VALKAP

Société en commandite simple


Dénomination : VALKAP
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 578.883.231

Publication

05/02/2015
ÿþMod 2.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie v NEERGELEGD

r IV10N1TE

27-o

IELGISCH

L

1- 205

STAR SBLeent Afdeling Brugge

De ier*

Griffie Rechtbank Koophandel R BEIGE

15 JAN 2015

Ondememingsnr : 057 , 883 23

Benaming

(voluit) : VALKAP

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap Zetel : Vinkendreef 13, 8420 DE HAAN Onderwerp akte : Oprichting

Artikel 1Naam - Oprichting

Op heden 2 januari 2015 wordt tussen

1/ de heerCasteleyn Roger met NN 54.12.20-257.70

2/ mevrouwVanclooster Nicole met NN 60.03.05-046.18

een gewone commanditaire vennootschap opgericht met al s benaming : VALKAP.

Artikel2 Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Vinkendreef 13 te 8420 De Haan. De zetel van de vennootschap kan zonder statutenwijziging worden verplaatst in het Nederlandstalig gedeelte van het land, mede in Brussel, bij besluit van de zaakvoerder.

Artikel 3 Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel in België als in het buitenland:

Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, bij te dragen tot de vestiging en de ontwikkeling van ondernemingen en inzonderheid:

a) het verwerven, door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of op te richten vennootschappen, met dien verstande evenwel dat deze handelingen alleen voor eigen rekening kunnen gebeuren en in geen geval voor rekening van derden;

b) het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investeringen;

c) het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm. In dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenenen, in de meest ruime zin, alle handels en financiële operaties verrichten behalve die welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

d) het verlenen van adviezen van technische, commerciële of administratieve aard, in de meest ruime zin, bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie, verkoop, productie en algemeen bestuur;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

V

bel*

a2

Be

Sta

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

1

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

e) het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen door hele of gedeeltelijke overname van aandelen, in de meest ruime zin, het deelnemen in emissieverrichtingen van aandelen en vastrentende waarden door intekening, waarborg plaatsing, verhandeling of anderszins;

t) het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van mandaten en functies in andere vennootschappen;

g) het beheer van onroerend vermogen en huurfinanciering van onroerende goederen aan derden alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuring van deze goederen, alsmede zich borgstellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan, die het genot hebben van deze onroerende goederen;

h) het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa;

i) de aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in 't kort tussenpersonen in de handel;

j) aile verrichtingen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap zal geenszins tot doel hebben de uitoefening van de activiteit van beleggingsadvies en vermogensbeheer, zoals bedoeld bij KB van 5/8/1991 over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel

Managementactiviteiten en managementactiviteiten van holdings; het tussenkomen in het dagelijks bestuur, het vertegenwoordigen van bedrijven op grond van het bezit van of centrale over het maatschappelijk kapitaal en andere managementactiviteiten. Het verlenen van advies en praktische hulp aan de bedrijven in verband met public relations en communicatie.

Het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, enzovoort.

Met berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie, efficiëntie, enz.

Algemene audit-activiteiten.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt acht, zij zat door alle middelen mogen samenwerken met of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen, die eenzelfde, gelijkaardig of aanverwant doel nastreven.

Deze deelneming kan geschieden door inschrijving op of overname van aandelen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op welke wijze dan ook..

Zij kan de functies van bestuurder, zaakvoerder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

De vennootschap kan zowel in België als in het buitenland, alle roerende en onroerende, handels- en nijverheids- en financiële zaken verrichten die van aard zijn om haar maatschappelijk doel te verwezenlijken, uit te breiden of te vergemakkelijken, en in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met alle gelijkaardige of verband houdende doelen. Zij zal door alle middelen mogen samenwerken of deelnemen aan alle ondernemingen of vennootschappen die eenzelfde gelijkaardig doel nastreven. Deze deelneming kan op eender welke manier gebeuren.

r,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

r"

Deze opsomming is niet beperkend, doch enkel ten titel van voorbeeld gegeven.

Artikel 4 Duur

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. De vennootschap kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering, wanneer de aanwezigen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 5Kapitaal - AandeIen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 2 500,00 EUR, vertegenwoordigd door 100 aandelen op naam.

De kapitaal wordt ingebracht als volgt:

- door de heer: Casteleyn Roger 2 475,00 EUR

door mevrouw: Vanclooster Nicole 25,00 EUR

Als vergoeding voor hun respectievelijke inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend:

-aan de heer Casteleyn Roger: 99 aandelen

-aan mevrouw Vanclooster Nicole: 1 aandeel

Artikel 6Beherende en stille vennoten

De heer Casteleyn Roger is de hoofdelijk aansprakelijke vennoot en wordt beherend vennoot/zaakvoerder genoemd. Mevr. Vanclooster Nicole is stille vennoot. Zij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen zij beloofd heeft in de vennootschap te zullen inbrengen.

De machten van de stille vennoten bestaan in:

-de controle van de vennootschap;

-het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder(s);

-de goedkeuring omtrent de vervreemding der financiële vaste activa:

-het stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 7Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder. Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en als statutaire zaakvoerder, de heer Casteleyn Roger. Hij wordt als onbezoldigd zaakvoerder benoemd. Zijn mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt. De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen. Voor alle vervreemdingen van vaste activa van de vennootschap en het aangaan van leningen, is het akkoord van alle zaakvoerders vereist.

Artikel8Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder voorafgaandelijk akkoord van alle andere vennoten.

Artikel 9Overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht een vergoeding in geld op te eisen, die overeenstemt met de waarde van het aandeel van de overledene.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Artikel 10Boekjaar

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar gaat in op 2 januari 2015 en zal afgesloten worden op 31 december 2015.

Artikel 11 Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de stille vennoot wordt vereist.

Artikel 12Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen. Artikel 13 Jaarvergadering  Bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering zal gehouden warden op 1 juni om 19.00 uur, ook als dit een zondag of een feestdag is. Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen.

Daartoe moet hij alle medevennoten uitnodigen per aangetekende brief, die ten laatste acht dagen voor de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de dagorde vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de heer Casteleyn Roger.. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel.

Alle beslissingen van de algemene vergadering vereisen de instemming van alle vennoten, tenzij anders bepaald werd in onderhavige statuten.

Artikel 140ntbinding - Vereffening

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldigingen, alsook de wijze van vereffening.

Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die de Vennootschappenwet aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist. Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Artikel 1SVerbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting.

De oprichters verklaren dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die zijn aangegaan voor rekening en in naam van de vennootschap in oprichting sedert 1 november 2014 onder opschortende voorwaarde van het krijgen van rechtspersoonlijkheid. De voormelde verbintenissen dienen bekrachtigd te worden binnen de twee maanden na de eerste neerlegging van onderhavige akte ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Opgemaakt te De Haan, 2 januari 2015

Casteleyn Roger

Beherend vennoot/zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

`behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VALKAP

Adresse
VINKENDREEF 13 8420 DE HAAN

Code postal : 8420
Localité : DE HAAN
Commune : DE HAAN
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande