UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS, REGIO DIKSMUIDE-VEURNE, AFGEKORT : UNIZO, REGIO DIKSMUIDE - VEURNE

Association sans but lucratif


Dénomination : UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS, REGIO DIKSMUIDE-VEURNE, AFGEKORT : UNIZO, REGIO DIKSMUIDE - VEURNE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 461.687.336

Publication

30/09/2011
ÿþ 15.) LIffa MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- 0E111 IIIIIME111 111

behoude *11148232*

aan het

Elelgiszt

Staatsbla





Ondemerningsnr : 461.687.336

Benaming

(voluit) : Unizo, Unie van zelfstandige ondernemers, regio Diksmuide-Veurne

(verkort) : Unizo, regio Diksmuide - Veurne

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Duin kerkestraat 17, 8630 Veurne

Onderwerp akte: Publicatie Statuten

De buitengewone Algemene vergadering dd 20 april 2011, waarbij meer dan twee derden van de leden aanwezig waren, heeft overeenkomstig de statuen en de VZW-Wet, met éénparigheid van stemmen de nieuwe statuten goedgekeurd. De gecoördineerde nieuwe tekst van de statuten luidt als volgt:

De oorspronkelijke statuten verschenen in het BS dd 23/10/97

Artikel 1: BENAMING

afkorting: "Unizo, regio Diksmuide-Veurne", vereniging zonder winstoogmerk.

De vereniging heeft als benaming : " Unie van Zelfstandige Ondernemers, regio Diksmuide-Veurne" in,

Artikel 2 : REGIO

De zetel van de vereniging is gevestigd te Duinkerkestraat 17, 8630 Veurne en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Veurne. Ze omvat de fusiegemeenten : Diksmuide, Koekelare, Houthulst, Lo-' Reninge, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort, Veurne, Alveringem, Kortemark, Middelkerke.

Artikel 3 : DOEL

3.1

De vereniging is een onafhankelijke ledenorganisatie met als doel de regionale werking van Unizo regio Diksmuide en Unizo regio Veurne te steunen, stimuleren en coördineren en dit ten voordele van de zelfstandige ondernemers.

De vereniging heeft als doel de algemene en de beroepsbelangen van de Zelfstandige Ondernemers, dit zijn zowel handelaars, ondernemers als beoefenaars van een vrij beroep te behartigen, te bestuderen, te ontwikkelen en te verdedigen, zowel op economisch, sociaal, cultureel, juridisch als algemeen maatschappelijk vlak.

" Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties ofE

" acties. De vereniging mag aile handelingen verrichten of (handels-) daden stellen die rechtstreeks of: , onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben. Zo mag de vereniging vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken alsook roerende en onroerende goederen verwerven en bezitten' zowel in voile eigendom als in vruchtgebruik, nodig voor de verwezenlijking van haar doel.

De vereniging mag zowel in eigen beheer ais in samenwerking met derden sociale, bedrijfseconomische, juridische of administratieve diensten oprichten ten behoeve van haar leden en derden.

De vereniging heeft als taak een aangepaste werking te ondersteunen voor elke fase in het ondernemerschap: het starten, groeien en het zorgen voor continuiteit.

De persoonlijke waardigheid en de maatschappelijke verantwoordelijkheid staan centraal in de organisatie.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan gestructureerd worden in een lokale werking, in een beroepenwerking, in een doelgroepen-werking en in een projectwerking. In haar structuur zal de vereniging waarborgen dat de vereniging op alle niveaus wordt medebestuurd door representatieve zelfstandige ondernemers, op basis van een vrijwillig engagement.

Hierbij wordt gestreefd naar een maximale representativiteit qua sector, geslacht, leeftijd, geografische spreiding. De vereniging co6rdineert, stimuleert de werking. De onderlinge verhoudingen tussen de vereniging en de lokale afdelingen, diensten en beroepsverenigingen kunnen worden bepaald in een huishoudelijk reglement.

3.2.

De onderlinge verhoudingen tussen de vereniging en de subregio's worden bepaald in een huishoudelijk

reglement dat wordt opgemaakt en goedgekeurd door de raad van bestuur.

3.3.

De vereniging is aangesloten bij de Unie van Zelfstandige Ondernemers, afgekort UNIZO, V.Z.W. met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Spastraat 8 (hierna verder genoemd als "UNIZO") en aanvaardt de statuten, beslissingen en richtlijnen van deze vereniging in alle aangelegenheden die het regionale vlak overschrijden.

Bij de acties die worden verricht ter verwezenlijking van haar doelstelling streeft de vereniging na dit te doen in maximale synergie met UNIZO, zonder afbreuk te doen aan de zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid van de vereniging.

Door hun lidmaatschap bij UNIZO vzw met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Spastraat 8, zijn leden uit de regio Diksmuide-Veurne automatisch lid van UNIZO regio Diksmuide-Veurne.

Artikel 4: DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il : DE LEDEN VAN DE VERENIGING

Artikel 5

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

Artikel 6

De effectieve leden worden door de raad van bestuur aanvaard voor een periode van 4 jaar. Het aantal en de samenstelling van de effectieve leden, rekening houdende met de geografische spreiding, sector, geslacht en leeftijd wordt bepaald in een huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toelating als lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname als lid.

De VZW telt tenminste vier effectieve leden. Het aantal leden van de Algemene Vergadering moet steeds groter zijn dan het aantal bestuurders.

De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen uit de Unizo subregio's Diksmuide en Veurne (of zij die de specifieke voorkeur hebben om lid te worden in de regio Diksmuide-Veurne) die de jaarlijks UNIZO-ledenbijdrage hebben betaald. De toegetreden leden die de door hun verschuldigde lidrnaatschapsbijdrage niet betalen worden geacht ontslag te nemen.

Artikel 7

Elk effectief lid kan uit de VZW treden door het indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een effectief lid dat zijn ledenbijdrage niet heeft betaald of dat ophoudt de functies te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit effectief lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de effectieve leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in de VZW-Wet.

Een ontslagnemend of uitgesloten effectief of toegetreden lid, evenals diens erfgenamen of

rechtskrijgenden, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem betaalde bijdragen of welk vermogen van de VZW ook.

TITEL III : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bepaalt de algemene beginselen en de grote lijnen van het programma en legt de actie- en werkmethoden vast. De algemene vergadering bezit de macht om :

1. de statuten van de vereniging te wijzigen:

2. de bestuurders en de commissarissen te benoemen en af te zetten;

3. de beginselen en de krachtlijnen van het programma van de vereniging vast te leggen en te wijzigen;

4. de jaarlijkse begrotingen, balansen en rekeningen goed te keuren:

5. de vereniging te ontbinden en leden uit te sluiten:

7. in het algemeen als de beslissingen te nemen die de perken van de wettelijke of statutaire macht van de raad van beheer overschrijden.

8. de bezoldigingen van de commissarissen te bepalen ingeval een bezolding wordt toegekend.

9. de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen.

10. de omzetting van de vereniging van een vennootschap met sociaal oogmerk goed te keuren waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 9

De algemene vergadering wordt samengesteld uit maximaal 5 leden. In het huishoudelijk reglement kunnen regels voor het aanvaarden van extra vertegenwoordigers worden aangeduid.

Alle effectieve leden hebben stemrecht.

Artikel 10

De leden van de algemene vergadering, worden aangeduid voor een periode van vier jaar. Indien één der leden in de loop van deze termijn ophoudt de funkties uit te oefenen krachtens dewelke hij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, volgt hieruit van rechtswege zijn ontslag.

Artikel 11

De leden van de algemene vergadering, zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem. Zij kunnen zich laten vertegenwoordigen door een andere stemgerechtigd lid, houder van een volmacht, leder lid kan maximum over 1 volmacht beschikken.

Artikel 12

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde effectieve leden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen ; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur in de loop van het eerste semester. Tijdens de vergadering worden rekeningen, begrotingen en batansen ter goedkeuring voorgelegd. Telkens wanneer het maatschappelijk belang of doel dit vereist, kan de raad van bestuur een buitengewone vergadering samenroepen. Er moet een Buitengewone Vergadering gehouden worden op schriftelijke aanvraag van minsten één vijfde van de stemgerechtigde effectieve leden. De aanvraag moet de agendapunten aanduiden die zij wensen te zien.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14

De leden worden tot de gewone of buitengewone algemene vergadering opgeroepen tenminste 8 kalenderdagen voor de vergadering door middel van een brief, e-mail of fax die de dagorde vermeldt. De wijze van beraadslaging van de algemene vergadering kan worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 15

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in een verslag, ondertekend door de voorzitter of de secretaris of een bestuurder van de Raad van Bestuur. De verslagen worden bewaard ten maatschappelijke zetel, waar leden of derden, die van belang doen blijken, er kennis van kunnen nemen.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 16

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur. De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor ten hoogste vier jaar. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zij zijn herkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot dat in hun vervanging is voorzien. De bestuurders handelen als college.

Artikel 17

De voorzitter, ondervoorzitter, secretaris - penningmeester worden benoemd door de Raad van Bestuur.

Het mandaat van voorzitter en secretaris is onverenigbaar met een politiek mandaat van schepen, burgemeester, OCMW-voorzitter, gedeputeerde, parlementslid, staatssecretaris of minister.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Alle leden van de Raad van beheer zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem. Slechts één volmacht is toegelaten per lid van de raad van bestuur.

Artikel 18

De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig of nuttig is voor de gang van zaken in de vereniging. Het reglement kan, op voorstel van de raad van bestuur, gewijzigd worden door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

Artikel 19

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van bestuur of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging, voor zover die niet door de wet of de statuten voor de algemene vergadering worden gereserveerd.

De Raad van Bestuur beslist met meerderheid van de stemmen behoudens voor volgende domeinen:

1. Financieel: beslissingen die financiële weerslag hebben op de inkomsten/kosten/aktief of passief van de gewesten worden genomen met minstens 2/3 meerderheid.

2. Dienstverlening : het oprichten van nieuwe diensten door de vzw moet met 2/3 meerderheid genomen worden.

3. Huishoudelijk reglement : moet met 2/3 meerderheid goedgekeurd worden door de Raad van Bestuur.

Titel V: Dagelijks Bestuur

`

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20

Teneinde de dagelijkse werking en de leiding van de vereniging te verzekeren, zal in de schoot van de raad van bestuur een beperkt dagelijks bureau aangesteld worden. De raad van bestuur bepaalt het aantal leden van dit dagelijks bureau dat minstens bestaat uit de voorzitter en de secretaris en benoemt hen voor ten hoogste 4 jaar. Zij zijn herkiesbaar.

De raad van bestuur kan dit dagelijks beheer van de vereniging afvaardigen, samen met het gebruik van de maatschappelijke handtekening voor dat beheer aan de voorzitter, de secretaris of een derde persoon, onder zijn verantwoordelijkheid aangesteld. De voorzitter, de secretaris, evenals de bijzonder gevolmachtigde kunnen ieder afzonderlijk geldig kwijting of ontlasting geven in naam van de vereniging, tegenover het beheer der posterijen, telefoon, postcheckambt, financiële instellingen, enz. Deze volmacht omvat tevens de bevoegdheid om in naam van de vereniging een of meer post-of bankrekeningen te openen

Het financieel beheer van de vereniging , van het secretariaat en de diensten behoren aan het Dagelijks Bestuur dat de secretaris belast ais penningmeester.

De raad van bestuur, kan ter vergemakkelijking van zijn opdracht, andere machten overdragen aan de secretaris en/of de gevolmachtigde lasthebber.

Artikel 21

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur vallen, behoort de maatschappelijke handtekening aan de voorzitter en de secretaris of een van beiden.

TITEL V: OVERLEGSTRUKTUREN

Artikel 22

De raad van bestuur kan overlegstrukturen oprichten binnen de vereniging. De samenstelling, opdrachten en werkingsmodaliteiten van deze overlegstrukturen worden bepaald in het huishoudelijk reglement.

TITEL VI: BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 23

Het huidige boekjaar van de vereniging loopt van 01/09/2011 t.e.m. 31/12/2011. Vanaf 01/01/2012 start een nieuw boekjaar. Elk jaar worden de rekeningen van het afgelopen dienstjaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgesteld. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

TITEL VII : ONTBINDING EN VEREFFENING - SLOTBEPALING

Artikel 24

De ontbinding van de vereniging en de bestemming van de goederen worden geregeld bij de bepalingen van de VZW wet.

Artikel 25

In geval van ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering die hiertoe beslist heeft, eventueel vereffenaars benoemen, hun machten omschrijven en beslissen aangaande de bestemming der goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na betaling van het passief.

De vereffenaars zijn gehouden het netto-aktief van de Regio te bestemmen ten voordele van de Unizo regio Veurne behoudens deze regiowerking niet meer bestaat op dat moment, dan ten voordele van Unizo Westhoek. Aldus wordt aan deze goederen een bestemming gegeven die zoveel mogelijk het doe) en de overtuiging benaderd waarvoor de ontbonden vzw werd opgericht.

Artikel 26

Voor alles wat in deze statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging niet uitdrukkelijk geregeld is, blijft de VZWwet toepasselijk.

Luik B - Vervolg

TITEL VIII VERTEGENWOORDIGING - FUNKTIES

Artikel 27

behouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD a2

Bij besluit van de buitengewone Algemene Vergadering van 20 april 2011:

Zijn de volgende bestuursleden ontslagen van hun functie:

Voorzitter - Lieven Platevoet: Sint-Denijsplaats 6/B1  8630 Veurne

Bestuurslid - Rik Vitse: Gasthuisstraat 1 8600 Diksmuide

Bestuurslid - Hendrik Laridon: Kaaskerkestraat 11  8600 Diksmuide

Zijn volgende personen tot bestuurder benoemd voor een periode van 4 jaar met ingang van 01/09/2011.

Secreatris - Petra Breyne: Duinkerkestraat 17 8630 Veurne

Voorzitter - Mark Boussemaere: Markt 9  8647 Lo

Bestuurslid - Dirk Waeyaert: Vleeshouwerstraat 14  8630 Veurne

Bestuurslid - Jos Dieryckx-Visschers: Duinkerkelaan 41 - 8660 De Panne

Bestuurslid  Franky Cornette: Dorp 39 - 8690 Alveringem

Aldus overeengekomen te Veurne op 30 augustus 2011,

Secretaris

Petra Breyne

Op de laatste blz. van Lttik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notais, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS, REGIO DIK…

Adresse
DUINKERKESTRAAT 17 8630 VEURNE

Code postal : 8630
Localité : VEURNE
Commune : VEURNE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande