, wijziging van het doel van de vennootschap, omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere rechtsvorm. Artikel 20 - Bijeenroeping - bevoegdheid - verplichting

20.1. De zaakvoerders en in voorkomend geval de commissarissen kunnen zowel een gewone algemene vergadering (jaarvergadering) als een bijzondere of een buitengewone

algemene vergadering bijeenroepen.

20.2. Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag. De zaakvoerders en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen telkens wanneer een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze

algemene vergadering.

20.3. De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en elke commissaris tenminste vijftien dagen vóór de vergadering, met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen die erom verzoeken.

Artikel 22 - Besluitvorming in de gewone en de bijzondere algemene vergadering

22.1. De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone

meerderheid van stemmen.

22.2. Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. Op elke algemene vergadering wordt tevens een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Artikel 23 - Buitengewone algemene vergadering - statutenwijziging

23.1. De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige

wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

23.2. Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen wanneer zij drie/vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

23.3. Wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

HOOFDSTUK VI: BOEKJAAR, JAARREKENING, JAARVERSLAG, WINSTVERDELING EN RESERVES

Artikel 24 - Boekjaar - jaarrekening - jaarverslag

Het boekjaar vangt aan op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen. Het bestuursorgaan is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1° van het Wetboek van Vennootschappen.

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting van de algemene vergadering, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende overeenkomst van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen.

Artikel 25 - Winstverdeling

25.1. Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. 25.2. Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden, en verder dient gehandeld te worden naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

25.3. Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans, verminderd met de voorzieningen en schulden.

25.4. Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten:

1. het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding

2. behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening, het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling. 25.5. Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

25.6. Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

25.7. Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

HOOFDSTUK VIII: ONTBINDING EN VEREFFENING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 28 - Ontbinding en benoeming vereffenaars

28.1. Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege wordt ontbonden.

28.2. De vennootschap mag ten allen tijde ontbonden worden door besluit van de buitengewone algemene vergadering.

28.3. Onverminderd de mogelijkheid tot ontbinding en vereffening in één akte, voorzien in artikel 184, §5 van het Wetboek van Vennootschappen, zullen bij ontbinding met vereffening één of meer vereffenaars benoemd worden door de

algemene vergadering.

28.4. De benoeming van de vereffenaar(s) moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van

Vennootschappen.

28.5. De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen en ontslaan.

28.6. De vereffenaars vormen een college.

Artikel 29 - Ontbinding

29.1. Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

29.2. In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering. 29.3. Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

29.4. Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel 30 - Vereffening

30.1. Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is beschouwd als vereffenaar.

De vereffenaar treedt pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn benoeming.

30.2. Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

30.3. De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

3. OVERGANGSBEPALINGEN - SLOTBEPALINGEN.

1. Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op 31 december 2016.

2. De eerste jaarvergadering zal plaats hebben op de tweede zaterdag van de maand juni van het jaar 2017.

3. De oprichters verklaren dat huidige vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen alle verbintenissen, handelingen, prestaties en transacties

overneemt en bekrachtigt die voor rekening, en ter name van de vennootschap in oprichting werden aangegaan door de oprichters vanaf heden, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De vennootschap zal aldus het recht hebben op de winsten van deze lopende contracten en/of verbintenissen, mits de daaraan verbonden lasten te dragen.

De door de vennootschap overgenomen verbintenissen, handelingen, prestaties en overeenkomsten zullen blijken uit de boeken van de vennootschap, en ingevolge de overname zullen ze geacht worden van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan.

4. Met eenparigheid van stemmen worden als zaakvoerder benoemd:

- mevrouw Ilse Corne, voornoemd;

- mevrouw Nele Delva, voornoemd;

- de heer Wouter Vanthournout, voornoemd;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

die, hier aanwezig, deze aanstelling aanvaarden en verklaren niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van het mandaat.

De opdracht geldt voor onbepaalde duur, zonder evenwel statutair te zijn.

Krachtens artikel 16 der statuten is hen volledige vertegenwoordigingsbevoegdheid toegekend om namens de vennootschap op te treden in en buiten rechte. Zij oefenen deze bevoegdheid individueel uit.

6. De oprichter geeft bij deze volmacht aan de burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  JAREFIN , met maatschappelijke

zetel te 9051 Sint-Denijs-Westrem, Poolse Winglaan 90, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer BE 0466.352.046, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van het Rechtspersonenregister, KBO en/of Ondernemingsloket en voor de aanvraag van een BTW-nummer.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor eensluidend uittreksel

Notaris Wouter Bossuyt

Coordonnées
TRANT-ARCHITECTEN

Adresse
MANDELLAAN 307 8800 ROESELARE

Code postal : 8800
Localité : ROESELARE
Commune : ROESELARE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande