UCO YARNS

NV


Dénomination : UCO YARNS
Forme juridique : NV
N° entreprise : 440.249.940

Publication

08/10/2013 : ME. - VERBETERDE JAARREKENING 31.12.2012, GGK 31.05.2013, NGL 30.09.2013 13617-0178-029
20/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 17.05.2013, NGL 17.06.2013 13184-0087-031
17/04/2013
ÿþOndernemingsnr : 0440.249.940

Benaming

(voluit) : UCO YARNS

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Doorniksewijk 49 te 8500 Kortrijk

(volledig adres)

Onderwerp akte : MEDEDELING VERENIGING ALLE AANDELEN IN EEN HAND NEERLEGGING VOORSTEL TOT EEN MET FUSIE DOOR OVERNEMING GELIJKGESTELDE VERRICHTING

MEDEDELING VERENIGING ALLE AANDELEN IN EEN HAND:

In toepassing van artikel 646, §2 W. Venn. wordt hierbij melding gemaakt van het gegeven dat alle aandelen in het kapitaal van UCO YARNS NV, met maatschappelijke zetel te 8500 Kortrijk, Doorniksewijk 49, in één hand verenigd zijn.

De enige houder van alle aandelen is: UCO NV, met maatschappelijke zetel te 8500 Kortrijk, Doomiksewijk 49, BTW 8E 0457.983.322, RPR Kortrijk.

NEERLEGGING VOORSTEL TOT EEN MET FUSIE DOOR OVERNEMING GELIJKGESTELDE VERRICHTING

Uitgaande van de bestuursorganen van:

- de naamloze vennootschap UCO YARNS N.V., waarvan de zetel gevestigd is te 8500 Kortrijk, Doorniksewijk 49, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Kortrijk met ondernemingsnummer 0457.983.322;

en

- de naamloze vennootschap UCO, waarvan de zetel gevestigd is te 8500 Kortrijk, Doorniksewijk 49, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Kortrijk met ondernemingsnummer 0440.249.940.

werd onderstaand voorstel tot een met fusie door overneming gelijkgestelde verrichting opgemaakt, waarvan de inhoud hieronder bij uittreksel wordt bekendgemaakt:

VOORAFGAANDE UITEENZETTING

De raad van bestuur van de naamloze vennootschap UCO (hierna "UCO" of "de overnemende vennootschap" genoemd) en de raad van bestuur van de naamloze vennootschap UCO YARNS (hierna "UCO YARNS" of "de over te nemen vennootschap" genoemd) hebben heden beslist tot het aannemen van onderhavig fusievoorstel, dat zij met respect voor de wettelijke termijn aan hun respectieve raden van bestuur ter definitieve goedkeuring zullen voorleggen en dat ertoe strekt, dat met toepassing van artikel 719 en volgende Wetboek van Vennootschappen zowel de rechten als de verplichtingen van de over te nemen vennootschap, als gevolg van de ontbinding zonder vereffening, overgaan op de overnemende vennootschap, die eigenaar is van aile effecten waaraan stemrecht in de algemene vergadering is verbonden, uitgegeven door de overgenomen vennootschap.

Aldus woedt hetvolgere voorgesteld" Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

DAI

K bELGE

NEERGELEGD

- 2013



-4. 04. 2013

'mi SBLIO

RECHTB&OPHANDEL

KORTRIJK

Mod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

MONITE

10 -Ai ELGISCH S

»II

i

iii

E

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

1. VERMELDINGEN VOORGESCHREVEN DOOR ARTIKEL 719 WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN

A. DE RECHTSVORM, DE NAAM, HET DOEL EN DE ZETEL VAN DE BETROKKEN VENNOOTSCHAPPEN (art. 719, alinea 2, 1° Wetboek van Vennootschappen)

1. De over te nemen vennootschap:

De over te nemen vennootschap is de naamloze vennootschap UCO YARNS N.V., waarvan de zetel gevestigd is te 8500 Kortrijk, Doorniksewijk 49.

Deze vennootschap werd opgericht op 17 april 1990 onder de benaming UCO YARNS N.V, blijkens akte verleden voor notaris Meester Jacques Vander Eecken te Gent, bekend gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 5 mei daarna, onder nummer 900505-130.

De statuten werden meermaals gewijzigd en voor het laatst bij akte verleden voor notaris Jean-Francis Claerhout te Gent op 31 maart 2009, bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 20 april daarna, onder nummer 09057235.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ¬ 4.749.883 en wordt vertegenwoordigd door 62.625 aandelen zonder nominale waarde.

De over te nemen vennootschap heeft volgens artikel 5 van haar statuten het volgende doel, welk hier letterlijk wordt aangehaald:

"De productie en de bewerking, meer bepaald de spinnerij van, en de handel in alle zowel natuurlijke, kunstmatige als andere textielproducten, meer bepaald garens.

De vennootschap mag alle roerende of onroerende goederen, materieel, materialen en benodigdheden, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen, en in het algemeen, alle commerciële of financiële handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen, en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen, die er betrekking op hebben. Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap,

De vennootschap mag het bestuur waarnemen, de opdracht van bestuurder opnemen en het toezicht en de controle uitoefenen over alle verbonden vennootschappen, met dewelke een of andere band van deelneming bestaat, en mag alle leningen, van gelijk welke vorm en voor gelijk welke duur aan deze laatsten toestaan.

Zij mag alle persoonlijke en zakelijke zekerheden verlenen voor derden, particulieren en vennootschappen, hierbij rekening houdend met de bepalingen van het vennootschapsrecht.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, intekening, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Het maatschappelijk doel mag worden uitgebreid of beperkt door middel van een wijziging van de statuten, overeenkomstig de voorwaarden voorgeschreven door artikel 559 van het Wetboek van Vennootschappen.

Desgevallend zullen de verrichtingen, voor dewelke vergunningen en! of attesten van de overheid of van een ander instituut wettelijk zijn vereist, slechts mogen worden aangevangen, dan na de afgifte van bedoelde documenten.

Bovenvermelde opsommingen zijn aanwijzend en niet beperkend."

2. De overnemende vennootschap

De overnemende vennootschap is de naamloze vennootschap UCO, waarvan de zetel gevestigd is te 8500 Kortrijk, Doorniksewijk 49.

Deze vennootschap werd opgericht op 20 mei 1996 blijkens akte verleden voor notaris Roland Vandaele te Sint-Amandsberg, bekend gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 12 juni 1996, onder nummer 960612-358 (ontstaan uit de splitsing van de naamloze vennootschap S.A. UCO N.V., opgericht bij akte verleden voor notaris Charles Dael te Gent en notaris Renaud Nève te Gent op 1 april 1957).

De statuten werden meermaals gewijzigd en voor het laatst bij akte verleden voor notaris Jean-Francis Claerhout te Gent op 19 juni 2012, bekend gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 17 juli 2012, onder nummer 12126112.

De zetel werd verplaatst naar het huidige voormelde adres, blijkens beslissing van de algemene vergadering van 30 augustus 2007, bekend gemaakt In de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 16 oktober 2007, onder nummer 07150689.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt E 18.500.000 en wordt vertegenwoordigd door 756.648 aandelen zonder nominale waarde.

De overnemende vennootschap heeft volgens artikel drie van haar statuten het volgende doel, welk hier letterlijk wordt aangehaald:

"Artikel 3: Doel:

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, de productie en de bewerking van, alsook de handel in katoen en alle natuurlijke en kunstmatige textielproducten en/of deel hebben, onder gelijk welke vorm en op gelijk welke manier, in alle vennootschappen en ondernemingen die, rechtstreeks of onrechtstreeks, betrekking hebben op bovenvermelde activiteit, of die dit zouden kunnen begunstigen, beschermen of uitbreiden.

Zij kan zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, overal en op gelijk welke manier alle roerende, onroerende, financiële, industriële, commerciële of burgerlijke operaties verrichten rechtstreeks in verpand met haar maatschappelijk doel of geschikt om bovenvermeld doel te begunstigen, te beschermen of uit te breiden.

De vennootschap heeft eveneens tot doel;

Zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden om het even welke industriële, handels, financiële, onroerende handelingen te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op;

-het kopen, verkopen, verwerven bij wijze van inbreng of anderzijds van deelnemingen, van aandelen van al dan niet beursgenoteerde ondernemingen en de kosten dragen die daarmee verband houden.

-het vervreemden en verkrijgen door middel van aankoop, intekening of iedere andere wijze, van roerende waarden, schuldvorderingen, deelbewijzen en deelnemingen in financiële, industriële of commerciële ondernemingen.

-het doen van alle handels- en financiële verrichtingen, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen, kapitalisatieondernemingen, het stellen van alle raadgevende daden en beheersdaden, het exploiteren van portefeuilles en kapitalen, het deelnemen in alle ondernemingen, het oprichten, zowel door inbreng als op iedere andere wijze, van vennootschappen, en er op eender welke wijze aan deelnemen.

-het deelnemen als bestuurder, zaakvoerder en vereffenaar in andere vennootschappen.

-het nemen van participaties In andere vennootschappen en de tegeldemaking ervan.

De vennootschap kan alles doen wat rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel, in de ruimste zin kan bijdragen.

Zij mag tevens om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar doel te vergemakkelijken of uit te breiden."

B. DATUM VANAF WELKE DE HANDELINGEN VAN DE OVER TE NEMEN VENNOOTSCHAP BOEKHOUDKUNDIG GEACHT WORDEN TE ZIJN VERRICHT VOOR REKENING VAN DE OVERNEMENDE VENNOOTSCHAP (art. 719, alinea 2, 2° Wetboek van Vennootschappen)

De handelingen van de over te nemen vennootschap worden vanuit boekhoudkundig oogpunt geacht te zijn verricht voor rekening van de overnemende vennootschap vanaf 1 januari 2013.

De resultaten (winst of verlies) behaald vanaf 1 januari 2013 (deze datum inbegrepen) worden eveneens toegerekend aan de overnemende vennootschap.

C. RECHTEN DIE DE OVERNEMENDE VENNOOTSCHAP TOEKENT AAN DE AANDEELHOUDERS VAN DE OVER TE NEMEN VENNOOTSCHAP DIE BIJZONDERE RECHTEN HEBBEN, ALSOOK AAN DE HOUDERS VAN ANDERE EFFECTEN DAN AANDELEN, OF DE JEGENS HEN VOORGESTELDE MAATREGELEN (art. 719, alinea 2, 3° Wetboek van Vennootschappen)

De enige aandeelhouder van de over te nemen vennootschap geniet geen bijzondere rechten. In de over te nemen vennootschap zijn geen andere effecten uitgegeven dan kapitaalsaandelen.

D. IEDER BIJZONDER VOORDEEL TOEGEKEND AAN DE LEDEN VAN DE BESTUURSORGANEN VAN DE TE FUSEREN VENNOOTSCHAPPEN (art. 719, alinea 2, 4° Wetboek van Vennootschappen)

Aan de bestuurders van de te fuseren vennootschappen worden geen bijzondere voordelen toegekend.

!p. BEHOUD VAN DE AANDEELHOUDERSSTRUCTUUR VAN DE OVERNEMENDE VENNOOTSCHAP -AFWEZIGHEID VAN RUILVERHOUDING

Alle activa en passiva van de over te nemen vennootschap zullen aan de overnemende vennootschap worden overgedragen.

De 62.625 aandelen die het volledige kapitaal van de over te nemen vennootschap vertegenwoordigen, zijn in handen van de overnemende vennootschap,

Ingevolge artikel 726, 1 ° van het Wetboek van Vennootschappen zal geen enkel aandeel door de overnemende vennootschap worden uitgegeven in ruil voor de 62.625 aandelen van de over te nemen vennootschap. De 62.625 aandelen van de over te nemen vennootschap zullen worden vernietigd,

Bijgevolg dient er geen ruilverhouding te worden vastgesteld.

IV. WIJZIGINGEN VAN DE STATUTEN (art. 724 Wetboek van Vennootschappen)

De raad van bestuur van de overnemende vennootschap oordeelt dat het maatschappelijk doel van de overnemende vennootschap voldoende ruim is om de activiteiten van de over te nemen vennootschap te dekken, Een uitbreiding van het doel van de overnemende vennootschap is dus niet nodig.

V. SLOTVERKLARINGEN

De voorgenomen fusie kadert in een vereenvoudiging van de structuur van de UCO-groep en is verder ingegeven vanuit het oogmerk van rationalisering en kostenbesparing, mede gelet op het feit dat de over te nemen vennootschap de facto geen operationele activiteiten meer voert.

De over te nemen vennootschap kan evenwel zomaar niet ontbonden en vereffend worden, omdat er in haar hoofde nog brugpensioenverplichtingen bestaan (werkloosheid met bedrijfstoeslag) en zij nog verbonden is door een arbeidsovereenkomst met enkele langdurig zieken,

Door de fusie zal er een grotere doorzichtigheid en vereenvoudiging van de groepsstructuur ontstaan. Hierdoor zullen belangrijke intragroepsschulden en vorderingen weggewerkt warden,

Hierdoor zullen ook de vaste kosten kunnen dalen. Dit alles zal dan ook leiden tot een aanzienlijk betere uitgangspositie ten aanzien van financiële instellingen.

Door deze integratie zal er een centralisatie worden doorgevoerd van het bestuur, de administratie en de boekhouding alsook van de overige overheaddiensten. Dit alles heeft een rationaliserend en kostenbesparend effect, Er zal bijgevolg een grotere efficiëntie kunnen bekomen warden op het vlak van rapportering, controlling en boekhouding.

Er ligt geen enkel fiscaal motief ten grondslag aan de voorgenomen fusie.

De streefdatum voor de definitieve goedkeuring van dit fusievoorstel en het besluit tot aanneming van de fusie door de respectieve raden van bestuur is 30 april 2013.

Dit fusievoorstel zal, in beginsel tegelijkertijd voor de betrokken vennootschappen, worden neergelegd op de bevoegde griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent, uiterlijk op 10 maart 2013.

Indien het fusievoorstel niet wordt goedgekeurd, warden alle kosten verband houdende met de fusieverrichting gedragen door de aan de fusie deelnemende vennootschappen, ieder voor een gelijk deel. Bij goedkeuring van de verrichting worden alle kosten gedragen door de overnemende vennoot-schap.

Aldus opgemaakt en ondertekend in minstens 6 exemplaren, waarbij ieder vennootschap erkent twee

getekende exemplaren te hebben ontvangen, waarvan er:

-twee bestemd zijn om in de respectieve vennootschapsdossiers te worden neergelegd;

-twee bestemd zijn om op de zetel van de respectieve vennootschappen te worden bewaard;

-één bestemd is voor de notaris die de fusieakte zal verlijden;

-minstens één reserve-exemplaar.

Te Gent op 26 februari 2013.

[HANDTEKENINGEN]

EINDE UITTREKSEL

Voor analytisch uittreksel

MIDELCO NV SOCOFI NV

Bestuurder Bestuurder

Vast vertegenwoordigd door Vast vertegenwoordigd door

Philippe Vlerick Alain Vermeersch

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

4' aan het

Bèlgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

21/03/2013
ÿþMod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

-NFe ERGELEGD

11, 03, 2013

RECHTBANK KOOPHANDEL

G.rifferR I J K



MUAI



Voor- i III II0 1«13 IN

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





Ondernemingsnr : D440249940

Benaming

(voluit) : UCO Yarns

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Doorniksewijk 49, 8500 Kortrijk

Onderwerp akte : (her)benoeming van bestuurders - benoeming commissaris

Beslissingen van de algemene vergadering van 18105/2012.

De algemene vergadering herbenoemt voor 3 jaar, het bestuurdersmandaat van Midelco NV, met vaste vertegenwoordiger de heer Philippe Vlerick en van Socofi NV, met vaste vertegenwoordiger de heer Alain Vermeersch. Dit is tot de algemene vergadering van 2015.

De algemene vergadering benoemt ais bestuurder voor een periode van 3 jaar, tot de algemene vergadering van 2015 : de heer Philippe Vlerick, wonende te 8510 Kortrijk, Ronsevaalstraat 2.

De algemene vergadering stelt aan voor de functie van commissaris, voor een duur van drie jaar, de burgerlijke vennootschap Boes & Co bedrijfsrevisoren, die de rechtsvorm heeft aangenomen van een BVBA., met zetel te 8500 Kortrijk, Plein 32. Deze vennootschap heeft de heer Joseph-Michel Boes, bedrijfsrevisor, aangeduid als vertegenwoordiger., dit is tot de algemene vergadering van 2015,

Socofi NV, vast vertegenwoordigd door Alain Vermeersch

bestuurder,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

20/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 27.06.2012, NGL 16.07.2012 12301-0282-028
07/05/2012 : BG071397
28/07/2011 : BG071397
07/09/2010 : BG071397
01/02/2010 : BG071397
24/08/2009 : BG071397
20/04/2009 : BG071397
20/01/2009 : BG071397
23/10/2008 : BG071397
16/10/2008 : BG071397
30/04/2008 : BG071397
16/10/2007 : BG071397
10/01/2007 : BG071397
13/12/2006 : BG071397
07/03/2006 : BG071397
24/06/2005 : BG071397
17/06/2005 : BG071397
17/06/2004 : BG071397
24/02/2004 : BG071397
24/11/2003 : BG071397
13/05/2003 : BG071397
24/01/2002 : BG071397
08/06/2001 : BG071397
17/05/2001 : BG071397
18/05/2000 : BG071397
18/12/1999 : BG071397
01/01/1997 : BG71397
16/06/1993 : BG71397
01/01/1993 : BG71397
01/01/1992 : BG71397
02/08/1991 : BG71397
22/06/1990 : BG71397
05/05/1990 : BG71397

Coordonnées
UCO YARNS

Adresse
DOORNIKSEWIJK 49 8500 KORTRIJK

Code postal : 8500
Localité : KORTRIJK
Commune : KORTRIJK
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande